goldenwomen 16.07.06, 10:30 wiadomosci.onet.pl/1356751,11,item.html skończ waść, wstydu oszczędz, sobie nade wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
logo.vlad Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 10:33 Ma ktoś tłumaczenie tego wywiadu? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 11:03 logo.vlad napisał: > Ma ktoś tłumaczenie tego wywiadu? Nie ma jeszcze wywiadu - ukaże się jutro w wydaniu papierowym. Jest kilka fragmentów- zapowiedzi na stronie "Spiegla": www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,426893,00.html W sumie nic wielkiego - że i u nas (w Polsce) jest wolność prasy, że jest mu wstyd, z powodu takiej reakcji na artykuł taz, że wprawdzie dyplomaci i dziennikarze powinni się na temat tego tekstu pospierać, ale rząd (niemiecki) w żadnym razie nie powinien reagować. No i najcięższy zarzut - że bracia nie mają niezbędnego formatu. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 10:33 a co dopiero mówić o obecnej miernocie. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 10:35 goldenwomen napisała: > wiadomosci.onet.pl/1356751,11,item.html > skończ waść, wstydu oszczędz, sobie nade wszystko :) Zapowiadał niedawno, że z Mietkiem planują jakąś grubszą akcję przeciwko Kaczorom i słowa dotrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 10:42 Rzeczywiście - akcja w stylu Mossadu albo MI6. Wyjazd do Hamburga, wywiad dla "Spiegla" i obezwładniające zarzuty "braku dostatecznego formatu". Czym to się skończy - strach pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 11:11 wywiad dla niemieckiej prasy to 'grubsza akcja'? hmm, powiedzmy. a po co do tego był potrzebny mietek? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 11:12 capitalissimus napisał: > wywiad dla niemieckiej prasy to 'grubsza akcja'? hmm, powiedzmy. a po co do > tego był potrzebny mietek? Mietek załatwił bilety do Hamburga i z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 11:17 capitalissimus napisał: > wywiad dla niemieckiej prasy to 'grubsza akcja'? Wywiad to wywiad, grubsza akcja dopiero przed nami. Obiecywał to dotrzyma. hmm, powiedzmy. a po co do > tego był potrzebny mietek? Mietek i jego koledzy dopiero będą potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 11:31 To ja się pogubiłem. Wywiad dla "Spiegla" jest elementem tej grubszej akcji (wspólnej z Mietkiem/Mnietkiem), czy też nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 11:47 ayran napisał: > To ja się pogubiłem. Wywiad dla "Spiegla" jest elementem tej grubszej akcji > (wspólnej z Mietkiem/Mnietkiem), czy też nie jest? Bolka spytaj. Ja nie wiem co on miał na myśli jak zapowiadał "większe skoordynowane działania". Lech Wałęsa: No tak, na tę sytuację, która się wytworzyła, potrzebuję większego, skoordynowanego działania. No i Wachowski ma stare znajomości, więc będzie dobrze, jak się włączy. (...) Wydawało mi się, że nie będzie takiej potrzeby, że demokracja wszystko załatwi, ale to, co teraz widać, mówi mi, że trzeba pomóc demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 11:50 kręcisz jak typowy pisior. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 11:52 kataryna.kataryna napisała: > Bolka spytaj. Nie uważam za udowodnione, by Wałęsa i TW Bolek, to były te same osoby. Ale - jak rozumiem - ty wiesz w tej sprawie więcej ode mnie. > Ja nie wiem co on miał na myśli jak zapowiadał "większe > skoordynowane działania". Czyli to to napisałaś powyżej nie było sugestią, że wywiad dla "Spiegla" to elemet większego (wspólnego z Wachowskim) planu? > Lech Wałęsa: No tak, na tę sytuację, która się wytworzyła, potrzebuję większego > , > skoordynowanego działania. No i Wachowski ma stare znajomości, więc będzie > dobrze, jak się włączy. (...) Wydawało mi się, że nie będzie takiej potrzeby, ż > e > demokracja wszystko załatwi, ale to, co teraz widać, mówi mi, że trzeba pomóc > demokracji. No i co? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 12:20 ayran napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Bolka spytaj. > > Nie uważam za udowodnione, by Wałęsa i TW Bolek, to były te same osoby. Ale - > jak rozumiem - ty wiesz w tej sprawie więcej ode mnie. Nie wiem co wiesz więc nie jestem w stanie się odnieść a tym bardziej porównywać kto wie więcej. > > Ja nie wiem co on miał na myśli jak zapowiadał "większe > > skoordynowane działania". > > Czyli to to napisałaś powyżej nie było sugestią, że wywiad dla "Spiegla" to > elemet większego (wspólnego z Wachowskim) planu? Oczywiście, że było sugestią. Nie wiem na ile uprawnioną bo nie znam planu tej skoordynowanej akcji Wałęsy i Mietka i nie wiem czy wywiad był jej częścią. Wałęsę trudno zrozumieć, a co dopiero przewidzieć. Nie podejmuję się spekulacji na temat tego co Wałęsa planuje. > > Lech Wałęsa: No tak, na tę sytuację, która się wytworzyła, potrzebuję wię > kszego > > , > > skoordynowanego działania. No i Wachowski ma stare znajomości, więc będzi > e > > dobrze, jak się włączy. (...) Wydawało mi się, że nie będzie takiej potrz > eby, ż > > e > > demokracja wszystko załatwi, ale to, co teraz widać, mówi mi, że trzeba p > omóc > > demokracji. > > No i co? Co "no i co"? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 14:06 kataryna.kataryna napisała: > Co "no i co"? Co z zacytowanej wypowiedzi Lecha miałoby wynikać w kontekscie związku z wywiadem dla "Spiegla"? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 14:13 ayran napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Co "no i co"? > > Co z zacytowanej wypowiedzi Lecha miałoby wynikać w kontekscie związku z > wywiadem dla "Spiegla"? Nic, przecież nie pisałam, że coś wynika. Wrzuciłam ten cytat bo myślałam, że możesz nie kojarzyć o jakiej wypowiedzi mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 11:41 napisałaś, że słowa dotrzymuje. czyli ten wywiad to element 'grubszej akcji', tak? Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 10:50 Ostatecznie mial okazje poznac ich wystarczajaco dlugo. Nie on palil ich kukly, ale oni jego. Ze znowu w prasie zagranicznej? Czy Polska to szczelny bunkier podziemny? A to mieszkanie - dom otwarty do ktorego stale ktos wchodzi czy przychodz i widzi co sie dzieje. Tak to juz jest, ze prezydentow ocenia sie z jego pozytywnego a nie urojonego dzialania. A jest tak jak opisuja. A to czy to ocenia to Walesa czy byli ministrowie to ma tylko znaczenie, ze czynia to tubylcy, ludzie jak najlepiej obznajomieni z danym krajem. A ich wiarygodnosc zalezy od ich przeszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Były prezydent powiedział światu, 16.07.06, 11:01 że nie wszyscy w Polsce są oszołomami. I chwała mu za to! M. Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: Były prezydent powiedział światu, 16.07.06, 11:03 A chwała byłaby dwakroć większa gdyby mówił to kto inny, niż Lechu pryncypał Mietka... Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 LW nigdy nie był moim idolem 16.07.06, 11:13 Ale on był prostym robotnikiem. M. Odpowiedz Link Zgłoś
agata1120 Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 11:07 Walesa bywa czesto zenujacy, ale w tym przypadku troche racji mial... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Wałęsa nie krytykuje POLSKI ... 16.07.06, 11:40 Kaczyńscy to nie Polska! agata1120 napisała: > Walesa bywa czesto zenujacy, ale w tym przypadku troche racji mial... Odpowiedz Link Zgłoś
prawda30 plucie na wlasne gniazdo jest zdrada 16.07.06, 11:14 szcegolnie, gdy robi sie to za pieniadze wrogow "swego" kraju Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Rzodkiewki polskie 16.07.06, 11:24 Każdy moze pisac, co i gdzie chcde. Wielu z was nie rozumie, czym jest prawdziwa demokracja. Jestescie z wierzchu biali, a w środku czerwoni, i to skrajnie (operując waszym slownictwem). Ot,rzodkiewki polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Rzodkiewki polskie 16.07.06, 11:41 joannabarska napisała: > Każdy moze pisac, co i gdzie chcde. Wielu z was nie rozumie, czym jest > prawdziwa demokracja. Jestescie z wierzchu biali, a w środku czerwoni, i to > skrajnie (operując waszym slownictwem). Ot,rzodkiewki polskie. Widziałaś kiedyś rzodkiewkę? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: plucie na wlasne gniazdo jest zdrada 16.07.06, 11:36 prawda30 napisał: > szcegolnie, gdy robi sie to za pieniadze wrogow "swego" kraju Ale nie masz na myśli Milinkiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: plucie na wlasne gniazdo jest zdrada 16.07.06, 11:49 To Kaczyńscy są Twoim gniazdem? Rozróżnijcie wreszcie krytykę władzy od krytyki kraju. To tylko za komuny oznaczało jedno i to samo, w demokracji to dwie zupełnie różne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Niestety Wałęsa ma tutaj 100% racji. 16.07.06, 11:47 Jakie zażenowanie? Pod wszystkim, co notka cytuje ("To są ludzie bez formatu. Żenująca jest ich reakcja na satyrę w niemieckim tygodniku", "Byłoby kpiną, gdyby rząd niemiecki musiał przepraszać za publikację w gazecie" i "Więcej psują niż budują") można się z czystym sumieniem podpisać. Nie da się ukryć, że Wałęsa zna Kaczyńskich na wylot. Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Niestety Wałęsa ma tutaj 100% racji. 16.07.06, 11:58 Wałęsa jest człowiekiem zakochanym w sobie, ale i tak większą żenade pokazuje obecny prezydent, który ma tytuł profesorski. Niestety żadne tytuły nie przykryją kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Niestety Wałęsa ma tutaj 100% racji. 16.07.06, 12:13 Zdaje się, że były prezydent wczesniej obcalowywany za niebywałą polityczną intuicję bardzo wczesnie się połapał, że w jego otoczeniu zalęglo się barachło. I to barachło wywalił. Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: Niestety Wałęsa ma tutaj 100% racji. 16.07.06, 12:15 zdybex napisała: > Zdaje się, że były prezydent wczesniej obcalowywany za niebywałą polityczną > intuicję bardzo wczesnie się połapał, że w jego otoczeniu zalęglo się barachło. > > I to barachło wywalił. masz na mysli Mnietka?? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Niestety Wałęsa ma tutaj 100% racji. 16.07.06, 12:20 > Wałęsa jest człowiekiem zakochanym w sobie, ale i tak większą żenade pokazuje > obecny prezydent, który ma tytuł profesorski. Niestety żadne tytuły nie > przykryją kompleksów. Ależ nie da się ukryć, że Wałęsa ma wiele wad, a czasami gada od rzeczy. Ale w przypadku Kaczyńskich niestety ma w zupełności rację. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Niestety Wałęsa ma tutaj 100% racji. 16.07.06, 12:24 tym bardziej, że dobrodziejstwo współpracy z kaczorami poznał na własnej skórze. a tak nawiasem, wyobrażasz sobie co byłoby gdyby tusk spalił kukłę kaczora przed sejmem lub pałacem? jaką histerię mielibyśmy z ust kaczora i jego dyżurnych na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Niestety Wałęsa ma tutaj 100% racji. 16.07.06, 12:28 > a tak nawiasem, wyobrażasz sobie co byłoby gdyby tusk spalił kukłę kaczora > przed sejmem lub pałacem? jaką histerię mielibyśmy z ust kaczora i jego > dyżurnych na tym forum? Obawiam się, że Tusk poszedłby za to siedzieć. Ktoś Kalemu ukraść krowe... Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Niestety Wałęsa ma tutaj 100% racji. 16.07.06, 12:27 W prawie Mnietka natęża sie ze 100 prokuratorów, zjedli ze 100 kotletów i d... blada, taki to brak powodów i dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Niestety Wałęsa ma tutaj 100% racji. 16.07.06, 12:37 zdybex napisała: > W prawie Mnietka natęża sie ze 100 prokuratorów, zjedli ze 100 kotletów i d... > blada, taki to brak powodów i dowodów. Jeśli oczywiście nie liczyć dwóch spraw w których już ma postawione zarzuty - o płatną protekcję i składanie fałszywych zeznań. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Niestety Wałęsa ma tutaj 100% racji. 16.07.06, 13:40 kataryna.kataryna napisała: > Jeśli oczywiście nie liczyć dwóch spraw w których już ma postawione zarzuty - o > płatną protekcję i składanie fałszywych zeznań. Bylemu prezydentowi ( czy vice )Lodzi z UW, ktorego na 2 miesiace przed wyborami owczesny minister sprawiedliwosci Lech Kaczynski oskarzyl o branie lapowek i aresztowal w blysku fleszy i kamer telewizyjnych, do dzis nie nie udowodniono winy. A minelo od tego czasu z gora 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Niestety Wałęsa ma tutaj 100% racji. 16.07.06, 14:06 dr.szfajcner napisał: > Bylemu prezydentowi ( czy vice )Lodzi z UW, ktorego na 2 miesiace przed > wyborami owczesny minister sprawiedliwosci Lech Kaczynski oskarzyl > o branie lapowek i aresztowal w blysku fleszy i kamer telewizyjnych, > do dzis nie nie udowodniono winy. > A minelo od tego czasu z gora 5 lat. A to właśnie jest metoda kacza. Jechać tak aż do przedawnienia. "Niestety", z FOZZ się niezbyt udało. Przez 17 lat nikomu; nawet Cimoszce, nawet Pawlakom, Struzikom, Zyzikom, Podkańskim, nie udało się tak ośmieszyć Polski, jak udało się tandemowi K.& K. dokonać tego w kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 12:31 Lechu jest pierwszą ofiarą i pierwszym wrogiem Kaczynskich. Jako pierwszy dał się im podpuścić i rozwalił SOLIDARNOŚĆ, pierwszy też zorientował się, że stłukł dla Polski rzecz najcenniejszą - solidarność. Tych kawałków nigdy już nie sklejono. TO, że się pierwszy zorientował, co złego narobił, to nie jest powód do chwały. Problemy dzisiejsze POLSKI wynikają w tej samej mierze z jego głupoty, co z zajadłości panów braci. To ostatnia zemsta komuny, musimy ją przeżyć aż do ich wyniesienia się na drugą, lepszą stronę. I jednego i drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
olek.olek Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 12:32 haen1950 napisał: > Lechu jest pierwszą ofiarą i pierwszym wrogiem Kaczynskich. Jako pierwszy dał > się im podpuścić i rozwalił SOLIDARNOŚĆ, pierwszy też zorientował się, że > stłukł dla Polski rzecz najcenniejszą - solidarność. Tych kawałków nigdy już > nie sklejono. TO, że się pierwszy zorientował, co złego narobił, to nie jest > powód do chwały. Problemy dzisiejsze POLSKI wynikają w tej samej mierze z jego > głupoty, co z zajadłości panów braci. To ostatnia zemsta komuny, musimy ją > przeżyć aż do ich wyniesienia się na drugą, lepszą stronę. I jednego i drugich. > Bolek = Mamrotek = Bulgotek = s.....s Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 12:57 a kto sie przejmuje co gada ojciec posła POkurczów www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/400.htm Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 13:33 www.polonica.net/Lech_...czy_Bolek.htm Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 13:38 www.wirtualnapolonia.com/opinie.asp?opinia=52719 Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 13:42 www.polonica.net/Magdalenka.htm Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 13:39 www.polonica.net/KTO_jest_KIM.htm Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 13:40 www.mmj.pl/~cichy/motylek.swf dzis weekend więc nieco rozrywki Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny Bolus masz racje to jest demokracja 16.07.06, 13:34 "To są ludzie bez formatu. Żenująca jest ich reakcja na satyrę w niemieckim tygodniku" - tak skomentował postawę braci Kaczyńskich Lech Wałęsa w wywiadzie dla tygodnika "Der Spiegel" a odpowiedz niemieckiego rzadu na reakcje polskich wladz ktore domagaly sie ukarania tygodnika, jest tez nasmiewaniem sie z polskiego prawa i sedziow ktorzy w przeszlosci karali ludzi za krytyke i satyre.A wiec podwojny kopniak. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 13:54 goldenwomen napisała: Mężczyzna uważa, że wie, ale kobieta wie lepiej. O, tak, z pewnością. Ale trzeba poczekać na to, aż wejdzie w wiek "golden". Przedtem jest odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmu82 Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 13:57 Moim zdaniem były prezydent przewyższa o klasę, albo i o kilka obecnego. Ma swoje zdanie, jest wyrazisty w poglądach i doceniają go na świecie. Oczywiście nie u nas, my mamy swoją niczym nie zawinioną zawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: Zażenowanie byłym prezydentem 16.07.06, 14:08 poczytaj na necie co mowi o L.W. polonia a zmienisz szybko zdanie. i tam powoli wiedzą z kim maja do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś