Dodaj do ulubionych

dwie i pół uwagi nt. IV RP - na dobranoc

21.07.06, 23:39
1. Do dobrego tony należy naigrawanie się z głosu Joanny Senyszyn, natomaist
absolutnie nie wolno parodiować Madzi Buczek - mimo że obie w takim samym
stopniu nie mają wpływu na swoją barwę głosu.
2. Można zamówić mszę w dowolnej intencji - na przykład kota premiera J.K. i
marszałek Jurek oburzy się na jakiekolwiek humorystyczne rekacje.

A pół uwagi to PiS-owski inteligent, poseł Karski - "dotychczasowe status
quo" (w radiowej "Trójce").
Obserwuj wątek
    • gat45 Re: dwie i pół uwagi nt. IV RP - na dobranoc 21.07.06, 23:41
      piotr7777 napisał:

> 1. Do dobrego tony należy naigrawanie się z głosu Joanny Senyszyn, natomaist
      > absolutnie nie wolno parodiować Madzi Buczek - mimo że obie w takim samym
      > stopniu nie mają wpływu na swoją barwę głosu.
      > 2. Można zamówić mszę w dowolnej intencji - na przykład kota premiera J.K. i
      > marszałek Jurek oburzy się na jakiekolwiek humorystyczne rekacje.
      >
      > A pół uwagi to PiS-owski inteligent, poseł Karski - "dotychczasowe status
      > quo" (w radiowej "Trójce").

==========
      Te polowke to juz malo kto zrozumie... tym cenniejsza wiec jest
    • frank_drebin A kto sie tak strasznie naigrawa z tonu glosu 21.07.06, 23:43
      Senyszyn ???
      • piotr7777 Re: z wikipedii 21.07.06, 23:46
        "Status quo
        Fraza "status quo" określa faktyczny stan rzeczy, istniejący w danej chwili.
        Etymologia
        Wyrażenie to pochodzi z łaciny, z języka prawniczego i wywodzi się od frazy: in
        status quo ante.
        Początkowo oba te wyrażenie (status quo oraz status quo ante {bellum})
        oznaczały to samo - stan rzeczy przed wojną. Dzisiaj jednak te wyrażenia mają
        odmienne znaczenia."

"Dotychczasowe status quo" to mniej więcej tak samo mądry zwrot jak "gra fair
        play"

Co do drugiego pytania - choćby Mazurek i Zalewski ("Janina PAradowska powinna
        przeprowadzić wywiad z Joanną Senyszyn, czy Państwo to słyszą?" cha, cha).
        • gat45 Re: z wikipedii 21.07.06, 23:50
          piotr7777 napisał:

> "Dotychczasowe status quo" to mniej więcej tak samo mądry zwrot jak "gra fair
          > play"
          >
          >==========
          Rosjanie jeszcze maja "butterbroty c maslom"
    • t-800 A na jaką chorobę cierpi Senyszyn /bt. 21.07.06, 23:58

• humbak Re: A na jaką chorobę cierpi Senyszyn /bt. 22.07.06, 00:16
        A co ma to do rzeczy? Chodzi po prostu o to, że jest to cecha wrodzona, raczej nie do naprawienia i jako taka nie nadaje się na cel kulturalnych żartów.
        • frank_drebin No to ja jeszcze raz zapytam kto sie tak strasznie 22.07.06, 00:18
          naigrawa z glosu Senyszyn ????

humbak napisał:

> A co ma to do rzeczy? Chodzi po prostu o to, że jest to cecha wrodzona,
          raczej
          > nie do naprawienia i jako taka nie nadaje się na cel kulturalnych żartów.
          • humbak Re: No to ja jeszcze raz zapytam kto sie tak stra 22.07.06, 00:22
            Hehe... a ja odpowiem że nie wiem. To było stwierdzenie ogólne. Chyba się dziś nie dowiesz;)
            • frank_drebin Mam wrazenie graniczace z pewnoscia ze nigdy sie 22.07.06, 00:24
              dowiem jak to strasznie sie poniza Senyszyn nigrawaniem sie z jej glosu ;)
              humbak napisał:

> Hehe... a ja odpowiem że nie wiem. To było stwierdzenie ogólne. Chyba się
              dziś
              > nie dowiesz;)
              • humbak Re: Mam wrazenie graniczace z pewnoscia ze nigdy 22.07.06, 00:27
                Cóż- piłka po stronie Piotra. Swoją drogą głos posłanki Senyszyn ułatwia omijanie jej wypowiedzi, które jak dla mnie są zdecydowanie mało strawne.
                • frank_drebin Zalozylem tylko jeden watek na jej temat i nie 22.07.06, 00:31
                  nabijalem sie z glosu tylko z tego co tam napisano ;)
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=45447104&a=45447104
                  humbak napisał:

> Cóż- piłka po stronie Piotra. Swoją drogą głos posłanki Senyszyn ułatwia
                  omijan
                  > ie jej wypowiedzi, które jak dla mnie są zdecydowanie mało strawne.
                  • humbak Re: Zalozylem tylko jeden watek na jej temat i ni 22.07.06, 00:36
                    Pozostaje czekać na autora wątku.
    • icek_mordechaj Re: dwie i pół uwagi nt. IV RP - na dobranoc 22.07.06, 01:08
      Aj waj, aj waj, to antisemitizm. Nie mozno tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka