Gość: longislander IP: *.freqelec.com 04.04.03, 20:10 Deli w Surme za mocno i stad ten nagly podmuch... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pilot Re: Trzy ofiary katastrofy śmigłowca IP: *.xlan.pl 04.04.03, 22:21 > Deli w Surme za mocno i stad ten nagly podmuch... Idioto, kurwa, zginęło 3 żołnierzy, w tym 2 świetnych (wiem co mówię, latam na ich lotnisku w aeroklubie - widziałem te śmigłowce w akcji) pilotów. Wojsko to niebezpieczny zawód, pilotaż wojskowy jeszcze bardziej. Wypadki się zdarzają - nawet w Ameryce. Dmuchnij się w czoło zanim coś powiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix-a-lot panie pilocie dziura w samolocie IP: *.acn.waw.pl 04.04.03, 23:52 "Przyczyną katastrofy śmigłowca było zahaczenie o samochód - poinformował rzecznik MON płk Eugeniusz Mleczak." - To po cholere lataja samochodami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Rozpylacz Dziura w mózgu mix-a-lotu... IP: 213.241.38.* 05.04.03, 00:48 Gość portalu: mix-a-lot napisał(a): > "Przyczyną katastrofy śmigłowca było zahaczenie o samochód - > poinformował rzecznik MON płk Eugeniusz Mleczak." > > - To po cholere lataja samochodami? > Bo Mi-24 to śmigłowiec szturmowy który został skonstruowany właśnie do zaskakujących ataków na małym pułapie z dużą prędkością! A że jakiś debil im rozkazał latać za nisko (kur... w tarpana przywalili !!! To nie jest autobus który ma ze 3-5 metrów wysokości) to albo był błąd pilota że leciał za nisko, albo tego co wydawał rozkazy. Moje kondolencje... Mam tylko nadzieje że nie znajdzie się tu tylko jakiś debil który zacznie kwestionować wyszkolenie tych ludzi oraz sprzęt na jakim latają! (Bo śmigłowce te pomimo swojego wieku, są uważane za jedne najlepszych na świecie!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowa Re: Dziura w mózgu mix-a-lotu... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.03, 09:51 Latali nisko bo takie mieli cwiczenie - "ratowanie ludzi z pola walki". Mi-24 przelatywal blisko trybuny obserwatorow kiedy dostal podmuch. Mial do wyboru albo wpasc w generalow, albo gwaltownie zakrecic. i gdyby nie stojacy z boku tarpan, o ktorego zahaczyli platem smigla podczas manewru, wszystko byloby dobrze. Po upadku ludzie doslownie wypadli ze smiglowca, nie wszyscy, niektorzy zostali przygnieceni i sploneli zywcem, Mi-24 od razy wybuchl i nie ma co zbierac ani z tych ludzi ani ze sprzetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Rozpylacz Re: Dziura w mózgu mix-a-lotu... IP: 213.241.38.* 05.04.03, 11:15 Gość portalu: wowa napisał(a): > Latali nisko bo takie mieli cwiczenie - "ratowanie ludzi z pola > walki". Mi-24 przelatywal blisko trybuny obserwatorow kiedy > dostal podmuch. Mial do wyboru albo wpasc w generalow, albo > gwaltownie zakrecic. i gdyby nie stojacy z boku tarpan, o > ktorego zahaczyli platem smigla podczas manewru, wszystko byloby > dobrze. Po upadku ludzie doslownie wypadli ze smiglowca, nie > wszyscy, niektorzy zostali przygnieceni i sploneli zywcem, Mi-24 > od razy wybuchl i nie ma co zbierac ani z tych ludzi ani ze > sprzetu. To fakt... w nocy były jeszcze zdjęcia na wp.pl z tego co zostało ze śmigłowca. Moje kondolencje dla rodzin lotników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Trzy ofiary katastrofy śmigłowca IP: *.toya.net.pl 02.06.03, 09:29 xx Odpowiedz Link Zgłoś