21.03.07, 11:18
Wszyscy o wcześniejszych wyborach pieprzą bez sensu. Podobno ma to zależeć od
woli lub kaprysu Kaczyńskiego. Co za idiotyzm!
Rydzyk i jego dewoci, Lepper z Samoobroną podają sobie Jarusia jak okrągłą
piłeczkę. W życiu nie zgodzą się na wybory. Jarusiowi zabraknie głosów do ich
przeprowadzenia przez sejm w jego własnej partii. A jak poda rząd do dymisji
to rozwali cały PiS.
Obserwuj wątek
    • rydzyk_fizyk Właśnie 21.03.07, 11:19
      trochę jeszcze musi poczekać na okazję.
    • figi.gov.pl czyli sytuacja jest beznadziejna? 21.03.07, 11:24
      i nie ma z niej wyjścia
      • cics Re: czyli sytuacja jest beznadziejna? 21.03.07, 13:20
        Dlaczego zaraz beznadziejna. 2,5 roku, to nie dożywocie.
    • loppe Re: Wybory? 21.03.07, 11:29
      zgadza się

przy tym PO - patrząc na tytuł portalu dziś - jak zazwyczajpod włos - coś o
      odwadze premiera, że niby jak nie wybory to tchórzostwo: czy oni nas mają za
      idiotów, mam na myśli Tuska

bo wybory to juz były i za 2 lata znowu będą
      • loppe Re: Wybory? 21.03.07, 11:36
        tu trzeba by nie tyle odwagi ci głupoty
        • haen1950 Re: Wybory? 21.03.07, 12:48
          Może nie głupoty. Ale rząd mniejszościowy przy wsparciu platformy mógłby z rok
          poegzystować. Ale jakikolwiek uklad z Kaczyńskimi jest z góry skazany na
          porażkę. Hitler był od nich solidniejszy pod ty m względem.
          • loppe Re: Wybory? 21.03.07, 12:55
            tylko jaki sens ma rząd mniejszościowy wspierany przez Platformę teraz?

I mean: - PO zupełnie nie opłaca się wspierać tego rządu oficjalnie bo się
            wtedy moczy w rządzenie przed wyborami...a jak nie będzie wspierać to lipa nie
            wspieranie
            • haen1950 Re: Wybory? 21.03.07, 13:01
              Dla ogółu ma, jeżeli Kaczyński chce coś dobrego dla Polski zrobić. Na razie
              dobrze zrobił tylko pisiorkom i jego polityka się sypie.
              Giertych i Lepper go ze swych łapek nie wypuszczą. Żadnej koniecznej i
              niepopularnej decyzji nie poprą. Będą tylko wrzeszczeć o forsę dla swoich
              zwolenników. Albo o aborcję.
              • loppe Re: Wybory? 21.03.07, 13:02
                ogół to głosował tak jak głosował a efektem koalicja
                • haen1950 Re: Wybory? 21.03.07, 13:17
                  loppe napisał:

> ogół to głosował tak jak głosował a efektem koalicja

Chrzanisz, koleś. Koalicja to autorskie dzieło Kaczyńskich. Na takie dziadostwo
                  nikt by nie zagłosował. Kaczorowi bokiem teraz wychodzi jego obłuda i pazerność.
                  Kto wie, czy po tych rzadach nie trzeba bedzie ich delegalizować. Im się
                  majaczy jakieś przedłużenie władzy na białoruskie wzory. Czubków tam dostatek.
                  • loppe Re: Wybory? 21.03.07, 13:31
                    za ostro, za ostro

wolno jednak zaskakujące koalicję tworzyć

a przede wszystkim - juz po utworzeniu jej bywały sondaże dające partiom ja
                    tworzącym większość...kochany...więc powiadam - za ostro
                    • a.adas Re: Wybory? 21.03.07, 13:37
                      a koalicję która "obaliła" Olsdzeskiego tez było wolno tworzyć?
                      • loppe Re: Wybory? 21.03.07, 13:40
                        a to musiałbyś przybliżyć problem, bo mnie wtedy nie było w Kraju i nie czuję o
                        jaki problem Ci chodzi
                        • a.adas Re: Wybory? 21.03.07, 13:42
                          a o to, czy "koniec misji rzadu Jana olszewskiego" to nocna zmiana czy normalny
                          mechanizm demokracji? Moze tylko trochę "zaskakujacy"
                          • loppe Re: Wybory? 21.03.07, 13:44
                            o ile wiem większośc parlamentarna przegłosowała wówczas dymisję tego gabinetu -
                            jesli było w tym cos nielegalnego (być może było) to musiałbyś mi ten
                            problematyczny element przedstawić
                            • a.adas Re: Wybory? 21.03.07, 13:46
                              Rozumiem, ze nie wiesz
                              Tego, że aktualnie rządząca partia zbudowała swoją mitologię na rzekomej
                              "nielegalności" tamtego głosowania też nie kojarzysz?
                              • loppe Re: Wybory? 21.03.07, 13:48
                                no ale teraz to już chyba wiem że Twoja analogia szwankuje, choć wciąż niejasna
                                pozostaje Twoja prezentacja problemu :)
                                • a.adas Re: Wybory? 21.03.07, 13:54
                                  analogia?
                                  mnioe tylko zastanawia kiedy Sejm większością głosów podejmuje demokratyczne
                                  decyzje i stwarza legalne rządy, a kiedy dyktatury. Coś mi sie wydaje, że jest
                                  to zależne od humorów IMć Jarosława Kaczyńskiego.
                                  • loppe Re: Wybory? 21.03.07, 13:57
                                    no wiesz, żaden polityk, człowiek nie jest wolny od jakiejś okazjonalnej
                                    przesady a niektórzy poza tym rozwijają się przez kilkanaście lat
                                    • a.adas Re: Wybory? 21.03.07, 14:01
                                      O, to będziemy mogli sprawdzić jak PO stworzy koalicję z uciekinierami z PiSu.
                                      Tylko czy to będzie przed, czy po 2009?(złośliwi by napisali 2099)
          • lucyperek2 Re: Wybory? 21.03.07, 12:58
            Dlatego musimy zacisnąć zęby i spokojnie poczekać. Te wściekłe psy same się
            zagryzą i wykrwawią. Nadzieja tylko taka, że ciemny ludek coś wreszcie z tego
            wszystkiego zrozumie, choć to nadzieja być może płonna. Szkoda jedynie
            zmarnowanych lat, zmarnowanych funduszy, zmarnowanych szans, zmarnowanych
            wykształciuchów, którzy stąd wyjadą.
            I zmarnowanych pieniędzy, które pójdą na odbudowę wszystkich struktur państwa.
            • loppe Re: Wybory? 21.03.07, 13:00
              uszczelnienie struktur antykorupcyjnych jest akurat b. na czasie w dobie
              napływu dużych środków unijnych
              • lucyperek2 Re: Wybory? 21.03.07, 13:12
                > uszczelnienie struktur antykorupcyjnych jest akurat b. na czasie w dobie
                > napływu dużych środków unijnych

które wykorzystywane są w 15%. Reszta przepada. Mam gdzies korupcję, która była
                zawsze i wszędzie i na styku prywatnego biznesu z państwowym jest nie do
                opanowania. Wolę inwestycje i rozwój niż marazm, zastój i syf pod hasłem "walki
                z korupcją". Liczy sie skutek końcowy.
                • loppe Re: Wybory? 21.03.07, 13:14
                  a ja wolę żeby nie kradli:)
                  • lucyperek2 Re: Wybory? 21.03.07, 13:16
                    a ja wolę 2 mosty w Warszawie, po których jeżdżę, niż żadnego mostu, korki i
                    dziurawe, zabłocone, unurzane w g..nie ulice.
                    • loppe Re: Wybory? 21.03.07, 13:18
                      o czym ty mówisz - cała Europa podziwia dynamiczny rozwój tego miasta
                      • lucyperek2 Re: Wybory? 21.03.07, 13:22
                        Chyba raczej wsi potiomkinowskiej
                        • loppe Re: Wybory? 21.03.07, 13:22
                          :)
    • a.adas Re: Wybory? 21.03.07, 13:00
      nie jestem taki pewien... lepszego momentu na wybory PiS juz nie bedzie mieć (w
      tej kadencji). No chyba, ze PO sie rozsypie... Jeśli nie bedzie ich na wiosnę
      (najpóźniej jesienią), to ten Sejm doczołga sie do końca. Doczołga...

rząd mniejszosciowy (z tego roku) musi się oprzeć o Platformę, nie ma innego
      wyjścia. I w kampanii wyborczej Bielan z Kamińskim wyciągną ustawy przyjęte
      przez PiS dzięki PO. I opozycyjny etos (my, przeciw Kaczorom Polskem ratujem)
      mozna o...

co do sposobów "zarządzenia" wyborów. PiS w tej kadencji udowodnił (to
      największa nauka z niej płynaca), ze nie ma takiego prawa, którego nie można by
      obejsć, naciągnąć, przyjąć i wprowadzić w życie. I niech działa do wyroku TK. A
      w tym czasie mozna duuuuużo rzeczy załatwić.

Straszak wyborów wyplynął nieprzypadkowo. Tylko czy chodzi o uspokojenie LPR (na
      SO to nie działa, przeciwnie - Lepper pokazuje się z Łyżwińskim, właśnie w
      momencie, gdy plotki znowu zaczęły krążyc, przypadek?), czy o coś więcej?
      • haen1950 Re: Wybory? 21.03.07, 13:33
        a.adas napisał:
        > Straszak wyborów wyplynął nieprzypadkowo. Tylko czy chodzi o uspokojenie LPR
        (na
        > SO to nie działa, przeciwnie - Lepper pokazuje się z Łyżwińskim, właśnie w
        > momencie, gdy plotki znowu zaczęły krążyc, przypadek?), czy o coś więcej?

Jedyn logika takiego postepowania Leppera i Łyżwińskiego jest taka, że
        Kaczyński z Kaczmarkiem nakazali sfałszować wyniki badań jego DNA. Ujawnienie
        tego oznacza praktycznie koniec pisiorków. Innej nie widzę. Szantaż.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka