Dodaj do ulubionych

Inwigilacja nasza powszechna

14.09.06, 09:10
Ciekawe są prawdziwe przyczyny wyrzucenia z pracy jednego z najlepszych
policjantów, tego co skrócił posłów starachowickich i Sobotkę:

"Bezpośrednią przyczyną spotkania miała być odmowa gen. Rapackiego założenia
podsłuchów telefonicznych Andrzejowi Kadłuczce (głównemu projektantowi
nawierzchni krakowskiego Rynku), Cezaremu Buśce (szefowi archeologów
prowadzących prace pod Rynkiem), Stanisławie Górskiej (szefowej Powiatowego
Inspektoratu Nadzoru Budowlanego) oraz prezydentowi Majchrowskiemu.

Według naszych rozmówców z policji podsłuch chcieli założyć policjanci z
Komendy Miejskiej w Krakowie, ale Rapacki odmówił podpisania wniosku do sądu
w tej sprawie. Miał uznać, że zebrane materiały są zbyt słabe do stosowania
takich technik. Policjanci poskarżyli się prokuratorom. Na spotkaniu
prokuratorzy mieli oskarżać Rapackiego o brak współpracy".
Obserwuj wątek
    • bryt.bryt Re: Inwigilacja nasza powszechna 14.09.06, 09:29
      Mozliwe, ze nie zrozumial sensu nowej atmofsery, nowego podejscia do stosowania
      prawa. Za duzy z niego - za przeproszeniem - liberal?
      • haen1950 Re: Inwigilacja nasza powszechna 14.09.06, 09:39
        bryt.bryt napisał:

> Mozliwe, ze nie zrozumial sensu nowej atmofsery, nowego podejscia do
        stosowania
        > prawa. Za duzy z niego - za przeproszeniem - liberal?

Nie sądzę, nie wiem, ile ma lat, ale koniec pisowskiej koncepcji na państwo
        jest bliski. Facet albo będzie miał spokojną emeryturę, albo będzie musiał
        sprzatać policję i prokuraturę po pisiorkach. Zdaje się, że to lubi.
    • lika78 Re: Inwigilacja nasza powszechna 14.09.06, 09:44

Żenujący spektakl wyborczy. Obawiam się tylko, że na skutek niskiej frekwencji
      i nowej ordynacji panom i paniom pisiorkom uda się jednak te wybory wygrać:(
      Za Kraków i Majchrowksiego trzymam kciuki, by w pisowskie łapy nie wpadły, a
      sama tu w Warszawie mogę tylko oddac głos na kontrkandydata lub kontrkandydatkę
      Marcinkiewicza.
      • haen1950 Re: Inwigilacja nasza powszechna 14.09.06, 10:01
        Ja jestem optymistą. Wybory samorządowe różnią się od powszechnych, kampania
        dociera do każdego myślącego członka społeczności. Wybiera się swojego wójta,
        swoich radnych, jest okazja, by się odegrać za swoje prawdziwe lub urojone
        krzywdy. Każdy głos się liczy. Oczywiście, nie w województwach i wielkich
        miastach. Ale stanie się to niejako przy okazji.
        Ale wątek jest o zamiłowaniu pisiorków do nowoczesnych (podsłuchy) i
        tradycyjnych(teczki) technik inwigilacji powszechnej. Osobiście uważam to za
        konflikt natury globalnej, dzielącej społeczeństwo epoki informatycznej na
        kontrolerów i kontrolowanych. Chodzi po prostu o dostęp do informacji
        niejawnych. Jak tego konstytucyjnie nie skasujemy, to kiepskie perspektywy
        przed genus humanum przed nami.
      • kubala11 Re: Inwigilacja nasza powszechna 14.09.06, 14:05
        lika78 napisała:

> Za Kraków i Majchrowksiego trzymam kciuki

Daj sobie spokój z tym trzymaniem kciuków bo sympatii krakowian tym nie
        zdobedziesz, a wręcz przeciwnie...
    • witek.bis Re: Inwigilacja nasza powszechna 14.09.06, 09:50
      Krótko mówiąc - wyleciał za to, że czegoś nie podpisał, a w uzasadnieniu stoi
      jak byk, że za to, że coś podpisał. No, cóż – nazwiska tych panów znamy nie od
      dziś, znamy je od wielu lat. Wiemy z jakich środowisk się oni wywodzą. Do
      niedawna byliśmy przekonani, że to nie ma żadnego znaczenia, ale dziś
      straciliśmy tę pewność.
      • atak.spawacza Re: Inwigilacja nasza powszechna 14.09.06, 13:32
        Hurrrrra ! Nareszcie jesteśmy w IV RP.
        • pies_na_czarnych Re: Inwigilacja nasza powszechna 14.09.06, 14:14
          atak.spawacza napisał:

> Hurrrrra ! Nareszcie jesteśmy w IV RP.

Obawiam sie, ze jestesmy dopiero na polmetku! Najgorsze przed nami :((
    • t-800 Dementi informacji z "Trybuny Ludu" 14.09.06, 13:43
      Tu jest: wiadomosci.onet.pl/1402968,11,item.html

Dzień bez kłamstwa i manipulacji, dniem straconym. Ploretariusze wszystkich
      krajów - łączcie się!
      • jontek3 Re: Dementi informacji z "Trybuny Ludu" 14.09.06, 13:46
        A ty oczywiście myślisz, że jak Engelking powiedział, że wniosku nie było, to
        znaczy, że go nie było i to jest dementi? Nie przyjdzie ci do tej małej główki,
        boś taki sam jak oni, że politycy i sługusy koalicji łżą w tej sprawie jak bure
        suki. Wniosku oczywiście nie było, ponieważ miało to być załatwione pod stołem.
        Rozumiesz, bobasku? Czy powtórzyć wolniej i dużymi literami?
    • nowytor3 Tylko głupki cytują Gazetę Wyborczą. Dalista dupy 14.09.06, 13:52

• frank_drebin No pogladami mozemy sie nie zgadzac, ale 14.09.06, 13:55
      myslalem ze zalozyciel watku jest na tyle inteligentny, ze nie wierzy w androny
      wypisywane przez Czuchnowskiego (ksywa McGyver) a tu wot niespodziewajka ;)
      • haen1950 Re: No pogladami mozemy sie nie zgadzac, ale 14.09.06, 14:00
        Nie znam Czuchnowskiego, ale sprawa podsłuchów zaczyna nabierać zasługującego
        na nią blasku. Kretyńskie tłumaczenia Kuchcińskiego, że Rapacki jest
        odpowiedzialny za trzy trupy zakochanego informatora policji jest kuriozalne.
        Mam nadzieję, że to będzie Watergate pisiorków, pamiętaj o bombkach i innych
        inwigilacjach inspirownych przez pokojówkę Kaczyńskiego.
        • frank_drebin No to masz nauke na przyszlosc kazda rzecz, ktora 14.09.06, 14:11
          napisze Czuchnowski podziel przez minimum 5 i poczekaj zanim jego "rewelacji"
          nie zdementuja lub nie odkreca sami zainteresowani :) Dopiero jak nastapia ww.
          procesy mozna traktowac jego "artykuly" jako "zrodlo" "rzetelnej" "informacji" ;)
          Co do reszty no coz komentujac jakas sprawe -
        • pies_na_czarnych Drebin, zakalo korpusu! Jako byly policjant powinn 14.09.06, 14:12
          Zacznijmy od pierwszego artykulu na temat tego zwolnienia:
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3613477.html
          Dziecko widzi, ze to podla prowokacja. Wyglada na to, ze mu podlozyli ten
          papierek w niewlasciwej teczce. Jest pewien kod jezeli chodzi o podpisywanie
          swistkow na tym szczeblu. Podaje sie je w roznych teczkach. Kolor teczki
          oznacza:
          1. musisz przeczytac przed podpisaniem...
          2. wystarczy sprawdzic podpisy zastepcow...
          3....
          Prawdopodobnie podpisal poniewaz podlozono mu ten papier z malo waznymi
          swistkami. Dla mnie czysta prowokacja szyta grubymi nicmi!

Drebin, zakalo korpusu! Jako byly policjant powinniscie znac te zasady!
        • cics Re: No pogladami mozemy sie nie zgadzac, ale 14.09.06, 14:21
          To poczytajmy sobie dokładniej :

Engelking powiedział :

"W nadzorowanych przeze mnie postępowaniach z Krakowa dotyczących płyty głównej
          rynku i przebudowy ronda Polsadu nie był formułowany wniosek o objęcie
          podsłuchem prezydenta miasta".
          A co było w postępowaniach których Engelking nie nadzorował ?

i dalej w artykule z onetu :
          "jeden z zastępców komendanta miejskiego pomijał drogę służbową w kontaktach z
          instytucjami zewnętrznymi, w tym z prokuraturą".
          Ciekawe,jakie to były instytucje zewnętrzne (oprócz prokuratury). Zapewne nie
          były one nadzorowane przez Engelkinga.
          A jak jeszcze spojrzymy, kto ma ochotę na stanowisko Prezydenta Krakowa, to
          wszystko jakoś do siebie pasuje.

• haen1950 Re: No pogladami mozemy sie nie zgadzac, ale 14.09.06, 14:55
            Przecież wszędzie piszą - Rapacki poleciał za to, że nie chciał napisać
            wniosku. Panowie prokuratorzy od Ziobry nie chcieli sobie brudzić rączek
            długopisem i polecieli ze skargą na niedyspozycyjność Rapackiego.
            O 15 konferencja Ziobry i spółki. Coś mi się widzi, że dyspepsja staje się
            chorobą cywilizacyjną. Przycisnęło ich.
            • frank_drebin Nie wszedzie pisza - tylko wszedzie cytuja "rewe- 14.09.06, 15:10
              lacje" McGyvera ...
              haen1950 napisał:

> Przecież wszędzie piszą - Rapacki poleciał za to, że nie chciał napisać
              > wniosku. Panowie prokuratorzy od Ziobry nie chcieli sobie brudzić rączek
              > długopisem i polecieli ze skargą na niedyspozycyjność Rapackiego.
              > O 15 konferencja Ziobry i spółki. Coś mi się widzi, że dyspepsja staje się
              > chorobą cywilizacyjną. Przycisnęło ich.
              • haen1950 Re: Nie wszedzie pisza - tylko wszedzie cytuja "r 14.09.06, 15:15
                No i masz Ziobrę, potwierdza dokładnie prowokację gazety. Prokuratorzy nie
                występowali z wnioskiem o podsłuchy. Nikt nie twierdzi, ze występowali.
                Jedynie wyleciał Rapacki, bo nie chciał być dyspozycyjnym.
                Oj, coś mi się wydaje, że ta komisja śledcza powstanie, Lepper nie ma interesu
                w obronie tej sitwy, która nim gardzi.
                • wanda43 Re: Nie wszedzie pisza - tylko wszedzie cytuja "r 14.09.06, 16:13
                  Lepper ostatnią nadzieją?
                  Hm,niech będzie, byle wybory odbyly się jak najszybciej,aby uwalnic kraj od PiS
                  i LPR.
                  • haen1950 Re: Nie wszedzie pisza - tylko wszedzie cytuja "r 14.09.06, 16:17
                    Wystąpienie Zobry porwało mnie. Zrozumiałem, jak było możliwe zauroczenie
                    dowolnym ekstremizmem. Tak pięknie podanych kłamstw, półprawd i całkowitych,
                    udokumentowanych aktów oskarżenia jeszcze nasze kroniki nie odnotowały. Szkoła
                    Kryżego czy Wyszyńskiego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka