Dodaj do ulubionych

Wybory Prezydenckie 2005

IP: 195.94.201.* 13.05.03, 20:46
Tak sie składa, ze robię doktorat z socjologii - ostatnio prowadziliśmy
badania nad preferencjami w wyborach na Urząd Prezydenta pytając jak
zagłosowałbyś gdyby wybory odbywały sie 17 kwietnia - Olechowski miał tyle
samo wskazań co Kaczyński i przy 3 kandydatach lewicowych to były najlepsze
wyniki. A dodatkowo miał największy przepływ elektoratu z lewej strony więc w
świetle tych badan (próba reprezentatywna 1347 osób) zostałby Prezydentem.
Dziwne co? Wydaje mi się, że takie badania powtarzały sie w innych ośrodkach
badawczych. Osobiście na Olechowskiego nie głosowałbym, ale gdybym miał
obstawiać pewniaka w wyborach prezydenckich to wstawiłbym właśnie
jego.Zobaczymy, czy zdecyduje sie wystartować...
Co Wy na to? Prezydent Olechowski?
Wiem, o jego porażce w Warszawie - ale mysle, że to było zachłyśnięcie sie
Kaczorem. Wydaje mi sie, ze Olechowski to pewniak w wyborach- i jestem bardzo
poważny...
Obserwuj wątek
    • Gość: Dresiarz Re: Wybory Prezydenckie 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 20:53
      prezydentem Polski w 2005 zostanie Andrzej Lepper!
      • Gość: tomek Re: Wybory Prezydenckie 2005 IP: 195.94.201.* 13.05.03, 20:55
        Może dresiarze głosuja na Leppera - nie wiem - z badań jakie robiliśmy bardzo
        duży przepływ pomiędzy lepperem i giertychem. Wydaje mi sie, ze ludzie chcą
        innego wizerunku Prezydenta - chcą mieć europejczyka, kogoś z klasą, męża
        stanu - wydaje mi się, że takim jest Olechowski. Czy go lubimy czy nie - ale
        chyba tak jest....
        • Gość: Oszołom z RM Re: Wybory Prezydenckie 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 21:03
          Gość portalu: tomek napisał(a):

> Może dresiarze głosuja na Leppera - nie wiem - z badań jakie robiliśmy bardzo
          > duży przepływ pomiędzy lepperem i giertychem. Wydaje mi sie, ze ludzie chcą
          > innego wizerunku Prezydenta - chcą mieć europejczyka, kogoś z klasą, męża
          > stanu - wydaje mi się, że takim jest Olechowski. Czy go lubimy czy nie - ale
          > chyba tak jest....

- Olechowski się już skończył przegrywając z kretesem ubiegłoroczne wybory
          prezydenta Warszawy..jeśli on nie jest akceptoway w postępowej warszawiwe to w
          reszcie kraju tym bardziej nie!!
          • Gość: tomek Re: Wybory Prezydenckie 2005 IP: 195.94.201.* 13.05.03, 21:06
            Posłuchaj, też tak uważałem az do momentu gdy dostałem wyniki badań... dla mnie
            to też jest bardzo dziwne...
            • Gość: Oszołom z RM Re: Wybory Prezydenckie 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 21:08
              Gość portalu: tomek napisał(a):

> Posłuchaj, też tak uważałem az do momentu gdy dostałem wyniki badań... dla
              mnie
              >
              > to też jest bardzo dziwne...

- kto je zrobił?
              • Gość: tomek Re: Wybory Prezydenckie 2005 IP: 195.94.201.* 13.05.03, 21:11
                formularz przygotowaliśmy sami - a badania robił SMG - potem techniczna obróbka
                danych to my - jak mówie , piszę z tego doktorat...
                Badanie bedziemy robić raz jeszcze w lipcu - to też podzielę sie wynikami,
                jeśli Cię to interesuje.
                • Gość: akrobata Re: Wybory Prezydenckie 2005 IP: *.acn.waw.pl 14.05.03, 01:32
                  W powstającej dysertacji, najciekawszy będzie zapewne aneks nt. postępujacej
                  degeneracji Narodu Polskiego.
                  Aż trudno uwierzyć (a przecież nie mam powodu wątpić), że tzw. reprezentatywna
                  grupa mogła wygenerować tak niedorzeczny wynik. Świadczy to o bezapelacyjnym
                  triumfie przeklętych szczurów politycznych, grasujących po polskiej spiżarni od
                  kilkunastu lat. Wielki sukces socjotechniki, nowomowy i ogłupiania. Ta grupa
                  wybrańców to chyba rykoszet po snie wariata
    • Gość: X-man Re: Wybory Prezydenckie 2005 IP: 195.94.201.* 13.05.03, 21:14
      Czy to nie zawcześnie na wybory - dzieci?
      Olechowski/Kaczynski/Lepper/Giertych/Maciarewicz/Borowski - kto to teraz wie-
      wybory za 2 lata - ludzie żyja UE - sprawy lokalne to margines...
      • Gość: Towarzysz Szmaciak Prezydentem będzie towarzysz Czarzasty ! IP: 195.205.230.* 13.05.03, 22:04
        • Gość: eroll olechowski raczej nie IP: *.chello.pl 14.05.03, 00:04
          olechowski po porażce w warszawie zapowiedział że nigdy już nie będzie
          kandydował w żadnych wyborach, zawsze może się z tego wycofać ale wydaje mi się
          że znajdzie on jakąś fuchę w parlamencie europejskim. Poza tym platforma chyba
          za bardzo nie będzie chciała go wystawiać, bardziej prawdopodobny wydaje mi się
          rokita który zdobył ostatnio popularność przez komisję ale wybory będą za dwa
          lata więc mało kto może o komisji pamiętać. Może być też zyta gilowska a i
          lider partii Tusk też może chcieć kandydować by nie zaciemnić przywódstwa,
          prawdopodobne jest też wystawienie wspólnego kandydata przez pis i po i tym
          kandydatem byłby pewnie kaczyński.
          • Gość: Radarowiec Re: olechowski raczej tak... IP: 195.94.201.* 14.05.03, 09:01
            Wydaje mi się, że zarówno Gilowska jak i JMROkita znają swoje miejsce i nie
            będą chcieli kandydować. Moim zdaniem PO wystawi Olechowskiego - bo już raz
            kandydował, dużo ludzi myśli, że będzie kandydował raz jeszcze etc. (przykładem
            jest nawet to forum). Wydaje mi sie, ze wystarczy kilka razy pokazac go w TV i
            znowu ludzie go pokochają i zariują na jego punkcie...
            • Gość: eroll Re: olechowski raczej tak... IP: *.chello.pl 14.05.03, 14:53
              Gość portalu: Radarowiec napisał(a):

> Wydaje mi się, że zarówno Gilowska jak i JMROkita znają swoje miejsce i nie
              > będą chcieli kandydować. Moim zdaniem PO wystawi Olechowskiego - bo już raz
              > kandydował, dużo ludzi myśli, że będzie kandydował raz jeszcze etc.
              (przykładem
              >
              > jest nawet to forum). Wydaje mi sie, ze wystarczy kilka razy pokazac go w TV
              i
              > znowu ludzie go pokochają i zariują na jego punkcie...
              ale w tej telewizji na pewno mu przypomną co mówił po porażce w
              Warszawie.Wydaje mi się że jak ludzie w stolicy czyli największym mieście w
              Polsce go nie wybrali to nie wybiorą go w mniejszych miastach. Dla wielu
              jest "bogaczem" nie rozumiejącym problemów zwykłych ludzi. Dzisiejsze
              społeczeństwo nie jest takie same jak 3 lata temu wtedy ugropowania radykalne
              się dla nich nie liczyły a dziś jest inaczej. Co do Gilowskiej to się nawet
              zgadzam nie ma ona chyba zbyt wielkich ambicji politycznych, wystarczy jej
              fucha ministra finansów w koalicyjnym rządzie po-pis ale rokita zawsze miał
              wielkie ambicje, miał ochotę kierować aws a teraz gdy jest kryzys w po a jego
              popularnosć rośnie moze chcieć ją wykorzystać. A jak sądzicie kogo wystawi sld
              ja stawiam na borowskiego.
              • Gość: eroll Re: olechowski raczej nie IP: *.chello.pl 14.05.03, 15:21
                zapomniałem zmienić tytuł.
                • Gość: Niczewski Wybory Prezydenckie 2005 - Olechowski IP: 195.94.201.* 16.05.03, 11:15
                  Eroll,bardzo dobre obserwacje! Ale co do Olechowski ego - wydaje mi sie, ze
                  może rozegrać to tak, ze znowu jakies autorytety go poprosza o kandydowanie i
                  sie zgodzi. Wiec bedzie to tłumaczyl interesem ojczyzny itp - dla mnie na 100%
                  wystartuje Olechowski w Wyborach Prezydenckich 2005
                  • Gość: ? Re: Wybory Prezydenckie 2005 - Olechowski IP: 195.94.201.* 18.05.03, 21:18
                    ?
                  • Gość: eroll Re: Wybory Prezydenckie 2005 - Olechowski IP: *.chello.pl 19.05.03, 00:26
                    Gość portalu: Niczewski napisał(a):

> Eroll,bardzo dobre obserwacje! Ale co do Olechowski ego - wydaje mi sie, ze
                    > może rozegrać to tak, ze znowu jakies autorytety go poprosza o kandydowanie i
                    > sie zgodzi. Wiec bedzie to tłumaczyl interesem ojczyzny itp - dla mnie na
                    100%
                    > wystartuje Olechowski w Wyborach Prezydenckich 2005
                    oczywiście może się tak zdarzyć jak piszesz ale podstawowym oparciem dla
                    Olechowskiem powinna być jego partia czyli po a ja mam wrażenie że nie jest on
                    już w niej ważną postacią i mogą się tam toczyć dyskusję o to czy Olechowski
                    byłby najlepszym kandydatem. Będe uważnie obserwował czerwcowy zjazd partii.
              • Gość: Dresiarz Prezydentem będzie Lepper! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.03, 21:19
                • Gość: krak'em Re: Prezydentem będzie Lepper! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 00:37
                  Wiatr Starszy albo Kropiwnicki, nie jestem pewien?
                  • Gość: Skin Re: Prezydentem będzie Lepper! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 08:17
                    Tylko Lepper
                    • Gość: ladaco Re: Prezydentem będzie Lepper! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 11:24
                      Longin Pastusiak, niewykluczone że Kwiatkowski albo Rywin?
                      • Gość: Dresiarz Rywin na prezydenta? ale jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 11:25
                        zajebiscie!
    • Gość: Towarzysz Szmaciak Towarysz Czarzasty ma lepszy bajer! IP: 195.205.230.* 19.05.03, 11:27

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka