Dodaj do ulubionych

o dzialajacej NADAL cenzurze "ukladu"....

17.12.06, 00:59
Najbliższe księgarnie, te po drodze, mieszczą się w salonach EMPIK. Ku mojemu zaskoczeniu "tej" książki nie było. Nikt mi nie był też w stanie odpowiedzieć, kiedy się pojawi. Nie wierzę w przypadki. Komu to mogło zależeć, by książka Ziemkiewicza nie trafiła na listę bestsellerów EMPIK?
....
za:
www.latkowski.com/blog/id,818#818
Obserwuj wątek
    • peer2 Re: o dzialajacej NADAL cenzurze "ukladu".... 17.12.06, 10:17
      Niesamowite. A nie boi się Pan tak ten węgiel wozić?
      • aron2004 Re: o dzialajacej NADAL cenzurze "ukladu".... 17.12.06, 10:43
        w Lublinie w EMPiKu ta książka jest. Widocznie w Lublinie cenzura układu nie
        działa
    • apoplaws Re: o dzialajacej NADAL cenzurze "ukladu".... 17.12.06, 12:07
      W Krakowie w EMPIK w Galerii Kazimierz jest i to wyłożona przy samym wejściu,
      żeby nawet ślepy jak nie zobaczy mógł się na niej potknąć.
      Czytałem zresztą gorzkie żale RAZ-a na Salonie 24 w tej sprawie... Cóż RAZ to
      Narcyz i ulega do tego paranoji jeżeli chodzi o promocję własnej twórczości
      (byłoby w sumie nawet zrozumiałe, pisarze są na ogół trochę przerważliwienie na
      tym punkcie, ale wygląda na to, że tym razem to co innego - kolejny oświecony,
      co zobaczył Układ). A papugi powtarzają za nim, jak to papugi mają w zwyczaju.

• tomek6665 Re: o dzialajacej NADAL cenzurze "ukladu".... 17.12.06, 12:10
        grafomania
        • w11mil walsnie szukam kogos kto juz przeczytał, moze podz 17.12.06, 12:29
          ielisz sie wrazeniami?

tomek6665 napisał:
          > grafomania
          • apoplaws Re: walsnie szukam kogos kto juz przeczytał, moze 17.12.06, 12:45
            Sylwester Latkowski na swoim blogu zadeklarował, że będzie dzielił się na
            bieżąco wrażeniami. I dzieli się. Odsyłam więc tam.
    • logo.vlad Re: o dzialajacej NADAL cenzurze "ukladu".... 17.12.06, 12:27
      A to ciekawe. Patrzyłem w Sączu: była. Patrzyłem w Krakowie: była (i to na
      honorowym miejscu). Może tam już wykupili? A może tylko odruchowo zrzucili
      gdzieś między SF?
      • elfhelm w Świecie Książki w Gdyni też jest 17.12.06, 12:29
        i chyba nie sprzedaje się w poważniejszych ilościach - swoją drogą przy okazji
        odkurzono z magazynów Salon pieszczocha PZPR. Ta sama kategoria "literatura
        kompleksu"
        • logo.vlad Re: w Świecie Książki w Gdyni też jest 17.12.06, 12:36
          Wiesz, Elfhelmie, w jednym z odwiedzonych empików wrzucili toto - zapewne
          sugerując się nazwiskiem autora - gdzieś na dolną półkę w dziale fantastyki.
          Niby było. Ale jak miał ową makulaturę odnaleźć przeciętny wielbiciel
          publicystyki RAZ-a?
          • elfhelm Re: w Świecie Książki w Gdyni też jest 17.12.06, 12:38
            > Ale jak miał ową makulaturę odnaleźć przeciętny wielbiciel
            > publicystyki RAZ-a?

Zapytać sprzedawcę. Chociaż pytać o coś takiego to trochę wstyd.
            • logo.vlad Re: w Świecie Książki w Gdyni też jest 17.12.06, 12:46
              elfhelm napisał:

> > Ale jak miał ową makulaturę odnaleźć przeciętny wielbiciel
              > > publicystyki RAZ-a?
              >
              > Zapytać sprzedawcę. Chociaż pytać o coś takiego to trochę wstyd.

A po co pytać? Przecież jak RAZ napisał że nie ma, to nie ma!
              Faktycznie, trochę wstyd wątpić w święte słowa RAZ-a.
        • apoplaws Re: w Świecie Książki w Gdyni też jest 17.12.06, 12:39
          U nas Łysiaka też gęsto postawili przy wejściu. Ostatnio tak promowano chyba
          tylko Dona Browna. Przeczytałbym chętnie w sumie i Łysiaka i RAZ-a, ale chyba,
          że od kogoś pożyczę. Bo nie wydam na to pieniędzy.
          • joannabarska Wolę Rakowskiego 17.12.06, 13:33
            Nie czytuje bełkotu. Lubię np. "Dzienniki" M.F. Rakowskiego, bo nie pisane
            dzisiaj, ale na bieżąco, i nawet w pewnym czasie przechowywane jak bibuła...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka