eric_theodore_cartman 08.09.06, 14:41 jakie jest wlasciwie uzasadnienie tego bełkotu, powtarzanego bezmyślnie jako prawda objawiona, aksjomat i rzecz nie podlegajaca dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kapucynka9 To jeden ze stereotypów, które w zniewolonym 08.09.06, 14:49 społeczeństwie starannie się podtrzymuje (zniewolenie nie jest dla mnie domeną komuny, nie komuna cenzurę wymyśliła, nie komuna na stosach nieprawomyślnych paliła). Oczywiście, że wolno komentować a nawet wolno kwestionować. Są wszak procedury odwoławcze. Inną sprawą jest komentarz obraźliwy i tu jak sądzę szczególna ostrożność jest wskazana. Było nie było to jednak orzeczenia sądów są w imieniu RP. Dla mnie to jednak coś znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: To jeden ze stereotypów, które w zniewolonym 08.09.06, 15:09 kapucynka9 napisała: > nie komuna na stosach nieprawomyślnych paliła) nie paliła, bo to nienowoczesne i niepostępowe. W imię nowoczesności wybierała strzał lub cios motyką w tył głowy, tudzież palenie żywcem w piecu. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 to takie zabawne 08.09.06, 18:47 ze rozne kapucynki strasza stosami zupelnie zapominajac ze bylo to w czasach gdy stos byl jedna z najlagodniejszych form smierci. Osobiscie zupelnie szczerze wolalabym usnac od dymu ze stosu niz przezyc wyrywanie paznokci lub znecanie sie nad innymi silnie unerwionymi czesciami ciala. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: to takie zabawne 08.09.06, 19:29 Co tam: śmierć w płomieniach jest przecież całkiem przyjemna, bo jak wiadomo ogień wcale nie parzy. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 widzisz po smierci naogol nie 08.09.06, 19:34 ale skad moglbys to dziubdzius wiedziec. Poczytaj statystyki na temat pozarow- od czego naprawde i przede wszystkim w pozarach gina ludzie :P Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 poza tym skoro pasjonuja cie stosy 08.09.06, 19:39 to pewnie regularnie wizytujesz to forum, wiec powinienes byc ostrozniejszy... www.f27.parsimony.net/forum66069/messages/4171.htm Koledzy moga sie o ciebie martwic.... Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: widzisz po smierci naogol nie 08.09.06, 20:00 Pożar domu to jednak coś innego niż stos na świeżym powietrzu, kotuś. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: widzisz po smierci naogol nie 08.09.06, 20:25 peer2 napisał: > Pożar domu to jednak coś innego niż stos na świeżym powietrzu, kotuś. masz rację, zawsze to co innego niż powolne wsuwanie spętanego człowieka do pieca. Widac w tym wyższość komunistów... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
coprawda cwiertowanie - to byli zbuje ! 08.09.06, 21:13 A ja uważam że cwiertowanie było skuteczne Poczytajcie :Wiśnicka Księga Zbójców" że pozwany wyznał na mękach jak i bez że bardzo .... ale niektórzy byli hardzi i tak zdania nie zmienaili. to byli zbuje nie to co teraz duchowe pedalstwo Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Wyroki ogłaszane są w imieniu RP 08.09.06, 14:53 eric_theodore_cartman napisał: > jakie jest wlasciwie uzasadnienie tego bełkotu, powtarzanego bezmyślnie jako > prawda objawiona, aksjomat i rzecz nie podlegajaca dyskusji? Jeśli Kaczyński jako głowa Państwa komentuje je złośliwie, to znaczy, że samemu obniża swój autorytet. A ścigają biednego Hieronima H. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kapucynka9 Zabobon - zgoda. Ale komunistyczny? 08.09.06, 14:57 Poczytaj o Świętej Inkwizycji z Torquemadą na czele i aprobatą Jego Świątobliwości dla jego poczynań. Poczytaj o carskiej Rosji. I nie pieprz o komunie bo ją nobilitujesz. Komuna to co najwyżej nieudolnie usiłowała naśladować dorobek KK w zniewalaniu ludzi. Nieudolnie i z tego powodu padła. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Zabobon - zgoda. Ale komunistyczny? 08.09.06, 17:36 Komuna to w prostej linii spadkobierca morderców z rewolucji antyfrancuskiej. Rzezie z tamtego czasu to był pikuś w porównaniu do rzezi komunistycznych. Bolszewicy tylko udoskonalili jakobinizm. Odpowiedz Link Zgłoś
lolowedzynski Re: Zabobon - zgoda. Ale komunistyczny? 08.09.06, 18:15 Pomyśl chociaż czasami ,zanim coś znowu napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Zabobon - zgoda. Ale komunistyczny? 09.09.06, 11:41 lolowedzynski napisał: > Pomyśl chociaż czasami ,zanim coś znowu napiszesz. przecież to prawda. Komuniści to w prostej linii spadkobiercy tzw. postepowej rewolucji francuskiej. Tyle ze byli lepsi, gdyz wymordowali znacznie więcej ludzi, niż tak sławiona Rewolucja. Tylko nie wiem, czy to jest na plus, czy na minus... może ałtorytety sie wypowiedzą... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: Zabobon - zgoda. Ale komunistyczny? 09.09.06, 12:13 no niestety , Ty naprawdę zachowujesz sie i myślisz tak jak kapucynka.... Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Cirekawostka: 08.09.06, 15:01 "Fundacja "Ius et Lex" przesłała do Prokuratury Rejonowej w Warszawie zawiadomienie o popełnieniu przez marszałka Sejmu Józefa Oleksego (SLD) przestępstwa ściganego z urzędu. Chodzi o wypowiedzi Oleksego po ogłoszeniu niekorzystnego dla niego wyroku Sądu Lustracyjnego. W zawiadomieniu do Prokuratury, przekazanym PAP, podkreślono, że 22 grudnia po ogłoszeniu orzeczenia Sšdu Lustracyjnego Oleksy określił wyrok mianem "farsy", powiedział też (na wieczornej konferencji prasowej - PAP): "Mam wrażenie, że wyrok był z góry ustalony". Jak zaznaczono w zawiadomieniu, Oleksy tym samym dopuścił się "publicznego znieważenia konstytucyjnego organu RP". "Naganność tego rodzaju niespotykanego zachowania jest tym większa, że dopuściła się go osoba sprawujšca urzšd Marszałka Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej w obecności środków masowego przekazu, które »na żywo« transmitowały to oświadczenie" - napisano w zawiadomieniu przesłanym Prokuraturze. Podpisali się pod nim prezes Fundacji i redaktor naczelny "Ius et Lex" dr Janusz Kochanowski oraz przewodniczšcy Rady Fundacji "Ius et Lex" prof. dr Witold Kieżun. Jak powiedział w niedzielę PAP Kochanowski, Oleksy powinien ponie?ć konsekwencje prawne swoich wypowiedzi. "Jeśli chcemy budować wymiar sprawiedliwości, a to jest jeden z najbardziej palących problemów naszego kraju, musimy sądowi zapewnić pewne warunki, a jednym z nich jest wolność od zniewagi" - dodał Kochanowski. "Mam nadzieję, że Prokuratura się tym zainteresuje. Będziemy monitorować ich działania" - zaznaczył" Co się wydarzyło, że te złota zasady nagle przestały obowiązywać? Czy Kochanowski będzie miał jaja, żeby donieść do Prokuratury na braci? Odpowiedz Link Zgłoś
joella.r w samo sedno ciekawostka 08.09.06, 15:36 i dlatego pewnie nikt nie komentuje Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Swoją drogą to zabawne jak zmienia się optyka i 08.09.06, 15:39 pogląd na pewne sprawy w zależności od tego kogo one dotyczą. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek kto tak twierdzi??? 08.09.06, 14:57 I w takim razie co wypełnia w połowie fachowe piśmiennictwo prawnicze? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Emil Zola he he odrzucił ten nonsens i powstał 08.09.06, 14:59 słynny "J accuse" cytowany do dziś zachłannie m.in. przez Gazetę Wyborczą - i słusznie Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: no ale kto tak twierdzi? i gdzie? 08.09.06, 15:01 Ściślej - nie wolno podwarzać wyroków. Pochwalnie komentować wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Też nie tak 08.09.06, 15:04 Wolno komentować zarówno aprobująco, jak i krytycznie i robi się to szeroko. Nie wolno natomiast kłamać i ubliżać. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Też nie tak 08.09.06, 15:05 kłamać i ubliżać to w ogóle nie wolno, więc chyba ci się paragrafy mylą:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Też nie tak 08.09.06, 15:10 loppe napisał: > kłamać i ubliżać to w ogóle nie wolno Otóż to, i jest to wiedza, która nalezy wynosic z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie `sad jest stronniczy' 08.09.06, 15:30 to mniej wiecej ta sama waga zarzutu co `minister bierze lapowki'. wolno tak mowic bez dowodow? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada rozdzielność władzy sądowniczej od wykonawczej 08.09.06, 15:37 prezydent wywierając presjęna sąd, łamie konstytucję. Może być zatem pociągnięty do odpowiedzialność przed TS. Oleksy też moim zdaniem postąpił nieładnie, oceniając pracęsądu. Ale on tak występował jako strona, a nie jako marszałek Sejmu. I w związku z tym powinien raczej podlegać karze regulaminowej. Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: "Nie wolno komentowac wyrokow niezawislego sa 08.09.06, 15:41 Oczywiście ,że wolno komentowac i krytykować wyrok. Ale mam wątpliwości czy podważanie wyroku poprzez sugestie na temat rodzinnych powiązań sędziego przystoi glowie państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re:tak mi się coś zdaje, że w sprawie Oleksego 08.09.06, 17:33 ...orzekała sędzia Mojkowska Odpowiedz Link Zgłoś
pandada wg mnie jest to godzenie w konstytucję 08.09.06, 17:45 prezydent wywiera nacisk na sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: wg mnie jest to godzenie w konstytucję 08.09.06, 19:11 po wyroku nie badz smieszny Odpowiedz Link Zgłoś
pandada tak, szykanuję sąd po wyroku 08.09.06, 19:48 Zyta go pewnie mało obchodzi, ale w ten sposób pokazuje sądom, aby wsłuchiwali się w "okoliczności prezydenta" przy ferowaniu wyroków. Sędzina wiedziała przecież jakie są oczekiwania "Władzy". I nie dostosowała się do nich. Coś jak przestrzeliwanie kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: tak, szykanuję sąd po wyroku 08.09.06, 20:18 pandada napisał: > Zyta go pewnie mało obchodzi, ale w ten sposób pokazuje sądom, aby wsłuchiwali > się w "okoliczności prezydenta" przy ferowaniu wyroków. > > Sędzina wiedziała przecież jakie są oczekiwania "Władzy". I nie dostosowała się > do nich. > > Coś jak przestrzeliwanie kolan. kpisz czy o zdrwie pytasz jak sedziowie nie chca byc podawani nacisk niech nie ogladaja telewizji nie czytaja prasy itd. kto im broni Odpowiedz Link Zgłoś
kundelpolski Re: "Nie wolno komentowac wyrokow niezawislego sa 08.09.06, 17:45 Wolno komentować, ale nie można nie szanować. Odpowiedz Link Zgłoś
kum-nye Re: "Nie wolno komentowac wyrokow niezawislego sa 08.09.06, 19:43 Mówienie o zniesmaczeniu i o wywodzeniu się sędzi z "podejrzanego" środowiska ( i jeszcze na zasadzanie "A ja wiem, ale nie powiem"), kiedy uzasadnienie jest nie po mysli, kiedy w dodatku czyni to Prezydent- to nie jest komentowanie wyroku... Odpowiedz Link Zgłoś
basso.buffo Re: "Nie wolno komentowac wyrokow niezawislego sa 08.09.06, 19:51 eric_theodore_cartman napisał: > jakie jest wlasciwie uzasadnienie tego bełkotu, powtarzanego bezmyślnie jako > prawda objawiona, aksjomat i rzecz nie podlegajaca dyskusji? A kto mowi, że nie wolno komentowac wyroków sadowych? Wolno przeciaz zgadzać sie lub nie z wyrokiem i oceniac go. Ale nie nlezy robić osobistych uwag dotyczacych śedziego. Sedzia z KRS powiedziala dzis w TVP "Troska o autorytet głowy państwa uniemożliwia mi jakiekolwiek..." nie wiem co było dalej /bo nie ja trzymałam pilota i został zmieniony kanał/ czy ktos slyszal co bylo dalej i moglby te mysl dokonczyć? może było - jakiekolwiek krytykowanie albo jakiekolwiek ocenianie a moze jeszcze cos innego "troska o autorytet głowy państwa uniemożliwia mi" - dobrze powiedziane Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "Nie wolno komentowac wyrokow niezawislego sa 08.09.06, 20:12 basso.buffo napisała: > A kto mowi, że nie wolno komentowac wyroków sadowych? a bodajże jeden sędzia (oczywista popierany przez postepowe mędia) z SN czy innego TK któremu krytyka się nie spodobała :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
jaga90 O jakim autorytecie mowa? 09.09.06, 11:49 Nie bardzo wiem, o jakim to autorytecie sądów mówia niektórzy. A najlepszym dowodem na ten autorytet są kolejne wyroki Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu skazującego Polskę czyli nas, obywateli na zadośćuczynienia finansowe na rzecz obywateli polskich potraktowanych "niezawiśle i niezależnie" przez naszych sędziów, którzy tak dbają o swój autorytet. A liczba sprawa z Polski też chyba coś mówi o autorytecie naszych sądów! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek co jeszcze wymyślicie? 09.09.06, 12:04 jaga90 napisał: > A liczba sprawa z Polski też chyba coś mówi o autorytecie naszych sądów! Nie. Liczba spraw z Polski (skądinąd porównywalna z liczbą spraw z innych krajów) nie świadczy o niczym. Wnioski można wyciągac z liczby spraw przegranych przez Polskę, a ta jest niewielka. Co wiecej, prawie wszystkie dotyczą przewlekłości postępowania, która do niedawna była rzeczywiście ogromnym problemem. Mniejszym, niż we Włoszech albo we Francji (albo w samym Trybunale w Sztrasburgu :), ale marna to pociecha. "Merytorycznych" przegranych jest natomiast niewiele. A rocznie sądy w Polsce załatwiają 10 000 000 spraw. Swoją drogą: jakie jeszcze wygibasy wykonacie, żeby bronić tej skandalicznej wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 A co słychać w sprawie Korwin-Mikkego? :-) 08.09.06, 20:26 Kiedy następna rozprawa? :-) Odpowiedz Link Zgłoś