Dodaj do ulubionych

Mam identyczne odczucia ...

27.10.06, 20:53
" Mnie zaś jest osobiście przykro, niedawno pisałem , że marzy mi sę kraj , w
którym mozna szanować braci Kaczyńskich, Jana Marię Rokitę i Donalda
Tuska.Nadal tak uwazam i nadal zycze im wszystkim szczęscia i powodzenia.Ale
na szacunek trzeba też, panie Donaldzie, choc trochę zasłuzyć.Cel nie uswięca
środków.Jeśłi ktoś pana przekonał, że jest inaczej, niech pan czy prtędzej
zmieni doradców"

Tyle P.Zaremba, i ja podpisuje sie pod tym obiema rękoma, domniemając, że
biegli w wydarzeniach naszej sceny politycznej wiedzą w czym rzecz...
Obserwuj wątek
    • kacza.republika.bananowa też bym się podpisała 27.10.06, 20:58

gdyby pan Zaremba potraktował Kaczyńskiego tak samo jak Tuska

ale od Kaczyńskiego Zaremba nic nie wymaga, on ma u p. redaktora szacunek
      bezwarunkowy i do woli może działać w/g idei "cel uświęca środki". Tak jak
      zadziałał w sprawie mediów publicznych, wsadzając wszędzie miernoty z partyjnego
      nadania i koalicyjnego parytetu.
      • camille_pissarro Re: też bym się podpisała 27.10.06, 21:04
        proszę wskazać gdzie P.Zaremba explicite wymaga od D.Tuska spełnienia
        okreslonych warunków brzegowych, by mógł bewz żadnych sprzeciwó ( ze strony
        P.Zaremby ) korzystać z reguł Machiavellego...
        • hrabia.m.c Re: ciekawe czy pan Zaremba 27.10.06, 21:07
          martwił sie o zbawienie Kaczyńskiego ,gdy ten drugą koalicję zwierał z
          Lepperem:)))
          • camille_pissarro ten watek dotyczy zgoła innego problemu, 27.10.06, 21:13
            jesli inetresuje Cię ta kwestia , prośba o założenie wątku przewodniego, ten
            bowiem w przeciwieństwie do złożonych aplikacji jest li tylko jednowątkowy ...
            • hrabia.m.c Re: ten watek dotyczy zgoła innego problemu, 27.10.06, 21:40
              camille_pissarro napisał:

> jesli inetresuje Cię ta kwestia , prośba o założenie wątku przewodniego, ten
              > bowiem w przeciwieństwie do złożonych aplikacji jest li tylko jednowątkowy ...
              >

Jakie to proste:))))))))
        • kubala11 Re: też bym się podpisała 28.10.06, 00:15
          Prosisz o konkrety, a to trudne i nie da się frazesami podeprzeć, dlatego
          odpowiedzi nie ma.:))
      • czwarta.rzeczpospolita Re: Jako opoprtunistka, też się podpisze. 27.10.06, 21:12
        Oportunizm to jest najlepsza receta na zycie - tu sie zgadzamy, Panie PiSarro.

Zawsze sie ustwiajmy z wiatrem i z pradem! Jak Tusk dojdzie do wladzy, to z
        Kaczorow bedziem ciagnac lacha na Forum - a poki Kaczory sa u wladzy, to
        ciagnijmy lacha z Tuska.
        • camille_pissarro Re: Jako opoprtunistka, też się podpisze. 27.10.06, 21:19
          totalna pomyłka.Ciekawe, z którego post'u wyniak , ze miałbym byc
          koniukturalistą ? Nie interesuje mnie kto jest u władzy , ważne aby dla niego
          azymutem było dobro kraju i jego obywateli.Może brzmi to jak truizm , ale w
          życiu politycznym marzy mi się stabilizacji i normalna flauta, gdzie w sferze
          ekonimcznej wyznacznikiem jest pracą organiczną czy u podstaw jak kto woli ...
          • jaa_ga Re: Jako opoprtunistka, też się podpisze. 27.10.06, 22:42
            Nie interesuje mnie kto jest u władzy

*** Ciebie nie, Zarembę - tak
    • dewot007 Re: Mam identyczne odczucia ... 27.10.06, 21:11
      Ja też bym chciał móc z szacunkiem i powagą chełpić się polskim prezydentem i
      premierem !
      Bardzo bym chciał !
      No, ale nawet na odrobinę szacunku trzeba sobie zasłużyć czynami, a w słowach
      zachować powściągliwość nie obrażając inaczej myślących !
      Pokora i służba społeczeństwu czyni prawdziwego polityka.
      Zwalczajmy politykierów zbyt chciwych władzy !

. . .

"Czasem zdarzają się takie sytuacje, że trzeba powiedzieć prawdę i prezydent
      bierze to na siebie. Sądzę, że historia oceni to dobrze" –
      Jarosław Kaczyński do dziennikarzy w Sejmie – 8.09.06
    • bush_w_wodzie Re: Mam identyczne odczucia ... 27.10.06, 21:14

> " Mnie zaś jest osobiście przykro, niedawno pisałem , że marzy mi sę kraj , w
      > którym mozna szanować braci Kaczyńskich, Jana Marię Rokitę i Donalda
      > Tuska.Nadal tak uwazam i nadal zycze im wszystkim szczęscia i powodzenia.Ale
      > na szacunek trzeba też, panie Donaldzie, choc trochę zasłuzyć.Cel nie uswięca
      > środków.Jeśłi ktoś pana przekonał, że jest inaczej, niech pan czy prtędzej
      > zmieni doradców"
      >
      > Tyle P.Zaremba, i ja podpisuje sie pod tym obiema rękoma, domniemając, że
      > biegli w wydarzeniach naszej sceny politycznej wiedzą w czym rzecz...

szalenie jednostronna wypowiedz niestety - zeby skomentowac delikatnie
      • rewolucja_moralna Re: Mam identyczne odczucia ... 27.10.06, 21:20
        bush_w_wodzie napisał:

>
        > szalenie jednostronna wypowiedz niestety - zeby skomentowac delikatnie
        >
        >
        Mentor od dawien dawna udaje, że jest obiektywny. Ale po co?
      • camille_pissarro Re: Mam identyczne odczucia ... 27.10.06, 21:22
        A można wskazać , w czym ta jednostronność P.Zaremby sie przejawia ?
        • bush_w_wodzie Re: Mam identyczne odczucia ... 27.10.06, 21:28

> A można wskazać , w czym ta jednostronność P.Zaremby sie przejawia ?

w tym ze zaczyna od pisania o pis i po a potem pietnuje tuska. nie wydaje mi sie
          zeby ktos niestronniczy mogl tak latwo przejsc do porzadku dziennego nad bardzo
          licznymi brzydkimi dzialaniami kaczynskich. nie chce tu roztrzasac tego komu
          nalezy sie mniej szacunku i dlaczego - w niejednostronnej wypowiedzi nalezaloby
          przynajmniej sprobowac wywazyc racje
          • camille_pissarro Re: Mam identyczne odczucia ... 27.10.06, 21:39
            Być może popełniłem, błąd nie zazanczając, że jest to wyimek z tekstu P.Zaremby
            z dzisiejszego "Dziennika" a dotyczącego rtaportu PO o stanmie publicznych
            mediów.
            A poniżej inny ekscerpt z tego artykułu:
            "...
            Deklaruje w imieniu własnym, Michała arnowskiego,Joanny Lichockiej, naszej
            gazety, że my tej atmosferze nie ulegniemy.Będziemy dalej przedstawiać racje
            wszystkich stron politycznychkonfliktów, traktować z szacunkiem aktorów naszej
            publicznej sceny.I wzywac do zgody - tam , gdzie ona jest mozliwa.Jednym
            słowem kierować się dokładnie odwrotna filozofią niż ludzie, którzy napisali i
            firmowali raport PO.
            ..."

Czy ten fragment tez jest w swej wymowie jednostronny ??
            • bush_w_wodzie Re: Mam identyczne odczucia ... 27.10.06, 21:47
              >
              > z dzisiejszego "Dziennika" a dotyczącego rtaportu PO o stanmie publicznych
              > mediów.

> "...
              > Deklaruje w imieniu własnym, Michała arnowskiego,Joanny Lichockiej, naszej
              > gazety, że my tej atmosferze nie ulegniemy.Będziemy dalej przedstawiać racje
              > wszystkich stron politycznychkonfliktów, traktować z szacunkiem aktorów naszej
              > publicznej sceny.I wzywac do zgody - tam , gdzie ona jest mozliwa.Jednym
              > słowem kierować się dokładnie odwrotna filozofią niż ludzie, którzy napisali i
              > firmowali raport PO.
              > ..."
              >
              > Czy ten fragment tez jest w swej wymowie jednostronny ??

dasz rade zacytowac rownie pryncypialny tekst z dziennika dotyczacy ktoregos z
              brzydkich posuniec pis?

a ten fragment nie mowi nic ponad to ze panowie i panie z dziennika za z siebie
              i swojego pisania zadowoleni ze sadza ze sa wzorem obiektywizmu i ugodowosci.
              bardzo trywialna wypowiedz zwlaszcza ze niczym nie grozi. patrzac na to z
              drugiej strony moge im tylko pozazdroscic samopoczucia lub wzruszyc ramionami
              • camille_pissarro Re: Mam identyczne odczucia ... 27.10.06, 21:59
                OK, nikt zdrowy przy zmysłach nie będzie posądzał "Dziennik " o pełny
                obiektywizm.Rzeczą oczywista jest, że dzienniki nie tylko u nas ale na całym
                świecie mają określoną konotację polityczną ( chodzi o fakt, że są kojarzone z
                określona opcją ).Dziennik różniu się od np. GW tym , ze kupując GW ( ostatnio
                tego nie czynię od bodajze 3 lat , co nie znaczy , ze nie zaglądam), w pracy
                jest do dyspozycji cała gama ważniejszychg dzienników ) wiem z góry czego mogę
                się spodziewać po zamieszconych w niej tekstach - nie wspominając o kiepskiej
                szacie graficznej , zniechęcającej czytelnika do wyłuskiwania z reklam i
                ogłoszeń tychże ( artykułów) - w przeciwieństwie do Dziennika, w którym
                zamieszczane sa różnorodne opinie dotyczące istotnych kwestii społecznych,
                politycznych etc...
                • bush_w_wodzie Re: Mam identyczne odczucia ... 27.10.06, 22:09

> OK, nikt zdrowy przy zmysłach nie będzie posądzał "Dziennik " o pełny
                  > obiektywizm.Rzeczą oczywista jest, że dzienniki nie tylko u nas ale na całym
                  > świecie mają określoną konotację polityczną ( chodzi o fakt, że są kojarzone z
                  > określona opcją ).

zgoda. ale to oznacza ze ten tekst ocieka hipokryzja a dzienikarze wylewaja
                  krokodyle lzy. dosyc to zenujace
              • basia.basia Hmm... 27.10.06, 22:17
                Odpowiadasz na :

bush_w_wodzie napisał:

> camille_pissarro napisał:

> > "...
                > > Deklaruje w imieniu własnym, Michała arnowskiego,Joanny Lichockiej, nasze
                > j
                > > gazety, że my tej atmosferze nie ulegniemy.Będziemy dalej przedstawiać ra
                > cje
                > > wszystkich stron politycznychkonfliktów, traktować z szacunkiem aktorów n
                > aszej
                > > publicznej sceny.I wzywac do zgody - tam , gdzie ona jest mozliwa.Jedny
                > m
                > > słowem kierować się dokładnie odwrotna filozofią niż ludzie, którzy napis
                > ali i
                > > firmowali raport PO.
                > > ..."

> dasz rade zacytowac rownie pryncypialny tekst z dziennika dotyczacy ktoregos z
                > brzydkich posuniec pis?
                >

Czytam Dziennik codziennie i zapewniam Cię Buszu, że znalazłbyś tam wiele
                "pryncypialnych" tekstów piętnujących "brzydkie posunięcia" PiS. Poza tym,
                że sami wytykają pisowcom różne fatalne zagrania to stałych komentatorów
                w osobie Staniszkis np., która niedawno nazwała gnojkami bohaterów afery
                (a wiele razy pisała o marnej jakości ludzi PiS) taśmowej a Pilch nie stosuje
                żadnej taryfy ulgowej. Joanna Lichocka i Michał Karnowski akurat to dwoje
                naparwdę rezetelnych dziennikarzy i mam olbrzymie pretensje, że się ich
                platformersi czepiają i to w takim stylu!

Z drugiej strony natomiast, gdybyś przeczytał cały artykuł Zaremby to byś się
                zorientował, że przebija przez jego słowa żal i zawód, że to właśnie PO dała
                taką plamę i na dodatek nie umie się przyznać do błędu.
                • kacza.republika.bananowa Karnowski nie jest rzetelny 27.10.06, 22:27

np. afera z taśmami w Polsacie - zrobił z niej wielkie halo - a wszystko na
                  plotkach w maglu zasłyszanych i z trzeciej ręki oparte
                • bush_w_wodzie Re: Hmm... 27.10.06, 22:36
                  basia.basia napisała:

>
                  > Czytam Dziennik codziennie i zapewniam Cię Buszu, że znalazłbyś tam wiele
                  > "pryncypialnych" tekstów piętnujących "brzydkie posunięcia" PiS. Poza tym,
                  > że sami wytykają pisowcom różne fatalne zagrania to stałych komentatorów
                  > w osobie Staniszkis np., która niedawno nazwała gnojkami bohaterów afery
                  > (a wiele razy pisała o marnej jakości ludzi PiS) taśmowej a Pilch nie stosuje
                  > żadnej taryfy ulgowej. Joanna Lichocka i Michał Karnowski akurat to dwoje
                  > naparwdę rezetelnych dziennikarzy i mam olbrzymie pretensje, że się ich
                  > platformersi czepiają i to w takim stylu!
                  >
                  > Z drugiej strony natomiast, gdybyś przeczytał cały artykuł Zaremby to byś się
                  > zorientował, że przebija przez jego słowa żal i zawód, że to właśnie PO dała
                  > taką plamę i na dodatek nie umie się przyznać do błędu.

zgadzam sie ze po osiaga w tym raporcie poziom pisu miejscami. dowodzi to albo
                  braku konceptu po albo strachu by nie stac sie elegancka ale lekcewazona uw-bis.
                  mnie sie to tez nie podoba ale ja nie o tym chcialem pisac.

to ze pis przeprowadzil czystki w mediach publicznych jest faktem. to ze pis
                  oskarza dziennikarzy im niesprzyjajacych o rzeczy najgorsze - to takze jest
                  faktem. niewatpliwie wielu dziennikarzy z mediow publicznych sprzyja pisowi. no
                  i chcac nie chcac biora udzial w dalszym kaleczeniu niezaleznosci zrownowazenia
                  mediow publicznych

pozostaje przy swoim ze tekst zaremby ma znamiona hipokryzji. rozumiem z niego
                  bowiem ze tusk wciaz nie zasluzyl na szacunke pana z. natomiast bracia kaczynscy
                  z ich nieustannymi insynuacjami sa poza dyskusja. dlatego zaremba nie jest w
                  wiarygodny w swoich slodkich slowach o tym jak to wszystkim dobrze zyczy. tyle.
                  • basia.basia Re: Hmm... 27.10.06, 23:49
                    bush_w_wodzie napisał:

>
                    > zgadzam sie ze po osiaga w tym raporcie poziom pisu miejscami. dowodzi to albo
                    > braku konceptu po albo strachu by nie stac sie elegancka ale lekcewazona uw-bis
                    > .

Ja sądzę, że osoba która napisała część z oskarżeniem dziennikarzy zrobiła to
                    nierzetelnie i na podstawie plotek a informacje nie zostały zweryfikowane. Błąd.
                    Jak przeczytasz dziesiejszy wywiad Tuska z Karnowskim to zobaczysz, że się obaj
                    zgadzają co do pozostałej treści raportu.

>
                    > to ze pis przeprowadzil czystki w mediach publicznych jest faktem. to ze pis
                    > oskarza dziennikarzy im niesprzyjajacych o rzeczy najgorsze - to takze jest
                    > faktem. niewatpliwie wielu dziennikarzy z mediow publicznych sprzyja pisowi. no
                    > i chcac nie chcac biora udzial w dalszym kaleczeniu niezaleznosci zrownowazenia
                    > mediow publicznych

Masz trochę racji z tym, że ja nie robię z tego dramatu, bo wyraźnie prawicowe
                    przegięcie jest widoczne gołym okiem i nie wyjdzie na dobre mediom publicznym.
                    Ciekawa jestem co dzisiaj telewizja publiczna mówiła o wyborze Kotlinowskiego na
                    sędziego TK. Jutro poczytamy prasę i będziemy wiedzieć czy można liczyć na
                    bezstronność np. Rzepy. Ja dzisiaj pomyślałam, że ten Sejm może uchwalić nawet,
                    że 2+2=5 i nikt palcem nie kiwnie. Zobaczymy.

> pozostaje przy swoim ze tekst zaremby ma znamiona hipokryzji. rozumiem z niego
                    > bowiem ze tusk wciaz nie zasluzyl na szacunke pana z. natomiast bracia kaczynsc
                    > y
                    > z ich nieustannymi insynuacjami sa poza dyskusja.

Tu masz rację. On napisał tak jakby się PO od dawna zbierało a teraz się
                    przelało. Przesadził.

> dlatego zaremba nie jest w
                    > wiarygodny w swoich slodkich slowach o tym jak to wszystkim dobrze zyczy. tyle.
                    >

No coż. Chciałby, żebyśmy mieli klasę polityczną lepszej jakości ale jest jaka
                    jest i moim zdaniem zmartwiło go, że PO strzeliła sobie samobója. Z drugiej
                    strony Zaremba stara się (co widać już od dłuższego czasu), żeby nie trafić do
                    tej grupy, która wg PiS atakuje histerycznie PiS z byle powodu. Zauważyłam, że
                    wielu dziennikarzy stara się ważyć słowa, używa dyplomacji żeby skrytykować ale
                    w białych rękawiczkach licząc, że przekaz dotrze i coś poprawi. Niech próbują
                    dalej ale to na nic. PiS może wszystko, może przegłosować w Sejmie wszystko:(

Najbardziej mnie wkurzyło to, że się okazuje jak łatwo można zmienić konstytucję
                    i jeśli tak to dlaczego nie wprowadza się przepisu eliminującego z parlamentu
                    ludzi skazanych?

-----------------------------------------------------------------------------
                    Art. 99.

1. Wybrany do Sejmu może być obywatel polski mający prawo wybierania, który
                    najpóźniej w dniu wyborów kończy 21 lat.

2. Wybrany do Senatu może być obywatel polski mający prawo wybierania, który
                    najpóźniej w dniu wyborów kończy 30 lat.
                    ------------------------------------------------------------------------------

A w ordynacji wyborczej zapisano dodatkowo tylko tyle, że posłem czy senatorem
                    nie mogą być osoby pozbawione praw publicznych a więc tylko najcięższe
                    przestępstwo zamyka drogę!
            • kacza.republika.bananowa Re: Mam identyczne odczucia ... 27.10.06, 21:48

>
              > Czy ten fragment tez jest w swej wymowie jednostronny ??

Bardzo, bo wymienieni dziennikarze nagminnie traktują strony konfliktu w sposób
              jednostronny. Pan Zaremba nie uznał za stosowne protestować jak Kaczyński
              pomiatał dziennikarzami(GW-KPP). Nie protestował jak Pis rozpirzał media
              publiczne robiąc z nich własną tubę. Oburzył się teraz, bo ktoś opisał jego
              przyjaciół dziennikarzy prorządowych, że czerpią zyski z piso-wazeliniarstwa.

Nie kadzący Kaczyńskim Karnowski nie zostałby zatrudniony w radiu publicznym
    • mmkkll Re: Mam identyczne odczucia ... 27.10.06, 21:15

> " Mnie zaś jest osobiście przykro, niedawno pisałem , że marzy mi sę kraj , w
      > którym mozna szanować braci Kaczyńskich, Jana Marię Rokitę i Donalda
      > Tuska.

Ble ble ble... Jakoś niezbyt do mnie przemawia ta figura retoryczna.
      • hrabia.m.c Re: Mam identyczne odczucia ... 27.10.06, 21:44
        mmkkll napisał:

>
        > > " Mnie zaś jest osobiście przykro, niedawno pisałem , że marzy mi sę kraj
        > , w
        > > którym mozna szanować braci Kaczyńskich, Jana Marię Rokitę i Donalda
        > > Tuska.
        >
        > Ble ble ble... Jakoś niezbyt do mnie przemawia ta figura retoryczna.

kiepsko mu to wychodzi.
        pochlebiac pisowi i nie narazac sie opozycji,bo kto wie co będzie zaś:))))
    • borbali Re: Mam identyczne odczucia ... 27.10.06, 22:27
      To,że Dziennik jest propisowski widzi każdy niewidomy.Nie ma co o tym pisać.
      Ważniejsze jest dlaczego tak się dzieje.Dziennik wchodzi na rynek i w
      konkurencji z Wyborczą nie miałby szans.Dlatego trzyma z obecną władzą.Oni mu
      coraz to podrzucają niby tajne informacje co podnosi jego zaciekawienie przez
      ludzi.
      Jest jeszcze jedna ważna przyczyna.To gazeta sterowana przez Niemców,a trudno
      ich podejrzewać,aby zależało im na rozwoju i pomyślności Polski.
      -----------------------
      Kaczyści kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna.
      ------------------
      • bush_w_wodzie Re: Mam identyczne odczucia ... 27.10.06, 22:40
        borbali napisał:

> Jest jeszcze jedna ważna przyczyna.To gazeta sterowana przez Niemców,a trudno
        > ich podejrzewać,aby zależało im na rozwoju i pomyślności Polski.

to jest prywatny koncern. zweszyli szanse na symbioze z rzadem - ktory
        zawlaszczajac lub zastraszajac koelejne media wciaz udaje pokrzywdzona ofiare -
        to korzystaja. zabranie rynku wyborczej jest po prostu wspolnym interesem
        springera i pis - i zadna antyniemiecka retoryka pis nie przeszkodzi im tego
        interesu ubic
        • borbali Re: Mam odczucia ... 27.10.06, 23:01
          Jestem pewien,że dziadek z Wermachtu przyczynił się do przegranej Tuska.
          Tak samo szkopska gazeta może mocniej pogrzebać PIS przy najbliższych wyborach.
          Ciemny lud[elektorat PIS]jest bardzo podatny na takie informacje.
          --------------------
    • dr.szwajcner A je nie . Der Zaremba powiniem przemyslec sprawe. 27.10.06, 23:21

Nie mozna jedako zanowaxc tych co staja tam gdzi ZOMO i tem gdzi "my".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka