Dodaj do ulubionych

Mam w nosie...

08.01.07, 03:32
- afery teczkowe. Przez tych kilkanascie lat bez faktycznej publicznej
kontroli do teczek moglo trafic wszystko. Albo wszystko wyciec. jest to
najmniej wiarygodny material dowodowy, o jakim slyszalem.

- afery rozporkowe Samoobrony. Niech sie martwia i wstydza ci, ktorzy na nich
glosowali. Wystarczylo tylko uwaznie te partie obserwowac i przy urnie
wyciagnac odpowiedni wniosek.

- prezydenckie i premierowskie wpadki. patrz wyzej - widzialy galy co braly.
jak mozna glosowac na czlowieka, ktory w sytuacji poblicznej
powiedzial "spieprzaj dziadu" jest dla mnie niepojete.

Chce wiedziec od rzadzacych co dalej bedzie z panstwem, z jego
bezpieczenstwem (a nie bezpieczenstwem zolnierzy w Iraku), oswiata (kiedy
zacznie nia kierowac ktos kto sie na niej zna?), finansami publicznymi. Chce
wiedziec, jaki pomysl na panstwo maja rzadzacy. Do tej pory uslyszalem bardzo
niewiele.
Obserwuj wątek
    • belus77 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 03:38
      Nie ma zbyt wielkich szans zebys cos uslyszec w kwestiach Cie interesujacych.
      Polska to raczkujaca "demokracja" na krancach Europy Wschodniej. Estonia, Wegry
      czy Slovenija to kraje gdzie juz niedlugo bedzie normalnie, ale nie w Polsce!
      Trzeba sie z tym pogodzic albo wyjechac ... tak zrobilo wielu ...
      • kicior99 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 03:40
        Dlatego pytam, bo wlasnie zastanawiam sie czy kiedykolwiek wroce...
        • belus77 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 03:42
          Zza wody wracaja tylko gorale i dupki z Podlasia. Jedni i drudzy tesknia do
          tego syfu ... paranoiczny Narod Wybrany!
          • kicior99 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 03:43
            Nie o to chodzi ze tesknie. jest mi tu dobrze, mam swietna prace, ulozylem
            sobie zycie. Czasem tylko czegos zal...
            • belus77 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 03:45
              Kolorowych jarmarkow? Odpustow? Zal Ci spoleczenstwa, ktorym kieruje dwoch
              paranoikow-kurdupli na wespol z chamem i pospolitym przestepca oraz z
              pomylencem o wygladzie konia to wracaj ... hehe!
              • kicior99 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 03:48
                Nie. Zal mi pieknych lasow, czasem troche wiejskiej przasnosci, piekna Krakowa,
                zapachu swiezego chleba... Ale to jest chyba niewiekla cena za to, ze nareszcie
                moge ze spokojem patrzyc w przyszlosc. A do tego co bylo w Polsce dalej ciezko
                mi wracac, mimo ze kilka lat minelo.
                • kicior99 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 03:51
                  Powiedz mi co sie musi zmienic w Polsce, aby osoba znajaca dobrze 5 jezykow
                  miala dobra prace poza warszawa? W Polsce bylem bezrobotny a Anglicy placa mi
                  cholernie ciezkie pieniadze i dziwia sie ze Polska marnuje takich ludzi... Nie
                  pisze tego po to by sie chwalic, ale cos jest nie tak, nie uwazasz?
                  • belus77 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 03:55
                    Hej, to temat na przysiad przy kilku browarach. Ty teskisz za Polska powaznie?
                    Mnie wystarczy jedna wizyta w jakims urzedzie i od razu wiem dlaczego wyjechalem
                    • kicior99 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 03:56
                      Nie, czasem mnie tylko nachodzi :) Na szczescie na krotko. Tu mi np. nie grozi
                      ze trafie z glodu do szpitala, co w Polsce sie zdarzalo...
                      • belus77 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 04:03
                        Ostatnio w Opolu piekarz zostal zmuszony do zamkniecia swietnie prosperujacego
                        interesu, bo skarbowka nakazala mu zaplacic mnostwo kasy za zalegle podatki od
                        darowizny nadwyzki chleba dla biednych ... to jest w kraju, gdzie kazdy jest
                        katolem! Zygac mi sie chce na samo wspomnienie urzedu w Polsce!
                        • kicior99 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 04:04
                          widzialem to w tv. Z drugiej strony nie uwazasz ze skarb paanstwa bylby o wiele
                          bardziej do przodu gdyby rydzol zaplacil to co powinien?
                          • belus77 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 04:09
                            W normalnym kraju ludzie jak Rydzyk, jego przydupas Krol, narodowe kanalie jak
                            Hatka, Kotlinowski czy Giertych (smrod wokol banku WBR) siedza w mamrze za
                            przekrety. Natomiast w Pomrocznej klepia bzdety o bogu i ciemnota to kupuje!
                            • kicior99 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 04:11
                              to prawda, w Anglii pan Hatka na przyklad nie mialby mniej niz 5 lat ciupy.
                              Rydzyk zas za nierozliczanie sie z publicznych pieniedzy, lewe zbiorki i
                              prowadzenie nielegalnej dzialalnosci (nie wiem czy wiecie, ale radio Mariola
                              nie placi ZAiKS-u) tez mialby sporo latek.
                              • belus77 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 04:15
                                W takim samym radyju religijnym pracowal w Rajchu (podobno, bo co naprawde tam
                                robil bog jedyny wie). To radyjo Niemcy dawno temu zamkneli bo sie czarni
                                wpieprzali do polityki, a tego w normalnych krajach nie wolno!
              • derduch Re: Mam w nosie... 08.01.07, 03:53
                Fajnie to ująłeś :-))))
                Osobiście mieszkam w tym kraju z dwóch powodów, pierwszy to zona, nie wyobraża
                sobie emigracji, po drugie to świetnie tutaj zarabiam nieprzepracowując się
                zbytnio. Odskocznią od tego polskiego skansenu sa częsta wyjazdy do normalności
                • kicior99 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 03:55
                  Pomijajac prace fizyczna (i to nie kazda) Anglicy tez sie zbytnio nie
                  przepracowuja. U nas w biurach pracuje sie wiecej, tylko co z tego wynika?
                • belus77 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 04:00
                  Dobrze zarabia bez zbytniego przepracowania wielu ludzi. Czesc z nich na
                  emigracji, a w Polsce jest dzisiaj spory straszak na ludzi - bezrobocie! Znajdz
                  mi kraj o podobnych parametrach kulyurowo-ludzkich gdzie jest tak zle? Do tego
                  armia nierobow kryje sie po zakonach i plebaniach majac zapewniony wikt i
                  opierunek do konca zycia ... zbyt smutny obraz jak dla mnie!
                  • kicior99 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 04:02
                    Cos w tym jest.
                    Ide spac, moze w koncu zasne, mam dola bo stalo sie cos zlego i z nerwoow nie
                    moge spac. Pozdrawiam
                  • derduch Re: Mam w nosie... 08.01.07, 04:07
                    Masz rację, całkowitą racje, stąd często nazywam ten kraj skansenem.
                    Wiesz co mnie przeraża? To, co w cywilizowanym kraju jest standardem, u nas
                    szczytem marzeń. Poziom życia statystycznego zjadacza chleba we Francji Angli
                    czy chocby Niemczech jest marzeniem 95% ludzi w Polsce.
                    • belus77 Re: Mam w nosie... 08.01.07, 04:16
                      Skansen ... hehe, dobre! ZUS, KRUS, PIP, PIH, Sanepid, skarbowka na kazdym
                      osiedlu, zakazow co nie miara a czas plynie ... juz 17 lat ten skansen otwarty!
    • belus77 Re: Mam w nosie... 09.01.07, 04:23
      Mnie tez szkoda Pomroczan ... Narod Wybrany, hehe?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka