palestrina2005 28.11.06, 08:12 Dalej większość chce koalicji POPiS lub jakiejkolwiek koalicji z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adalberto3 Cos mi sie zdaje, ze to raczej sadaz zgodny ... 28.11.06, 08:19 .. z zyczeniami dziennikarzy, ktorzy zamiast podawac i komentowac wydarzenia biora udzial w ksztaltowaniu zycia politycznego z konsekwencja godna najsilniejszej partii w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Cos mi sie zdaje, ze to raczej sadaz zgodny . 28.11.06, 08:23 adalberto3 napisał: > .. z zyczeniami dziennikarzy, ktorzy zamiast podawac i komentowac wydarzenia > biora udzial w ksztaltowaniu zycia politycznego z konsekwencja godna > najsilniejszej partii w kraju. a nie dociera do ciebie, że ludzie mają już dość PiSowskiej demagogii? dość karłów kaczyńskich, dość oszołoma kurskiego, krótkorękiego edgara, cynicznego błazna cymańskiego, dość LPRu, dość SO? Ludzie chcą normalności, nie religijnego oszołomstwa, nie kwakwaków kaczyńskich, którzy opluli wszystkich i wszystko, niszcząc dobre stosunki z innymi krajami. Ludzie mają dość zacietrzewienia kaczyńskich i ich przydupasów. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Cos mi sie zdaje, ze to raczej sadaz zgodny . 28.11.06, 08:26 Wyniki pokazują że większość (ponad 50%) chce jednak koalicji z udzialem PiS. Mniej niż 50% chce koalicji bez PiS. Więc twój wywód nie pasuje do opinii większości Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Cos mi sie zdaje, ze to raczej sadaz zgodny . 28.11.06, 10:02 palestrina2005 napisał: > Wyniki pokazują że większość (ponad 50%) chce jednak koalicji z udzialem PiS. > Mniej niż 50% chce koalicji bez PiS. > Więc twój wywód nie pasuje do opinii większości Polaków. Twój też nie. Bo koalicji z PiS chce 53%. Koalicji z PO - 65%. Policz, jeśli nie wierzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
rejestr1 Re: Cos mi sie zdaje, ze to raczej sadaz zgodny . 28.11.06, 10:43 Wiadomo, że w jakimkolwiek układzie musi uczestniczyć PiS, lub PO (bądź obydwie na raz). Patrząc jak przyzwolenie na koalicję PO i LiD bije na głowę obecną koalicję rządową, raczej trudno wyciągnąć wniosek, że to akurat PiS jest najbardziej upragnioną partią. Odpowiedz Link Zgłoś
sochato wracaj do Torunia 28.11.06, 10:46 Coś ci powiem "myślicielu": Regułę potwierdzenia społecznego ( patrz - mechanizmy społeczne ) można kolokwialnie przełożyć tak: LUDZIE JEDZCIE GÓWNA - MILIONY MUCH NIE MOGĄ SIĘ MYLIĆ. Powiedz mi, jaki chcesz wynik w dowolnym badaniu społecznym, a tak ustawię pytania, że ten wynik dostaniesz. A tego, że ludzie mają dosyć Kaczyńskich ( nie mylić z całym PiS ) nie trzeba badać. Wystarczy otworzyć oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: wracaj do PZPR chłopcze 28.11.06, 11:06 Ale tu pisze gazeta.pl więc sondaż raczej miał być przeciw PiSowi. Skoro takie są wyniki to PiS ma się całkiem nieźle... Odpowiedz Link Zgłoś
vanici A moze raczej 65% chce PO w rzadzie :) 28.11.06, 13:11 Patrzac z Twojej perspektywy to mozna tez zauwazyc, ze mniej niz 35% chce kolaicji bez PO. Ale jak widac nawet tak proste dane mozna interpretowac na rozne sposoby :) Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Cos mi sie zdaje, ze to raczej sadaz zgodny . 28.11.06, 20:01 palestrina2005 napisał: > Wyniki pokazują że większość (ponad 50%) chce jednak koalicji z udzialem PiS. > Mniej niż 50% chce koalicji bez PiS. > Więc twój wywód nie pasuje do opinii większości Polaków. > Znamy innych Polaków. Większość moich znajomych, którzy głosowali na PO, słyszeć nawet nie chce o koalicji z PiS. Ci, którzy głosowali na PiS - myślą o tym przychylniej, bo bardzo nie podoba im się koalicja z SO i LPR. Mom zdaniem PO powinna nie zawierać żadnych koalicji z PiS - gdzie to tylko możliwe. Kaczyńscy już raz ją wystawili d... do wiatru, próbowali skłócić i podzielić. A to co zrobili z obecnymi koalicjantami, powinno być przestrogą dla PO. Niech sobie PiS zabiera Jasia Rokitę, bo u nich jego miejsce i układa się jak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 stara_twojej_starej - Objaw krotkiej pamieci, ... 28.11.06, 08:56 ..a moze niewiedzy. "Ludzie chcą normalności, nie religijnego oszołomstwa, nie kwakwaków kaczyńskich, którzy opluli wszystkich i wszystko, niszcząc dobre stosunki z innymi krajami." Watpie czy normalnoscia mozna nazwac wprowadzanie niedorzecznych reform za rzadow AWS-u i UW lub kolejnych ustepstw w stosunkach z innymi krajami. Jezeli na tym ma polegac normalnosc, to osobiscie mam do tego spore zastrzezenia. Dr Jozef Goebbels pochwalilby natomiast konsekwencje z jaka tepiony jest propagandowo obecny rzad. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: stara_twojej_starej - Objaw krotkiej pamieci, 28.11.06, 12:56 Co ma z tym wspolnego AWS i UW? Jesli chcesz sugerowac ze to przedluzenie PO to chcialem stwierdzic ze w PiSie nie mniej sie znajduje bylych czlonkow bylego AWS i UW... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 GW chce koalicji SLD+PO 28.11.06, 08:25 Ale jak widać większość Polaków chce koalicji bez SLD (przefarbowanego na LiD) Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: GW chce koalicji SLD+PO 28.11.06, 08:35 Ponieważ poparcie dla PSL rośnie to można by pokusić się o inną koalicję np. PSL - LiD - Samoobrona Kaczyńskim mówił, że nie wejdzie w koalicje z Samoobroną, później zmienił zdanie. Może znowu zmieni zdanie i wejdzie w koalicję z SLD (PiS-SLD). -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: GW chce koalicji SLD+PO 28.11.06, 09:56 frant3 napisał: > Ponieważ poparcie dla PSL rośnie to można by pokusić się o inną koalicję np. > PSL - LiD - Samoobrona PSL raczej z Samoobroną nie pójdzie nigdzie ;-) > Kaczyńskim mówił, że nie wejdzie w koalicje z Samoobroną, później zmienił zdani > e. Może znowu zmieni zdanie i wejdzie w koalicję z SLD (PiS-SLD). Takiej opcji ankieterzy nie przewidzieli w ogóle :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Cos mi sie zdaje, ze to raczej sadaz zgodny . 28.11.06, 12:07 Jeśli w telewizorni Wildsteina panują bracia Kaczyńscy,to muszą być redakcje i prywatne stacje,gdzie podaje się prawdziwy obraz rządzących.Proste i nie podlega krytyce panie Premierze! Odpowiedz Link Zgłoś
pj_pj Re: Cos mi sie zdaje, ze to raczej sadaz zgodny . 28.11.06, 12:38 rozbiór polski :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
corradocatani Ktoś się już obudził... 28.11.06, 08:28 i zasiadł do klawiatury wypisywać bzdury. palestrina2005 nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Grzeczniej bo nie zaszczycę Cię więcej odpowiedzią 28.11.06, 08:34 Grzeczniej proszę, bo nie zaszczycę Cię więcej odpowiedzią. Naucz się najpierw matematyki zanim zaczniesz mi zarzucać że pisze bzdury. Z analizy poniższego artykułu (masz wykres i pododawaj sobie) wynika jasno - ponad 50% Polaków chce koalicji w której będzie PiS (PiS-PO, albo PiS-SO-LPR). Takie są fakty. Więc zastanów się na przyszłość i naucz się podstawowej matematyki zanim zaczniesz oskarżać mnie o pisanie bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: Grzeczniej bo nie zaszczycę Cię więcej odpowi 28.11.06, 09:14 palestrina, Gadasz bzdury. 1) stawiasz w jednym szeregu tych, którzy chca koalicji pis z Saomobroną i PO ? 2) ostatnie wybory pokazały, że wiele głosów oddanych na PO było też głosem przeciw pis (w tym i mój) Koalicja PO z pis jest niemozliwa z jednego powodu : nie chce jej sam kaczyński. Jakbyc sobie poczytała jego wojenne przemówienia o polsce solidarnej (czyli socjalistycznej) kontra liberalnej (czyli de facto kapitalistycznej) to byś nie truła takich farmazonów. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Grzeczniej bo nie zaszczycę Cię więcej odpowi 28.11.06, 10:06 Ty piszesz bzdury. Sondaż pokazuje czego chcą ludzie a nie co jest możliwe. Ponad połowa Polakow chce koalicji w której byłby PiS. Takie są fakty. Wynika z tego że gadanie Hanusi G-W która mówi że większość ludzi nie chce koalicji PO-PiS (czy też koalicji w której byłby PiS) to bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Grzeczniej bo nie zaszczycę Cię więcej odpowi 28.11.06, 10:08 palestrina2005 napisał: > Wynika z tego że gadanie Hanusi G-W która mówi że większość ludzi nie chce > koalicji PO-PiS (czy też koalicji w której byłby PiS) to bzdura. Nie wiedziałem, że jesteś na "ty" z Panią Prezydent. Może trochę więcej szacunku dla osoby wybranej w demokratycznych i bezpośrednich wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Grzeczniej bo nie zaszczycę Cię więcej odpowi 28.11.06, 10:39 szacunku dla Pani Bufetowej robiącej konferencje w hospicjum... Wolne żarty... Dla prezesa NBP z politycznego nadania ????? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Grzeczniej bo nie zaszczycę Cię więcej odpowi 28.11.06, 11:53 palestrina2005 napisał: > szacunku dla Pani Bufetowej robiącej konferencje w hospicjum... Wolne żarty... > Dla prezesa NBP z politycznego nadania ????? Rozumiem, ze nazywanie pani HGW bufetowa ma w Twoim mniemaniu uzmyslowic Twemu adwersarzowi glebie Twej pogardy dla tejze pani jak rowniez wszystkich tych ktorzy ja wybrali. Nie jest to dobra metoda i wystawia Ci z jednej strony nienajlepsze swiadectwo jako obywatelowi a z drugiej swiadczy o twej nieudolnosci jako dyskutant. Rowniez fakt robienia konferencji w hospicjum, na gieldzie lub na dworcu (nepotrzebne skreslic) bynajmniej nie dyskwalifikuje nikogo w moich oczach - sadze rowniez ze nie jestem tu odosobniony. Nie moglbys przypadkiem ograniczyc sie do rzeczowych argumentow? Pomijajac aluzje do aparycji, wolne skojarzenia i podkladanie nogi? Wowczas ewentualnie mozna by bylo - na przyklad - porozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Grzeczniej bo nie zaszczycę Cię więcej odpowi 28.11.06, 11:57 konferencja wśród umierających i ich wykorzystanie dla zyskania politycznego poparcia to dla Ciebie to samo co konferencja na dworcu czy na giełdzie ???? Super - gratuluję "kręgosłupa moralnego"... Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Grzeczniej bo nie zaszczycę Cię więcej odpowi 28.11.06, 12:20 Konferencję robi sie tam,gdzie padły kłamstwa Prez.Kaczyń.trudno o lepsze miejsce na dementi. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Grzeczniej bo nie zaszczycę Cię więcej odpowi 28.11.06, 12:22 palestrina2005 napisał: > konferencja wśród umierających i ich wykorzystanie dla zyskania politycznego > poparcia to dla Ciebie to samo co konferencja na dworcu czy na giełdzie ???? To samo. Zwłaszcza, jak się najpierw ten dworzec wybudowało za moje pieniądze. > Super - gratuluję "kręgosłupa moralnego"... No, tylko PiS i koalicjanci mają ładny kręgosłup moralny - tylko pozazdrościć... Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Grzeczniej bo nie zaszczycę Cię więcej odpowi 28.11.06, 12:42 palestrina2005 napisał: > konferencja wśród umierających i ich wykorzystanie dla zyskania politycznego > poparcia to dla Ciebie to samo co konferencja na dworcu czy na giełdzie ???? > Super - gratuluję "kręgosłupa moralnego"... Mysle ze musimy sobie pewne kwestie wyjasnic. Ci, jak ich nazwales "umierajacy" sa dla mnie takimi samymi obywatelami jak wszyscy inni Polacy. Mam wrazenie ze nie podzielasz tego pogladu i fakt nieuleczalnej choroby jest dla ciebie kryterium wstydliwym i wykluczajacym. Dla mnie nie. Jesli polityk uznaje ze nalezy ich poprzec i szukac u nich poparcia a Ci ktorych to dotyczy nie widza w tym nic zdroznego to dlaczego mielibysmy ich wykluczac? I co ma kregoslup moralny z tym wspolnego? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Grzeczniej bo nie zaszczycę Cię więcej odpowi 28.11.06, 12:46 Co innego szukać poparcia, a co innego występować na konferencji i wykorzystywać ich wizerunkem dla politycznego niszczenia i obrzucania błotem przeciwnika. Bo to zrobiła HGW. Jakoś koledzy z PO jej nie przyklasnęli, opinii publicznej też się nie podobało... Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Grzeczniej bo nie zaszczycę Cię więcej odpowi 29.11.06, 13:01 palestrina2005 napisał: Bo to zrobiła HGW. Jakoś koledzy z PO jej nie przyklasnęli, opinii > > publicznej też się nie podobało... co mozna bylo stwierdzic analizujac wyniki wyborow. Na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Grzeczniej bo nie zaszczycę Cię więcej odpowi 28.11.06, 12:18 >Palestrina2005,ile ci płacą za ten etat na forum?z naszych podatków?Poszła won! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Widzę podwójną moralność kolego 28.11.06, 12:41 > Nie wiedziałem, że jesteś na "ty" z Panią Prezydent. > Może trochę więcej szacunku dla osoby wybranej w demokratycznych i > bezpośrednich wyborach? P.S. jakoś nie pamiętam żebyś zarzucał komuś że pisze "Kaziu", a chyba z byłym Premierem RP też mało osób jest na "Ty". Widzę podwójną moralność kolego... Jak Kali ukraść - dobrze, Kalemu ukraść - źle... to właśnie mentalność lewaków... Odpowiedz Link Zgłoś
rejestr1 Re: Grzeczniej bo nie zaszczycę Cię więcej odpowi 28.11.06, 12:44 alestrina2005 napisał: "> Z analizy poniższego artykułu (masz wykres i pododawaj sobie) wynika jasno - > ponad 50% Polaków chce koalicji w której będzie PiS (PiS-PO, albo PiS-SO-LPR). > Takie są fakty." Fakty są takie, że 65% Polaków chciałoby w koalicji rządzącej PO. Jaki z tego wniosek. Przede wszystkim Polacy mają dosyć awanturników politycznych typo SO, czy LPR (tutaj plus dla PiS, że skutecznie zagospodarowuje tenże elektorat wyborczy). Z drugiej strony widać, że PO ma nieco większe pole manewru niż PiS i przez więcej ludzi jest postrzegana jako partia mogąca tworzyć koalicję. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ktoś się już obudził... 28.11.06, 08:39 corradocatani napisał: > i zasiadł do klawiatury wypisywać bzdury. palestrina2005 nadaje. Co się dziwisz? Od niedzieli jest sam na placu boju, musi robić za galbę, junkra i jeszcze paru... Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista No to po PiSie 28.11.06, 08:32 35% za popisem to bezwład materii społecznej, ale dynamika jest oczywista. Jeszcze parę tygodni i większość będzie za PO-LiD. Zadziwiające jest te 18% które jest za cuchnącym trupem pis-sb-lpr. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Co to za nazwa LiD ? - To przecież SLD/PZPR 28.11.06, 08:40 Co to za dziwna nazwa LiD - przecież to SLD/PZPR z przystawkami (tymi z UW od grubej kreski). Myślisz że ponad 50% Polaków będzie chciało koalicji w której są postkomuniści? Nie bądź naiwny. Kaczyński już zadba o to żeby ludzie wiedzieli dokładnie że LiD=SLD o to się nie martw. To tylko zaszkodzi notowaniom PO. Na razie w dalszym ciągu większość Polaków chce koalicji w której jest PiS. A komuna (LiD czy SLD jak tam chcesz) ma swój twardy czerwony 10% elektorat i to wszystko.. Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Co to za nazwa LiD ? - To przecież SLD/PZPR 28.11.06, 08:52 wytłumacz proszę jak to możliwe że PiS po roku u władzy ma mniejsze poparcie niż miało SLD po takim samym okresie władzy Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Co to za nazwa LiD ? - To przecież SLD/PZPR 28.11.06, 08:59 Ale za to PiS ma mniejszy spadek poparcia niż SLD po roku władzy. Zauważ że PiS wygrał o włos z PO w 2005r. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kartofle Re: Co to za nazwa LiD ? - To przecież SLD/PZPR 28.11.06, 09:06 podażając twoim tokiem myślenia powinienem napisać że SLD miało wyższych wzrostem polityków Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: moda na angielski: "Lid" to pokrywa, wieko 28.11.06, 10:44 Nowa przykrywka starej k. PZPR. Ale są tacy, co tłumaczą to: Lid - wieko do trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Grunt to umieć się pocieszyć 28.11.06, 09:49 palestrina2005 napisał: > Ale za to PiS ma mniejszy spadek poparcia niż SLD po roku władzy. > Zauważ że PiS wygrał o włos z PO w 2005r. Kiedy za rok lub dwa poparcie dla PiS-u ustabilizuje się na poziomie ok. 4,57%, będzie się można cieszyć, że zarówno spadek jak i jego dynamika zmalały do zera. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Grunt to umieć się pocieszyć 28.11.06, 10:10 Z trendu spadku popracia wybory2006/wybory2005 to nie wynika. Przeprowadź sobie symulację ustal procent głosów jaki dostało PiS w 2006 i policz spadek do wyborów w 2005r. Na tej podstawie ustalisz ile rocznie procent swojego poparcia traci PiS. Zrób estymację na 2007, 2008 i 2009. I choćbyś nie wiem jak liczył nie wyjdzie Ci 4,57% tylko znaczenie lepszy wynik dla PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Grunt to umieć się pocieszyć 28.11.06, 10:11 palestrina2005 napisał: > Z trendu spadku popracia wybory2006/wybory2005 to nie wynika. > Przeprowadź sobie symulację ustal procent głosów jaki dostało PiS w 2006 i > policz spadek do wyborów w 2005r. Na tej podstawie ustalisz ile rocznie procent > > swojego poparcia traci PiS. Zrób estymację na 2007, 2008 i 2009. I choćbyś nie > wiem jak liczył nie wyjdzie Ci 4,57% tylko znaczenie lepszy wynik dla PiS. Nie każ nam wykonywać z samego rana tak skomplikowanych obliczeń, tylko po prostu napisz to, co Ci kazali; że poparcie dla PiS generalnie to rośnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Grunt to umieć się pocieszyć 28.11.06, 10:42 Są dla ciebie zbyt skomplikowane rozumiem.... Ja nie musze ich wykonywać na pierwszy rzut oka widac że popracie dla PiS na poziomie mniejszym niż 15% za 3 lata z matematycznego punktu widzenia nie ma sensu... A za trzy lata jak znam życie PiS może mieć ok. 27% poparcia... Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Grunt to umieć się pocieszyć 28.11.06, 10:54 palestrina2005 napisał: > Są dla ciebie zbyt skomplikowane rozumiem.... Nie, nie rozumiesz. To była ironia. Wy, pisowcy, nawet matematykę potraficie przekłamać. Dowód? W Wwyborach samorządowych w Warszawie, był Waszym zdaniem (słyszałem wTV wypowiedź bodaj Kuchcińskiego) remis ze wskazaniem na PO. W Łodzi, gdzie Kropiwnicki wygral w podobnym stosunku, miało miejsce "miażdżące zwycięstwo PiS- u" :-))) > Ja nie musze ich wykonywać na pierwszy rzut oka widac że popracie dla PiS na > poziomie mniejszym niż 15% za 3 lata z matematycznego punktu widzenia nie ma > sensu... > A za trzy lata jak znam życie PiS może mieć ok. 27% poparcia... Zachowaj sobie ten post. Przeczytasz go za trzy lata i określisz poziom swojej głupoty i trafność swoich wyliczeń... Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Grunt to umieć się pocieszyć 28.11.06, 11:12 Nie ma na razie sensu zachęcac do liczenia systematyki spadku poparcia, ponieważ PiS w samorządowych wyborach dostał o 300.000 głosów WIĘCEJ niż w parlamentarnych 2005 !!! Wg takiego porównania PO dostało o 700.000 głosów więcej ale i tak na PO zagłosowało MNIEJ osób niz na PiS. Czyli kto wygrał ? PiS czy PO ?? Prosta odpowiedź jest prosta. Tylko sfrustrowani (nadal) liderzy PO z nienawiścią w oczach odrzucają prostą matematykę. Dla nich "więcej" to jest mniej i na odwrót. Oni muszą nadal histerycznie szukać wygrodzonych poletek (sławetne "duże miasta"), na których będą ogłaszać swoją "victorię". Usłużni dziennikarze też paplą bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Grunt to umieć się pocieszyć 28.11.06, 12:28 Tak, 27% w CBS.,i w innych przybudówkach państwa policyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Grunt to umieć się pocieszyć 28.11.06, 12:44 Na razie PiS praktycznie nic nie stracił w porównaniu z 2005r. jeśli chodzi o liczbę głosujących. Ciekawe więc skąd te informacje o spadku PiS. Jak na razie rządzą i będą rządzić prawdopodobnie przez 3 lata co najmniej. Potem Marcinkiewicz i ponowna wygrana w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Gdy już barkuje rzeczowych argumentow 28.11.06, 09:00 lewactow zaczyna obrazać inne partie używając niecenzuralnych wyrażeń... Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kartofle Re: Gdy już barkuje rzeczowych argumentow 28.11.06, 09:50 palestrina2005 napisał: > lewactow zaczyna obrazać inne partie używając niecenzuralnych wyrażeń... faktycznie ty nie obrażasz bo nie wiadomo co to jest lewactow ale tez jesteś niedouczony(a) nie wiedząc co to jest LiD -wystwrczy przeczytać pierwszą lepszą gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Albo LiD = SLD + przystawki 28.11.06, 10:12 Ale SLD=PZPR więc LiD po odjęciu błędu pomiaru (przystawki w rodzaju PD z 1% poparcia) równa się PZPR. A więc LiD=SLD=PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Gdy już barkuje rzeczowych argumentow 28.11.06, 12:32 Ale ona niczego nie czyta, no może tylko Dziennik Katol. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Gdy już barkuje rzeczowych argumentow 28.11.06, 12:48 Poczytaj sobie historię muzyki bo z Twoją wiedzą krucho. A potem wyciągaj wnioski co do płci rozmówcy.... Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Gdy już barkuje rzeczowych argumentow 28.11.06, 10:01 palestrina2005 napisał: > lewactow zaczyna obrazać inne partie używając niecenzuralnych wyrażeń... Zgadzam się. W Polsce tylko "prawactwo" ma prawo do obrażania innych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Ale w takim razie PO bije PiS na głowę 28.11.06, 11:53 Ale jak już ma rządzic PO to większość chce żeby w koalicji z PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Wbrew pozorom, Polacy chca koalicji mądrej 28.11.06, 15:10 i sprawiedliwej. Pewne tematy trzeba wyjasnic i osadzic ale wcale nie jest to najwazniejsze. Bezpieczeństwo socjalne, normalne warunki pracy, godziwa zapłata i spokój na ulicach. Po co sie licytowac kto gorzej cuchnie? To samo wychodzi, sa sądy, dziennikarze i inne organa.skuteczność prawa a nie zaostrzanie, realna gotówka w kieszeni a nie obietnice, inaczej zadna ekipa nie jest pewna, spójrzcie do tyłu, Gierka prawie na rękach nosili i co? działalność jego ekipy doprowadziła do pustych półek i długów a w rezultacie do protestów niespotykanych dotad, to wskazówka by nie obiecywac, nie zyc mrzonkami i nie słuchac radosnych podszeptów, bo sie skończy podobnie. To nie tow. edward G. był winny, tylko jego przedstawiciele w terenie którzy hurtem fałszowali wyniki i przedstawiali same osiagnięcia, zabrneli za daleko. Notywacja była posadka dla rodziny, jakis order jednym słowem kumoterstwo i korupcja czyli układ,Tego błedu trzeba sie strzeca nie teczek czy szaf, pierwszy przykład juz jest, peron we Włoszczowej Odpowiedz Link Zgłoś
weronika226 Sondaż: Jakiej koalicji chcą Polacy? 28.11.06, 08:44 najlepiej dla premiera byłoby żeby wszystkie media były jego i z wszystko go chwaliły wtedy byłoby super spokojnie i dobrze dla Polski!! może wprowadzimy totalitaryzm? premier super czyłby się w takim ustroju jako jedyny i nieomylny władca! Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Sondaż: Jakiej koalicji chcą Polacy? 28.11.06, 08:57 jeszcze troche rządów kaczynskiego i koalicja LID i PO będzie miała 82%poparcia w narodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nie LiD tylko SLD/PZPR 28.11.06, 09:02 Wątpie aby ponad 50% Polaków chciało postPZPR u władzy... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Nie LiD tylko SLD/PZPR 28.11.06, 10:00 ale przeciez juz teraz ma. Minister skarbu to z jakiej partii sie wywodzi? A samoobrona? Lepper byl w PZPR, a Olejniczak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Nie LiD tylko SLD/PZPR 28.11.06, 10:09 yeellow napisał: > ale przeciez juz teraz ma. Minister skarbu to z jakiej partii sie wywodzi? A > samoobrona? Lepper byl w PZPR, a Olejniczak nie. Touche! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Nie LiD tylko SLD/PZPR 28.11.06, 10:14 LiD to spadkobierca SLD - SLD spadkobierca SdRP, a SdRP to spatkobierca PZPR. Czyli LiD to przefarbowany PZPR. Co kilka lat PZPR się przefarbowuje i zmienia nazwę aby zmylić wyborców. A Olejniczak ??? Towarzysze potrzebują nowej krwi... Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Nie LiD tylko SLD/PZPR 28.11.06, 11:11 Nie odpowiedziałeś na pytanie o komucha Jasińskiego, Wassermana, Leppera i kilku innych. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Nie LiD tylko SLD/PZPR 28.11.06, 11:55 Komucha Wassermana ???? Pierwsze słyszę .... Jakieś dziwne insynuacje... Lepper nie jest w PiS z tego co wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Nie LiD tylko SLD/PZPR 28.11.06, 12:38 Palestrina już dziś wyrobiłaś swoja normę,weż teraz wróć do swoich stałych zajęć,weż mopa i wiaderko i do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Nie LiD tylko SLD/PZPR 28.11.06, 12:50 proponuję zapełnić luki w wykształceniu i dowiedzieć się kim był Palestrina. Podpowiem - facetem... Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzzewsi Dopóki nie wymrą skostniałe komuchy..... 28.11.06, 09:06 ...lewica i demokraci nie uzyskają poparcia wyborców zorientowanych centroprawicowo. Olejniczak wiosny nie czyni, bo większość uważa że i tak stoją za nim różni Oleksy. Za demokratami jestem obiema rekami, ale...głosuję na platformę... Co zrobić? To obecnie jedyna centrowa partia. Sami demokraci są za słabi a z lewicą ich nie akceptuję. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Konkurs! Ile razy przefarbowywało się PZPR ?????? 28.11.06, 09:07 Ja już się pogubilem - może ktoś mi pomoże ??????? Najpierw było PZPR. Potem się przefarbowali na Socjaldemokrację RP (dobrze pamiętam ????) Potem jak stracili popularność przefarbowali się na SLD. Potem Towarzysz Borowski niby odszedl prubując kolejnego przefarbowania na SDPL. A ostatnio przefarbowali się na tzw. LiD... Czy ja wyliczyłem wszystkie ich przefarbowania ????? Być może o czymś zapmniałem ???? Będę wdzieczny jak ktoś skoryguje moją listę przefarbowań PZPR... Odpowiedz Link Zgłoś
karakuliambro777 Re: Konkurs! Ile razy przefarbowywało się PZPR ?? 28.11.06, 09:17 Przemalowania nie są wyłacznie domeną lewicy czy raczej popłuczyn po PZPR, prawa strona sceny politycznej też różnie się w historii najnowszej nazywała. A jeszcze - czy nie uważacie, że analizując diagram można dość do prawie tak samo uprawnionego wniosku, że większość chce rządów z udziałem lewicy, tyle, że 35% boi się do tego przyznać i udaje niezdecydowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Konkurs! Ile razy przefarbowywało się PZPR ?? 28.11.06, 10:01 zle pamietasz. Czesc poszla do PiSu :) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Konkurs! Ile razy przefarbowywało się PZPR ?? 28.11.06, 12:02 Pewnie strasznie dużo - jeden, dwóch ... Hahaha.. A LiD/SLD - tu nie trzeba się niczego doszukiwać. To jest po prostu PZPR tylko ze zmienioną nazwą dla niepoznaki... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Konkurs! Ile razy przefarbowywało się PZPR ?? 28.11.06, 12:16 ten jeden to np. minister skarbu, taka, malo wazna fucha ;-) Wasserman - PRLowski prokurator. Sedzia Kryze, tez znaczaca postac. Prezydent, kryptokomuch, milosnik Lenina ;-). A reszta koalicji? Dlugo by wymieniac... Wystarczy premiera cytowac :) Czyzby Olejniczak byl w PZPR? Napieralski? SLD sie zmienia i to Ciebie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Konkurs! Ile razy przefarbowywało się PZPR ?? 28.11.06, 12:53 Coś mało tych nazwisk... A Prezydenta który nigdy nie był w PZPR też zaliczasz ????? Hahaha - widzę że kreatywnośc w rozszerzaniu pojęcia PZPR rozwijasz na max. Przy SLD to ja z kolei nic nie musze rozwijać - tak jak już pisałem LiD/SLD to po prostu PZPR ze zmienioną nazwą. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 palestrina2005.. PZPR to dziś PIS ! 28.11.06, 11:12 wystarczy popatrzeć na koalicjantów i PZPR-owców na wysokich stanowiskach w rządzie Kaczyńskich ! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 SLD=LiD=PZPR i nie trzeba patrzeć na koalicjantów 28.11.06, 12:01 Kilku ludzi z PZPR w koalicji z PiS daje Ci prawo do znaku równości - nie bądź śmieszny... Zawsze się można doszukać czegoś jak się koniecznie chce... W przypadku LiD nie trzeba natomiast wcale patrzeć na kilka osób czy koalicjantów i niczego się duszukiwać. LiD to po prostu SLD i PZPR - to jest ta sama partia co kiedyś tylko ze zmienioną nazwą. I Ci sami Towarzysze... Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca PiSdom już podziękowaliśmy w wyborach 28.11.06, 09:09 Po następnych zostanie tylko smród jak po LPR i chamach z Samoobrony Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: ponury - bo został zlustrowany jako agent 28.11.06, 10:40 Cóż mu pozostało - zostać drwiącym szydercą. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy-j Skąd się biorą zwolennicy POpis ? Z wariatkowa ? 28.11.06, 09:41 Tylko PO + Lewica. Żadnych zbrodniarzy, fanatyków i oszołomów! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Czyli ponad 50% Polsków wsadziłbyś do wariatkowa 28.11.06, 12:04 bo popierają PiS ????? Jesteś bardziej skrajny w swoich poglądach niż Towarzysz Stalin. Odpowiedz Link Zgłoś
octopus_vulgaris Koalicja <<< jedna banda 28.11.06, 09:45 Wiecie gdzie mam Klozetowych Pisuarów ? Wiecie gdzie mam Platfusów ? chcę kolaicji MĄDRYCH I ODPOWIEDZIALNYCH LUDZI Odpowiedzialnych za słowa !!!! i czyny. ..głupi zamodlony kraj. :( Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Sondaż: Jakiej koalicji chcą Polacy? 28.11.06, 09:54 Zwolennicy POPIS to nieco bardziej myślące mohery, którz widzą, jak złe sa rzady Kaczyńskich i zdają sobie sprawę z ich niekompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
magisterzleninizmu he he 28.11.06, 09:59 Opinia publiczna to zdanie ludzi, których nikt o zdanie nie pyta. I to tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Sondaż: Jakiej koalicji chcą Polacy? 28.11.06, 09:59 palestrina2005 napisał: > Dalej większość chce koalicji POPiS lub jakiejkolwiek koalicji z PiS. Kłamiesz świadomie albo za pieniądze - z przedstawionych danych wynika że zdecydowana większość chce koalicji z PO, a układy koalicyjne z PiS są na drugim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt I znowu manipulacja. Polska to nie tylko miasta!!! 28.11.06, 10:08 A takie sondaże na małych grupach i telefoniczne to właśnie sondaże miejskie. DO wielu nie dociera że Polacy mieszkający w małych miejscowościach, na wsiach mają taki sam głos jak "miastowi". I ich takie sondaże telefoniczne bardoz marginalizują, co jest na rękę publikującym jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
klex1 Gazetko, wiemy, ze kochasz LiD, ale to nic na 28.11.06, 10:12 dluzsza mete nie pomoze. Farbowane lisy sa z natury oszustami i tak juz zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel To są jeszcze tacy, co wierzą sondażom w GW ? 28.11.06, 10:37 Zdumiewająca naiwność ! Odpowiedz Link Zgłoś
cezareko Jakiej koalicji chcą Polacy? 28.11.06, 10:36 Jakiej koalicji chcą Polacy?........Hmmmmmmm. no niech się zastanowię:..... tak Tak TAK - chcę koalicji zdrowego rozsądku Odpowiedz Link Zgłoś
obi_van 90 dni spokoju Jaruzelskiego 2,5 roku Kaczynskiego 28.11.06, 10:42 "jesli bedzie spokoj, to przez 2,5 roku Kaczynski zrobi w Polsce wiele dobrego". Co to znaczy "jesli bedzie spokoj"??? O 90 dni spokoju apelowal swego czasu Jaruzelski. To jest stawianie sprawy typowe dla wladzy totalitarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: 90 dni spokoju Jaruzelskiego 2,5 roku Kaczyns 28.11.06, 10:56 obi_van napisał: > "jesli bedzie spokoj, to przez 2,5 roku Kaczynski zrobi w Polsce wiele > dobrego". Co to znaczy "jesli bedzie spokoj"??? O 90 dni spokoju apelowal swego > > czasu Jaruzelski. To jest stawianie sprawy typowe dla wladzy totalitarnej. A ty się czegoś innego spodziewałeś po "braciach mniejszych"? Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga To z rozpędu i z przyzwyczajenia do skrótu POPiS 28.11.06, 10:48 Kiedy zacznie funkcjonować w świadomości skrot POLiD - zobaczycie, jak zmienią się preferencje Odpowiedz Link Zgłoś
boobie Re: Sondaż: Jakiej koalicji chcą Polacy? 28.11.06, 10:48 Dalej większość Polaków chce koalicji POPiS lub jakiejkolwiek koalicji z PO. Spróbuj dodać wartości odczytane z wykresu raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Sondaż: Jakiej koalicji chcą Polacy? 28.11.06, 10:57 boobie napisał: > Dalej większość Polaków chce koalicji POPiS lub jakiejkolwiek koalicji z PO. > Spróbuj dodać wartości odczytane z wykresu raz jeszcze. Palestrina jest z PiS-u. Nie dodaje, bo tego nie umie. PiS umie tylko odejmować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Re: Sondaż: Jakiej koalicji chcą Polacy? 28.11.06, 10:56 palestrina2005 napisał: > Dalej większość chce koalicji POPiS lub jakiejkolwiek koalicji z PiS. Jestes studentem od Rydzyka? Bo czytanie ze zrozumieniem nie bardzo ci wychodzi, w tekscie jak byk stoi, ze najmniejsza popularnoscia cieszy sie obecna koalicja i niewiele wieksza POPiS, zobacz sobie zreszta wykres. Tam to widac bardzo wyraznie. Wiekszosc albo nie wie, albo woli POLiDPSL. Nie mozesz twierdzic, ze wiekszosc chce PiS bo dodajesz tych co chca POPiS i tych, co chca obecnej koalicji, bo te dwie grupy sie wykluczaja, nie sumuja. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Jacy Polacy? 28.11.06, 10:58 Polacy statystyczni? Polacy wiezacy w sondaze? Polacy Polacy? Nie wiem czego chca Polacy. Przypuszczam ze chca aby w domu bylo cieplo, na ulicy bezpiecznie, w portfelu zasobniej niz przed rokiem. Przypuszczam tez ze w wiekszosci pragna mniej krzykliwej polityki, stabilizacji pozwalajacej planowac zycie i kariere. Zrozumialych przepisow i praw stanowionych dla pokolen a nie pod nastepna kampanie wyborcza lub w celu latania nastepnej dziury w budzecie. Opieki panstwa rozumianego jako instytucja usluzna wobec obywatela a nie panujaca nad nim wladza. Mysle tez ze chca aby brano ich jako obywateli powaznie przyznajac prawo do publicznych (a nie partyjnych lub rzadowych) mediow, aby poszanowanie wlasnosci i regul prawa bylo powszechne a nie dokrojone do propagandowych potrzeb emocjonalnych tego lub innego elektoratu. Zadawanie pytan o koalicje jest przedsiewzieciem zalosnym, zaklada bowiem istnienie partii kierowanych przez doswiadczonych politykow (a nie politykierow), partii posiadajacych niezalezne od koniunktury zrozumiale programy jak rowniez tradycyjna klientele wyborcza. Od tego oddaleni jestesmy jednak o lata swietlne. W tej chwili pytanie o to jaka koalicja jest najlepsza przypomina raczej pytanie o to czy chcielibysmy miec odre, koklusz czy raczej ospe wietrzna. Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Koalicji mądrego z dobrym i uczciwym, a nie... 28.11.06, 11:00 narodowych socjalistów Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Dość narodowych socjalistów-to już było w Niemczec 28.11.06, 11:01 w latach 30-tych ubiegłego wieku. I co z tego wynikło? Odpowiedz Link Zgłoś
barka01 Sondaż: Jakiej koalicji chcą Polacy? 28.11.06, 11:05 "Premier prognozuje, że obecna koalicja PiS-Samoobrona-LPR raczej przetrwa do następnych wyborów parlamentarnych" - Jasne, nic tak nie łączy jak wspólne koryto i konieczność dbania o to żeby go spod pyska nie usunięto. Odpowiedz Link Zgłoś
antefiks 65% chce koalicji z PO, jedynie 53% koalicji z PiS 28.11.06, 11:06 i już. Odpowiedz Link Zgłoś