dha_tomciaj 07.01.07, 08:22 Jak dowiedziały sie Wiadomości TVP.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oszust1 Leci na pasku w TVP1 07.01.07, 08:30 No, no... Nie doceniłem JK. Pokazał papieżowi, kto tu rządzi - a najciekawsze jest to, że miał rację. A może Watykan uległ sondażom??? W ciekawych czasach przyszło nam żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: ingres odwołany 07.01.07, 08:33 dha_tomciaj napisała: > Jak dowiedziały sie Wiadomości TVP.... Na pewno czy jeszcze jest to nie przesadzone? Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra po rozmowach z przedstawicielami polskiego państwa 07.01.07, 08:35 asienka32 napisała: > dha_tomciaj napisała: > > > Jak dowiedziały sie Wiadomości TVP.... > > Na pewno czy jeszcze jest to nie przesadzone? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Ale to ruch pozorny, bo ingres jest tylko uroczyst 07.01.07, 08:38 oscią a nie czynnoscią wg prawa kanonicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Re: Ale to ruch pozorny, bo ingres jest tylko uro 07.01.07, 08:41 asienka32 napisała: > oscią a nie czynnoscią wg prawa kanonicznego. rządził będzie kardynał Glemp Odpowiedz Link Zgłoś
dha_tomciaj Re: Ale to ruch pozorny, bo ingres jest tylko uro 07.01.07, 08:42 rekontra napisał: > asienka32 napisała: > > > oscią a nie czynnoscią wg prawa kanonicznego. > > rządził będzie kardynał Glemp Sa rózne możliwośći ale oficjalny komunikat dopiero o 11-tej Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ale to ruch pozorny, bo ingres jest tylko uro 07.01.07, 08:48 Nie znam prawa kanonicznego, ale z tego co mówiono w mediach faktyczne objęcie władzy nastapiło w piątek a ingres jest jedynie uroczystością przedstawienia nowego metropolity wiernym. A więc zgodnie z tym tokiem rozumowania to Wielgus będzie sprawował władzę w diecezji a nie Glemp. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
dha_tomciaj Re: Ale to ruch pozorny, bo ingres jest tylko uro 07.01.07, 08:54 Moze sam zrezygnowac!!może papież interweniowac,ale najlepiej poczekac na komunikat,który może być wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
husyta Pora aby zlustrować kardynałów i arcybiskupów 07.01.07, 09:59 Postawa hierarchów wobec lustracji sugeruje, że nie tylko Wielgus był uwikłany we współpracę z SB. A katolikom radzę zaufać Panu Bogu i odwrócić się od wyniosłych hierarchów uwikłanych w kłamstwie, zgodnie z Psalmem 40,5 Błogosławiony mąż, który w Panu pokłada nadzieję swoją I nie zwraca się do wyniosłych Ani do uwikłanych w kłamstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: ingres odwołany 07.01.07, 08:44 Ingres się odbył, odwołana może zostać balanga. Faktycznie, stypa to nieprzyjemna impreza, zwłaszcza, ze nieboszczyk jakby żywy. Odpowiedz Link Zgłoś
dha_tomciaj Re: ingres odwołany 07.01.07, 08:45 haen1950 napisał: > Ingres się odbył, nie pisz o rzeczach o których nic nie wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: ingres odwołany 07.01.07, 09:08 Moja wiedza kanoniczna cienka jest. Ale słyszałem fachowca, który porownał ingres do wesela po ślubie w kosciele. Prptokoły przekazania archidiecezji zostały podpisane i mają moc prawną. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczysta Re: ingres odwołany 07.01.07, 09:21 haen1950 napisał: > Moja wiedza kanoniczna cienka jest. Ale słyszałem fachowca, który porownał > ingres do wesela po ślubie w kosciele. Prptokoły przekazania archidiecezji > zostały podpisane i mają moc prawną. A B 16 moze to wszystko wrzocic do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 kiedy ubecja okaże 1%skruchy Wielgusa po 17 latach 07.01.07, 09:24 a nie po kilku dniach? Odpowiedz Link Zgłoś