Dodaj do ulubionych

brawo Giertych

28.07.06, 17:16
MEN chce pełnej prohibicji na Przystanku Woodstock

Ministerstwo Edukacji chce pełnej prohibicji na terenach, gdzie trwa
Przystanek Woodstock. Resort zwrócił się z prośbą o wydanie zakazu sprzedaży
alkoholu do wojewody lubuskiego.

To efekt tragedii z ostatniej nocy, kiedy jeden z uczestników imprezy
zadławił się na śmierć po wypiciu dużej ilości alkoholu. Dodatkową przyczyną
było też przegrzanie się.

Wiceminister edukacji Mirosław Orzechowski twierdzi, że wprowadzenie
całkowitej prohibicji w Kostrzynie nad Odrą jest konieczne. Temperatura i
atmosfera Przystanku Woodstock zagraża życiu i zdrowiu młodych ludzi. Chętnie
sięgają oni po alkohol w poczuciu, że znajdują się w wyodrębnionym miejscu na
festiwalu - mówił Orzechowski na konferencji prasowej.

Przystanek Woodstock rozpoczął się po południu w Kostrzynie nad Odrą. Teraz
na tym terenie obowiązuje zakaz sprzedaży mocnego alkoholu i
wysokoprocentowego wina. Można natomiast kupować piwo.

Na festiwal w Kostrzynie przyjechało już 100 tysięcy osób.

..................

oczywisty krok, ale nie dla wszystkich
Obserwuj wątek
    • buffalo_bill Nie czyń bliźniemu co tobie nie miłe 28.07.06, 17:19
      To już pić można będzie tylko na obozach Młodzieży Wszechpolskiej??? Obozach,
      które były kolega Giertycha (współzałożyciel i wieloletni członek MW i LPR)
      - Bogusław Rogalski wspomina tak:

• „Kupują tanie wino i chleją do upadłego. Butelki znikają dopiero, gdy
      Roman [Giertych - red.] pojawia się na obozie. Ostatnio kilka butelek zostaje.
      Uznali, że Roman łatwiej da się oszukać, gdy zobaczy, że jedna czy dwie stoją
      - całkowity ich brak byłby podejrzany. Na obozach niby tylko dla mężczyzn
      czasem są dziewczyny, które są ukrywane, gdy przyjeżdża Roman".

• „Na obozach śpiewane są nazistowskie i rasistowskie piosenki. Obóz
      w Kociołku Szlacheckim: uchlani działacze hailowali, skandowali:
      » Ku-Klux-Klan «".

• „Fragmenty piosenek, które są śpiewane na obozach MW: » To były piękne
      dni, Żydzi do gazu szli,/ aż się do pieca nie zamykały drzwi » , » A pedałów
      z murzynami odgrodzimy w obozach drutami, na lewactwo parchactwo puścimy, tam
      gas, endecki walczyk w szabas, o le! «, » Jak dobrze jest zimową porą
      w przeręblu moczyć Żyda, ryj wycierać, buty jego brodą i głośno śpiewać LPR «".
      • rekontra pomyliłeś adres 28.07.06, 18:21

Wierzejski i Giertych mnie nie interesuję, ale uważam, że pomysł by impreza
        owsiaka, na której przebywa bardzo wiele młodzieży, powinna być bezalkoholowa.

Chyba ta jedna śmierć wystarczy. Mam nadzieję, że takja będzie decyzja
        wojewody. A telewizja pisze o udarze, nie o wymiocinach.
    • artsg Re: brawo Giertych 28.07.06, 18:23
      rekontra napisał:

> MEN chce pełnej prohibicji na Przystanku Woodstock
      >
      > Ministerstwo Edukacji chce pełnej prohibicji na terenach, gdzie trwa
      > Przystanek Woodstock. Resort zwrócił się z prośbą o wydanie zakazu sprzedaży
      > alkoholu do wojewody lubuskiego.
      >
      > To efekt tragedii z ostatniej nocy, kiedy jeden z uczestników imprezy
      > zadławił się na śmierć po wypiciu dużej ilości alkoholu. Dodatkową przyczyną
      > było też przegrzanie się.

Może nie będzie takich przypadków.
      wiadomosci.wp.pl/kat,54954,wid,8421015,wiadomosc.html
    • elfhelm a może zacząć od Sejmu? 28.07.06, 18:23

• rekontra OK popieram, ale myślę o tragedii rodziny 28.07.06, 18:27
        ale bardziej martwi mnie tragedia rodziny tego chłopaka. Jeżeli jest to impreza
        muzyczno - towarzysko - społeczna i jakaś tam, to alkohol nie jest wskazany,
        szczególnie gdy bardzo dużo jest młodzieży kilkunastoletniej.

Dlatego nie przez przekorę piszę - uważam że alkkohol powinien być zakazany, to
        tylko dwa dni.
        • elfhelm i co prohibicja by pomogła? 28.07.06, 18:29
          wziąłby sobie w plecak przed imprezą 4 flaszki z domu czy z Gorzowa i po problemie

na 300.000 czy ile tam przyjeżdża osób, taki wypadek może się zawsze zdarzyć
          • rekontra jest drugi aspekt 28.07.06, 18:32
            elfhelm napisał:

> wziąłby sobie w plecak przed imprezą 4 flaszki z domu czy z Gorzowa i po
            problemie

ale gdyby był zakaz spożywania?

> na 300.000 czy ile tam przyjeżdża osób, taki wypadek może się zawsze zdarzyć

ponadto te setki małoletnich dziewcząt, będących pod wpływem. Myślę, że psrawa
            jest poważna i pomysł wart przemyślenia. Może jakaś modyfikacja, ale to ten
            kierunek.
            • elfhelm zaraz zaraz 28.07.06, 18:39
              > ale gdyby był zakaz spożywania?

sądzisz, że zakaz spożywania spowoduje, że on tego alkoholu nie spożyje?

zresztą w okolicy i tak obowiązuje zakaz sprzedaży alkoholi innych niż piwo - a
              można podejrzewać, że będąc tak pijanym korzystał właśnie z tych innych alkoholi

prohibicja nigdy i nigdzie nie okazała się skuteczna (co widać było w czasie
              idiotycznego zakazu w czasie wizyty B16)
              • rekontra to tylko dwa dni 28.07.06, 18:43
                elfhelm napisał:

> sądzisz, że zakaz spożywania spowoduje, że on tego alkoholu nie spożyje?

ograniczy, a zakaz jest zakazem.

> prohibicja nigdy i nigdzie nie okazała się skuteczna (co widać było w czasie
                > idiotycznego zakazu w czasie wizyty B16)

ale zakaz był słuszny

prohibicja i brak przyzwolenia byłby skuteczny przez dwa dni, nawet jeżeli w
                stopniu ograniczonym. Nic by się nie stało, gdyby młodzież nie mogła pić, ale
                obawiam się, że członkowie zespołów by zaprotestowali.
    • alistair-p Rekontra manipuluje ludzką śmiercią !!!!!!! 28.07.06, 18:30
      Niwe wiem czy ten zmarły był zwolennikiem Owsiaka czy wszechpolakiem,jedno jest
      pewne,używasz ludzkiej śmierci do manipulacji.Komunikat w sprawie śmierci tego
      człowieka brzmi :

W nocy z czwartku na piątek na polu namiotowym na Przystanku zmarł 19-latek; z
      dotychczasowych ustaleń wynika, że mieszkaniec Środy Wielkopolskiej zmarł na
      skutek przegrzania i zakrztuszenia się wydzielinami z żołądka.

Używanie cudzej smierci do takich manipulacji jest obrzydliwe !!!!
      • rekontra Re: Rekontra manipuluje ludzką śmiercią !!!!!!! 28.07.06, 18:33

> Używanie cudzej smierci do takich manipulacji jest obrzydliwe !!!!

a ja uważam, że dziennikarze manipulują. Mówi się UDAR, UDAR, a między zdaniami
        dowiaduje się czytelnik, zadusił się wydzielinami.
        • alistair-p Re: Rekontra manipuluje ludzką śmiercią !!!!!!! 28.07.06, 18:38
          Między wierszami powiniennes przeczytać co myślę o osobniku który łże na tym
          forum, jak zacytuję min.Dorna "bura suka".Mam na myśli rekontrę.
          • rekontra infomuję 28.07.06, 18:40
            alistair-p napisał:

> Między wierszami powiniennes przeczytać co myślę o osobniku który łże na tym
            > forum, jak zacytuję min.Dorna "bura suka".Mam na myśli rekontrę.

że należysz do osobników których nie zauważam na forum, nie dlatego żebym
            cokolwiek o tobie myślał, po prostu mój czas forumowy jest ogranniczony. A
            tytuły twoich listów mówią wszystko o tobie.
            • alistair-p Re: infomuję 28.07.06, 18:45
              Nie tylko twój czas jest ograniczony..
            • capitalissimus Re: infomuję 28.07.06, 19:21
              no popatrz, kolejna osoba zarzuca ci kłamstwao i manipulację, co za ludzie!
          • kum.z.antalowki Eee tam, po prostu głupol nie zna objawów udaru 28.07.06, 18:55
            O udarze cieplnym mówi się wówczas, gdy dochodzi do ogólnego przegrzania
            organizmu w sytuacji, gdy nadmiar ciepła nie może wydalony na zewnątrz
            ustroju.
            Do udaru słonecznego dochodzi pod wpływem bezpośredniego działania promieni
            słonecznych na nie osłoniętą głowę, powoduje to gwałtowną zwyżkę temperatury w
            obrębie głowy.
            Objawy - rozpoznanie:
            Przy udarze cieplnym występuje szum w uszach i skroniach, mroczki przed
            oczami, zawroty i ból głowy, pragnienie, zaczerwienienie ciała i obrzęk skóry,
            podwyższona temperatura nawet do 40 C.
            Gdy człowiek nie poci się i ma suchą skórę to występują wymioty, zwężenie
            źrenic oraz utrata przytomności.
            Udar słoneczny objawia się zawrotami głowy, przyspieszonym tętnem, osłabieniem,
            wymiotami oraz utratą przytomności.

Przez takich kretynów jak rekontra, którzy nie potrafią rozpoznać objawów
            udaru, co roku w upały umiera wiele osób.

A przecież, zamiast pomawiać poszkodowanego, wystarczyłoby położyć go
            w chłodnym, przewiewnym i zacienionym pomieszczeniu z zimnymi okładami na
            głowie, podając chłodną wodę do picia.
            Można również obłożyć całe ciało, np. wilgotnymi ręcznikami. Jeżeli osoba
            potrzebująca pomocy jest nieprzytomna to układamy ją w pozycji bezpiecznej, by
            się w razie czego nie zadławiławiła wymiocinami. A przypadku braku oddechu
            stosujemy sztuczne oddychanie, aż do przybycia lekarza.
            Proste? Proste. Ale trzeba kochać bliźniego jak siebie samego, a to jest nie do
            pojęcia dla takiego nienawistnika jak "rekontra".
            • rekontra widzę kumie 28.07.06, 19:19
              kum.z.antalowki napisał:

> pojęcia dla takiego nienawistnika jak "rekontra".

że zabrało się w trzewiach trochę żółci i coś trzeba było z nią zrobić
              • capitalissimus Re: widzę kumie 28.07.06, 19:23
                widzę rekontra, że się plączesz i znowu zaczynasz mazgaić. może popełnisz
                kolejny donosik do moderatorów? dobrze ci poszło poprzednim razem.
                • rekontra Re: widzę kumie 28.07.06, 19:24
                  capitalissimus napisał:

> dobrze ci poszło poprzednim razem.

skuliłeś wszarzu uszy? ogon pod siebie ?
                  • capitalissimus Re: widzę kumie 28.07.06, 19:28
                    to robią tylko zwolennicy nakazów, zakazów i życia na kolanach - tacy jak ty,
                    kmiotku.
    • panzerpapst Babcie melinowe muszą coś zarobić w końcu :) 28.07.06, 18:34
      Romuś popiera czysto polskiego chowu meliniarstwo :)))
      • alistair-p Re: Babcie melinowe muszą coś zarobić w końcu :) 28.07.06, 18:39
        Między wierszami czytam:"babcie moherowe",zarobione na tym procederze pieniądze
        poślą złodziejowi Rydzykowi.Ciekawe czy weżmie?
    • logo.vlad Rekontra - coś o udarze: 28.07.06, 19:02
      "udar słoneczny

udar słoneczny (porażenie słoneczne), stan chorobowy wywołany nadmiernym
      nasłonecznieniem głowy i karku; objawy: nudności, wymioty, dreszcze, bóle
      głowy, oparzenia skóry I lub II stopnia."

(za encyklopedią WP)

- jak widać, paw w wykazie jest. A widzi mi się, że parę promil u denata to by
      wykryli i zameldowali - nie tylko Romusiowi.

P.S. Pełna prohibicja na wszystkich masówkach? Ze szczególnym uwzglądnieniem
      muzycznych? Hmmm... widzi mi się że to promocja drobnej przedsiębiorczości
      (=bimbrownictwa ;)
      • rekontra ok 28.07.06, 19:10
        logo.vlad napisał:

> udar słoneczny (porażenie słoneczne), stan chorobowy wywołany nadmiernym
        > nasłonecznieniem głowy i karku; objawy: nudności, wymioty, dreszcze, bóle
        > głowy, oparzenia skóry I lub II stopnia."

ale, nie sądzę, żeby trzeżwy człowiem mogł się udusić - poczekamy na wyniki
        sekcji

> - jak widać, paw w wykazie jest.

ale raczej nie jako przyczyna śmierci

> P.S. Pełna prohibicja na wszystkich masówkach?

na masówkach młodzieżowych, widziałem trochę zdjęć - widziałem małolatów w
        wieku około 14-15 lat, dzieci właściwie.

> Hmmm... widzi mi się że to promocja drobnej przedsiębiorczości
        > (=bimbrownictwa ;)

to źle ci się widzi :)
        • logo.vlad Re: ok 28.07.06, 19:21
          rekontra napisał:

> ale, nie sądzę, żeby trzeżwy człowiem mogł się udusić - poczekamy na wyniki
          > sekcji

Utrata przytomności z przegrzania czasem się zdarza. Bez alkoholu też.

> > - jak widać, paw w wykazie jest.
          >
          > ale raczej nie jako przyczyna śmierci

Bo i paw jako taki nie zabija - dopokąd się nie dostanie do drog oddechowych.
          Co do przyczyn - faktycznie pogadamy po sekcji, ale nie przypuszczam żeby
          znaczna dawka etanolu mogła przejść niezauważona przez ratowników - a 0,5-0,8
          promila (tyle się da przegapić) nie uznam za zbyt mocny argument...

> na masówkach młodzieżowych, widziałem trochę zdjęć - widziałem małolatów w
          > wieku około 14-15 lat, dzieci właściwie.

Zdarzyło mi się być na imprezie Owsiaka - prawda, że jeszcze w Żarach.
          Smarkaterii trochę było, ale większość uczestników to wiek co najmniej
          studencki. A przy woodstockowym piwie kontrole jak nigdzie - o dowodzik pytano
          nawet emerytowanych hipisów z siwiejącymi brodami...

> > Hmmm... widzi mi się że to promocja drobnej przedsiębiorczości
          > > (=bimbrownictwa ;)
          >
          > to źle ci się widzi :)

Przy pielgrzymce miałem okazję widzieć jabcoki sprzedawane spod lady w
          warzywniaku ;) Myślisz Waść, że tu byłoby inaczej? Chyba żeby ściągnąć więcej
          policji niż uczestników...
          • rekontra zobaczymy 28.07.06, 19:26
            logo.vlad napisał:

> rekontra napisał:
            >
            > > ale, nie sądzę, żeby trzeżwy człowiem mogł się udusić - poczekamy na wyni
            > ki
            > > sekcji
            >
            > Utrata przytomności z przegrzania czasem się zdarza. Bez alkoholu też.

zdarza, ale zobaczymy czy to był dzień czy noc, czy był sam, znając nastawienie
            mediów, raczej będą chronić przystanek.
            • biedronka24 Prohibicja jako zalozenie 28.07.06, 19:29
              moze nie przejsc.
              Przyczyna jest nie sam dostep do alkoholu tylko nalog. Dziki ped.
              Trzeba operowac w zakresie prawa wlasnie po ofiarach i pociagac do
              odpowiedzialnosci tych, co odpowiadaja.
              Prohibicje antytytoniowa beda teraz probowac Niemcy. Nie bede sie z nich smiac,
              ale z gory wiem co im wyjdzie. Trzeba im bylo myslec wczesniej.
            • po_godzinach wszyscy sa podejrzani, wiadomo, 28.07.06, 19:31
              którzy są na imprezie

• biedronka24 utrata przytomnosci tak 28.07.06, 19:26
            ale ta mija po podaniu plynow. Na pewno nie uduszenie.
            Generalnie sprawa trudna.
            Prohibicja nie jest dobrym pomyslem bo nie sprawdza sie w Finlandii.
            Ale kram Owsiaka zrobil sie kramem i na pewno niczym dobrym.
            Akurat bredzisz. Tam gdzie dieciaki spiewaja naprawde nie ma zapijania sie.
            Jakos tak zawsze sie to sprawdzalo. Zapici spiewaja kiepsko. Nie wierzysz to
            posluchaj jeslis niegluchy.
            • logo.vlad Re: utrata przytomnosci tak 28.07.06, 19:32
              biedronka24 napisała:

> Ale kram Owsiaka zrobil sie kramem i na pewno niczym dobrym.

Pomijając sporą dawkę niezłej muzyki, to może i masz rację. Przynajmniej z
              relacji stałych bywalców wynikałoby że Woodstock pomału schodzi na psy.

> Akurat bredzisz. Tam gdzie dieciaki spiewaja naprawde nie ma zapijania sie.
              > Jakos tak zawsze sie to sprawdzalo. Zapici spiewaja kiepsko. Nie wierzysz to
              > posluchaj jeslis niegluchy.

Przepraszam, a tu do czego Waćpani pijesz? Jakoś związku nie widzę...
              • biedronka24 dawka niezlej muzyki 28.07.06, 19:35
                to jest jak siadasz i zaczyna ci grac swiat. Slyszysz muzyke strumienia, krople
                deszczu, turkoty, trele przestaja byc dla ciebie chinszczyzna z prac ornitologow.
                Do tego pieca nie trzeba - prawda?
                A gosciu go kupil i udaje ze umie grac?
                Bez przesady.
                • logo.vlad Re: dawka niezlej muzyki 28.07.06, 19:51
                  Ekofanatyzm ;)

Jedno drugiego nie wyklucza. Deszcz w górach, poruszana wiatrem trzcina, szum
                  morskich fal - tak, tego się nie zapomni, tego nie zastąpi żaden zespół z
                  żadnym wzmacniaczem. Ale czy to znaczy, że nie mają one racji bytu?
                  • biedronka24 racji bytu? 28.07.06, 19:55
                    a co to takiego? Ilu trzeba ofiar by uznac ze cos ma racje lub nie?
                    Klamstwo tez ma wg ciebie racje bytu? Cos ostatnio za wiele tej racji dla
                    klamstwa, zlodziejstwa i kiczu.
                    • po_godzinach co ma kłamstwo i złodziejstwo do muzyki? 28.07.06, 19:56
                      • logo.vlad Re: co ma kłamstwo i złodziejstwo do muzyki? 28.07.06, 20:01
                        Najwyraźniej Biedronka muzykę ludzkiej produkcji - lub tylko jej rodzaje
                        prezentowane na Woodstocku, tj. cały rock i blues z przyległościami - uważa za
                        kłamstwo i złodziejstwo. Cóż, jej sprawa... ale albo jest z Kostrzyna/Żarów,
                        albo trudno mi będzie pojąć dlaczego uważa się za okłamaną tudzież okradzioną.
                        • biedronka24 czekam tu na ciebie czekam 28.07.06, 20:04
                          na tej grubej kresce.
                          Ty mnie dzisiaj zresetujesz pozyjemy jeszcze...

Znad gor i lak i tak dalej.....
                          • logo.vlad Re: czekam tu na ciebie czekam 28.07.06, 20:05
                            Spokojnie, spokojnie, za resetowanie się nie biorę...
                            • biedronka24 oczywiscie ale chetnie przystajesz 28.07.06, 20:06
                              jak tobie resetuja. Np po godzinach :)
                      • biedronka24 a to ze jesli ma byc zaangazowana 28.07.06, 20:03
                        to niech bedzie prawdziwie. A nie nalogowo.
                        Ja znam takiego pana neurofizjologa ktory spiewal cos- co chcialabym dla ciebie
                        zaspiewac skarbie..

´mlodziez wesolo wybiegla ze szkoly,
                        wyciagnela papierosy obalila flache
                        Chodnik oplula itd
                        a refren.
                        ´wszyscy mamy zle w glowach ze zyjemy
                        Laj laj lala lala laj laj laj.

Tak to ten sam pan co spiewal jeszcze cos co ci przypomne

a mianowicie o 6ciu glowkach lenina znad pianina....

Tak dobrze w tej trzeciej rzeczpospolitej ze wrazliwy, madry czlowiek spiewa -
                        choc nie robi ludstokow a sz. P. Owsiak udaje tymczasem zbawiciela kaleczac
                        uszy. Moze dlatego ze ten pierwszy pan- oprocz wrazliwosci muzycznej jest wogole
                        wrazliwym panem i pewno procz dobrego lekarza jest tez dobrym czlowiekiem.
                        • po_godzinach ale gdzie to złodziejstwo? 28.07.06, 20:07
                          PS kazy słucha takiej muzyki, jaka mu odpowiada i innym nic do tego.
                          Obecność na Woodstocku też nie jest obowiązkowa - ktos nie lubi, ktos nie
                          jedzie.
                          • biedronka24 watek sie wycina 28.07.06, 20:08
                            np z nazwiskami agentow w pewnej firemce. Ale bylo smieszno. Prywatny wielki
                            koncern i agent na stolku. Wszyscy wstrzymali oddechy. I cisza. Calutki watek -
                            ha, ha, ha.....
                        • logo.vlad Re: a to ze jesli ma byc zaangazowana 28.07.06, 20:21
                          Woodstock pamiętam sprzed ładnych paru lat. Żywy był. Nawet bardzo żywy. "I tak
                          warto żyć" - stamtąd pamiętam. I te dyskusje po świt też były (może będzie mi
                          wspomagający łyk piwa - alpaga objęta prohibicją - wybaczony).
                          Mówisz, że teraz to już tylko trup? Może, nie wiem. Nie widzę z bliska. Jeśli
                          widzisz, będę wdzięczny za relację. Siedzę, stukam w klawiaturę i klnę te parę
                          kilo gipsu. Ale może tylko ze spokojem grabarza powtarzasz, że wszystko będzie
                          dobrze?
    • jola_iza Re: Porąbało 28.07.06, 19:16
      kogoś, nie wiem czy autora wątku, czy pomysłu ? Moje córy bywały na "przystanku"
      dzisiaj same opowiadają, że nie ćpały, nie piły, nie spółkowały, Jechały w innym celu. I tyle na temat zakazów, nakazów.
      • rekontra nietrzeźwe kobiety i dziewczyny 28.07.06, 19:30
        jola_iza napisała:

> Moje córy bywały na "przystanku"
        > dzisiaj same opowiadają, że nie ćpały, nie piły, nie spółkowały,

gratuluję córek i wychowania, ale ... widok nietrzeżwej kobiety czy dziewczyny
        jest nieszczególny, i w porównaniu z nietrzeżwym mężczyzną po stokroć gorszy.
        reakcje bywają też całkiem odmienne.
        • biedronka24 jol iz na pewno ma cory 28.07.06, 19:32
          zwlaszcza ze juz ´spolkowal´.
          Znaczy sie jest wyznawca teori kwenk szui i wie juz ze nie nalezy siadac na
          przeciwko polek ;)
          • rekontra Re: jol iz na pewno ma cory 28.07.06, 19:54
            biedronka24 napisała:

> zwlaszcza ze juz ´spolkowal´.
            > Znaczy sie jest wyznawca teori kwenk szui i wie juz ze nie nalezy siadac na
            > przeciwko polek ;)

nie znam joli iz, wziąłem wyznanie za dobrą monetę :))
            • biedronka24 ja tez nie ale widac cos juz tak mam 28.07.06, 19:57
              ze dymisjonuje ambasadorow i innych intelektualistow ;).
              A wszystko dlatego ze osmielilam sie zauwazyc iz wypadaloby, zeby za podatki
              ktore place np miec jakies drobne, ale jednak prawa obywatela tego kraju ;)
              Pozdro - i uciekam.
              • rekontra Re: ja tez nie ale widac cos juz tak mam 28.07.06, 19:58
                dymisjonowanie intelektualistów jest jak najbardziej wskazane

:))))
    • p.smerf Re: brawo Giertych 28.07.06, 19:26
      Co to znaczy "chce prohibicji"? Czy to oznacza, że ma zamiar codziennie badać 50
      tys. ludzi czy coś nie wypili? Czy Giertych wie co to jest picie, czy to taki
      dziewic jak Wierzejski?
      Jeśli zakażesz kupowania alkoholu to przywiozą z sobą i to przywiozą trzy razy
      więcej niż by normalnie kupili. I oczywiście to wypiją "żeby się nie zmarnowało".

Doskonale pamiętam czasy, gdy komuna nas wychowywała. W pewnym momencie zaczęto
      sprzedawać alkohol tylko w wydzielonych (niewielu) sklepach w których trzeba
      było odstać w kilometrowej kolejce. Jeżeli wcześniej kupowałem sobie od czasu do
      czasu flaszeczkę, to po wprowadzeniu ograniczeń nie kupowałem nigdy mniej niż
      skrzyneczkę. Gdy wprowadzono kartki na wódkę w prawie co drugim domu była
      bimbrownia. W życiun tyle nie wypiłem co wtedy.
      Czy panu Giertychowi dokładnie o to chodzi?
    • dr.szfajcner Re: brawo Giertych 28.07.06, 19:31
      rekontra napisał:

> MEN chce pełnej prohibicji na Przystanku Woodstock

Szkoda ze nie chce tego samego na spotkaniach Wszechpolakow.
      • p.smerf Re: brawo Giertych 28.07.06, 19:38
        > Szkoda ze nie chce tego samego na spotkaniach Wszechpolakow.

Nie mówiąc już o niezliczonych pielgrzymkach z pielgrzymką parlamentarzystów
        włącznie.
      • rekontra czym innym jest 28.07.06, 19:55
        dr.szfajcner napisał:

> rekontra napisał:
        >
        > > MEN chce pełnej prohibicji na Przystanku Woodstock
        >
        > Szkoda ze nie chce tego samego na spotkaniach Wszechpolakow.

już pisałem, na spotkaniach młodzieży - dwudniowych może być zakaz.
        Czym innym jest 100 000 osób, a czym innym spotkanie kuilkudziesięciu osób.
    • po_godzinach To jest obrzydliwe 28.07.06, 19:41
      tak pisać:
      "To efekt tragedii z ostatniej nocy, kiedy jeden z uczestników imprezy
      było też przegrzanie się."

Oskarżać człowieka, że umarł z powodu przepicia bez cienia najmniejszego dowodu
      a jedynie na podstawie własnego przekonania.

W stylu Kurskiego, że tak powiem.
      • capitalissimus Re: To jest obrzydliwe 28.07.06, 19:46
        potwarz rzucona w typowo łże-pisowskim stylu. mam nadzieję, że rodzice zmarłego
        chłopaka tego nie przeczytali.
        • kum.z.antalowki Ech, gdyby chór koalicyjnych wujów umiał śpiewać 28.07.06, 22:06
          to by wymyślił i zorganizował tak piękną i pobożną imprezę dla schludnych
          abstynentów w mundurkach, że Owsiak ze swoim Woodstokiem by się ze wstydu oraz
          zawiści schował w burakach.
          Ale chór nieudacznych wujów niczego porządnego nie zorganizuje. Bo to są wuje!
          I waaadza! A waaadza im bardziej nieudolna, tym bardziej sobie wyobraża, że im
          więcej zakazuje - tym bardziej lud ją szanuje, podziwia i miłuje.
          G-wno prawda. Ale małe wujki-rekontrujki, żeby się podlizać waaadzy są skłonne
          nawet na kacze g-no mówić: pyszne papu...
          Giertychowi mało i średniolaty nawtykały pod ministerstwem, to by im teraz rad
          w rewanżu napluć w zupę, albo wejść między drugie danie a piwko. Chłopisko
          wysokie, a pobudki nim kierują niskie. Cóż, taki chór jakie wuje...
          • biedronka24 pusta muzyczka kumow z antalowki 28.07.06, 22:44
            puste glowki promuja, pustych fanow.
            Co w tym fajnego? Dla pustych glowek?
            Ja slucham rocka lelropejskiego, ktory przynioslo moje dziecko. I posluchalam bo
            dzieciakom, ale nie tym co maluja paznokcie i wlosy wstydzac sie swojej plci
            tylko takim nieco innym wymsknelo sie pare fajnych tekstow o pekajacych
            dziewczynach...
            Pekajacej pustce pekajacych nastolatow.....bylych

Letzte nacht hat meine Freundin explodiert ich habe nicht damit gerechnet,
            damit bin in Blut verschmiert.... He, he..
            Ot sztuka z Lelropki - he, he.
            Ci mlodzi tez maja Freundin i pewno ze nie wladza ale ich wlasna pustka ich
            zabije. Nie trzeba bedzie dlugo czekac.
            • kum.z.antalowki To nie jest muzyka mojego pokolenia, boża krówko 28.07.06, 22:58
              Kiedy ja byłem młody to waadza i stare cioty zakazywały słuchać wszystkiego co
              nie było socjalistyczne w treści i narodowe w formie...
              Mnie to nie wadzi, że rytmy się zmieniają, tylko cóś mi się widzi, że dyktatura
              ciemniaków przetrwała transformację ustrojową.
              A to mnie trochę smuci, a trochę śmieszy. I skłania do refleksji nad zjawiskiem
              cyrkulacji głupoty w przyrodzie.
              • biedronka24 mylisz sie bos stary bardzo najwyrazniej 28.07.06, 23:06
                a tokujesz w sprawach mlodych. Za starys by miec dzieci ktorych to dotyczy, albo
                wogole ich nie miales. Wladza w czasach o ktorych mowisz nakazywala sluchac tego
                co ona chciala by sluchano. A to roznica. Calkiem spora.

Owsik mnie tyle interesuje co nic. Za to moje dziecko czytalo ostatnio czytanke
                o pewnym chlopcu ktory zrobil koncert dla jakis schronisk. Dziecko ma ten tekst
                skomentowac. No i nie wiem jak dziecku pomoc. Nota bene jakis Owsik jako
                zainteresowany tez tam sie pojawia. Co ciekawe nie jako pomocny (pomogla
                Marylka) a zainteresowany.....
                • biedronka24 No i podrecznik panie stara c...to 28.07.06, 23:09
                  jest opracowywany ani chybi za trzeciej...
                  To co mamy mowic? Maly bohater a przy nim - he, he- dzielny Owsik?

Widzisz skarbus co przetrwalo? Pamiec ludzka. A ona bardzo sprawna jest.
                  Zwlaszcza, gdy sie jest matka.....
    • michal00 zawracanie glowy 28.07.06, 23:55
      alkohol i tak bedzie na melinach i to ten wysokoprocentowy.
    • rekontra te wyniki powinny dać do myślenia 29.07.06, 06:52

Czy pozwoliłbyś swojemu dziecku pojechać, lub czy sam pojechałbyś, na
      Przystanek Woodstock?

Tak 40%

Nie 56%

Nie mam zdania 4%

Ogółem głosów: 67667

ps. a rzeczpospolita donosi: "Miłość, przyjaźń, muzyka i upał"
      tej miłości i przyaźni strzeże 1500 milicjantów, i oczywiście Rz manipuluje
      pisząc:"W nocy z czwartku na piątek zmarł w namiocie 19-letni uczestnik. "
      skoro spotkałem informację, że brat znalazł jego o godz. 23.
      Lepiej brzmi w "nocy" niż o 23, gdy tętni życie.
    • kontrasygnata Re: brawo Giertych 29.07.06, 08:23
      Manipulantem i klamca jestes ty piszac takie rzeczy:

"To efekt tragedii z ostatniej nocy, kiedy jeden z uczestników imprezy
      było też przegrzanie się."
    • rekontra wykrycie i zameldowanie - śmierć na przystanku 22.09.06, 08:35
      Rekontra - coś o udarze:
      Autor: logo.vlad

udar słoneczny

udar słoneczny (porażenie słoneczne), stan chorobowy wywołany nadmiernym
      nasłonecznieniem głowy i karku; objawy: nudności, wymioty, dreszcze, bóle
      głowy, oparzenia skóry I lub II stopnia."

(za encyklopedią WP)

- jak widać, paw w wykazie jest. A widzi mi się, że parę promil u denata to by
      wykryli i zameldowali - nie tylko Romusiowi.

.........................

Vlad napisał - by wykryli i poinformowali :))

Dzisiejszy Dziennik -

pierwsza ofiara - 19 lat - we krwi 3 promile alkoholu, zasnął i się nie
      obudził.

Druga ofiara - ta od udaru - 4 promile we krwi, przyczyną mogło być
      zakrztuszenie sięwymiocinami.

Jak widać nikt nie starał się wykorzystać tych informacji.
      Wykryli ale nie zameldowali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka