Dodaj do ulubionych

co z newsami o majchrowskim?

14.09.06, 16:31
z tego co slysze straszne bzdury puscila GW.

jesli dobrze slyszalem, a afera jest po prostu gazetowa kaczka to byloby
niezle swinstwo.

aha, jesli sie okaze ze to swinstwo zaglosuje na PiS. Dlaczego? Poniewaz
jesli to swinstwo to pewne grupy interesow jak widac sa w stanie zrobic
dowolnie swinska rzecz liczac ze ludzie na PiS nie zaglosuja.

Jesli takie swinie nie chca zeby glosowac na PiS, metoda przeciwienstwa
glosowanie na PiS jest OK
Obserwuj wątek
    • peer2 Re: co z newsami o majchrowskim? 14.09.06, 16:36
      Głosowałbyś na Cimoszewicza, gdyby się nie wycofał? Jemu to dopiero świństwo
      zrobiono.
      • marcus_crassus hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 16:38
        nie lubilem jego towarzystwa.

gdyby sie odcial od wszystkich kumpli - nie wiem. I mowie to serio. W obozie
        SLD Cimoszke darzylem sporym uznaniem. Gadalem z nim zreszta przed wyborami
        • peer2 Re: hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 16:40
          A co myślisz o świństwie jakie wywinęli mu Miodowicz, Wassermann i Giertych?
          • marcus_crassus Re: hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 16:48
            no coz, pro publico bono...

jak mowie - cimoszke lubilem i lubie caly czas. zreszta potwierdzil to tym
            iz "uciekl" do puszczy. Ten facet naprawde nie lubi takiego poziomu. Nawet
            jesli jest SLDiakiem jest OK.

natomiast problemem sa jego znajomi. swinstwo swinstwem. Ale swinstwo bylo tez
            innego kalibru.

otoz - nienawidze strasznia "faszyzmem". mam na to alergie osobista.
            • peer2 Re: hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 16:49
              Nie odpowiedziałeś na pytanie. Co myślisz o zachowaniu tych trzech panów w
              kontekście pani Jaruckiej?
              Tak chamskiego uwalenia kontrkandydata jeszcze w Polsce nie było...
              • marcus_crassus Re: hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 16:51
                napisalem - "pro publico bono" - z adama mickiewicza bedzisz wiedzial jaki jest
                tego kontekst, bo mowie w tym samym charakterze.

kampania byla brudna i smierdzaca. to byl zas cios ponizej pasa.

czasem tak trzeba. jestem szczery
                • peer2 Re: hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 16:53
                  Czyli czasami można robić świństwo, a czasami nie?
                  Albo jeszcze dosadniej: jednym wolno (PiS, PO), a innym (SLD, GW) nie wolno?
                  Czysty kalizm.
                  • marcus_crassus Re: hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 16:57
                    sa tez rozne swinstwa. tamto byl atak personalny. uwazam ze kandydat powinien
                    byc przygotowany na ataki personalne. np w stanach to jest klasyka. wyciagaja
                    takie brudy i smierdzace sprawy ze szok. kandydat powinien miec psychike zeby
                    stawiac im czola.

dzis nie mamy do czynienia z atakiem personalnym. dzis mamy do czynienia z
                    kolejna proba wywolania afery "faszyzm idzie"

kolejny ryk panow z tego grona o faszyzmie to juz dla mnie za duzo. zolta
                    kartke juz dalem wczesniej. teraz idzie czerwona
                    • peer2 Re: hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 17:01
                      Dlaczego tworzenie brudów ( a nie ich "wyciąganie") jak piszesz jest w porzo, a
                      oskarżenie o faszyzm- już nie? Jeżeli polityk powinien być przygotowany na
                      pierwsze, to tym bardziej powinien być przygotowany na drugie.
                      Dziwna i pokręcona ta Twoja logika.
                      • marcus_crassus Re: hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 17:08
                        nie. kwestia "a" to atak scisle personalny na osobe.

kwestia "b" to atak na panstwo.

inteligentny czlowiek z mocna psychika poradzi sobie z atakiem personalnym.
                        atak typu "faszyzm idzie" nie jest wymierzony w konkretnego czlowieka. jest
                        wymierzony w formacje polityczna

to sa rozne sprawy.

atak numer 1 to swinstwo i dno, nawet jak go uspawidliwiam. ale nie jest
                        atakiem na 'calosc panstwa'. takim atakiem jes atak b

dlatego atak b jest dla mnie grozniejszy
                        • peer2 Re: hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 17:43
                          Cios w PiS to cios w państwo? Nie bądź śmieszny.
                          To tak samo uznać za cios w państwo stwierdzenie "SLD jest organizacją
                          przestępcą", jakiego dopuścił się Jarosław Kaczyński.
                          Nie jest to przecież atak personalny na osobę, ale atak wymierzony w formację
                          polityczną.
                          • marcus_crassus Re: hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 17:51
                            zarzucanie ekipie rzadzacej "faszyzm" oraz rzucanie falszywych oskarzen wobec
                            partii politycznej to cios w pewne podstawy demokratycznego panstwa.

jest roznia miedzy oskarzeniem ze zrobiles sasiadce bahora i miedzy tym ze
                            zleciles np sluzbom specjalnym zalozyc komus podsluch.

ataki personalne to poziom "pani domu". ataki na gruncie politycznym to cos
                            zupelnie innego.

albo udajesz glupa albo jestes glupi.

nie mowie ze ktos "zarzuca" kaczorom faszyzm. robi to sroda i pare innych osob
                            i mnie to nie przeszkadza.

jednak sztuczne afery o podsluchy ktorych nie ma ktore maja sugerowac
                            inwigilacje opozycji to nie jest poziom "pani domu"

afery na poziomie "pani domu" nie wplywaja na moj glos. dlatego mam je gdzies

afery polityczne - TAK. Dlatego jesli GW opublikowala klamstwo jest to
                            najwyzszego rodzaju swinstwo.

czegos nie kumam. Wierzysz w te zarzuty? To jesli tak - to po co odpowiadasz...

Nie wierzysz? To przyznaj - wyjatkowo skur...snkie metody juz sa na tapecie.

Ludzi ktorzy stosowaliby takie metody - nalealoby od wladzy odsunac (PiS).
                            Ludzi ktorzy klamliwie oskarzaliby kogos - tak samo!
                            • peer2 Re: hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 18:00
                              A ataki Macierewicza, że SLD chciało oddać Polskę Rosjanom w jakiej kategorii
                              traktować? A pomówienie "pewnych środowisk" o agenturalność?
                              Cimoszce zarzucono (kłamliwie), że nakazywał fałszowanie dokumentów; teraz się
                              zarzuca, że bezprawnie nakazywano zakładanie podsłuchów. I jedno, i drugie to
                              zarzuty jednego typu, ani jeden, ani drugi to nie zarzut typu zrobienia dziecka
                              sąsiadce. Jaka więc między nimi różnica?
                              A no taka, że Cimoszkę oczarniali politycy występujący jako przedstawiciele
                              państwowego organu i powoływali się na autorytet Państwa, a teraz zarzuty
                              stawia prywatne medium.
                              Więc jak widać wobec Cimoszki zostosowano metody bardziej s....syńskie.
                              Dlaczego udajesz, że jest inaczej. Aż tak ciężko Ci to przyznać?
                              • marcus_crassus Re: hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 18:19
                                nie wiem czy SLD chcialo oddac Polske rosjanom. W sumie Ci ludzie oddali ja
                                dawno dawno temu Rosjanom. chyba juz bardziej oddac nie mogli. No, chyba ze
                                uznamy ze KPZR to byla bratnia partia dla PiS :)

Dalej klamiesz. Wszystkie zarzuty wobec Cimoszewicza dotyczyly jego osoby. Czy
                                potrafisz to wreszcie zrozumiec? Zarzuty wobec cimoszki nie dotyczyly jego
                                dzialan wobec panstwa ani wobec opozycji tylko mialy swiadczyc o jego
                                machlojkach.

to byly zarzuty personalne a nie osobiste.

To jest roznica! Czego nie chcesz albo nie potrafisz zrozumiec!

A to prywatne medium zarzuty wali od X czasu, co mnie przestalo interesowac.
                                Ale tym razem ktos posunal sie za daleko.

Jest takie przyslowie na bliskim wschodzie "to slomka ktora przewazyla grzbiet
                                wielblada"
                                • marcus_crassus korekta - personalne a nie polityczne 14.09.06, 18:20

• peer2 Re: hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 18:25
                                  Co konkretnie SLD oddało Rosjanom? Czym ten zarzut różni się od zarzutu
                                  faszyzacji Polski przez PiS?
                                  PiS w poprzedniej kadencji walił od x czasu w SLD, że zdrajcy, że korupcja, że
                                  mafiozi, że Kwach chodzi po sznurku Kremla, że układ itd.... a nie można nic
                                  zrobić, bo prokurattura jest w wiadomyjh rękach. Teraz prokuratura zdobyta, a
                                  postępowań karnych przeciw tuzom SLD brak.
                                  No więc jak. Było to niedopuszczalne świństwo i s....syństwo?
                                  • marcus_crassus Re: hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 18:50
                                    SLD zostawilo polityke wschodnia w ruinach. ani honoru, ani zdobyczy. nie bede
                                    nawet wspominal jak kwas plaszczyl sie na uroczystosciach w moskwie gdzie putin
                                    potraktowal go gorzej niz przedstawiciela rzadu wroga z II WS.

warto tez przypomniec sobie z jakiej partii SLD sie wywodzi i ze ta partia
                                    przez 45 lat byla moskiewskim wasalem. A slowo daje - SLD nie wywodzi sie z
                                    partii wielorybnikow.

dalej zas bredzisz juz totalnie. ty caly czas walisz te swoje dyrdymaly o
                                    faszyzmie. Inni bredza o antysemitach w rzadzie, o brukseli itp.

Czlowieku. masz troche oleju w glowie? Mam dokladnie GDZIES te wszystkie
                                    naciagane brednie i wyzywania od faszystow. Uwazam to za szczyt glupoty, ale to
                                    mnie akurat wyjatkowo "wali". To sa zwykle brednie i piski

NIE WALI MNIE JEDNO - FALSZYWE OSKARZENIA DOTYCZACE INWIGILACJI OPOZYCJI.

jest taka zasada - czym bardziej powazny zarzut tym bardziej powazne
                                    konsekwencje

mam gdzies zarzuty o faszyzacji. tylko przestan bredzic ze twoje zarzuty ktore
                                    PiS przedstawial SLD byly gorsze od tych dyrdymalow co sie je prezentuje
                                    obecnie.

ale zarzutow o ktorych dzis mowa - gdzies nie mam

czlowieku. po co ty jeszcze sie produkujesz.

Wierzysz w te zarzuty? Bedzie afera gigantyczna. PiS okaze sie naprawde swinski
                                    Nie wierzysz - to do cholery kogo bronisz??

zrozumiales juz cala sprawe?

wyglada to tak jakbys wiedzial ze to jedna wielka lipa a jednoczesnie jej
                                    bronil. A to nie jest lipa ze komus sie zarzuci "faszyzm". To jest konkretny
                                    zarzut. Obrzydliwy i bardzo mocny.

Tak mocny cios jak trafi tego kto go wypuscil oznaczac bedzie jego nokaut.

Dla mnie na pewno
                                    • peer2 Re: hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 19:16
                                      Hmmmm.... Sprzedawanie Polski Rosji wyglądało tak, że weszliśmy do UE....
                                      Faktycznie z rosyjską racją stanu, prawda? A skąd SLD się wywodzi nie ma w tej
                                      chwili znaczenia. Za rządów SLD wasalem Rosji nie byliśmy, ani nas SLD Rosji
                                      nie sprzedało.
                                      A teraz mała dygresja: czy ludzi, którzy użyli komisji śledczej (jedynego
                                      narzędzia jakie posiadali) do uwalenia kontrkandydata w wyborach, stać również
                                      na to, że mając władze nad służbami, będa przy ich użyciu uwalać
                                      kontrkandydatów w wyborach? Moim zdaniem stać....
                                    • taziuta Ziobro idzie w zaparte jak kryminalista! :-))) 14.09.06, 19:43
                                      marcus_crassus napisał:

...
                                      > warto tez przypomniec sobie z jakiej partii SLD sie wywodzi i ze ta partia
                                      > przez 45 lat byla moskiewskim wasalem. A slowo daje - SLD nie wywodzi sie z
                                      > partii wielorybnikow.

Jakie są korzenie SLD każdy wie. Ale zapominasz mądralo, że od 17 lat mamy w
                                      Polsce demokrację i to wyborcy głosują na SLD, lub na kogo chcą. Tak więc SLD
                                      ma demokratyczną legitymację i ciebie może mieć tam gdzie twoje miejsce :-)))

> NIE WALI MNIE JEDNO - FALSZYWE OSKARZENIA DOTYCZACE INWIGILACJI OPOZYCJI.

Fałszywe? Chyba wg ministra Ziobro. Jak mu wierzysz, to dalszy ciąg twojego
                                      rozumowania jest ok. Ale skoro mu wierzysz, to nie wciskaj ciemnoty, że dopiero
                                      fałszywe oskarżenia cię do PIS przekonują. Trzeba być bezkrytycznym
                                      (bezrozumnym) zwolennikiem tej zakłamanej formacji, żeby wierzyć takim "zerom"
                                      jak Ziobro. Ziobro idzie w zaparte jak kryminalista! :-)))

Powiedz mądralo, bo jak na razie nie zauważyłem u ciebie ani cienia takiej
                                      reflekcji, co byś sądził o formacji, która nazywa się Prawo i Sprawiedliwość i
                                      zakłada podsłuchy opozycji. Słyszałeś może o aferze Watergate? I o jej skutkach?
          • greg43 Re: hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 19:49
            peer2 napisał:

> A co myślisz o świństwie jakie wywinęli mu Miodowicz, Wassermann i Giertych?
            Zaraz zaraz, nie dorabiaj nieprawdziwej historii, to przecież kolesie z
            POstkomuny, Miodowicz i Brochwicz, załatwili Cimoszkę!
            • peer2 Re: hmmm...lubilem cimoszke 14.09.06, 19:52
              Możliwe, że inicjatorem całej akcji był Miodowicz, to Giertych i Wassermann tez
              nie są bez winy. Wezwali Jarucką, chociaż związków z porzedmiotem prac komisji
              nie miało to żadnych, utajnili przesłuchanie (po raz pierwszy!- chyba tylko po
              to, żeby widzowie nie mogli samodzielnie jej ocenić), a po przesłuchaniu
              udzielili kilku wywiadów pełnych "faktów" i insynuacji....
    • andrzejg Re: co z newsami o majchrowskim? 14.09.06, 16:39
      Już kolejny raz piszesz 'jeżeli coś tam , to zagłosuję na PiS'
      A głosuj sobie.Któz Ci broni?

A.
      • marcus_crassus cos ci sie pomylilo 14.09.06, 16:40
        ostatnio pisalem ze na nich w zyciu glosu nie oddam (za ustawe samorzadowa)

nikt mi nie broni.tak samo nikt mi nie broni zalozyc watku i spytac o ostatnie
        newsy.

ale nikomu nie kaze sie w tym watku pojawiac
        • andrzejg Re: cos ci sie pomylilo 14.09.06, 16:45
          nic mi sie nie pomyliło
          Nie chce mi sie szukac , ale jakiś czas temu też pisałes w tym stylu

Wiem,że nik mi nie każe
          ale też wiem,że mi nie zabronisz pojawić się w wątku

> ostatnio pisalem ze na nich w zyciu glosu nie oddam (za ustawe samorzadowa)

a ile Ty masz życ jak masz zamiar jednak oddać na nich głos?
          Taki jakiś rozdarty jesteś.

A.
          • marcus_crassus Re: cos ci sie pomylilo 14.09.06, 16:49
            > Nie chce mi sie szukac , ale jakiś czas temu też pisałes w tym stylu

znajdz to pogadamy. chyba ze watek byl w formie "zartobliwej" - np napisalem ze
            Dorn sie stara o moj glos bo bedzie monitorowal polskich muzulmanow.

wtedy to byly zarty. teraz jest to jak najbardziej powaznie.

a czy jestem rozdarty. raczej tak. lubie i PO i PiS. i jedni i drudzy maja
            plusy i minusy. dlatego szczegoly przewazaja
            • andrzejg Re: cos ci sie pomylilo 14.09.06, 16:56
              marcus_crassus napisał:

>
              > a czy jestem rozdarty. raczej tak. lubie i PO i PiS. i jedni i drudzy maja
              > plusy i minusy. dlatego szczegoly przewazaja
              >

w wolnej chwil poszukam

Jak lubisz PiS i PO to przyjedź do Wrocławia, tylko ostatnio zcaczynam
              podejrzewać ,że PiS tak współdziała z czystego wyrachowania

A.
    • nowytor3 Mnie to się zdarzyło niedługo po wyborach, 14.09.06, 16:58
      bo głosowałem na PO i Tuska i było mi trochę "nie tak".
      • andrzejg Re: Mnie to się zdarzyło niedługo po wyborach, 14.09.06, 17:01
        nowytor3 napisał:

> bo głosowałem na PO i Tuska i było mi trochę "nie tak".

aaa, to teraz rozumiem zaciekłość w atakach na PO

OK

A.
      • elfhelm Re: Mnie to się zdarzyło niedługo po wyborach, 14.09.06, 17:52
        > bo głosowałem na PO i Tuska

A potem dostałeś nowotworu?
    • abstrakt2003 no to głosuj n/t 14.09.06, 18:22

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka