rzewuski1 25.08.06, 20:34 mówisz Agencja Wywiadu myslisz CIA mozna tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
douglasmclloyd Re: skróty myslowe 25.08.06, 20:40 rzewuski1 napisał: > mówisz Agencja Wywiadu myslisz CIA Mowisz szajbus, myslisz Antek Policmajster. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: skróty myslowe 25.08.06, 20:45 mówie wałesa mysle kwasniewski mówie stasi mysle sb Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk Re: skróty myslowe 25.08.06, 21:06 > mówie stasi mysle sb raczej: mowie "stasi", mysle "rydzyk"... F. Odpowiedz Link Zgłoś
figi.gov.pl myślisz że głosujesz na Kowalskiego 25.08.06, 20:47 a wychodzi Nowak Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: myślisz że głosujesz na Kowalskiego 25.08.06, 21:05 a tak czy owak , znowu JTPJ ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: skróty myslowe 25.08.06, 21:03 mówisz onanizacja organizmu, myślisz nadprezio ? :) ..szach mat.. Odpowiedz Link Zgłoś
figi.gov.pl mówisz picie w szczawnicy 25.08.06, 21:07 a wychodzi mała generała paczka Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk mowisz "pokraka umyslowa"... 25.08.06, 21:06 ... myslisz "Gosiewsk". Mowisz "Szajbus" - myslisz Macierewicz. F. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_dyktator Re:Mówisz "Pasaż mały" a wychodzi... 25.08.06, 21:09 stare zabawy Kisiela :-) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia co to jest "skrót myslowy"? zastanawia się Meller 25.08.06, 21:09 www.rmf.pl/fakty/?id=104715 Co znaczy „skrót myślowy”? - pyta minister dyplomacji w rządzie Marcinkiewicza. Nie bardzo rozumiem na czym polega skrót myślowy tutaj. Skrót myślowy, że byli szpiegami, czy skrót myślowy, że byli ministrami? Formuła „byli ministrowie spraw zagranicznych – agenci sowieccy” jest raczej rozwinięciem myśli niż skrótem myślowym - powiedział radiu RMF FM Stefan Meller. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: co to jest "skrót myslowy"? zastanawia się Me 25.08.06, 22:06 Oszolomy maja skroty w mozgu, takie krotkie spiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: skróty myslowe 25.08.06, 21:24 Czy Macierewicz ma co skracać ?Do niego pasuje to : paranoja ż I, DCMs. ~noi, blm med. psych. «choroba psychiczna charakteryzująca się logicznie usystematyzowanymi urojeniami, stopniowo pogłębiającymi się, bez większych zmian osobowości i bez osłabienia intelektu; obłęd» Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: skróty myslowe 25.08.06, 21:27 Zespół paranoiczny (dawniej paranoja prawdziwa, obłęd) - z grec. para - "obok, poza" i noos - "rozum, sens" - obecnie, według ICD-10, nazywana zespołem paranoicznym (reakcją paranoiczną). W DSM-IV zespół ten nosi nazwę zespół urojeniowy ("delusional disorder"). Są to usystematyzowane urojenia (najczęsciej prześladowcze i oddziaływania, rzadziej wielkościowe lub inne). Reakcja paranoiczna czasem dotyka osoby głuche i niedosłyszące (zaburzenia homilopatyczne), u których zaburzenie powoduje zła komunikacja z innymi osobami, niepewność co do ich intencji. Reakcji sprzyjają także paranoiczne (paranoidalne) cechy osobowości (zaburzenia osobowości), sytuacja nagłego lub przewlekłego stresu psychologicznego, nadużywanie alkoholu, izolacja (np. więzienna, przez barierę językową, w trakcie samotnych, wielomiesięcznych wypraw). Ze względu na treść urojeń zespoły paranoiczne dzieli się na: inividia - paranoja zazdrości querulatoria - paranoja pieniacza persecutoria - paranoja prześladowcza reformatoria - paranoja reformatorska inventoria - paranoja wynalazcza Istnieje również paranoja indukowana (udzielona). Jest to stan w którym osoba blisko związana z chorym zaczyna traktować bezkrytycznie paranoiczne myśli chorego Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: skróty myslowe 25.08.06, 21:30 Osobowość paranoiczna (paranoidalna) - zaburzenie osobowości, w którym występuje chłód emocjonalny, wycofywanie się z kontaktów z innymi, wrogość, nadmierna podejrzliwość, nadmierna wrażliwość na lekceważenie i krytykę, niezdolność do wybaczania urazy pasuje do Macierewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: skróty myslowe 25.08.06, 22:11 rzewuski1 napisał: > Osobowość paranoiczna (paranoidalna) - zaburzenie osobowości, w którym > występuje chłód emocjonalny, wycofywanie się z kontaktów z innymi, wrogość, > nadmierna podejrzliwość, nadmierna wrażliwość na lekceważenie i krytykę, > niezdolność do wybaczania urazy > > pasuje do Macierewicza? *************************** Mój Boże,zmartwiłem się ta paranoją indukowaną.Macierewicz spotykał się często z prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Jaka tam paranoja! 25.08.06, 21:32 rzewuski1 napisał: > Zespół paranoiczny (dawniej paranoja prawdziwa, obłęd) - z grec. para - "obok, > poza" i noos - "rozum, sens" - obecnie, według ICD-10, nazywana zespołem > paranoicznym (reakcją paranoiczną). W DSM-IV zespół ten nosi nazwę zespół > urojeniowy ("delusional disorder"). Są to usystematyzowane urojenia > (najczęsciej prześladowcze i oddziaływania, rzadziej wielkościowe lub inne)................. Macierewicz ma po prostu za długi jęzor i żaden z niego polityk. Niestety:( Przez chwilę miałam nadzieję (jak usłyszałam, że do Sikorski zwolnił z tajenicy służbowej), że ma asy w rękawie a tu - za przeproszeniem - d...a:( Jestem pewna, że jest coś na rzeczy ale by wystąpić publicznie z taką rewelacją trzeba mieć twarde dowody!!! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Jaka tam paranoja! 25.08.06, 22:07 basia.basia napisała: > rzewuski1 napisał: > > > Zespół paranoiczny (dawniej paranoja prawdziwa, obłęd) - z grec. para - " > obok, > > poza" i noos - "rozum, sens" - obecnie, według ICD-10, nazywana zespołem > > paranoicznym (reakcją paranoiczną). W DSM-IV zespół ten nosi nazwę zespół > > > urojeniowy ("delusional disorder"). Są to usystematyzowane urojenia > > (najczęsciej prześladowcze i oddziaływania, rzadziej wielkościowe lub > inne)................. > > Macierewicz ma po prostu za długi jęzor i żaden z niego polityk. Niestety:( > > Przez chwilę miałam nadzieję (jak usłyszałam, że do Sikorski zwolnił z tajenicy > służbowej), że ma asy w rękawie a tu - za przeproszeniem - d...a:( > > Jestem pewna, że jest coś na rzeczy ale by wystąpić publicznie z taką rewelacją > trzeba mieć twarde dowody!!! 15 lat temu oszolomy tez zrobily z niego bohatera, bo mial list sporzadzona przez swoich astronomow, a dowody dyly w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
kryant Re: Jaka tam paranoja! - Fucha życia 27.08.06, 20:55 Facet dostał fuchę życia i od pierszego kroku wpadka. Miał likwidować WSI, a nie brylować tandetnie w RM. Ale do takiej pracy trzeba być fachowcem, "dobre chęci nie wystarczą". Zresztą całe PiS, łącznie z Prezesem i Prezydentem, cierpi na "fachowców dobrych chęci" - mocni w gębie CO TO ONI, a jak trzeba coś zrobić WPADKA za WPADKĄ. W Sejmie przepychają na chama swoje ustawy - a jakość tych ustaw zerowa, nie obrażając zer (w końcu cenna liczba), chyba należy powiedzieć denna jakość. Jak trzeba coś zrobić konkretnego, to d..pa, swoim tłumaczą, że opór i trzeba zdobyć więcej władzy, a opozycja na każdym kroku, choć bez większości potrafi coś zdziałać. Jedyne co potrafią to wydawać pieniądze, a właściwie wyrzucać w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Skrót myslowy jest prosty. Mówisz SB myślisz KGB 25.08.06, 21:29 Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Skrót myslowy nielubiącegogazety2 25.08.06, 22:01 jest prosty: PRL=ZSRR Wszystkich urodzonych przed 1 stycznia 1990 roku uprasza się o pokazanie sowieckich paszportów, sowieckich świadectw dojrzałości, sowieckich dyplomów szkół wyższych, nie mówiąc o doktoratach, habilitacjach i profesurach. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Skrót myslowy nielubiącegogazety2 25.08.06, 22:11 nie bojcie sie Roman Giertych da wam nowe tytuly i dyplomy zaden problem Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re:Roman Giertych da wam nowe tytuly i dyplomy.. 25.08.06, 22:17 póki co, to nie dał nawet tym, co obiecał. Notabene, ciekawe na kogo zagłosują ci, co na studia nie pójdą , mimo obietnic. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Mozna tez tak: mowisz bolesnosc goleni - myslisz 25.08.06, 22:04 nawalilem sie jak worek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Mozna tez tak: mowisz bolesnosc goleni - mysl 25.08.06, 22:13 frank_drebin napisał: > nawalilem sie jak worek ;) ********************************* A w Wołominie jeden facet ma dwie czarne kozy. Odpowiedz Link Zgłoś