Dodaj do ulubionych

odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin!

17.08.06, 11:16
wiadomosci.wp.pl/kat,8171,statp,d2lhZG9tb3NjaURuaWE=,wid,8465813,wiadomosc.html?ticaid=1228b

-przeciez to nie on wybudował ten odcinek tylko państwo polskie i to za
komuny! on jedynie ten odcinek wyremontował! i jak to zrobił? na odpie..
Jakmim prawem państwo polskie zrzekło się na rzecz tego oszuta tego 50 km
odcinka autostrady??
Obserwuj wątek
    • kapucynka9 A komu dać ???? 17.08.06, 11:17
      • s.k.i.n państwu polskiemu! 17.08.06, 11:18
        • x2468 Re: państwu polskiemu! 17.08.06, 11:19
          A panstwo to oczywiscie pis.
          • kapucynka9 Ma się rozumieć !!!!! 17.08.06, 11:19
          • s.k.i.n Re: państwu polskiemu! 17.08.06, 11:20
            nie zapominaj że Samoobrona tez jest u władzy!
            • kapucynka9 No i będą se blokady organizować na swoim !!!!! 17.08.06, 11:21
    • p.smerf Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 17.08.06, 11:18
      W ogóle odebrać draniom kapitalistom, wszystko co zagrabili i oddać ludowi
      pracującemu miast i wsi!
      • s.k.i.n Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 17.08.06, 11:21
        brawo!!! dość wyzysku czlowieka przez człowieka! Autostrady to nasze dobro
        wspólne!! Dobro narodowe a nie prywatna droga jakiegoś czerwonego czu rózowego
        burżuja!
        • kapucynka9 Aby zgoda była dać KK !!!!! I będzie spokój. 17.08.06, 11:22
          • s.k.i.n ksiądz moze co najwyżej pokropić na otwarciu 17.08.06, 11:24
            • kapucynka9 No ale Ociec Dyrektor lub Prałat zrobili by więcej 17.08.06, 11:26
              • s.k.i.n no jakby mieli takie możlwiości to ho ho...! 17.08.06, 11:34
      • smalltownboy Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 17.08.06, 11:22
        Nikt się w Polsce nie prosił takiego kapitalizmu. Społeczeństwo zostało
        oszukane, bo system po 1989 roku nie ma nic wspólnego z ideałami, o jakie
        walczyła Solidarność. Pora to zmienić.
        • po_godzinach Co proponujesz? 17.08.06, 11:23
          " Pora to zmienić"
          • s.k.i.n kapitalizm z ludzką twarzą 17.08.06, 11:25
            jak w Szwecji..
            • po_godzinach ale konkrety, chłopie, konkrety poproszę 17.08.06, 11:26
            • zaisza Re: kapitalizm z ludzką twarzą 17.08.06, 11:38
              Skinie, dawno zauważyłam, że sobie z nas podkpiwasz. Nie wiem tylko, gdzieś
              ukrył swą kpinę w tej autostradzie. Po co państwo, niech kluczyk sobie teraz
              radzi. Z rozkraczoną furą na środkowym pasie, ze szkodą na mieniu, gdy się przy
              250 kropnie w jeleniu. Trzeba bulić za śmierć jelenia, trzeba bulić za
              powałkowanego merca. A w dodatku przy tym wszystkim jest tyle biurokracji.
              Po co mieszać w to państwo. Niech kluczyk nie ma wakacji.
              • s.k.i.n Re: kapitalizm z ludzką twarzą 17.08.06, 11:39
                ona ma u siebie tak wszystko poustawiane ze moze się byczyć do końca życia.
                jego trzeba zniszczyć, wsadzić za kraty lub wygnać z kraju
                • zaisza Re: kapitalizm z ludzką twarzą 17.08.06, 13:23
                  Ale niech najpierw skończy tę rozbarbraną inwestycję parkowo-pałacową w
                  Poznaniu.
                  • s.k.i.n Re: kapitalizm z ludzką twarzą 17.08.06, 22:26
                    teraz to jest juz dzialka jego ex żony Grażynki...
          • smalltownboy Re: Co proponujesz? 17.08.06, 11:26
            Społeczną gospodarkę wolnorynkową, z ochroną słabych jednostek przez państwo,
            jak jest napisane w naszej Konstytucji. Ale to martwy przepis.
            • po_godzinach Ale jak to chcesz zrobić? 17.08.06, 11:27
              • smalltownboy Re: Ale jak to chcesz zrobić? 17.08.06, 11:30
                Już się to robi. Najważniejsze, strategiczne gałęzie w rękach państwowych (tak
                jest np. we Francji), kładzenie nacisku na małe i średnie firmy rodzinne
                (ochrona państwa przed molochami- koncernami globalistycznymi), skuteczna walka
                wszelakich inspekcji z naduzyciami na linii pracodawca- pracownik, skuteczne
                ściąganie podatków oraz totalna weryfikacja rent i systemu pomocy społecznej,
                by pieniądze z budżetu trafiały do naprawdę potrzebujących. Myślę, że wystarczy
                na początek.
                • you_bastard Re: Ale jak to chcesz zrobić? 17.08.06, 14:39
                  smalltownboy napisał:

> Najważniejsze, strategiczne gałęzie w rękach państwowych (tak
                  > jest np. we Francji)
                  No - taki Renault na przykład w takiej Francji nijak nie chce być państwowy.
                  i przejął część Volvo i Nissana. Globalnie.
                  Albo AXA, BIC, CapGemini, Credit Agricole, Dassault, EADS, Lafarge, Michelin,
                  Saint Gobain, Total. Żadne nie chce być w rękach państwowych...

> kładzenie nacisku na małe i średnie firmy rodzinne
                  > (ochrona państwa przed molochami- koncernami globalistycznymi
                  Geant i Carrefour na przykład?

>skuteczna walka wszelakich inspekcji z naduzyciami na linii pracodawca-
                  > pracownik,
                  Inspekcjami???!
                  Jedyne skuteczne medium w takiej relacji to sprawne i łatwo dostępne sądy .

>skuteczne ściąganie podatków
                  Aha - to chyba nie we Francji.

>totalna weryfikacja rent i systemu pomocy społecznej
                  > by pieniądze z budżetu trafiały do naprawdę potrzebujących.
                  A to na pewno nie we Francji. Bo już się bałem że o tej Francji w Europie
                  piszesz.

>Myślę, że wystarczy na początek.
                  Może na początek odstaw tego Marksa czy też innego socjalistę
                  • smalltownboy Re: Ale jak to chcesz zrobić? 17.08.06, 14:57
                    Liberalizm się nie sprawdził, gdyż krzywdzi ludzi. Nie wszyscy mogą
                    uczestniczyć w wyścigu szczurów; nie można pracy ludzkiej i człowieka traktować
                    jak towaru, jak liczby (to już chyba mieliśmy w obozach koncentracyjnych).
                    Piszecie o Marksie, Lenienie, bolszewiźmie itd. Co z tego? Należy wybrać
                    pozytywne przesłania i z Marksa i z Lenina i z piewców skrajnego liberalizmu
                    gospodarczego, przemieszać i zrobić tak by było dobrze. Inaczej nigdy nie
                    będzie dobrze. Ani skrajny liberalizm się nie sprawdzi na dłuższą metę, ani
                    skrajny socjalizm. Więc trzeba wymieszać z głową. Ale na tym forum nie da się
                    podyskutować rzeczowo, gdyż szczury, które powygryzały innych i troszkę się
                    wspięły po drabinie zakrzyczą i będą próbowały zagryźć rozmówcę, gdyż egoisci i
                    hedoniści tak mają. Niemniej jednak PiS idzie właściwą drogą, w przeciwieństwie
                    do starych rządów, które stawiały na bogatych, zapominając o tych, którym się
                    nie udało. Ja zawsze będę się ujmował za biednymi, chorymi, pokrzywdzonymi i
                    dołował egoistycznych bogaczy, bo są także dobrzy ludzie wśród bogatych,
                    których znam, ale to niestety mniejszość.
                    • eboshi [...] 17.08.06, 21:13
                      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                      • smalltownboy Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 21:17
                        Demagogia i bajeczki. Nie zgodze się z tym. Nie jesteśmy zwierzetami i musimy
                        dbać o słabe jednostki. Kto powiedział, że po równo? Łżeliberałowie natomiast
                        NIC by nie dali słabym jednostkom. Tu tkwi różnica, a nie demagogia, że
                        komunizm.
                        • eboshi Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 21:27
                          smalltownboy napisał:

> Demagogia i bajeczki. Nie zgodze się z tym. Nie jesteśmy zwierzetami i musimy
                          > dbać o słabe jednostki. Kto powiedział, że po równo? Łżeliberałowie natomiast
                          > NIC by nie dali słabym jednostkom. Tu tkwi różnica, a nie demagogia, że
                          > komunizm.

Demagogia i bajeczki :)

Państwo liberalne nic nikomu nie daje ale i nic nikomu nie odbiera.
                          Wolny obywatel radzi sobie sam, a jeśli nie potrafi to musi liczyc na pomoc
                          rodziny, organizacji charytatywnych i wspólnot religijnych. W tym sie przejawia
                          troska liberałów o rodzinę, wartości i religie :)

Państwo socjalne (jak teraz Polska) łupi swoich obywateli do granic
                          wytrzymałości (w Polsce grubo ponad 50%) przeżera większość tego co ukradnie
                          (tanie państwo ala PiS), a ochłapy rzuca licznym ubogim karząc się za to całowac
                          po rekach.

Pozatym, w każdym ustroju biedni są skazani na biede.
                          • smalltownboy Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 21:30
                            W globalizacji wolny obywatel sobie nie poradzi bez pomocy państwa, bo nie
                            wygra rywalizacji z mafijnymi koncernami panimajesz? I do tego jest potrzebne
                            państwo, jako tarcza.
                            • eboshi Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 22:31
                              smalltownboy napisał:

> W globalizacji wolny obywatel sobie nie poradzi bez pomocy państwa, bo nie
                              > wygra rywalizacji z mafijnymi koncernami panimajesz?

Cóz za bzdury pleciesz - ja i wielu moich znajomych radzimy sobie z ową
                              "globalną mafia" doskonale BEZ pomocy państwa. Powiem więcej - owa pomoc państwa
                              jest wręcz kulą u nogi, bo każda złotówka pomocy jest okupiona 10 złotymi haraczu.

Ponieważ jak widzę związek radziecki jest ci bliski więc odwołam sie do
                              przykładu reketierów. Oni również "pomagają" i "chronią" zagubionych handlowców
                              za "drobną" opłatą - tak samo postępuje państwo socjalne.

> I do tego jest potrzebne państwo, jako tarcza.

Sęk w tym, ze ta tarcza waży więcej niż obywatel jest zdolny unieść.
                              • smalltownboy Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 22:36
                                To spójrz oczami tych ludzi, którzy sobie nie radzą, nie mogą dostosować do
                                wyścigu szczurów oraz wyznają inne wartości niż mamona. Ja staram się ich
                                zrozumieć i pomagać. Nie można każdemu na siłę narzucać jedynie słusznej wizji
                                liberalizmu gospodarczego i religii pieniądza. Planeta jest tylko jedna i każdy
                                musi mieć dla siebie miejsce, a państwo, jako ojczyzna musi dbać o wszystkich i
                                was -liberałów, ponieważ nie jesteście na księżycu tylko w społeczeństwie, i
                                tych ludzi, którzy nie podzielają "wyścigowo szczurowej" drogi życiowej. Wy
                                chcielibyście narzucić wszystkim ten wyścig, zarzucając druguej stronie, że
                                chce komunizm wprowadzić. Nie. Ja chcę pomieszac i podzielić, tak aby dla
                                każdego było w miare dobrze.
                                • eboshi Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 22:49
                                  smalltownboy napisał:

> To spójrz oczami tych ludzi, którzy sobie nie radzą,

A co zmieni zmiana ustroju - nie radzą sobie tu to i nie poradzą sobie tam.

> nie mogą dostosować do wyścigu szczurów oraz wyznają inne wartości niż mamona.

Skoro wyścig szczurów i mamona ich nie tasi to w czym problem - w wyścigu nie
                                  startują, mamony nie mają. Wartości mogą miec w bród :)

> Ja staram się ich zrozumieć i pomagać.

Ani ich nie rozumiesz ani nie pomagasz - przedłużasz tylko ich agonie i mocniej
                                  wdeptujesz w biede.

> Nie można każdemu na siłę narzucać jedynie słusznej wizji liberalizmu
                                  > gospodarczego i religii pieniądza.

Już napisałem powyżej - nie chcesz być bogatym to wolna wola - bądź szczęśliwym
                                  biedakiem.

> Planeta jest tylko jedna i każdy musi mieć dla siebie miejsce, a państwo,
                                  > jako ojczyzna musi dbać o wszystkich i was -liberałów,

Niech pastwo odpieprzy się odemnie ze swoją "pomocą". Jeśłi państwo zrzeknie sie
                                  praw do moich pieniędzy i mojego życia ja z wielką przyjemnością zrezknę się
                                  wszelkich z państwa porzytków.

> Wy chcielibyście narzucić wszystkim ten wyścig, zarzucając druguej stronie, że
                                  > chce komunizm wprowadzić.

Ja nikomu nic nie chcę narzucać - chcesz robić kariere - rób. Chcesz klepac
                                  pacierze - klep. Róbta co chceta :)

Ty mówisz do mnie - pracuj, a owocami swojej pracy podziel się ze mną bo mi sie
                                  nie chce albo nie potrafie - czy to jest sprawiedliwe ?

> Nie. Ja chcę pomieszac i podzielić, tak aby dla każdego było w miare dobrze.

Tak będzie w królestwie niebieskim - czyżbyś zwątpił niedowiarku ?
                                  • smalltownboy Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 22:51
                                    W takim razie mam znakomitą propozycję. Przenieście się wszyscy liberałowie na
                                    Księżyć bądź Antarktydę i tam działajcie. Ciekawe, jak długo pociągniecie, bez
                                    tych innych ludzi? Jesteście w społeczeństwie i MUSICIE dostosować się do
                                    reszty. Większość nie podziela waszej wizji.
                                    • smalltownboy Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 22:55
                                      Bo ci "inni ludzie" doskonale bez was i waszych wizji wyścigu szczurów dadzą
                                      sobie radę. Będzie może skromniej, może wolniej, ale nikt z głodu nie umrze,
                                      ani bezdomny nie będzie. A na was kto będzie pracował w tych waszych koncernach
                                      i firmach, skoro "innych ludzi" zabraknie?
                                      • eboshi Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 22:58
                                        smalltownboy napisał:

> Bo ci "inni ludzie" doskonale bez was i waszych wizji wyścigu szczurów dadzą
                                        > sobie radę. Będzie może skromniej, może wolniej, ale nikt z głodu nie umrze,
                                        > ani bezdomny nie będzie.

Jak w Korei, w ZSRR, na Kubie ?

> A na was kto będzie pracował w tych waszych koncernach i firmach, skoro
                                        > "innych ludzi" zabraknie?

Na nas nikt nie pracuje. jesteśmy bardzo pracowici i utrzymujemy sie sami :)

Na mnie nikt nie pracuje
                                        • smalltownboy Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 23:02
                                          Sami się utrzymujecie, sami sobie wytworzycie wszystkie dobra, bez większości
                                          ludzi, ktora was nie popiera?
                                          Powtarzam- jeśli zrobilibyśmy światy, w których w jednym są sami liberałowie i
                                          wyścig szczurów i drugi, gdzie jest solidarność społeczna, bez wyzysku, ciekawe
                                          który świat wytrzyma.
                                          Nie porównuj mi teraz USA i ZSRR, bo to ma się nijak, gdyż to były systemy
                                          polityczne i terror, ale zakładamy w obu światach wolność i demokrację, tylko
                                          jak napisałem, w jednym sami liberałowie, a w drugim pozostali. Oczywiście w
                                          waszym świecie nie ma rolników, robotników i drobnych rzemieślników, tylko są
                                          same koncerny z prezesami, bez kadry pracowniczej.
                                          • s.k.i.n Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 23:04
                                            widzęże w tym wątku dyskusja jest bardziej merytoryczna..tylko tytul wpisu mi
                                            tu nie gra z treścią ostatnich wpisów...
                                          • eboshi Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 23:11
                                            smalltownboy napisał:

> Oczywiście w waszym świecie nie ma rolników, robotników i drobnych
                                            > rzemieślników, tylko są same koncerny z prezesami, bez kadry pracowniczej.

Błędne założenie :)
                                            To własnie chłopi i rzemieślnicy są (i byli) najwiekszymi oredownikami i
                                            beneficjentami liberalizmu. Oczywiście chłopi zaradni i dobrzy rzemieślnicy.
                                            • smalltownboy Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 23:13
                                              Bierzecie tylko tych, którzy was sondażowo popierają.
                                              • eboshi Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 23:14
                                                smalltownboy napisał:

> Bierzecie tylko tych, którzy was sondażowo popierają.

Nie rozumiem co chcesz przez to powiedzieć
                                                • s.k.i.n Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 23:16
                                                  że sondażownie nie są obiektywne ze robią wyniki pod czyjeś upodobania i
                                                  zamówienie
                                                • smalltownboy Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 23:17
                                                  No tych, którzy popierają takie założenia, że każdy sam ma na siebie liczyć i
                                                  ten, kto głosuje na was. Chodzi mi o czysty liberalizm, czyli nawet nie to, co
                                                  PO proponowała, tylko jeszcze nbardziej skrajnie. I bierzecie tych wszystkich
                                                  ludzi, ktorzy za tym zagłosują i zakładacie własne państwo tylko i wyłącznie ze
                                                  sobą, bez reszty społeczeństwa. I wtedy zobaczymy, jak długo pożyjecie :)
                                                  • smalltownboy Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 23:19
                                                    Oczywiście każda wymiana towarowo- handlowo ludzka pomiędzy światami ZABRONIONA.
                                                  • s.k.i.n Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 23:20
                                                    UPR?
                                                  • smalltownboy Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 23:23
                                                    Nie chodzi o nazwy partii, tylko o taki światopogląd i wizję świata.
                                                  • eboshi Opowiem ci bajeczkę :) 18.08.06, 08:52
                                                    Na pewnej wyspie zrobiono eksperyment - osiedlono tam 10 gospodarzy. Każdy na
                                                    starcie dostał taki sam kawałek ziemi, po krówce, dwie świnki i 10 kurek.

Po kilku latach dwu najzaradniejszych i najpracowitszych zgromadziło połowę
                                                    ziemi i bogactw, 3 utraciło wszystko i zostało parobkami u tych dwu pierwszych,
                                                    a reszcie żyło się przeciętnie. Oczywiście tych 3 parobków jest niezadowolonych
                                                    i pomstuje na wrednych kułaków. Przeciętniaki wprawdzie siedzą cicho ale zawidzą
                                                    bogatszym ich powodzenia i chętnie pomstują na nich w rozmowach z parobkami.

Tak działa liberalizm – są bogaci i są biedni – normalka.

Teraz przychodzisz ty ze swoim socjalizmem i wprowadzasz np.: zakaz gromadzenia
                                                    ziemi. W efekcie wszyscy mają niby tyle samo ale tych trzech jest tak
                                                    zadłużonych u tych dwu że nieformalnie cały ich majątek nie jest już ich.
                                                    Wówczas ci biedacy przyjdą do ciebie na skargę a ty umorzysz ich długi (bo
                                                    niesprawiedliwe i niezgodne z prawem).

Możesz też zrobić inaczej – zabierzesz połowę tego co zarobią ponad przeciętnie
                                                    bogatsi i rozdasz proporcjonalnie ubogim.

W obu przypadkach ubodzy będą ubogimi i będą całkowicie od ciebie zależni (bo ty
                                                    umarzasz długi i redystrybuujesz to co zabierzesz bogatym) . Staną się leniwi
                                                    (bo po co się wysilać), część z nich stanie się donosicielami. Może założą
                                                    partię albo związek zawodowy.

Zaradni z kolei albo trafią do ciupy, albo się spauperyzują i zaniechają
                                                    intensywnej pracy (bo po co skoro odbierzesz im jej owoce), albo wyemigrują.

Przeciętniacy będą przeciętniakami miotającymi się pomiędzy zazdrością, a
                                                    nienawiścią do bogatszych oraz pomiędzy współczuciem i pogardą dla biedniejszych.

Tak działa socjalizm – jeśli sam nie pamiętasz to możesz o tym poczytać w
                                                    dowolnej książce opisującej Polskę z lat 45-90. Ładnie opisał to Orwell w
                                                    Folwarku zwierzęcym.

PS. Trzeciej drogi nie ma i nie będzie 
                                                  • smalltownboy Re: Opowiem ci bajeczkę :) 18.08.06, 12:22
                                                    Uciekasz z moim pytaniem. Co się stanie z waszym światem, jeśli tylko wyjadą i
                                                    założą fikcyjne państwo ludzie popierący taki system (wyścig szczurów)? A wiemy
                                                    z sondaży, że to tylko studenci, biznesmeni, tzw. kadra zarządzająca itp.
                                                    Oczywiście znajdą się i rolnicy, którzy was poprą i robotnicy, ale to
                                                    margines. I teraz wy, jako że jest demokracja i wolność, więc nie wolno nikogo
                                                    na siłę do niczego przymuszać (czyli wszystkim narzucać liberalizm) musiscie
                                                    się utrzymać, okryć, wyżywić oraz handlować, oczywiście tylko między sobą.
                                                    Pytanie brzmi- kto będzie wam wykonywał tzw. brudne prace (rolnictwo,
                                                    sprzątanie, budownictwo,itd.) jeśli liberałowie to głównie białe kołnierzyki?
                                                    Reasumując, bo wiem, że będą z tym problemy, do waszej wizji gospodarczej
                                                    również potrzebny jest ten zwykły, szary Kowalski, którego będziecie mogli
                                                    wykorzystywać do najgorszych prac. A skoro szary Kowalski nie głosuje na taki
                                                    system, więc chcecie siłą go wprowadzać, co niczym nie różni się od
                                                    wprowadzania na siłę np. komuny.
                                                    Dlatego musimy wymieszać i niestety, musi być trochę socjalizmu, bo jest on na
                                                    całym świecie (w krajach cywilizowanych), ponieważ nie da się pogodzić
                                                    interesów obu stron i zawsze znajdą się pokrzywdzeni, dlatego nalezy wybrać
                                                    mniejsze zło. W przypadku wprowadzenia skrajnego liberalizmu, gwarantuje Ci po
                                                    20 latach jego istnienia krwawą rewolucję. A ta domieszka socjalizmu to taki
                                                    wentyl bezpieczeństwa.
                                      • xx63 Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 20.08.06, 21:38
                                        smalltownboy napisał:

> Bo ci "inni ludzie" doskonale bez was i waszych wizji wyścigu szczurów dadzą
                                        > sobie radę. Będzie może skromniej, może wolniej, ale nikt z głodu nie umrze,
                                        > ani bezdomny nie będzie.

Tak jest w spokojnej SZWECJI!!!
                                    • eboshi Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 22:55
                                      smalltownboy napisał:

> W takim razie mam znakomitą propozycję. Przenieście się wszyscy liberałowie na
                                      > Księżyć bądź Antarktydę i tam działajcie.

Dlaczego my, a nie wy ? My sobie tu doskonale radzimy :)

> Ciekawe, jak długo pociągniecie, bez tych innych ludzi?

Tak jak do tej pory - no problem - do końca świata i o jeden dzień dłużej :)

> Jesteście w społeczeństwie i MUSICIE dostosować się do reszty.

Nie musimy i nie dostosujemy się :)

> Większość nie podziela waszej wizji.

Wiekszośc chciałaby nic nie robić i być bogata.
                                      To naturalne i niewykonalne :)
                                      • smalltownboy Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 22:59
                                        Odpowiedź masz w moim drugim uzupełniającym wątku, kto na was będzie w tych
                                        firmach pracował?
                          • s.k.i.n Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 21:32
                            państwo liberalne nikomu nic nie odbniera? a pewność jutra?? a socjal? a
                            dostępność pracy??
                            • eboshi Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 22:35
                              s.k.i.n napisał:

> państwo liberalne nikomu nic nie odbniera?

Nikomu nic :)

> a pewność jutra??

Pewnośc jutra nie istnieje, więc trudno je odebrac :)

> a socjal?

Tfu - wypluj to obmierzłe słowo.

> a dostępność pracy??

Pracy jest w bród. Tylko nie każdy może jej sprostać. Ale to nie wina liberałów
                              tylko pracobiorców. Popyt na niskokwalifikowaną siłe roboczą systematycznie
                              maleje i nikt ani nic już tego nie powstrzyma.
                      • s.k.i.n Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 21:18
                        20% konformistów + 20% zaradnych t jest już 40% tych ktrzy na dyktaturze zyskują
                        a w demokracji czy w wilczym kapitaliźmie odsetek beneficjentów kurczy się w
                        optymistycznym wariancie do 20% a w skrajnym do 5-6%
                        • eboshi Re: Wytrzyj piane z pyska i oddychaj równo 17.08.06, 21:29
                          s.k.i.n napisał:

> 20% konformistów + 20% zaradnych t jest już 40% tych ktrzy na dyktaturze
                          > zyskują a w demokracji czy w wilczym kapitaliźmie odsetek beneficjentów kurczy
                          > się w optymistycznym wariancie do 20% a w skrajnym do 5-6%

Ale w kapitaliźmie owe 95% jak (mylnie zresztą) wyliczyłeś ma i tak o niebo
                          lepiej niż 60% biedaków w socjalnym raju :)
            • s.k.i.n Re: Co proponujesz? 17.08.06, 11:27
              czas zatem najwyższy by zacząć tę ideę wcielać poważnie w życie
      • losiu4 Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 17.08.06, 14:55
        p.smerf napisał:

> W ogóle odebrać draniom kapitalistom, wszystko co zagrabili

jeśli rzeczywiście zagrabili lub oszustwami, złodziejstwem czy korupcją do
        majątków doszli to tak, jak najbardziej odebrać.

Pozdrawiam

Losiu
    • kabotyna.kabotyna Kulczyk to pachołek Tuska I okity 17.08.06, 11:27
      • s.k.i.n Rokita ponoć chce odejść z PO 17.08.06, 11:30
    • wartburg4 PiS dogadał się z Kulczykiem? 17.08.06, 11:29
      Popieram. Najbogatszego złodzieja w Polsce trzeba wreszcie rozliczyć.

PiS prawie rok u władzy i zero działalności w tym zakresie. Dogadali się z
      Kulczykiem?
      • s.k.i.n ja proponuję znów zaatakowac doktora Jana 17.08.06, 11:31
        Mam nadzieję ze Lepper przekona Wielkiego Jaro...
    • kabotyna.kabotyna Kulczyk to pachołek Tuska i Rokity! Zaplanowali... 17.08.06, 11:30
      ...zaplanowali to tak, żeby autostrada rozsypała się kiedy PiS będzie u władzy
      i to obniży PiSowi notowanie!

Stare numery liberałów i układu ale my się nie damy nabrać!

Bądźcie czujni PO czai się wszędzie!
      • s.k.i.n Re: Kulczyk to pachołek Tuska i Rokity! Zaplanowa 17.08.06, 11:32
        w rzeczy samej .my Samoobrona wierny koalicjant bedziemy PiS wspierać w tych
        działaniach które będą wymierzone w twórców III RP a zarazem ciemiężycieli
        narodu polskiego
        • kabotyna.kabotyna Re: Kulczyk to pachołek Tuska i Rokity! Zaplanowa 17.08.06, 11:38
          s.k.i.n napisał:

> w rzeczy samej .my Samoobrona wierny koalicjant

Skin? A ty od kiedy w SO a nie w MW czy LPR bo nie pamiętam?
          • s.k.i.n Re: Kulczyk to pachołek Tuska i Rokity! Zaplanowa 17.08.06, 11:41
            bo Giertych uległ Żydom powiedział koniec z antysemityzmem wiec już dla mnie
            miejsca u Wszechpolaków nie było.. no i te odwiedziny w Jedwabnem..to przelało
            czarę goryczy..dla mnie t była ewidentna zdrada! został mi już tylko Lepper
            • kabotyna.kabotyna Re: Kulczyk to pachołek Tuska i Rokity! Zaplanowa 17.08.06, 11:46
              Skin, Lepper też z żydkami paktuje. Wypisz się od nich radzę Ci dobrze. Tylko
              PiS zapewnia czystość rasową i prawdziwą ochronę Narodu. Zapisz się do PiS,
              stna napletka sprawdza Kurski z Cymańskim osobiście - nic Ci nie grozi. Mo
              chyba, że wolisz NOP, ale oni mają mało wpływu na rządzenie krajem.
              • s.k.i.n Re: Kulczyk to pachołek Tuska i Rokity! Zaplanowa 17.08.06, 14:43
                posel Dębicki z Samoobrony reprezentuje mój okręg wyborczy i mial odwagę
                poiwiedzieć cytuję "dobry Żyd to marwty Żyd"...nic go za to zlego z e strony
                Samoobrony nie spotkalo
                • kura56 Re: Kulczyk to pachołek Tuska i Rokity! Zaplanowa 17.08.06, 21:25
                  Oj skinie chyba odwrotnie. to politycy sąna jego usłuf=gach a raczej byli.
                  ŁĄcznie z Kwaśniewskim.
    • kura56 Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 17.08.06, 12:45
      Oj skinie, gdyby tylko było można to pewnie by doktorowi Johannowi podziękowano.
      Sęk w tym, ze jego umowa jest tak sporządzona, ze on musi tylko to co chce.
      Skarb państawa natomiast musi płacić płacić i jeszcze raz płacić. Sam mówił, że
      najważniejsze w biznesie to bobrzy prawnicy. Tak tylko, że po drugiej stronie
      stołu negocjacyjnego musi być ktoś kto podpisze bez szemrania wszystko co ci
      świetni prawnicy mu podsuną. I o cała tajemnica sukcesów dr. johanna w
      interesach ze skarbem państwa.
      • s.k.i.n Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 17.08.06, 14:43
        to trzEba się dobrać do tych co w imię państwa aką umowę zredagowlai i podpisali
        • kura56 Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 17.08.06, 14:46
          No właśnie o tym mówil Polaczek jak tylko został ministrem. Tylko tych co
          podpisywali należy ukarać . Bo wiadomo,ze redagowali ją ludzie Kulczyka.
          • s.k.i.n Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 17.08.06, 14:48
            a kto wtedy pospisywal to w imieniu państwa?
            • kabotyna.kabotyna Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 17.08.06, 15:08
              s.k.i.n napisał:

> a kto wtedy pospisywal to w imieniu państwa?

Ludzie ZChN i PC.
              • s.k.i.n Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 17.08.06, 15:12
                a który to byl rok?
                • kabotyna.kabotyna Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 17.08.06, 15:40
                  s.k.i.n napisał:

> a który to byl rok?

Sprawę klepnięto za Suchockiej w 1993 a sfinalizowano ostatecznie 1997/1998 za
                  Buzka.
                  • s.k.i.n Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 17.08.06, 20:17
                    Suchocka to Unia Wolności a Buzek to obecnie europosel z PO a więc to są
                    liberalowie czyli ludzie z okrąglostolowego ukladu
    • jola_iza Re: Słusznie godocie 17.08.06, 14:46
      Teraz jak przyjdzie mu inwestować chcecie odbierać ? Tacy durni jesteście ? Co się nachapał to jego ,on wam chętnie odda :)))
      • s.k.i.n o glupia glupia ty... 17.08.06, 14:49
        nie po to zlodziej kradnie by potem to oddawać
      • kura56 Chyba nic nie rozumiesz 17.08.06, 14:51
        dojaga imion. W/g tej jednostronnie korzystnej umowy inwestować nma skarb
        państwa. Kulczyk może tylko zarabiać. jego żadna siła nie zmusi do zainwestownia
        jednaj złotówki.
      • losiu4 Re: Słusznie godocie 17.08.06, 14:58
        jola_iza napisała:

no tak po prawdzie, to jak sie ma spolegliwego po drugiej stronie stołu
        negocjacyjnego to nie takie dile jak dr Kulczyk z A2 można robić... nie włożyc
        w interes ani złotówki, a cyckać skarb państwa. Żyć nie umierać.

Pozdrawiam

Losiu
        • s.k.i.n Re: Słusznie godocie 17.08.06, 15:01
          i tak wlaśnie wygląda caly biznes w III RP..zuskują jednostki tracą miliony
          • kura56 Re: Słusznie godocie 17.08.06, 15:05
            Na tym polega istota całego biznesu oligarchicznego.Mniejsza firma kupuje
            większą nie mając środków,ale licząc że zyski z tej większej spłacą 1-szą ratę .
            Z reguły na tej jednej racie się kończy.Tak było z BIg Bnkiem , tak było z PZU i
            wieloma innymi firmami jak choćby Polmos Lublin.
    • s.k.i.n Re: NACjonalizowac, polaki! Nacjonalizowac! 17.08.06, 15:12
      jak najbardziej! tyle wolności ile wlasniści!
      • kura56 Tyle wolności ile własności 17.08.06, 15:18
        tylko, ze prywanej własności Skinie. Póki co największą wolnością cieszą się u
        nas oligarchowie i złodzieje. Oni mają najwięcej własności.
      • 1234kk Re: NACjonalizowac, polaki! Nacjonalizowac! 17.08.06, 16:05
        a on nie polak, polaku? komu chcesz wlasnosc ta dac? ojcu rydzykowi? on juz
        nakradl ze stoczni.
        • kura56 Re: NACjonalizowac, polaki! Nacjonalizowac! 17.08.06, 16:07
          A kto mówi o dawaniu? Dawanie sie właśnie skończyło. Teraz trzeba sprzedawać.
          • s.k.i.n Re: NACjonalizowac, polaki! Nacjonalizowac! 17.08.06, 20:48
            sprzedać nalezy Polakom po preferencyjnej cenie
    • kura56 No i po co mylisz pojęcia 17.08.06, 15:15
      Nie potrzeba nacjonalizować. Wystarczy przejżeć umowy prywatyzacyjne i tam
      gdzie się da ponowne prywatyzować ale na zasadach rynkowych. A ty znów sie
      dekonspirujsz tymi rusycyzmami. Dwója ze szkolenia.
    • chyba_normalny Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 17.08.06, 18:52
      s.k.i.n napisał:

> wiadomosci.wp.pl/kat,8171,statp,d2lhZG9tb3NjaURuaWE=,wid,8465813,wiadomosc.html?ticaid=1228b
      >
      > -przeciez to nie on wybudował ten odcinek tylko państwo polskie i to za
      > komuny! on jedynie ten odcinek wyremontował! i jak to zrobił? na odpie..
      > Jakmim prawem państwo polskie zrzekło się na rzecz tego oszuta tego 50 km
      > odcinka autostrady??

popieram - oddać w dzierżawę za 1 PLN ROCZNIE diecezji poznańskiej
      • kura56 Zmień nick 17.08.06, 19:07
        Chyba jednak nie jesteś normalny.
        • s.k.i.n on napisal że jest chyba normalny a więc sam ma on 17.08.06, 20:16
          wątpliwości
    • wujaszek_joe Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 17.08.06, 23:26
      ten Kulczyk to najbardziej się chyba nażarł za rządów AWSu. m.in. ówczesny
      minister sprawiedliwosci powinien za to beknąć
      • s.k.i.n Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 17.08.06, 23:39
        Iwanicki nieprawdaż?
        • wujaszek_joe Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 18.08.06, 12:46
          nie wiem, ten albo ten niższy albo jeden i drugi
          • s.k.i.n Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 20.08.06, 20:10
            Czyli jednak Iwanicki
            • s.k.i.n Re: odebrać Kulczykowi odcinek A2 Września Konin! 20.08.06, 21:00
              zgadłem?
              • 1normalnyczlowiek Dziwne jak eboshi zamilkł,gdy mowa o zaradnych 20.08.06, 22:05
                eboshi nie ma chyba zielonego pojęcia jak powinna funkcjonowac gospodarka
                wolnorynkowa i wolna konkurencja. Podobnie oburza się KPP(zbieżność
                przypadkowa?) Konfederacja Pracodawców Polskich na samą myśl, że pracownikom
                trzeba płacić za wykonaną pracę. Fundacja Batorego - "wzór" postępu - też ma
                takie zdanie. To chyba nie jest przypadek.
                A swoją drogą, do czego oni się przyzwyczaili przez te lata.
                • s.k.i.n Re: Dziwne jak eboshi zamilkł,gdy mowa o zaradnyc 20.08.06, 22:13
                  na tym polega tajemnica sukcesu tych co się dorobili w III RP..po prostu nie
                  placiliswym pracownikom czy podwykonawczym firmom za wykonaną robotę
                  • 1normalnyczlowiek Dziwne jak eboshi zamilkł,gdy mowa o zaradnych 20.08.06, 22:20
                    s.k.i.n napisał:
                    > na tym polega tajemnica sukcesu tych co się dorobili w III RP..po prostu nie
                    > placiliswym pracownikom czy podwykonawczym firmom za wykonaną robotę

---> eboshi mowił, że ci zaradni są niezależni i zawsze sami sobie poradzą -
                    tylko jak, okradając się wzajemnie. No i sami sobie będą rury kanalizacyjne
                    przepychać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka