marek_piekus 11.08.06, 20:03 Za chwile swieto Wojska Polskiego. Jaka przyszłość polskiej armii? www.wiadomosci24.pl/artykul/list_otwarty_do_mon_jaka_przyszlosc_polskiej_armii_3879.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reakcionista1 Świetlana. Sojusznicy nam zapewniają wciąż nowych 11.08.06, 20:07 wrogów. Będzie co robić. Byliśmy najemnikami u Napoleona i tłukliśmy Hiszpanów pod Somosierrą. Trza tę tradycję podtrzymywać. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Świetlana. Sojusznicy nam zapewniają wciąż no 11.08.06, 20:12 Z a Napoleona nie mielismy wyjscia a teraz to kogo my tluczemy? przeciez nie tych biednych arabow bo oni tylko mysla a usa ewentualnie wielka brytania Odpowiedz Link Zgłoś
reakcionista1 Re: Świetlana. Sojusznicy nam zapewniają wciąż no 11.08.06, 20:18 Za Napoleona wyjście było. Nie jest chwalebne walczenie w charakterze najemnika z dala od kraju by zniewolić inny naród (Hiszpanów). I żadne to usprawiedliwienie, że ten pierwszy zjednoczyciel Europy (Napoleon)(drugim był Pan Hitler, dopiero trzeci Kochl odniósł sukces)obiecał wskrzesić RP. To jednak jest hańba ta Samosierra. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Świetlana. Sojusznicy nam zapewniają wciąż no 11.08.06, 20:21 jakie wyjscie Napoleon to tez rewolucja przeciwko staremu ladowi europejskiemu feudalizmowi,pansczyznie itp porownywanie go do hitlera jest nie na miejscu a Hiszpanie bronili kosciolow i starego porzadku ,odbilo im i dlatego nalezalo ich bic Odpowiedz Link Zgłoś
reakcionista1 [...] 11.08.06, 20:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: No i jesteśmy w domu. Masz uzasadnienie moral 11.08.06, 20:31 za napoleona nie bylo ojczyzny dopiero jego zwycietwa nam ja zwrocily jego kleska byla nasza kleska my nic nie robimy duzego polski sie nie zauwaza na swiecie bo tych 200 zolnierzy w afganistanie czy 2 tysiace w iraku kto by zauwazyl, Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: No i jesteśmy w domu. Masz uzasadnienie moral 11.08.06, 20:35 a za co żydów?? Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: No i jesteśmy w domu. Masz uzasadnienie moral 11.08.06, 21:05 venus99 napisał: > a za co żydów?? ================================ Berek Joselewicz był dowódcą pułku żydowskich szwoleżerów.W roku 1809 poległ pod Zamościem.Walczył u boku wojsk polskich.Czyli winniśmy im wdzięczność:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: No i jesteśmy w domu. Masz uzasadnienie moral 11.08.06, 21:09 Berek Joselewicz był dowódcą pułku żydowskich szwoleżerów.W roku 1809 poległ po > d > Zamościem.Walczył u boku wojsk polskich.Czyli winniśmy im wdzięczność nie bo wedlug reakcjonisty waczysmy uboku hitlera tamtych czasow napoleona wiec Berek Joselewicz byl najemnikiem napoleonkiej francji i walczy za imperium francuzow Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: No i jesteśmy w domu. Masz uzasadnienie moral 11.08.06, 21:13 Ja tam wiem swoje :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Świetlana. Sojusznicy nam zapewniają wciąż no 11.08.06, 20:27 Jesteś pewien że na Haiti musieliśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Świetlana. Sojusznicy nam zapewniają wciąż no 11.08.06, 20:32 Jesteś pewien że na Haiti musieliśmy? haiti nie musielismy tak wyszlo swieci my nie jestesmy bo kto jest Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Świetlana. Sojusznicy nam zapewniają wciąż no 11.08.06, 21:08 rzewuski1 napisał: > Jesteś pewien że na Haiti musieliśmy? > > haiti nie musielismy > tak wyszlo > swieci my nie jestesmy > bo kto jest >******************************* Na Haiti Polacy odmówili strzelania do powstańców.Stało sie tak po fakcie gdy dwie armie szły na siebie i obie śpiewały marsyliankę.W dowód wdzięczności do niedawna każdy Polak mógł zostac obywatelem Haiti. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Sikorski zapomniał języka w gębie 12.08.06, 07:52 Zdecydowanie zgadzam sie z autorem listu. Jako matka dwóch synów jestem bardzo zaniepokojona polityka resortu, którym kieruje p. Sikorski. Dlaczego polska armia nie stawia na nowe technologie? Na ochotników? I nie buduje armii zawodowej?! Dlaczego stawia na ilość a nie na jakość? Rezygnacvja z dochodzenia do nowych technologii - to jest wręcz zdrada interesu narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra dałaś się złapać na lep :)) 12.08.06, 08:05 I Ty Sawo (tutaj powinien być jakiś emoticon zdziwienia i jednocześnie uznania "I TY" ) dałaś się złapać na lep tych bzdetów :)) :))) ps. wystarczy ten jeden fragment, do Sikorskiego który wykazał się większą odwagą, niż plutonów kilka dyskutantów : "Trudno się dziwić, jeśli nie spędził Pan nawet jednego dnia w wojsku, uciekając w latach 80-tych do USA. " Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Rekontro, nie dałam sie złapać! 12.08.06, 08:22 Polityka MONu, szczególnie ta wrażana ustami p. Szczygło, od dawna mnie bardzo niepokoi. Uważam że powszechny i to jeszcze organizowany z nagonka nabór do Armii jest wręcz pomysłem na popełnienie przestępstwa na szkode obywateli. Taka armia w dobie rywalizacji technologii, nas nie obroni, wręcz przeciwnie wystawi nas na zgubę i poniewierkę, w razie, gdyby nas ktoś chciał zaatakować. A tych zagarnietych siła chłopców na niechybną śmierć. Słyszałam, że Sikorski (ale nie od niego) - chce tworzyć armie zawodową. Być może mu w tym ktoś przeszkadza? Stąd moje zdziwienie, że milczy! Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Czyżby nauki jakie dostalismy w 39 r. (XX w.) 12.08.06, 08:27 poszły w las!? Mielismy wtedy wszak kawalerię. Pieknie sie prezentowała! proszę podaję link do jej osiągnięc bojowych. Cała zresztą strona jest piękna i sentymentalna. Tyle, ze kawaleria nie zatrzymała okupanta. www.kawaleria.marcin-lewandowski.xip.pl/szarze.php Odpowiedz Link Zgłoś