jola_iza 11.02.07, 10:12 Prezydent Przemyśla popierany przez PiS Robert Choma okazuje się być TW. Mnie to nie przeszkadza, ale co PiSdziaki na to ? www.zycie.pl/index.php?go=tresc&id=07_06_00&PHPSESSID=273aac2466c24a7345cc78e4ad31169f Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witek.bis Re: Do wiadomości FK 11.02.07, 10:19 "Z tamtego okresu, sprzed dwudziestu trzech lat, dobrych rzeczy pamiętam niewiele, a takich, które chciałoby się zapomnieć – pewnie jeszcze mniej." Nie wiem co o tym sądzą PiSdziaki, ale moim zdanie pan prezydent mówi tu szczerą prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Do wiadomości FK 11.02.07, 10:42 witek.bis napisał: > Nie wiem co o tym sądzą PiSdziaki, ale moim zdanie pan prezydent mówi tu szczer > ą > prawdę. To ja, powiem więcej. 99,99% TW było w sytuacji prezydenta, czyli mieli ważne powody dla których tylko "podpisali", czy też podjęli współpracę. Żyłem w tamtych czasach, znałem mnóstwo ludzi, RÓŻNYCH ludzi, ale nie spotkałem nikogo, kto byłby piewcą ustroju, lub byłoby mu on obojętny. Wszyscy których znałam, do socjalizmu byli nastawieni wrogo i to na długo przed 1980 rokiem. Dlatego nie wierzę, że duża część tzw. TW, donosiła na bliźnich z pobudek ideologicznych. Znakomita większość z nich, była szantażowana jak ów prezydent i tylko od szantażowanego zależało, czy się ugną czy nie, bo te tzw. "haki" SB miała naprawdę mocne! A wracając do "PiSdziaków" to ich relatywizm w tych sprawach, jak na prawych i sprawiedliwych, jest P O R A Ż A J Ą C Y !!! Odpowiedz Link Zgłoś
francuskilacznik Re: Do wiadomości FK 11.02.07, 11:03 Porazenia to Ty dopiero uraczysz, kiedy generala zobaczysz jako szeregowca. Czekaja Cie jeszcze inne niespodzianki. Byli tacy ktorym "lamano kregoslupy" i nie wymiekli. Z tym "tupaniem" dla postrachu nto nie przesadzaj. Dzisiaj kazdy TW to mowi. To jest trendy. W czasie wojny jedni szli do lasy, a inni ich zdradzali. Ustaw sie po jednej ze stron i nie zawracaj glowy tymi strachami z sbeckim przytupem. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Do wiadomości FK 11.02.07, 11:40 francuskilacznik napisała: > Porazenia to Ty dopiero uraczysz, kiedy generala zobaczysz jako szeregowca. Ani mnie to ziębi, ani grzeje! > Czekaja Cie jeszcze inne niespodzianki. Nie strasz, bo się nie boję!!! Przeżyłem PRL, to i Was przeżyję. A stalinizm, za którym tak tęsknicie - już nie wróci! > Byli tacy ktorym "lamano kregoslupy" i > nie wymiekli. Co Ty możesz o tym wiedzieć? Dziś, odwaga staniała i każdy - za przeproszeniem - szmaciarz, przyznaje się do "kombatantstwa", pręży pierś mowy rycerskiej używając, potępia tych, którzy nie chcieli walczyć w przegranej sprawie lub nie zginęli! Chciałbym Cię "bohaterze" widzieć w tamtych czasach. > Z tym "tupaniem" dla postrachu nto nie przesadzaj. Dzisiaj kazdy > TW to mowi. To jest trendy. Różnica między nami jest taka, że ja żyłem i musiałem funkcjonować w tamtych niełatwych czasach i dlatego ROZUMIEM i nie oceniam ludzi ani ich postępowania. Tobie, zrobiono wodę z mózgu, uwierzyłeś że świat zewnętrzny jest albo biały, albo czarny! Szarości też zauważacie, ale one zarezerwowane są tylko dla Was! > W czasie wojny jedni szli do lasy, a inni ich zdradzali. Tu muszę się zgodzić, choćby zdrajcy z NSZ. > Ustaw sie po jednej ze > stron i nie zawracaj glowy tymi strachami z sbeckim przytupem. Czyli co(?): "kto nie z nami, ten przeciw nam"? O to Wam chodzi? Pośredniej drogi nie ma??? Czy to Ci niczego nie przypomina? Czy już nie "przerabialiśmy" takich zachowań w polityce? Jeżeli sobie to uświadomisz, to przypomnij sobie jak to się skończyło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Do wiadomości FK 11.02.07, 11:16 Manipulując moim postem nie postępujesz zbyt elegancko. Moja wiara w słowa pana prezydenta ogranicza się do zdania, które zacytowałem i które Ty byłeś uprzejmy wyciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Do wiadomości FK 11.02.07, 11:50 witek.bis napisał: > Manipulując moim postem nie postępujesz zbyt elegancko. Jeżeli tak to odebrałeś, to >>przepraszam<<. Manipulacja nie była moim zamiarem. Ja ustosunkowywałem się do Twojego komentarza, który pozwoliłem sobie - jako przeciwnik lustracji - trochę rozszerzyć i za które to rozszerzenie, biorę odpowiedzialność. > Moja wiara w słowa pana > prezydenta ogranicza się do zdania, które zacytowałem i które Ty byłeś uprzejmy > wyciąć. Myślę, że wszystko już wyjaśniłem? Odpowiedz Link Zgłoś
chyba_normalny Re: Do wiadomości FK 11.02.07, 11:18 jola_iza napisała: > Prezydent Przemyśla popierany przez PiS Robert Choma okazuje się być TW. > Mnie to nie przeszkadza, ale co PiSdziaki na to ? NIC - wszak to ich człowiek , ale nie daj boże aby był z innej opcji politycznej Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Do wiadomości FK 11.02.07, 11:22 To był taki pisujski Stierlitz.Teraz się okaże że to Jarek po naradzie z Lechem kazał mu podpisac zobowiązanie i donosić na opozycyjnych przeciwników kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm PiS teraz zmieni zdanie w sprawie dekomunizacji. 11.02.07, 11:21 Inaczej musiałby uderzyć w przyszłego teścia prezydentówny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: PiS teraz zmieni zdanie w sprawie dekomunizac 11.02.07, 11:28 elfhelm napisał: > Inaczej musiałby uderzyć w przyszłego teścia prezydentówny ;) Od dawana piszę że ujawniono już wszystkich bezdyskusyjnych agentów z "Salonu" w ilośoi szt 1. (Maleszka), a to znaczy że te setki kilometrów akt w PN dotyczą PiSowców, Rydzykowców i szeroko rozumianej Ziemkowszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś