Dodaj do ulubionych

Piękna Polska

13.04.03, 10:52
Nikt do tej pory nie sprecyzował i nie przelał na papier marzenia, marzenia o
Polsce, w jakiej chciałoby się żyć, a żadnemu Polakowi nie przychodziłoby do
głowy, aby z niej uciec, jak to dzieje się do tej pory, a teraz szczególnie.
Jeżeli coś takiego nie zaistniało na papierze, to .... nie może istnieć w
głowach, a jedynym marzeniem jest ucieczka za marzeniami i to jak najdalej,
aby tylko nie tu.
Trzeba to stworzyć, przelać na papier, abyśmy mieli do czego dążyć i o co
walczyć. Abyśmy wszyscy wiedzieli czego chcemy.
Polacy muszą i mogą liczyć tylko na siebie, ale na początek potrzeba jest
stworzenia pewnej wizji Polski, Pięknej Polski, z której żaden Polak nie
chciałby uciekać, a uciekinier chciałby wracać.

Z poważaniem
Henryk Kreuz
Obserwuj wątek
    • Gość: T.Rydzyk(ojciec) Poczytaj sobie bajki Heniek i nie truj dupy !! IP: *.proxy.aol.com 13.04.03, 10:59
      jakbys mial troche poskladane w tej swojej makowie tobys zalozyl partie,
      opracowal jakis sensowny program i mobilizowal ludzi do jego realizacji. Ty
      wolisz jednak lezec na swojej rozsypujacej sie wersalce, patrzyc tepo w sufit i
      marzyc. Trzymaj tak dalej. Zycie jest jak koszulka dziecieca - krotkie i
      obesrane.
      • henrykkreuz Aby wybudować dom swoich marzeń, 13.04.03, 11:38
        Aby wybudować dom swoich marzeń, w którym będzisz czuł się dobrze, musisz
        najpierw sobie go wyobrazić jaki ten dom ma być.
        Jeżeli sobie go nie wyobrazisz, to nigdy takiego domu nie zbudujesz, dotyczy to
        też Państwa.
        A ja taki buduję i akurat moje życie nie jest "obesrane", a jest piękne,
        poprzez wyobrażenie celów do realizacji, potem wysiłku przy realizacji, a potem
        przyjemność ze zrealizowanego celu, z efektem czuję się wspaniale i chce się
        żyć.
        • Gość: :: Od tego sa partie polityczne i wyborcy ! IP: *.proxy.aol.com 13.04.03, 11:52
          kazdy kto zaklada partie polityczna o czyms marzy.Öcena i poparcie tych marzen
          naleza do innych. Na tym polega zycie w spoleczenstwie. Ty sobie lepiej lez na
          kanapie i marz o Polsce rzadzonej przez Salomona, z kosciolem przy kazdej ulicy
          i manna spadajaca z nieba.
          • henrykkreuz Re: Od tego sa partie polityczne i wyborcy ! 13.04.03, 12:09
            Jestem teraz w Polsce i 60% młodych ludzi z którymi rozmawiam mają marzenie,
            marzenie ucieczki z Polski, do Austrii, Nimiec, USA, Canady, wszędzie byle nie
            w Polsce, i każdy z nich marzy, że tam będzie mu lepiej, normalniej i ma tego
            wyobrażenie, ale brakuje tylko jednego wyobrażenia, a mianowicie takiego, jaka
            powinna być Polska, aby z nią wiązać swe marzenia i szanse.

A partie polityczne nie mają nic do rzeczy, doświadczenie pokazuje, że coś jest
            nie tak, skoro ludzie chcą uciekać jak najdalej od własnego domu.

Dom w jakim człowiek będzie czuł się dobrze, musi ten ktoś najpierw go sobie
            wyobrazić, a następnie dążyć do realizacji, a potem jest satysfakcja i
            przyjemność z mieszkania w pięknym wygodnym domu.
            Dlaczego uciekać z własnego domu zamiast go wybudować tak, aby czuć się w nim
            dobrze?
            • Gość: Zdzich Re: Od tego sa partie polityczne i wyborcy ! IP: *.chello.pl 13.04.03, 12:14
              henrykkreuz napisał:

> Jestem teraz w Polsce i 60% młodych ludzi z którymi rozmawiam mają marzenie,
              > marzenie ucieczki z Polski, do Austrii, Nimiec, USA, Canady, wszędzie byle
              nie
              > w Polsce, i każdy z nich marzy, że tam będzie mu lepiej, normalniej i ma
              tego
              > wyobrażenie, ale brakuje tylko jednego wyobrażenia, a mianowicie takiego,
              jaka
              > powinna być Polska, aby z nią wiązać swe marzenia i szanse.
              >
              > A partie polityczne nie mają nic do rzeczy, doświadczenie pokazuje, że coś
              jest
              >
              > nie tak, skoro ludzie chcą uciekać jak najdalej od własnego domu.
              >
              > Dom w jakim człowiek będzie czuł się dobrze, musi ten ktoś najpierw go sobie
              > wyobrazić, a następnie dążyć do realizacji, a potem jest satysfakcja i
              > przyjemność z mieszkania w pięknym wygodnym domu.
              > Dlaczego uciekać z własnego domu zamiast go wybudować tak, aby czuć się w
              nim
              > dobrze?
              >
              >

Heniuś !
              W jednym domu z tym pazernym i tępym klerem ? Z tym ich zaglądaniem pod
              kołdrę ? Z tym wpierdalniem się "czarnych" we wszystkie sfery życia ?
              W tym pierdolonym Klechistanie ?
              Heniuś, chyba Cię pogięło !
              • henrykkreuz Re: Od tego sa partie polityczne i wyborcy ! 13.04.03, 12:24
                Tu przecież chodzi o sprecyzowanie jaka ma być, abyśmy czuli się dobrze.
                Ale tego nie da się osiagnąć, jeżeli nigdzie nie jest sprezyzowane jaka ma być,
                aby tak było. I nic tu nie da powieszenie czerwonych albo czarnych. Tu chodzi o
                sprecyzowanie takie, abyśmy mieli do czego dążyć i o co walczyć - jako cały
                naród, a nie jego cześci.
                • Gość: Ambroży Kleks Re: Od tego sa partie polityczne i wyborcy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.03, 14:31
                  Doskonale wiem o co chodzi henrykowi i popieram go !
              • Gość: :: Skonczyc z Klechistanem !! IP: *.proxy.aol.com 13.04.03, 12:24
                To powinno byc nie tylko marzenie ale motor dzialania wszystkich ludzi, ktorzy
                chca zyc w normalnym kraju. Nalezy wiec przyjac zasade 0 poparcia dla
                klerykalow, wspieranie niezaleznych od KK i odwaznych dzialan spoleczno
                politycznych. Spod niewoli KK trzea sie wyzwolic albo siasc i plakac nad swoim
                losem.
        • Gość: Mroziak Re: Aby wybudować dom swoich marzeń, IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.04.03, 17:11

Henryk:

Ja tez chce zyc w Polsce moich marzen ale mam za mala glowe aby taka opisac -
          moze ty to zrobisz? Zgadzam sie ze jesli takiej Polski nikt nie opisze to jej
          nigdy nie bedzie! Bedzie tylko "generacja nic", ktora promuje GW aby spelnic
          swoje marzenia.
          • henrykkreuz Re: Aby wybudować dom swoich marzeń, 14.04.03, 10:27
            Gość portalu: Mroziak napisał(a):
            > Henryk:
            >
            > Ja tez chce zyc w Polsce moich marzen ale mam za mala glowe aby taka opisac -
            > moze ty to zrobisz? Zgadzam sie ze jesli takiej Polski nikt nie opisze to jej
            > nigdy nie bedzie! Bedzie tylko "generacja nic", ktora promuje GW aby spelnic
            > swoje marzenia.

Też mam z tym kłopot jak to ująć, aby dotrzeć do serc 50 milionów, ale jestem
            przekonany, że znajdą się tacy, którzy potrafią to zrobić, a my dodamy do tego
            swoje serca, głowy i czyny. Potrafili to zrobić inni (narody) potrafimy i my,
            dlaczego to mamy być ciągle pośmiewiskiem.
            Nam wmówiono tylko, że my tego nie potrafimy, że jesteśmy gorsi, a to
            nieprawda.
            Możemy wybudować Swój Dom Marzeń, brakuje nam tylko jasno sprecyzowanego celu,
            opisu - jaka Polska powinna być, abyśmy czuli się w niej najlepiej na świcie -
            Polski noszonego w sercu, abyśmy mieli jasny cel, do którego dążymy.

Z poważaniem
            Henryk Kreuz, Wiedeń
            • henrykkreuz Polski noszonej w sercu - poprawka błędu 14.04.03, 10:30

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka