Dodaj do ulubionych

Odebrać szkoły z rąk idiotów

20.10.06, 01:59
"Według senatu UW, wypowiedzi ministra i wiceministra edukacji na temat ewolucji dowodzą, że "są oni skrajnie niekompetentni w kwestiach, które od lat stanowią podstawowy kanon wykształcenia obywateli wszystkich cywilizowanych krajów". "Tego rodzaju osoby powinny być jak najszybciej pozbawione możliwości wywierania wpływu na edukację młodego pokolenia Polaków" - ocenili autorzy uchwały.
Senat UW jako swoje oficjalne stanowisko przyjął jednomyślnie uchwałę Rady Wydziału Biologii Uniwersytetu Warszawskiego z 16 października 2006 r. w sprawie nauczania teorii ewolucji".
wiadomosci.onet.pl/1420956,11,item.html
Jednym słowem wszystko jasne. Co na to nauczyciele? Nadal będą tolerować idiotyzmy swoich szefów?
Obserwuj wątek
    • benio16 o programach nauczania musi decydowac 20.10.06, 02:02
      rada profesorw, a nie polityczny ministerek, ktory okazal sie nieukiem. Nawet
      KK zaakceptowal teorie ewolucji.
      • wesoly.elektron Re: o programach nauczania musi decydowac 20.10.06, 02:38
        ministerek ma dwa fakultety

a ty w kibucu kozy pasiesz
        • benio16 nadal jednak ten ministerek jest glupi 20.10.06, 03:03
          Dzisiaj normalny czlowiek ma po kilka fakultetow, a madrzejsi maja nawet
          doktoraty i profesury, i oni powinni decydowac, a nie nieuki. Coz on wie o
          nauce, ze smie negowac teorie, ktora popiera cala powazna nauka?
          Ja go nawet kiedys popieralem, ale po tym zagraniu, bede go ostro krytykowac.
    • apoplaws Ja to się nawet cieszę 20.10.06, 03:02
      czysto egoistycznie z tego zwrotu w kierunku irracjonalizmu. Im gorsza edukacja
      kolejnych roczników, tym pewniejszy jestem, że do emerytury mam zapewnioną pracę.
      Panie Giertych - jestem z panem. Im więcej debili pan wyprodukujesz, tym lepiej
      dla mnie.
      Swoją drogą, konsekwetnie (ale może logika też już jest łże?) czas zanegować Big
      Bang (no ewolucja wszechświata to już skrajne pogwałcenie "intelligent project"
      i impliite zakłada również wszelkie dalsze ewolucje).
      Proponuję wniesienie pod obrady komisji europejskiej kwestii dopplerowskiego
      przesunięcia widma galaktyk ku czerwieni (czerwieni! skandal). W dalszej
      perspektywie, może czas uporać się z żydowskimi wynalazkami typu teoria
      względności.Etc. Brawo!!!
      Alleluja i do przodu!
    • zapijaczonyryj i Polskę też 20.10.06, 05:43
      „każdy c h u j ma swój strój”-Marek Nowakowski” „
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka