ave.duce 21.03.07, 11:47 ... Według KE budowa obwodnicy narusza program Natura 2000. UE chce wyznaczenia alternatywnej trasy dla autostrady ... Wiwat, KE > UE! wiadomosci.onet.pl/1506334,11,item.html ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scoutek Re: Yes, yes, yes ! Sprawa Rospudy do Trybunału! 21.03.07, 11:52 YES!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Yes, yes, yes ! Sprawa Rospudy do Trybunału! 21.03.07, 11:58 scoutek napisała: Jeszcze jak się dowiedzą, że Budimex ma budować :) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Yes, yes, yes ! Sprawa Rospudy do Trybunału! 21.03.07, 12:01 hummer napisał: > scoutek napisała: > > Jeszcze jak się dowiedzą, że Budimex ma budować :) A jeszcze jak się dowiedzą, że wzdłuż rzeczki... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Yes, yes, yes ! Sprawa Rospudy do Trybunału! 21.03.07, 12:12 taziuta napisał: > hummer napisał: > > > scoutek napisała: > > > > Jeszcze jak się dowiedzą, że Budimex ma budować :) > > A jeszcze jak się dowiedzą, że wzdłuż rzeczki... :-) > > A jak się dowiedzą, że i Budimex, i (maybe, maybe) wzdłuż i w dodatku na wciąż ruchomym gruncie... Ileż to "kosztów" nie do sprawdzenia można sobie powyliczać! :) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Yes, yes, yes ! Sprawa Rospudy do Trybunału! 21.03.07, 12:13 ave.duce napisała: > A jak się dowiedzą, że i Budimex, i (maybe, maybe) wzdłuż i w dodatku na wciąż > ruchomym gruncie... > Ileż to "kosztów" nie do sprawdzenia można sobie powyliczać! > > :) To w EU nie biorą?! A może Szyszko nie wie komu trzeba odpalić wziątkę... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 A guzik prawda 21.03.07, 12:20 W podobnej sytuacji Austria wygrała przed trybunałem bo projekt był przygotowany przed przystapieniem do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: A guzik prawda > to się jeszcze okaże ;) 21.03.07, 13:27 mak67 napisał: > W podobnej sytuacji Austria wygrała przed trybunałem bo projekt był > przygotowany przed przystapieniem do UE. A is A, a PL is PL. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Rospuda pod batutą! :-) 21.03.07, 12:36 A znacie to rozwiązanie, jak można zadbać o zwierzęta z Rospudy? www.wrzuta.pl/film/aaIBg9UIIF/batuty_z_rospudy Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Rospuda pod batutą! :-) 21.03.07, 13:00 humbak napisał: > Przepusty się przecie robi. Ale batuty bardzo usprawniają/przyspieszają ruch poprzeczny! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Rospuda pod batutą! :-) 21.03.07, 13:04 Czy usprawniają mam wątpliwość. Kontrola lotu nie jest łatwa i szybko może powstać chaos. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Rospuda pod batutą! :-) 21.03.07, 13:15 humbak napisał: > Czy usprawniają mam wątpliwość. Kontrola lotu nie jest łatwa i szybko może > powstać chaos. Przecież nie trzeba/nie należy ustawiać batut naprzeciw siebie! Przesunięcie o ok. 100 metrów zapobiegnie chaosowi i kolizjom w powietrzu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Rospuda pod batutą! :-) 21.03.07, 13:16 To zależy od aerodynamiki zwierzątek, długości lotu, warunków atm. i innych takich:) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Rospuda pod batutą! :-) 21.03.07, 13:26 humbak napisał: > To zależy od aerodynamiki zwierzątek, długości lotu, warunków atm. i innych > takich:) W czasie silnych wiatrów korzystanie z batut będzie zabronione. Pozostaną żabie przepusty... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Rospuda pod batutą! :-) 21.03.07, 13:27 No widzisz? To ja już wolę konwencjonalne rozwiązania. Innowację... tfuj... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Yes, yes, yes ! Sorry, Hummerze ! :))) :P 21.03.07, 14:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=59425384 :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Yes, yes, yes ! Sorry, Hummerze ! :))) :P 21.03.07, 14:24 ave.duce napisała: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=59425384 > :PPP Nie ma sprawy chodzi o cel, a nie kto czy jak :) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Yes, yes, yes ! Sorry, Hummerze ! :))) :P 22.03.07, 06:56 hummer napisał: > ave.duce napisała: > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=59425384 > > :PPP > > Nie ma sprawy chodzi o cel, a nie kto czy jak :) > You're great! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj Szkoda, ze nie maja uprawnień zeby się zajać 22.03.07, 07:17 politykami LPR i kułalicjantów "Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Szkoda, ze nie maja uprawnień zeby się zajać 22.03.07, 08:36 zapijaczonyryj napisał: > politykami LPR i kułalicjantów No, NAZIgiertychem seniorem > się zajęła... ;) > > > "Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na > > żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Szkoda, ze nie maja uprawnień zeby się zajać 22.03.07, 12:46 Dzisiejsza belgijska prasa pisze dzisiaj obszernie o grzeszkach i grzechach polskiego rzadu. Bruksela zaczyna miec ich dosc. Patrzenie przez palce chyba sie skonczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 hehehe... Mógłbym znów mówić o ludziach ale po co? 22.03.07, 08:50 Przecież i tak was nie interesują... A droga i tak powstanie zgodnie z obecnymi planami... Tak jak mówie od dłuższego czasu, taki ze mnie jasnowidz..;) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Ludzie ludziom ... 22.03.07, 09:11 ... -Planowane inwestycje w tej formie naruszają dwie unijne dyrektywy. Polska powinna dostarczyć informacje o alternatywnych lokalizacjach oraz ocenę wpływu inwestycji na środowisko naturalne. Nie zrobiła tego -mówiła rzeczniczka KE Barbara Helfferich ... ... Prof. Barbara Kudrycka (PO), eurodeputowana z Podlasia, twierdzi, że błąd tkwi w traktacie akcesyjnym. W dziale transport Polska zobowiązała się do wprowadzenia korytarzy transgranicznych. Jeden z nich wiedzie właśnie z Budziska przez Augustów i Białystok do Warszawy. Wiadomo było, że będą to obszary Natura 2000 ... www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070322/kraj/kraj_a_10.html bard333 napisał: > hehehe... Mógłbym znów mówić o ludziach ale po co > Przecież i tak was nie interesują... A droga i tak powstanie zgodnie z obecnymi > planami... Tak jak mówie od dłuższego czasu, taki ze mnie jasnowidz..;) PoczekaMY, zobaczyMY. :P Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa A gdzie dupokrytka???????? 22.03.07, 09:23 Zadziwia mnie,że przygotowujący obwodnicę zapomnieli o podstawowej zasadzie minionego ustroju - dupokrytka. Bo tak naprawdę o co Bruksela się czepia?Nie o ochronę środowiska,tylko o to,że nie pokazano i ewentualnie nie odrzucono alternatywnego przebiegu. Rozumiem,że gdyby tą inwestycję przygotowywali młodzi studenci,ale stare pryki zapomniały o podstawowej zasadzie biurokracji - dupokrytka. Za brak takiej dupokrytki powinni polecieć na zbitą mordę,bo w Unii bez tego nie da rady - biurokracja w Brukseli daje forsę i ma swoje zachcianki. Minister Szyszko zachowuje się jak dziecko,bo sprawia wrażenie,że nie wie,e potrzeba - dupokrytki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie masz racji, ale >>> 22.03.07, 12:10 Zapominasz o podstawowej regule działania biurokracji - dupokrytka. Albo jej nie doceniasz. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie masz racji, ale >>> 22.03.07, 12:15 Oczywiście merytoryczne sprawy też są ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Nie masz racji, ale >>> 22.03.07, 12:39 andrzej.sawa napisał: > Oczywiście merytoryczne sprawy też są ważne. Ano! :P Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie masz racji, ale >>> 22.03.07, 12:53 Chodzi mi o to,że Szyszko jako biurokrata jest do dupy,sprawy merytoryczne do inna sprawa. A przy okazji w dzisiejszej Wyborczej jest ciekawa mapka alternatywnego przebiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Yes, yes, yes ! Sprawa Rospudy do Trybunału! 22.03.07, 12:48 Moze tak swa radosc umotywujesz by byla dla mnie bardziej zrozumiala? Takich raspud w alpach jest wiele, nawet bez liku ale nigdy nie slyszalem o takich interwencjach unijnych biurokratow w sprawach budowy tamtejszych autostrad jak w sprawie polskiej. Obludnych unijnych ciolkow nalezaloby najpierw na ziemie sorowadzic by potzem ewentualnie ich popierac. Odpowiedz Link Zgłoś