Dodaj do ulubionych

Rutkowski - pytanie:

27.07.06, 10:02
Na blogu Misia Karnowskiego o Rutkowskim :

newsweek.redakcja.pl/blogi/blog.asp?Artykul=12832&Watek=96686&WatekStr=1&DA=270720060517&AutorBloga=M_Karnowski

Jeden z komentujących internautów napisał, żeby w oceniu całego 'dorobku'
Rutkowskiego nie zapominać, iż w czasie stanu wojennego był funkcjonariujeszm
ZOMO...

Czy to prawda ?

Obserwuj wątek
    • acho Re: Rutkowski - pytanie: 27.07.06, 10:03
      E tam od razu funkcjonariuszem. Był kierowcą suki.
      • echo_o Ja pytam poważnie... 27.07.06, 10:04
        • acho Re: Ja pytam poważnie... 27.07.06, 10:06
          No i poważnie odpowiedziałem! Rutkowski był kierowcą w warszawskim ZOMO, w latach 1981-1987.
          • echo_o Matko! Nie wiedziałam... 27.07.06, 10:07
            • rekontra a wiesz, czym się zajmowała ta jednostka Oleksego 27.07.06, 10:09
              Re: Matko! Nie wiedziałam...

a wiesz czym się zajmoawłą ta jednostka Oleksego, najtajniejsza z tajnych, że
              Oleksy myślał, że jest nie do zlustrowania? pomalutku :)) kroczek po kroczku
              • acho Re: a wiesz, czym się zajmowała ta jednostka Olek 27.07.06, 10:10
                Dawaj! Sam jestem bardzo ciekaw...
                • rekontra Re: a wiesz, czym się zajmowała ta jednostka Olek 27.07.06, 10:17
                  acho napisał:

> Dawaj! Sam jestem bardzo ciekaw...

czytałem w gazecie Polskiej, w jednym z trzech ostatnich numerów, jak mi
                  wpadnie w ręce to zacytuę.

ps. wystarczy ze napiszę że ściśle współpreacowałą z Moskwą.
                  • pandada Gazeta Polska? 27.07.06, 14:38
                    Może od razu zacytuj napisy ze szkolnego kibla
                    • rekontra dowcipasek 27.07.06, 14:54
                      pandada napisał:

> Może od razu zacytuj napisy ze szkolnego kibla

giewu to twoj organ?
    • rekontra oczywiście, że był ZOMOwcem 27.07.06, 10:06

a potem detektywem w Wiedniu, DZIWNE ???

:)))
      • echo_o Re: oczywiście, że był ZOMOwcem 27.07.06, 10:08
        Jak możliwe, że ten człowiek dostał licencję detektywa ?
        Jak możliwe, że był przez TYLE LAT pieszczoszkiem mediów ?
        Nigdy się nie interesowałam tym gostkiem, ale to wszystko wygląda na mrożkową
        farsę...
        • rekontra zacytuję ulubionego Spiewaka :)) 27.07.06, 10:16
          echo_o napisała:

> Nigdy się nie interesowałam tym gostkiem, ale to wszystko wygląda na mrożkową
          > farsę...

zacytuję ulubionego Spiewaka :))

"Inni więc autorzy (Macierewicz, Kaczynski) pisali wręcz o zagrożeniu
          niepodległości państwa penetrowanego przez tajne służby. A pamiętasz
          Widackiego? " - I TO KIEDY pisali, od samego początku ???

ps. czy dziwisz się, że Kaczynski wziął Macierewicza ? :)))
          Nie ma i nie było lepszego kandydata.
      • peer2 Re: oczywiście, że był ZOMOwcem 27.07.06, 10:16
        A jeszcze później posłem Samoobrony, ZDUMIEWAJĄCE?
        • kotek.filemon Re: oczywiście, że był ZOMOwcem 27.07.06, 10:25
          > A jeszcze później posłem Samoobrony, ZDUMIEWAJĄCE?

Która teraz tworzy koalicję a sam Prezes określał ją jako prowokację WSI. Nie
          chce mi się teraz szukać linka na stronach PiS-u.
      • kura56 Re: oczywiście, że był ZOMOwcem 27.07.06, 10:19
        Nie tylko był zomowcem. Pracował też na ursynowskim komisariacie. W czasie
        służby patrolowej natrafił na arabskiego dyplomatę, nawalonego, oczywiście.
        Dyplomata jak wytrzeźwiał nie mógł się doliczyć 4000 usd w swoim portfelu. Ponoć
        za to został wylany z MO. Zastanawia mnie tylko jedno. Jak w czasach, gdy po
        odbyciu służby wojskowej obowiązywał okres karencji w otrzymaniu paszportu, taki
        były milicjant wyjeżdża sobie jak gdyby nic do Wiednia i zaczyna pracę jako
        detektyw? Czyżby to była misja?
        • capitalissimus Re: oczywiście, że był ZOMOwcem 27.07.06, 10:21
          ladnie to tak bez zrodla? powolujesz sie na artykul z 'nie' wiec podaj link.
          • rekontra nie 27.07.06, 10:23
            capitalissimus napisał:

> ladnie to tak bez zrodla? powolujesz sie na artykul z 'nie' wiec podaj link.

czytałem w superexpressie wszarzu
            • capitalissimus Re: nie 27.07.06, 10:36
              wystepujesz tu pod paroma nickami, dupcio_za_grosik?
              • kotek.filemon Chłopaki! 27.07.06, 10:47
                Jak macie coś do siebie, to umówcie się na jakieś solo na neutralnym terenie, a
                nie zaśmiecajcie tym forum...
                • capitalissimus Re: Chłopaki! 27.07.06, 10:51
                  Ja nic do niego nie mam!! Po prostu nazywam rzeczy po imieniu. Przemoca sie
                  brzydze wiec nici z pojedynku.
        • rekontra no właśnie kwestia referencji 27.07.06, 10:24
          kura56 napisała:

> były milicjant wyjeżdża sobie jak gdyby nic do Wiednia i zaczyna pracę jako
          > detektyw? Czyżby to była misja?

może Kuna lub Żagiel dali referencje ?
    • ayran ale nigdy nikogo nie uderzył 27.07.06, 10:20
      "Bogdan Rymanowski: Co pan robił 13 grudnia 1981 roku?
      Krzysztof Rutkowski: 13 grudnia 1981 roku byłem w Zmotoryzowanych Oddziałach
      Milicji Obywatelskiej.
      Bogdan Rymanowski: Czyli był pan w ZOMO.
      Krzysztof Rutkowski: Byłem w ZOMO. Tak jest.
      Bogdan Rymanowski: Czy był pan po właściwej stronie?
      Krzysztof Rutkowski: Czy byłem po właściwej stronie? W tej chwili ponad 50
      procent Polaków opowiedziało się za tym, że stan wojenny był dobrą decyzją w
      tamtym okresie. Nie chciałbym w tym momencie oceniać czy była to dobra czy była
      to zła strona. To był mój wybór i uważam, że dla mnie była to prawidłowa
      strona.
      Bogdan Rymanowski: Oddziały ZOMO kojarzą się Polakom z biciem ludzi.
      Krzysztof Rutkowski: Mam to szczęście, że nigdy nikogo nie uderzyłem, co może
      być dla pana i dla słuchaczy bardzo dziwne."
    • haen1950 Re: Rutkowski - pytanie: 27.07.06, 10:20
      Karnowski sam jest tematem na osobny artykuł poświęcony nieobiektywnemu
      dziennikarstwu. Facet wydaje wyrok nie czekając na sądowy proces.
      Ja w tej awanturze skojarzyłem trzy fakty bez dyskusji:
      1. Rutkowskiego skojarzono wyłącznie z Lepperem, trwa nagonka springerowskich
      szmatławców na ludzi Samoobrony, organizuje się prowokacje z zaplanowaną
      starannie logistyką.
      2. Od podanych publicznie zarzutów zostały zapłacone wszystkie podatki.
      Aresztowanie nastapiło na skutek pomówień złamanego przekręta.
      3. Policja pozbyła się znienawidzonego konkurenta, który ją często ośmieszał.
      4. Na 99% firma upadnie i państwo od jej dochodów nie otrzyma ani grosza
      podatku.
      • echo_o Ciekawostka przyrodnicza: 27.07.06, 10:29
        Gdzie nie tknąć - wylewa się szambo...
        Ale wciąż nie brakuje akwizytorów, którzy usiłują wmówić,
        że to fiołkowa perfuma...
      • rollex Re: Rutkowski - pytanie: 27.07.06, 10:32
        haen1950 napisał:

> Karnowski sam jest tematem na osobny artykuł poświęcony nieobiektywnemu
        > dziennikarstwu. Facet wydaje wyrok nie czekając na sądowy proces.
        > Ja w tej awanturze skojarzyłem trzy fakty bez dyskusji:
        > 1. Rutkowskiego skojarzono wyłącznie z Lepperem, trwa nagonka springerowskich
        > szmatławców na ludzi Samoobrony, organizuje się prowokacje z zaplanowaną
        > starannie logistyką.

To że Rutkowski był w Samoobronie tylko potwierdza fakt, że w tej partii można
        kupić miejsce w Sejmie bez względu na poglądy, ale mając pełny portfel. Przykład
        Misztala i Rutkowskiego.

> 2. Od podanych publicznie zarzutów zostały zapłacone wszystkie podatki.
        > Aresztowanie nastapiło na skutek pomówień złamanego przekręta.

Czy płacąc podatek od pieniędzy zrabowanych np. podczas napadu na bank pieniądze
        te robią się czyste?

> 3. Policja pozbyła się znienawidzonego konkurenta, który ją często ośmieszał.

99% akcji posła-detektywa "3,2,1,bomba" to akcje, które odbywały się po
        uzyskaniu informacji u lokalnych policjantów. Przeważnie nielegalnie, ale
        napewno po "starej znajoności"...hehe..

> 4. Na 99% firma upadnie i państwo od jej dochodów nie otrzyma ani grosza
        > podatku.

Raczej na 100%, ale majątek przejdzie Skarb Państwa, no chyba że Rutkowski
        skorzysta z art. 60kk i zdecyduje się zostać świadkiem koronnym, bo inaczej nie
        dotrwa do Nowego Roku.
        • ayran Re: Rutkowski - pytanie: 27.07.06, 10:38
          rollex napisał:

To że Rutkowski był w Samoobronie tylko potwierdza fakt, że w tej partii można
          > kupić miejsce w Sejmie bez względu na poglądy, ale mając pełny portfel.
          Przykła
          > d
          > Misztala i Rutkowskiego.

Ale przy okazji potwierdza to również fakt, że wyborcy to "łykają". Misztal i
          Rutkowski starując z list Samoobrony musieli zdobyć więcej głosów niż inni
          kandydaci z ich okręgów wyborczych (czy tez okręgu - zdaje się, że obaj
          startowali z tego samego okręgu). Podobnie przez wiele lat wyborcy z Piły
          wysyłali do Senatu senatora Stokłosę - a wszystko to w wyborach tajnych i
          bezpośrednich.
          • acho Re: Rutkowski - pytanie: 27.07.06, 10:40
            Wyborcy łykają darmową reklamę, jaką przez lata, konsekwentnie, bez umiaru robiły temu burakowi
            media. Wszystkie. Ale TVN szczególnie intensywnie.
          • rollex Re: Rutkowski - pytanie: 27.07.06, 10:48
            ayran napisał:
            > Ale przy okazji potwierdza to również fakt, że wyborcy to "łykają". Misztal i
            > Rutkowski starując z list Samoobrony musieli zdobyć więcej głosów niż inni
            > kandydaci z ich okręgów wyborczych (czy tez okręgu - zdaje się, że obaj
            > startowali z tego samego okręgu). Podobnie przez wiele lat wyborcy z Piły
            > wysyłali do Senatu senatora Stokłosę - a wszystko to w wyborach tajnych i
            > bezpośrednich.

Wyborcy Samoobraony łykają tego kto jest na szczycie listy. Przygoda
            Rutkowskiego z polityką nie miała wg mnie podtekstów poltycznych, a miała mu
            jako posłowi zapełnic pęłną bezkarność. Do płaczu mnie doprowadzał fragment
            któregoś z filmu gdy zgarniają jakiegoś kolesia w hotelu rotkowski krzyczał-
            "otwierać..tu poseł-detektyw Rutkowski .." hehe.
            Rutkowski jest przykładem kombinatora-kryminalisty któremu sława medialna i w
            większości nielegalnie zdobyte pieniądze przesłoniły trzeźwe spojrzenie na
            rzeczywistość. Czuł się bezkarny, myśląc,że to dane do końca kariery.
            Kto mieczem wojuje...Nie zazdroszczę mu sytuacji w której sie obecnie znajduje,
            bo może nie dotrwać do końca wyroku. Zbyt wielu narobił sobie wrogów wśród
            przestępców nie tylko w POlsce. A teraz musi między nimi spędzić kawał życia.
            A jakoś mi nie wygląda na większego twardziela niż np. "baranina" czy "sasza"
            Maziuk.
            • ayran Re: Rutkowski - pytanie: 27.07.06, 11:03
              rollex napisał:

> Wyborcy Samoobraony łykają tego kto jest na szczycie listy

To nie tak. Na szczycie listy umieszcza się to, kto ma tę listę "podciągnąć".
              Czyli umieszczenie znanej osoby na liście (tu: Rutkowskiego) służyć miało temu
              by na Samoobronę głoswali także ci, którzy normalnie by tego nie zrobili.
          • greg43 Re: Rutkowski - pytanie: Idol Pocieniasów? 27.07.06, 14:18
            I o taką ordynację chodzi POcieniasom w parlamencie same Rutkowskie, Stokłosy,
            Palikoty i inne gnidy
            • haen1950 Re: Rutkowski - pytanie: Idol Pocieniasów? 27.07.06, 14:21
              Masz miażdżycę, czy chorobę rydzykową?
        • haen1950 Re: Rutkowski - pytanie: 27.07.06, 10:42
          Rutkowski z Lepperem nisko mi wiszą. To w końcu porachunki lokalne pomiędzy
          pitbullami szwendającymi się po Leppisowie. Nawet życzliwie i z ciekawością
          przygladam się, czekam na końcowy gong.
    • sanitarny tylko kierowca? 27.07.06, 10:48
      Nie bylo przymusu sluzby w ZOMO,byl to rodzaj sluzby zastepczej,zamiast 2 lat w
      wojsku, ochotnik wybieral ZOMO z mysla pozostania i pracy w MO.A wiec ZOMO to
      owczesna kuznia MO,a miedzy kierowca i normalnym funkcjonariuszem MO roznicy
      nie bylo i zaznaczanie"on byl tylko kierowca"to jest takie jak"on nie kradl,on
      tylko trzymal worek".Autor artykulu uzyl okreslenia"brudna woda".a moze by tak
      sprawdzic ilu takich metow jeszcze plywa w tej brudnej wodzie
      (Samoobrona),dlaczego to wlasnie tam p Rutkowski wyladowal,i co by nie mowic o
      owczesnej milicji,to reakcja na to co zrobil Rutkowski, (a chodzi tylko o cos
      nieudowodnionego) byla przykladna,czego o dzisiejszej policji trudno powiedzic.
    • jola_iza Re: Rutkowski 27.07.06, 10:58
      Gwiazda Rutkowskiego zaświeciła na początku lat 90., gdy ogłosił, że tylko on może powstrzymać falę kradzieży samochodów. Zapraszał wtedy dziennikarzy na prezentacje łapania złodziei. Gdy włamywacz próbował odpalić auto, z kartonu na tylnym siedzeniu wyskakiwał agent w kombinezonie "Rutkowski Patrol" i dusił bandziora.
      Rodzinnym domem 44-letniego dziś detektywa był komisariat w Teresinie - ojciec milicjant wynajmował swój dom Milicji Obywatelskiej. Zaraz po technikum, w 1981 roku, Rutkowski poszedł na ochotnika do ZOMO. Potem do komisariatu na warszawskim Ursynowie. Wyleciał z milicji w 1985 roku, gdy okradł attaché wojskowego Egiptu, którego przyłapał z prostytutką na warszawskim Pigalaku.
      Trzy lata potem poznał w austriackim Grazu swoją trzecią żonę Annę, absolwentkę dwóch uniwersytetów. Razem założyli biuro detektywistyczne."

Sama pamiętam jak się chwalił w telewizji, że wyleciał z milicji bo komuchy nie znały się na nowoczesnym działaniu . Jak to mawiał poeta -chcieliście Polski no to ją macie
      • kotek.filemon Re: Rutkowski 27.07.06, 11:00
        Niektórym się show w TVN podoba i uważają naszego ZOMO-wca za skutecznego...
        Grunt to mieć dobry piar.
        • jola_iza Re: Rutkowski 27.07.06, 11:10
          Mnie nie chodzi o piar. Jak się "solidaruchy dorwały do władzy ,każdy ,który miał na pieńku z władzą ludową był cacy. Każda menda robiła za bohatera. A teraz wszyscy się dziwią .
          • atak.spawacza Re: Rutkowski 27.07.06, 12:57
            jola_iza napisała:

> Mnie nie chodzi o piar. Jak się "solidaruchy dorwały do władzy ,każdy ,który
            mi
            > ał na pieńku z władzą ludową był cacy. Każda menda robiła za bohatera. A
            teraz
            > wszyscy się dziwią .
            >
            Same wiecie co to jest solidaruch ... .
    • elfhelm pewnie prawda - w końcu był w Samoobronie 27.07.06, 14:25
      a tam mnóstwo popłuczyn po ZOMO, TW, SB, PZPR, SLD, Moczarze itp.
    • mariner4 Pytanie o wiele ważniejsze! 27.07.06, 14:30
      Jakim cudem w Polsce powstała prywatna policja, która stosuje siłę, porywa ludzi
      z terytorium obcego panstwa? Jednocześnie Polactwo darzyło go sympatią.
      Tymczasem to jest imbecyl który nie odbiega poziomem umysłowym od Leppera!
      To woła o pomstę do nieba!
      M.
      • haen1950 Re: Pytanie o wiele ważniejsze! 27.07.06, 14:38
        mariner4 napisał:

> Jakim cudem w Polsce powstała prywatna policja, która stosuje siłę, porywa
        ludz
        > i
        > z terytorium obcego panstwa? Jednocześnie Polactwo darzyło go sympatią.
        > Tymczasem to jest imbecyl który nie odbiega poziomem umysłowym od Leppera!
        > To woła o pomstę do nieba!
        Można było ograniczyć mu koncesję. Poszli na łatwiznę. Intuicyjnie sprawa mi
        się nie podoba. Facet wiedział, że jest na muszce. Nie podkładał by się w
        prymitywny sposób. Jak dożyjemy procesu to się przekonamy.
        > M.
      • acho Re: Pytanie o wiele ważniejsze! 27.07.06, 14:56
        > Jednocześnie Polactwo darzyło go sympatią.

Chodzi Ci o szefów TVN?
        • mariner4 Szefowie TVN? Im chodzi o pieniądze. 27.07.06, 15:13
          A te zapewnia wysoka oglądalność. I nie Walter odpowiada za to co głupi naród kupi.
          M.
          • haen1950 Re: Szefowie TVN? Im chodzi o pieniądze. 27.07.06, 15:47
            Wysoką oglądalność zapewniają też wystąpienia Jarusia i nie tylko. Dlaczego
            politykom się nie płaci za ten serial non-stop?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka