Dodaj do ulubionych

Zlikwidować IPN?

17.04.07, 11:43
Chyba już czas na taki krok, niech archiwa będą jawne, ale przeniesione do
inncyh instytucji, a tych rozpolitykowanych historyków trzeba by wysłać na
powrót na uniwersytety, niech się tam realizują
Obserwuj wątek
    • t-800 Frasyniuk by pewnie bombę podłożył /bt. 17.04.07, 11:43

• t-800 Kiszczak chyba nie okazał się człowiekiem honoru.. 17.04.07, 11:47
      Przecież tylko p. Michnik miał się pogrzebać przez parę tygodni ze
      swoją "komisją". I więcej nie miał nikt. A tu taki faszyzm. Oj, pan generał to
      chyba nie człowiek honoru jednak...
    • haen1950 Re: Zlikwidować IPN? 17.04.07, 11:51
      Nie zlikwidować, ale przekazać do PAN i niech sobie tam nawiedzeni historycy
      grzebią i publikują do usranej śmierci.
      • aron2004 Re: Zlikwidować IPN? 17.04.07, 11:56
        tu was boli wykształciuszki
      • kotek.filemon Re: Zlikwidować IPN? 17.04.07, 12:03
        haen1950 napisał:

> Nie zlikwidować, ale przekazać do PAN

Do Instytutu Archeologii najlepiej...
    • czwarta.rzeczpospolita Re: Do-WC-IPN-is z pana, jednym słowem! 17.04.07, 12:01
      Do-WC-IPN-isie to specjalna kategoria tych, którzy postuluja likwidacje IPN-u --
      szybką i skuteczną metodą.
    • kacza.republika.bananowa ujawnić archiwa i zlikwidować IPN 17.04.07, 12:11

miernoty z IPNu koszą taką forsę, że prowadzona przez nich lustracja będzie trwała
      jeszcze ze 100 lat
      • woda.woda Tak jest. 17.04.07, 12:12
        Historią niech zajmują się historycy w swoich katedrach, przestępcami
        prokuratorzy w sądach a archiwami archiwiści.
        • t-800 Re: Tak jest. 17.04.07, 12:16
          Polska dla Polaków, ziemia dla ziemniaków!
          • goldenwomen Re: Tak jest. 17.04.07, 12:49
            :)
          • cr00t Re: Tak jest. 17.04.07, 13:02
            t-800 napisał:

> Polska dla Polaków, ziemia dla ziemniaków!
            Nie przejumuj sie tym co pisze po_godzinach.
            Osobiscie wyznaje zasade Szymona Wiesenthala - scigac komunistycznych
            przestepcow do smierci i 13 dni pozniej.
          • kacza.republika.bananowa jakoś mnie nie dziwi że wolicie badziewiaków 17.04.07, 13:20

niż fachowców, są bardziej zależni i za rzuconą z państwowej kasy jałmużnę,
            wesprą każdą kaczą wojenkę
            • cr00t Re: jakoś mnie nie dziwi że wolicie badziewiaków 17.04.07, 13:28
              kacza.republika.bananowa napisała:

>
              > niż fachowców, są bardziej zależni i za rzuconą z państwowej kasy jałmużnę,
              > wesprą każdą kaczą wojenkę

Znalem kiedys bezpartyjnego fachowca. Ale on tak sobie zartowal z nas wyborcow.
              Pozniej z dnia na dzien zostal szefem parti. Nie znam takiego drugiego przypadku
              nawet poza Polska. Zgadnioj o kim to.
              • create Re: jakoś mnie nie dziwi że wolicie badziewiaków 17.04.07, 20:07
                W koncu IPN to tyle stanowisk dla swoiskich historyków, którzy na zamówienie
                polityczne czy dziennikarskie będą wyszukiwać teczki tych czy tamtych.

Pławienie się w gó..e za państwowe pieniądze, niektórzy to mają pasje.
                • t-800 Re: jakoś mnie nie dziwi że wolicie badziewiaków 17.04.07, 20:21
                  create napisał:

> W koncu IPN to tyle stanowisk dla swoiskich historyków, którzy na zamówienie
                  > polityczne czy dziennikarskie będą wyszukiwać teczki tych czy tamtych.

Kieres na zamówienie "wynalazł" "teczkę" "szmalcownika" Kobylańskiego. I
                  opiadał w telewizorze, że ma nawet "twarde dowody". "Dziennikarze" z "GW" się
                  chyba ze dwa lata o tym rozpisywali.
              • t-800 Re: jakoś mnie nie dziwi że wolicie badziewiaków 17.04.07, 20:20
                cr00t napisał:

> Znalem kiedys bezpartyjnego fachowca. Ale on tak sobie zartowal z nas
                wyborcow.

Bezpartyjnych fachowców na pęczki w SLD, a zwłaszcza w Partii Demokratycznej -
                demokraci.pl.
                • p.smerf Re: jakoś mnie nie dziwi że wolicie badziewiaków 17.04.07, 20:23
                  > Bezpartyjnych fachowców na pęczki w SLD, a zwłaszcza w Partii Demokratycznej -
                  > demokraci.pl.

Bezpartyjnych w partii?? Czy to coś takiego jak bezalkoholowa wódka?
        • morel_widaj_kpt.piotrowski Co klerykalny postulat 17.04.07, 12:55
          by historią zajmowali się wyłącznie historycy katedralni.
          A może o chodzi o katedrę na Czerskiej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka