marcus_crassus 30.08.06, 13:53 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3583615.html mam wrazenie ze cale grono nowej sekty - "czcicieli nazwisk" - dzis oglosi koniec swiata :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmikki Re: nie zadzwonili 30.08.06, 13:55 Kiedy Bartoszewskiego zastepuje Fortyga, to może to być koniec śwuata dlaczego PiS ma taka alergie na wielkich, zasłuzonych i mądrych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus wielkosc 30.08.06, 13:57 hannibal tez byl wielki...do czasu Zamy. Napoleon do Moskwy. Wielkosc jest dosc zludna. Przychodzi i odchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: wielkosc 30.08.06, 14:33 marcus_crassus napisał: > hannibal tez byl wielki...do czasu Zamy. Napoleon do Moskwy. > > Wielkosc jest dosc zludna. Przychodzi i odchodzi. Nie. Wielkość jest stała. Napoleon i Hannibal pozostali wielcy. A ilu ludzi pamięta dziś o Publiuszu Korneliuszu Scypionie Afrykańskim Starszym ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: wielkosc 30.08.06, 14:36 pamiec swiadczy o wielkosci czynow? judasz mengele stalin hitler na pewno pamiec o nich przetrwa przez poklenia Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: wielkosc 30.08.06, 14:41 marcus_crassus napisał: > pamiec swiadczy o wielkosci czynow? A gdzie coś takiego napisałem ??? Logika się kłania. S. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: wielkosc 30.08.06, 14:46 nie. nie napisales. ale w takim razie po co byl Twoj przyklad jesli niczego nie dowodzil? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: wielkosc 30.08.06, 15:44 marcus_crassus napisał: > nie. nie napisales. ale w takim razie po co byl Twoj przyklad jesli niczego > nie dowodzil? Dowodzi tego, że wielki jest wielkim, a nawet jeśli wiekiego ktoś pokona, wielkim przez to nie zostaje. Warto też, aby opluwacze się nie łudzili, że wielkość oplutych (a nie pokonanych) na nich spadnie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus dowodzi to tylko glupoty ludzkiej 30.08.06, 15:53 walczyl z Rzymem i go Rzym pokonal. Tylko jeden byl wielki. Rzym pamietasz jak remisowalismy z niemcami do 90 minuty? czy bylismy przez to wielcy? no, moze w oczach polskich kibicow tak :) ale obiektywnie - bylismy do bani. chyba ze ktos byl wychowany na formule "gloria victis" ja nie bylem Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Nie. Dowodzi to sprawiedliwości dziejowej. nt 30.08.06, 15:55 marcus_crassus napisał: > walczyl z Rzymem i go Rzym pokonal. > > Tylko jeden byl wielki. Rzym > > pamietasz jak remisowalismy z niemcami do 90 minuty? czy bylismy przez to > wielcy? > > no, moze w oczach polskich kibicow tak :) ale obiektywnie - bylismy do bani. > chyba ze ktos byl wychowany na formule "gloria victis" > > ja nie bylem Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Nie. Dowodzi to sprawiedliwości dziejowej. nt 30.08.06, 16:03 sprawiedlowiscia hannibala sie pamieta a kartagina zostala zniszczona, marna to sprawiedliwosc sprawiedliwoscia gwarantuje ci ze niewielu bedzie pamietac tych wszystkich "wielkich" za pare lat. jedni odejda cicho, inni w nieslawie. sprawiedliwosc dziejowa. jak z hannibalem :) Ty bedziesz mogl go wspominac - ale kartagina zostanie zniszczona :) Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 wymieniłeś ludzi 30.08.06, 14:46 MAŁYCH! Cywilizowany świat potępia ich czyny i osoby! Taka pamięć jest gorsza od zapomnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Hannibal, Napoleon itp 30.08.06, 14:43 zawsze pozostaną wielcy bo wielkich rzeczy dokonali! Ich kleśki nie mają wpływu na ich wielkość! PS W przypadku niektórych ludzi wielkość to rzecz stała! Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Hannibal, Napoleon itp 30.08.06, 14:49 co dokonali? jeden rozbil armie rzymska i zniszczyl w ostatecznosci swoj kraj. drugi zreszta podobnie. :) Boze uchowaj od takich "wielkich" Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Hannibal, Napoleon itp 30.08.06, 14:54 marcus_crassus napisał: > co dokonali? jeden rozbil armie rzymska i zniszczyl w ostatecznosci swoj kraj. > drugi zreszta podobnie. ======================================================= A mimo to pamięć o nich trwa a czyny wzbudzają podziw! > Boze uchowaj od takich "wielkich" ============================================== Nie wzywaj imienia Pana Boga nadaremno! Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Hannibal, Napoleon itp 30.08.06, 14:55 marcus_crassus napisał: > co dokonali? jeden rozbil armie rzymska i zniszczyl w ostatecznosci swoj kraj. > drugi zreszta podobnie. wyglada na to, ze twoi "wielcy" rowniez wlasnie to beda mieli na sumieniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus moi wielcy 30.08.06, 15:02 nie wiem skad wiesz kim sa moi wielcy o ile w ogole sa. Natomiast odnioslem pewne wrazenie - cokolwiek mowic o glupocie "pisiakow" stworzyli juz wlasna alternatywe "antypisiakow" musze przyznac ze glupota 2 przebija glupote 1 o kilka dlugosci Odpowiedz Link Zgłoś
cichociemnym crassusie 30.08.06, 15:01 obecni mali nie dość że się niczym nie wyróżnia to jeszcze rozpieprzą swój kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: crassusie 30.08.06, 15:05 powiedzial to pan X po 17 latach zycia z rzadami ktorych mogla nam Japonia pozazdoscic. nie mowie ze spaniel to wielki pies. Ale jak ktos cale zycie biegal z pekinczykiem i nagle mu sie wielkosc spaniela nie podoba to ja moge sie tylko popukac w glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
cichociemnym Re: crassusie 30.08.06, 15:14 nie piszę o wzroście tylko o mentalności. Mam jamnika - mały wzrostem ale o wielkim sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: crassusie 30.08.06, 15:49 marcus_crassus napisał: > nie mowie ze spaniel to wielki pies. Ale jak ktos cale zycie biegal z > pekinczykiem i nagle mu sie wielkosc spaniela nie podoba to ja moge sie tylko > popukac w glowe. Ja nie powiem, że kaczka to mały ptak. Ale jak ktoś ostatnie lata latał razem z żurawiami a teraz się wielkością kaczek zachwyca, to ja mogę się tylko popukać w głowę. S. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus zgadzam sie 30.08.06, 15:51 tyle ze ja ostatnie zurawie w Polsce to za Jagiellonow widzialem. zas ostatnimi laty widzialem nie ptactwo ale jakies robale przebrzydle Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 kiedy poszedłaś na służbę do pis? 30.08.06, 15:54 jaką fuche dostałeś(dostaniesz)? Kandydat na kandydata, asystent bez teki, a może rzecznik - ściemniacz pospolity! Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus nigdy nie lubilem glupoty 30.08.06, 15:59 w jakimkolwiek wykonaniu. a jesli krytyka przestaje byc merytoryczna "ja z nimi nie gadam" to uwazam osobe tak krytykujaca za idiote. niezaleznie - czy mowi ze nie gada z PO czy z PiS. czy mowi "faszysci" czy moze "POkomunisci" dla mnie jedten i ten sam poziom nawiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: wielkosc 30.08.06, 15:06 Hannibal nawet przegrany pozostaje wielki podobnie jak Kuroń, nawet opluty, pozostaje wielki Kaczyński, nawet ogrywajacy wszystkich pozostaje w swoim formacie, którzy karze mu napuszaczać innych ludzi swojego formatu na Wielkich Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus :) 30.08.06, 15:14 na czym polegala jego wielkosc? na tym ze stracil kraj a jego miasto zaorano i poswiecono bogom podziemnym? a w ogole chyba troszke temat wam uciekl, mowilismy o jednym panu ktory wlasnie odszedl do historii. w podobnie nieslawny sposob, jeszcze blazniac sie na sprawie LOT-u miedzy Wielkimi a "wielkimi" jest ta roznica ze Wielcy wiedza kiedy skonczyc. Ci drudzy zas ciagna w opor, ostatecznie odchodzac jako przegrani. czytalem takie opowiadanie jak to kasparow remisowal na symultanie z jednym typem i zaproponowal mu "remis" - tzn kasparow. Typ wierzyl ze wygra i odrzucil. kilka ruchow i kasparow dal mu mata motto? "przegrac w koncu to nawet glupi potrafi" Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: :) 30.08.06, 15:54 marcus_crassus napisał: > a w ogole chyba troszke temat wam uciekl, mowilismy o jednym panu ktory wlas > nie odszedl do historii. Mylisz się. On zapisał się w historii w sposób chwalebny już dawno. Swoimi czynami. > w podobnie nieslawny sposob, jeszcze blazniac sie na sprawie LOT-u Daj mi Panie Boże choć trochę takiej niesławy, jaką cieszy się profesor Bartoszewski ! > miedzy Wielkimi a "wielkimi" jest ta roznica ze Wielcy wiedza kiedy skonczyc. Nasz Wielki właśnie powiedział dość dziś panującym nam sku..synom. > Ci drudzy zas ciagna w opor, ostatecznie odchodzac jako przegrani. Zgadza suię. Pełno takich dziś na politycznej scenie. Taki Macierewicz na przykład. S. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Człowiek Wielki 30.08.06, 15:56 może sie ośmieszać do woli bo to jego wielkości nie zaszkodzi! PS Dlaczego sam do tej rady sie nie zastosujesz? Czas kończyć m_c! Odpowiedz Link Zgłoś
cichociemnym dlaczego PiS ma taka alergie na wielkich....... 30.08.06, 13:58 bo miernoty zawsze maja kompleks niższości wobec tych którym nie dorastają do pięt. I dlatego kąsaja w te piety jak uda się im doskoczyć.Takie glempowe kundle. Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Re: nie zadzwonili 30.08.06, 13:57 marcus_crassus napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3583615.html > mam wrazenie ze cale grono nowej sekty - "czcicieli nazwisk" - dzis oglosi > koniec swiata :) Czyli wszystko jasne.Konsekwencja Kaczynskiego mnie przerazila , ale i zaimponowala. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 ludzi należy szanować 30.08.06, 13:58 przyzwoitych szczególnie... PS Ja na jego miejscu wyłączył bym telefon by od kogoś takiego jak Fotyga czy Kaczyński telefony przypadkiem nie odebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
cichociemnym Re: ludzi należy szanować 30.08.06, 14:01 w szkle kontaktowym wczoraj (niedo)rzecznik MSZ tłumaczył, że nie mógł się dodzwonić a TVN 24 dodzwoniła się bez problemu i nawet sobie z Bartoszewskim "pogawędzili". Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 wniosek prosty 30.08.06, 14:04 Bartoszewski ma wykupioną usługe polegajacą na tym że mu się wyświetla numer dzwoniącego. Najwyraźniej z pisorami gadać mu sie nie chce (bo i o czym?). Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus nie wiem. moze o zarzadzaniu LOT-em? 30.08.06, 14:06 pan "profesor" podobno mial wielkie plany i zamierzenia :D Odpowiedz Link Zgłoś
pielgrzym_we_mgle nie wiem jakie plany miał Bartoszewski 30.08.06, 14:22 ale wiem że z pisiorami nie ma o czym gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus bilety do londynu sa tanie 30.08.06, 14:33 robota tez sie znajdzie. nikt cie zmuszac nie bedzie. ps-z SLD z pewnoscia miales wiele tematow do rozmow? :) Odpowiedz Link Zgłoś
cichociemnym Re: bilety do londynu sa tanie 30.08.06, 14:37 R.Kipling pisał w "Księdze dzungli": - szanujcie wiek dojrzały. Ktoś, kto nie szanuje mędrców i starców sam nie doczeka się szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus szanuje wiek dojrzaly 30.08.06, 14:48 ludzie w pewnym wieku powinni po prostu tylko czytac lub pisac ksiazki. bylo takie powiedzenie "lubie kwiaty ale w maju, lubie malpy ale w gaju" Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: szanuje wiek dojrzaly 30.08.06, 14:55 marcus_crassus napisał: > ludzie w pewnym wieku powinni po prostu tylko czytac lub pisac ksiazki. ========================================================================== I właśnie osiagnąłeś ten wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus jak osiagne zaczne ptaszkom i pszczolkom 30.08.06, 15:06 zdjatka robic :D Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: jak osiagne zaczne ptaszkom i pszczolkom 30.08.06, 15:22 marcus_crassus napisał: > zdjatka robic :D ===================================== i co? wtedy zamiast krucjaty przeciw muzułmanom porowadzisz ptasie radio albo założysz portal euroul - wiadomości z życia pszczół? Odpowiedz Link Zgłoś
b6165 Bartoszewski będzie cieciem na Rozbrat. 30.08.06, 14:38 Wojtek Olejniczak ma mu to zaproponować, po konsultacji z Włodkiem Cimoszewiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
bpos Re: Bartoszewski będzie cieciem na Rozbrat. 30.08.06, 15:06 Bardzo śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
bpos Re: poczucie humoru..... 30.08.06, 15:26 on by się nawet do pisu nie załapał. Zaniżyłby poziom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Kaczyński się uczy reguł postępowania z Salonem 30.08.06, 14:42 Choć strasznie powoli. A Polska jest już w siedemnastoletnim niedoczasie. -------------------------------------------- - Nie będę namawiał nikogo, kto był sygnatariuszem "listu ośmiu", do powrotu do pracy w dyplomacji - powiedział Lech Kaczyński pytany przez dziennikarzy o sprawę rezygnacji prof. Bartoszewskiego z przewodniczenia Radzie PISM." -------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
cichociemnym nie będzie namawiał.... 30.08.06, 15:17 i słusznie - ma Fotygę i resztę "ekspertów" Odpowiedz Link Zgłoś
panzerpapst On co najwyżej może siedzieć w przedpokoju, bo na 30.08.06, 16:02 więcej go nie stać, 3 szereg dorwał się do władzy i uważa , że zjadł wszystkie rozumy. Odpowiedz Link Zgłoś
panzerpapst Lech II Łokietek ma Fotyge, po co mu w otoczeniu 30.08.06, 16:00 ludzie inteligentni, wiec się nie dziwimy niczemu :) Odpowiedz Link Zgłoś