Dodaj do ulubionych

Kolejny Rektor nie zwolni pracownika lustracji cd

16.04.07, 13:17
Profesor Aleksander Labuda jako jedyny pracownik Uniwersytetu Wrocławskiego
nie odebrał druku oświadczenia lustracyjnego. W liście do rektora prof. Leszka
Pacholskiego odmawia "samolustracji" bez względu na konsekwencje. W myśl
ustawy powinien zostać zwolniony. - Nie wyrzucę profesora. Nikt by mi tego nie
wybaczył - zapowiada rektor.
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4061443.html
Obserwuj wątek
    • 19600922u Re: Kolejny Rektor nie zwolni pracownika lustracj 16.04.07, 13:18
      zostawcie Judasza w spokoju.
    • hummer Miernoty się zlustrują - autorytety nie 16.04.07, 13:19
      hummer napisał:

Będzie łatwiej rozpoznać miernoty.

A miało być tak pięknie w Kaczych snach.
    • kotek.filemon Re: Kolejny Rektor nie zwolni pracownika lustracj 16.04.07, 13:20
      I tak najbardziej cieszy stosunek głosów jakim przeszło wotum zaufania dla
      dziekana Włodarskiego na UG po tym jak złożył wyjaśnienia dot. współpracy z SB.
      Czyżby w Radzie Wydziału było 97 Sb-ków??
      • 19600922u Re: Kolejny Rektor nie zwolni pracownika lustracj 16.04.07, 13:22
        Dalibyście już spokój Judaszom.
        • hummer Re: Kolejny Rektor nie zwolni pracownika lustracj 17.04.07, 09:34
          19600922u napisał:

> Dalibyście już spokój Judaszom.

Jeszcze pomyślę, że to ty się sprzedajesz. Fajny numerek.
      • hummer Ludzie są ogólnie dobrzy 16.04.07, 13:23
        kotek.filemon napisał:

Ale jak się wmówi innym, że ich niepowodzenia życiowe wynikają z tego, że ktoś
        tam coś tam miernoty chwytają i stoją na czele sankcji.

A na sankcjach jeszcze nikt niczego nie zbudował. Jedyne co to sankcje pokazują
        kto jest mierny, a kto się nie boi głosić prawdy. Pamiętajmy o tym, Judasz
        podpisał lojalkę i co?
        • 19600922u Re: Ludzie są ogólnie dobrzy 16.04.07, 13:24
          Judasz też był dobry.
          • hummer Raczej był postacią tragiczną 16.04.07, 13:26
            19600922u napisał:

> Judasz też był dobry.

Jego fatum było z góry przesądzone.
            • 19600922u Re: Raczej był postacią tragiczną 16.04.07, 13:27
              zupełnie jak u TW.
              • hummer Re: Raczej był postacią tragiczną 16.04.07, 13:28
                19600922u napisał:

> zupełnie jak u TW.

Aż Dziwnie, że rzesza katolików tego nie zauważa.
                • 19600922u Re: Raczej był postacią tragiczną 16.04.07, 13:33
                  a zwłaszcza pasterz Zyciński.
                  • hummer Re: Raczej był postacią tragiczną 16.04.07, 13:41
                    19600922u napisał:

> a zwłaszcza pasterz Zyciński.

Nie znam Życińskiego ale jak widzę Ty go znasz :)
                    • kotek.filemon Re: Raczej był postacią tragiczną 16.04.07, 13:43
                      hummer napisał:

> 19600922u napisał:
                      >
                      > > a zwłaszcza pasterz Zyciński.
                      >
                      > Nie znam Życińskiego ale jak widzę Ty go znasz :)

Nie tyle zna, co wykazuje obsesję. Jakoś Życiński spokojnie przejdzie przez
                      zawieruchy pseudo-lustracyjne, jestem spokojny. Jak dotąd klechy na uchu z
                      wysokiej półki byli raczej kojarzeni ze środowiskiem radiomaryjnym - czemu mnie
                      to nie dziwi?
      • hummer Re: Kolejny Rektor nie zwolni pracownika lustracj 16.04.07, 20:44
        kotek.filemon napisał:

> I tak najbardziej cieszy stosunek głosów jakim przeszło wotum zaufania dla
        > dziekana Włodarskiego na UG po tym jak złożył wyjaśnienia dot. współpracy z SB.
        > Czyżby w Radzie Wydziału było 97 Sb-ków??

:)
        Polska SB stoi :) Brz przesady. Może SB to PiS?
    • naura Ja nie chcę płacić haraczu ZUS i US - bo 16.04.07, 13:24
      rodzina mi tego nie wybaczy.
      • hummer To nie płać :) 16.04.07, 13:28
        naura napisała:

> rodzina mi tego nie wybaczy.

Różnica pomiędzy Tobą a Labudą polega na jednym. On stwierdza, że przyjmuje
        konsekwencje swoich decyzji. Ty ścibisz tylko grosz jak Starszy Brat jakiś.

Za sto lat o Labudzie będą pamiętać - ty znikniesz na śmietniku historii.
        • naura Skończyłeś ty choć przedszkole? Bo dzieciak 16.04.07, 13:31
          z podstawówki świetnie wie, że kupując chleb, masło i gazetę już płaci podatek.
          • hummer Wiedziałem 16.04.07, 13:32
            naura napisała:

> z podstawówki świetnie wie, że kupując chleb, masło i gazetę już płaci podatek.

Jak nie lody to podstawówka - dorośnij dziewczyno bo Ci brzuszek urośnie nawet
            nie będziesz wiedziała z kim i kiedy.
            • naura No to wiedziałeś o tych podatkach ukrytych w 16.04.07, 13:35
              cenie artykułu?
              Tak właśnie myślałam.
              Nadal nikt ci loda nie chce zrobić? A spróbowałeś się zastosować do moich porad?
              • hummer Przecież Premier da dychę i na chleb wystarczy 16.04.07, 13:38
                naura napisała:

> cenie artykułu?
                > Tak właśnie myślałam.
                > Nadal nikt ci loda nie chce zrobić? A spróbowałeś się zastosować do moich porad
                > ?

z masełkiem. A dycha nieopodatkowana.

Nie chcesz masz wybór, możesz zostać żebraczką albo wziąć Interes we własne ręce
                i go pielęgnować. Co posadzisz na Interesie i wyrośnie jest Twoje. Jak ogórek z
                ogródka. :)
                • naura Od jakiej działalności gospodarczej nie muszę 16.04.07, 13:44
                  uiszczać podatków?
                  • hummer Re: Od jakiej działalności gospodarczej nie muszę 16.04.07, 13:45
                    naura napisała:

> uiszczać podatków?

We Wrocławiu takie usługi serwowano dawniej na Gwarnej :)
                    • naura Cóż, pewnie jesteś profesjonalistą. A ja się 16.04.07, 13:48
                      dziwiłam, co ty tak z tym lodem ...
                      Znać fachowca!
                      • hummer Mamusia mi tylko mówiła bym nigdy tam nie wchodził 16.04.07, 13:51
                        naura napisała:

> dziwiłam, co ty tak z tym lodem ...
                        > Znać fachowca!

Bo tam serwują jakieś lody, które nie są lodami włoskimi :)
                        Czego chcesz więcej, ode mnie masz adres kręć swoje lody ale na mnie nie licz. :)
                    • kotek.filemon Re: Od jakiej działalności gospodarczej nie muszę 16.04.07, 13:49
                      hummer napisał:

> naura napisała:
                      >
                      > > uiszczać podatków?
                      >
                      > We Wrocławiu takie usługi serwowano dawniej na Gwarnej :)

A fe, ty tu takie rzeczy. A niewinny zbiór runa leśnego nie łaska?
                      • naura Pudło. Za runo leśne też trzeba płacić haracz. nt 16.04.07, 13:51
                        • kotek.filemon Re: Pudło. Za runo leśne też trzeba płacić haracz 16.04.07, 13:51
                          Nie jestem na bieżąco w takim razie :(
                          • hummer Re: Pudło. Za runo leśne też trzeba płacić haracz 16.04.07, 13:53
                            kotek.filemon napisał:

> Nie jestem na bieżąco w takim razie :(

Rydze są pod ochroną w IV RP :)
                            • naura No to jaka działalność gospodarcza (legalna) 16.04.07, 14:51
                              jest nieopodatkowana?
                              Czy ty wyłącznie zawodowo rozprawiasz - o robieniu lodów?
                              • hummer Re: No to jaka działalność gospodarcza (legalna) 16.04.07, 16:05
                                naura napisała:

> jest nieopodatkowana?
                                > Czy ty wyłącznie zawodowo rozprawiasz - o robieniu lodów?

Żona. Od Żony nie ma podatku, a działa gospodarczo.
                                Dawniej zbieranie runa leśnego, do czasu jak Rydzyki nie znalazły się pod
                                ochroną. Poza tym Kapłani nie są opodatkowani poza święto-Pietrzem. Żyć nie umierać.
                                • naura Re: No to jaka działalność gospodarcza (legalna) 16.04.07, 16:15
                                  hummer napisał:

> naura napisała:
                                  >
                                  > > jest nieopodatkowana?
                                  > > Czy ty wyłącznie zawodowo rozprawiasz - o robieniu lodów?
                                  >
                                  > Żona. Od Żony nie ma podatku, a działa gospodarczo.
                                  Ja pytam poważnie, a ty dalej na tematy zawodowe :)
                                  > Dawniej zbieranie runa leśnego, do czasu jak Rydzyki nie znalazły się pod
                                  > ochroną.
                                  A ja jeszcze z PRL-u pamiętam, że już wtedy zbieranie runa leśnego było
                                  zakazane. Żeby to zrobić legalnie, trzeba zarejestrować firmę i płacić haracz.
                                  Poza tym Kapłani nie są opodatkowani poza święto-Pietrzem.
                                  Płacą. Zryczałtowany podatek od dochodów osobistych. Dokładnie tak, jak
                                  pracownicy na samozatrudnieniu.
                                  Żyć nie umierać.
                                  Rozumiem, że po prostu studia kapłańskie cię przerosły, skoro takzaz drościsz, a
                                  sam nie jesteś księdzem :)
                                  >
                                  • hummer Re: No to jaka działalność gospodarcza (legalna) 16.04.07, 17:08
                                    naura napisała:

> hummer napisał:
                                    >
                                    > > naura napisała:
                                    > >
                                    > > > jest nieopodatkowana?
                                    > > > Czy ty wyłącznie zawodowo rozprawiasz - o robieniu lodów?
                                    > >
                                    > > Żona. Od Żony nie ma podatku, a działa gospodarczo.
                                    > Ja pytam poważnie, a ty dalej na tematy zawodowe :)
                                    > > Dawniej zbieranie runa leśnego, do czasu jak Rydzyki nie znalazły się pod
                                    > > ochroną.
                                    > A ja jeszcze z PRL-u pamiętam, że już wtedy zbieranie runa leśnego było
                                    > zakazane. Żeby to zrobić legalnie, trzeba zarejestrować firmę i płacić haracz.
                                    > Poza tym Kapłani nie są opodatkowani poza święto-Pietrzem.
                                    > Płacą. Zryczałtowany podatek od dochodów osobistych. Dokładnie tak, jak
                                    > pracownicy na samozatrudnieniu.
                                    > Żyć nie umierać.
                                    > Rozumiem, że po prostu studia kapłańskie cię przerosły, skoro takzaz drościsz,
                                    > a
                                    > sam nie jesteś księdzem :)

Jeden kapłan w rodzinie wystarczy. Ktoś musi pracować :)
    • kotek.filemon Re: Kolejny Rektor nie zwolni pracownika lustracj 16.04.07, 13:33
      Czy ktoś wie, jakie konsekwencje grożą rektorowi za niezwolnienie pracownika? Na
      razie na gruncie obowiązującego prawa jaczejka może go co najwyżej uprzejmie
      poprosić żeby dał im się pocałować w d...
      • hummer Rektor wybierany jest przez Senat. 16.04.07, 13:35
        kotek.filemon napisał:

I tylko przed Senatem odpowiada. Nawet za Królów uczelnie posiadały autonomię,
        choć monarcha był absolutny i nie jednego biskupa posłał na szafot.
        • 19600922u Re: Rektor wybierany jest przez Senat. 16.04.07, 13:36
          za niedopełnienie obowiązków.
          • hummer Re: Rektor wybierany jest przez Senat. 16.04.07, 13:39
            19600922u napisał:

> za niedopełnienie obowiązków.

To musi Senat tak stwierdzić. :)
            • 19600922u Re: Rektor wybierany jest przez Senat. 16.04.07, 13:43
              Nie Senat jeno nadzór nad Uczelnią.
              Na dodatek to nie senat wybiera rektora jeno wybrani delegaci(sanatorzy)
              sposród wszystkich na Uczelni.
              • hummer Czyli Senat :) 16.04.07, 13:46
                19600922u napisał:

> Nie Senat jeno nadzór nad Uczelnią.
                > Na dodatek to nie senat wybiera rektora jeno wybrani delegaci(sanatorzy)
                > sposród wszystkich na Uczelni.
                • 19600922u Re: Czyli Senat :) 16.04.07, 13:49
                  czyżbyś ustawy nie znał ?
                  • hummer Re: Czyli Senat :) 16.04.07, 13:52
                    19600922u napisał:

> czyżbyś ustawy nie znał ?

Dobrze, że ty znasz :)
        • kotek.filemon Re: Rektor wybierany jest przez Senat. 16.04.07, 13:39
          Jak działa autonomia uczelni to mi akurat objaśniać nie musisz - dobrze wiem.
          Tak sobie tylko teoretyzuję, gdzie jaczejka popełniła błąd. Wydaje mi się, że w
          tym miejscu, gdy kazała rektorowi zwalniać pracownika nie mając żadnej kontroli
          nad tym rektorem.

Swoją drogą podobna jest sytuacja w redakcjach. Ponawiam pytanie - jakie sankcje
          grożą prywatnemu wydawcy, który ani myśli zwolnić niezlustrowanego pracownika?
          • hummer Re: Rektor wybierany jest przez Senat. 16.04.07, 13:44
            kotek.filemon napisał:

> Swoją drogą podobna jest sytuacja w redakcjach. Ponawiam pytanie - jakie sankcj
            > e
            > grożą prywatnemu wydawcy, który ani myśli zwolnić niezlustrowanego pracownika?

Tutaj może wpaść speckomando Jarosława i zniszczyć nakład. Oczywiście odpłatnie.

Czyli jak redakcja ma jednego niezlustrowanego, to opłaca jej się wydawać w jak
            największym nakładzie. Nie wszystko się sprzedaje ale Jarosław zapłaci za
            wszystko. Genialny to prawdziwie strateg.
          • 19600922u Re: Rektor wybierany jest przez Senat. 17.04.07, 09:36
            To straszne pewno dlatego jaczejka odwołała niejakiego Jaworskiego.
          • 19600922u Re: Rektor wybierany jest przez Senat. 17.04.07, 09:47
            kolega od jaczejki chory nie tylko na mózg ale i na oczy stąd nie dziwota,że
            ślepy jest :
            Art. 38.
            1. Minister właściwy do spraw szkolnictwa wyższego może wystąpić do senatu
            uczelni z wnioskiem o odwołanie rektora w przypadku stwierdzenia istotnych
            naruszeń przez rektora przepisów prawa lub statutu. Senat uczelni po
            zaopiniowaniu wniosku przekazuje go organowi właściwemu do odwołania rektora
            albo założycielowi uczelni niepublicznej, jeżeli jest właściwy do odwołania
            rektora.
            2. Wnioski o odwołanie rektora rozpatrywane są w terminie trzydziestu dni od
            ich złożenia.
            3. Do czasu rozpatrzenia wniosku o odwołanie rektora minister właściwy do spraw
            szkolnictwa wyższego może zawiesić go w pełnieniu funkcji.
            4. Rektor zostaje zawieszony w pełnieniu funkcji z mocy prawa, w przypadku gdy
            toczy się przeciwko niemu postępowanie karne z oskarżenia publicznego.
            5. W przypadku rażącego naruszenia prawa przez rektora, minister właściwy do
            spraw szkolnictwa wyższego może odwołać rektora po zasięgnięciu opinii Rady
            Głównej Szkolnictwa Wyższego oraz odpowiednio Konferencji Rektorów
            Akademickich Szkół Polskich albo Konferencji Rektorów Zawodowych Szkół
            Polskich i wyznaczyć termin do przeprowadzenia wyborów uzupełniających.
            6. Uprawnienia ministra właściwego do spraw szkolnictwa wyższego określone w
            ust. 1, 3 i 5 w odniesieniu do uczelni wojskowych, służb państwowych,
            artystycznych, medycznych oraz morskich wykonują odpowiednio ministrowie
            wskazani w art. 33 ust. 2.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka