Dodaj do ulubionych

List otwarty do MON

11.08.06, 20:03
Za chwile swieto Wojska Polskiego.
Jaka przyszłość polskiej armii?

www.wiadomosci24.pl/artykul/list_otwarty_do_mon_jaka_przyszlosc_polskiej_armii_3879.html
Obserwuj wątek
    • reakcionista1 Świetlana. Sojusznicy nam zapewniają wciąż nowych 11.08.06, 20:07
      wrogów. Będzie co robić. Byliśmy najemnikami u Napoleona i tłukliśmy Hiszpanów
      pod Somosierrą. Trza tę tradycję podtrzymywać.
      • rzewuski1 Re: Świetlana. Sojusznicy nam zapewniają wciąż no 11.08.06, 20:12
        Z a Napoleona nie mielismy wyjscia
        a teraz to kogo my tluczemy?
        przeciez nie tych biednych arabow bo oni tylko mysla a usa ewentualnie wielka
        brytania
        • reakcionista1 Re: Świetlana. Sojusznicy nam zapewniają wciąż no 11.08.06, 20:18
          Za Napoleona wyjście było. Nie jest chwalebne walczenie w charakterze najemnika
          z dala od kraju by zniewolić inny naród (Hiszpanów). I żadne to
          usprawiedliwienie, że ten pierwszy zjednoczyciel Europy (Napoleon)(drugim był
          Pan Hitler, dopiero trzeci Kochl odniósł sukces)obiecał wskrzesić RP. To jednak
          jest hańba ta Samosierra.
          • rzewuski1 Re: Świetlana. Sojusznicy nam zapewniają wciąż no 11.08.06, 20:21
            jakie wyjscie
            Napoleon to tez rewolucja przeciwko staremu ladowi europejskiemu
            feudalizmowi,pansczyznie itp
            porownywanie go do hitlera jest nie na miejscu
            a Hiszpanie bronili kosciolow i starego porzadku ,odbilo im i dlatego nalezalo
            ich bic
            • reakcionista1 [...] 11.08.06, 20:27
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • rzewuski1 Re: No i jesteśmy w domu. Masz uzasadnienie moral 11.08.06, 20:31
                za napoleona nie bylo ojczyzny
                dopiero jego zwycietwa nam ja zwrocily
                jego kleska byla nasza kleska
                my nic nie robimy duzego
                polski sie nie zauwaza na swiecie bo tych 200 zolnierzy w afganistanie czy 2
                tysiace w iraku kto by zauwazyl,
              • venus99 Re: No i jesteśmy w domu. Masz uzasadnienie moral 11.08.06, 20:35
                a za co żydów??
                • alistair-p Re: No i jesteśmy w domu. Masz uzasadnienie moral 11.08.06, 21:05
                  venus99 napisał:

> a za co żydów??
                  ================================
                  Berek Joselewicz był dowódcą pułku żydowskich szwoleżerów.W roku 1809 poległ pod
                  Zamościem.Walczył u boku wojsk polskich.Czyli winniśmy im wdzięczność:-))
                  • rzewuski1 Re: No i jesteśmy w domu. Masz uzasadnienie moral 11.08.06, 21:09
                    Berek Joselewicz był dowódcą pułku żydowskich szwoleżerów.W roku 1809 poległ po
                    > d
                    > Zamościem.Walczył u boku wojsk polskich.Czyli winniśmy im wdzięczność

nie bo wedlug reakcjonisty waczysmy uboku hitlera tamtych czasow napoleona

wiec Berek Joselewicz byl najemnikiem napoleonkiej francji i walczy za imperium
                    francuzow
                    • alistair-p Re: No i jesteśmy w domu. Masz uzasadnienie moral 11.08.06, 21:13
                      Ja tam wiem swoje :-))
        • p.smerf Re: Świetlana. Sojusznicy nam zapewniają wciąż no 11.08.06, 20:27
          Jesteś pewien że na Haiti musieliśmy?
          • rzewuski1 Re: Świetlana. Sojusznicy nam zapewniają wciąż no 11.08.06, 20:32
            Jesteś pewien że na Haiti musieliśmy?

haiti nie musielismy
            tak wyszlo
            swieci my nie jestesmy
            bo kto jest
            • alistair-p Re: Świetlana. Sojusznicy nam zapewniają wciąż no 11.08.06, 21:08
              rzewuski1 napisał:

> Jesteś pewien że na Haiti musieliśmy?
              >
              > haiti nie musielismy
              > tak wyszlo
              > swieci my nie jestesmy
              > bo kto jest
              >*******************************

Na Haiti Polacy odmówili strzelania do powstańców.Stało sie tak po fakcie gdy
              dwie armie szły na siebie i obie śpiewały marsyliankę.W dowód wdzięczności do
              niedawna każdy Polak mógł zostac obywatelem Haiti.
              • sawa.com Sikorski zapomniał języka w gębie 12.08.06, 07:52
                Zdecydowanie zgadzam sie z autorem listu. Jako matka dwóch synów jestem bardzo
                zaniepokojona polityka resortu, którym kieruje p. Sikorski.

Dlaczego polska armia nie stawia na nowe technologie? Na ochotników? I nie
                buduje armii zawodowej?!

Dlaczego stawia na ilość a nie na jakość?

Rezygnacvja z dochodzenia do nowych technologii - to jest wręcz zdrada interesu
                narodowego.
                • rekontra dałaś się złapać na lep :)) 12.08.06, 08:05
                  I Ty Sawo (tutaj powinien być jakiś emoticon zdziwienia i jednocześnie
                  uznania "I TY" ) dałaś się złapać na lep tych bzdetów :))

:)))

ps. wystarczy ten jeden fragment, do Sikorskiego który wykazał się większą
                  odwagą, niż plutonów kilka dyskutantów :

"Trudno się dziwić, jeśli nie spędził Pan nawet jednego dnia w wojsku,
                  uciekając w latach 80-tych do USA. "
                  • sawa.com Rekontro, nie dałam sie złapać! 12.08.06, 08:22
                    Polityka MONu, szczególnie ta wrażana ustami p. Szczygło, od dawna mnie bardzo
                    niepokoi. Uważam że powszechny i to jeszcze organizowany z nagonka nabór do
                    Armii jest wręcz pomysłem na popełnienie przestępstwa na szkode obywateli. Taka
                    armia w dobie rywalizacji technologii, nas nie obroni, wręcz przeciwnie wystawi
                    nas na zgubę i poniewierkę, w razie, gdyby nas ktoś chciał zaatakować. A tych
                    zagarnietych siła chłopców na niechybną śmierć.

Słyszałam, że Sikorski (ale nie od niego) - chce tworzyć armie zawodową. Być
                    może mu w tym ktoś przeszkadza? Stąd moje zdziwienie, że milczy!
                    • sawa.com Czyżby nauki jakie dostalismy w 39 r. (XX w.) 12.08.06, 08:27
                      poszły w las!? Mielismy wtedy wszak kawalerię. Pieknie sie prezentowała!
                      proszę podaję link do jej osiągnięc bojowych. Cała zresztą strona jest piękna i
                      sentymentalna. Tyle, ze kawaleria nie zatrzymała okupanta.

www.kawaleria.marcin-lewandowski.xip.pl/szarze.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka