Gość: x IP: *.acn.pl / 10.64.6.* 30.03.03, 11:21 Żłobie wróć! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: finger Re: Żelichowski: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.03, 12:23 O tak, tutaj muszę się z tobą zgodzić:) Nic tak relaksująco nie działa na chłopaków Kalina jak parę stołeczków i ze dwie teczki ministerialne... PSL podpisze nową umowę koalicyjną, Jaruś odwoła swoją wypowiedź, w której stwierdził, że "ten Sejm stracił autorytet" (tak na marginesie, śmiać mi się chce, bo nie wiem jak coś, co nie ma żadnego autotytetu może go stracić) i będzie twierdził, że w "Wysokiej Izbie znów została wyłoniona większość zdolna do rządzenia krajem i realizowania postulatów społecznych rolników", ew. zaimponuje jakąś inną wybitną wypowiedzią i sprawa rozwiązania Sejmu będzie dla niego skończona. Parę stołeczków w Agencjach rządowych, telewizji białoruskiej z oddziałem w Warszawe i wszystko jest cacy. Może dojedziemy do następnych wyborów, jak nie podwyższą progu:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finger Re: Żelichowski: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.03, 12:29 Tak przy okazdji - podwyższenie progu wyborczego do 10% - to jest coś, czego sobie i wszystkim Polakom zyczę. Być może to pozwoliłoby wyeliminować z Izby trochę żałosnych tworów i doprowadzić do wyłonienia normalnej sceny politycznej. PS Za kadencji zeszłego Sejmu myślałem, że jest on najgorszym z możliwych. Teraz wiem, jak bardzo się myliłem. AWS wróć:D - przynajmniej wszyscy prawicowi ekstremalni debile byli zebrani w jednym ugrupowaniu i temperowani trochę przez umiarkowanych konserwatystów. Teraz mają pole do popisu w pseudo-partii LPR. Ale zapędziłem się w rozważania nie dotyczące sprawy. Pozdrawiam raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek scena polityczna w Polsce IP: *.gorzow.mm.pl 30.03.03, 12:43 zgadzam się z Tobą we wszystkim prócz tej chęci do powrotu AWS :D obie formacje polityczne (AWS i SLD) się skompromitowały, z tym że ta pierwsza zdążyła już zapłacić za swą nieudolność w rządzeniu... szkoda tylko, że Ojczyzna pozostanie na lata z nieustabilizowaną sceną polityczną... marzy mi się układ taki, jak w Niemczech - silne partie lewicowa i prawicowa, a w roli "języczka u wagi" liberałowie i zieloni... ech, ale to tylko marzenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś