Dodaj do ulubionych

Delegat to G., Beatus to M. :)

09.08.06, 17:28
Jak sie okaze, ze glowni doradcy Solidarnosci to agenci esbecji finansowani
dodatkowo przez Sorosa, to dostane chyba ataku smiechu. :) Wzorowy uklad. :)
Taki Kiszczak to umiera ze smiechu, bo niedlugo okaze sie, ze co jeden doradca
to esbek.
A jak juz esbecy umra ze smiechu, to wreszcie prawda wyplynie na wierz i okaze
sie, ze porzadni ludzie mieli racje podejrzewajac, ze przewodniczacym zwiazku
steruje jeden osrodek.
Obserwuj wątek
    • frau_blada Re: Delegat to G., Beatus to M. :) 09.08.06, 17:29
      Re: Delegat to G., Beatus to M. :)

To tylko prowokacja!
      :))))))))))

Ale nie sadze, abym sie jakos szczegolnie pomylila.
      • my.uczennice.vii.liceum Re: Delegat to G., Beatus to M. :) 09.08.06, 17:48
        Same juz nie wiemy. Moze jednak trzeba ich pojedynczo ujawniac.
        Przypuszczamy, ze gdyby agentow ujawniono hurtem calosciowy obraz
        moglby unaocznic skale i dac punkty odniesienia. Byc moze wybaczono by Bolkowi
        ze wzgledu na znikoma szkodliwosc spoleczna.

Z drugiej strony nie widac znakow, ktore wskazywalyby na rychla odgorna lustracje.
        Moze jenak oddolna analiza 18 kandydatow jest w stanie przyspieszyc sprawe?
        • frau_blada Re: Delegat to G., Beatus to M. :) 09.08.06, 17:53
          Hurtem sie nie da, bo jednego kryje historyk z IPN, drugiego ks.Dziwisz, a
          trzeciego Bolek.
          • rekontra niewierna Frau :)) 09.08.06, 19:33
            frau_blada napisała:

> Hurtem sie nie da, bo jednego kryje historyk z IPN, drugiego ks.Dziwisz, a
            > trzeciego Bolek.

niewierzysz w Macierewicza? zbiory zstrzeżone etc. ??
    • bigstrand uklad 09.08.06, 17:37
      > A jak juz esbecy umra ze smiechu, to wreszcie prawda wyplynie na wierz i okaze
      > sie, ze porzadni ludzie mieli racje podejrzewajac, ze przewodniczacym zwiazku
      > steruje jeden osrodek.

bo to byl uklad, centralny uklad nerwowy
      pl.wikipedia.org/wiki/O%C5%9Brodkowy_uk%C5%82ad_nerwowy
    • ksiundz A ja na to Lityńskim: "Reformatorzy z PZPR mogą 09.08.06, 17:52
      być sojusznikami opozycji" (1988 r.) więc proszę się nie czepiać różnych tam
      sojuszy wielopłciowych :))
    • homosovieticus główni eksperci -doradcy "Solidarnosci" 09.08.06, 18:01
      to Geremek, Mazowiecki, Wielowiejski Andrzej,Kowalik Tadeusz, Bohdan
      Cywiński,Jan Strzelecki,Waldemar Kuczyński. Przewodniczącym zespołu ekspertów z
      W-wy został Mazowiecki.
      • frau_blada ,,No to raz dwa trzy. Agentem bedziesz Ty'' 09.08.06, 18:03
        :(
        Jeszcze sie naprawde okaze, ze pierwszym premierem wolnej Polski byl
        demokratycznie wybrany agent esbecji. :(
        • homosovieticus W dalszym ciagu obstawiam Celińskiego. 09.08.06, 18:06
          Jego zadziwiajaca kariera polityczna uprawdopodabnia tę kandydaturę.
          • frau_blada Re: W dalszym ciagu obstawiam Celińskiego. 09.08.06, 18:09
            Zobaczymy.
            WSI udalo sie przerzucic granat z pola agentow ze swojego srodowiska na pole wroga.
            :(
            Od czasu kiedy przezcytalam, ze Soros sponsorowal wydawanie Tygodnika Mazowsze i
            dzialan KOR-u, nawet Macierewicz nie jest dla mnie krysztalowo czysty.
            • homosovieticus A to dlaczego? 09.08.06, 18:12
              • frau_blada Re: A to dlaczego? 09.08.06, 18:14
                Byl w KOR-ze.
                Byl wystarczajaco doswiadczony, zeby wiedziec, ze te pieniadze na ulotki i pomoc
                nie pochodza od cioci Halinki zza Atlantyku. Odcial sie od lewackiego skrzydla
                KOR-u dopiero po pewnym czasie.
                • homosovieticus Re: A to dlaczego? 09.08.06, 18:20
                  Odciął sie wtedy kiedy zrozumiał ,ze Kuroń i inni nie walcza o niepodległosc
                  Polski tylko walczą o pryncypia komunistycznej ideologii.
                  • frau_blada Re: A to dlaczego? 09.08.06, 18:56
                    Ale dlugo mu to zajelo.
                    • homosovieticus Dlugo? Na Michniku i Kuroniu szybko się poznal. 09.08.06, 23:55
            • kura56 Nie wiedziałam,że Soros cos nam finansował 09.08.06, 18:18
              A gdzie to przeczytałaś?
              • frau_blada Re: Nie wiedziałam,że Soros cos nam finansował 09.08.06, 18:24
                Angielskie fragmenty biografii Sorosa. Dostepne w necie. Teraz nie pamietam linkow.
                Napisal tam tyle rzeczy, ze wlos na glowie sie jezy.
                Zamiast agenta Grossa Znak powinien wydac biografie Sorosa, zeby wszyscy mogli
                sobie przeczytac jak podpowidal naszym wladzom, zeby rozdac majatek za zlotowke.
                Pisze tez o swojej prawej rece - J.Sachsie. :(
                Poszukaj Soros i autor bladatwarz albo frau_blada.
                Pisalam o tym kilka razy, ale moje watki wylatywaly bez sladu.
              • frau_blada Re: Nie wiedziałam,że Soros cos nam finansował 09.08.06, 18:57
                ,,Frontalną organizacją dla działalności Sorosa w Polsce jest Fundacja Stefana
                Batorego, założona w 1988 r. W swej książce "Underwriting Democracy"
                (sponsorowanie demokracji) Soros opisuje swoje pierwsze kroki w Polsce:
                "Przygotowałem obszerny szkic spójnego programu gospodarczego. Miał on trzy
                składniki: stabilizację monetarną, zmiany strukturalne i reorganizację długu.
                Utrzymywałem cały czas, że te trzy zadania mogą być wypełnione lepiej
                równolegle, niż każde z osobna. Okazało się to prawdą szczególnie w przypadku
                reorganizacji przemysłu i długów, ponieważ stanowią one przeciwne strony w
                rachunkach gospodarki narodowej. Zaproponowałem swego rodzaju wymianę długu na
                majątek. (...) Pokazałem ten plan Geremkowi [7] i prof. Trzeciakowskiemu, który
                przewodniczył rozmowom okrągłego stołu na temat gospodarki, które poprzedzały
                przekazanie władzy
              • frau_blada :) 09.08.06, 20:04
                Nie moge tego Tygodnika znalezc, ale na FK na bank o tym pisalam.
                :)
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=25173609
            • rekontra pieczenie pieczeni i okropna polityka :) 09.08.06, 20:46
              frau_blada napisała:

> dzialan KOR-u, nawet Macierewicz nie jest dla mnie krysztalowo czysty.

pisałem wielokrotnie o KORze, KOR Macierewwicza to inny KOR niż ten o którym Ty
              myślisz. Przde wszystkim on go założył, a potem go przechwycono. Ale i jeden i
              drugi ma olbrzymie zasługi. A że przy okazji trochę osób piekło swoje
              polityczne pieczenie? taka jest polityka - okropna :))
          • rekontra TW i KO 09.08.06, 19:35
            homosovieticus napisał:

> Jego zadziwiajaca kariera polityczna uprawdopodabnia tę kandydaturę.

nie miał dojśćdo prymasa

Delegatów było dwóch - w dalszym ciągu tak uważam, jeden to TW drugi KO
          • sawa.com Celiński "Delagatem"? Nie może być... 09.08.06, 19:56
            homosovieticus napisał:

> Jego zadziwiajaca kariera polityczna uprawdopodabnia tę kandydaturę.

Nie żartuj waćPan. Trzydziestoparoletni, albo tylko trzydziestoletni młodzian -
            zaufanym czlowiekiem Kardynała Tysiąclecia? który potrafi wprowadzić 16 TW do
            Komisji Krajowej!
            Po za tym, czy on jest z Gdańska i dlaczego konwersuje z nim esbek od kleru?

Zdecydowanie za duzo negatywnych odpowiedzi. To nie on!
            • homosovieticus napisałem,ze obstawiam Celińskiego skad wiesz o 09.08.06, 20:31
              tym zaufanym człowieku Prymasa?
              Z jakiego zródła? Czy wyczytałas to w pamietnikach Prymasa czy w "Rzepie"?
              • homosovieticus Re: napisałem,ze obstawiam Celińskiego skad wiesz 09.08.06, 23:42
                homosovieticus napisał:

> tym zaufanym człowieku Prymasa?
                > Z jakiego zródła? Czy wyczytałas to w pamietnikach Prymasa czy w "Rzepie"?
        • mysz_polna5 Re: ,,No to raz dwa trzy. Agentem bedziesz Ty'' 09.08.06, 18:12
          frau_blada napisała:

> :(
          > Jeszcze sie naprawde okaze, ze pierwszym premierem wolnej Polski byl
          > demokratycznie wybrany agent esbecji. :(
          >
          • mysz_polna5 Ide do klasztoru 09.08.06, 18:13
            bo po czyms takim wygielo mnie w te strone :((((((((((((((((((((((((((((((!

> frau_blada napisała:

> > :(
            > > Jeszcze sie naprawde okaze, ze pierwszym premierem wolnej Polski byl
            > > demokratycznie wybrany agent esbecji. :(

• frau_blada Napisalam, ze moze sie okazac... 09.08.06, 18:16
              Nie twierdze, ze tak jest.
              W obecnej chwili coraz trudniej wskazac, kto mial czyste intencje zwiazkowe i
              narodowe, a kto polityczne i lewackie.
              • homosovieticus Teraz działasz jak "delegat" . Poczytaj Gwiazdę 09.08.06, 18:23
                niedawno w reportażu Jerzego Zalewskioego w tv Puls opowiadał o tym jak to
                wszystko się działo.
                • frau_blada ;))) Masz jakas alergie? :) 09.08.06, 18:29
                  Tym razem falszywy alarm.
                  Nie ogladalam tego programu.
                  Do Geremka i Mazowieckiego nigdy sie juz nie przekonam.
                  Daremne zale.
                  • homosovieticus Ależ skad taka myśl. 09.08.06, 18:33
                    Odnajdź nagranie. Jest w tv "Puls". Składa sie z dwóch częsci. Nie leń się.
              • etta2 Re: Napisalam, ze moze sie okazac... 09.08.06, 18:32
                Aleś Ty blaaaada, prawie jak TRUP. Pomyśl chwilę kobito, bo zaczynasz bredzić -
                może taka "twoja uroda", a może robisz to celowo.
                Nie rób z solidarnościowej opozycji gromady durniów na pasku SBckim i nie
                sugeruj, że SB doradzała jak uwalić SB. Nawet IDIOTA w takie brednie nie
                uwierzy. Opozycja w 1980 była AUTENTYCZNA, a wcześniej wielu z tej opozycji
                siedziało jako "elementy antysocjalistyczne" po kryminałach PO KILKA LAT i to
                nie były wczasy pod gruszą. Faktem jest, że do "S" weszło trochę SBków, bo
                innej możliwości nie było. Oni byli wszędzie, system inwigilacji mieli
                opanowany dość profesjonalnie. Jednak...Obalenie komuny STAŁO SIĘ FAKTEM i
                tylko ktoś mało rozgarnięty plecie androny, że zrobiło to SB. A po co niby
                miało to robić mając pełnię władzy, wojsko ruskie o rzut beretem w lesie
                (polskim), siatkę szpicli tak misterną, że mogącą służyć za wzór.
                Ale rozumiem. My "chcemy lustracji" ale BEZ LUSTRACJI, to skompromitujmy
                wszystkich i wszystko. Wyśmiejmy tych, którym chyba pierwszy raz w historii
                Polski udało się BEZ PRZELANIA KROPLI KRWI coś dobrego zrobić. Umoczmy ich w
                szambie, a najlepiej zróbmy z nich agentów i donosicieli SB.
                Rzygać się chce czytając te BŹDZINY!
                • frau_blada Ale ja nie pisze o Solidarnosci tylko o doradcach 09.08.06, 18:55
                  O Solidarnosci jako o ruchu spolecznym i patriotycznym wypowiadam sie zawsze jak
                  najlepiej.
                  Kolezanka tu chyba nowa, wiec pierwsza impertynencje puszczam mimo uszu.
                  • etta2 Re: Ale ja nie pisze o Solidarnosci tylko o dorad 09.08.06, 20:58
                    Koleżanka? To chyba pomyłka, bo ja sobie koleżanki DOBIERAM. Właśnie czytam,
                    jak dobrze się wypowiadasz o Solidarności - przypisując jej przywódcom
                    współpracę z SB. Łatwo ci to idzie, bez zastanowienia opluwasz ludzi, którzy
                    mają niemałe zasługi w tym, że udało się wyzwolić z totalitarnej komuny.
                    Pamiętasz te czasy? Czy może wykonujesz tylko swoje zadanie, jak wielu tutaj....
                    Ja nie jestem "nowa", zaglądam tu dość często, choć rzadziej się wypowiadam. Bo
                    ja nie pełnię tu dyżurów, jestem PRYWATNIE, więc poświęcam też prywatny czas.
                • hrabia.m.c Re: Napisalam, ze moze sie okazac... 09.08.06, 19:01
                  etta2 napisała:

> Aleś Ty blaaaada, prawie jak TRUP. Pomyśl chwilę kobito, bo zaczynasz bredzić -
                  >
                  > może taka "twoja uroda", a może robisz to celowo.
                  > Nie rób z solidarnościowej opozycji gromady durniów na pasku SBckim i nie
                  > sugeruj, że SB doradzała jak uwalić SB. Nawet IDIOTA w takie brednie nie
                  > uwierzy. Opozycja w 1980 była AUTENTYCZNA, a wcześniej wielu z tej opozycji
                  > siedziało jako "elementy antysocjalistyczne" po kryminałach PO KILKA LAT i to
                  > nie były wczasy pod gruszą. Faktem jest, że do "S" weszło trochę SBków, bo
                  > innej możliwości nie było. Oni byli wszędzie, system inwigilacji mieli
                  > opanowany dość profesjonalnie. Jednak...Obalenie komuny STAŁO SIĘ FAKTEM i
                  > tylko ktoś mało rozgarnięty plecie androny, że zrobiło to SB. A po co niby
                  > miało to robić mając pełnię władzy, wojsko ruskie o rzut beretem w lesie
                  > (polskim), siatkę szpicli tak misterną, że mogącą służyć za wzór.
                  > Ale rozumiem. My "chcemy lustracji" ale BEZ LUSTRACJI, to skompromitujmy
                  > wszystkich i wszystko. Wyśmiejmy tych, którym chyba pierwszy raz w historii
                  > Polski udało się BEZ PRZELANIA KROPLI KRWI coś dobrego zrobić. Umoczmy ich w
                  > szambie, a najlepiej zróbmy z nich agentów i donosicieli SB.
                  > Rzygać się chce czytając te BŹDZINY!

a spodziwewałaś się poglębionej analizy,od kogogoś kto na "Dodzie" wychowany,
                  a tamte lata pamieta z przeglądu swojej książeczki zdrowia,gzie jej
                  przydziałowy ser żółty i maslo solone z darow wpisywali.
          • sawa.com Re: ,,No to raz dwa trzy. Agentem bedziesz Ty'' 09.08.06, 20:01
            Mnie to też trapi!:(((
        • maaax to wielce prawdopodobne 09.08.06, 19:43
          autor 'pieknych' tekstów z lat 50.
    • misza36 Re: Delegat to G., Beatus to M. :) 09.08.06, 19:31
      ja jestem delegatem hehehehe
      • frau_blada To juz kolega w wielu watkach oglaszal 09.08.06, 23:12

• bush_w_wodzie jasne - a tw `jacek'? 09.08.06, 19:40

masz jakis pomysl kim moze byc ten spioch?

a moze wiesz cos o tw placku?
    • frau_blada I tego sie bede trzymac! :))) 10.08.06, 23:15
      M. i G. to beda hity lustracji!!!
      :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka