Gość: ma1gdas IP: 213.121.204.* 23.04.03, 16:16 Informacja jest ..ale... GDZIE!!!! te targi??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leo Re: IX Targi Wydawnictw Katolickich w Warszawie IP: *.ibles.waw.pl 23.04.03, 16:26 jeśli tak jak co roku, to przy kościele oo Marianów na Stegnach, tj koło pętli autobusowej na ul. sw. Bonifacego, ale faktem jest, że autor notatki zapomniał o takim "szczególe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Re: IX Targi Wydawnictw Katolickich w Warszawie IP: *.tnt34.ewr3.da.uu.net 25.04.03, 21:12 Postaram sie Tobie odpowiedziec. Zydowskie scierwa nie maja interesu informowac Cie gdzie sie te targi odbywaja. Dlatego za jakis czas ja mam zamiar zorganizowac Dzien Ksiazki Antysemickiej, potem Dzien Filmu Antysemickiego itd. Z oczywistego powodu. Zeby poiformowac publicznosc kim naprawde sa osrodki, organizacje i obiekty zydowskie. Niczym innym tylko agentura na terenie Rzeczypospolitej. poza tym polecam: www.abbc3.com/islam/english/toread/pr-zion.htm#protocol_5 Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz1212 Re: IX Targi Wydawnictw Katolickich w Warszawie 25.04.03, 21:18 Akurat w Polsce bardziej nalezy sie obawiac tresci wydawnictw katolickich niz spisku zydowskiego. A taka nienawisc jak Twoja to juz sie chyba nawet w naszej ubogiej sluzbie zdrowia kwalifikuje do leczenia (zamknietego zreszta;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ethanol Re: IX Targi Wydawnictw Katolickich w Warszawie 25.04.03, 21:33 a dlaczegoz to sie nalezy obawiac tresci katolickich ??? cos mi sie wydaje ze i ciebie przynajmniej na obserwacje powinni wziac Odpowiedz Link Zgłoś
ethanol SZCZEGOLOWE INFORMACJE 25.04.03, 21:50 IX edycja Targów Wydawców Katolickich organizowana przez Stowarzyszenie Wydawców Katolickich, odbędzie się w dniach 25-27 kwietnia 2003r. w Sali Sportowej Zespołu Szkół Integracyjnych, przy ul. Św. Bonifacego 10, Warszawa- Stegny. W trakcie trzydniowej imprezy odbędzie się blisko 60 różnych spotkań z autorami, konferencji i dyskusji panelowych W piątek o godz. 13.30 poznamy wyniki Konkursu na utwór prozatorski inspirowany wartościami chrześcijańskimi “Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu…”. W sobotę o godz. 19.00 odbędzie się koncert “MAGNIFICAT” – Johanna Sebastiana Bacha w wykonaniu CAPELLI CARCOVIENSIS. W czasie koncertu zostaną wręczone Nagrody Wydawców Katolickich FENIKS 2003 WSTĘP NA SALĘ WYSTAWOWĄ Dzieci do lat 6 włącznie - bezpłatnie Dzieci i młodzież w wieku 7-18 lat - 1 zł Dorośli - 3 zł Karnet na wszystkie dni targowe - 6 zł Dzieci i młodzież z Zespołu Szkół Integracyjnych nr 2 - po okazaniu legitymacji szkolnej. Grono pedagogiczne i obsługa powyższej szkoły - po okazaniu bezpłatnego karnetu wstępu. KONKURS DLA PUBLICZNOŚCI - Warunkiem wzięcia udziału w konkursie jest zakupienie biletu wstępu w cenie 3 zł dorośli; 1 zł - dzieci i młodzież (od 7 do 18 lat). Bilet jest ważny jeden dzień. Do każdego biletu dołączony jest kupon, który po czytelnym wypełnieniu (imię i nazwisko, dokładny adres) prosimy pozostawić na stoisku informacyjnym Targów. Kupony wezmą udział w losowaniu trzech nagród rzeczowych. Fundatorami nagród są: Księgarnia Św. Jacka i Wydawnictwo Diecezji Pelplińskiej BERNARDINUM. Losowanie nagród odbędzie się 27 kwietnia br. o godz. 17.30 w szkolnej sali sportowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: IX Targi Wydawnictw Katolickich w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 21:51 Na tych targach swą ekspozycję ma wydawnictwo Nortom..to bardzo dobre narodowe wydawnictwo..wydaje ono m.in dzieła dr-a Dariusza Ratajczaka Odpowiedz Link Zgłoś
ethanol Program Targow 25.04.03, 22:01 PIĄTEK, 25 kwietnia 10.00 Otwarcie IX Targów Wydawców Katolickich z udziałem Jego Eminencji Księdza Józefa Kardynała Glempa – Prymasa Polski. Ogłoszenie wyników konkursu Nagrody Stowarzyszenia Wydawców Katolickich FENIKS 2003. szkolna sala sportowa, ul. Św. Bonifacego 10 11.00 „Katolicyzm: Jaki jest, jaki będzie?” Dyskusja z udziałem zaproszonych gości, na podstawie książki George’a Weigla czym Jest katolicyzm. Dziesięć kontrowersyjnych pytań. Przygotowuje Społeczny Instytut Wydawniczy ZNAK z Krakowa. kaplica bł. J. Matulewicza Na stoisku Edycji Świętego Pawła (nr 20) swoją nową książkę dla dzieci Dobry Bóg mówi do nas. Pismo Święte dla dzieci podpisuje ks. bp Antoni Długosz. szkolna sala sportowa Na stoisku Prymasowskiego Wydawnictwa GAUDENTINUM swoja najnowszą ksiażkę Bigos nie zginie! ...w rodzinnej Europie podpisuje Krzysztof Zanussi. szkolna sala sportowa Na stoisku Wydawnictwa M (nr 2) prezentacja Nauczania Kościoła Katolickiego na CD. szkolna sala sportowa 12.00 Spotkanie połączone z prezentacją albumu Sąd ostateczny. W spotkaniu wezma udział: prof. Barbara Kalinowska (historyk sztuki), ks. prof. Waldemar Chrostowski (biblista), ks. prof. Stanisłąw Kobielus (historyk sztuki) i Adam Myjak (rektor ASP). Spotkanie poprowadzą Witold Kołodziejski i Bogdan Sadowski (TVP1) Przygotowuje Wydawnictwo WAM z Krakowa. kaplica bł. J. Matulewicza Dyskusja panelowa na temat „Wokół dekalogu – czy chrześcijaństwo jest religią żydowską?” z udziałem o. Marka Nowaka OP, Stanisława Krajewskiego i Piotra Pazińskiego. Przygotowuje redakcja miesięcznika „Midrasz”. sala Aniołów Na stoisku Wydawnictwa Księży Marianów (nr 5) nowy tomik poezji Ku Itace podpisuje ks. Janusz Kobierski. szkolna sala sportowa 13.00 Promocja książki „Wydawcy katoliccy w Polsce 2003”. Udział biorą: Krzysztof Jaśkiewicz (Palabra), Jakub Frołow („Notes Wydawniczy”), Tomasz Królak (KAI), ks. Marek Otolski MIC (Stowarzyszenie Wydawców Katolickich). Przygotowuje „Notes Wydawniczy” z Warszawy. kaplica bł. J. Matulewicza 13.30 Ogłoszenie wyników konkursu na utwór prozatorski inspirowany wartościami chrześcijańskimi „Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu…”. Udział biorą: Zwycięzca konkursu, ks. Krystian Kukowka (Księgarnia Św. Jacka), Jakub Frołow („Notes Wydawniczy”), Andrzej Kaflik (Klub dla Ciebie). Przygotowuje Notes Wydawniczy z Warszawy i Księgarnia Św. Jacka z Katowice. kaplica bł. J. Matulewicza 14.00 Promocja nowo wydanej książki Katolicki Ośrodek Wydawniczy w Londynie – nie zamknięta historia. Studia i szkice pod red. Zdzisława E. Walaszewskiego i Rafała Moczkodana - o działalności i historii wydawnictwa VERITAS Foundation Publication. Przygotowuje VERITAS z Londynu i Uniwersytet Toruński. kaplica bł. J. Matulewicza 15.00 Prawo kościelne – pomoc czy utrapienie dla wiernych? Prezentacja książki Nie taki proboszcz straszny. Praktyczny poradnik prawa kościelnego z udziałem o. Tomasza Wytrwała OP. Spotkanie prowadzi Anna Gruszecka z Radia „Merkury”. Przygotowuje Wydawnictwo Ojców Dominikanów „W drodze” z Poznania. kaplica bł. J. Matulewicza Prezentacja nowego czasopisma „Kurier Wydawniczy”. Przygotowuje Drukarnia i Księgarnia Św. Wojciecha z Poznania. sala Aniołów Na stoisku Wydawnictwa WAM (nr 81) swoją książkę Henryk VIII wydana w serii „Wielcy ludzie Kościoła” - podpisuje Jerzy Wolak. szkolna sala sportowa 16.00 „Sto pytań o Biblii”. Promocja książki o. Jacka Salija OP – Tajemnice Biblii. Spotkanie prowadzi Szymon Hołownia. Przygotowuje Wydawnictwo „W drodze” z Poznania. kaplica bł. J. Matulewicza Na stoisku Wydawnictwa M (nr 2) prezentacja Nauczania Kościoła Katolickiego na CD. szkolna sala sportowa 16.30 Na stoisku Wydawnictwa ROSIKON PRESS (nr 74) spotkanie z ks. dr Wiesławem Al. Niewęgłowskim autorem albumu Anioły, kim są, co robią, jak wyglądają, ile jest aniołów. szkolna sala sportowa 17.00 „Karol Wojtyła” Forum poetów z udziałem: abpa Józefa Kowalczyka – Nuncjusza Apostolskiego w Polsce, Krzysztofa Kolbergera, ks. prof. Dr. Hab. Romana Bartnickiego – Rektora UKSW i ks. prof. dr. hab. Jana Sochonia. Przygotowuje Wydawnictwo Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego, BERNARDINUM Wydawnictwo Diecezji Pelplińskiej i Stowarzyszenia Wydawców Katolickich. kaplica bł. J. Matulewicza Dyskusja panelowa na temat „Jak wypromować katolicki bestseller”. Dyskusję poprowadzi Piotr Dobrołęcki. Przygotowuje Magazyn Literacki KSIĄŻKI i Biblioteka Analiz z Warszawy. sala Aniołów 18.00 zamknięcie sal wystawowych Prezentacja reprintu Biblii Gutenberga. Przygotowuje BERNARDINUM Wydawnictwo Diecezji Pelplińskiej. kaplica bł. J. Matulewicza SOBOTA, 26 kwietnia 9.00 otwarcie sal wystawowych szkolna sala sportowa 10.00 „Dlaczego odmawiam różaniec?” Dyskusja o doświadczeniu spotkania z różańcem i o nadnaturalnej skuteczności tej modlitwy z udziałem praktyków modlitwy różańcowej: Ewą Bem, Janem Budziaszkiem, o. Stanisławem Jaroszem OSPPE, o. Mirosławem Pliśniakiem OP i redaktorem Krzysztofem Jaśkiewiczem połączona z prezentacją książki Tajemnica Tajemnic. Spotkanie poprowadzi redaktor Rafał Jan Porzeziński z radia Józef. Przygotowuje Wydawnictwo Sióstr Loretanek z Warszawy i Radio Archidiecezji Warszawskiej JÓZEF 96,5 Mhz. kaplica bł. J. Matulewicza 11.00 Dyskusja panelowa na temat: „Biskup – Ojciec, Pasterz, Przyjaciel” z udziałem: ks. bpa Edwarda Dajczka (biskup pomocniczy diecezji zielonogórsko-gorzowskiej), ks. bpa Ignacego Jeża (biskup senior diecezji koszalińsko-kołobrzeskiej) i abpa Józefa Życińskiego (metropolita lubelski). Spotkanie prowadzi ks. Mirosław Cholewa – redaktor naczelny „Pastores” i Marcin Przeciszewski – redaktor naczelny KAI. Przygotowuje Wydawnictwo Diecezji Pelplińskiej BERNARDINUM. kaplica bł. J. Matulewicza Odpowiedz Link Zgłoś
ethanol Program Targow CZ. II 25.04.03, 22:01 Spotkanie dyskusyjne i promocja książki Fajerwerk na trzecie tysiąclecie. O Bożym Miłosierdziu, Ojcu Świętym i Św. Faustynie rozmawia Alina Petrowa- Wasilewicz. Współautorzy: Adam Bujak, prof. Witold Cęckiewicz, o. Leon Knabit OSB. Kard. Franciszek Macharski, bp. Kazimierz Nycz, s. Elżbieta Siepak, Anna Szałapak. Prof. Franciszek Ziejka, o. Maciej Ziebą. Spotkanie z udziałem autorki i współautorów poprowadzi Katarzyna Kolenda-Zaleska. Przygotowuje Wydawnictwo eSPe z Krakowa. dolny kościół Na stoisku Wydawnictwa Księży Marianów (nr 5) nowy tomik poezji Ku Itace podpisuje ks. Janusz Kobierski. szkolna sala sportowa Na stoisku Wydawnictwa M (nr 2) prezentacja Nauczania Kościoła Katolickiego na CD. szkolna sala sportowa 12.00 Sekty – Fałszywe szczęście. Kim są ich członkowie? Jak działają? Jak się przed nimi obronić? Czy zagrażają wierze? Gdzie szukać pomocy? Jak pomóc ofiarom sekt? Dyskusja panelowa na kanwie książki Świadkowie Jehowy. Mówią ofiary z udziałem Andrzeja Wronka – prezesa Stowarzyszenia Effatha, s. Michaeli Pawlik, ks. Sławomira Zaczek – opiekuna duchowego Stowarzyszenia Effatha. Spotkanie poprowadzi Iwona Schymalla – prezenterka TVP1. Przygotowuje Wydawnictwo Księży Marianów z Warszawy. kaplica bł. J. Matulewicza Spotkanie połączone z prezentacją książki Izabeli Górnickiej-Zdziech Rozmowy pod niebem. W spotkaniu biorą udział: Izabela Górnicka-Zdziech, Adam Bujak, ks. Jan Sochoń, Franciszek Starowieyski, Robert Tekieli, Edward Dwurniak, Wojciech Wysocki, Jan Jakub Kolski, Cezary Harasimowicz. Spotkanie poprowadzi Witold Kołodziejski i Bogdan Sadowski (TVP1). Przygotowuje Wydawnictwo WAM z Krakowa. sala Aniołów Na stoisku Wydawnictwa eSPe (nr 17) swoją książkę podpisuje Beata Kołodziej. szkolna sala sportowa Na stoisku Społecznego Instytutu Wydawniczego ZNAK (nr 4) swoją powieść Faustyna znaczy szczęśliwa i bajkę O diabełku, który odważył się śmiać podpisuje ks. Mieczysław Maliński. szkolna sala sportowa 13.00 Spotkanie z ks. Mieczysławem Malińskim, autorem najnowszej książki Zagadki ewangeliczne. Spotkanie poprowadzą Witold Kołodziejski i Bogdan Sadowski (TVP1). Przygotowuje Wydawnictwo WAM z Krakowa. kaplica bł. J. Matulewicza Promocja książki Leonardo Mondadoriego i Vittorio Messoriego Nawrócenie. Historia pewnego człowieka z udziałem ks. abpa Józefa Życińskiego i Krzysztofa Zanussiego. Przygotowuje Wydawnictwo Archidiecezji Lubelskiej GAUDIUM z Lublina. sala Aniołów Dyskusja na kanwie książki Kościół w Polsce 1944–2002 ks. prof. Zygmunta Zielińskiego z udziałem autora. Spotkanie poprowadzi dr. Jan Żaryn. Przygotowuje Polskie Wydawnictwo Encyklopedyczne z Radomia. sala dolnego kościoła Na stoisku Edycji Świętego Pawła (nr 20) swoje książki podpisują: Beata Kołodziej i Ewa Stadtmüller. szkolna sala sportowa 14.00 – 16.00 „Rodzina zastępcza czy dom dziecka?” dyskusja panelowa na kanwie książki Rodziny zastępcze – rodziny nadziei z udziałem Magdy Pękackiej – prawnika, Doroty Polańskiej – psychologa i ks. Marka Kruszewskiego, członka komisji kwalifikacyjnej Katolickiego Ośrodka Adpocyjno-Opiekuńczego. Podczas spotkania swoje świadectwo przedstawią osoby, które zostały rodzinami zastępczymi. Dyskusje poprowadzi Iwona Schymalla – prezenterka TVP1. Przygotowuje Wydawnictwo Księży Marianów z Warszawy. kaplica bł. J. Matulewicza 14.00 „Jak młodym mówić dziś o Bogu?” Dyskusja panelowa z udziałem ks. dra hab. Krzysztofa Pawliny – rektorem Metropolitalnego Seminarium Duchownego w Warszawie. Przygotowuje Wydawnictwo Sióstr Loretanek z Warszawy. sala dolnego kościoła Na stoisku Polskiego Wydawnictwa Encyklopedycznego (nr 21) swoją książkę Kościół w Polsce 1944-2002 podpisuje ks. prof. Zygmunt Zieliński. szkolna sala sportowa Na stoisku Wydawnictwa eSPe (nr 17) swoją książkę podpisuje Ewa Stadtmüller. szkolna sala sportowa Na stoisku Wydawnictwa WAM (81) swoją najnowszą książkę Zagadki ewangeliczne podpisuje ks. Mieczysław Maliński. szkolna sala sportowa 15.00 Spotkanie autorskie z ks. prof. Jerzym Kownackim oraz dyskusja panelowa na temat Świętych Polskich. Przygotowuje Hurtownia Książek Św. Paweł z Gdańska. sala dolnego kościoła 16.00 Prezentacja książki Leksykon wielkich teologów XX/XXI wieku z udziałem autorów: o. Dariusza Kowalczyka SJ – doktora teologii, rektora Kolegium Księży Jezuitów w Warszawie, ks. Bogusława Milerskiego – teologa ewangelickiego, profesora ChAT, ks. Henryka Paprockiego – teologa prawosławnego, wykładowcy w Wyższym Prawosławnym Seminarium Duchownym oraz Akademii Teatralnej w Warszawie. Spotkanie poprowadzą redaktorzy i współautorzy książki – Józef Majewski i Jarosław Makowski. Przygotowuje WIĘŹ z Warszawy. kaplica bł. J. Matulewicza Promocja serii wydawniczej „Teksty o Matce Bożej” z udziałem autora opracowań o. prof. dr. hab. Celestyna Napiórkowskiego. Przygotowuje Wydawnictwo Ojców Franciszkanów z Niepokalanowa. sala dolnego kościoła Na stoisku Wydawnictwa M (nr 2) prezentacja Nauczania Kościoła Katolickiego na CD. szkolna sala sportowa 17.00 Promocja książki Niewidzialne światło. Z abpem Józefem Życińskim rozmawiają Dorota Zańko i Jarosław Gowin oraz dyskusja „Czy da się wyjść ze struktur zła?” - o kryzysie polskiej demokracji rozmawiać będą: Jarosław Gowin, Roman Kluska i ks. abp Józef Życiński. Przygotowuje Społeczny Instytut Wydawniczy ZNAK z Krakowa. kaplica bł. J. Matulewicza Czy ksiądz może być atrakcyjny... jako bohater powieści? Dyskusja panelowa i promocja książki Jana Grzegorczyka pt. Adieu. Przypadki księdza Grosera z udziałem autora, Piotra Śliwińskiego i o. Wacława Oszajcy. Przygotowuje Wydawnictwo Ojców Dominikanów „W drodze” z Poznania. sala dolnego kościoła 18.00 zamknięcie sal wystawowych Promocja Święta Niezapominajki w miesięczniku „Ziemia rodzinna”. Spotkanie poprowadzi red. Andrzej Zalewski z EKORADIO. Przygotowuje Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników z Włocławka. kaplica bł. J. Matulewicza 19.00 „MAGNIFICAT” – Johanna Sebastiana Bacha (1685-1750). Koncert w wykonaniu CAPELLI CARCOVIENSIS pod dyrekcją Stanisława Gałońskiego z udziałem chóru, orkiestry i solistów: Klaudii Romek – sopran, Katarzyny Wiwer – sopran, Agnieszki Monasterskiej – mezzosporan, Marka Krzywonia – tenor i Zbigniewa Grgielskiego - baryton. W czasie koncertu wręczenie Nagród Wydawców Katolickich FENIKS 2003 z udziałem ks. bpa Jana Szkodonia – biskupa pomocniczego Archidiecezji Krakowskiej. górny kościół Bankiet dla laureatów konkursu Wydawców Katolickich FENIKS 2003 i zaproszonych gości. Sala Aniołów NIEDZIELA, 27 kwietnia 9.00 otwarcie sal wystawowych szkolna sala sportowa 10.00 Promocja książki Nadzieja uczy inaczej ks. prof. Wacława Hryniewicza. Przygotowuje VERBINUM Wydawnictwo Księży Werbistów z Warszawy. kaplica bł. J. Matulewicza 11.00 Na stoisku Wydawnictwa M (nr 2) prezentacja Nauczania Kościoła Katolickiego na CD. szkolna sala sportowa Na stoisku VERBINUM Wydawnictwa Księży Werbistów (nr 36) swoją książkę Nadzieja uczy inaczej podpisuje ks. prof. Wacław Hryniewicz. szkolna sala sportowa 12.00 „Między dogmatem a herezją” – dyskusja wokół książki Dariusza Kowalczyka SJ o tym samym tytule. Spotkanie poprowadzi Hanna Maria Giza z Programu II Polskiego Radia. Przygotowuje WIĘŹ z Warszawy. kaplica bł. J. Matulewicza Na stoisku Wydawnictwa Księży Marianów (nr 5) nowy tomik poezji Ku Itace podpisuje ks. Janusz Kobierski. szkolna sala sportowa Na stoisku Wydawnictwa KUL (nr 37) spotkanie z o. Edwardem Iwo Zielińskim – tłumaczem książki Historia filozofii starożytnej. szkolna sala sportowa 13.00 Msza Święta z udziałem Wydawców Katolickich. Śpiewa Schola C Odpowiedz Link Zgłoś
ethanol Oszolom - nie klam !!! 25.04.03, 22:15 nie ma tego wydawnictwa na targach ! Odpowiedz Link Zgłoś