Dodaj do ulubionych

Plan Kaczora

29.09.06, 13:56
Osoby znajace konstytucje prosze o ocene scenariusza:

- 10/10 PiS glosuje razem z PO za rozwiazaniem sejmu i nowymi wyborami w
terminie 45 dni (19/11) a nastepnie,
- zwoluje konferencje prasowa z Macierwiczem i publikuje jego raport,
- do powolania nowego rzadu obowiazki pelni rzad Kaczora,
- na swieta mamy sejm z wiekszoscia PiS i niedobitkami innych partii.

"Mozemy podjac taka decyzje, zeby wladzy nie stracic"
Obserwuj wątek
    • nonno1 Re: Silna wiara 29.09.06, 14:00
      podobno góry przenosi, ale ja tego nie widziałem. Widzę za to, że nawet tzw.
      szafa Lesiaka jakoś przez cały już rok nie może zostać ujawniona.
      A wiara w raport Macierewicza to zastępowanie świata realnego złudzeniami.
      • zzzyziu Re: Silna wiara 29.09.06, 14:03
        Zobaczymy :-)
    • lesio.kaczorek Fajnie, tylko kto bedzie glosowal na PiS? 29.09.06, 14:04
      chyba tylko ci, ktorzy nie ogladaja telewizji i nie czytaja gazet albo ci,
      ktorzy wierza, ze zamiast podwieszac sie pod SLD teraz powinni podwiesic sie
      pos PiS dla kariery....
      • zzzyziu Re: Fajnie, tylko kto bedzie glosowal na PiS? 29.09.06, 14:09
        > chyba tylko ci, ktorzy nie ogladaja telewizji i nie czytaja gazet albo ci,
        > ktorzy wierza, ze zamiast podwieszac sie pod SLD teraz powinni podwiesic sie
        > pos PiS dla kariery....

Zyjesz w wirtualu, nie slyszysz co mowia ludzie w tramwaju, taksowce, windzie, a
        ludzie sa wq... i jesli sie okaze, to co sie okaze, to polityczny los "Nocnych
        Zmiennikow" moze byc marny... :-)
        • kacza.republika.bananowa Re: Fajnie, tylko kto bedzie glosowal na PiS? 29.09.06, 14:13
          zzzyziu napisał:

> Zyjesz w wirtualu
          > i jesli sie okaze, to co sie okaze

może wyjdźmy z wirtuala: jak się okaże to co się okaże to wtedy się okaże jak
          będziemy to komentować bo trudno komentować to co się jeszce nie okazało że się
          okazało :)))))))
        • jola_iza Re: zzzyziu 29.09.06, 14:16
          Ty nawet nie wiesz z iloma ludżmi codziennie ja rozmawiam. Na podkarpaciu wygląda to tak, że na dziesięciu głoujących na PiS obecnie chce głosować czterech.
          • zzzyziu Re: zzzyziu 29.09.06, 14:24
            > Ty nawet nie wiesz z iloma ludżmi codziennie ja rozmawiam. Na podkarpaciu wyglą
            > da to tak, że na dziesięciu głoujących na PiS obecnie chce głosować czterech.

We Wroclawiu w mojej firmie i u rodzinki Ci co mieli glosowac w samorzadowych na
            Dudkiewicza postanowili przeniesc glosy na PiS, zeby wzmocnic ich pozycje. Wiesz
            dlaczego? Nie dlatego, ze nie sa zadowoleni z rozwoju Wroclawia. Mamy teraz
            najwieksze prosperity w historii, tylko dlatego, ze maja dosc chamskich
            manipulacji. Niewazne, czy za tym stoi WSI, czy urazona elita dziennikarska. To
            poprostu jest irytujace.

Media przeginaja pale i to sie dla nich zle skonczy. Nie bede po nich plakal.
    • indris Plan Kaczora co najmniej ryzykowny 29.09.06, 14:11
      Ogłaszać można wszystko, ale trzeba jeszcze, żeby ludize w to uwierzyli. Otóż
      wiarygodność Kaczorów wyraźnie spadła, a chyba będzie spadać dalej. A
      wiarygodność Macierewicza zawsze była niewielka.
      Większość mediów prokaczej propagandy prowadzić nie będzie. Prowadzić ją będą
      oczywiście media o. Rydzyka, ale ich wpływ jest jednak ograniczony
      do "żelaznego grona". Resztę Polaków rydzykowy styl raczej odrzuca.
      Przedterminowe wybory mogłyby dać Pisowi ok 15%. Dlatego wątpię, żeby Kaczor na
      nie sie zdecydował.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka