kaczysta 27.10.06, 06:41 "Nasz Dziennik": Dziennikarz "Polityki" i TVP, komentator polityczny programu w publicznej telewizji "Siedem dni - świat", był agentem peerelowskiego wywiadu wojskowego. wiadomosci.onet.pl/1424495,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sam_sob Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 08:00 I to bez sądu, zatem kolejny powód do rozróby - ataku na dziennikarzy członków PO.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 08:22 Gdyby nie agenci PRLu to smrod by wam lapy powykrecal.To agenci prl wykradli Niemcom recepte na proszek do prania.Rowniez agenci prl obserwowali niemieckie sluzby i protoplastow pani Steinbach. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 08:25 co to za kraj który własnych agentów bez sądu dekonspiruje Odpowiedz Link Zgłoś
kaczysta [...] 27.10.06, 08:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 08:38 wujaszek_joe napisał: > co to za kraj który własnych agentów bez sądu dekonspiruje Kaczogród. S. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: A swistak 27.10.06, 14:36 i za łałtorytet gra w mediach tzw. publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:28 kolega funkcjonalny analfabeta, agent to nie przestępca, natomiast przestępcę ujawnia się w każdym cywilizowanym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: To nie był agent naszego państwa 27.10.06, 14:41 A RP na wychodźtwie w Londynie miał swoich Jaśków Bondów? Odpowiedz Link Zgłoś
warsawyak Re: To nie był agent naszego państwa 27.10.06, 15:31 Bondowi Kuba na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:20 jak to co za kraj?kraj idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 08:41 > "Nasz Dziennik": Dziennikarz "Polityki" i TVP, komentator polityczny programu w > publicznej telewizji "Siedem dni - świat", był agentem peerelowskiego wywiadu > wojskowego. I bardzo dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 09:10 kaczysta napisał: > "Nasz Dziennik": Dziennikarz "Polityki" i TVP, komentator polityczny programu > w publicznej telewizji "Siedem dni - świat", był agentem peerelowskiego wywia > du wojskowego. Coś w tym złego ? A Wassermann był peerelowskim prokuratorem. No i co ? A ja byłem peerelowskim studentem. No i co ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:22 albo się jest agentem albo łałtorytetem w mediach tzw. publicznych nie wiedziałeś tego przygłupie od kompanijnego klopa ? Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:42 Głupie rozumowanie. Dla mnie pewien agent był autorytetem od traktowania kobiet (James Bond), a inny od odwagi i stawiania czoła najeźdzcy (agent J-23, ps. "Hans Kloss") Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:54 no tak ale to był łałtorytet w łozku a nie mediach tzw. publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 15:00 A co za istotna różnica? Bond też jest eksponowany w przestrzeni publicznej, agent jeden! Jak ktoś jest tak upośledzony umysłowo, że media publiczne czy prywatne stanowią dla niego bezkrytycznie obiektywne źródło wiedzy, to powinni takiego osobnika z automatu ubezwłasnowalniać. Odpowiedz Link Zgłoś
karol113 Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 09:18 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20061027&id=po01.txt Teraz "Nasz Dziennik" decyduje kto byl agentem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Tak komuna czyniła wirtualny świat 27.10.06, 09:22 Tak właśnie komuna, dzieki takim Mroziewiczom czyniła społeczęństwu wodę z mózgów, którą to pałeczkę przejął pózniej Adama michnik z jego Gazetą Wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Tylko szkalujecie 27.10.06, 10:23 Mroziewicz jest swietnym dziennikarzem i myślę, że jego współpraca z WSI była pożyteczna dla czytelnika i słuchacza TVP. A polskie słuzby specjalne mają na swym koncie wiele sukcesów, chocby w Iraku: agenci wychowani w czasach tzw.komuny! Odpowiedz Link Zgłoś
wirwieder Mroziewicz: to oszczerstwo! 27.10.06, 10:42 Krzysztof Mroziewicz powiedział Informacyjnej Agencji Radiowej, że nigdy nie był agentem służb specjalnych. Dziennikarz oświadczył, że jest to oszczerstwo. Twierdzi też, że służby nie pomagały mu nigdy w karierze dziennikarskiej. Przyznał, że gdy był na placówkach zagranicznych kontaktował się z ambasadami i rozmawiał z wieloma ludźmi. Powiedział, że mogło tak być, że byli to ludzie z wywiadu, ale mówi, że jeśli nawet tak było, to był nieświadomy wykorzystywania go przez służby specjalne. Oświadczył, że po powrocie zarówno z Kuby, jak i z Panamy nikt z nim nie rozmawiał o jego pobycie w tych krajach. Powiedział też, że nawet po zredagowaniu i nadaniu przez niego podczas jego pracy w Polskiej Agencji Prasowej informacji o zamachu na papieża nikt ze służb z nim o tym nie rozmawiał. Mroziewicz przyznał, że domyślał się, że służby mogły gromadzić akta na jego temat, ponieważ dużo podróżował i kontaktował się z polskimi placówkami za granicą. Zapowiedział, że postara się zapoznać z materiałami na jego temat. Nie wykluczył skierowania do sądu sprawy przeciwko "Naszemu Dziennikowi". "Naszemu Dziennikowi" proces nalezy sie nie od dzisiaj. Wyjątkowo wredny dziennik. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Subotic już złożył pozew do sądu? A TVN? 27.10.06, 10:47 Ile odszkodowania zażądała? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Subotic już złożył pozew do sądu? A TVN? 27.10.06, 12:11 A Frasyniuk, a major Kittel Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Subotic już złożył pozew do sądu? A TVN? 27.10.06, 15:46 no żeby tak poniżać łałtorytety ? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Tylko szkalujecie 27.10.06, 12:16 verbaveritatis napisał: > Mroziewicz jest swietnym dziennikarzem i myślę, że jego współpraca z WSI była > pożyteczna dla czytelnika i słuchacza TVP. A polskie słuzby specjalne mają na > swym koncie wiele sukcesów, chocby w Iraku: agenci wychowani w czasach > tzw.komuny! Nie neguje sukcesów polskich służb specjalnych . Wypowiedziałem sie na inny temat. Na temat agenta w mediach i robienia wody z mózgu społeczeństwu przez słuzby. To jest niedopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Tylko szkalujecie 27.10.06, 14:08 zgadza się tylko szkalują tego Lesiaka co to w ramach ścigania przestępców gospodarczych preparował lojalkę Kaczyńskiego. Muszę powiedzieć, ze to jest cięzkie przestepstwo gospodarcze oczywiście Kaczyńskiego a nie lesiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
devegas Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:20 kaczysta napisał: > "Nasz Dziennik": Dziennikarz "Polityki" i TVP, komentator polityczny programu w > publicznej telewizji "Siedem dni - świat", był agentem peerelowskiego wywiadu > wojskowego. Jaja. Za nim Prezydent z kolegami opracują procedurę ujawniania agentów to Antek z kolegami już wszystkich sztuka po sztuce wychlapie. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:23 kolega nie docenia WSI oni ich mieli tylu ,że na parę lat starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
devegas Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:53 9111951u napisała: > kolega nie docenia WSI oni ich mieli tylu ,że na parę lat starczy. Kolega nie docenia Antka. Jak się Antek podekscytuje trochę to przygotuje nieformalne listy i puści w obieg. Da radę. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 14:57 kolega zazdrości ewidentnie Antkowi, powiem wprost jest czego. Odpowiedz Link Zgłoś
devegas Re: Agent "Sengi" odstrzelony. 27.10.06, 15:13 9111951u napisała: > kolega zazdrości ewidentnie Antkowi, powiem wprost jest czego. a jasne, mistrz skrótu myślowego. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Za Morozewiczem pójdą Passent i Gugała. Obaj 27.10.06, 14:40 Panowie także mieli bardzo ciekaw epizod z kariera dyplomatyczną.Obaj tez wsławili sie "bezstronnoscia{ w stosunku do "Solidarnosci" i tego odłamu polskiego społeczeństwa ,który zadał podmiotowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Za Morozewiczem pójdą Passent i Gugała. Obaj 27.10.06, 14:40 Towarzysz Gugała został rzucony na rezerwowy front. Odpowiedz Link Zgłoś
devegas Re: Za Morozewiczem pójdą Passent i Gugała. Obaj 27.10.06, 14:56 homosovieticus napisał: > Panowie także mieli bardzo ciekaw epizod z kariera dyplomatyczną.Obaj tez > wsławili sie "bezstronnoscia{ w stosunku do "Solidarnosci" i tego odłamu > polskiego społeczeństwa ,który zadał podmiotowosci. To Kolega już po lekturze raportu WSI ? Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Za Morozewiczem pójdą Passent i Gugała. Obaj 27.10.06, 15:37 raport muszą czytać funkcjonalni analfabeci co to im praleczki z mediów tzw. publicznych mózgi wyprały. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Zawsze wierzyłam 27.10.06, 14:46 Że wywiad wojskowy miał mądrych pracowników i dobierał sobie inteligentnych agentów. Oby to było prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Zawsze wierzyłam 27.10.06, 14:51 zwłaszcza Taki Żemek to był dobrany inteligentny facet. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Zawsze wierzyłam 27.10.06, 14:59 Wypadki przy pracy się zdarzają. Nawet jak 10% agentów i pracowników okaże się miernotami nie zmieni to faktu,że w IV RP proporcje są odwrotne. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Zawsze wierzyłam 27.10.06, 15:11 na przykład taki Urban, dostał lojalke od Lesiaka i co ? dał plamę. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Zawsze wierzyłam 27.10.06, 15:17 Jaką plamę ? Dopiero sąd ustalił, że fałszywka była. Urban się wycofał i przeprosił. Kaczkom się to jeszcze nie zdarzyło nawet po wyroku :) Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Zawsze wierzyłam 27.10.06, 15:22 co to za agent co musi przepraszać ? Odpowiedz Link Zgłoś
devegas Re: Zawsze wierzyłam 27.10.06, 14:59 jola_iza napisała: > Że wywiad wojskowy miał mądrych pracowników i dobierał sobie inteligentnych age > ntów. Oby to było prawdą. A co kogo obchodzą pracownicy wywiadu wojskowego i sam wywiad, trza ujawnić! Jak się ujawni to Polska będzie czysta. Pytanie mam tylko jedno czy silniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Zawsze wierzyłam 27.10.06, 17:39 Uczcie sie osly od madrzejszych.W Berlinie jest np Richard Sorge Strasse.Jes rowniez Roza Luksemburg Platz i oczywiscie ulice Karola Marksa,Bersarina i gen Wojny.Moze dzieki takiemu podejsciu do histori Niemcy sa potega.A Polska kacza. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski A tak szkalowal komune i wszystko co lewicowe 27.10.06, 16:01 Tacy sa najgorsi, zaluzona kara. Chcial wolnosci to ja bedzie mial. Czeka go smierc publiczna, dla takiego chyba nie ma nic gorszego. Hejnal czy Moczu tez sie zazekali. Odpowiedz Link Zgłoś