Dodaj do ulubionych

PO 30% PiS 23% mam nadzieję że to stała tendencja

13.09.06, 11:36
Zawisza za przeproszeniem poseł na sejm RP pracuje na ten wynik bardzo
intensywnie.Członkowie komisji pomagają jak mogą.Owocnej pracy im życzę :-))
Obserwuj wątek
    • karlin Znowu PO rozkleiło plakaty po całej Polsce 13.09.06, 11:37
      I nowy duch wśród wiernych.

:)
      • zirby I znow PO skuteczniejsze od PiS :) 13.09.06, 11:52
        Pisdaki zakleiły bilboardy swoimi "obywatelami IV Kaczpos... wróć!
        Rzeczposolitej" i jakoś im to nie podziałało... :) Może było znowu wykupić
        miejsce od firm robiacych kampanie pzu, jak przy wyborach prezydenckich? Tylko
        wtedy trzeba by kur..skiego gdzies odizolować bo idiota znów by jakąs "afere"
        wykrył i po raz kolejny umoczył kaczory :)
        • silwuple Re: I znow PO skuteczniejsze od PiS :) 13.09.06, 11:54
          w sondażach;))))))))))))))))))

cieszy mnie to,jak zwykle!!!!
          • zirby Re: I znow PO skuteczniejsze od PiS :) 13.09.06, 12:01
            silwuple napisała:

> w sondażach;))))))))))))))))))
            >
            > cieszy mnie to,jak zwykle!!!!

O, to pisaki znowu nie wierzą w sondaże? Kolejny obrót chorągiewki??? :) A
            jeszcze tak niedawno pełni oburzenia wyli ze sondaże są zafałszowane i nie
            pokazuja pełnego popracia dla pis, ze zniechecaja do ich partii i w ogóle to
            spisek układu i cyklistów:) Skoro nie wierza to po kiego wuja psuli powietrze i
            zakłócali cisze? :)
            • silwuple Re: I znow PO skuteczniejsze od PiS :) 13.09.06, 12:07
              zirby napisał:

>
              > O, to pisaki znowu nie wierzą w sondaże?

właśnie wierzą i potrafią je interpretować;)))
              • alistair-p Re: I znow PO skuteczniejsze od PiS :) 13.09.06, 12:09
                silwuple napisała:

> zirby napisał:
                >
                > >
                > > O, to pisaki znowu nie wierzą w sondaże?
                >
                > właśnie wierzą i potrafią je interpretować;)))
                Przynajmniej zdaje im się że potrafią.
                • silwuple Re: I znow PO skuteczniejsze od PiS :) 13.09.06, 12:12
                  alistair-p napisał:

>> Przynajmniej zdaje im się że potrafią.
                  >
                  Może porozmawiamy o profesorach którzy interpretowali sondaże przed
                  zeszłorocznymi wyborami?chyba żaden nie potrafił wyciagnąć z nich wniosków?
                  to znaczy wyciągali....tyle,że mylne:)))
                  • alistair-p Re: I znow PO skuteczniejsze od PiS :) 13.09.06, 12:13
                    Właśnie to napisałem.
                    • silwuple Re: I znow PO skuteczniejsze od PiS :) 13.09.06, 12:14
                      alistair-p napisał:

> Właśnie to napisałem.
                      napisałeś coś zgoła innego:)))
                  • zirby Re: I znow PO skuteczniejsze od PiS :) 13.09.06, 12:14
                    Tak, gdzie tym wnioskom do wniosków pisaków, że w 3 miesiące po wyborach beda
                    mieli co najmniej 40% poparcia :) To dopiero sztuka wnioskowania!:)
                    • silwuple Re: I znow PO skuteczniejsze od PiS :) 13.09.06, 12:15
                      zirby napisał:

> Tak, gdzie tym wnioskom do wniosków pisaków, że w 3 miesiące po wyborach beda
                      > mieli co najmniej 40% poparcia :) To dopiero sztuka wnioskowania!:)
                      >
                      sztuką jest zdobyć włądzę i oni ją zdobyli.Reszta to gadki szmatki;)))
                      • zirby Re: I znow PO skuteczniejsze od PiS :) 13.09.06, 12:18
                        silwuple napisała:

> sztuką jest zdobyć włądzę i oni ją zdobyli.Reszta to gadki szmatki;)))

ROTFL! Sztuką jest umieć władzy używać (polecam "Państwo", stanowiace część
                        Dialogów Platona). A jesli chodzi o sukcesy na tym polu to faktycznie - jedyne
                        co pis potrafi to gadki i szmatki :)))
                        • silwuple Re: I znow PO skuteczniejsze od PiS :) 13.09.06, 12:20
                          zirby napisał:

> silwuple napisała:
                          >
                          > > sztuką jest zdobyć włądzę i oni ją zdobyli.Reszta to gadki szmatki;)))
                          >
                          > ROTFL! Sztuką jest umieć władzy używać (polecam "Państwo", stanowiace część
                          > Dialogów Platona). A jesli chodzi o sukcesy na tym polu to faktycznie -
                          jedyne
                          > co pis potrafi to gadki i szmatki :)))

A biedni POwiacy mogą tylko cieszyć sie sondazami;)))

>
                          • zirby Re: I znow PO skuteczniejsze od PiS :) 13.09.06, 12:23
                            silwuple napisała:

> A biedni POwiacy mogą tylko cieszyć sie sondazami;)))

Za to źródłem nieustającej radości dla pisaków jest esbek i kryminalista w
                            rządzie :) Cóz, jaki światopogląd i inteligencja, takie i radości :)))
                            • silwuple Re: I znow PO skuteczniejsze od PiS :) 13.09.06, 12:26
                              zirby napisał:

> silwuple napisała:
                              >
                              > > A biedni POwiacy mogą tylko cieszyć sie sondazami;)))
                              >
                              >
                              > Za to źródłem nieustającej radości dla pisaków jest esbek i kryminalista w
                              > rządzie :) Cóz, jaki światopogląd i inteligencja, takie i radości :)))

Oj biedaku,skąd w tobie tyle zazdrości?:))Chyba czerpiesz ją z
                              miny "zadowolonego"Tuska;))).A swoją drogą PO tez coraz cieplej wypowiada sie o
                              Lepperze;))).
                              • zirby Re: I znow PO skuteczniejsze od PiS :) 13.09.06, 12:31
                                silwuple napisała:

> Oj biedaku,skąd w tobie tyle zazdrości?:))

Zazdrości? Ależ bidulko moja, mnie to bawi:) Malo jest bowiem rzeczy bardziej
                                zabawnych niż nadęte kurduple którym tak bardzo rozjechały się deklaracje z
                                czynami:)

>Chyba czerpiesz ją z
                                > miny "zadowolonego"Tuska;))).

Cytując znane prawo Murphy'ego: "Opowiadanie dowcipów o rządzie jest zbędne.
                                Wystarczy zwracać uwagę na fakty" :)

A swoją drogą PO tez coraz cieplej wypowiada sie o
                                >
                                > Lepperze;))).

Owszem. Ostanio nawet powiedzieli ze skrócą mu odsiadkę za malwersacje i
                                pobicia z 15 lat do 12 :) Jak Zi0bro zdąży z nową amnestią... :)
      • hummer Żal dupę ściska? 13.09.06, 11:54
        Z kolei we Wrocławiu Komitet Polityczny PiS chce poprzeć na prezydenta rządzącego miastem od czterech lat niezależnego Rafała Dutkiewicza.

W poprzednich wyborach PiS także popierał Dutkiewicza, ale wspólnie z PO. Przed tegorocznymi zwlekał, choć Platforma oficjalnie poparła prezydenta jeszcze przed wakacjami. Pozycja polityczna Dutkiewicza jest tak mocna, że nie musi zabiegać o poparcie nikogo. Ale sam podkreślał, że zależy mu na poparciu obu partii. - Przez cztery lata bardzo dobrze układała mi się współpraca z PiS i PO. Mam nadzieję, że przez kolejne będzie podobnie - tłumaczy.

Jak się dowiedzieliśmy, szef dolnośląskich struktur PiS Dawid Jackiewicz wymieniany dotąd jako kandydat partii musi zrezygnować ze startu. - Jackiewicz nie ma szans z Dutkiewiczem, który jest świetnym prezydentem i gospodarzem miasta - wyjaśnia "Gazecie" prominentny polityk PiS z Wrocławia.

Sam Jackiewicz niechętnie przyznaje, że się wycofa: - Kierownictwo rozważało moje szanse, ale decyzję mam podjąć sam. Choć PiS rzeczywiście akceptuje prezydenta Dutkiewicza i go wspiera.

Robert Alberski, specjalista od marketingu politycznego z Uniwersytetu Wrocławskiego, decyzje PiS tłumaczy tak: - PiS wie, że z Dutkiewiczem trudno wygrać czy nawet godnie rywalizować. A przecież nie może być tak, że partia rządząca przegrywa bój o tak ważne miasto. Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest poparcie pewniaka.

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3614067.html
    • silwuple Re: Żal dupę ściska? 13.09.06, 11:55
      jąkasz się z tego żalu?:)))
      • aron2004 Re: Żal dupę ściska? 13.09.06, 12:02
        z czego tu się cieszyć? Przecież PO też jest przeciwko aborcji, eutanazji i
        małżeństwom gejów a tego właśnie dziś Polska najbardziej potrzebuje.
    • allspice Re: PO 30% PiS 23% mam nadzieję że to stała tende 13.09.06, 12:06
      Nie tylko Zawisza "tak stara" się. Koalicjanci też maja w tym swój udział,
      np poseł Wierzejski.To m.in dzieki niemu LPR nie wejdzie do parlamentu...
      Czyli, starajcie panowie posłowie...
    • premier.z.krakowa poczytaj sobie sondaże sprzed wyboró parlamentarny 13.09.06, 12:14
      i prezydenckich.
      Warto ubawisz sie jak dziecko.

Według nich mamy prezydenta Tuska i to w pierwszej turze a PO wygrała w parlamencie 10%.

alistair-p napisał:

> Zawisza za przeproszeniem poseł na sejm RP pracuje na ten wynik bardzo
      > intensywnie.Członkowie komisji pomagają jak mogą.Owocnej pracy im życzę :-))
      • hummer Kurski odwałił swoją robotę i tyle, to se ne vrati 13.09.06, 12:21

• alistair-p Re: poczytaj sobie sondaże sprzed wyboró parlamen 13.09.06, 13:24
        premier.z.krakowa napisał:

> i prezydenckich.
        > Warto ubawisz sie jak dziecko.
        >
        > Według nich mamy prezydenta Tuska i to w pierwszej turze a PO wygrała w parlame
        > ncie 10%.
        >
        > alistair-p napisał:
        >
        > > Zawisza za przeproszeniem poseł na sejm RP pracuje na ten wynik bardzo
        > > intensywnie.Członkowie komisji pomagają jak mogą.Owocnej pracy im życzę :
        > -))
        >
        Mam nadzieję że i teraz sie ubawię.
    • echo_o No i dobrze... 13.09.06, 12:15
      Raz się wygrywa, raz się przegrywa.
      Samo życie.

W tym wszystkim tylko jedna rzecz jest tak naprawdę ciekawa.
      A nawet symptomatyczna.
      PO z twarzą Tuska przegrało dwa razy.
      I nadal tę twarz wystawia.
      Bez cienia...żenady :)
      Widać, że i woborcom PO to nie sprawia żadnego dyskomfortu.

I jeszcze jedna sprawa.
      PO zyskuje jako partia sprzeciwu wobec Kaczorów, a nie jako partia konkretnego
      programu. Wszyscy przeciwni PiS chowają się pod parasol PO.

W faktycznych wyborach głosy rozłożą się zupełnie inaczej...

• ayran Re: No i dobrze... 13.09.06, 12:44
        echo_o napisała:

> PO z twarzą Tuska przegrało dwa razy.
        > I nadal tę twarz wystawia.

Z zachowaniem właściwych proporcji. Wiesz za którym podejściem Helmut Kohl
        został kanclerzem? Żeby było jasne - Tuskowi do Kuhla jeszcze sporo brakuje.
        • hummer Re: No i dobrze... 13.09.06, 12:44
          ayran napisał:

> echo_o napisała:
          >
          > > PO z twarzą Tuska przegrało dwa razy.
          > > I nadal tę twarz wystawia.
          >
          > Z zachowaniem właściwych proporcji. Wiesz za którym podejściem Helmut Kohl
          > został kanclerzem? Żeby było jasne - Tuskowi do Kuhla jeszcze sporo brakuje.

Ale jak już został to prawie na Amen :-)
    • silwuple Re: PO 30% PiS 23% mam nadzieję że to stała tende 13.09.06, 12:19
      Uważam że takie sondaże są dla PiSu dużą szansą na wygranie wyborów.Usypiają
      czujnosć wyborców PO,którzy mając pewność wygranej mogą sobie odpuścić udział w
      wyborach i wybrać łikend za granicą;)).PiSowcy polecą do urn,w obawie przed
      przegraną i już;)))
      • hummer Re: PO 30% PiS 23% mam nadzieję że to stała tende 13.09.06, 12:38
        silwuple napisała:

> Uważam że takie sondaże są dla PiSu dużą szansą na wygranie wyborów.Usypiają
        > czujnosć wyborców PO,którzy mając pewność wygranej mogą sobie odpuścić udział w
        >
        > wyborach i wybrać łikend za granicą;)).

Oj mylisz się. Jeśli o mnie chodzi nie opuściłem jeszcze ani jednych wyborów.
        Teraz też nie opuszczę, miałem wyjazd własnie za granicę w listopadzie. Przełożyłem go. Wiedziałem, że Kaczory nie przepuszczą takiej okazji by się pokazać 11 listopada :-)
      • alistair-p Re: PO 30% PiS 23% mam nadzieję że to stała tende 13.09.06, 15:27
        silwuple napisała:

> Uważam że takie sondaże są dla PiSu dużą szansą na wygranie wyborów.Usypiają
        > czujnosć wyborców PO,którzy mając pewność wygranej mogą sobie odpuścić udział w
        >
        > wyborach i wybrać łikend za granicą;)).PiSowcy polecą do urn,w obawie przed
        > przegraną i już;)))
        PO nie ma aż takiej sklerozy by zapomnieć zeszłoroczne wybory i oszukańcze
        machinacje PiS paktującego już wcześniej z Lepperem i Giertychem,nie planowali
        koalicji z PO nigdy.Wyborcy PO też pamietają.
    • arbuzik3 Re: PO 30% PiS 23% mam nadzieję że to stała tende 13.09.06, 15:08
      Wszyscy mamy nadzieje że to stała tendencja. W kontekscie wyborów samorzadowych,
      jak i przyspieszonych parlamentarnych. Tylko pod rzadami PO Polska ma szanse na
      spokojny i harmonijny rozwój
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka