hrabia.m.c 14.11.06, 20:00 na moje "oko" jakoś sie do tego nie palą:) i rzadne zaklęcia tu nie pomogą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woda.woda Normalnej. 14.11.06, 20:08 Takiej, gdzie rządzą kompetentni i uczciwi ludzie i w której jest miejsce dla każdego, kto chce tu mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Normalnej. 14.11.06, 20:15 woda.woda napisała: > Takiej, gdzie rządzą kompetentni i uczciwi ludzie i w której jest miejsce dla > każdego, kto chce tu mieszkać. Amen nic dodać nic ująć,jakie to proste. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 IV RP oznacza niestety RP IV kategorii 14.11.06, 22:16 i wielu obywatelom IV kategorii się to, niestety, podoba Odpowiedz Link Zgłoś
polska.europa.swiat Re: Normalnej. 14.11.06, 20:28 woda.woda napisała: > Takiej, gdzie rządzą kompetentni i uczciwi ludzie i w której jest miejsce dla > każdego, kto chce tu mieszkać. Są niektórzy tacy np. z PiS-u , LPR-u . Są też niektórzy tacy np.z PO czy z SLD. A nawet z PD czy Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Polska jest dla wszystkich. 14.11.06, 20:40 nawet dla giertychow i wierzejskich Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: Normalnej. 14.11.06, 22:01 > Są niektórzy tacy np. z PiS-u , LPR-u . Możesz jakiegoś wymienić? Bo ja nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Normalnej_inaczej 14.11.06, 20:29 woda.woda napisała: > w której jest miejsce dla każdego, kto chce tu mieszkać. ---> A w szczególności chroniących oszustów i bandytów, dbających przede wszystkim by im się żadna krzywda nie stała. We wszystkich wypowiedziach i propozycjach podkreślają słowa o wybaczeniu, zamazaniu win, pozostawieniu w spokoju i tych i tego co ktoś ukradł. O pokrzywadzonych ani słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: Czy Polacy chcą IVRP ? 14.11.06, 20:07 wiekszości jest to obojetne i milczy w wyborach a ,że milczenie oznacza zgode można powiedzieć ,ze Polacy chcą 4 RP Odpowiedz Link Zgłoś
zirby [...] 14.11.06, 20:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Czy Polacy chcą IVRP ? 14.11.06, 20:10 potodno napisał: > wiekszości jest to obojetne i milczy w wyborach a ,że milczenie oznacza zgode > można powiedzieć ,ze Polacy chcą 4 RP To tak jak w Warszawie,wyborcy milczeli bo chcieli osła Wierzejskiego zachować w sejmie:)))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
galt dobre pytanie - jestem sceptykiem 14.11.06, 20:14 Powiem szczerze, ze do tej pory nie moge wybaczyc polskiemu elektoratowi wyboru Kwasniewskiego na prezydenta na 10 lat. Wg mnie do deklasuje Polakow jako ludzi politycznie swiadomych swojej chwili. Wyglada, ze gdy przyjzymy sie polskiej historii to wyglada, ze cos co wychodzi nam zawsze dobze - to spoznianie sie z reakcja i swiadomoscia. Kiedys jakis francuski pismak podsumapwal, ze "Narod ma taka wladze na jaka sobie zasluzyl... ". Jezeli my "dzielny" narod, za jaki sie oczywiscie wszyscy uwazamy, mamy w nosie, czy ten ktory nas okradal i robil w bamuko rzadzi nami przez 10 lat, albo czy odbierzemy anty-polskiej po-PZPR-owskiej elicie wladze... - to wowczas nie wiem na co naprawde zaslugujemy. Jestem zdecydowanym wrogiem komunistow, ale czasami nie dziwie sie im gdy na oczywiste argumenty, ze juz nie maja szans w Polsce, odpowiadaja, "przestan, to jest Polska, kogo obchodzi kto rzadi a kto nabija kieche". Mamy pdobna demokracje do amerykanskiej - z ta ronica, ze my kompletnie nie wiemy co jest grane. Brutalne, ale nie calkiem dalekie od prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: dobre pytanie - jestem sceptykiem 14.11.06, 20:21 Masz pretensje do ucznia czwartej klasy ,że nie kuma pochodnych? Ja już zmiany widzę,a za cztery lata takie coś jak pis istnieć nie będzie mogło. Odpowiedz Link Zgłoś
galt mozliwe 14.11.06, 20:26 ja nie dbam w koncowce czy PiS czy PO. Rzumiem, ze konserwatyzm (PiS) i liberalizm (PO)to najpopularniejsze swiatopoglady wspolczesnie. Jednak nie moge zaakceptowac nieswiadomosc na poziomie wyboru, chocby przez absencje komunistow. To swiadczy, ze nasza tak, rzekomo slawna, "duma narodowa" nie umywa sie do np. Irakczykow czy Afganow. Mowimy o wolnosci, a nikt nie zaptal, czy Polacy naprawde potrzadaja wolnosci... (?!) czy bardziej jej pozorow. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Oczywiscie ze nie chca 14.11.06, 20:23 od poczatku ten pomysl z niezrozumiala , niewytlumaczalna , bez powodu zmiana nazwy naszego kraju wydawal mi sie absurdalny , smieszny i niedorzeczny . To co ? teraz jak ktos wygra wybory to tym samym ma prawo nazwac Polske jak chce ? np Boliwia ... Boliwia Polska , ladna nazwa , brawa dla popierajacych taka paranoje IV Rp wymyslaja i popieraja w Polsce polityczni frustraci rojac sobie ze w 2005 nastapil taki przelom jak zmiana systemow ustrojowych , jak przejscie od komunizmu (PRL) do demokracji (III RP) albo odzyskanie niepodleglosci po 123 latach ( I -> II RP). Wiec bardzo ladnie po raz kolejny prosze politykow PIs i reszte ktorej ten glupi pomysl sie podoba - Odpacynkujcie sie od nazwy . Macie prawo zmienaic Polske w ramach konstytucji i innych praw jakie mamy w naszym kraju ( nikla wygrana w wyborach ) ale od nazwy wara . Nazwa to jest dobro najwyzsze . Czas bysmy nie wstydzili sie mowic co myslimy o tym pomysle . Bo w koncu czy byla jakas debata w kraju , czy Polakom w dyskursie spolecznym postawiono pytanie czy jest sens , powod wprowadzenia IV RP ? NIE , przyszedl Kaczynski i bez pytania narzucil innym ten pomysl . Wiec drogi Pis prosimy nie przeszkadzac w budowie III RP . . Zadnej IV RP nie bylo , nie ma i nie bedzie . Ciagle zyjemy wg konstytucji III RP . Nie ma podstaw by poslugiwac sie ta skompromitowaną nazwą - IV rp . Odpowiedz Link Zgłoś
polska.europa.swiat Re: Oczywiscie ze nie chca 14.11.06, 20:31 Zadnej IV RP nie bylo , nie ma i nie bedzie Odp. skad wiesz , że nie będzie? Jesteś wyrocznią , znasz przyszłość? Pierdoły ględziś i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Oczywiscie ze nie chca 14.11.06, 20:38 stad wiem ze popularnosc pisu i jego watpliwego programu oraz pisowskiego sposobu organizacji zycia w Polsce slabnie co pokazuja ostatnie wybory . Wygrana opozycyjnej wobec pis partii PO w wiekszosci duzych miast to zolta kartka dla programu pis . Po drugie Polska byla podzielona na pol na popierajacych ten pomysl i niepopierajacych a teraz tych nie chcacych iv RP jest coraz wiecej . Tej fali juz nie zatrzymaja pisuary . Stad wiem ze Polsce zadna zmiana nazwy nie potrzebna i Polacy zaczynaja to rozumiec . Mozna by powiedziec ze IV rp to prawdziwe wartosci ze sredniowiecza a Polacy nie chca zyc jak w sredniowieczu . Odpowiedz Link Zgłoś
polska.europa.swiat Re: Oczywiscie ze nie chca 14.11.06, 21:00 Mozna by powiedziec ze IV rp to > prawdziwe wartosci ze sredniowiecza a Polacy nie chca zyc jak w sredniowieczu Nie bełkocz mi tu o średniowieczu , w Polsce są komputery nawet w zakonach widziałem.Polacy żyją w Europie A.D. 2006 , są w Nato i UE. Odpowiedz Link Zgłoś
justyn78 Re: Czy Polacy chcą IVRP ? 14.11.06, 20:31 A co to takiego IV RP?? Ja zyje w III RP i zadne kwa.. przepraszam gadanie tego nie zmieni. Od jakiegos roku grupa smutnych panow plecie cos o jakiejs IV, ze w III to zle bylo i ze tam to tylko syf kila i mogila i mowia mi, ze teraz jest inna, nowa lepsza, lepsiejsza i najmojsza, brand new, made in china... Niech spadaja na madagaskar Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Czy Polacy chcą IVRP ? 14.11.06, 20:57 chcą pracy chcą 3 000 000 mieskań chcą pełnej michy chcą taniej benzyny chca normalnych politykow Odpowiedz Link Zgłoś
prof.penduszko Polacy chcą IV RP ......lić na śmietnik. 14.11.06, 22:05 I to byłoby na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly.elektron Re: Czy Polacy chcą IVRP ? 14.11.06, 22:47 hrabio z kibucu zobacz jak sie pala do III RP tlumy panie, tlumy www.ambasada3rp.pl/znami.php Odpowiedz Link Zgłoś