Dodaj do ulubionych

to moze zakladzik? :D

18.09.06, 14:41
podniosl sie pisiacki wrzask o tym jak to PO pedzi w objecia Jędruli. Ja twierdze ze to brednia, koalicja z SO sie PO w zaden sposob nie oplaca. Wiec proponuje zaklad :D

Stawiam 5000 za kazde 1000 ze strony wierzacych w koalicje z SO. Warunki rozstrzygniecia - ja wygrywam, gdy do 2 miesiecy po najblizszych wyborach parlamentarnych koalicja parlamentarna z udzialem Leppera nie powstanie. Przegrywam, gdy powstanie przed data "najblizsze wybory + 2 miesiace".

Ktos podejmuje? :D
Obserwuj wątek
    • sierzant_nowak no co? Zaden zywej gotowki na poparcie swoich 18.09.06, 15:04
      bredni postawic nie zechce? :D
      • zirby Re: no co? Zaden zywej gotowki na poparcie swoich 18.09.06, 15:10
        Sierżancie, zarabianie na umysłowo ociężałych pisdakach jest czynnością
        moralnie szpetną :) Proponuje zmienić warunki zakładu - jak wygrasz to pisdak
        wpłaca powiedmy 2000 złotych na konto Fundacji Batorego. Jak przegrasz to ty
        taka samą kwotę wpłacasz na Radio Maryja. Potwierdzeniw wpłaty trzeba (ksero)
        przesłać na określony wcześniej adres :)
        W ten sposób strona przegrana nie dość ze bedzie miała świadomosc ze idiote z
        siebie zrobiła to jeszcze bedzie donatorem tego (tych) wrednych układu/moherów
        (niepotrzebne skreślić:))
        • sierzant_nowak oni nie tacy ociezali... 18.09.06, 16:06
          bo zaden tu sie nie zglosil, gotow do postawienia zywej gotoweczki. Pieprza rzeczy, o ktorych WIEDZA ze sa bredniami...
      • jontek4 [...] 18.09.06, 16:21
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • sierzant_nowak propozycja zakladu ma byc dowodem wiary 18.09.06, 16:40
          w to co mowie. Byly tutaj glosy wieszczace koalicjie POSO jako pewniak - zapraszam wiec do udowodnienia, ze mowi sie cos, w co sie wierzy a nie pieprzy sie od rzeczy.

Wiec jak - anybody? :]
    • leje-sie Sierżancie 18.09.06, 16:38
      Koalicja PO i SO ze wszech miar pożadaną mi się wydaje.

Ale z Tusków takie mimozy polityczne, że trudno mi iść w zakład.

Na zachętę powiem, że dopuszczony do władzy przez PiS Andrzej Lepper w zastraszającym tempie się
      cywilizuje i niedługo już nie będzie miał się czego uczyć w szkółce u magistra Jarka i prof. Lecha.

Lepper jest politykiem pragmatycznym i skutecznym, zarzuty o korzenie esbeckie rzucane przez Jarka
      (czy Lecha) nigdy się nie potwierdziły, zdają się być więc li tylko insynuacjami paranoicznej wyobraźni,
      wyroki są za działania pozaparlamentarne, nie tyle kryminalnne co polityczne i z większymi grzeszkami
      na sumieniu moźna w polityce europejskiej zdziałać wiele dobrego (vide Joschka Fischer).

Witosowi stawiają pomniki - a spluwał na podłogę w Sejmie.

Niech więc PO przestanie się krygować tylko śmiało sięga po władzę, gdy nadarza się okazja. Po to
      chyba jest?

Tylko ta koszmarna fryzura - ale i z tym da się coś zrobić.
      • sierzant_nowak ale to kompletna niekompatybilnosc programow... 18.09.06, 16:42
        nie da sie pogodzic programu PO i SO. Ktos musialby ze swojego programu dramatycznie zrezygnowac, zeby sie dostosowac do koalicjanta. A takie zarzucenie programu byloby samobojstwem dla tych, ktorzy by to zrobili. A Andrzej nie zarzuci populizmu w najblizszym czasie - dlatego nie zakladam sie na czas nieokreslony, bo moze rzeczywiscie za np. 5 lat Lepper stanie sie podobny w pogladach takiemu Blairowi? ;-)
        • haen1950 Re: ale to kompletna niekompatybilnosc programow. 18.09.06, 16:46
          A ile postawisz na techniczny rząd PO SLD SO i PSL w celu zneutralizowania
          głupoty PiS i Giertycha do wiosennych wyborów?
          • sierzant_nowak Re: ale to kompletna niekompatybilnosc programow. 18.09.06, 17:42
            > A ile postawisz na techniczny rząd PO SLD SO i PSL w celu zneutralizowania

a po co zakladac taki techniczny rzad na pare miesiecy? Jezeli juz, to mniejszosciowy, z poparciem wszystkiego co nie PISowe. A po wyborach - koalicja z nowa lewica i PSLem i wylomkami z PiSu :]
            • haen1950 Re: ale to kompletna niekompatybilnosc programow. 18.09.06, 18:04
              Po wyborach może być różnie. Rząd techniczny jest lepszym rozwiązaniem,
              bardziej uczciwym.
              • sierzant_nowak Re: ale to kompletna niekompatybilnosc programow. 18.09.06, 18:16
                Co moze byc po wyborach? Wydaje mi sie ze koalicja lewicowa SLD, SDPL i PD 10-15% zgarnie. Gdyby PO wzielo te 35% to rzad bylby o niebo lepszy niz obecny...
        • leje-sie Re: ale to kompletna niekompatybilnosc programow. 18.09.06, 16:58
          Że co?

SO ma nie program, tylko wektor, dość falisty zresztą.

Sam pan to przyznał:

> A Andrzej nie zarzuci
          populizmu w najblizszym czasie

Problemem jest brak dobrych (jak widać z historii) negocjatorów w PO.

A PO powinna zaproponować Lepperowi formułę pozozumienia "lepiej z mądrym (z nami) zgubić niż z
          głupim (jeszcze pan nie ma dosyć dzikich rzutów p. Jarka i jego funkcjonariuszy panie Andrzeju?)
          znaleźć".

Wolę pragmatycznego populistę od nawiedzonego stratega.
        • bolko_turan Samoobrona ma progarm gospodarczo liberalny 18.09.06, 17:12
          O podatku PIT:
          Odchodzimy od stawki 50 proc., ona nie ma sensu!

O prywatyzacji:
          Prywatyzacja jest dobra! To, co zostało - poza kilkoma firmami strategicznymi -
          trzeba jak najszybciej dobrze sprzedać!

O socjalizmie i poglądach:
          Ja jestem kapitalista! Partia socjalistyczna nie ma dziś żadnych szans!
          Wybieram kierunek socjal-liberalny…

O Balcerowiczu:
          Wcale nie musi odchodzić, on dobrze wykonuje to, co mu każe ustawa. Na jego
          miejscu każdy ekonomista robiłby to samo…

O przedsiębiorcach, menedżerach:
          Nie każdy, kto ma pieniądze, jest złodziejem! Musimy pomagać ludziom, którzy
          tworzą miejsca pracy …

Lepper: Zawsze popierałem kapitał
          2005-11-18 07:20

www.pb.pl/content.aspx?sid=2284&guid=88519e07-2a9b-401e-80aa-4c4d7108936e
    • sierzant_nowak kecawy - zakladzik? :D 19.09.06, 00:29

• nowytor4 Nikt się z tobą nie założy, bo na pewno wygrasz. 19.09.06, 00:45
      Bo i jak Lepper miałby sojusze ćwiczyć z partią, która na 100% nie będzie już
      istniała.
      Właściwie szkoda mi tej PO, taka fajna i jajcarska z niej była partia
      • sierzant_nowak czyli rozumiem ze przyznajesz, ze banda 19.09.06, 01:46
        - dziwnym trafem znana z propisowskich sympatii - ktora pieje od dwoch dni o tym jak to niby sie rodzi sie koalicja PO z Samoobrona to albo banda idiotow albo probuja tu jakies kity wciskac. Jakby im sie wydawalo ze wyksztalciuchy to taka sama ciemna masa jak wyborcy PIS :]
      • sierzant_nowak to moze ty sie chcesz baranku zalozyc :D 19.09.06, 01:57
        > Bo i jak Lepper miałby sojusze ćwiczyć z partią, która na 100% nie będzie już
        > istniała.

o istnienie lub nie Platformy jako istotnej sily parlamentarnej? Jaka cezure proponujesz? Czy tez moze twoje slowa to tylko pierdzenie z wiatrem ?
    • nowytor4 Zwróć uwagę jak łatwo możesz jednak wtopic te 5tys 19.09.06, 00:53
      Sens twojego zakładu dla osób znających twoją umysłowość i intencje jest
      oczywiście jasny.
      Jednakowoż, że zacytuję warunki zakładu:

"Stawiam 5000 za kazde 1000 ze strony wierzacych w koalicje z SO. Warunki
      rozstrzygniecia - ja wygrywam, gdy do 2 miesiecy po najblizszych wyborach
      parlamentarnych koalicja parlamentarna z udzialem Leppera nie powstanie.
      Przegrywam, gdy powstanie przed data "najblizsze wybory + 2 miesiace".

I ja twierdzę, że Samabrona wejdzie w koalicję, być może nie z PO, ale nie to
      jest przedmiotem zakładu, więc lepiej uważaj, bo może się trafić kto lubi kopać
      leżącego i ci te 5 tys wyrwie. Ze względu na twoje przymioty umysłowe jeszcze
      raz wyjaśnie: nie napisałeś z jaką partią SO w koalicję nie wejdzie.

• sierzant_nowak Re: Zwróć uwagę jak łatwo możesz jednak wtopic te 19.09.06, 01:44
        > Ze względu na twoje przymioty umysłowe jeszcze
        > raz wyjaśnie: nie napisałeś z jaką partią SO w koalicję nie wejdzie.

heh - widzisz, a ja liczylem na przymioty umyslowe czytelnikow tego postu, ktorym - jak mi sie wydaje - nie trzeba tlumaczyc wszystkiego jak nie przymierzajac tobie :D
        • nowytor4 Nie bądź dzieckiem. 19.09.06, 07:34
          twój wpis o zakładzie staje się "umową", ze wszystkimi potrzebnymi warunkami.
          Więc to, że nikt się z toba nie założy wynika jedynie z tego, że nikt nie
          traktuje ciebie poważnie.
          • sierzant_nowak Re: Nie bądź dzieckiem. 19.09.06, 09:32
            > twój wpis o zakładzie staje się "umową", ze wszystkimi potrzebnymi warunkami.

to sie ze mna baranie zaloz a potem chelp sie wygrana zwiazana z tym, ze swoja interpretacje oparles na 2 linijkach z 3x dluzszego postu. Wszyscy bedziemy ci gratulowac, jakiz to z ciebie geniusz :D

> Więc to, że nikt się z toba nie założy wynika jedynie z tego, że nikt nie
            > traktuje ciebie poważnie.

tak, powazne traktowanie zarezerwowane jest dla nowotworkow, co? :D
            • nowytor4 Jesteś krętaczem, jak widać, a z krętaczami 19.09.06, 10:11
              się nie zakładam.
              • sierzant_nowak bo jeszcze bys przegral i okazaloby sie zes 19.09.06, 10:42
                szmata a nie czlowiek honorowy :D Widzisz - ja jestem gotow zakladem poprzec swoje poglady. Wziasc odpowiedzialnosc za to ze sie myle. Jakbym nie splacil zakladu - musialbym porzucic swoj ukochany nick :D i zaczynac od zera kariere uswiadamiania takim baranom jak ty ich miejsca w tym swiecie :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka