Gość: iho IP: *.matras.pl / 192.168.3.* 05.03.03, 11:27 Jesli mieli cos uzgodnic to po co Nalecz zapraszal innych poslow ? Chyba ze wczesniej ustalili wszystko telefonicznie iho Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KLEKS Po nowe wytyczne IP: *.dekra.priv / 172.19.1.* 05.03.03, 12:43 Pan red. Michnik opublikował donos na pana Rywina od czego rozpoczęła się wesoła kołomyjka, porywająca do tańca coraz to nowych podejrzanych. Wkrótce i sam pan red. Michnik chyba zorientował się, jakiego piwa nawarzył, kiedy podczas przesłuchania przez Komisję Śledczą momentami musiał przytrzymywać sobie aureolę obydwiema rękami.Tymczasem sami zainteresowani, jakby utraciwszy zupełnie instynkt samozachowawczy, występując w telewizyjnym serialu o życiu codziennym szlachty jerozolimskiej i tubylczej, oficjalnie zwanym przesłuchaniami przed Komisją Śledczą, zaczęli w obfitości dostarczać dowodów. W tej sytuacji każdy przytomny człowiek zrozumiałby, że pora kończyć tę rozpustę. I nie trzeba było długo czekać, aż zza zamkniętych szczelnie drzwi przedostały się przecież na miasto rewelacje o spotkaniu pana premiera Millera z panem prezydentem, by w otoczeniu dworów doprowadzić do pojednania poróżnionych domów.Wspólnie ustalili, że od tej pory obydwaj robią sobie na rękę. Jeśli zaś któryś z dworzan, niepomny tej, jak mówią człowieki honoru, poważnej zastawki, spróbuje robić wbrew, to umrze podwójnie, ciałem i duszą.A w tym właśnie przypadku wszystkie serca musiały być przepełnione radością z pogodzenia poróżnionych domów.Skoro jednak zapadła decyzja, by robić sobie na rękę, to jasne jest, że pan poseł Kalisz nie ma w komisji już nic do roboty, a i panowie prokuratorzy tez powinni otrzymac nowe wytyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Brawo, Kleks 06.03.03, 02:06 Bardzo dobrze napisany tekst, dobre pioro, inteligentna zgryzliwosc. Nie wszystkie opinie podzielam, ale bardzo mi przykro, ze czas i praca nie pozwala mi sie zmierzyc z tak interesujacym rozmowca. Bardzo zaluje, ale moze kiedys znow sie na tym forum spotkamy - zaczyna cierpiec na brak inteligentnych tekstow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabelek kleks Michalkiewicza IP: *.netcom.ca 07.03.03, 04:51 To powyzej to jest fragment felietonu "Robmy sobie na reke" S Michalkiewicza w ostatnim num. Najwyzszego Czasu. Reszta sie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Afera Rywina: prezydium komisji śledczej spot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.03, 15:35 Ciekawe jakim smakowitym przeciekiem kontrolowanym zakończy się dzisiejsze spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Afera Rywina: prezydium komisji śledczej spot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.03, 16:15 Z serwisu PAP: Dzięki działaniom prokuratury sejmowa komisja śledcza badająca sprawę Rywina będzie dysponować dowodami, które pozwolą zweryfikować niektóre zeznania - poinformował szef komisji Tomasz Nałęcz. Nie ujawnił szczegółów. Ciekawe co Nałęcz miał na myśli? Czyżby Kapusta dotarł do świadków, którzy widzieli, że notes Niemczyckiego był jednak ciemnogranatowy? Obawiam się, że akcja "Dorwać Agorę" się rozkręca, nie wiem czemu ale jestem dziwnie przekonana, że weryfikacja o której mowa będzie miała na celu przyłapanie kogoś z agorowców na kłamstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Dorwac Agorę IP: *.acn.pl 05.03.03, 20:21 Gość portalu: kataryna napisał(a): > Obawiam się, że akcja "Dorwać Agorę" się rozkręca, nie wiem > czemu ale jestem dziwnie przekonana, że weryfikacja o której > mowa będzie miała na celu przyłapanie kogoś z agorowców na > kłamstwie. > Oczywiscie, że czas najwyższy dorwać Agorę. Jak śmieli tak zdradziecko i niegodnie potraktować normalną propozycję biznesową. To jest łamanie dobrych obyczajów handlowo-politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom Re: Dorwac Agorę/juz dorwali ... IP: *.wa.bigpond.net.au 06.03.03, 00:43 Gość portalu: janusz napisał(a): > Gość portalu: kataryna napisał(a): > > > Obawiam się, że akcja "Dorwać Agorę" się rozkręca, nie wiem > > czemu ale jestem dziwnie przekonana, że weryfikacja o której > > mowa będzie miała na celu przyłapanie kogoś z agorowców na > > kłamstwie. ----------------- alez przeciez juz widac, ze klamia; przeciez Rywin nie mogl przyjsc do pokoju Rapaczynskliej sam, nie znajac rozkladu pokoi w Agorze...nikt go nie przyprowadzal, ani nie odprowadzal... a Michnik kilka dni potem oprowadza go po tarasach pokazujac budynek...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sototh Re: Afera Rywina: prezydium komisji śledczej spot IP: *.it.pl 05.03.03, 17:13 "Jak podkreślił prokurator apelacyjny Zygmunt Kapusta, prokuratura dysponuje już niemal wszystkimi billingami Rywina i Kwiatkowskiego. - Te billingi będą opracowane profesjonalnie przez specjalny zespół, aby materiał był czytelny - zapowiadał Kapusta." Ile to już czasu zbierają te billingi? Może przeszukują miejsca, w których panowie R. i K. przebywali i rozglądają się za wydrukami? Potem okazuje się, że były przemielone w zniszczarce i "specjalny zespół" musi teraz układankę taśmą klejącą lepić... Dodatkowo - dbając o profesjonalność wyników, ktoś je potem przepisuje żeby jeszcze czytelniej wyglądały... Geez! Przecież z tymi billingami można się w kilka godzin uporać! "Dziennikarze dopytywali się, czy prokuratura zabezpieczyła księgi wejść i wyjść TVP SA i Urzędu Rady Ministrów. (...) Tymczasem prokurator Kapusta stwierdził w środę, że na razie "nie ma potrzeby" zabezpieczenia innych ksiąg wejść i wyjść pochodzących z URM i TVP." No tak, ciekawe kiedy (i czy wogóle) potrzeba taka zajdzie. No ale TVP i URM nikt nie śmie gnębić... Tym bardziej, że to taki "koronny" dowód, ta księga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Afera Rywina: prezydium komisji śledczej spot IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.03, 17:57 Mam dosc afery Rywina i calej tej komedi, bo dochodzenie, ktore i tak nic nie wniesie nowego,kosztowac bedzie wiecej niz cala jego zalosna propozycja lapowki.Ludzie nie podniecajcie sie Rywinem, raczej pomyslcie o nowym rzadzie i wejsciu do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Afera Rywina: prezydium komisji śledczej spot IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.03, 20:22 Gość portalu: Pawel napisał(a): > > Mam dosc afery Rywina i calej tej komedi, bo dochodzenie, ktore i tak nic > nie wniesie nowego,kosztowac bedzie wiecej niz cala jego zalosna propozycja > lapowki.Ludzie nie podniecajcie sie Rywinem, raczej pomyslcie o nowym rzadzie > i wejsciu do UE. Ja się nie podniecam Rywinem, ja się nie podniecam nawet Niemczyckim (chociaż chyba penie mnie poprą, że pan Niemczycki jest wyjątkowo interesującym mężczyzną). Sprawa Rywina interesuje mnie o wiele bardziej niż nowy rząd, bo rządy się zmieniają a sposób sprawowania władzy niekoniecznie. Jeśli rzeczywiście ustawy są na sprzedaż to fakt, czyj rząd będzie nimi handlował nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia. Niestety, komisja śledcza robi wszystko aby sprawę zmarginalizować, to jej zawdzięczamy, że do jednej z najważniejszych spraw politycznych ostatnich lat ludzie podchodzą z przymrużeniem oka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Afera Rywina: prezydium komisji śledczej spot IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.03, 21:59 Gość portalu: kataryna napisała: > Sprawa Rywina interesuje mnie o wiele bardziej niż nowy > rząd, bo rządy się zmieniają a sposób sprawowania > władzy niekoniecznie. Jestem za, a nawet przeciw. Sposób sprawowania władzy przez ostatnie dziesięciolecia bardzo się zmienił, ewoluował i doszedł prawie do perfekcji. Więcej na ten temat w znakomitym artykule na stronie: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030305/publicystyka/publicystyka_a_1.html > Jeśli rzeczywiście ustawy są na > sprzedaż to fakt, czyj rząd będzie nimi handlował nie > ma dla mnie najmniejszego znaczenia. Jakto jeśli? Przecież to wiadomo od dawna i zauważ, że nie tylko rząd ma incjatywę ustawodawczą. Tyko się głośno o tym nie mówiło. Raz chyba tylko było głośno w prasie o pośle z lubuskiego który w klubie poselskim wprowadził do projektu ustawy zapis o obowiązku stosowana czegoś co produkowała firma w której miał udziały. Jak się sprawa wydała to inny poseł go bronił, że "przecież wszyscy tak robią". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos odosobniony A AGORA głosem GW twierdzi, że prokuratura przeciąga IP: *.crowley.pl 05.03.03, 21:29 może się mylę, ale wyciagnąłem wniosek, że Rywina, według GW, mozna by już skazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: A AGORA głosem GW twierdzi, że prokuratura pr IP: 80.51.57.* 05.03.03, 22:36 chyba się jednak mylisz..<oko>..wszystko bowiem ma swoje miejsce, czas i porę ...taki schemat.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos odosobniony Re: A AGORA głosem GW twierdzi, że prokuratura pr IP: *.crowley.pl 05.03.03, 22:47 Gość portalu: gosia napisał(a): > chyba się jednak mylisz..<oko>..wszystko bowiem ma swoje > miejsce, czas i porę ...taki schemat.. pozdrawiam Mylić się jest rzeczą ludzką. Moje przekonanie oparłem o wrażenie z oficjalnych wypowiedzi i zeznań czołowych agorowców i gazeciarzy. Jak się mylę, a oni mają inne intencje, to niech łaskawie zeznają przejrzyście, inaczej trzeba się liczyć z tym, że mój głos nie będzie odosobniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: A AGORA głosem GW twierdzi, że prokuratura pr IP: 80.51.57.* 06.03.03, 01:31 myślę , że z czasem wszystko zostanie wyjaśnione..w taki czy inny sposób..bardziej lub mniej przejrzyście ...oby...może to i pobożne życzenia ..ale .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Afera Rywina: prezydium komisji śledczej spot IP: 212.160.164.* 05.03.03, 22:36 Nie mogę doczekać się czwartku,ciekawe co opowie Urban. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maw W sobote nastepne przesluchania IP: *.acn.waw.pl 05.03.03, 23:08 Gość portalu: kaz napisał(a): > Nie mogę doczekać się czwartku,ciekawe co opowie Urban. Podobno beda przesluchiwac Misia Koralgola i Czterech Pancernych - w sumie zwiazani z TV, a wiec moga cos dodac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telewidz KAPUSTA NIJAKI I BEZ CHARAKTERU JEST NIEWOLNIKIEM IP: *.toya.net.pl 05.03.03, 23:16 I KUKŁĄ W RĘKACH "MOCODAWCÓW" - KTO GO OBSADZIŁ NA STANOWISKU, NA KTÓRYM JEST POTRZEBNY CZŁOWIEK Z CHARYZMĄ??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulu Re: KAPUSTA NIJAKI I BEZ CHARAKTERU JEST NIEWOLNI IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 08:54 Telewidz pyta: "KTO GO OBSADZIŁ NA STANOWISKU, NA KTÓRYM JEST POTRZEBNY CZŁOWIEK Z CHARYZMĄ??!" Odpowiadam: polecam przedostatni numer "Polityki". Jest tam właśnie na ten temat. p. Kapusta został "obsadzony" przez L. Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lass Re: Afera Rywina: prezydium i kierownictwo... IP: *.proxy.aol.com 05.03.03, 23:31 w cywilizacji z reguly podaje sie zyciorysy...prezydium i kierownictwa... ile poszczgolni czlonkowie z tego szacownego gremium maja materialnych korzysci...i dobrze ,ze sie spotkali...ale z tego nic nie wyniknie...oprocz wyplaty...dla prezydium i kierownictwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSIĄŻKOWY KSIĄŻKI TYLKO OD PODEJRZANYCH ??? IP: *.toya.net.pl 05.03.03, 23:42 KAPUSTA TO KOŚCIELNIAK WŚRÓD PROKURATORÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom Jak Michnik krecil z Rywinem - "NIE" IP: *.wa.bigpond.net.au 06.03.03, 00:38 www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=1718 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom Z zebra Adama - "Nie" IP: *.wa.bigpond.net.au 06.03.03, 00:39 www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=1720 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Dzieki za linki 06.03.03, 02:09 Dobrze czasem spojrzec na pewne sprawy Urbanowym okiem - dla rownowagi psychiczno-umyslowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom Re: Dzieki za linki IP: *.wa.bigpond.net.au 06.03.03, 06:49 gabrielacasey napisała: > Dobrze czasem spojrzec na pewne sprawy Urbanowym okiem - dla > rownowagi psychiczno-umyslowej. --------------- na pytania dotyczace poczatkow znajomosci z Rywinem, Michnik odmowil odpowiedzi...wiec cos w tym jest...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom Re: Dzieki za linki IP: *.wa.bigpond.net.au 06.03.03, 06:55 i nalezy oczekiwac, ze Michnik wykaze swa niewinnosc, majstrujac odpowiedni tekst w GW, na tekst Urbana w "NIE"... zreszta powinien zaskarzyc Urbana do prokuratury...wiec poczekamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOTI Re: Afera Rywina: prezydium komisji śledczej spot IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.03, 23:58 Obserwuję pracę Komisji Śledczej od samego poczatku. Sposób zadawania pytań jak i same pytania "chłopców z ferajny" SLD wielokrotnie sugerowały że to osoby przesłuchiwane (AGORA) jest podejrzana. W sposobie zadawania pytania ważna jest nawet intonacja głosu i manipulowanie nim. "Chłopcy" znają te techniki i maja je bardzo dobrze opanowane. Wymiana posłów na dwie białogłowy ma tylko jeden cel. Wywołać u społeczeństwa śledzącego obrady komisji efekt znużenia. Obie białogłowy zarówno posłanka z SLD - która nie potrafi przeczytać podstawowych informacji w internecie, przychodzi na obrady nie przygotowana, iw dodatku ma zacięcie architektoniczne i zainteresowania aranżacją wnętrz biurowców. Co to ma do rzeczy? Druga białogłowa - która nie miała czasu na uzupełnienie wykształcenia - na Litośc Boską chce poznac tych którzy takie idiotki wybierali jako posłanki do Sejmu RP!!!!!!!!!!!! Otórz obie panie pełnią swoje role dosyć dobrze - jedna rozmydla sprawe tematycznie, druga będzie uzupełniała w nieskończoność listę przesłuchiwanych osób. Z czasem najbardziej cierpliwy telewidz zapomni o co w tym wszystkim chodziło na samym poczatku i własnie o to chodzi. Chodzi własnie o to żeby przeględzić w tej komisji az do przyspieszonych wyborów parlamentarnych i to będzie koniec jej pracy. "Chłopcy z ferajny" SLD wolą rozłamu koalicji, przyspieszonych wyborów parlamentarnych niż wyjawienia swych powiązań i zaplecza biznesowo-mafijnego. Nie czarujmy się, gdyby wraz z działalnoscią w polityce nie byłopby tych powiązań, nie byłoby tylu chetnych do jej uprawiania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lass Re: Afera Rywina: prezydium komisji śledczej spot IP: *.proxy.aol.com 06.03.03, 00:20 Gość portalu: DOTI napisał(a): > Obserwuję pracę Komisji Śledczej od samego poczatku. Sposób > zadawania pytań jak i same pytania "chłopców z ferajny" SLD > wielokrotnie sugerowały że to osoby przesłuchiwane (AGORA) jest > podejrzana. W sposobie zadawania pytania ważna jest nawet > intonacja głosu i manipulowanie nim. "Chłopcy" znają te techniki > i maja je bardzo dobrze opanowane. Wymiana posłów na dwie > białogłowy ma tylko jeden cel. Wywołać u społeczeństwa > śledzącego obrady komisji efekt znużenia. Obie białogłowy > zarówno posłanka z SLD - która nie potrafi przeczytać > podstawowych informacji w internecie, przychodzi na obrady nie > przygotowana, iw dodatku ma zacięcie architektoniczne i > zainteresowania aranżacją wnętrz biurowców. Co to ma do rzeczy? > Druga białogłowa - która nie miała czasu na uzupełnienie > wykształcenia - na Litośc Boską chce poznac tych którzy takie > idiotki wybierali jako posłanki do Sejmu RP!!!!!!!!!!!! > Otórz obie panie pełnią swoje role dosyć dobrze - jedna rozmydla > sprawe tematycznie, druga będzie uzupełniała w nieskończoność > listę przesłuchiwanych osób. Z czasem najbardziej cierpliwy > telewidz zapomni o co w tym wszystkim chodziło na samym poczatku > i własnie o to chodzi. Chodzi własnie o to żeby przeględzić w > tej komisji az do przyspieszonych wyborów parlamentarnych i to > będzie koniec jej pracy. "Chłopcy z ferajny" SLD wolą rozłamu > koalicji, przyspieszonych wyborów parlamentarnych niż wyjawienia > swych powiązań i zaplecza biznesowo-mafijnego. Nie czarujmy się, > gdyby wraz z działalnoscią w polityce nie byłopby tych powiązań, > nie byłoby tylu chetnych do jej uprawiania. Pozdrawiam. -pieknie...ale to jest cienka warstwa wody na grubym lodzie....a lod nigdy nie bedzie tkniety przy obecnych ukladach....jednym slowem te panie sie pieknie zgraly... ciekawe czy pozyczaja sobie waty... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: Afera Rywina: prezydium komisji śledczej spot 06.03.03, 02:20 Lass, te panie sa tak odmozdzone, ze zrobilyby pasztet wszedzie, z Bialym Domem na czele. Co gorsza, one sa tak glupie, ze wierza w swa "misje". Mysle, ze baby nie sa ustawione, ze nie graja, one bredza z racji swej glupoty. Jasne, sa obie niebezpieczne, bo glupota zawsze jest niebezpieczna. PS. O jaka wate ci chodzi, te zamiast mozgu w ondulowanych lebkach obu pan? Bo - mam nadzieje - nie myslisz wciaskac nam menstruacyjnych obscenii, byloby to niesmaczne... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: Afera Rywina: prezydium komisji śledczej spot 06.03.03, 02:16 Jasne, ze powiazania mafijne sa i byly. Niemniej ma je i mialo nie tylko SLD - vide: slawny notatnik ustrzelonego brata "Dziada" z wolominskiej mafii (ci mieli glownie z SLD, fakt, ale pruszkowska mafia ustawiala sie bardziej "demokratycznie", z wejsciem na politykow z dojsciem do Zachodu - weszli na import samochodow i telefonie komorkowa). Polska jest takim dziwnym krajem, gdzie kazdy wiekszy biznes tkwi po uszy w mafijnych (mowie bez przenosni, chodzi o dzialalnosc kryminalna)ukladach, a kazdy polityk tkwi po uszy w ukladach z tymi biznesmenami, bo ktos przeciez musi im kampanie sponsorowac. A najsmieszniejsze sa baranki Boze, glosujace na tych, co winni trafic do kryminalu. I to - dla dobra Polski i Polakow - mozliwie jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal ////////////////////////////////////// IP: *.dallas-15rh15rt-tx.dial-access.att.net 06.03.03, 02:57 Rzadzacy obecnie znowu w Polsce, to najtrwardszy beton komunistyczny z okresu PRL. Sa to ci sami towarzysze: Miller, Jaskiernia, Kwasniewski, Oleksy, Wiatr, Siwiec, Pastusiak, Ciosek, Barcikowski i setki innych, co w PZPR w czasach PRL. Dla nich to bylismy warcholami, huliganami i prostytutkami i mozna bylo do nas strzelac (Poznan, Szczecin, Gdansk, Radom, kopalnia "Wujek"). Sa to ci sami sekretarze KC, wojewodzcy i gminni, wojewodowie i prezydenci, funkcjonariusze UB, SB, MO, ORMO, ZOMO, sedziowie i prokuratorzy z okresu stalinowskiego i stanu wojennego, ktorych nigdy nie rozliczono z 45 lat "utrwalania wladzy ludowej" i ze stanu wojennego. Oni to glownie przeprowadzili oszukańczą "prywatyzację" sprzedajac za bezcen polskim (czyli swoim) i zagranicznym biznesmenom wielu dobrych polskich przedsiębiorstw. Dzieki nim mamy tez gaz rosyjski jako z jedynego zrodla, za ktory placimy w ilosciach kontraktowych, a nie wg faktycznego zuzycia. Tego kontraktu na dostawe gazu do Polski dlugo nie bylo mozna wogole poznac i potem po dojsciu do wladzy SLD nigdy nie bylo mozna go renegocjowac. Liderzy PZPR od 1986 roku przerzucili za granice olbrzymie sumy ze skarbu panstwa. Utworzone zostaly towarzystwa akcyjne w Wiedniu i Nowym Jorku. U tow. ... wiec zdeponowano te 7.5 mln dolarow przejetych przez SdRP (obecnie SLD) po PZPR. Jedna z zalozonych przez tow. ... spolek to ... Na spolce tej ciazy zarzut prokuratorski o zagarniecie 18 mln dolarow funduszy FOZZ . Po dojsciu do wladzy SLD natychmiast zrezygnowano z ekstradycji G. z Izraela. Dzisiaj towarzysze ci znowu zajmuja najwyzsze stanowiska w panstwie, a takze kieruja juz teraz wielkimi firmami, koncernami, bankami, itp. Niestety obecna elita polityczna w Polsce to takze pierwsze i drugie pokolenie dzieci stalinowskich oprawcow ktorych rodowod wywodzi sie z KPP, PPR i PZPR, obecnie przeksztalconych w SLD, UP, PSL, UW i w wiekszosci sa to Polacy pochodzenia zydowskiego. Obecnie wybory w Polsce takze sa manipulowane za pomoca zawilych i pokretnych ordynacji wyborczych (partyjne listy wyborcze, tzw. Lista Krajowa, brak limitu frekwencji wyborczej). Sadze wiec, ze jest juz najwyzszy czas zeby Polacy odebrali sobie zabrana im znowu Polske. Nalezy wiec w terminie jaknajszybszym tzn. jeszcze w tym roku, spowodowac przedterminowe wybory powszechne w okregach jednomandatowych , z limitem frekwencji wyborczej, tak by je mozna bylo uniewaznic przez zbojkotowanie, gdyby znowu chcieli nas w jakis sposob oszukac. W okregach jednomandatowych oznacza, ze ze wszystkich kandydatow zgloszonych przez partie lub organizacje wybiera sie jednego posla lub senatora. Wtedy jest szansa, ze ludzie znaja kandydata i nie pomoze zadna propaganda w TV ze to krysztalowy czlowiek kiedy wszyscy wiedza, ze to kanalia i oszust. Nalezy zadac sprawdzania kandydatow czy nie sa zbrodniarzami z okresu stalinowskiego lub stanu wojennego. Wtedy mozemy miec jakas nadzieje, ze w Sejmie i w Senacie, a w konsekwencji takze w rzadzie znajda sie Polacy-patrioci, niezaleznie na pochodzenie, a nie partyjni karierowicze, zlodzieje czy zwykli przestepcy. Jesli poczekamy do 2005 roku to oni tak nam zabagnia gospodarke i spowoduja taka emigracje za praca, ze juz nie bedzie sensu wogole przeprowadzac jakichkolwiek wyborow. Pozostawianie SLD przy wladzy spowoduje tylko umocnienie sie komunistow na wszystkich szczeblach wladzy panstwowej i terenowej. Wybory musza sie odbyc teraz w tym roku 2003, po to zeby mozna bylo jeszcze w Polsce cos uratowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Re: Afera Rywina: prezydium komisji śledczej spot IP: *.va.shawcable.net 06.03.03, 07:17 Ludzie, już nie mam czym rzygać!! Czy to na prawdę takie skomplikowane, żeby przewidzieć, iż jedynym remedium na to wszystko może wydawać się recepta zawarta w tekście, który pojawia sie (coraz częściej) na zderzakowych naklejkach w stanie, w co aż trudno uwierzyć, Kalifornii? Oto ten tekst:...oszczędzaj benzynę, pal szmondaków.... Zgroza, ale pobrzmiewa coraz natarczywiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re:Kapusta prowadzi sledztwo +Miller =Bigos+"Wyborcza! IP: 203.36.162.* 06.03.03, 07:20 To bedzie syty bigos ! gosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: Afera Rywina: prezydium komisji śledczej spot IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 08:09 Kurcze, nie podobają mi się sesje wyjazdowe komisji!!! jakieś potajemne narady nic dobrego nie wróżą. Czy następna sesja wyjazdowa komisji będzie u premiera? czy u grupy trzymającej władzę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Afera Rywina: prezydium komisji śledczej spot IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 16:02 Ja już rzygam aferą Rywina !! Przekręty w Polsce to normalka. Wszyscy znależli sobie temat zastępczy, zamiast zająć się czymś pożytecznym /bezrobocie !!!/. Odpowiedz Link Zgłoś