Dodaj do ulubionych

Do wiadomości FK

11.02.07, 10:12
Prezydent Przemyśla popierany przez PiS Robert Choma okazuje się być TW.
Mnie to nie przeszkadza, ale co PiSdziaki na to ?
www.zycie.pl/index.php?go=tresc&id=07_06_00&PHPSESSID=273aac2466c24a7345cc78e4ad31169f
Obserwuj wątek
    • witek.bis Re: Do wiadomości FK 11.02.07, 10:19
      "Z tamtego okresu, sprzed dwudziestu trzech lat, dobrych rzeczy pamiętam
      niewiele, a takich, które chciałoby się zapomnieć – pewnie jeszcze mniej."

Nie wiem co o tym sądzą PiSdziaki, ale moim zdanie pan prezydent mówi tu szczerą
      prawdę.
      • don.kichote Re: Do wiadomości FK 11.02.07, 10:42
        witek.bis napisał:

> Nie wiem co o tym sądzą PiSdziaki, ale moim zdanie pan prezydent mówi tu szczer
        > ą
        > prawdę.

To ja, powiem więcej.
        99,99% TW było w sytuacji prezydenta, czyli mieli ważne powody dla których tylko
        "podpisali", czy też podjęli współpracę.
        Żyłem w tamtych czasach, znałem mnóstwo ludzi, RÓŻNYCH ludzi, ale nie spotkałem
        nikogo, kto byłby piewcą ustroju, lub byłoby mu on obojętny. Wszyscy których
        znałam, do socjalizmu byli nastawieni wrogo i to na długo przed 1980 rokiem.
        Dlatego nie wierzę, że duża część tzw. TW, donosiła na bliźnich z pobudek
        ideologicznych.
        Znakomita większość z nich, była szantażowana jak ów prezydent i tylko od
        szantażowanego zależało, czy się ugną czy nie, bo te tzw. "haki" SB miała
        naprawdę mocne!

A wracając do "PiSdziaków" to ich relatywizm w tych sprawach, jak na prawych i
        sprawiedliwych, jest
        P O R A Ż A J Ą C Y !!!
        • francuskilacznik Re: Do wiadomości FK 11.02.07, 11:03
          Porazenia to Ty dopiero uraczysz, kiedy generala zobaczysz jako szeregowca.
          Czekaja Cie jeszcze inne niespodzianki. Byli tacy ktorym "lamano kregoslupy" i
          nie wymiekli. Z tym "tupaniem" dla postrachu nto nie przesadzaj. Dzisiaj kazdy
          TW to mowi. To jest trendy.
          W czasie wojny jedni szli do lasy, a inni ich zdradzali. Ustaw sie po jednej ze
          stron i nie zawracaj glowy tymi strachami z sbeckim przytupem.
          • don.kichote Re: Do wiadomości FK 11.02.07, 11:40
            francuskilacznik napisała:

> Porazenia to Ty dopiero uraczysz, kiedy generala zobaczysz jako szeregowca.

Ani mnie to ziębi, ani grzeje!

> Czekaja Cie jeszcze inne niespodzianki.

Nie strasz, bo się nie boję!!!
            Przeżyłem PRL, to i Was przeżyję. A stalinizm, za którym tak tęsknicie - już nie
            wróci!

> Byli tacy ktorym "lamano kregoslupy" i
            > nie wymiekli.

Co Ty możesz o tym wiedzieć?
            Dziś, odwaga staniała i każdy - za przeproszeniem - szmaciarz, przyznaje się do
            "kombatantstwa", pręży pierś mowy rycerskiej używając, potępia tych, którzy nie
            chcieli walczyć w przegranej sprawie lub nie zginęli!
            Chciałbym Cię "bohaterze" widzieć w tamtych czasach.

> Z tym "tupaniem" dla postrachu nto nie przesadzaj. Dzisiaj kazdy
            > TW to mowi. To jest trendy.

Różnica między nami jest taka, że ja żyłem i musiałem funkcjonować w tamtych
            niełatwych czasach i dlatego ROZUMIEM i nie oceniam ludzi ani ich postępowania.
            Tobie, zrobiono wodę z mózgu, uwierzyłeś że świat zewnętrzny jest albo biały,
            albo czarny! Szarości też zauważacie, ale one zarezerwowane są tylko dla Was!

> W czasie wojny jedni szli do lasy, a inni ich zdradzali.

Tu muszę się zgodzić, choćby zdrajcy z NSZ.

> Ustaw sie po jednej ze
            > stron i nie zawracaj glowy tymi strachami z sbeckim przytupem.

Czyli co(?): "kto nie z nami, ten przeciw nam"?
            O to Wam chodzi? Pośredniej drogi nie ma???
            Czy to Ci niczego nie przypomina? Czy już nie "przerabialiśmy" takich zachowań w
            polityce?
            Jeżeli sobie to uświadomisz, to przypomnij sobie jak to się skończyło!!!
        • witek.bis Re: Do wiadomości FK 11.02.07, 11:16
          Manipulując moim postem nie postępujesz zbyt elegancko. Moja wiara w słowa pana
          prezydenta ogranicza się do zdania, które zacytowałem i które Ty byłeś uprzejmy
          wyciąć.
          • don.kichote Re: Do wiadomości FK 11.02.07, 11:50
            witek.bis napisał:

> Manipulując moim postem nie postępujesz zbyt elegancko.

Jeżeli tak to odebrałeś, to >>przepraszam<<. Manipulacja nie była moim zamiarem.
            Ja ustosunkowywałem się do Twojego komentarza, który pozwoliłem sobie - jako
            przeciwnik lustracji - trochę rozszerzyć i za które to rozszerzenie, biorę
            odpowiedzialność.

> Moja wiara w słowa pana
            > prezydenta ogranicza się do zdania, które zacytowałem i które Ty byłeś uprzejmy
            > wyciąć.

Myślę, że wszystko już wyjaśniłem?
    • chyba_normalny Re: Do wiadomości FK 11.02.07, 11:18
      jola_iza napisała:

> Prezydent Przemyśla popierany przez PiS Robert Choma okazuje się być TW.
      > Mnie to nie przeszkadza, ale co PiSdziaki na to ?
      NIC - wszak to ich człowiek , ale nie daj boże aby był z innej opcji politycznej
      • alistair-p Re: Do wiadomości FK 11.02.07, 11:22
        To był taki pisujski Stierlitz.Teraz się okaże że to Jarek po naradzie z Lechem
        kazał mu podpisac zobowiązanie i donosić na opozycyjnych przeciwników kaczorów.
    • elfhelm PiS teraz zmieni zdanie w sprawie dekomunizacji. 11.02.07, 11:21
      Inaczej musiałby uderzyć w przyszłego teścia prezydentówny ;)
      • dr.freud Re: PiS teraz zmieni zdanie w sprawie dekomunizac 11.02.07, 11:28
        elfhelm napisał:

> Inaczej musiałby uderzyć w przyszłego teścia prezydentówny ;)

Od dawana piszę że ujawniono już wszystkich bezdyskusyjnych
        agentów z "Salonu" w ilośoi szt 1. (Maleszka), a to znaczy
        że te setki kilometrów akt w PN dotyczą PiSowców, Rydzykowców
        i szeroko rozumianej Ziemkowszczyzny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka