abstrakt2003 14.10.06, 11:20 - autorytaryzm - etatyzm - korupcja - nepotyzm - klientelizm - biurokracja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niepismienny_niepoczytalny belkotyzm 14.10.06, 11:24 ale najwiekszy: - skutecznosc Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Najważniejsze grzechy IVRP 14.10.06, 11:24 - niekompetencja - podejrzliwość Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Najważniejsze grzechy IVRP 14.10.06, 11:25 jorge.martinez napisał: > - niekompetencja > - podejrzliwość =============================== To nie jest grzech - to są przypypadłości umysłu niezalezne od woli. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Nie , to jeszcze malo 14.10.06, 11:25 najwiekszym grzechem PIS-u, jest uwidocznienie dlA wszystkich indolencji politycznej , osobistej glupoty i nieudolnosci ,braku zdolnosci a przede wszyctkim podania do wiadomosci publicznej KORUPCJI , SPRZEDAJNOSCI ,BRAKU PATRIOTYZMU i INTELIGENCJI konkurentow PIS-u , ktorzy sie zbiegli w PO Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 było widać kto jest sprzedajny ostatnio w TVN 14.10.06, 11:27 było widać takze kto korumpuje, komu brak partriotyzmu, kto wyznaje zasadę TKM, he he :) na tych taśmach było widać takze poziom inteligencji czołowych politykóe PiS :) Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Nie , to jeszcze malo 14.10.06, 11:28 > najwiekszym grzechem PIS-u, jest uwidocznienie dlA wszystkich indolencji > politycznej , osobistej glupoty i nieudolnosci ,braku zdolnosci a przede > wszyctkim podania do wiadomosci publicznej KORUPCJI , SPRZEDAJNOSCI ,BRAKU > PATRIOTYZMU i INTELIGENCJI Właśnie! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 i oczywiscie,abstrakcie 14.10.06, 11:30 najwiekszym grzechem PIS-u jest uwidocznienie,ze zwolennicy jego przeciwnikow,czyli PO , jak ty , sa mizernej wartosci, nic nie potrafia przekazac oprocz inwektyw, nie przewiduja tego,co sie moze stac i co wisi w powietrzu,stosuja chamski beznadziejny jezyk i beznadziejna argumentacja -jak wlasnie TY, I ze innych zwolennikow nie maja Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 brawo krystek :) 14.10.06, 11:32 cóż za piękna szarża ad personam! Gratuluję inwencji! Rozwijasz się! Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: brawo krystek :) 14.10.06, 11:36 dzieki za wyrazy uznania. SAadze,ze sam,osobiscie,zadnych wyrazow podziekowania sie nie spodziewasz. Bo to by glupie bylo,zeby twoi mocodawcy tak cienka propagande mogli docenic. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Tak swoją drogą... 14.10.06, 11:38 Funkcjonariusze PiSu bardzo tu dziś ciężko pracują na forum Nie obijają się choć dzień wolny. Służba nie drużba Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Tak swoją drogą... 14.10.06, 11:46 tak swoja droga, co to ma do rzeczy Nigdy nie widzialem lustrzanych postow w tym rodzaju Zwyczajnie,zwolennicy PIS-u to jednak wyzszy standert inteligencji i lepszy dobor argumentow. PO i tAK tonie. Z powodu Tuska, bo glupi, z powodu Rokity , bo sprzedajny I forumowych zwolennikow wydutka ,ale ja nicka zapamietam.Twojego. Bo jesli chodzi o abstrakta,to nie ma sprawy,to zwyczajny forumowy kretyn Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Strasznie nerwowy trol nam się trafił 14.10.06, 18:04 A jak klnie... Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 ja tu działam pro publico bono :) 14.10.06, 11:43 nie mierz wszystkich swoją miarą krystek :) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: ja tu działam pro publico bono :) 14.10.06, 11:52 ze nie twoje to jest BONO , to kazdy,co zna twoj niski poziom percepcji rozumie. Kundli ,ktore bronia cudzych interesow i zawlaszczania majatku na rzecz prominentow ,nie brakuje,moj biedny abstrakcie, co widac na obrazku Ja sie tak bardzo nie dziwie, osttecznie rozklad inteligencji jest przypadkowy , a tym uprzywilejowanymwiadomo,ze nikt nie kaze sie glupio za PO wstawiac, Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 co raz lepiej krystek! :) 14.10.06, 11:58 któwj rozwój przebiega w zastraszajacym tempie! Uważja żebyś sie nie przegrzał! :) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: co raz lepiej krystek! :) 14.10.06, 12:00 coz ja na to poradze,ze uwazam cie za IDIOTE A ty,uwazasz sie za kogos innego?? NIE WIERZE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: co raz lepiej krystek! :) 14.10.06, 12:02 Ja ciebie "NIE UWAŻAM" bo szkoda na to czasu. Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: co raz lepiej krystek! :) 14.10.06, 12:24 Trudna sprawa, bez watpienia, zes idiotą kazdy wie Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: co raz lepiej krystek! :) 14.10.06, 13:09 krystian71 napisała: > Trudna sprawa, bez watpienia, zes idiotą kazdy wie =========================================================== Twoja ocena ma chrakter subiektywny - trudno z nią dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Czy slowa "brawo" i "wlasnie" to inwektywy ? 14.10.06, 18:58 krystian71 napisała: > najwiekszym grzechem PIS-u jest uwidocznienie,ze zwolennicy jego > przeciwnikow,czyli PO , jak ty , sa mizernej wartosci, nic nie potrafia > przekazac oprocz inwektyw, nie przewiduja tego,co sie moze stac i co wisi w > powietrzu,stosuja chamski beznadziejny jezyk i beznadziejna argumentacja -jak > wlasnie TY, > I ze innych zwolennikow nie maja Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Nikt się nie obraził 14.10.06, 11:30 mylisz stan ciężkiego szoku z obrazą :) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 he,he i ten stan nie mija 14.10.06, 11:33 i ciagle biedacy sie na te same sondaze powoluja, choc jak kazdy widzial w TV , Rokite pogonili nawet w tzw czerwonym zaglebiu. Nawet tam ,jego krzywa morda jest niestrawna Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 mylisz się 14.10.06, 11:36 już minął. PiS traci pozycję, jest w defensywie. Taśmy Beger to był kaczy Stalingrad! To jest początek końca! Jeszcze pomaszerujemy po ulicach kaczego Berlina! :) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: mylisz się 14.10.06, 11:39 moje biedne malenstwo. Postaram sie o ochrone dla ciebie, coby cie ten wzgardzony lud nie oplul Nic wiecej ci nie grozi , ani innym zwolennikom PO. Chyba nie sadzisz,ze przeciwko temu mizernemu planktonowi ktos wyjdzie na ulice Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Dzięki za troskę! :) 14.10.06, 11:41 Ale sam doskonale dam sobie radę! Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Dzięki za troskę! :) 14.10.06, 11:54 nie watpie.Anonimowy dupek jestes Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Dzięki za troskę! :) 14.10.06, 11:55 krystian71 napisała: > nie watpie.Anonimowy dupek jestes ========================================== Przygadał kocioł garnkowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_bg Nie wiesz synku co to socjalizm więc nie mędrkuj. 14.10.06, 11:37 A to że takei bzdury o recydywie socjalizmu, gomułkowszyźnie powtarzają ludzie , którzy lepiej od nas poznali tamten system, to tym gorzej dla stanu ich umysłów. Widać milicyjne pały trochę szarych komórek z nich wytłukły. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 coz wymagac od zwolennikow PO 14.10.06, 11:41 nie ten poziom,nie te argumenty,nie ta inteligencja. Jakby nie bylo Gomulki,powolywakliby sie na Stalina ,albo Nerona Debilizm i braki wyksztalcenia to problem abstrakta Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Wiem synku co to jest socjalizm 14.10.06, 11:43 I wiem co to jest ten "trynd" co go Kaczyński obecnie nam serwuje Zobacz co się obecnie dzieje z prywatyzacją w tym kraju (prywatyzacja stoi) i zauważ jak Kaczyński próbuje odtworzyć własność państwową i wpływy państwa w gospodarce. A potem się zastanów czy to nie jest kierunek rozwoju a la "realsocjalizm" Ja już nie mówię o powszechnej zasiłkologii Ja już nie mówię o spychaniu organizacji społecznych na margines (państwowe najważniejsze) Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Sam widzisz ile grzechów odziedziczono po III RP 14.10.06, 11:43 abstrakt2003 napisał: Najważniejsze grzechy IVRP > - autorytaryzm > - etatyzm > - korupcja > - nepotyzm > - klientelizm > - biurokracja ---> Nie wymieniłeś najpowszechniejszego grzechu III RP - złodziejstwa sankcjonowanego prawnie. Zamiatano te grzeszki pod dywan przez 16 lat. A Ty byś chciał, żeby w ciągu kilku miesięcy już było czysto. Ba, wielu miało pretensje, że już na drugi dzień po objęciu władzy nie jest czysto. Ci sami twierdzili i twierdzą, że zrobiliby to lepiej, ale do głowy im jakoś nie przychodzi prosta myśl, że jak przez kilkanaście lat tego nie potrafili a raczej nie chcieli zrobić, to i teraz pod ich jaśnieoświeconym "przywódcem" nic by się nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Ojej 14.10.06, 11:45 Zatem złodziejstwo sankcjonowane prawnie jest także domeną IV RP? Jakie to musi być przykre dla wyborców PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Ojej-odezwal sie elektorat PO 14.10.06, 11:58 b.sie cieszy ,zew ciagu roku calego zlodziejstwa nie da sie usunac I argumentuje,ze z tego powodu,to IV RP i PIS jest temu winien. A ze to sa zwolennicy PO , wiadomo , tak samo jak przyglupi abstrakt w to uwierza. Inteligentmiejszch zwolennikow im brak Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Ojojoj jaki nerwowy PiSior 14.10.06, 18:21 Kto rządzi ten jest winien I niech się nie zasłania poprzednikami Bo to żałosne Czas kochany wziąć odpowiedzielność za swoje rządy Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Re: Nie bądź taki okrutny dla III RP 14.10.06, 12:02 Mowimy o tzw. "IV RP". Obudz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 O czymś czego nie ma?? 14.10.06, 12:06 no to zycze owocnej dyskusji o grzechach nieistniejacego państwa :D Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Motasz sie 14.10.06, 12:14 Zyjemy w panstwie, ktore nazywa sie Rzeczpospolita Polska (poczytaj w Konstytucji). Nazwy "III RP", "IV RP" sa nazwami zwyczajowymi, wymyslonymi przez politykow, przyjetymi przez media i spoleczenstwo. Tak ciezko to zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: 7 głównych 14.10.06, 11:45 pycha (zawsze miałe3m rację) łakomstwo (na wszystko: stanowiska, wpływy, pieniądze...) nieczystość (zagrań) zazdrość (o opinię w mediach i na świecie) obżarstwo i pijaństwo (ukryte) gniew (na wszystkich nie podporządkowanych) lenistwo (w reformowaniu istoty kraju) Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Ale ty opisałeś grzechy J.K. 14.10.06, 11:47 Co prawda on postępuje w myśl zasady "Państwo to ja (i mój brat)!" Ale ja jednak rozdzielam te dwa (trzy) byty. Ja mówię o IVRP. Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: Jednak rzeczywiście Państwo to JA(rosław) 14.10.06, 11:55 Jak powiadał Majakowski: Partia i Lenin bliźnięta - bracia, Kogo bardziej Matka Historia ceni? Mówimy Lenin, a w domyśle Partia, Mówimy Partia, a w domysle Lenin. Tutaj trzeba oczywiście podstawić Kaczyńskiego i IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 W III RP nie ma etatyzmu, korupcji, nepotyzmu 14.10.06, 11:57 klientelizmu i biurokracji czy tak? O autorytaryzmie nie masz zielonego pojęcia wiec do tego sie nie przyczepię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Nie wiem czy zauważyłeś ale jest to wątek 14.10.06, 12:00 poświęcony grzechom IV RP a nie III RP. Jeśli masz ochotę analizować grzechy III RP to załóż osobny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Nie wiem czy zauważyłeś ale jest to wątek 14.10.06, 12:04 Ale te grzechy są tożsame dla obu RP :-) Czym wiec sie różnią o ile mozna uznać ze coś takiego jak IV RP istnieje bo mam bardzo powazne wątpliwości nie tylko z prawnego punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Nie wiem czy zauważyłeś ale jest to wątek 14.10.06, 12:07 reakcjonista1 napisał: > Ale te grzechy są tożsame dla obu RP :-) > Czym wiec sie różnią o ile mozna uznać ze coś takiego jak IV RP istnieje bo mam > bardzo powazne wątpliwości nie tylko z prawnego punktu widzenia. ========================================================================= I tu się z szanownym panem reakcjonistą1 ZGADZAM! :) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Najważniejsza wada abstrakta? 14.10.06, 12:07 Używa słów, których znaczenia nie do końca rozumie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Witaj :) 14.10.06, 12:09 Śmiałą tezę postawiałaś! Możesz ją udowodnić miłośniczko talentu Michała Wiszniewskiego? :) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Witaj :) 14.10.06, 12:14 a choćby Twój karlizm, który nie ma nic wspólnego ze wzrostem jego twórców ;))) A Wiśniewski akurat jest znakomitym przykładem, jak ciezką praca mozna osiagnąć sukces mając w d... salon ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Witaj :) 14.10.06, 12:23 asienka32 napisała: > a choćby Twój karlizm, który nie ma nic wspólnego ze wzrostem jego twórców ;))) ================================================ hi hi :) To właśnie było semantyczne nadużycie! > > A Wiśniewski akurat jest znakomitym przykładem, jak ciezką praca mozna osiagnąć > > sukces mając w d... salon ;) ================================================ A ja mam w d... taką muzykę ;) Choć podziwiam go za marketingową sprawność. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Witaj :) 14.10.06, 12:42 > A ja mam w d... taką muzykę ;) Choć podziwiam go za marketingową sprawność. A co sądzisz o Virgin? Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Witaj :) 14.10.06, 13:07 asienka32 napisała: > > A ja mam w d... taką muzykę ;) Choć podziwiam go za marketingową sprawnoś > ć. > > A co sądzisz o Virgin? =============================== A co to jest? Pierwszy raz słyszę tę nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Ech Ty stary ramol jesteś, skoro nie wiesz :)))))) 14.10.06, 13:12 abstrakt2003 napisał: > asienka32 napisała: > > > > A ja mam w d... taką muzykę ;) Choć podziwiam go za marketingową sp > rawnoś > > ć. > > > > A co sądzisz o Virgin? > =============================== > A co to jest? Pierwszy raz słyszę tę nazwę. > > www.virgin.net.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Ech Ty stary ramol jesteś, skoro nie wiesz :) 14.10.06, 13:20 he he stary? dobry rocznik '73 :) ======================================== No na zdjęciach nie powiem prezentuje sie świetnie! Ale jak to śpiewa? PS asieńka a może ty tu uskuteczniasz autoreklamę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ech Ty stary ramol jesteś, skoro nie wiesz :) 14.10.06, 13:32 abstrakt2003 napisał: > he he stary? dobry rocznik '73 :) Liczy się duch a nie rocznik :) A wwieku chrystusowym różnie to bywa,co widzępo niektórych znajomych. > No na zdjęciach nie powiem prezentuje sie świetnie! Ale jak to śpiewa? Zaskakująco nieźle, na stronie są teledyski. > PS > asieńka a może ty tu uskuteczniasz autoreklamę? ;) Jestem przeciwieństwem blondynki, przynajmniej z wyglądu :) Odpowiedz Link Zgłoś
luciferrr Re: Nie jest to również wątek o estetyce IVRP :) 14.10.06, 13:12 ZADUCH Narodu Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Najważniejsze grzechy IVRP 14.10.06, 18:07 Popieranie awanturnictwa Busha. Uczciwie nalezy dodać, że odziedziczyła to po Kwasie. Ale rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
gruby190 Grzechem rzekomej IV RP jest to, że jest IV PRL 14.10.06, 19:02 Najwiekszym grzechem rzekomej IV RP jest to, że nie jest IV RP lecz IV PRL - na szczęście tylko IV PRL (w budowie) :-((( Odpowiedz Link Zgłoś