Dodaj do ulubionych

Absencja wyborcza = chamy i warcholy w samorzadach

05.11.06, 00:52
Logiczne,prawda ?
Obserwuj wątek
    • frank_drebin I cyklisci i zbieracze znaczkow tez ;) 05.11.06, 01:01
      Logiczne, prawda ?
      polonus9 napisał:

> Logiczne,prawda ?
      • faalaa Re: cyklisci nie mają poparcia Hójarskiej:) 05.11.06, 01:05
        kualicjantki :)
        Pis tak ma ,i już.
    • leszek.sopot ja ICH olewam 05.11.06, 01:06
      przez ostatni rok wszyscy dali przykład na to, że myślą tylko o sobie.
      • polonus9 Ty ich olej. Oni sie uciesza razem z moherami 05.11.06, 01:15
        • leszek.sopot ONI 05.11.06, 02:00
          jest jak za komuny, partia dba o swoich a swoi o partię. Wyboru nie ma. Ty
          sobie ONYCH wybieraj.
          • polonus9 trzeba wybierac mniejsze zlo.Nie ma wyjscia 05.11.06, 02:05
            poki co.
            • leszek.sopot co jest mniejszym złem? 05.11.06, 02:19
              polonus9 napisał:

> poki co.

Niezbyt mogę wybrać. Ja mniejsze zło definiuję za pomocą zasady, że im bliżej
              komuś do realizowania polityki jako dobra wspólnego tym tego zła jest mniej.
              Widząc jak partie polityczne zawłaszczają wszystko i czynią sobie z
              samorządności i aktywności obywatelskiej kpinę nie widzę by ktokolwiek to
              mniejsze zło realizował. Osobiście kolesiostwa w wykonaniu panów i pań z PO w
              trójmiejskich samorządach mam powyżej uszu, ale i tak nie mam na kogo głosowac
              by ich wymienić. Trójmieski układ zacementował się już od 15 lat. Dobrze tu by
              zrobił płodozmian, ale niestety nie ma kto to zrobić i dalej będzie
              badziewiasto tak jak było. To nie jest wybór między Tuskiem a Kaczyńskim czy
              Olejniczakiem, ale powinien to być wybór między kandydatami lokalnymi i dlatego
              sugerowanie, że mam do wyboru między moherami a lepszymi od nich jest
              przenoszeniem kalki ogólnopolskiej polityki na społeczności lokalne. Właśnie
              ten mechanizm zniszczył oddolną inicjatywę obywatelską, tworzy układy i
              środowiskowe kliki. Nie liczy się to kto jest dobry ale to czy jest wierny
              danej partii - czytaj lokalnemu układowi.
              • polonus9 walka z klerykalizmem jest najwazniejsza 05.11.06, 02:23
                w takiej sytuacji nalezy glosowac nawet na SLD.
    • tomek_bg Te warchoły i chamy w porównaniu z tymi co są od 05.11.06, 08:48
      lat w samorządach to grzeczne zwierzątka domowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka