Dodaj do ulubionych

List otwarty

IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.05.03, 12:36
Na forum Polska Zbrojna napisalam.

Temat: List otwarty do Pana Pulkownika Makowieckiego
Autor: Elzbieta Gawlas (wc08.ym.rnc.net.cable.rogers.com)
Data: 04.05.03 12:00

Drogi Panie Pulkowniku Edwardzie:

Z wielkim bolem wszyscy emigranci sledzimy tragiczne staczanie sie Polski w
niebyt ekonomiczny. Proces dostosowawczy przed wstapieniem do Unii
doszczetnie zniszczyl nasz Kraj. Czyniony podstepnie i bezprawnie pozbawil
miliony ludzi pracy, doprowadzil do nedzy i rozpaczy wielu.

Jest dla Polski ratunek. Po pierwsze w referendum powiedziec - NIE, po
drugie pozbawic nielegalna wladze - wladzy. Przeprowadzic prawdziwie wolne
wybory i usunac od wplywow wszystkich wrogow i zdrajcow Polski oraz oprzec
nasza Ojczyzne na zdrowych fundamentach POLSKI WOLNEJ SUWERENNEj
NIEPODLEGLEJ, takich samych na ktorych powstawala Polska zaraz po I Wojnie
Swiatowj i po prawie 200 latach zaborow w latach 1918 - 1925 !!!

TAK NAM DOPOMOZ BOG

PS. Jest rzecza nieprawdopodobna, zebysmy sie mylili. Gdyby to byla tylko
moja indywidualna opinia, jeszcze zgodzilabym sie, ale sa nas miliony poza
Polska i myslimy tak samo. Polonia amerykanska - tak bardzo patriotyczna,
wezmie liczny udzial w referendum. Beda calymi autokarami udowac sie do
placowek dyplomatycznych RP. Tak samo bedzie w Ameryce Poludniowej, Europie
i Australii.

Polacy na obczyznie odcieci od mediow w Polsce maja trzezwe spojrzenie na
wszyskie sprawy i ich ocena jest wiarygodna. Jestesmy swiadomi grozy
sytuacji. Wiemy, ze od nas bedzie zalezal byt naszej 1 000-letniej Ojczyzny.
Wiemy, ze zwyciestwo bedzie nasze. Wiemy, ze bedziemy wracac, bo nasze
miejsce jest w Polsce. Wiemy, ze nie dopuscimy, zeby Polska popadla w
jeszcze wieksza niewole od tej wewnetrznej, ktora znosi dzielnie od 1945
roku po dzis dzien.

SEMPER FIDELIS POLONIAE

Elzbieta Gertruda Gawlas

Komitet Polonia dla Referendum NIEPODLEGLA SUWERENNA POLSKA

Maj 4, 2003

Toronto Kanada

Obserwuj wątek
    • Gość: P777 "Elżbieta" to "kataryna.kataryna" ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.03, 12:40
      Szkoda czasu na tego garkotłuka !
      • Gość: wesolek 'Elżbieta' to 'kataryna.kataryna'? - no pomysl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.03, 15:11
        Gość portalu: P777 napisał(a):

> Szkoda czasu na tego garkotłuka !
        co do tresci postu sie zgadzam, co do tytulu to jakas bzdura. p. ela faktycznie
        powinna zajmowac sie sprawami prowadzenia domu, a kataryna jawic mi sie zaczyna
        jako calkiem inteligentna laska. i z tego co sobie przypominam nie jest
        antyunujna tylko antymatolska, moze to kogos dotyka
    • Gość: Polak Trzymajcie sie z dala od naszych spraw. IP: *.amwaw.edu.pl 04.05.03, 12:52
      Ja w przeciwienstwie do Ciebie mieszkam w Polsce i bede glosowal za wejsciem do
      UE.
      Dla Ciebie zarabiajacej z dolarkach dewaluacja zlotowki bylaby zapewne frajda
      ( fajniusio bylo kiedys, jak sie przyjezdzalo i udawalo Dobra Ciocie z Ameryki
      za 10 dolarkow, co nie?).

Ja natomiast cenie sobie swobode podrozowania i to, ze za klejnym granicami
      stac mnie na to samo co w kraju i nie jest to 10 krotnie drozsze, jak bywalo
      drzewiej.

Co do ksztaltu Polski, to ja tej z lat 1918 - 25, kiedy to w parlamencie byly
      jeszcze wieksze klotnie i awantury, niz obecnie tez nie chce. Po co zyc
      anachronizmami?
      Swiat poszeld naprzod i nie da sie czasu cofnac.

Przypominam, ze do UE wchodza tez nasi sasiedzi: Czesi, Slowacy, Litwini,
      Wegrzy.
      Chce Polski nowoczesnej, tolerancyjnej, otwartej, europejskiej.

Nie chce ksenofonicznej, izolowanej, endeckiej.

PS.
      A tak nawiasem mowiac, dlaczego majac taka wspaniala okazje nie przyjechalas do
      Polski na stale wczesniej?
      Rozumiem, pouczac zza oceanu latwiej.
      • Gość: Elzbieta Polska jest nasza IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.05.03, 14:57
        Oldman
        Gość

Wysłany: Nie Maj 04, 2003 9:09 Temat postu: Profity

-------------------------------------------------------------------------------
        -

Panowie piszecie o profitach, jakie rzekomo Polska juz zaczela spijac po
        bandyckiej eskapadzie u boku USA na Irak. Mam do was mala prosbe, czy
        moglibyscie wymienic konkretne profity, bo jak na razie poza powtarzaniem nic
        nie znaczacego durnego sloganu, nie wymieniliscie doslownie ani jednego
        takowego profitu ! Wiec bylbym wdzieczny za chociaz jeden konkretny, ktory w
        niedlugim czasie pozwoli zaczac sie dzwigac z totalnego upadku chociazby
        polskiej gospodarce, ktora 14 lat rzadow obecnych ,,Europejczykow''
        doprowadzilo do stanu jakby dotknelo ja 14 lat wyniszczajacych w sposob
        absolutnie totalny dzialan wojennych !
        Takie sa oto sukcesy tych platnych naganiaczy UE, wladajacych obecna Polska
        wladcow mojego kraju, ktorzy swoim stylem rzadow przypominaja dzialania
        alkoholika, ktoremu nieustannie brakuje na balagana, zeby znow wstawic sie w
        odmienny stan swiadomosci, w ktorym nieustannie przebywaja ,,Europejczycy'' !
        Zadziwia mnie w tym jedno, ze Polska po odzyskaniu niepodleglosci w 1918 roku
        zaczela sie po kilkunastu latach dzwigac z upadku, jakim byly 123 lata
        rozbiorow, ktore wyniszczyly kraj, zas rzady obecnych Europejczykow
        dziedziczac gospodarke w calkiem dobrym i konkurencyjnym dla Zachodnich
        patafianow i oszustow stanie zrobila wszystko co w jej mocy, by calkowicie
        zniszczyc gospodarke tego kraju, zas narod doprowadzic do niewyobrazalnej
        wrecz nedzy, jakiej nikt tu nie pamietal od 1918 roku, czyli od chwili
        odebrania naszych ziem, bedacych wowczas we wladaniu w wiekszosci przez obecne
        dwa praktycznie najwazniejsze kraje UE. No coz, nasi ,,Europejczycy'' jak juz
        raz zasmakowali Judaszowych ,,srebrnikow'', to brna dalej w ten ciemny las,
        ale kiedys wszystkim im to bokiem wyjdzie, czego serdecznie im zycze !!!

Powrót do góry

www.kielce.pl Forum Dyskusyjne
        • Gość: wesolek Re: Polska jest nasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.03, 15:16
          Gość portalu: Elzbieta napisał(a):

> Oldman
          > Gość
          >
          >
          >
          >
          >
          > Wysłany: Nie Maj 04, 2003 9:09 Temat postu: Profity
          >
          > ------------------------------------------------------------------------------
          -
          > -
          >
          > Panowie piszecie o profitach, jakie rzekomo Polska juz zaczela spijac po
          > bandyckiej eskapadzie u boku USA na Irak. Mam do was mala prosbe, czy
          > moglibyscie wymienic konkretne profity, bo jak na razie poza powtarzaniem nic
          > nie znaczacego durnego sloganu, nie wymieniliscie doslownie ani jednego
          > takowego profitu ! Wiec bylbym wdzieczny za chociaz jeden konkretny, ktory w
          > niedlugim czasie pozwoli zaczac sie dzwigac z totalnego upadku chociazby
          > polskiej gospodarce, ktora 14 lat rzadow obecnych ,,Europejczykow''
          > doprowadzilo do stanu jakby dotknelo ja 14 lat wyniszczajacych w sposob
          > absolutnie totalny dzialan wojennych !
          > Takie sa oto sukcesy tych platnych naganiaczy UE, wladajacych obecna Polska
          > wladcow mojego kraju, ktorzy swoim stylem rzadow przypominaja dzialania
          > alkoholika, ktoremu nieustannie brakuje na balagana, zeby znow wstawic sie w
          > odmienny stan swiadomosci, w ktorym nieustannie przebywaja ,,Europejczycy'' !
          > Zadziwia mnie w tym jedno, ze Polska po odzyskaniu niepodleglosci w 1918 roku
          > zaczela sie po kilkunastu latach dzwigac z upadku, jakim byly 123 lata
          > rozbiorow, ktore wyniszczyly kraj, zas rzady obecnych Europejczykow
          > dziedziczac gospodarke w calkiem dobrym i konkurencyjnym dla Zachodnich
          > patafianow i oszustow stanie zrobila wszystko co w jej mocy, by calkowicie
          > zniszczyc gospodarke tego kraju, zas narod doprowadzic do niewyobrazalnej
          > wrecz nedzy, jakiej nikt tu nie pamietal od 1918 roku, czyli od chwili
          > odebrania naszych ziem, bedacych wowczas we wladaniu w wiekszosci przez
          obecne
          > dwa praktycznie najwazniejsze kraje UE. No coz, nasi ,,Europejczycy'' jak juz
          > raz zasmakowali Judaszowych ,,srebrnikow'', to brna dalej w ten ciemny las,
          > ale kiedys wszystkim im to bokiem wyjdzie, czego serdecznie im zycze !!!
          >
          > Powrót do góry
          >
          > www.kielce.pl Forum Dyskusyjne

prosze pani, niech sie pani zajmie swoimi kanadyjskimi sprawami - ja rozumiem,
          ze pani jest na zachodzie i jaest tam pani dobrze. pani sprawa. niech pani
          jednak bedzie laskawa nie zabraniac udzialu w cywilizacji zachodniej tym,
          ktorzy mieszkaja tutaj. jak panią tak przeraza to, ze mamy szanse wejsc w
          krwioobieg gospodarczy wolnegop swiata, to niech sie pani przeniesie na
          bialorus.wstyd, wydawaloby sie dorosla kobieta, odrobine patrioptyzmu laskawa
          pani, a nie tego sowieckiego agenturalnego jadu zawiscia podlanego.
          pozdrawiam.
      • Gość: do polaka Re: Trzymajcie sie z dala od naszych spraw. IP: *.home.cgocable.net 04.05.03, 23:02
        Do tzw. Polaka? Swiat poszedl zdecydowanie do tylu. Najazdy Mongolow bledna
        wobec tego obrzydliwego dranstwa i przestepczej przemocy. Teraz kradnie sie
        absolutnie wszystko co jest w zasiegu. "First shoot than ask question" oto
        dewiza naszych kurewskich czasow.
    • Gość: Okimayo Des Re: List otwarty IP: 81.12.1.* 04.05.03, 12:59
      Kto to jest pulkownik Makowiecki ?
      Czy to wspolczesny general Anders ?
      Czy ma tez bialego konia ?
    • Gość: Zuni Normalnie mowe mi odebralo... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.03, 13:15
      ...te autobusy semper fidelis Poloniae...a w nich tabuny pan z fioletowymi i
      zielonkawymi fryzurami...panie po 60-tce...kazda z aktem chrztu i drzewem
      genealogicznym siegajacym czasow Franciszka I Nieszczegolnego i bitwy pod Kacza
      Lapa(uwaga cienka aluzja!)...Ave Maria , chlusniem bo usniem , boze cos
      Polske,nie bedzie Niemiec(w Australii badz Kanadzie)..,po szklanie i na
      rusztowanie.
      A Moskal przepasany jakby wstega,
      z nim Heniek Pajak i Nowak Marek Jerzy,
      przyciagnal do sie pania jakas tega
      to ona-Elzbieta.Jerzemu sie zwierzyl...

I male pytanko na ostatek:
      Czy Gawlas Elzbiecie sie popierdzielilo zupelnie und na amen,
      czy jeno skutkiem niedoboru hormonow kobiecych?
    • Gość: Zuni A podrzuce do gory.Swietny fragment..metafizyka;-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.03, 14:18
      Najbardziej podoba mi sie fragment:

"Przeprowadzic prawdziwie wolne
      wybory i usunac od wplywow wszystkich wrogow i zdrajcow Polski oraz oprzec
      nasza Ojczyzne na zdrowych fundamentach POLSKI WOLNEJ SUWERENNEj
      NIEPODLEGLEJ, takich samych na ktorych powstawala Polska zaraz po I Wojnie
      Swiatowj i po prawie 200 latach zaborow w latach 1918 - 1925 !!!"

Budowa ostatniej czesci zdania sugeruje , ze w latach 1918-1925 mial
      miejsce...200-letni okres zaborow:))))).
      Prawda, ze "czarujace",albo lepiej metafizyczne, ale takze(o zgrozo,teraz
      wyraznie to widze!!)relatywistyczne?
      Cez by sie przydal.Jako fizyk rzecz cala szybko by i zrozumiale wylozyl.

Zuni.
    • Gość: Zuni Dear Elzbieta!Czy mowi pani cos nick AK-PW? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.03, 15:28
      Takze z Kanady czlowiek.
      Ktos powiedzial nawet , ze z FixKanady?

Z tematyki jaka pani porusza, sposobu jej ujmowania , oraz ...hmm..(z)uzytej
      argumentacji wnosze , ze sie panstwo znac musza.

Zuni.
      • Gość: Elzbieta Re: Dear Elzbieta!Czy mowi pani cos nick AK-PW? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.05.03, 15:36
        AK - Armia Krajowa

PW - Polska Walczaca

"Czlowieka z fixKanady" nie znam.
        • Gość: piessek Re: Dear Elzbieta!Czy mowi pani cos nick AK-PW? IP: *.mtnet.com.pl 04.05.03, 21:56
          Mieszkalem wiele lat na tym samym kontynencie co pani Elzbieta. Tam naprawde Polonia wierzy w takie brednie, ktore opisuja jakas Polske urodzona w imaginacji o podkladzie patriotycznym. Ba ONI wiedza lepiej co nalezy w Polsce zrobic, poniewaz dla nich Polska dnia dzisiejszego to taka nibylandia, ktora znaja z wakacji i mediow polonijnych. Ja mialem tez ciekawe spostrzezenia dotyczace znajomosci USA w Polsce po powrocie z dobrowolnej tam emigracji. Wiekszosc ludzi, ktorzy tam nigdy nie byli, WIEDZIALA LEPIEJ jak tam jest naprawde ode mnie, wielu nawet ostro wyrazalo swoje dosc chore opinie.
          To chyba jakis kolejny polski syndrom...
    • Gość: Ciekawy No i co ? Zamowilas sobie wizyte u psychiatry ? IP: 168.143.123.* 04.05.03, 22:00

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka