haen1950 27.12.06, 19:07 Kogo obstawiacie? Płacę 7:5 na Benedykta. Ten, kto pierwszy podkuli ogon jest przegrany, tzn: 1. Powołają Wielgusa 7-ego stycznia - kaczor przegrał 2. Wstrzymają ingres - Benedykt przegrał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyksztalciuch55 Re: Benedykt vs Kaczyński 27.12.06, 19:20 haen1950 napisał: > Kogo obstawiacie? Płacę 7:5 na Benedykta. Ten, kto pierwszy podkuli ogon jest > przegrany, tzn: > 1. Powołają Wielgusa 7-ego stycznia - kaczor przegrał > 2. Wstrzymają ingres - Benedykt przegrał. Hmmm... A może Wielgus tej niedzieli 7 stycznia formalnie będzie na L-4 ? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Benedykt vs Kaczyński 27.12.06, 19:23 Nie ma remisu. Albo bedzie ingres 7ego albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: Benedykt vs Kaczyński 27.12.06, 19:23 Benek nie boi się kartofli. Zjada je na obiad dzień w dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
dyskut22 Re: Benedykt vs Kaczyński 27.12.06, 19:33 bu2m napisał: > Benek nie boi się kartofli. Zjada je na obiad dzień w dzień. Podobno 7 ma być w Watykanie kartofelleintopf. Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: Benedykt vs Kaczyński 27.12.06, 19:28 a nie moze byc pyrusowe zwyciestwo B powołanie 7 a potem do klasztoru W podobnie było z arcybiskupem Poznanskim Pecem tez szli w zaparte Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Ja bym wolał, żeby wygrała prawda 27.12.06, 19:35 Nie półprawda, nie gó..prawda, tylko zwyczajna prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Ja bym wolał, żeby wygrała prawda 27.12.06, 23:36 Prawda? Kolega krupier1950 nie ma takiego pola na swym stole. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Benedykt vs Kaczyński 27.12.06, 19:36 Nie porównuj Kaczora z Benedyktem.Nie wypada obrażać papieża i do tego głowy państwa Watykańskiego.To nie ta klasa . Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Benedykt vs Kaczyński 27.12.06, 20:34 alistair-p napisał: > Nie porównuj Kaczora z Benedyktem.Nie wypada obrażać papieża i do tego głowy > państwa Watykańskiego.To nie ta klasa . Nie mam zamiaru. To Kaczor powiada: moja zagroda, ja wojewoda. Spór jest ewidentny i zasadniczy, echo kontynuacji od stanisławowskich czasów dotąd nie rozstrzygnięte, sacrum czy profanum. Dzisiaj można sobie te anachronizmy ująć w kategoriach sportowych, jedni i drudzy nie nadążają za technologią. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Ba, ale Kościół to nie tylko biskupi, a szacunku 27.12.06, 20:41 wiernych do biskupa nie da się zadekretować papieskim ukazem. Jeśli Watykan tak zechce, wierni będą się Wielgusowi kłaniać, ale nie będą słuchać. Bo bez szacunku słuchać nikogo w prawach moralnych się nie da. Co gorsze dla Kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Ba, ale Kościół to nie tylko biskupi, a szacu 27.12.06, 20:53 ab_extra napisał: > wiernych do biskupa nie da się zadekretować papieskim ukazem. Jeśli Watykan tak zechce, wierni będą się Wielgusowi kłaniać, ale nie będą słuchać. Bo bez > szacunku słuchać nikogo w prawach moralnych się nie da. Co gorsze dla Kościoła? Jeżeli taki autorytet moralny jak Kaczyńscy kwestionują drugi autorytet moralny, czyli kościół katolicki z papieżem włącznie to zaczyna być i śmieszno i straszno. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Benedykt vs Kaczyński 27.12.06, 23:22 Benedykt nie ustąpi ale i kaczory przygotowują wariant "spontanicznych" demonstracji obywatelskich w dniu ingresu widać nie do końca wierzą w pojemność archiwów watykańskich a poza tym uważaja, że kościoł działa powoli, a oni szybko i jeszcze uda im sie wylansować swoich biskupów na szczytach władzy, dzięki czemu będą rządzic ciemmnym ludziom nawet przez łamanie konstytucji - i dyktature... jeśli kościół (ICH kościół) by ich w tym poparł Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Benedykt vs Kaczyński - A czemu vs ?? 27.12.06, 23:35 haen1950 napisał: > Kogo obstawiacie? Płacę 7:5 na Benedykta. Ten, kto pierwszy podkuli ogon jest > przegrany, tzn: > 1. Powołają Wielgusa 7-ego stycznia - kaczor przegrał > 2. Wstrzymają ingres - Benedykt przegrał. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Termin ingresu - bez zmian (Gaz. Stołeczna) 27.12.06, 23:51 Nic nie spowoduje opóźnienia ingresu nowego metropolity warszawskiego biskupa Stanisława Wielgusa - wynika z wczorajszego listu do wiernych kardynała Józefa Glempa. Kardynał odżegnuje się w nim od sugestii przytoczonych przez "Życie Warszawy" części środowisk katolickich, że ingres należy odsunąć do czasu wyjaśnienia oskarżeń wobec biskupa Wielgusa o rzekomą współpracę z SB. Zapewnia też, że biskup Wielgus może liczyć na jego poparcie i modlitwę. Dokument zostanie odczytany w kościołach archidiecezji warszawskiej w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Benedykt vs Kaczyński 28.12.06, 12:32 dzisiaj nie przeczytałem żadnych - mniej lub bardziej zakamuflowanych pogróżek - w PiSowskich mediach przegrupowują sie przed atakiem podczas ingresu? Odpowiedz Link Zgłoś