Gość: witek Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień IP: *.chello.pl 03.04.03, 15:58 Komisja Polskiego Związku Łowieckiego obradująca na Wiejskiej uchwaliła przedłużenie okresu ochronnego na przedstawicieli rządu. Ustalono, że można odstrzelić sztuki stare, niedołężne i najwyraźniej chrome (Sulicus vulgaris). Strzelanie do sztuk zdrowych (Jakubowska), wypasionych (Nikolski) i jurnych (Miller) jest w dalszym ciągu surowo wzbronione. Łowienie ryb z Rywinem w jak zwykle dozwolone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SP-PpKPZŁ SP-PpKPZŁ do KPZŁ IP: *.kb.dk 03.04.03, 17:15 Sekcja Ping-Ponga przy Komisji Polskiego Związku Łowieckiego chcialaby niezmiernie uprzejmie zapytac: 1. Co z odstrzalem czerwonych knurow przy pasnikach typu: KRRiTV, Rzad, Sejm, Komitet Centralny 'Agory'? 2. Co ze sztukami jakajacymi sie? (Srut, Dum-dum czy zwykly tasak bojowy?) 3. Co z samicami podajacymi sie za samce (vide casus 'Rapaczynski/a') - vice versa odwrotnie od tylu tez? Z pingpongijskim pozdrowieniem! SP-PpKPZŁ >Gość portalu: witek napisał(a): > Komisja Polskiego Związku Łowieckiego obradująca na Wiejskiej > uchwaliła przedłużenie okresu ochronnego na przedstawicieli > rządu. Ustalono, że można odstrzelić sztuki stare, niedołężne i > najwyraźniej chrome (Sulicus vulgaris). Strzelanie do sztuk > zdrowych (Jakubowska), wypasionych (Nikolski) i jurnych (Miller) > jest w dalszym ciągu surowo wzbronione. Łowienie ryb z Rywinem w > jak zwykle dozwolone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: SP-PpKPZŁ do KPZŁ IP: *.chello.pl 03.04.03, 17:56 Gość portalu: SP-PpKPZŁ napisał(a): > Sekcja Ping-Ponga przy Komisji Polskiego Związku Łowieckiego > chcialaby niezmiernie uprzejmie zapytac: > 1. Co z odstrzalem czerwonych knurow przy pasnikach typu: KRRiTV, Rzad, Sejm, > Komitet Centralny 'Agory'? > 2. Co ze sztukami jakajacymi sie? (Srut, Dum-dum czy zwykly tasak bojowy?) > 3. Co z samicami podajacymi sie za samce (vide casus 'Rapaczynski/a') - > vice versa odwrotnie od tylu tez? > > Z pingpongijskim pozdrowieniem! > SP-PpKPZŁ > > > Wielce czcigodna Sekcjo Teng-siao-pinga (czy jakoś tak)Z wielką przyjemnością pragniemy donieść, że: 1. Strzelanie do czerwonych knurów przy paśnikach prowadzonych przez KRRiT, rząd i sejm jest o tyle niecelowe, że wzmiankowane knury chyba za dużo zeżarły i prawdopodobnie w najbliższej przyszłości same padną z przeżarcia. Co do paśnika Agory, to ten, jako koryto całkowicie prywatne nie podlega jurysdykcji PZŁ. 2. Odstrzał sztuk jąkających się mógłby poważnie zagrozić populacji kukułek. 3. Ustalanie płci zwierzyny łownej leży całkowicie w gestii podkomisji w składzie Czarzasta, Kwiatkowska, Jakubowski (to ten z wąsami i podbitymi oczami). Jesteśmy bardzo szczęśliwi i dumni z faktu, że mogliśmy pomóc wielce szanownej Sekcji Penisa Stołowego (czy jakoś tak). Z łowieckim pozdrowieniem "Darz bór aż ci się napełni wór!" (w te i z powrotem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPF(P)Z Re: SP-PpKPZŁ do KPZŁ IP: 193.0.117.* 07.04.03, 20:47 Sekcja Pink Flyda (Pod)Ziemnego ogłasza 'Votum zaufania separatum': 1. Strzelanie do przeżartych czerwonych knurów uznajemy za niezbędne ze względu na ich permanentne: - bekanie - ciamkanie - wiatry (a najgorsze to bąki z kleksem - niespodzianką) - dłubanie sobie w zębach (i nie tylko!) A zapierd...lone z PGR-u koryto 'Agora' pozostaje mieniem publicznym, nawet jeśli mocno zafadanym przez Super-Knorra Michnika i warchlaka-'filozofa' NimczyckieGo-Go 2. Koło Łowieckie 'Kukułki' uprzejmie wnosi o niemylenie ich z Michnikus Agressivus Furiatus, bo zacznie podrzucać jaja tu i ówdzie 3. Na odcinku ustalania pciów zatrudnione zostaną specjalnie wyszkolone genderki-sekserki o zręcznych palcymach Darz Bór na zdrowie i chluśniem bo uśniem! Aj waj >Gość portalu: witek napisał(a): > > Wielce czcigodna Sekcjo Teng-siao-pinga (czy jakoś tak)Z wielką przyjemnoś > cią > pragniemy donieść, że: > 1. Strzelanie do czerwonych knurów przy paśnikach prowadzonych przez KRRiT, > rząd i sejm jest o tyle niecelowe, że wzmiankowane knury chyba za dużo zeżarły > i prawdopodobnie w najbliższej przyszłości same padną z przeżarcia. Co do > paśnika Agory, to ten, jako koryto całkowicie prywatne nie podlega jurysdykcji > PZŁ. > 2. Odstrzał sztuk jąkających się mógłby poważnie zagrozić populacji kukułek. > 3. Ustalanie płci zwierzyny łownej leży całkowicie w gestii podkomisji w > składzie Czarzasta, Kwiatkowska, Jakubowski (to ten z wąsami i podbitymi > oczami). > Jesteśmy bardzo szczęśliwi i dumni z faktu, że mogliśmy pomóc wielce szanownej > Sekcji Penisa Stołowego (czy jakoś tak). > Z łowieckim pozdrowieniem "Darz bór aż ci się napełni wór!" (w te i z powrotem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 16:41 Sprawa jest prosta jak drut -Najpierw Miller z kundlami umyslił sobie zbudowanie swojej Agory. Potem Michnik wspierany przez Kiszczaka zaczął ten pomysł upierdalać. Buldogi wyszły na dywan, bo Michnik zorientował sie, że Miller via jakąś sukę wysłał prowokatora Rywina. I tyle. A teraz juz nie ma żadnej komisji tylko są stronnicy zainteresowanych. Wyłączam telewizor, bo nikt niczego nie wyjaśni. Aha, Michnik zamiast grać do końca, ze strachu przed całkwoitym rozpieprzeniem wszsytkiego zatrzymał się i niestety zrobił głupstwo. Agora grubo na tym straci. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_wawa Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień 03.04.03, 17:02 Bardzo ciekawe... Pan Sulik odpowiedzial pani Blochowiak, ze nie ujrzal sladu sledztwa dziennikarskiego prowadzonego przez Michnika, ale pozniej na pytanie Ziobry od kogo m.in. dowiedzial sie o sprawie, podal ze od Skowronskiego i ze ten wiedzial od Michnika.. to jednak w TVP jest slad prowadzenia sledztwa przez Michnika i to moze dzieki temu sledztwu wlasnie HUCZALO w TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 03.04.03, 17:21 ola_wawa napisała: > Bardzo ciekawe... Pan Sulik odpowiedzial pani Blochowiak, ze nie ujrzal sladu > sledztwa dziennikarskiego prowadzonego przez Michnika, ale pozniej na pytanie > Ziobry od kogo m.in. dowiedzial sie o sprawie, podal ze od Skowronskiego i ze > ten wiedzial od Michnika.. to jednak w TVP jest slad prowadzenia sledztwa przez > > Michnika i to moze dzieki temu sledztwu wlasnie HUCZALO w TVP? Poza tym, Sulik przychodzi do Agory, gdzie odsłuchuje nagranie. Potem rozmawia o tym nagraniu z Niemczyckim, Michnikiem i Rapaczyńską i w tej rozmowie formułuje śmiałe hipotezy (nie Kwiatkowski, raczej Pachowski), którymi dzieli się ze swoimi rozmówcami, ale jednocześnie utrzymuje że nikt nie rozmawiał z nim o Sprawie Rywina w ramach śledztwa dziennikarskiego. Nie mogę się zdecydować czy to jest śmieszne czy żałosne. Jeżeli facet już powiedział co wiedział Michnikowi, Niemczyckiemu i Rapaczyńskiej to po co miał ktokolwiek kontaktować się z nim ponownie i ‘w ramach śledztwa’ pytać się go o to na co już udzielił odpowiedzi. Może ktoś mi odpowie czy to jest jakaś wyrachowana gra Sulika, jego głupota czy też jakaś choroba wieku starczego. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień 03.04.03, 18:04 ola_wawa napisała: > Bardzo ciekawe... Pan Sulik odpowiedzial pani Blochowiak, ze nie ujrzal sladu > sledztwa dziennikarskiego prowadzonego przez Michnika, ale pozniej na pytanie > Ziobry od kogo m.in. dowiedzial sie o sprawie, podal ze od Skowronskiego i ze > ten wiedzial od Michnika.. to jednak w TVP jest slad prowadzenia sledztwa przez > > Michnika i to moze dzieki temu sledztwu wlasnie HUCZALO w TVP? Nie wiem jak pan Sulik sobie wyobraża dziennikarskie śledztwo, może myśli, że jest wezwanie, przesłuchanie, protokół i brak tychże uznał za dowód na to, że śledztwa nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Hipoteza Sulika 03.04.03, 17:09 Pan Sulik podzielił się, nie po raz pierwszy zresztą, swoją hipotezą na temat istoty afery Rywina. Według pana Sulika ktoś wysłał Rywina do Michnika, żeby za jednym zamachem skompromitować i Agorę i Michnika. Myślę, że nad tą hipotezą warto się pochylić. Moim zdaniem jest całkowicie niedorzeczna bo nie potrafię sobie wyobrazić kto miałby w tym interes, komu z wrogów Agory przeszkadza jednocześnie Kwiatkowski, zaprzyjaźniony z lewicą, dobrze jej służący, członek Ordynackiej. Komu mógłby przeszkadzać? Niedorzeczność tej hipotezy dała mi natomiast dużo do myślenia na temat relacji Sulik-Kwiatkowski, moim zdaniem Sulik wierzy Kwiatkowskiemu tak bardzo, że gdy pojawiły się fakty, które trudno podważyć na gruncie logiki, Sulik wymyślił sobie (jako jedyny, jakoś nie słyszałam, żeby ktoś oprócz niego to rozważał) absurdalną hipotezę dzięki której jest w stanie trzymać się wersji o niewinności Kwiatkowskiego. Nie wiem skąd ta determinacja w obronie Kwiatkowskiego, podejrzewam, że z jakiegoś powodu pan Sulik ma ojcowski stosunek do Kwiatkowskiego i nie dopuszcza mysli, że jego pupil mógł być w to zamieszany, dzisiaj miałam wrażenie, że pan Sulik bardziej niż niewinności Kwiatkowskiego bronił samego siebie przed rozczarowaniem jakim niewątpliwie byłoby przyznanie, że Kwiatkowski nie był z nim szczery i może mieć coś na sumieniu. Zastanowił mnie wątek Kwaśniewskiego, to wyrwanie się z niewinnością Pachowskiego, te rozmowy o Kwiatkowskim. Mam nadzieję, że posłowie to pociągną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciagnij, Kasia! www.katarynka.com RULES! IP: *.kb.dk 03.04.03, 17:19 Tez mamy nadzieje, ze niezle pociagniesz - szczegolnie po obejrzeniu www.katarynka.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Hipoteza Sulika IP: 80.51.57.* 03.04.03, 17:22 "Pan Sulik podzielił się, nie po raz pierwszy zresztą, swoją hipotezą na temat istoty afery Rywina. Według pana Sulika ktoś wysłał Rywina do Michnika, żeby za jednym zamachem skompromitować i Agorę i Michnika. Myślę, że nad tą hipotezą warto się pochylić. Moim zdaniem jest całkowicie niedorzeczna bo nie potrafię sobie wyobrazić kto miałby w tym interes, komu z wrogów Agory przeszkadza jednocześnie Kwiatkowski, zaprzyjaźniony z lewicą, dobrze jej służący, członek Ordynackiej. Komu mógłby przeszkadzać? Niedorzeczność tej hipotezy dała mi natomiast dużo do myślenia na temat relacji Sulik-Kwiatkowski, moim zdaniem Sulik wierzy Kwiatkowskiemu tak bardzo, że gdy pojawiły się fakty, które trudno podważyć na gruncie logiki, Sulik wymyślił sobie (jako jedyny, jakoś nie słyszałam, żeby ktoś oprócz niego to rozważał) absurdalną hipotezę dzięki której jest w stanie trzymać się wersji o niewinności Kwiatkowskiego. Nie wiem skąd ta determinacja w obronie Kwiatkowskiego, podejrzewam, że z jakiegoś powodu pan Sulik ma ojcowski stosunek do Kwiatkowskiego i nie dopuszcza mysli, że jego pupil mógł być w to zamieszany, dzisiaj miałam wrażenie, że pan Sulik bardziej niż niewinności Kwiatkowskiego bronił samego siebie przed rozczarowaniem jakim niewątpliwie byłoby przyznanie, że Kwiatkowski nie był z nim szczery i może mieć coś na sumieniu. Zastanowił mnie wątek Kwaśniewskiego, to wyrwanie się z niewinnością Pachowskiego, te rozmowy o Kwiatkowskim. Mam nadzieję, że posłowie to pociągną" witaj ...:-) hipoteza jak i całe wystąpienie absurdalne..rzeczywiście ...popis indolencji pana S..no cóż..ale przecież to nie 3 muszkieterowie ;-)a tak lekko wyglądało..ale tam było o ile sie nie myle jeden za wszystkich wszyscy za jednego..brak już teraz tej komitywy...;) Myślisz , ze posłowie ten wątek pociągną..??wiesz oby to nie było czekanie na godota..;) No ciekawa jestem ..jak "Fabrykant Snów" ..nie poczuwający sie do winy...długo jeszcze będzie wierzył , że ma bardzo mocnych mocodawców i protektorów...chyba zaczyna mu sie lekko palić pod nogami... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Hipoteza Sulika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.03, 17:27 kataryna.kataryna napisała: > nie potrafię > sobie wyobrazić kto miałby w tym interes, komu z wrogów Agory przeszkadza > jednocześnie Kwiatkowski, zaprzyjaźniony z lewicą, dobrze jej służący, członek > Ordynackiej. 1. Ktos z nieordynackiej czesci SLD 2. Ktos majacy osobisty uraz do Kwiatkowskiego 3. Ktos z mediow konkurencyjnych jednoczesnie wzgledem Agory i TVP > Zastanowił mnie wątek Kwaśniewskiego, to wyrwanie się z niewinnością > Pachowskiego, te rozmowy o Kwiatkowskim. Mam nadzieję, że posłowie to pociągną. Pachowski moze miec osobisty uraz do Kwiatkowskiego (2) - nie wiem jak wygladalo jego odejscie z TVP. Ale z drugiej strony patrzac, coz wczesniej laczylo Sulika z afera? Oprocz tego, ze dosc wczesnie wysluchal tasmy tylko to, wprowadzil do obiegu nazwisko Pachowskiego. A wiec w zasadzie Kwasniewski mogl tak powiedziec. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Hipoteza Sulika 03.04.03, 17:49 Gość portalu: Ayran napisał(a): > kataryna.kataryna napisała: > > > nie potrafię > > sobie wyobrazić kto miałby w tym interes, komu z wrogów Agory przeszkadza > > jednocześnie Kwiatkowski, zaprzyjaźniony z lewicą, dobrze jej służący, > członek > > Ordynackiej. > > 1. Ktos z nieordynackiej czesci SLD > 2. Ktos majacy osobisty uraz do Kwiatkowskiego > 3. Ktos z mediow konkurencyjnych jednoczesnie wzgledem Agory i TVP Te trzy hipotezy są oczywiście teoretycznie możliwe, niestety mają słabe punkty: - jak sam widzisz są bardzo ogólne i opisowe, trudno nawet hipotetycznie wskazać KTO może się za nimi kryć, mnie przynajmniej żadne konkretne nazwisko się nie nasuwa, musiałaby to zatem być jakaś szara eminencja, ktoś rozgrywający z drugiej albo i trzeciej linii. A biorąc pod uwagę skalę afery i sposób jej rozegrania trudno mi wyobrazić sobie, że robi to ktoś czyje nazwisko się do tej pory nie pojawiło, - wątki 2 i 3 są ciekawe (wiadomo, że osobisty uraz może być bardzo silną motywacją a i w walce z konkurencją sięga się po różne metody) ale znowu nie mogę sobie wyobrazić, że ktoś uruchamia taką machinę, żeby tego rodzaju cele osiągnąć, nie mówiąc już o tym, że musiałby mieć nie tylko POWODY ale także MOŻLIWOŚCI rozpętania tego w taki sposób, na dodatek całkowicie odsuwając podejrzenia od siebie, - no i wreszcie, każda z osób (grup) wymienionych przez ciebie w trzech punktach musiałaby spełniać jednocześnie cztery warunki - wrogość wobec Kwiatkowskiego, wrogość wobec Agory, możliwośc przeprowadzenia akcji i żelazne alibi dzięki któremu pozostaje w ukryciu. I właśnie nikogo spełniającego te wszystkie warunki nie potrafię wskazać. > > Zastanowił mnie wątek Kwaśniewskiego, to wyrwanie się z niewinnością > > Pachowskiego, te rozmowy o Kwiatkowskim. Mam nadzieję, że posłowie to > pociągną. > > Pachowski moze miec osobisty uraz do Kwiatkowskiego (2) - nie wiem jak > wygladalo jego odejscie z TVP. Ale z drugiej strony patrzac, coz wczesniej > laczylo Sulika z afera? Oprocz tego, ze dosc wczesnie wysluchal tasmy tylko to, > > wprowadzil do obiegu nazwisko Pachowskiego. A wiec w zasadzie Kwasniewski mogl > tak powiedziec. Mnie wątek Pachowskiego zastanowił z dwóch powodów, po pierwsze Pachowski spontanicznie przyszedł do głowy Sulikowi w Agorze, po drugie, równie spontanicznie nazwisko to wyrwało się Kwaśniewskiemu, który starał się Sulikowi go z głowy wybić. Dlaczego Sulik pomyślał o Pachowskim? Dlaczego Kwaśniewski zaangażował się w obronę Pachowskiego? Późniejsze wycofywanie się Sulika z Pachowskiego było raczej powodowane niechęcią do ciągnięcia nieopatrznie rzuconego oskarżenia, nie musi być wcale dowodem niewinności Pachowskiego. Chociaż z drugiej strony Sulik sam przyznał, że miał z Pachowskim konflikt, może dlatego o nim chlapnął. Ale cały czas nie wiem w co grał prezydent, zwłaszcza, że namawiał do milczenia w tej sprawie, wygląda na to, że milczał publicznie ale prywatnie swoje trzy grosze wtrącał. I czy przypadkiem jest jego rozmowa z Sulikiem o Kwiatkowskim gdy cały czas ważą się losy Kwiatkowskiego a Sulik ma jeden głos na Radzie? > Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba Re: Hipoteza Sulika IP: *.acn.pl / 10.67.2.* 03.04.03, 17:59 katarynko napisałaś: Ale cały czas nie wiem w co grał prezydent, zwłaszcza, że namawiał do milczenia w tej sprawie, wygląda na to, że milczał publicznie ale prywatnie swoje trzy grosze wtrącał. I czy przypadkiem jest jego rozmowa z Sulikiem o Kwiatkowskim gdy cały czas ważą się losy Kwiatkowskiego a Sulik ma jeden głos na Radzie? A jakie jest Twoje stanowisko co do rozmowy Michnika z prezydentem w Juracie? I jaka jes twoja hipoteza co do pełnej roli pana prezydenta i jego otoczenia w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Hipoteza Sulika 03.04.03, 19:53 Gość portalu: alibaba napisał(a): > A jakie jest Twoje stanowisko co do rozmowy Michnika z prezydentem w Juracie? > > I jaka jes twoja hipoteza co do pełnej roli pana prezydenta i jego otoczenia > w tej sprawie? Odpowiem jak Robert Kwiatkowski - "to bardzo dobre pytania, gorzej z dobrą odpowiedzią". Ani na jedno ani na drugie nie mam hipotezy, mam ledwie jakieś mgliste pomysły jak można to wytłumaczyć, zaznaczam jednak, że mają one źródło raczej w mojej potrzebie tłumaczenia sobie świata niż w jakichkolwiek faktach. Uprzedzam, że to co napiszę będzie tak banalne, że już się tego wstydzę. Rozmowa Michnika z prezydentem w Juracie. Nie wiem co dokładnie o tym dzisiaj mówiono bo po pytaniach Rokity musiałam przerwać śledzenie przesłuchania, wiem więc tylko, że Michnik Kwaśniewskiego w Juracie odwiedził, pamiętam też oczywiście, że zasłaniał się niepamięcią pytany o rozmowę z prezydentem na temat afery. Ja sobie to tłumaczę tak. Michnik pojechał do Kwaśniewskiego licząc na to, że - ze względu na sympatię czy przyjaźń - szczera rozmowa z prezydentem rzuci jakieś nowe światło na sprawę. Przypuszczam, że na tym etapie Michnik działał zupełnie po omacku i nie miał pomysłu kto może za Rywinem stać i o co w ogóle chodzi, jest dla mnie dość naturalne, że postanowił zasięgnąć języka u wpływowego polityka lewicy, na dodatek darzącego go sympatią. A na komisji przemilczał tę wizytę z dwóch powodów: - nie chciał w tym kontekście wymieniać prezydenta, z obawy, że to niepotrzebnie zwróci oczy w kierunku, według Michnika, nieistotnym. Może po rozmowie w Juracie Michnik miał jasność, że prezydent ani zamieszany nie jest ani nic ważnego nie wie i uznał, że nie warto mieszać w śledztwo głowy państwa. Warto pamiętać, że Michnik zeznawał jako pierwszy, kiedy jeszcze miał prawo sądzić, że na komisji warto mówić tylko o sprawach mających związek dla śledztwa (dalsze przesłuchania pokazały, jak bardzo był w "mylnym błędzie") a sądził, że to co mógłby powiedzieć o prezydencie się w tej kategorii nie mieści. - Michnik, wytrawny znawca naszej sceny politycznej, musiał mieć świadomość, że jakiekolwiek - nawet całkowicie niewinne - mieszanie prominentnych polityków w tę sprawę może być wykorzystane do przerobienia afery korupcyjnej w której nie wiadomo kto stał za Rywinem na polityczną zadymę, zwłaszcza, że sama komisja nie jest apolityczna a opozycja tylko czyha. Może po prostu uznał, że wprowadzanie w sprawę polityków spowoduje z jednej strony czysto polityczne ataki opozycji, z drugiej zaś wzmocni defensywną postawę opcji rządzącej, co skutecznie uniemożliwi jakiekolwiek wyjaśnienie afery bo wymknie się ona spod kontroli i całkowicie uniezależni od swojego pierwotnego znaczenia, zamieniając się w polityczną wojenkę. Nie chciał nadawać politycznego kontekstu czemuś co na tym etapie było jeszcze tylko historią wizyty pewnego producenta w pewnej firmie rzekomo z polecenia jakiejś "grupy trzymającej władzę". Prezydent Kwaśniewski. Rola prezydenta jest dla mnie wyjątkowo zagadkowa, cały czas zadaję sobie pytanie w co on gra ale znikąd odpowiedzi. Rozważam dwie wersje: - w sprawę są zamieszane osoby z prezydenckiego otoczenia a prezydent nie bardzo wie jak sobie z tym wszystkim poradzić, może nikogo nie złapał za rękę, może wie ale nie ma pomysłu jak to rozegrać, może boi się, że jakiekolwiek zdecydowane ruchy osłabią i jego i tracącą na popularności lewicę. Warto też pamiętać, że Kwiatkowski, Czarzasty są protegowanymi prezydenta a ich rola w sprawie jest mocno niejasna, może prezydent to widzi ale boi się, że zdecydowana interwencja zachwieje także jego pozycją, przecież sam ich powołał. Pewne znaczenie ma też pewnie prezydencka lojalnośc wobec towarzyszy z Ordynackiej, takie więzy chyba trudno jest rozplątać, zwłaszcza gdy się nie wie czy się nie zostanie na lodzie. - prezydent nic nie wie i umoczony nie jest ale jest zakładnikiem własnego wizerunku "prezydenta wszystkich Polaków". Człowiek, który na najwyższy szczebel swojej kariery wspiął się poprzez demonstrowanie swojej ugodowości i umiarkowania musi mieć pewien kłopot z pokazaniem - ni z tego ni z owego - pazurów, może być tak, że prezydent widzi, że źle się dzieje w państwie, czuje brzemię odpowiedzialności ale nie bardzo wie jak się zachować. Bo jakim nam się chce pokazać prezydent? Ogląda z nami Małysza, do Korei z szalikiem pojedzie, w kolorowych gazetach z rodziną się sfotografuje, w tenisa pogra, swój chłop, i co - nagle ma walnąć pieścią w stół i powiedzieć rządowi i politykom "dość tego do cholery!", przecież to by zniszczyło jego wizerunek jaki już drugą kadencję pieczołowicie buduje, nagle musiałby opowiedzieć się za czymś lub za kimś, nasz prezydent po prostu taki nie jest, wydaje mi się, że za bardzo chce być "wszystkich" co w sytuacjach kryzysowych czyni go dość nijakim. Ale ponieważ widzi co się w kraju dzieje, czasami mu się coś wypsnie. - prezydent nie wybiera się na polityczną emeryturę, ma swoje plany, na przykład budowanie nowej partii a aktywny udział w rozwiązywaniu afery Rywina może mu te plany pokrzyżować, może prezydent jeszcze nie wie na kogo warto postawić a nie chce obstawić źle i dać się pociągnąć w polityczny niebyt. Z drugiej zaś strony wie, że calkowite milczenie w tej sprawie może się w którymś momencie pojawić jako zarzut bierności i dlatego od czasu do czasu coś bąknie, coś zrobi, zwróćmy uwagę, że większość jego słów i gestów w aferze to działania pozorne, nic niezmieniające za to stwarzające wrażenie, że prezydent zatroskany i podejmuje starania. Jak zjeść ciastko i mieć ciastko. Prezydent jak wytrawny gracz, czeka aż stanie się jasne kto ma większe szanse wygrać na tej aferze zanim się do kogoś przyłączy. Z prezydentem mam straszny problem, potrafię docenić jego niektóre decyzje, szanować za wiele rzeczy, chwalić za to za co chwalić warto, może nawet po ludzku poczuć sympatię, zawsze jednak wraca do mnie to jak w żywe oczy kłamał na temat swojego wykształcenia, jak z dala od kamer cieszył się gdy minister Siwiec całował ziemię kaliską i wiem, że nie jestem w stanie mu zaufać, mogę sobie tłumaczyć jego zachowanie ale nic mnie u niego nie zdziwi. Prezydent Kwasniewski, bez względu na to jak oceniam jego prezydenturę, pozostanie dla mnie człowiekiem zupełnie niegodnym zaufania bo gdy przyszedł czas próby to on tej próby nie zdał i nic tego nie zmieni, jego decyzje mogą być genialne, jego słowa mądre a ja i tak będę mieć poczucie, że w innej sytuacji stać by go było na największą głupotę, najgorsze świństwo. Podobny problem mam zresztą z Michnikiem, tyle, że w drugą stronę. Nic co Michnik teraz mówi, żadne jego błędy i błądki nie zmienią tego, że w chwilach próby on się po prostu sprawdzał. W jakichś opowiadaniach obozowych było takie motto "Tyle wiemy o sobie na ile nas sprawdzono", ułomność mojego patrzenia na aferę Rywina polega między innymi na tym, że pamiętam kto i w jakiej sytuacji się sprawdził, co znacznie utrudnia mi chłodne podejście do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Infidel :-) Michnik kłamał w imię wyższych celów IP: *.crowley.pl 03.04.03, 21:47 kataryna.kataryna napisała: ) Gość portalu: alibaba napisał(a): ) ) ) ) A jakie jest Twoje stanowisko co do rozmowy Michnika z prezydentem w Jurac ) ie? ) ) ) ) I jaka jes twoja hipoteza co do pełnej roli pana prezydenta i jego otoczen ) ia ) ) w tej sprawie? ) ) ) Odpowiem jak Robert Kwiatkowski - "to bardzo dobre pytania, gorzej z dobrą ) odpowiedzią". Ani na jedno ani na drugie nie mam hipotezy, mam ledwie jakieś ) mgliste pomysły jak można to wytłumaczyć, zaznaczam jednak, że mają one źródło ) raczej w mojej potrzebie tłumaczenia sobie świata niż w jakichkolwiek faktach. ) Uprzedzam, że to co napiszę będzie tak banalne, że już się tego wstydzę. ) ) Rozmowa Michnika z prezydentem w Juracie. ) ) Nie wiem co dokładnie o tym dzisiaj mówiono bo po pytaniach Rokity musiałam ) przerwać śledzenie przesłuchania, wiem więc tylko, że Michnik Kwaśniewskiego w ) Juracie odwiedził, pamiętam też oczywiście, że zasłaniał się niepamięcią pytany ) ) o rozmowę z prezydentem na temat afery. Ja sobie to tłumaczę tak. Michnik ) pojechał do Kwaśniewskiego licząc na to, że - ze względu na sympatię czy ) przyjaźń - szczera rozmowa z prezydentem rzuci jakieś nowe światło na sprawę. ) Przypuszczam, że na tym etapie Michnik działał zupełnie po omacku i nie miał ) pomysłu kto może za Rywinem stać i o co w ogóle chodzi, jest dla mnie dość ) naturalne, że postanowił zasięgnąć języka u wpływowego polityka lewicy, na ) dodatek darzącego go sympatią. A na komisji przemilczał tę wizytę z dwóch ) powodów: ) - nie chciał w tym kontekście wymieniać prezydenta, z obawy, że to ) niepotrzebnie zwróci oczy w kierunku, według Michnika, nieistotnym. Może po ) rozmowie w Juracie Michnik miał jasność, że prezydent ani zamieszany nie jest ) ani nic ważnego nie wie i uznał, że nie warto mieszać w śledztwo głowy państwa. ) ) Warto pamiętać, że Michnik zeznawał jako pierwszy, kiedy jeszcze miał prawo ) sądzić, że na komisji warto mówić tylko o sprawach mających związek dla ) śledztwa (dalsze przesłuchania pokazały, jak bardzo był w "mylnym błędzie") a ) sądził, że to co mógłby powiedzieć o prezydencie się w tej kategorii nie ) mieści. ) - Michnik, wytrawny znawca naszej sceny politycznej, musiał mieć świadomość, że ) ) jakiekolwiek - nawet całkowicie niewinne - mieszanie prominentnych polityków w ) tę sprawę może być wykorzystane do przerobienia afery korupcyjnej w której nie ) wiadomo kto stał za Rywinem na polityczną zadymę, zwłaszcza, że sama komisja ) nie jest apolityczna a opozycja tylko czyha. Może po prostu uznał, że ) wprowadzanie w sprawę polityków spowoduje z jednej strony czysto polityczne ) ataki opozycji, z drugiej zaś wzmocni defensywną postawę opcji rządzącej, co ) skutecznie uniemożliwi jakiekolwiek wyjaśnienie afery bo wymknie się ona spod ) kontroli i całkowicie uniezależni od swojego pierwotnego znaczenia, zamieniając ) ) się w polityczną wojenkę. Nie chciał nadawać politycznego kontekstu czemuś co ) na tym etapie było jeszcze tylko historią wizyty pewnego producenta w pewnej ) firmie rzekomo z polecenia jakiejś "grupy trzymającej władzę". ) ) Prezydent Kwaśniewski. ) ) Rola prezydenta jest dla mnie wyjątkowo zagadkowa, cały czas zadaję sobie ) pytanie w co on gra ale znikąd odpowiedzi. Rozważam dwie wersje: ) ) - w sprawę są zamieszane osoby z prezydenckiego otoczenia a prezydent nie ) bardzo wie jak sobie z tym wszystkim poradzić, może nikogo nie złapał za rękę, ) może wie ale nie ma pomysłu jak to rozegrać, może boi się, że jakiekolwiek ) zdecydowane ruchy osłabią i jego i tracącą na popularności lewicę. Warto też ) pamiętać, że Kwiatkowski, Czarzasty są protegowanymi prezydenta a ich rola w ) sprawie jest mocno niejasna, może prezydent to widzi ale boi się, że ) zdecydowana interwencja zachwieje także jego pozycją, przecież sam ich powołał. ) ) Pewne znaczenie ma też pewnie prezydencka lojalnośc wobec towarzyszy z ) Ordynackiej, takie więzy chyba trudno jest rozplątać, zwłaszcza gdy się nie wie ) ) czy się nie zostanie na lodzie. ) - prezydent nic nie wie i umoczony nie jest ale jest zakładnikiem własnego ) wizerunku "prezydenta wszystkich Polaków". Człowiek, który na najwyższy ) szczebel swojej kariery wspiął się poprzez demonstrowanie swojej ugodowości i ) umiarkowania musi mieć pewien kłopot z pokazaniem - ni z tego ni z owego - ) pazurów, może być tak, że prezydent widzi, że źle się dzieje w państwie, czuje ) brzemię odpowiedzialności ale nie bardzo wie jak się zachować. Bo jakim nam się ) ) chce pokazać prezydent? Ogląda z nami Małysza, do Korei z szalikiem pojedzie, w ) ) kolorowych gazetach z rodziną się sfotografuje, w tenisa pogra, swój chłop, i ) co - nagle ma walnąć pieścią w stół i powiedzieć rządowi i politykom "dość tego ) ) do cholery!", przecież to by zniszczyło jego wizerunek jaki już drugą kadencję ) pieczołowicie buduje, nagle musiałby opowiedzieć się za czymś lub za kimś, nasz ) ) prezydent po prostu taki nie jest, wydaje mi się, że za bardzo chce ) być "wszystkich" co w sytuacjach kryzysowych czyni go dość nijakim. Ale ) ponieważ widzi co się w kraju dzieje, czasami mu się coś wypsnie. ) - prezydent nie wybiera się na polityczną emeryturę, ma swoje plany, na ) przykład budowanie nowej partii a aktywny udział w rozwiązywaniu afery Rywina ) może mu te plany pokrzyżować, może prezydent jeszcze nie wie na kogo warto ) postawić a nie chce obstawić źle i dać się pociągnąć w polityczny niebyt. Z ) drugiej zaś strony wie, że calkowite milczenie w tej sprawie może się w którymś ) ) momencie pojawić jako zarzut bierności i dlatego od czasu do czasu coś bąknie, ) coś zrobi, zwróćmy uwagę, że większość jego słów i gestów w aferze to działania ) ) pozorne, nic niezmieniające za to stwarzające wrażenie, że prezydent zatroskany ) ) i podejmuje starania. Jak zjeść ciastko i mieć ciastko. Prezydent jak wytrawny ) gracz, czeka aż stanie się jasne kto ma większe szanse wygrać na tej aferze ) zanim się do kogoś przyłączy. ) ) Z prezydentem mam straszny problem, potrafię docenić jego niektóre decyzje, ) szanować za wiele rzeczy, chwalić za to za co chwalić warto, może nawet po ) ludzku poczuć sympatię, zawsze jednak wraca do mnie to jak w żywe oczy kłamał ) na temat swojego wykształcenia, jak z dala od kamer cieszył się gdy minister ) Siwiec całował ziemię kaliską i wiem, że nie jestem w stanie mu zaufać, mogę ) sobie tłumaczyć jego zachowanie ale nic mnie u niego nie zdziwi. Prezydent ) Kwasniewski, bez względu na to jak oceniam jego prezydenturę, pozostanie dla ) mnie człowiekiem zupełnie niegodnym zaufania bo gdy przyszedł czas próby to on ) tej próby nie zdał i nic tego nie zmieni, jego decyzje mogą być genialne, jego ) słowa mądre a ja i tak będę mieć poczucie, że w innej sytuacji stać by go było ) na największą głupotę, najgorsze świństwo. Podobny problem mam zresztą z ) Michnikiem, tyle, że w drugą stronę. Nic co Michnik teraz mówi, żadne jego ) błędy i błądki nie zmienią tego, że w chwilach próby on się po prostu ) sprawdzał. W jakichś opowiadaniach obozowych było takie motto "Tyle wiemy o ) sobie na ile nas sprawdzono", ułomność mojego patrzenia na aferę Rywina polega ) między innymi na tym, że pamiętam kto i w jakiej sytuacji się sprawdził, co ) znacznie utrudnia mi chłodne podejście do sprawy. ) kataryna, czytam Ciebie z coraz większym zainteresowaniem, ponieważ na wszystko chyba z dystansem patrzysz a Twoje posty mają charakter nauczająco-pouczający. Napisałem chyba, bo jako Twój wierny czytelnik chciałbym zadać kłam, tym wszystkim, którzy mogą twierdzić, że patrzysz na wszystko chłodno, z dystansem, ale z widoczna przewagą chyba. pozdrawiam pt Twój (nie)wierny czytelnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptus Re: Hipoteza Sulika IP: *.siec / 192.168.0.* 03.04.03, 22:05 kataryna.kataryna napisała: ) Gość portalu: alibaba napisał(a): ) ) ) ) A jakie jest Twoje stanowisko co do rozmowy Michnika z prezydentem w Jurac ) ie? ) ) ) ) I jaka jes twoja hipoteza co do pełnej roli pana prezydenta i jego otoczen ) ia ) ) w tej sprawie? ) ) ) Odpowiem jak Robert Kwiatkowski - "to bardzo dobre pytania, gorzej z dobrą ) odpowiedzią". Ani na jedno ani na drugie nie mam hipotezy, mam ledwie jakieś ) mgliste pomysły jak można to wytłumaczyć, zaznaczam jednak, że mają one źródło ) raczej w mojej potrzebie tłumaczenia sobie świata niż w jakichkolwiek faktach. ) Uprzedzam, że to co napiszę będzie tak banalne, że już się tego wstydzę. ) ) Rozmowa Michnika z prezydentem w Juracie. ) ) Nie wiem co dokładnie o tym dzisiaj mówiono bo po pytaniach Rokity musiałam ) przerwać śledzenie przesłuchania, wiem więc tylko, że Michnik Kwaśniewskiego w ) Juracie odwiedził, pamiętam też oczywiście, że zasłaniał się niepamięcią pytany ) ) o rozmowę z prezydentem na temat afery. Ja sobie to tłumaczę tak. Michnik ) pojechał do Kwaśniewskiego licząc na to, że - ze względu na sympatię czy ) przyjaźń - szczera rozmowa z prezydentem rzuci jakieś nowe światło na sprawę. ) Przypuszczam, że na tym etapie Michnik działał zupełnie po omacku i nie miał ) pomysłu kto może za Rywinem stać i o co w ogóle chodzi, jest dla mnie dość ) naturalne, że postanowił zasięgnąć języka u wpływowego polityka lewicy, na ) dodatek darzącego go sympatią. A na komisji przemilczał tę wizytę z dwóch ) powodów: ) - nie chciał w tym kontekście wymieniać prezydenta, z obawy, że to ) niepotrzebnie zwróci oczy w kierunku, według Michnika, nieistotnym. Może po ) rozmowie w Juracie Michnik miał jasność, że prezydent ani zamieszany nie jest ) ani nic ważnego nie wie i uznał, że nie warto mieszać w śledztwo głowy państwa. ) ) Warto pamiętać, że Michnik zeznawał jako pierwszy, kiedy jeszcze miał prawo ) sądzić, że na komisji warto mówić tylko o sprawach mających związek dla ) śledztwa (dalsze przesłuchania pokazały, jak bardzo był w "mylnym błędzie") a ) sądził, że to co mógłby powiedzieć o prezydencie się w tej kategorii nie ) mieści. ) - Michnik, wytrawny znawca naszej sceny politycznej, musiał mieć świadomość, że ) ) jakiekolwiek - nawet całkowicie niewinne - mieszanie prominentnych polityków w ) tę sprawę może być wykorzystane do przerobienia afery korupcyjnej w której nie ) wiadomo kto stał za Rywinem na polityczną zadymę, zwłaszcza, że sama komisja ) nie jest apolityczna a opozycja tylko czyha. Może po prostu uznał, że ) wprowadzanie w sprawę polityków spowoduje z jednej strony czysto polityczne ) ataki opozycji, z drugiej zaś wzmocni defensywną postawę opcji rządzącej, co ) skutecznie uniemożliwi jakiekolwiek wyjaśnienie afery bo wymknie się ona spod ) kontroli i całkowicie uniezależni od swojego pierwotnego znaczenia, zamieniając ) ) się w polityczną wojenkę. Nie chciał nadawać politycznego kontekstu czemuś co ) na tym etapie było jeszcze tylko historią wizyty pewnego producenta w pewnej ) firmie rzekomo z polecenia jakiejś "grupy trzymającej władzę". ) ) Prezydent Kwaśniewski. ) ) Rola prezydenta jest dla mnie wyjątkowo zagadkowa, cały czas zadaję sobie ) pytanie w co on gra ale znikąd odpowiedzi. Rozważam dwie wersje: ) ) - w sprawę są zamieszane osoby z prezydenckiego otoczenia a prezydent nie ) bardzo wie jak sobie z tym wszystkim poradzić, może nikogo nie złapał za rękę, ) może wie ale nie ma pomysłu jak to rozegrać, może boi się, że jakiekolwiek ) zdecydowane ruchy osłabią i jego i tracącą na popularności lewicę. Warto też ) pamiętać, że Kwiatkowski, Czarzasty są protegowanymi prezydenta a ich rola w ) sprawie jest mocno niejasna, może prezydent to widzi ale boi się, że ) zdecydowana interwencja zachwieje także jego pozycją, przecież sam ich powołał. ) ) Pewne znaczenie ma też pewnie prezydencka lojalnośc wobec towarzyszy z ) Ordynackiej, takie więzy chyba trudno jest rozplątać, zwłaszcza gdy się nie wie ) ) czy się nie zostanie na lodzie. ) - prezydent nic nie wie i umoczony nie jest ale jest zakładnikiem własnego ) wizerunku "prezydenta wszystkich Polaków". Człowiek, który na najwyższy ) szczebel swojej kariery wspiął się poprzez demonstrowanie swojej ugodowości i ) umiarkowania musi mieć pewien kłopot z pokazaniem - ni z tego ni z owego - ) pazurów, może być tak, że prezydent widzi, że źle się dzieje w państwie, czuje ) brzemię odpowiedzialności ale nie bardzo wie jak się zachować. Bo jakim nam się ) ) chce pokazać prezydent? Ogląda z nami Małysza, do Korei z szalikiem pojedzie, w ) ) kolorowych gazetach z rodziną się sfotografuje, w tenisa pogra, swój chłop, i ) co - nagle ma walnąć pieścią w stół i powiedzieć rządowi i politykom "dość tego ) ) do cholery!", przecież to by zniszczyło jego wizerunek jaki już drugą kadencję ) pieczołowicie buduje, nagle musiałby opowiedzieć się za czymś lub za kimś, nasz ) ) prezydent po prostu taki nie jest, wydaje mi się, że za bardzo chce ) być "wszystkich" co w sytuacjach kryzysowych czyni go dość nijakim. Ale ) ponieważ widzi co się w kraju dzieje, czasami mu się coś wypsnie. ) - prezydent nie wybiera się na polityczną emeryturę, ma swoje plany, na ) przykład budowanie nowej partii a aktywny udział w rozwiązywaniu afery Rywina ) może mu te plany pokrzyżować, może prezydent jeszcze nie wie na kogo warto ) postawić a nie chce obstawić źle i dać się pociągnąć w polityczny niebyt. Z ) drugiej zaś strony wie, że calkowite milczenie w tej sprawie może się w którymś ) ) momencie pojawić jako zarzut bierności i dlatego od czasu do czasu coś bąknie, ) coś zrobi, zwróćmy uwagę, że większość jego słów i gestów w aferze to działania ) ) pozorne, nic niezmieniające za to stwarzające wrażenie, że prezydent zatroskany ) ) i podejmuje starania. Jak zjeść ciastko i mieć ciastko. Prezydent jak wytrawny ) gracz, czeka aż stanie się jasne kto ma większe szanse wygrać na tej aferze ) zanim się do kogoś przyłączy. ) ) Z prezydentem mam straszny problem, potrafię docenić jego niektóre decyzje, ) szanować za wiele rzeczy, chwalić za to za co chwalić warto, może nawet po ) ludzku poczuć sympatię, zawsze jednak wraca do mnie to jak w żywe oczy kłamał ) na temat swojego wykształcenia, jak z dala od kamer cieszył się gdy minister ) Siwiec całował ziemię kaliską i wiem, że nie jestem w stanie mu zaufać, mogę ) sobie tłumaczyć jego zachowanie ale nic mnie u niego nie zdziwi. Prezydent ) Kwasniewski, bez względu na to jak oceniam jego prezydenturę, pozostanie dla ) mnie człowiekiem zupełnie niegodnym zaufania bo gdy przyszedł czas próby to on ) tej próby nie zdał i nic tego nie zmieni, jego decyzje mogą być genialne, jego ) słowa mądre a ja i tak będę mieć poczucie, że w innej sytuacji stać by go było ) na największą głupotę, najgorsze świństwo. Podobny problem mam zresztą z ) Michnikiem, tyle, że w drugą stronę. Nic co Michnik teraz mówi, żadne jego ) błędy i błądki nie zmienią tego, że w chwilach próby on się po prostu ) sprawdzał. W jakichś opowiadaniach obozowych było takie motto "Tyle wiemy o ) sobie na ile nas sprawdzono", ułomność mojego patrzenia na aferę Rywina polega ) między innymi na tym, że pamiętam kto i w jakiej sytuacji się sprawdził, co ) znacznie utrudnia mi chłodne podejście do sprawy. ) ) Kataryno, w pełni podzielam Twoją opinię na temat prezydenta Kwaśniewskiego, co nie oznacza, że akceptuję taką postawę. Czasem trzeba poświęcić wątpliwe przyjaźnie dla dobra wyższego i tu nie ma dla mnie miejsca na prywatne układy. Co Adama Michnika - zaczynam mieć pewne wątpliwości, jego obecny wizerunek (nie rozumiem często jego postaw, chociaż je szanuję przez wzgląd na przeszłość) nie bardzo przylega do moich wcześniejszych o nim wyobrażeń, ale cierpliwie poc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptus Re: Hipoteza Sulika IP: *.siec / 192.168.0.* 03.04.03, 22:26 Nie wszystko "poszło", więc dopowiadam: ... poczekam na dalszy ciąg, bo na pewno będzie. Przywołany przez Ciebie cytat pochodzi z wiersza Wisławy Szymborskiej i nie dotyczy opowieści obozowych - tak mi się wydaje. O ile pamiętam, chyba niedawno także na te słowa powoływał się Adam Michnik w wywiadzie dla "Przekroju", ale może coś mi się pokręciło z nadmiaru lektury prasowej? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Hipoteza Sulika 03.04.03, 22:34 Gość portalu: sceptus napisał(a): > Nie wszystko "poszło", więc dopowiadam: ... poczekam na dalszy ciąg, bo na > pewno będzie. > Przywołany przez Ciebie cytat pochodzi z wiersza Wisławy Szymborskiej i nie > dotyczy opowieści obozowych - tak mi się wydaje. O ile pamiętam, chyba niedawno > > także na te słowa powoływał się Adam Michnik w wywiadzie dla "Przekroju", ale > może coś mi się pokręciło z nadmiaru lektury prasowej? Tak myślałam, że to Szymborska ale pewna nie byłam a nie chciałam się wygłupić. O ile pamiętam było to mottem do "Pożegnania z Marią" Borowskiego ale głowy nie dam. Chociaż teraz mi ćwieka zabiłeś bo "chronologia czasowa" jak mawia posłanka Błochowiak rzeczywiście może nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Hipoteza Sulika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.03, 17:30 Słuchaj, Kataryno Sulik wiarygodny nie był, mi się zdaje. To można zauważyć przy tych właśnie hipotezach, ale przede wszystkim przy wątku rozmowy z Niemczyckim i informowaniu o niej bądź nie Kwiatkowskiego. Wydaje mi się też, że Sulik niespodziewanie starał się dzisiaj udowodnić prawdziwość hipotezy Rokity (choć oczywiście wprost tego nie mówił). I teraz tak - jeżeli założymy, że Sulik wiarygodnym świadkiem nie był (a podstawy ku temu chyba są), to jest duże prawdopodobieństwo, że wypowiedzi na temat układu rząd-Agora (czy Michnik) prawdziwe też nie były, a miały tylko właśnie hipotezę Rokity uwiarygodnić. Po co? I druga sprawa, dość smutna moim zdaniem. Dzisiaj dowiedzieliśmy się o spotkaniu Michnika z Kwaśniewskim w Juracie w sierpniu. Michnik z jakichś przyczyn nie chciał o nim komisji powiedzieć, licząc pewnie na to, że Kwaśniewski w sprawie publicznie nie będzie się wypowiadał. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Hipoteza Sulika IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 03.04.03, 17:57 > I druga sprawa, dość smutna moim zdaniem. > > Dzisiaj dowiedzieliśmy się o spotkaniu Michnika z Kwaśniewskim w Juracie w > sierpniu. Michnik z jakichś przyczyn nie chciał o nim komisji powiedzieć, > licząc pewnie na to, że Kwaśniewski w sprawie publicznie nie będzie się > wypowiadał. > > Dlaczego? W swoich zeznaniach Michnik kilkakrotnie mówił, że z Kwaśniewskim widywał się wtedy często, ale nie pamięta czy z nim rozmawiał o sprawie Rywina. Powiedział też ze, jeżeli prezydent twierdzi że Michnik z nim o tym rozmawiał, to prezydent nie kłamie. Mam wrażenie, że Michnik nie chciał niczego mówić definitywnie i zostawić pole do manewru Kwaśniewskiemu, który wedle upodobanie mógł zaprzeczyć lub potwierdzić odbycie takiej rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Hipoteza Sulika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.03, 18:41 Ja się z Tobą jak najbardziej zgadzam. Jest tylko tak, że ja w tej sprawie stoję absolutnie po stronie Gazety. I kiedy pojawiają się jakiekolwiek nieścisłości czy dziwne momenty w zeznaniach na przykład Michnika, ja zaczynam się bać, że coś tu może być nie tak - właśnie dlatego, że bardzo chciałbym, żeby wszystko było w porządku. Z drugiej strony jestem pewien, że do tych właśnie nieścisłości - tutaj spotkań Michnika z Kwaśniewskim - przyczepi się bardzo dużo osób. Ja też doskonale pamiętam zeznania Michnika, który "nie pamiętał" treści rozmów z Kwaśniewskim. I ja też uważam, że Michnik ich "nie pamiętał", żeby Kwaśniewskiemu "zostawić pole manewru", jak powiedziałaś. Tylko że według mnie on zostawiał to pole manewru dlatego, że nie chciał mieszać Kwaśniewskiego (bądź co bądź prezydenta państwa) w całą aferę - taką mam w każdym razie nadzieję (podobnie zresztą ma się rzecz z Millerem - Michnik zapewnia o jego absolutnej niewinności; jedni węszą tu jakiś spisek, jak Rokita, inni tłumaczą to "przyjaźnią" Michnika z Millerem, mi zdaje się, że to też jest niechęc do "grania" autorytetem premiera, Michnik zostawia to komisji śledczej). Natomiast jestem pewien, że odezwie się teraz multum głosów, że Michnik z Kwaśniewskim się dogadali co do jakiejś kolejnej, fałszywej wersji afery - szczególnie, że rola prezydenta w całej aferze robi się z dnia na dzień coraz większa. I z jednej strony podziwiam Michnika za to, że potrafił się zdystansować i nie opowiadać o hipotetycznej roli prezydenta czy premiera. Z drugiej strony widzę, że takie właśnie zeznania stają się pretekstem do zarzutów wobec Agory czy samego Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Hipoteza Sulika IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 03.04.03, 20:28 Gość portalu: franek napisał(a): > Ja się z Tobą jak najbardziej zgadzam. Jest tylko tak, że ja w tej sprawie > stoję absolutnie po stronie Gazety. I kiedy pojawiają się jakiekolwiek > nieścisłości czy dziwne momenty w zeznaniach na przykład Michnika, ja zaczynam > się bać, że coś tu może być nie tak - właśnie dlatego, że bardzo chciałbym, > żeby wszystko było w porządku. Z drugiej strony jestem pewien, że do tych > właśnie nieścisłości - tutaj spotkań Michnika z Kwaśniewskim - przyczepi się > bardzo dużo osób. > > Ja też doskonale pamiętam zeznania Michnika, który "nie pamiętał" treści rozmów > > z Kwaśniewskim. I ja też uważam, że Michnik ich "nie pamiętał", żeby > Kwaśniewskiemu "zostawić pole manewru", jak powiedziałaś. Tylko że według mnie > on zostawiał to pole manewru dlatego, że nie chciał mieszać Kwaśniewskiego > (bądź co bądź prezydenta państwa) w całą aferę - taką mam w każdym razie > nadzieję (podobnie zresztą ma się rzecz z Millerem - Michnik zapewnia o jego > absolutnej niewinności; jedni węszą tu jakiś spisek, jak Rokita, inni tłumaczą > to "przyjaźnią" Michnika z Millerem, mi zdaje się, że to też jest niechęc > do "grania" autorytetem premiera, Michnik zostawia to komisji śledczej). > > Natomiast jestem pewien, że odezwie się teraz multum głosów, że Michnik z > Kwaśniewskim się dogadali co do jakiejś kolejnej, fałszywej wersji afery - > szczególnie, że rola prezydenta w całej aferze robi się z dnia na dzień coraz > większa. > > I z jednej strony podziwiam Michnika za to, że potrafił się zdystansować i nie > opowiadać o hipotetycznej roli prezydenta czy premiera. Z drugiej strony widzę, > > że takie właśnie zeznania stają się pretekstem do zarzutów wobec Agory czy > samego Michnika. Powiedzmy sobie szczerze: W POLSCE JEST DUŻA GRUPA OSÓB, KTÓRE BĘDĄ WINIĆ MICHNIKA NIEZALEŻNIE OD TEGO, CO POWIE CZY ZROBI (argumentów wymieniać nie będę, bo jak ktoś używa słowa Żyd jako obelgę to mi się na wymioty zbiera) W jego przypadku uważam, że są pewne osoby, które by go krytykowały tak samo zawzięcie za wmieszanie Kwaśniewskiego w tą całą aferę jak za całkowite pominięcie osoby prezydenta. Jestem pewna, że są tu jakieś niejasności i nie w pełni odkryte motywy, ale z drugiej strony nie mogę nie współczuć Michnikowi, który lipcu znalazł się pomiędzy młotem a kowadłem. Bądźmy poważni (jak mówi poseł Rokita) jeżeli Michnik poszedłby z tym do prokuratury to opinia publiczna nigdy by się o całej sprawie nie dowiedziała, co zresztą było do przewidzenia. Widząc jak „sprawnie” prokuratura działa, kiedy opinia publiczna patrzy jej się na ręce, można się tylko domyślać co by się stało z tą sprawą gdybyśmy o niej nic nie wiedzieli. Chodzi więc o to, że facet miałby przerąbane niezależnie od tego co by zrobił (dlatego jestem raczej wyrozumiała dla jego błędów w tej sprawie, które też są kwestią jak najbardziej względną), co pozwala mi przypuszczać że szybko nie usłyszymy o następnej aferze korupcyjnej i to bynajmniej nie dlatego że rząd SLD skutecznie wyplewił korupcję z życia publicznego. Będzie tak, bo żaden dziennikarz z nawet śladową ilością instynktu samozachowawczego nie będzie się pchał w podobne bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba Re: Hipoteza Sulika IP: *.acn.pl / 10.67.2.* 03.04.03, 17:35 kataryna.kataryna napisała: > Zastanowił mnie wątek Kwaśniewskiego, to wyrwanie się z niewinnością > Pachowskiego, te rozmowy o Kwiatkowskim. Mam nadzieję, że posłowie to pociągną. Ten wątek coraz mocniej się pojawia, choć chyba nie z woli tych co nim mówią przed komisją. Rola pana prezydenta, a właściwie chyba otoczenia pana prezydenta zaczyna wyglądać coraz bardziej dwuznacznie. Myślę, że otoczenie pana prezydenta zrobi wszystko, żeby nie zeznawał przed komisją, a posłowie lewicy z komisji w tym pomogą. Przykładem dzisiejsze głosowania w sprawie bilingów, broniące Millera, Nikolskiego i Jakubowskiej. Trzeba też pamiętać, że przecież Kwiatkowski tozaufany pana prezydenta - szegfowała jego kampani wyborczej, no i jeśli się nie mylę, pan prezydent nie wzywał go do dymisji. To wszystko robi się coraz bardziej niesmaczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczepan MICHNIK KŁAMIE IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 17:47 OKAZUJE SIĘ, ŻE NACZELNY WYBORCZEJ TEŻ PRZEMILCZA PEWNE FAKTY, NP. PYTANY PRZEZ KOMISJE Z KIM ROZMAWIAŁ NA TEMAT AFERY NIE MÓGŁ SOBIE PRZYPOMNIEĆ, ŻE Z PREZYDENTEM. DZIWNE, ŻE BYŁ W STANIE TAK WIELKIEGO UPOJENIA, ŻE NAWET NIE PAMIĘTA PODRÓŻY DO JURATY... AGORA I MNICHNIK TEŻ KRĘCĄ - WYGRA MAM NADZIEJĘ ROKITA I UDOWODNI WSZYSTKIM, ŻE KŁAMIĄ JAK NAJĘCI - A WSZYSTKO DLA KASY... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: MICHNIK KŁAMIE 03.04.03, 22:35 Gość portalu: Szczepan napisał(a): > OKAZUJE SIĘ, ŻE NACZELNY WYBORCZEJ TEŻ PRZEMILCZA PEWNE FAKTY, > NP. PYTANY PRZEZ KOMISJE Z KIM ROZMAWIAŁ NA TEMAT AFERY NIE MÓGŁ > SOBIE PRZYPOMNIEĆ, ŻE Z PREZYDENTEM. DZIWNE, ŻE BYŁ W STANIE TAK > WIELKIEGO UPOJENIA, ŻE NAWET NIE PAMIĘTA PODRÓŻY DO JURATY... > AGORA I MNICHNIK TEŻ KRĘCĄ - WYGRA MAM NADZIEJĘ ROKITA I > UDOWODNI WSZYSTKIM, ŻE KŁAMIĄ JAK NAJĘCI - A WSZYSTKO DLA KASY... A na jaki temat Michnik i Agora kręcą? Tak ogólnie, czy może konkrety jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień IP: 62.233.185.* 03.04.03, 17:50 byłam,w pierwszych minutach,zachwycona panem Sulikiem,ale potem,ale dzisiaj ...rozczarował do bólu.Nie doścignął jednak pani spikerki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmaroja Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.03, 17:51 Już po raz N wychodzi towarzystwo wzajemnej adoracji i zakłamania .tylko że Rokita i Ziobro nie mają szans na dobrą pracę w tym gronie .Prosze zobaczyć głosowania jak głosują komuchy w tym Nałęcz za bardzo słusznymi wnioskami?Sulik jest sprzedawczykiem i choc by sie nie wiem jak wypierał to ja w niego nie wierzę.A mówiłem żeby ich na Ural wysłać to by byłoardzo odpowiednie miejsce dla nich .2 godziny rozmowy z Kwiatkowskim i tego sie nie pamięta ? to kpiny !!!! podać go do prokuratury za fałszywe zeznania ,i konczyc z tym towarzystwem!!! Chyba sie Michnik już przekonał po jakiej stronie stanoł i z kim trzyma sztamę .Wstyd !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juri Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień IP: *.wierzchoslowice.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 18:01 zeznania Sulika mowia jasno kto jest "drugim" po Rywinie mysle ze dla wszystkich jest to jasne.Zobaczymy co dzisiaj powiedza w "Wiadomosciach" w TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mój Boże STARSZY PAN DAŁ D..Y!!! - ŻAŁOSNE!!! IP: *.toya.net.pl 03.04.03, 18:12 USTAWIONE ODPOWIEDZI, USTAWONA SZÓSTKA CZŁONKÓW KOMISJI. MASKARADA PANIE NAŁĘCZ. HISTORIA WAS ROZLICZY Z TEGO ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchacz Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.03, 18:28 Czy jeden impuls w bilingu odpowiada jednej sekundzie. Pan Przewodniczący chyba się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień IP: *.inter / 192.168.1.* 03.04.03, 18:35 według mnie komisja to badziewie, zbiorowisko laików, ciało czysto polityczne. Rokita i ten z pisuaru są najbardziej sensowni w pytanich lecz wyłazi z nich zacietrzewienie polityczne jak słoma z butów. zajmują się plotkami a dowodów brak. postawili jedną hipotezę, że rywin przyszedł do agory w zmowie z czerwonymi. Według mnie zupełnie bezstronnie trzeba by potawić conajmniej nast. hipotezy, tj. -rywin chciał załatwić swoje interesy i w tym celu przedstawił na sprzedaż swój towar bez udziału osób trzecich wykorzystując znajmość sprawy. -rywin został sprytnie sprowokowany przez agorę i złapany jak mucha w sieć. takie hipotezy trzeba koniecznie postawić na pocz. sprawy aby zachować bezstronność procesową i ekonomikę postępowania, czyli w przesłuchaniu jednego świadka dążyć do zebrania dowodów potw. bądź zaprzeczaj. Dzisiaj nałęcz powiedział, że w czerwcu poczytają materiały i zast. się nad dalszym postępowaniem. Kpiny!!! Naczelną zasadą poszukiwania nn sprawcy jest ustalenie osób osiągających korzyść z przest. Niewątpliwie jest to rywin (pieniądze + podsada). niewątpliwie jest to agora (korzystna ustawa). w dalszym wątpliwym tle Kwiatkowski (prywatyzacja tv2?), czerwoni(przychylność agory). Stosunkowo łatwo można udowodnić winę rywina (taśma + świadkowie). Jednak jest to oczywiste gdy rywin milczy. Podejrzany może mówić właściwie co mu ślina na język przyniesie. I jak zacznie mówić to może być kocioł. Bo jak powie, że zmówił się z Michnikiem aby załatwić czerwonych? właściwie to zostanie jego słowo kontra słowo Michnika. Wtedy pozostanie kwestia oceny wiarygodności tych osób. na korzyść michnika przemawia fakt, że to on sprawę ujawnił. Michnik też nie jest do końca wiarygodny. przedstawiając wiarygodność gazety twierdził o istnieniu chińskiego muru pomiędzy gazetą a agorą. Chyba nikt w to nie wierzy prócz rokity i tego z pisuaru. Jak można tak twierdzić skoro dziennikarze gazety zostali zmuszeni to wejścia w posiadanie akcji agory? Jeszcze historia tzw. śledztwa dziennikarskiego. Przecież poza puszczaniem plotek nic się nie działo i michnik sprytnie zasłonił się tajemnicą. mogę też interpretować zwłokę w ujawnieniu sprawy w ten sposób, że michnik szachował rząd czekając na korzystne rozstrzygnięcia w ustawie, a co. jest w tym logika, jest korzyść.Ciekawą też kwestią jest możliwość uchwalenia przez sejm ustawy korzystnej w sposób przedst. przez rywina. Trzeba by założyć iż sejm klepie wszystkie ustawy przedstawiane przez rząd (czyli głąby), lub też iż posłowie zostają przekupieni. Według nie sposób podawania informacji przez tut. gazetę = stylowi urbana. lecz urbana usprawiedliwiam bo sam pisze, że jest to gazeta satyryczna. jedyna różnica to traktowanie czarnych. urban śmiało pisze co myśli a michnik nie widzi problemu.Pozatym lubią wódeczkę, co świadczy o ich normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Infidel Prezydent Kwaśniewski i wiceprezydent Michnik IP: *.crowley.pl 03.04.03, 19:36 kręcą, pamięć ich zawodzi, nie pamietali, że 30 lipca 2003 r w Juracie biesiadowali, o rywinowej notatce i nagraniach rozmawiali. Michnik pewnie ściągnie z portalu stenogramy ze swoimi zeznaniami, w których w tej sprawie, powiedzmy .... "zapomniał" o wyjeździe do Juraty. U Kwaśniewskiego to żadne novum .. już kiedyś nie pamietał jakie ma wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Infidel OGARY AGORY wiją się na prawo i lewo :-) IP: *.crowley.pl 03.04.03, 19:53 Ale mam uciechę! Zeznania Sulika im nie wsmak!!! Choć to niepokojące, że są ludkowie, którzy dla takich duperelów dali by się żywcem posiekać ... to mnie martwi, że to jest teraz taki kraj ze społeczeństwem, w którym każdy ma conajmniej dwa, albo trzy zdania na ten sam temat ... smutne ... każdy członek i członkini tego społeczeństwa najlepiej zorientowany w medycynie, prawie, polityce .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica "ZAPOMNIAŁEM(AM)"- RANKING TEJ ODPOWIEDZI PRZED IP: *.toya.net.pl 03.04.03, 20:19 KOMISJĄ JEST KLUCZEM DO PRAWDY - A ADAŚ JEŚLI ZAWARŁ HONOROWĄ UMOWĘ Z OLKIEM W JURACIE, ŻE ANI PARY Z GĘBY TO SIĘ TEGO TRZYMAŁ. CZY MÓWIENIE NIEPRAWDY PRZED KOMISJĄ MA BYĆ DOMENĄ TYLKO KWIATKOWSKIEGO-CZARZASTEGO-JAKUBOWSKIEJ I POŻAL SIĘ BOŻE -SULIKA, NIE WSPOMNĘ UZALEZNIONEJ DROBNICY... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Infidel :-) Oby Agora rosła w siłe, a ludzie żyli dostatniej IP: *.crowley.pl 03.04.03, 21:35 Gość portalu: źrenica napisał(a): > KOMISJĄ JEST KLUCZEM DO PRAWDY - A ADAŚ JEŚLI ZAWARŁ HONOROWĄ UMOWĘ Z OLKIEM W > JURACIE, ŻE ANI PARY Z GĘBY TO SIĘ TEGO TRZYMAŁ. CZY MÓWIENIE NIEPRAWDY PRZED > KOMISJĄ MA BYĆ DOMENĄ TYLKO KWIATKOWSKIEGO-CZARZASTEGO-JAKUBOWSKIEJ I POŻAL > SIĘ BOŻE -SULIKA, NIE WSPOMNĘ UZALEZNIONEJ DROBNICY... Źrenica, nie chcę już wiedzieć kto z kim zawarł jaką umowę. Nie chcę wiedzieć jaka umowę zawarli Cox i Rapaczyński z "kolesiami", bo to ich sprawa, ale uważam, że jeśli zawarli honorową jak piszesz umowę, to powinni się z niej wywiązać, zamiast Adasia do gry wprowadzać, rywina grzebać, millera wikłać, kwiatkowskiego usuwać, czarzastego demaskować, kwaśniewskiego w promieniach roentgena stawiać. Kończę optymistycznie: Oby Agora rosła w siłę a ludzie żyli dostatniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica ŚWIATOWE ŻYCIE POZA NASZYM ZASIĘGIEM IP: *.toya.net.pl 03.04.03, 21:55 MNIE CHODZI O DROBNĄ UMOWĘ PO ZAKRAPIANYM WEEKEND'ZIE NAD ZATOKĄ, A TY O TYCH STRATEGICZNYCH DO KTÓRYCH ŚMIECI SIĘ PODWIESZAJĄ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień IP: *.lubon.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 20:55 A fe Gazeto - poseł PiS Jan Rokita - nowy wynalazek Gazety. Ja znam tylko posła PO Jana Marię Rokitę. W takiej sprawie, w której Gazeta jest najbardziej zainteresowaną stroną, takie pomyłki śmierdzą ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk Błąd- Pan Rokita pozbył się Marii na prośbę żony IP: *.toya.net.pl 03.04.03, 21:17 To nie żart - www.janrokita.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Komisja na deser 03.04.03, 21:25 Na straganie w dzień targowy takie toczą się rozmowy: Poseł Renata Beger: Ja chciałam powiedzieć, że ja też czuję taką jakby podzielność na poszczególnych członków Komisji Śledczej, a to chociażby dlatego, i przykro mi, że wczoraj nikt nie zadzwonił do pana marszałka, nie mówię akurat o bliskich osobach, ale nawet z wyborców moich, i nie powiedział, że pan marszałek zapomniał poinformować, że jeden z członków Komisji Śledczej jest nieobecny, bo wyjechał na pogrzeb, co w stosunku do innego członka Komisji Śledczej pan to zrobił, i to ja otrzymywałam wczoraj telefony, nawet podczas odbywającego się pochówku, dlaczego mnie nie ma na komisji, dlaczego od samego rana mnie ludzie nie widzą. Dziękuję, panie marszałku. Przewodniczący Tomasz Nałęcz: Pani poseł, żeby już nadmiernie nie przesycać obrad komisji wątkami emocjonalnymi, ja nie zrobiłem tego przez przypadek ani z braku sympatii do pani osoby, bo nawet moja żona zwracała uwagę, że ta sympatia jest może nadmiernie demonstrowana na wizji, natomiast ja pani obszernie już poza kamerami objaśnię, dlaczego te dwa zachowania tak się rażąco różniły, bo one były nieprzypadkowe i rzeczywiście uważałem, że to są dwie różne sytuacje, ale to jeśli pani pozwoli, to już w trybie osobistym to pani objaśnię. Poseł Renata Beger: Ale, panie przewodniczący, co odpowie na to żona. Ja się nie zgadzam, żeby w kuluarach. Przewodniczący: Poproszę pana posła Lewandowskiego, żeby pełnił rolę ciotki przyzwoitki. Poseł Bogdan Lewandowski: Proszę, panie marszałku, zwolnić mnie jednak z tego rodzaju obowiązku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przykro czemu nie piszecie ze o jaruzelskim ktory byl u a. m. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.03, 21:31 a tak pana szanowalem p. michnik ale jaruzelski w gazecie a sam opowiada sie pan za obaleniem saddama przykro mi bardzo ale nie mam zaufania dla dwulicowych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: czemu nie piszecie ze o jaruzelskim ktory byl 03.04.03, 21:34 Gość portalu: przykro napisał(a): > a tak pana szanowalem p. michnik ale jaruzelski w gazecie a sam > opowiada sie pan za obaleniem saddama przykro mi bardzo ale nie > mam zaufania dla dwulicowych ludzi No i co tu odpowiedzieć? Może tak: - co ma wiztyta Jaruzelskiego do afery Rywina? - co ma Jaruzelski do Saddama? Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: czemu nie piszecie ze o jaruzelskim ktory byl 04.04.03, 10:27 Gość portalu: przykro napisał(a): > a tak pana szanowalem p. michnik ale jaruzelski w gazecie a sam > opowiada sie pan za obaleniem saddama przykro mi bardzo ale nie > mam zaufania dla dwulicowych ludzi Z nie przyszło ci do głowy, że w tym czasie Michnik i Smoleński prowadzili "dziennikarskie śledztwo", niby z kim mieli rozmawiać o propozycji "ludzi trzymających władzę"??? z Wałęsą czy Krzaklewskim??? przecież logiczne jest że szukali tropu wśród opinii ludzi lewicy takich jak Jaruzelski, Kwaśniewski, Urban itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gda Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień IP: malborska:* / 192.168.1.* 03.04.03, 21:50 Dlaczego w relacji z przesłuchania Sulika przez Rokitę nie ma ani słowa o spotkaniu Michnika z Kwaśniewskim w Juracie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gda Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień IP: malborska:* / 192.168.1.* 03.04.03, 21:50 Dlaczego w relacji z przesłuchania Sulika przez Rokitę nie ma ani słowa o spotkaniu Michnika z Kwaśniewskim w Juracie? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna OGARY AGORY znowu nie wytrzymały i się odszczekują 03.04.03, 21:55 Infidel tradycyjnie wskoczył do wątku poświęconego aferze Rywina i - jak to ma w zwyczaju - zamiast wypowiedzieć się na temat jakiemu wątek jest poświęcony łaskaw był, z wrodzonym sobie taktem, przyłożyć innym dyskutantom. Piszesz, Infidelu, że jesteś anty-SLD a ja myślę, że z takich jak Ty SLD ma największy pożytek bo w imię nie wiem właściwie czego usiłujesz sprowadzić największą aferę korupcyjną do rozgrywki między jakimiś bliżej nieokreślonymi "ogarami Agory" a "grupą trzymającą władzę". Jesteś anty-SLD, anty-ogary-Agory a pro-co właściwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica taki sobie "pies niewierny" za przeproszeniem i IP: *.toya.net.pl 03.04.03, 22:03 całym szcunkiem - łatwo i miło ślizgać się po innych, a i splendor w rodzinie infideli wielki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Infidel Re: OGARY AGORY ciagle ujadają IP: *.crowley.pl 04.04.03, 03:26 kataryna.kataryna napisała: > Infidel tradycyjnie wskoczył do wątku poświęconego aferze Rywina i - jak to ma > w zwyczaju - zamiast wypowiedzieć się na temat jakiemu wątek jest poświęcony > łaskaw był, z wrodzonym sobie taktem, przyłożyć innym dyskutantom. Piszesz, > Infidelu, że jesteś anty-SLD a ja myślę, że z takich jak Ty SLD ma największy > pożytek bo w imię nie wiem właściwie czego usiłujesz sprowadzić największą > aferę korupcyjną do rozgrywki między jakimiś bliżej nieokreślonymi "ogarami > Agory" a "grupą trzymającą władzę". Jesteś anty-SLD, anty-ogary-Agory a pro- co > właściwie? Kataryna, Ogry nie odszczekują tylko cały czas ujadają. Jeśli SLD może czerpać pożytek z ich przeciwnika, dlaczego nie umie tego Agora i nieboszczka UW? Nie wiem czy to jest największa afera korupcyjna. Ze słownika Kataryny: "przyłożyć komuś" - prezentować inne poglądy pozdrawiam, w Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: OGARY AGORY ciagle ujadają 04.04.03, 12:01 Gość portalu: Infidel napisał(a): > Ze słownika Kataryny: > "przyłożyć komuś" - prezentować inne poglądy Ze słownika Infidela: "prezentować swoje poglądy" - nazywać właściciela poglądów niezgodnych z naszymi "ogarem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień IP: *.dip.t-dialin.net 03.04.03, 22:10 po co tyle POLAKOW leb nadstawialo? Precz wreszcie z KOMUNA. NIe wiem kto ma NAMI rzadzic, ale Napewno nie byle KOMUCHY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiufiu Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 10:07 A no wlasnie dlatego Piotrku ze nie wiesz - rzadza jednak komuchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewar Sulik intelektualista IP: *.oswiecim.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 22:48 Pan Sulik usiłował stworzć autoportret intelektualisty posiadającego "brytyjską wrażliwość ". Stworzył obraz starego człowieka , który łasy jest na dużą mamonę ,spływającą do jego kieszeni z dwóch conajmniej źródeł . Za tę łaskę trzeba się odwdzięczać , bo przecież nikt już nie da zarobić takiej kasy emerytowi-wujkowi . Udawany intelektualista , który nic nie robi w KRKiTV , wszystko zło akceptuje , boi się wychylić . Po prostu dno . Odpowiedz Link Zgłoś
tony.s Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień 03.04.03, 23:08 Wygląda na to że postkomuna faktycznie zwiera siły.Prezydent po raz kolejny pogodzony z premierem wyznaja sobie miłość.Chyba stwierdzili że ta afera jednak za bardzo szarpie ich osobiscie.Cięzko usunąc ludzi typu Czarzasty czy Jakubowska ,gdy sie wcześniej razem kombinowało.Co wtedy mogło by wyjść? Lepiej zaatakować GW i Agorę.Komisja koniec końców nic nie ustali.Pozostanie niesmak ,"umoczenie" Agory w aferę i dostojne deklaracje Prezydenta i Premiera o potrzebie oczyszczenia atmosfery w mediach.Może jakąś ustawą "antykorupcyjna" ?A grupa trzymająca władzę w zaparte i razem. mam nadzieję że tak nie jest ,a odpowiedz da czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Statystyka tego forum IP: *.acn.waw.pl 03.04.03, 23:10 Czy ktoś z Państwa zadał sobie trud, by sprawdzić, jak układa się statystyka autorów wypowiedzi na tym forum? Jest ich akurat 100, więc łatwo przedstawić w procentach, kto ile razy zabierał głos. Rezultaty są wysoce znamienne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica AGNIESIU COŚ NIE TAK Z TĄ MATEMATYKĄ IP: *.toya.net.pl 03.04.03, 23:32 JAK Z MĄCENIEM PANA SULIKA - SPRAWDŹ. na tą chwilę 3= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goś Re: Statystyka tego forum IP: 80.51.57.* 03.04.03, 23:35 Agnieszka ;-) jaki Kościół ..takie kadzidło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptus Re: Statystyka tego forum IP: *.siec / 192.168.0.* 03.04.03, 23:37 Gość portalu: Agnieszka napisał(a): > Czy ktoś z Państwa zadał sobie trud, by sprawdzić, jak układa > się statystyka autorów wypowiedzi na tym forum? Jest ich akurat > 100, więc łatwo przedstawić w procentach, kto ile razy zabierał > głos. Rezultaty są wysoce znamienne... I co z tych obliczeń wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica NA PIERWSZY RZUT OKA: IP: *.toya.net.pl 03.04.03, 23:47 - KATARYNA-KATARYNA 15 RAZY - ciekawe jakiej jest płci, ni cholery nie mogę rozgryźć, - WITEK - 6 RAZY, - ANKA - 4 RAZY, - iNFIDEL - 4 RAZY (??!!) - NIESTRAWNOŚĆ ? OBOWIĄZKI MAŁŻEŃSKIE ? - AGNIESZKA - ? RAZY Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: Michnik i Kwaśniewski........ 04.04.03, 11:50 Pomimo tego, że wypowiedziałam się już 4 razy w tym wątku (jednak nie znalazłam się na "liście podejrzanych"), to pozwolę sobie zabrać głos jeszcze raz ;-)) Dręczy mnie jedno pytanie, dlaczego A. Michnik tak uparcie starał się kryć A. Kwaśniewskiego??? Jakie motywy kierowały Michnikiem??? Przecież "Adaś wizjoner" mógł przewidzieć, to że w końcu udział prezydenta w tej sprawie zostanie ujawniony, dlaczego pozwolił aby ujawnili to inni a nie on??? Dlaczego nie mówił prawdy zeznając pod przysięgą przed komisją śledczą??? Nie rozumiem skąd taka lojalność... przecież jeśli faktycznie uważa, że prezydent aktywnie nie brał udziału w tej aferze, to tym bardziej nie musiał go chronić!!! no chyba że Michnik takiego przekoania nie posada.... a wtedy sprawa wygląda jeszcze gorzej, zarówno dla Kwaśniewskiego jak i dla Michnika..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Prawda IP: *.acn.waw.pl 04.04.03, 15:11 Miła Floro Pierwsza, mam takie trzy uwagi: 1. Nie wiem nic o żadnej "liście podejrzanych". Co się statystyki tyczy, to "źrenica" ją podał(a) - no i jest jaka jest: czy coś w tym złego albo dobrego? 2. Podzielam Twoje wątpliwości na temat Michnika (i Kwaśniewskiego). 2. Natomiast odnośnie do prawdy jako takiej: próbuję (i z roku na rok coraz lepiej mi się udaje) naśladować mojego męża, który po prostu nigdy nie kłamie. Nie: przed komisją, nie: pod przysięgą, ale po prostu nigdy. Robi tak, jak twierdzi, z dwóch równorzędnych powodów: dla zasady i z lenistwa. To drugie oznacza, że nie musi pamiętać, co komu gdzie kiedy powiedział, ani dbać, żeby te "zeznania" były logicznie spójne, tylko wszystkim mówi jedną i tę samą prawdę (czyli po prostu tak jak było). Polecam ten sposób. Mam fajnego męża. Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: Prawda 04.04.03, 15:24 Gość portalu: Agnieszka napisał(a): > Miła Floro Pierwsza, mam takie trzy uwagi: > 1. Nie wiem nic o żadnej "liście podejrzanych". Określenia "lista podejrzanych" użyłam żartobliwie. Co się statystyki tyczy, > to "źrenica" ją podał(a) - no i jest jaka jest: czy coś w tym złego albo > dobrego? Ta statystyka nie ma dla mnie żadnego znaczenia. > 2. Podzielam Twoje wątpliwości na temat Michnika (i Kwaśniewskiego). Bardzo mnie to cieszy ;-) > 2. Natomiast odnośnie do prawdy jako takiej: próbuję (i z roku na rok coraz > lepiej mi się udaje) naśladować mojego męża, który po prostu nigdy nie kłamie. > Nie: przed komisją, nie: pod przysięgą, ale po prostu nigdy. Robi tak, jak > twierdzi, z dwóch równorzędnych powodów: dla zasady i z lenistwa. To drugie > oznacza, że nie musi pamiętać, co komu gdzie kiedy powiedział, ani dbać, żeby > te "zeznania" były logicznie spójne, tylko wszystkim mówi jedną i tę samą > prawdę (czyli po prostu tak jak było). > Polecam ten sposób. Mam fajnego męża. Gratuluje wspaniałego męża ;-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Statystyka tego forum 04.04.03, 00:43 Gość portalu: Agnieszka napisał(a): > Czy ktoś z Państwa zadał sobie trud, by sprawdzić, jak układa > się statystyka autorów wypowiedzi na tym forum? Jest ich akurat > 100, więc łatwo przedstawić w procentach, kto ile razy zabierał > głos. Rezultaty są wysoce znamienne... Myślę Agnieszko, że trafiłaś w samo sedno bo procentowe wyliczenia aktywności w tym wątku są rzeczywiście wysoce znamienne. Dobrze, że jest ktoś kto czuwa i potrafi wyłowić to co najistotniejsze. Warto zastanowić się nad wnioskami z tej statystyki. Masz już jakieś czy jeszcze nad nimi pracujesz? Jak już dojdziesz do tego co oznacza częstotliwość wypowiadania się w wątku "Sulik po raz drugi przesłuchiwany", nie omieszkaj podzielić się z nami, ja sama rada bym dowiedzieć się skąd się wzięły te wszystki moje wypowiedzi tutaj. Nie zapomnij też o uwzględnieniu w tym zestawieniu swojej jednej jedynej wypowiedzi, przecież to prawie 1% wszystkich, to z pewnością coś oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stół Do nożyc IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 04.04.03, 08:43 Dzięki za uderzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noblista Amnezja, czy... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.03, 11:25 "Kataryna" (dubeltowa) napisała: >>>ja sama rada bym dowiedzieć się skąd się wzięły te wszystki moje wypowiedzi tutaj<<< Amnezja czy pomroczność jasna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka DO AGNIESZKI: Przejrzałaś mnie, a tak się starałam IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 04.04.03, 10:54 Gość portalu: Agnieszka napisał(a): > Czy ktoś z Państwa zadał sobie trud, by sprawdzić, jak układa > się statystyka autorów wypowiedzi na tym forum? Jest ich akurat > 100, więc łatwo przedstawić w procentach, kto ile razy zabierał > głos. Rezultaty są wysoce znamienne... Droga Agnieszko, Już 5 raz wypowiadam się na tym forum, co oznacza że, na chwilę obecną (116 wypowiedzi), mój wkład w dyskusję wynosi w przybliżeniu 4,310345% (jeżeli sobie tego życzysz, mogę podać Ci tą liczbę z większą dokładnością). Jestem pewna, że wyciągniesz z tego odpowiednie wnioski bo moja, jakże wielka, aktywność na tym forum musi w końcu sugerować że jestem którymś z poniższych (zaznaczyć jedną lub więcej odpowiedzi): a) Homo Sapiens b) Homo Erectus c) Adamem Michnikiem d) agentem Agory e) agentem Millera lub Kwaśniewskiego f) agentem Saddama Husajna g) Saddamem Husajnem h) komunistyczną świnią i) kapitalistycznym karłem zrzucającym na Polskę stonkę ziemniaczaną j) stonką ziemniaczaną k) agentem ....................... (wpisać nazwę innej instytucji która mnie opłaca) ----------------------------------------------------- Jeżeli zaś chodzi o zupełnie inny temat Zauważyłam dzisiaj, że w stenogramie z przesłuchania Łuczywo jest wyraźnie napisane o spotkaniu w URM 22 lipca: „Tam w Urzędzie Rady Ministrów oprócz pani Aleksandry Jakubowskiej był również pan minister Dąbrowski i pan minister Nikolski i również przez chwilę widzieliśmy się z panem premierem” Czyli Łuczywo wspominała o tej rozmowie która jest tak sensacyjna dla Rokity. Problem polega na tym że nikt jej o to dalej nie pytał. Wszystko zaczyna się robić dosyć absurdalne, bo z pozycji świadka, szczególnie jednego z pierwszych (czyli takiego który nie wiedział jeszcze że najwyraźniej odpowiednim sposobem składania zeznań przed komisją są wielogodzinne oświadczenia o d..ie Maryny wzorem pożal się Boże ministrów Czarzastego i Jakubowskiej) nie można tak do końca wiedzieć co komisja uzna za istotne a co nie. Tego wielce szanowna komisja nie była łaskawa zauważyć Z tym że Micnik nic o tej „sensacyjnym” spotkaniu nic nie mówił też jest coś całkiem interesującego. Ziobro zapytał Michnika o przebieg konfrontacji i w trakcie odpowiedzi Michnika zaczął przechodzić do innego wątku i nigdy się go nie dopytał jak to się skończyła rozmowa w gabinecie premiera. Zastanawiam się więc jak to jest, kto ma decydować o wadze poszczególnych wydarzeń dla celów komisji? Jeżeli uznamy że jest to obowiązkiem świadków to nie dziwmy się wielkim rozbieżnościom i dużej dawce uznaniowości. Jeżeli jednak przyjmiemy założenie, że to komisja prowadzi śledztwo i ona ustala co jest w tej sprawie istotne a co nie, to zastanówmy się czy świadkowie mogą być posądzeni o ukrywanie faktów poprzez nie udzielenie odpowiedzi na pytanie które nigdy nie zostało im zadane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble ble Re: Statystyka tego forum IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 10:21 A ja milosniczce statystyk zamace - zabieram glos po raz 10-ty tyle ze za kazdym razem pod innym nickiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Za jakiego człowieka pan się uważa, panie Sulik? IP: *.chello.pl 03.04.03, 23:38 Gdy zakoczył się występ Sulika przed Komisją Śledczą wielu forumowiczów ma chyba ochotę zadać mu pytanie po raz pierwszy rzucone przez posłankę Beger - "za jakiego człowieka pan się uważa?" Zaiste postać to niejednoznaczna - połowę życia spędził w Wlk. Brytanii. Obracał się wówczas w środowisku związanym z rządem londyńskim, współpracował z "Kulturą" i jednocześnie bywał w PRL- owskich przedstawicielstwach, korzystał za stypendiów PRL- owskiego rządu. Emigranci z Londynu i Giedroyć byli przez komunę zwalczani programowo, nie tylko nie mieli prawa wracać do kraju, ale też odmawiano im miana Polaków. Gdy kogoś przyłapano na kontaktach z tymi środowiskami, to miał poważne kłopoty. Pana Sulika za to nie karano, a wręcz przeciwnie - dlaczego? Ciekawe jest też to, że wrócił sobie spokojnie do ojczyzny w drugiej połowie lat osiemdziesiątych, jeszcze przed Okrągłym Stołem, po to by robić film o Jaruzelskim i osobą, z którą wtedy najwięcej współpracował był Lew Rywin (wówczas sprawujący kierowniczą rolę w TVP)- to z jego wczorajszych zeznań. Po 1989 roku Sulik z łatwością odnajduje się w nowej rzeczywistości. Niezależnie od tego, kto aktualnie rządzi - lewica czy prawica - zawsze potafi załatwić sobie ciepłą posadkę, a od politycznych stanowisk trzyma się z dala, choc pewnie z łatwością zostałby posłem czy senatorem. Ostatnio zaś Sulik rozmawiając z poważnymi ludźmi o aferze Rywina podrzuca tropy, podsuwa nowe nazwiska, buduje hipotezy, ale faktami nie dysponuje. Wszystko w myśl zasady, że plotka dalej żyć będzie własnym życiem. W dniach ostatnich zaś zeznając przed Komisją przyjmuję nonszlancką pozę i beznamiętnym tonem (prawie szeptem) odpowiada wymijająco, mówi o swoim patronie per Robert i za wszelką cenę usiłuje go wybielić oraz nadal snuje wyżej wymienione rozważania. Gdy sumuję te wszystkie informacje nasuwa mi się natrętnie myśl, że Sulik był przez lata agentem wywiadu PRL i powinien stanąć przed sądem lustracyjnym. Bieda jednak w tym, że póki nie zapragnie dla siebie mandatu parlamentarzysty lub nie zostanie powołany na członka rządu, to nie można go tam sądzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptus Re: Za jakiego człowieka pan się uważa, panie Sul IP: *.siec / 192.168.0.* 03.04.03, 23:44 Gość portalu: Iza napisał(a): > Gdy zakoczył się występ Sulika przed Komisją Śledczą wielu > forumowiczów ma chyba ochotę zadać mu pytanie po raz pierwszy > rzucone przez posłankę Beger - "za jakiego człowieka pan się > uważa?" > Zaiste postać to niejednoznaczna - połowę życia spędził w Wlk. > Brytanii. Obracał się wówczas w środowisku związanym z rządem > londyńskim, współpracował z "Kulturą" i jednocześnie bywał w PRL- > owskich przedstawicielstwach, korzystał za stypendiów PRL- > owskiego rządu. Emigranci z Londynu i Giedroyć byli przez komunę > zwalczani programowo, nie tylko nie mieli prawa wracać do kraju, > ale też odmawiano im miana Polaków. Gdy kogoś przyłapano na > kontaktach z tymi środowiskami, to miał poważne kłopoty. Pana > Sulika za to nie karano, a wręcz przeciwnie - dlaczego? > Ciekawe jest też to, że wrócił sobie spokojnie do ojczyzny w > drugiej połowie lat osiemdziesiątych, jeszcze przed Okrągłym > Stołem, po to by robić film o Jaruzelskim i osobą, z którą wtedy > najwięcej współpracował był Lew Rywin (wówczas sprawujący > kierowniczą rolę w TVP)- to z jego wczorajszych zeznań. > Po 1989 roku Sulik z łatwością odnajduje się w nowej > rzeczywistości. Niezależnie od tego, kto aktualnie rządzi - > lewica czy prawica - zawsze potafi załatwić sobie ciepłą > posadkę, a od politycznych stanowisk trzyma się z dala, choc > pewnie z łatwością zostałby posłem czy senatorem. > Ostatnio zaś Sulik rozmawiając z poważnymi ludźmi o aferze > Rywina podrzuca tropy, podsuwa nowe nazwiska, buduje hipotezy, > ale faktami nie dysponuje. Wszystko w myśl zasady, że plotka > dalej żyć będzie własnym życiem. > W dniach ostatnich zaś zeznając przed Komisją przyjmuję > nonszlancką pozę i beznamiętnym tonem (prawie szeptem) odpowiada > wymijająco, mówi o swoim patronie per Robert i za wszelką cenę > usiłuje go wybielić oraz nadal snuje wyżej wymienione rozważania. > Gdy sumuję te wszystkie informacje nasuwa mi się natrętnie myśl, > że Sulik był przez lata agentem wywiadu PRL i powinien stanąć > przed sądem lustracyjnym. Bieda jednak w tym, że póki nie > zapragnie dla siebie mandatu parlamentarzysty lub nie zostanie > powołany na członka rządu, to nie można go tam sądzić. > Izo, przyznaję Ci rację, za kontakty np. z Londynem ("Wiadomości") zwyczajni ludzie mieli kłopoty, oj, mieli, coś o tym wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka O nie, proszę Pana! IP: *.acn.waw.pl 04.04.03, 00:06 Adam Michnik już dawno rozstrzygnął: lustracja to wielki szwindel, jest nic nie warta i tylko szkodzi uczciwym ludziom. Nawet jeśli Sulik był w Anglii kapitanem Czechowiczem, to nie wolno w to wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hepik1 Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.03, 04:48 Precz z Nałęczem!Jest stronniczy.Nie poinformował NARODU,że posłanka Berger uczestniczy w pochówku i biedaczce przez cały czas pochówku brzęczał(dzwonił?)telefon komórkowy.Tak dalej być nie może,by posłanka była w ten sposób marginalizowana. PS.Pani Renato-w telefonach jest taki guziczek,który pozwala wyłączyć telefon,gdyby pani zdradziła jakiej firmy ma pani telefon wspólnymi siłami postaramy się ten guziczek zlokalizować i w przyszłości nieboszczyk nie będzie niepokojony dżwiękiem pani telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Bolesław Sulik zeznaje drugi dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.03, 08:51 dlaczego w relacjach Wyborczej z wczorajszych zeznań Sulika nie ma ani słowa o tym, że Michnik odwiedził Kwaśniewskiego w lipcu 2002 i obaj omawiali sprawę Rywina?? Odpowiedz Link Zgłoś