Gość: CCCP IP: *.acn.waw.pl 13.02.03, 10:34 Panie K., Czy mógłby Pan na chwilę strząsnąć z siebie Kagaństwo i pogadać o "Solaris"? Książkę czytałem bardzo dawno temu. Film Tarkowskiego mnie rozczarował, jakiś taki bylejaki. To jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: CCCP Re: Do Kellera - pytanie... to jak? IP: *.acn.waw.pl 13.02.03, 23:07 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Panie K., > > Czy mógłby Pan na chwilę strząsnąć z siebie Kagaństwo i pogadać o "Solaris"? > > Książkę czytałem bardzo dawno temu. Film Tarkowskiego mnie rozczarował, jakiś t > aki bylejaki. > > To jak? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Do Kellera - pytanie... to jak? ? IP: *.acn.waw.pl 14.02.03, 00:57 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > Panie K., > > > > Czy mógłby Pan na chwilę strząsnąć z siebie Kagaństwo i pogadać o "Solaris > "? > > > > Książkę czytałem bardzo dawno temu. Film Tarkowskiego mnie rozczarował, ja > kiś t > > aki bylejaki. > > > > To jak? > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Do Kellera - pytanie... to jak? ? IP: *.acn.waw.pl 14.02.03, 01:10 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > > > Panie K., > > > > > > Czy mógłby Pan na chwilę strząsnąć z siebie Kagaństwo i pogadać o "So > laris > > "? > > > > > > Książkę czytałem bardzo dawno temu. Film Tarkowskiego mnie rozczarowa > ł, ja > > kiś t > > > aki bylejaki. > > > > > > To jak? > > > To go nie pociaga . To nie ma związku z KK czy Papieżem , tu nie ma komu przywalić , opluć czy nawymyślać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Do Kellera - pytanie... to jak? ? IP: *.acn.waw.pl 14.02.03, 01:15 Gość portalu: wikul napisał(a): > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > > > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > > > > > Panie K., > > > > > > > > Czy mógłby Pan na chwilę strząsnąć z siebie Kagaństwo i pogadać > o "So > > laris > > > "? > > > > > > > > Książkę czytałem bardzo dawno temu. Film Tarkowskiego mnie rozcz > arowa > > ł, ja > > > kiś t > > > > aki bylejaki. > > > > > > > > To jak? > > > > > > > To go nie pociaga . To nie ma związku z KK czy Papieżem , tu nie ma komu > przywalić , opluć czy nawymyślać . Ale to jest kagaństwo. A Keller przeciez jest specjalistą od twórczości Lema. A może już zapomniał? Pozdrawiam, C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do Kellera - pytanie... to jak? ? IP: *.vic.bigpond.net.au 14.02.03, 13:27 Gość portalu: CCCP napisał(a): Panie K., Czy mógłby Pan na chwilę strząsnąć z siebie Kagaństwo i pogadać o "Solaris"? Książkę czytałem bardzo dawno temu. Film Tarkowskiego mnie rozczarował, jakiś taki bylejaki. To jak? Wikul: To go nie pociaga . To nie ma związku z KK czy Papieżem , tu nie ma komu przywalić , opluć czy nawymyślać . K: Mozna, np. Lemowi (p. link ponizej). A na serio, wbrew pogloskom rozpowszechnianym na tym forum, nie jestem Duchem Sw. i nie zawsze wiem, co sie dzieje na Forum. Niemniej, zob. odp. ponizej na tym watku... I patrz tez: mywebpage.netscape.com/ljkel2/lem01.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solaris Re: Do Kellera - pytanie... to jak? ? IP: *.vic.bigpond.net.au 15.02.03, 12:41 mywebpage.netscape.com/ljkel2/lem01.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do Kellera - pytanie IP: *.vic.bigpond.net.au 14.02.03, 13:13 Gość portalu: CCCP napisał(a): Panie K., Czy mógłby Pan na chwilę strząsnąć z siebie Kagaństwo i pogadać o "Solaris"? Książkę czytałem bardzo dawno temu. Film Tarkowskiego mnie rozczarował, jakiś taki bylejaki. To jak? K: Dzis nie mam raczej czasu. Napisz na ljkel2@netscape.net. Film Tarkowskiego nie byl w cale taki zly, choc oczywiscie mogl byc lepszy. Tarkowski przynajmniej mial pojecie, o co chodzi w "Solaris", Soderbergh zas raczej nie za bardzo (opieral sie na marnawym tlumaczeniu powiesci Lema z francuskiego)... See you later... Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do Kellera - pytanie IP: *.vic.bigpond.net.au 14.02.03, 13:18 Moze niedlugo zamiescze (moje) tlumaczenie czesci "Solaris" na angielski na Necie. Patrz tez: mywebpage.netscape.com/ljkel2/lem01.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do CCCP - pytanie IP: *.vic.bigpond.net.au 15.02.03, 10:26 Czemu milczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Do CCCP - pytanie IP: *.acn.waw.pl 15.02.03, 10:47 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Czemu milczysz? Bo nie chcę rozmawiać z jakąś stroną internetową. Zwłaszcza, że ma (miała) odgałęzienie, które mi nie odpowiadają. OK ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do CCCP - pytanie IP: *.vic.bigpond.net.au 15.02.03, 11:56 Gość portalu: Kagan napisał(a): Czemu milczysz? CCCP: Bo nie chcę rozmawiać z jakąś stroną internetową. Zwłaszcza, że ma (miała) odgałęzienie, które mi nie odpowiadają. K: Tam jest moj adres, mozesz mi wyslac emajla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Do CCCP - pytanie IP: *.acn.waw.pl 15.02.03, 12:30 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Gość portalu: Kagan napisał(a): > Czemu milczysz? > CCCP: Bo nie chcę rozmawiać z jakąś stroną internetową. > Zwłaszcza, że ma (miała) odgałęzienie, które mi nie > odpowiadają. > K: Tam jest moj adres, mozesz mi wyslac emajla! ale ja myślałem - miałem nadzieję - że odezwą sięv też inni. Zagląda tu wiele interesujących osób, dla których sprawa Chazarów czy pogladow Kolargola na Kagana (i vice versa) są raczej mało ciekawe. A Keller wie sporo o Lemie. Widziałeś już nowe "Solaris"? Wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do CCCP - pytanie IP: *.vic.bigpond.net.au 15.02.03, 12:40 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Gość portalu: Kagan napisał(a): > > > Gość portalu: Kagan napisał(a): > > Czemu milczysz? > > CCCP: Bo nie chcę rozmawiać z jakąś stroną internetową. > > Zwłaszcza, że ma (miała) odgałęzienie, które mi nie > > odpowiadają. > > K: Tam jest moj adres, mozesz mi wyslac emajla! > ale ja myślałem - miałem nadzieję - że odezwą sięv też inni. K: To jest forum KRAJ, o Lemie raczej na forum KULTURA, KINO czy SF. > Zagląda tu wiele interesujących osób, dla których sprawa Chazarów czy pogladow Kolargola na Kagana (i vice versa) są raczej mało ciekawe. K: O Chazarach Polacy powinni wiedziec, o kolarglu niekoniecznie... > A Keller wie sporo o Lemie. K: I co z tego... ;) > Widziałeś już nowe "Solaris"? > Wrażenia? K: NIE! W Australii bedzie chyba tylko na video... Jak sie pokaze w sklepach, to kupie i obejrze. I podziele sie uwagami na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Do CCCP - pytanie IP: *.acn.waw.pl 15.02.03, 12:46 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > Gość portalu: Kagan napisał(a): > > > > > Gość portalu: Kagan napisał(a): > > > Czemu milczysz? > > > CCCP: Bo nie chcę rozmawiać z jakąś stroną internetową. > > > Zwłaszcza, że ma (miała) odgałęzienie, które mi nie > > > odpowiadają. > > > K: Tam jest moj adres, mozesz mi wyslac emajla! > > > ale ja myślałem - miałem nadzieję - że odezwą sięv też > inni. > K: To jest forum KRAJ, o Lemie raczej na forum KULTURA, > KINO czy SF. > > > Zagląda tu wiele interesujących osób, dla których > sprawa Chazarów czy pogladow Kolargola na Kagana (i vice > versa) są raczej mało ciekawe. > K: O Chazarach Polacy powinni wiedziec, o kolarglu > niekoniecznie... > > > A Keller wie sporo o Lemie. > K: I co z tego... ;) Jak to - co z tego? Przecież to najlepszy powód, żeby się trochę powymądrzać - w najlepszym sensie tego słowa. Tzn. podzielić się własną, pogłębioną wiedzą. > > > Widziałeś już nowe "Solaris"? > > Wrażenia? > K: NIE! W Australii bedzie chyba tylko na video... > Jak sie pokaze w sklepach, to kupie i obejrze. > I podziele sie uwagami na forum... No to czekam. Tu mamy już sporo recenzji. Będę podsyłać Ci linki (jesli akaurat natrafię na coś w e-wydaniach gazet i czasopism). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do CCCP - pytanie IP: *.vic.bigpond.net.au 15.02.03, 12:52 Gość portalu: Kagan napisał(a): Czemu milczysz? CCCP: Bo nie chcę rozmawiać z jakąś stroną internetową. Zwłaszcza, że ma (miała) odgałęzienie, które mi nie odpowiadają. K: Tam jest moj adres, mozesz mi wyslac emajla! CCCP: ale ja myślałem - miałem nadzieję - że odezwą się też inni. K: To jest forum KRAJ, o Lemie raczej na forum KULTURA, KINO czy SF. CCCP: Zagląda tu wiele interesujących osób, dla których sprawa Chazarów czy pogladow Kolargola na Kagana (i vice versa) są raczej mało ciekawe. K: O Chazarach Polacy powinni wiedziec, o kolarglu niekoniecznie... CCCP: A Keller wie sporo o Lemie. K: I co z tego... ;) CCCP: Jak to - co z tego? Przecież to najlepszy powód, żeby się trochę powymądrzać - w najlepszym sensie tego słowa. Tzn. podzielić się własną, pogłębioną wiedzą. K: A komu teraz wiedza potrzebna? Obecnie w cenie jest kapital finansowy, a nie intelektualny. Popatrz na Dzordz Dablju Busz... ;) CCCP: Widziałeś już nowe "Solaris"? Wrażenia? K: NIE! W Australii bedzie chyba tylko na video... Jak sie pokaze w sklepach, to kupie i obejrze. I podziele sie uwagami na forum... CCCP: No to czekam. K: Mam nadzieje, ze niezbyt dlugo... CCCP: Tu mamy już sporo recenzji. Będę podsyłać Ci linki (jesli akaurat natrafię na coś w e-wydaniach gazet i czasopism). K: Czekam! ljkel2@netscape.net :) Odpowiedz Link Zgłoś