Dodaj do ulubionych

Agent "Sengi" odstrzelony.

27.10.06, 06:41
"Nasz Dziennik": Dziennikarz "Polityki" i TVP, komentator polityczny programu w publicznej telewizji "Siedem dni - świat", był agentem peerelowskiego wywiadu wojskowego.

wiadomosci.onet.pl/1424495,11,item.html
Obserwuj wątek
    • sam_sob Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 08:00
      I to bez sądu, zatem kolejny powód do rozróby - ataku na dziennikarzy członków
      PO.:))
    • x2468 Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 08:22
      Gdyby nie agenci PRLu to smrod by wam lapy powykrecal.To agenci prl wykradli
      Niemcom recepte na proszek do prania.Rowniez agenci prl obserwowali niemieckie
      sluzby i protoplastow pani Steinbach.
    • wujaszek_joe Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 08:25
      co to za kraj który własnych agentów bez sądu dekonspiruje
      • kaczysta [...] 27.10.06, 08:28
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • snajper55 Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 08:38
        wujaszek_joe napisał:

> co to za kraj który własnych agentów bez sądu dekonspiruje

Kaczogród.

S.
        • petrucio A swistak 27.10.06, 12:08
          zawija.....
          • 9111951u Re: A swistak 27.10.06, 14:36
            i za łałtorytet gra w mediach tzw. publicznych.
        • 9111951u Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:28
          kolega funkcjonalny analfabeta, agent to nie przestępca, natomiast przestępcę
          ujawnia się w każdym cywilizowanym kraju.
      • ab_extra To nie był agent naszego państwa 27.10.06, 10:44
        tylko PRLu
        • p.s.j Re: To nie był agent naszego państwa 27.10.06, 14:41
          A RP na wychodźtwie w Londynie miał swoich Jaśków Bondów?
          • warsawyak Re: To nie był agent naszego państwa 27.10.06, 15:31
            Bondowi Kuba na imię.
            • 9111951u Re: To nie był agent naszego państwa 27.10.06, 15:51
              a nawet Ałganov.
      • venus99 Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:20
        jak to co za kraj?kraj idiotów.
    • kotek.filemon Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 08:41
      > "Nasz Dziennik": Dziennikarz "Polityki" i TVP, komentator polityczny programu w
      > publicznej telewizji "Siedem dni - świat", był agentem peerelowskiego wywiadu
      > wojskowego.

I bardzo dobrze...
    • snajper55 Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 09:10
      kaczysta napisał:

> "Nasz Dziennik": Dziennikarz "Polityki" i TVP, komentator polityczny programu
      > w publicznej telewizji "Siedem dni - świat", był agentem peerelowskiego wywia
      > du wojskowego.

Coś w tym złego ? A Wassermann był peerelowskim prokuratorem. No i co ? A ja
      byłem peerelowskim studentem. No i co ?

S.
      • 9111951u Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:22
        albo się jest agentem albo łałtorytetem w mediach tzw. publicznych nie
        wiedziałeś tego przygłupie od kompanijnego klopa ?
        • p.s.j Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:42
          Głupie rozumowanie. Dla mnie pewien agent był autorytetem od traktowania kobiet
          (James Bond), a inny od odwagi i stawiania czoła najeźdzcy (agent J-23, ps.
          "Hans Kloss")
          • 9111951u Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:54
            no tak ale to był łałtorytet w łozku a nie mediach tzw. publicznych.
            • p.s.j Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 15:00
              A co za istotna różnica? Bond też jest eksponowany w przestrzeni publicznej,
              agent jeden! Jak ktoś jest tak upośledzony umysłowo, że media publiczne czy
              prywatne stanowią dla niego bezkrytycznie obiektywne źródło wiedzy, to powinni
              takiego osobnika z automatu ubezwłasnowalniać.
    • karol113 Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 09:18
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20061027&id=po01.txt
      Teraz "Nasz Dziennik" decyduje kto byl agentem ???
    • wiosnaludzikow Tak komuna czyniła wirtualny świat 27.10.06, 09:22
      Tak właśnie komuna, dzieki takim Mroziewiczom czyniła społeczęństwu wodę z
      mózgów, którą to pałeczkę przejął pózniej Adama michnik z jego Gazetą Wyborczą.
      • verbaveritatis Tylko szkalujecie 27.10.06, 10:23
        Mroziewicz jest swietnym dziennikarzem i myślę, że jego współpraca z WSI była
        pożyteczna dla czytelnika i słuchacza TVP. A polskie słuzby specjalne mają na
        swym koncie wiele sukcesów, chocby w Iraku: agenci wychowani w czasach
        tzw.komuny!
        • wirwieder Mroziewicz: to oszczerstwo! 27.10.06, 10:42
          Krzysztof Mroziewicz powiedział Informacyjnej Agencji Radiowej, że nigdy nie
          był agentem służb specjalnych. Dziennikarz oświadczył, że jest to oszczerstwo.
          Twierdzi też, że służby nie pomagały mu nigdy w karierze dziennikarskiej.
          Przyznał, że gdy był na placówkach zagranicznych kontaktował się z ambasadami i
          rozmawiał z wieloma ludźmi. Powiedział, że mogło tak być, że byli to ludzie z
          wywiadu, ale mówi, że jeśli nawet tak było, to był nieświadomy wykorzystywania
          go przez służby specjalne. Oświadczył, że po powrocie zarówno z Kuby, jak i z
          Panamy nikt z nim nie rozmawiał o jego pobycie w tych krajach. Powiedział też,
          że nawet po zredagowaniu i nadaniu przez niego podczas jego pracy w Polskiej
          Agencji Prasowej informacji o zamachu na papieża nikt ze służb z nim o tym nie
          rozmawiał. Mroziewicz przyznał, że domyślał się, że służby mogły gromadzić akta
          na jego temat, ponieważ dużo podróżował i kontaktował się z polskimi placówkami
          za granicą. Zapowiedział, że postara się zapoznać z materiałami na jego temat.
          Nie wykluczył skierowania do sądu sprawy przeciwko "Naszemu
          Dziennikowi". "Naszemu Dziennikowi" proces nalezy sie nie od dzisiaj. Wyjątkowo
          wredny dziennik.
          • ab_extra Subotic już złożył pozew do sądu? A TVN? 27.10.06, 10:47
            Ile odszkodowania zażądała? :)
            • kubala11 Re: Subotic już złożył pozew do sądu? A TVN? 27.10.06, 12:11
              A Frasyniuk, a major Kittel
              • 9111951u Re: Subotic już złożył pozew do sądu? A TVN? 27.10.06, 15:46
                no żeby tak poniżać łałtorytety ?
        • wiosnaludzikow Re: Tylko szkalujecie 27.10.06, 12:16
          verbaveritatis napisał:

> Mroziewicz jest swietnym dziennikarzem i myślę, że jego współpraca z WSI była
          > pożyteczna dla czytelnika i słuchacza TVP. A polskie słuzby specjalne mają na
          > swym koncie wiele sukcesów, chocby w Iraku: agenci wychowani w czasach
          > tzw.komuny!
          Nie neguje sukcesów polskich służb specjalnych . Wypowiedziałem sie na inny
          temat. Na temat agenta w mediach i robienia wody z mózgu społeczeństwu przez
          słuzby. To jest niedopuszczalne.
          • 9111951u Re: Tylko szkalujecie 27.10.06, 14:08
            zgadza się tylko szkalują tego Lesiaka co to w ramach ścigania przestępców
            gospodarczych preparował lojalkę Kaczyńskiego. Muszę powiedzieć, ze to jest
            cięzkie przestepstwo gospodarcze oczywiście Kaczyńskiego a nie lesiaka.
    • devegas Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:20
      kaczysta napisał:

> "Nasz Dziennik": Dziennikarz "Polityki" i TVP, komentator polityczny programu w
      > publicznej telewizji "Siedem dni - świat", był agentem peerelowskiego wywiadu
      > wojskowego.

Jaja. Za nim Prezydent z kolegami opracują procedurę ujawniania agentów to Antek z kolegami już wszystkich sztuka po sztuce wychlapie.
      • 9111951u Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:23
        kolega nie docenia WSI oni ich mieli tylu ,że na parę lat starczy.
        • devegas Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:53
          9111951u napisała:

> kolega nie docenia WSI oni ich mieli tylu ,że na parę lat starczy.

Kolega nie docenia Antka. Jak się Antek podekscytuje trochę to przygotuje nieformalne listy i puści w obieg. Da radę.
          • 9111951u Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:57
            kolega zazdrości ewidentnie Antkowi, powiem wprost jest czego.
            • devegas Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 15:13
              9111951u napisała:

> kolega zazdrości ewidentnie Antkowi, powiem wprost jest czego.
              a jasne, mistrz skrótu myślowego.
    • homosovieticus Za Morozewiczem pójdą Passent i Gugała. Obaj 27.10.06, 14:40
      Panowie także mieli bardzo ciekaw epizod z kariera dyplomatyczną.Obaj tez
      wsławili sie "bezstronnoscia{ w stosunku do "Solidarnosci" i tego odłamu
      polskiego społeczeństwa ,który zadał podmiotowosci.
      • 9111951u Re: Za Morozewiczem pójdą Passent i Gugała. Obaj 27.10.06, 14:40
        Towarzysz Gugała został rzucony na rezerwowy front.
      • devegas Re: Za Morozewiczem pójdą Passent i Gugała. Obaj 27.10.06, 14:56
        homosovieticus napisał:

> Panowie także mieli bardzo ciekaw epizod z kariera dyplomatyczną.Obaj tez
        > wsławili sie "bezstronnoscia{ w stosunku do "Solidarnosci" i tego odłamu
        > polskiego społeczeństwa ,który zadał podmiotowosci.

To Kolega już po lekturze raportu WSI ?
        • 9111951u Re: Za Morozewiczem pójdą Passent i Gugała. Obaj 27.10.06, 15:37
          raport muszą czytać funkcjonalni analfabeci co to im praleczki z mediów tzw.
          publicznych mózgi wyprały.
    • jola_iza Re: Zawsze wierzyłam 27.10.06, 14:46
      Że wywiad wojskowy miał mądrych pracowników i dobierał sobie inteligentnych agentów. Oby to było prawdą.
      • 9111951u Re: Zawsze wierzyłam 27.10.06, 14:51
        zwłaszcza Taki Żemek to był dobrany inteligentny facet.
        • jola_iza Re: Zawsze wierzyłam 27.10.06, 14:59
          Wypadki przy pracy się zdarzają. Nawet jak 10% agentów i pracowników okaże się miernotami nie zmieni to faktu,że w IV RP proporcje są odwrotne.
          • 9111951u Re: Zawsze wierzyłam 27.10.06, 15:11
            na przykład taki Urban, dostał lojalke od Lesiaka i co ? dał plamę.
            • jola_iza Re: Zawsze wierzyłam 27.10.06, 15:17
              Jaką plamę ? Dopiero sąd ustalił, że fałszywka była. Urban się wycofał i przeprosił. Kaczkom się to jeszcze nie zdarzyło nawet po wyroku :)
              • 9111951u Re: Zawsze wierzyłam 27.10.06, 15:22
                co to za agent co musi przepraszać ?
      • devegas Re: Zawsze wierzyłam 27.10.06, 14:59
        jola_iza napisała:

> Że wywiad wojskowy miał mądrych pracowników i dobierał sobie inteligentnych age
        > ntów. Oby to było prawdą.

A co kogo obchodzą pracownicy wywiadu wojskowego i sam wywiad, trza ujawnić!
        Jak się ujawni to Polska będzie czysta. Pytanie mam tylko jedno czy silniejsza?
        • 9111951u Re: Zawsze wierzyłam 27.10.06, 15:26
          To straszne ujawnić .
          • x2468 Re: Zawsze wierzyłam 27.10.06, 17:39
            Uczcie sie osly od madrzejszych.W Berlinie jest np Richard Sorge Strasse.Jes
            rowniez Roza Luksemburg Platz i oczywiscie ulice Karola Marksa,Bersarina i gen
            Wojny.Moze dzieki takiemu podejsciu do histori Niemcy sa potega.A Polska kacza.
    • grzegorzlubomirski A tak szkalowal komune i wszystko co lewicowe 27.10.06, 16:01
      Tacy sa najgorsi, zaluzona kara. Chcial wolnosci to ja bedzie mial. Czeka go
      smierc publiczna, dla takiego chyba nie ma nic gorszego. Hejnal czy Moczu tez
      sie zazekali.
    • lux_et_veritas Koniec "Politruki" bliski n/t 27.10.06, 16:02

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka