homosovieticus 02.08.06, 14:17 lustracyjny TW "Beaty"? Po kilku godzinach transmisji widac WYRAŹNIE jakim wyrokiem zakończy się ten orzedziwny proces i jakie odczucia pozostawi jego przebieg w oczach tzw. opinii publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franciszekszwajcarski oczywiscie, że dla zysku 02.08.06, 14:19 podejrzewam, że to najbardziej oglądany program w historii TVN24. Absolutny hit lepszy od wszystkich konferencji, startów wahadłowców czy rakiet. Kasa, kasa, słupki rosną, reklamodawcy przebierają nóżkami, kasa, kasa...:) Odpowiedz Link Zgłoś
iothe Re: Kto domyśla się, dlaczego transmituje się pro 02.08.06, 14:19 Dlaczego robi to publiczna TVP3? Kto za tym stoi i komu to służy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Kto domyśla się, dlaczego transmituje się pro 02.08.06, 14:23 publiczna TVP3 musi walczyć o rynek z TVN24. Zwłaszcza, że wkrótce zostać przekształcona w kanał informacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
entefuhrer Re: Kto za tym stoi i komu to służy? 02.08.06, 14:41 Zydzi, panie, Zydzi... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Kto za tym stoi i komu to służy? To proste! 02.08.06, 14:51 Skad wiesz,że Żydzi. Moim zdaniem, nie tylko Żydzi polskiego pochodzenia ale także ludzie chcący złagodzić skutki upublicznienia akt IPN-u. To chyba oczysiste dla kazdego myślacego człowieka. Sprawa "Beaty" ma w oczach opinni publicznej powaznie podwazyc wiarygodnośc akt - teczek słuzby bezpieczeństwa. Wieczorek wyjdzie na łgarza i nieodpowiedzialnego pracownika SB. Mógł On byc takim mogli wiec i inni. Odpowiedz Link Zgłoś
iothe Re: Kto za tym stoi i komu to służy? To proste! 02.08.06, 15:23 > Wieczorek wyjdzie na łgarza i nieodpowiedzialnego pracownika SB. Mógł On byc > takim mogli wiec i inni. Wybacz, ale nie wierzę, żeby w esbecji pracowali sami uczciwi i odpowiedzialni. Jak w każdym zawodzie zdarzali się z pewnością ideowcy, przeciętniacy ale i ci, którzy kręcili i oszukiwali przełożonych, naciągali raporty czy fałszowali teczki w celu osiągniecia korzyści zawodowej czy materialnej. Bezkrytyczna wiara w "uczciwość" pracy esbeków jest dużą naiwnością. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Naiwnością? 02.08.06, 15:26 "Bezkrytyczna wiara w "uczciwość" pracy esbeków jest dużą naiwnością" Jeśli ktoś w to wierzy, wierzy w to, że esbecy byli pracowitymi, uczciwymi ludźmi - lepszymi od reszty społeczeństwa. Pogratulować (?) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Moim zdaniem Ty jestes uczciwą tak jak byli esbecy 02.08.06, 15:41 Mówisz p[rawdę i niczego nie przekrecasz w interpretowaniu wypowidzi innych ,którzy mają inne gusta polityczne . Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Ja powiem więcej: 02.08.06, 15:44 moim zdaniem masz znakomite kwalifikacje na esbeka: na pewno niczego byś nie fałszował i całą pracę wykonywał bardzo skrupulatnie :) Udawadniałbyś ludziom - prawdziwą lub domniemaną - winę hobbystycznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Kto za tym stoi i komu to służy? To proste! 02.08.06, 15:32 Rzeczą zasadniczą nie jest wiarygodność ludzi ale akt bezpieki ,które maja byc upublicznione. Niewiarygodnosć kapitana Wieczorka, moim zdaniem sztucznie wyolbrzymiana, zostanie WYKORZYSTANA, juz jest, do złagodzenia skutków upublicznienia akt byłych TW, którzy często udchodzą obecnie za BOHATERÓW opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
iothe Re: Kto za tym stoi i komu to służy? To proste! 02.08.06, 16:11 > Rzeczą zasadniczą nie jest wiarygodność ludzi ale akt bezpieki ,które maja byc > upublicznione. Akta nie tworzyły się same, pisali je ludzie. Dla mnie nie byli i nie są wiarygodni ani uczciwi. Paradoksem historii jest to, że esbeckie szuje decydują teraz, komu złamie się życie. W pierwszej kolejności to esbeków powinno odsunąć się od pełnienia wszelkich funkcji i pozbawić sowitych gratyfikacji. Co do TW w szeregach opozycji - nie wątpię, że tacy byli, nie wątpię, ze część kierowała się chęcia zysku, była pozyskiwana szantażem. Ale nie wykluczam, że część to być może ofiary takich małych oszustów. Dlatego nie zgadzam się z tymi, którzy uważaja, że za wszelką cenę należy uwiarygodnić akta bezpieki. Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Re: Kto za tym stoi i komu to służy? To proste! 02.08.06, 16:51 Oj Homosiu. Jesteś bardzo wyrazistym gościem tego forum. Często czytam twoje posty, Nie zawsze jednak podzielam twoje zdanie. A o jawności życia publicznego słyszałeś? Przecież to sama zainteresowana czyli moja ulubiona Zyta wnosila o tę jawność. Wolałbyś taką postawę jak Kwacha co to chciał tanczyć i śpiewać? Po prostu to co ja widzę, to to , ze panu Rodzikowi nie wyszlo to na co był zadaniowany. Przez kogo? To ma wyjaśnić prokuratura w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Kto za tym stoi i komu to służy? To proste! 02.08.06, 16:58 Słyszałaś, kurko, o pieczeniu kilku pieczeni na jednym ogmiu? pisze o takiej moim zdaniem, podstawowej pieczeni zwiazanej z byłymi TW ? Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt ja wiem 02.08.06, 14:23 PiS obiecywal jawnosc i przy pierwszej okazji wdraza ja w zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: ja wiem 02.08.06, 15:17 homosovieticus napisał: > To bardzo tendencyjna odpowiedx! Nic na to nie poradze. Nie jestem obiektywny. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus A teraz wiesz wiecej ? 02.08.06, 15:20 Rzecz, moim zdaniem, nie w obiektywnoaści a w próbach odczytywania nukrytych zamierzeń w trudnej sztuce urabiania tzw. opinii publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: A teraz wiesz wiecej ? 02.08.06, 15:43 homosovieticus napisał: > Rzecz, moim zdaniem, nie w obiektywnoaści a w próbach odczytywania nukrytych > zamierzeń w trudnej sztuce urabiania tzw. opinii publicznej. Nawet znani autorzy politycznej fikcji - Ludlum i Forsyth - doznaliby przegrzania mozgownicy, gdyby mieli ziterpretowac to, co sie u nas dzieje, co sie dzieje na niby, a co nam sie wydaje, ze sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Niestety przyszło nam życ w takiej rzeczywistosci 02.08.06, 15:45 i w niej naszym obowiazkiem jest próbowac odnaleźć prawdę o niej samej. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: Kto domyśla się, dlaczego transmituje się pro 02.08.06, 14:29 Dlatego, ze prowadzimy polityke proamerykanska? Bo w Ameryce nawet robienie zdjec w sali sadowej w trakcie procesu jest zabronione? Agencje wysylaja na procesy rysownikow i publikuja szkice i akwarelki. No dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus No prosze, oto pierwsze reakciej "fanów lustracji" 02.08.06, 14:44 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46253937 Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: przepraszam... 02.08.06, 15:56 b.krakus napisał: > ale kogo uważasz za "fana lustracji"? Np. Monikę Olejnik. Lisa, Żakowskiego i Adama Michnika Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus A to nastepny głos z tego samego kregu "fanów " 02.08.06, 14:46 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46256195 Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: A to nastepny głos z tego samego kregu "fanów 02.08.06, 14:52 TVN24 i TVP3? Dlaczego inne stacje nie? Mamy przeciez sezon ogorkowy i kazda taka szopka zaciekawia. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: A to nastepny głos z tego samego kregu "fanów 02.08.06, 14:54 To pytanie do mnie czy raczej do kierownictwa tych innych stacji? Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum A coz to Szmaciakowa, legitymacje zgubilyscie, 02.08.06, 15:01 ze sie musicie medialnie podkrecac? Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas To z laski swojej, odpowiedz na ten głos 02.08.06, 15:19 zamiast sprzedawać swe łże teksty... Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Znaczy się... wymarzona Vicepremier IV RP jes 02.08.06, 16:05 na tym właśnie polega, politycznie ważna i podwójna , wymowa tego procesu. Rzecza najwazniejszą jest jednak nie to czy Gilowska była czy nie była TW ale to ,ze w oczach tzw. opinni publicznej pozostanie przekonanie ,ze teczki mogły byc w dowolny prawie sposób fałszowane. "Bolek" przy okazji tego procesu tez stanie sie niewinnym w oczach wielu naiwniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Znaczy się... wymarzona Vicepremier IV RP jes 02.08.06, 16:21 Sorry, Homoś faktem jest to, ze teczka Zyty, stworzona w latach 80. istnieje. I na mój gust są tylko dwie mozliwe interpretacje jej powstania. Albo Zyta była TW albo teczka została spreparowana przez nadgorliwego esbeka. I nie truj mi tu o spisku łżeelit, telewizji, bo do dziś niemal nikomu do głowy nie przyszło, ze teczka Zyty istnieje, powtarzam ISTNIEJE. O tym musiało wiedzieć ledwie kilka osób. W tym z najwyższych obecnie władz państwowych (łącznie z obydwoma premierami, nadal ją wspierającymi... dziwne?). Inaczej by to wyciekło do mediów, nieważne jakich. A nie przypominam sobie ani jednego newsa podajacego, ze znaleziono TECZKĘ OSOBOWĄ Zyty. I nie wiem w co gra Kaczynski w takim układzie. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Bardzo ważnym jest, moim zdaniem, to czy 02.08.06, 16:29 rzeczywiście kapitan załozył teczke "Beaty" kiedy ja załozył i z jakich powodów. Sąd powinien to wyjasnić nie operajac się WYŁACZNIE na zeznaniach Wieczorka, ktory pali totalnego przygłupa. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Bardzo ważnym jest, moim zdaniem, to czy 02.08.06, 16:44 Wiesz, moim zdaniem zachowanie Zyty w ostatnich tygodniach uwiarygadnia (zakładajac, ze nie była TW) dzisiejsze zeznania Wieczorka. Naprawdę, aż tak mocna, wręcz histeryczna reakcja "twardej baby" jaką jest przecież Zyta, mnie zaskoczyła. Te wszystkie "Urszulo, co ten twój maż narobił" brzmiały naprawdę mocno, zbyt mocno gdyby chodziło o jakieś notki z innych teczek, czy zeznania byłego esbeka. Ale teczka osobowa... Tak, w dzisiejszym sysytemie lustracyjnym to wyrok skazujacy (wiem, powtarzam sie), jej istnienie uzasadnia panikę Gilowskiej. A co do sprokurowania jej teczki w III RP. Kiedy, kto, po co? Gilowska politykiem pierwszej wielkości jest dopiero od 3 lat, i to co najwyżej. I jeśli rzeczywiście powstała po 89, to chciałbym zobaczyć tego dowody. A nie jak przy Jarosławie - opierać się niemal jedynie na słowach głównego zainteresowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Własnie to miałem na mysli. Zgodzisz się jednak 02.08.06, 16:48 o politycznej wymowie tego p[rocesy i jego wpływie na EWENTUALNE opublikowanie "Listy Agentów " o ,której młówił publicznie Jarosław Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Własnie to miałem na mysli. Zgodzisz się jedn 02.08.06, 17:01 Tylko - ja uważam, ze (wnioskujac po ostatnich 6 tygodniach) najbardziej prawdopodobna jest wersja przedstawiona dziś - istnieje mozliwość, ze Zyta rzeczywiscie była TW - stworzenie "teczki" Zyty w III RP wydaje się być najmniej prawdopodobne, głównie ze względu na niewielkie polityczne znaczenie Zyty przez dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugie lata. A gdy Zyta stała się znana, to - sorry - w IPN już siedziała mocna frakcja prolustracyjna (zresztą ciekawa sprawa, poprzedni rzecznik prawdopodobnie miał dostęp do tych samych materiałów - tak by wynikało z wcześniejszych medialnych oraz politycznych doniesień - i na ich podstawie Gilowską uniewinnił) I naprawdę nie wiem, dlaczego powstanie teczki Zyty w sposób opisany przez Wieczorka jest z założenia niemożliwe. Na takim czymś zyskiwali wszyscy - oficer prowadzący, jego szef, wydział... statystyki poprawia się wszędzie i od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Własnie to miałem na mysli. Zgodzisz się jedn 02.08.06, 17:10 Trzecia RP trwa do dziś.WSI zostanie zlikwidowane dopiero, bojajże. we wrzesniu.Nie mozna lekcewazyc takze wpływu PO na upublicznienie sprawy "Beaty" jako zemsty za Jej wejście do rządu. Wszystlie te wątki są politycznie mniej nośne i ich skutki przy upublicznianiu "Listy Agentów" są do pominiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Potrafię, ale po co? 02.08.06, 15:03 Przecież postawiłeś pytanie, na które masz juz własną odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Potrafię, ale po co? 02.08.06, 15:13 Cóż w tym dziwnego,ze pytajacy ma jakąś wersję odpowiedzi i dzieli się nią z innymi? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Potrafię, ale po co? 02.08.06, 15:14 Nic. Pod warunkiem, że przyjmuje do wiadomości odpowiedzi inne od oczekiwanych. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Potrafię, ale po co? 02.08.06, 15:27 Przyjmuje do wiadomosci Twoje i innych forumowiczów - jawnych lub ukrytych "lewicowców" - odpowiedzi i wszystkie uważam za niegodne wiekszej uwagi. Są łatwe do przewidzenia bo z tego samego "pnia" politycznego wyrastają.Obniżyć WIARYGODNOSC akt z IPN-u i w ten sposób ochronić TW przed JEDNOZNACZNĄ kompromitacja. ukła Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Boisz się prawdy, Homosovieticusie :) 02.08.06, 15:30 Od dawna to podejrzewałam :) Proces pokazany na zywo w jakimś sensie odbiera Ci możliwość manipulacji - wszyscy bowiem widzieliśmy i słyszeliśmy wszystko na własne uszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Szukam prawdy więc się jej bać nie mogę! 02.08.06, 15:37 W ten sposób manipuluje się ludźmi, którzy powierzchownie myslą. Ty do takich należysz sama albo strasz się podtrzymywac powierzchowne myslenie u niedojrzałych do samodzielnego myslenia forumowiczów. po_ godzinach napisała: Proces pokazany na zywo w jakimś sensie odbiera Ci możliwość manipulacji - > wszyscy bowiem widzieliśmy i słyszeliśmy wszystko na własne uszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Przypominasz inzyniera Mamonia, który 02.08.06, 15:40 lubi tylko takie piosenki, jakie zna. Podobnie Ty - zgadzasz się tylko z własnym pogladem :)) Pełnisz jednak wazną funkcję: rozrywkową :)) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Ty oczywiscie lubisz to czego nie znasz ! :)))) 02.08.06, 15:42 po_godzinach napisała: > lubi tylko takie piosenki, jakie zna. > Podobnie Ty - zgadzasz się tylko z własnym pogladem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Na tym polega urok inzyniera Mamonia. 02.08.06, 15:59 który - nie wiedziec czemu - uchodzi potocznie za głupka. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Wybierz się w "Rejs" z kims innym.Przynudzasz 02.08.06, 16:13 wspomnieniami ze Twojej młodości i innych forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzolysapala Re: Potrafię, ale po co? 02.08.06, 15:28 Sędzina gdyby mołgła to w swiadka rzucilaby krzesłem. Krzyczy i sie popisuje. To jest oczywista podstawa do skarzenia śądu przez swiadka o zastraszanie. Nie uprzedzA SIADKA, ZE ODPOWIEDZI NA NIEKTORE PYTANIA MOGą go narazić na odpowiedzialnośc karna z tytułu samooskarzenia. Typowy śąd samosąd. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Potrafię, ale po co? 02.08.06, 15:33 Tak. Sposób przesłuchiwania był skandaliczny - nie pozwolono temu esbekowi się swobodnie wypowiedzieć, wchodzono mu w słowo. Też miałam wrażenie, że sąd był stronniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra he, he, he, he, he, he, he 02.08.06, 15:57 po_godzinach napisała: > Tak. Sposób przesłuchiwania był skandaliczny - nie pozwolono temu esbekowi się > swobodnie wypowiedzieć, wchodzono mu w słowo. > > Też miałam wrażenie, że sąd był stronniczy. sąd odgrywał swoją rolę pod publiczkę, taką jak ty, a Wieczorkowi nie współczuj, a włos mu z głowy nie spadł i nie spadnie wczesniej, niż tobie nie zrobią wody z mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: he, he, he, he, he, he, he 02.08.06, 16:00 Ja mu nie współczuję, tylko to było strasznie wkurzające, jak gość nie mógł się wypowiedzieć i wciskano mu myśli do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra by ci wyrwali paznokcie i byś nie zauważyła kiedy 02.08.06, 16:06 po_godzinach napisała: > Ja mu nie współczuję, tylko to było strasznie wkurzające, jak gość nie mógł się > > wypowiedzieć i wciskano mu myśli do głowy. Lesiak też był mało rozgarnięty w Teraz MY, oni by wyrwali wszystkie paznokcie i byś naweet tego nie zauważyła, to są ZAWODOWCY przecież ON skończył studia ekonomiczne, a słyszałaś jak mówił? wrzuciłabyś mu do kapelusza 5 groszy. Współczuję Gilowskiej, bo sprawa jest marniutka, takich współpracowników są setki z Belką na czele, ale niestety coś jest na rzeczy. Na pewno była mało roztropna. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach To nie jest argument: 02.08.06, 16:15 "wrzuciłabyś mu do kapelusza 5 groszy" - znam doktora socjologii, który wygląda i mówi jeszcze gorzej. Może "zycie ich zniszczyło". Dobrze się stało, że transmitowano ten proces. Wiemy, jak to wygląda. I zupełnie poza tym - wiedząc, jak funkcjonowała PRL - naprawdę naiwnością jest sądzić, że esbecy byli najbardziej uczciwymi pracownikami, wiara w Nieskazitelną Prawdę "teczek" i esbeków - to jakaś paranoja. "Mało roztropna"? Normalna była - nikt normalny nie zachowuje sie tak, jakby wszyscy wokół byli szpiclami! Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra jeżeli ktoś wie 02.08.06, 15:54 jakimi dowodami dysponowano i uniewinniono Jurczyka jakie były dowody współpracy Wałęsy a jakie Kwaśniewskiego z odręcznymni podpisami jeżeli ktoś widział jak przez sześć lat nie można skazać Oleksego I jeżeli ktoś widzi jednocześnie jak sędzina jest bystra prawie jak Monk i jak bystrych ma dwóch pomocników i jak potrafią z wynaleźć sprzeczności w bylejakiej sprawie i zrobić WIELKĄ SPRAWĘ TO lustracja dotychczasowa BYŁA FIKCJĄ ALE jest IPN, jest Kurtyka a nie Kieres jest Kaczynski a nie Kieres jest CBA a nie ma WSI więc SPOX bez pośpiechu a widać jak bardzo potrzebna była DEKOMUNIZACJA i ile szkód zrobiła gruba kreska pogrobowców KPP Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus kto wie 02.08.06, 15:59 Z jakiego nadania zostałą sędzią sadu lustracyjnego sędzia Mojkowska Małgorzata bo to chyba Ona przewodniczy temu składowi? Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Re: kto wie 02.08.06, 16:03 bym prześwietlił cały skład, nie tylko sędzinę, zakakującą szopkę odstawili. Czytałeś Cenckiewicza o Jurczyku? ale i tak jestem optymistą jeżeli chodzi o lustrację, no i całkowcie osstawiona likwidacja WSI. Cóż by to było9, gdyby byłą koalicja PO - PiS, malowanie odłażącej farby z fasady III RP Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus I słusznie prawi szef PiS-u ze PO ma być i będzie 02.08.06, 16:08 partią lewicowa i w przyszłym Sejmie zastąpi SLD, poniewaz obecnie LEWICOWOSĆ to nie program społeczny ale głównie propagowanie zmian obyczajowych. To włąsnie robi PO. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot "Wyraźnie widać" 02.08.06, 16:02 Myślisz, że wyrok zapada na podstawie tego jak wyraźnie "widać"? Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra możesz spać spokojnie 02.08.06, 16:07 leszek.sopot napisał: > Myślisz, że wyrok zapada na podstawie tego jak wyraźnie "widać"? tacy jak ty mogą spać spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Wyrok tej instancji bedzie wyrokiem o stricte 02.08.06, 16:36 politycznej wymowie. Potwierdzi oswiadczenie lustracyjne Zyty. Uzna je za prawdziwe i pozostawi u wiekszosci oszołomów grubokreskowych przekonanie o fałszywosci wielu akt, bardzo znanych obecnie, dawnych TW Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Wyrok tej instancji bedzie wyrokiem o stricte 02.08.06, 16:57 No nie wiem. Myślę, że sąd nie patrzy jak wyraźnie coś wygląda ale będzie się trzymał tylko faktów - to po pierwsze. Po drugie przyjrzy się samym informacjom zawartych w meldunkach czy notatkach operacyjnych by osądzić czy na ich podstawie będzie można stwierdzić czy Zyta współpracowała czy nie. Dla mnie jest pewne, że esbek nie musiał się wysilać by się dowiedzieć tego co chciał, by jakiś raport napisać, bo Zyta paplała o swych wyjazdach co popadło. Wydaje mi się także, że niedoceniona jest rola żony esbeka, od której najprawdopodobniej pochodziłą większość informacji uzyskiwanych od Gilowskiej. Myślę, że przy uważnym słuchaniu wynużeń tego esbeka można było dostrzec, że jest to kuty na 4 nogi cwaniaczek, który wykorzystał prywatne znajomości by móc wpisać Zytę nie po to by ją chronić - to wierutne kłamstwo, ale by zasłużyć na premię i wykazać się przed zwierzchnikami, że potrafi kierować agentami. Homosiu, chyba nikt nie podważy prawdziwości informacji zawartej w teczce fikcyjnego agenta - co najwyżej należy zeskrobać z nich ubarwienia i zbędne dywagacje. Zyta na pewno paplał, agent to z pomocą swojej żony zapisywał i dostawał premie i awanse - przecież to był jedyny agent "na ważnym odcinku" walki z niemieckimi wrogami Polski być może usadowionymi w środowisku akademickim. Ciekawe czy dziś kontrwywiad podobnie działa? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Pamietaj,ze to sad lustracyjny i przpomnij sobie 02.08.06, 17:02 jakie były kłopoty z doborem sędziów. Wiesz coś o sedzinie Małgorzcie Mojkowskiej? Jakies takie znane nazwisko.Kto wie jak mma na imie mąz Pani sędziny? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Pamietaj,ze to sad lustracyjny i przpomnij so 02.08.06, 17:23 homosovieticus napisał: > jakie były kłopoty z doborem sędziów. > Wiesz coś o sedzinie Małgorzcie Mojkowskiej? Zupełnie nic. Środowisko sędziowskie jest mi obce. > Jakies takie znane nazwisko.Kto wie jak mma na imie mąz Pani sędziny? A jakie znaczenie ma mąż? Pamiętam, że były kłopoty, bo sędziowie nie chcieli iść tam pracować bo mało płacili a i pewnie dlatego, że na jakieś lewizny nie mogliby już liczyć. Dlatego przypuszczam, że znaleźli się tam ludzie uczciwi. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus a pamietasz kto wtedy rządził w Polsce AWS czy SLD 02.08.06, 17:35 Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Fakty mają swoją wymowę polityczna. Po ich 02.08.06, 17:59 dokładnym zbadaniu mozemy precyzyjniej odtwarzac przeszłosc. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Czy mąż Sedziny Mojkowskiej ma na imię Jacek? 02.08.06, 17:34 I jest mn redaktorem naczelnym "Forum"? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Czy mąż Sedziny Mojkowskiej ma na imię Jacek? 02.08.06, 17:50 juz pisałem, że nie mam pojęcia. A jeśli byłby to co? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Czy mąż Sedziny Mojkowskiej ma na imię Jacek? 02.08.06, 17:56 "Forum" to ulubione pismo Paradowskiej znanej zwolenniczce jawnosci akt TW i gorącej zwolenniczce prawdy o naszych przemianach ustrojowych i ich bezkompromisowych bohaterach z Michnikiem w roli głównej. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus jest na tzw. liście Widsteina 02.08.06, 18:56 IPN BU 001043/1528 MOJKOWSKI JACEK Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: jest na tzw. liście Widsteina 02.08.06, 19:15 Tego nie wiem. Po prostu jest.podobnie jak była Gilowska. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: jest na tzw. liście Widsteina 02.08.06, 19:18 I mama Kaczyńska! Też tam sobie ona jest. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: jest na tzw. liście Widsteina 02.08.06, 19:23 Tego nie wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: jest na tzw. liście Widsteina 02.08.06, 19:28 Czego nie wiemy? KACZYŃSKA JADWIIGA - IPN BU 00945/548 jest tam jak najbardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: jest na tzw. liście Widsteina 02.08.06, 19:32 Nie wiemy wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: jest na tzw. liście Widsteina 02.08.06, 19:33 Tpo znaczy czego dalej nie wiemy? Jadwiga Kaczyńska jest na liście Wildsteina. Zupełnie jak Gilowska. Więc czego nie wiemy? Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Czy kuzyn braci Kaczyńskich ma na imię Ted? 02.08.06, 18:01 I podkładał bomby w Ameryce? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Czy kuzyn braci Kaczyńskich ma na imię Ted? 02.08.06, 18:04 peer2 napisał: > I podkładał bomby w Ameryce? Sławny "Bomber" pochodził z Kaczyńskich ale herbu "krugom durak" tego samego do ,którego i Ty masz prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Czy kuzyn braci Kaczyńskich ma na imię Ted? 02.08.06, 18:06 Może jakiś dowód na to, że ci Panowie nie są spokrewnieni? I uprzedzając Ciebie: ja nie muszę niczego udowadniać, ja tu tylko insynuuje. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Wszyscy jestesmy z soba spokrewnieni, Adam 02.08.06, 18:12 i Ewa dali początek rodzajowi ludzkiemu. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Wszyscy jestesmy z soba spokrewnieni, Adam 02.08.06, 18:13 Ale niektórzy dalej, a niektórzy bliżej tak jak Lech, Jarek i Ted. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Wszyscy jestesmy z soba spokrewnieni, Adam 02.08.06, 18:18 Podobnie jak Adam ze Stefanem Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Wszyscy jestesmy z soba spokrewnieni, Adam 02.08.06, 18:19 No, że Jarek z Tedem są tak blisko jak Adam ze Stefanem to nie wiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 A przy okazji jak myślisz: 02.08.06, 18:18 czy synowie Adama i Ewy dymali swoje siostry? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: A przy okazji jak myślisz: 02.08.06, 18:22 a w jaki inny sposób mozna wytłumaczyć Twój poziom umysłowy? Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: A przy okazji jak myślisz: 02.08.06, 18:31 To niestety ta przypadłość musiała dotknąć nas wszystkich, skoro wszyscy od tych wstrętnych kazirodców pochodzimy.... Odpowiedz Link Zgłoś
jontek2 Re: A przy okazji jak myślisz: 02.08.06, 18:24 Musieli, przecież nie mieli kogo innego dymać! :) A tak poważnie, w tłumaczeniu Starego Testamentu sprzed iluś tam lat stoi jak wół, że "Noe wszedł do namiotu i położył się obok swoich córek i zbliżył się do nich" i że z tego związku wyszli jego synowie. W nowym tłumaczniu już tego nie znalazłem. Niezmienność historii jest sprawą bardzo względną (relatywizm moralny?). Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Mylisz postacie ze Starego Testamentu! 02.08.06, 18:29 Lub po prostu zmyślasz! Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: powtarzam, mylisz Noego z Lotem, nieuku! 02.08.06, 19:21 To Ty pierodłu piszesz, Lot bytł akurat tym, który do córek wolał się nie zbliżać. On chciał je tylko oddać tłumowi..... na gwałt. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: powtarzam, mylisz Noego z Lotem, nieuku! 02.08.06, 19:37 Ale córki Lota zbliżyły sie do Ojca, przedtem Go upijajac, bo chciały mieć dzieci. Tak mówi ST, którego zapewne nigdy z potrzebnym do tego przygotowaniem i namysłem nie czytałes. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: A przy okazji jak myślisz: 02.08.06, 18:33 Mieli, mieli kogo dymać! Mogli dymać.... swoją matkę! Tylko dlaczego ta ewentualność wydaje mi się jeszcze gorsza? Znikąd pociechy..... Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus [...] 02.08.06, 18:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus I jeszcze jedna "prawidłowa" reakcja na proces :)) 02.08.06, 16:19 Autor tego watku takze nalezy do "fanów rzetelnej i niekrzywdzacej nikogo upublicznienia akt bezpieki i lustracji osób publicznych". forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46265706&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Proces sfabrykowanej sekseczki 02.08.06, 17:51 (Siekretnoj sotrudnicy). Odpowiedz Link Zgłoś
jontek2 Bo to łatwiejsze niż pracowite wypełnianie ramówki 02.08.06, 18:03 A dlaczego transmituje się sto konferencji prasowych miesięcznie albo każde najgłupsze wydarzenie, np. wizytę posła LPR gdzieś tam? Bo łatwiej jest ustawić kamerkę i niech sobie leci, niż rzeczywiście rzetelnie pracować jako dziennikarz. Zwłaszcza TVN24 się w tym specjalizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Słucham własnie komentarze z procesu w TOKFM 02.08.06, 18:16 i z zadowoleniem spostrzegam,ze juz sie zaczeło urabianie opinni publicznej i wykazywanie ,ze akta esbeckie TW nie powinny byc traktowane powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Słucham własnie komentarze z procesu w TOKFM 02.08.06, 19:40 W interesie Oberkaczorka i Zyty.Ober obiecal Zycie ze wlos jej z glowy nie spadnie,wiec przy pomocy "mniej niz zero" slowa dotrzyma.Ponadto proces potwierdzi niewiarygodnosc akt bezpieki.W calej histori po komuszej,tylko dwie osoby bronia sie twierdzac ze ich akta sa sfalszowane.Zyta i Kaczynski.Taki dziwny przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 [...] 02.08.06, 19:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Kto domyśla się, dlaczego transmituje się pro 03.08.06, 00:20 Żeby brednie o tym, że teczka premiera Jarosława jest sfałszowana uwiarygodnić??? A może żeby wreszcie Wałęsie przestano wypominać "Bolka"??? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Kto domyśla się, dlaczego transmituje się pro 03.08.06, 00:26 iza.bella.iza napisała: > Żeby brednie o tym, że teczka premiera Jarosława jest sfałszowana uwiarygodnić? > ?? > A może żeby wreszcie Wałęsie przestano wypominać "Bolka"??? I "Bolek" jest faktem i falszerstwo teczki J. Kaczyńskiego jest faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: Kto domyśla się, dlaczego transmituje się pro 03.08.06, 00:52 > falszerstwo teczki J. Kaczyńskiego jest faktem. To prawda. W ostatnich miesiącach jakieś ze 100 kart dziwnym trafem z niej wyparowało... Czy ci naiwiacy naprawdę myslą, że nikt wcześniej nie skopiował tego, co rzekomo nigdy nie istniało? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Kto domyśla się, dlaczego transmituje się pro 03.08.06, 01:19 homosovieticus napisał: > I "Bolek" jest faktem Ale IPN dał mu status pokrzywdzonego a sąd lustracyjny nie podważył oświadczenia lustracyjnego Wałęsy, więc "Bolek" jest bez znaczenia. Przynajmniej w obecnej sytuacji, w której nie ma pełnej jawność esbeckich akt. > i falszerstwo teczki J. Kaczyńskiego jest faktem. O!!! Widzę, że wiesz więcej niż prokuratura, która dopiero bada sprawę tego "faktu". Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Kto domyśla się, dlaczego transmituje się pro 03.08.06, 01:40 Bardzo dobrze, że proces Zyty jest skrupulatnie transmitowany. Bardzo źle, że po pierwszym dniu GW już wie, jaki powinien być wyrok oraz że wnioski w konkretnej sprawie Gilowskiej uogólnia na wszystkie teczki i na całą lustrację. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus ten sąd lustracyjny "uniewinnił' Jurczyka wbrew 04.08.06, 18:32 posiadanym dowodom,ze Jurczyk był TW Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus dzisiejsze komentarze prasowe 03.08.06, 08:33 zdają się potwierdzać moją wczorakszą tezę o zasadniczym ce;lu transmisji telewizyjnej z procesu lustra cyjnego Zyty Gilowskiej. Wystarczy posłuchac TVN24, tokfm lub przeczytac wypowiedzi gwiazd łże- dziennikarzy w "Dzienniku" Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra a my myślimy swoje 03.08.06, 09:07 i robimy swoje, wlewając trochę oliwy do przesympatycznych i przwrażliwych forumowych główek :) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus "Gilowska nie była świadomą agentką" 03.08.06, 16:09 Twierdzi szef Wieczorka-kapitana, który pali głupa przed sadem i telewidzami. Cała sprawa "beaty" została zmontowana najprawdopodobniej przez odchodzace w niebyt słuzby WSI. wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8437836&rfbawp=1154613995.128 Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus stało się . W tokfm" łże- dziennikarze zaczeli już 04.08.06, 08:35 realizować zadanie, które brzmi; podwazyc WIARYGODNOŚĆ teczek TW na przykładzie sprawy "Beaty". Przescigają się w sianiu zametu Władyka z Wołkiem i Lis z Żakowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.maupa Dlatego? 04.08.06, 18:37 Jarosław dziś na konferencji prasowej zapytany o ocenę procesu powiedział "Jeśli chodzi o pania Zytę Gilowską to ja się bardzo cieszę z przebiegu tego procesu" Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Z przebiegu tego procesu cieszyć się powinien 04.08.06, 18:41 kazdy myślący człowiek. Podwójna volta WSI została odkryta z łatwoscią. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.maupa Re: Z przebiegu tego procesu cieszyć się powinien 04.08.06, 19:10 "Wyrok tej instancji bedzie wyrokiem o stricte politycznej wymowie. Potwierdzi oswiadczenie lustracyjne Zyty. Uzna je za prawdziwe i pozostawi u wiekszosci oszołomów grubokreskowych przekonanie o fałszywosci wielu akt, bardzo znanych obecnie, dawnych TW" I z tego cieszy się Jarek? Że sąd i część społeczeństwa uwierzy kłamstwom esbeków o fałszywości akt? Czy z tego, że będzie miał w wrządzie z powrotem TW w obronie którego zgodnie kłamali esbecy? Bo dokończenie wypowiedzi Jarka brzmiało "...i mam nadzieję, ze będę mógł ją po powrocie z urlopu witać w rządzie" Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Z przebiegu tego procesu cieszyć się powinien 04.08.06, 19:25 Gdybym był na miejscu Kaczyńskiego to cieszyłbym się z dwóch powodów. Po pierwsze ,że Gilowska będzie mogła wrócic na dawne stanowisko i po drugie,że szeroka publika zobaczyła jak działa sad lustracyjny i kto w nim zasiada. Ułatwi to w niedalekiej przyszłosci "złamanie immunitetu środowisk prawniczych." Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.maupa Re: Z przebiegu tego procesu cieszyć się powinien 04.08.06, 19:34 > pierwsze ,że Gilowska będzie mogła wrócic na dawne stanowisko i po drugie,że > szeroka publika zobaczyła jak działa sad lustracyjny Homo, ty myśl trochę: jeśli Gilowska wróci do rzadu, to znaczy, że wyrok był prawdziwy i sądowi nic zarzucić nie można, a esbecy nie kłamią. Jarek przywracajac Gilowską do rządu uwiarygadnia jednocześnie wyrok sądu lustracyjnego i nie bedzie mógł tego wykorzystać przeciwko sędziom. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Z przebiegu tego procesu cieszyć się powinien 04.08.06, 19:40 Sprawa Gilowskiej została zmontowana. Ziobro ma wyjasnić przez kogo. I wyjasni.Ludzie widzieli sąd lustracyjny przy pracy.Wyrobia sobie zdanie kto tam zasiada i w czyim imieniu wykonuje robote. reszta to mała słodkowodna rybka czyli szprot. myśl maupo lub chociaz czoło zmarszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.maupa Re: Z przebiegu tego procesu cieszyć się powinien 04.08.06, 19:45 > Sprawa Gilowskiej została zmontowana. Przez Jarka chyba skoro z radością powita oczyszczoną Zytę w rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Z przebiegu tego procesu cieszyć się powinien 04.08.06, 19:49 Z radoscią powita wyrok,który nie mogł zapaść inny.Gilowska nie kłamała w oswiadczeniu lustracyjnym. Jest wiec się z czego cieszyc ponieważ to On jej powierzył to odpowiedzialne stanowisko. A przy okazji wyszło co wyszło i z łatwoscia da sie to politycznie wygrac. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.maupa Re: Z przebiegu tego procesu cieszyć się powinien 04.08.06, 20:28 Skoro nie kłamała to znaczy, że esbecy też nie kłamią i że sąd, jeśli uniewinni Zytę, będzie miał rację, więc uświadom mnie, jak to można wykorzystać przeciwko sądowi lustracyjnemu? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus "Do polityki trzeba mieć głowe" powiedział Prezes 04.08.06, 20:30 PiS-u! Pokazał nastepnie,ze ją ma. nie ządasz zbyt wiele? Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.maupa Re: "Do polityki trzeba mieć głowe" powiedział Pr 04.08.06, 20:48 Homo, rozczarowujesz mnie. Naginasz swoje tezy do granic absurdu. Na początku wątku sugerujesz, że proces jest transmitowany bo to wygodne dla układu chcącego przekonać społeczeństwo, ze teczki kłamały , a na końcu nagle okazuje sie że to geniusz polityczny Jarka chcącego pokazać narodowi kłamliwość sedziów , tylko sam nie wiesz jak, skoro Zyta nie była TW. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: "Do polityki trzeba mieć głowe" powiedział Pr 04.08.06, 20:50 nie zapominaj,ze Widstein jako drugi zaczął transmisje z procesu! Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus A tak pomiędzy nami; 04.08.06, 20:53 czy maupa powinna rozumiec co ma na mysli człowiek rozważający polityczne aspekty zmontowanego, przez politycznego przeciwnika , procesu ? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Co o dotychczasowy przebiegu procesu i wyroku 04.08.06, 19:55 mowi Gilowska: Pewnym można być tego, że się umrze - tak Zyta Gilowska odpowiedziała na pytanie, czy po trzech dniach swego procesu lustracyjnego jest już pewna wyroku. Jaka była prawda, wiedziałam zawsze. Najciekawsze, że wiedział też to rzecznik (interesu publicznego), bo mówił, że oficer który mnie prowadził, był bardzo inteligentny, bardzo zmyślny; mówiłam: "proszę pana, ja go znam, on taki nie jest" - powiedziała Gilowska po rozprawie. Tak twierdzi pani Gilowska - skomentował słowa b. wicepremier zastępca rzecznika Jerzy Rodzik. Gilowska nie chciała oceniać zeznań dotychczasowych świadków. Jako "bezbrzeżne łajdactwo" określiła postępowanie jej dawnego znajomego Witolda Wieczorka, oficera SB z Lublina, który miał ją fikcyjnie zarejestrować jako agenta. Wieczorek oceniany był słabo i chciał się po prostu utrzymać w tej robocie, przypuszczam - mówiła. Jej adwokat, mecenas Piotr Kruszyński ocenił, że zgromadzone dowody są "funta kłaków nie warte", a zeznania świadków nie zawierają ważnych sprzeczności pomiędzy tym co mówili u rzecznika i teraz w sądzie. Rodzik nie chciał odpowiedzieć na pytanie dziennikarzy, czy bardziej wierzy Wieczorkowi, który twierdzi, że fikcyjnie zarejestrował Gilowską, czy tez oficerom SB, którzy mówią, ze fikcyjne rejestracje się nie zdarzały. Takiej oceny mogę dokonać w mowie końcowej - odparł Rodzik. Wątpliwość musi zostać wyjaśniona; w którą stronę - zdecyduje sąd - dodał. Oświadczył, że "na dziś" nie przewiduje żadnych wniosków dowodowych, ale nie wyklucza ich po przesłuchaniu kolejnego świadka. Kolejna rozprawa zaplanowana jest na 23 sierpnia. Jeśli nie będzie innych wniosków dowodowych tego dnia mogą rozpocząć się mowy końcowe stron - zapowiadał wcześniej sąd. (sm) Odpowiedz Link Zgłoś