Dodaj do ulubionych

Polowanie na Rokitę

03.06.03, 19:39
Koledzy, którym chwała, w akcji. Po sygnale od prokuratora, że polowanie czas
zacząć, Halber i Kwiatkowski zapowiedzieli pozwy cywilne przeciwko Rokicie.
Wypada powtórzyć za Witkiem, poseł Rokita właśnie dostaje na tacy kilkaset
tysięcy głosów.

www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_ListNews1&news_cat_id=9&news_id=15188
Obserwuj wątek
    • Gość: Baśka Re: Polowanie na Rokitę IP: *.localdomain / 10.0.8.* 03.06.03, 19:52
      Ale będzie zabawa.
      Pod warunkiem, że sejm zwolni Rokitę z immunitetu.
      Jutro się dowiemy, że Zarębski pozywa Wenderlicha,
      Kosińskiego i Kwiatkowskiego.
      • clas Re: Polowanie na Rokitę 03.06.03, 19:56
        i beda sobie wzajemnie oceniac kompetencje ;)
      • kataryna.kataryna Re: Polowanie na Rokitę 03.06.03, 19:58
        Gość portalu: Baśka napisał(a):

> Ale będzie zabawa.
        > Pod warunkiem, że sejm zwolni Rokitę z immunitetu.

Sejm go nie będzie musiał zwalniać bo Rokita sam zrezygnuje.

> Jutro się dowiemy, że Zarębski pozywa Wenderlicha,
        > Kosińskiego i Kwiatkowskiego.

Tak, i wtedy dopiero zacznie się zabawa, bo logicznym następstwem wygranych
        procesów cywilnych Zarębskiego powinny być procesy wobec tych trzech panów za
        krzywoprzysięstwo.
        • Gość: Qyntel Re: Polowanie na Rokitę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.03, 20:02
          Od kiedy to wytoczenie pozwu do sądu można nazwać polowaniem? Jeżeli sądy są
          zależne od polityków, to chyba niezawodnie wyczują zmieniającą się koniunkturę
          i te wszystkie głosy, które zdobędzie Rokita...
          • kataryna.kataryna Re: Polowanie na Rokitę 03.06.03, 20:05
            Gość portalu: Qyntel napisał(a):

> Od kiedy to wytoczenie pozwu do sądu można nazwać polowaniem?

Pewnie od wtedy kiedy tak się określa powtarzanie w Gazecie słów Rywina.

Jeżeli sądy są
            > zależne od polityków, to chyba niezawodnie wyczują zmieniającą się
            koniunkturę
            > i te wszystkie głosy, które zdobędzie Rokita...

A myślisz, że sądy są zależne od polityków?
            • Gość: Qyntel Re: Polowanie na Rokitę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.03, 20:13
              O Michniku można powiedzieć, że poluje. Jeżeli ma niezbite dowody na
              aferalność Kwiatkowskiego to niech je przedstawi, a nie opowiada bajki na
              konferencjach prasowych. Kwiatkowski idzie tam, gdzie się z taką sprawą iść
              powinno (nie bronię go, może i jest aferzystą, ale na razie nie ma na to
              żadnych dowodów).

Ja, może naiwnie, nie uważam, że są zależne. Natomiast twoje zdanie na temat
              sądów i prokuratury zmienia się w zależności od tego jaki wniosek jest
              aktualnie odrzucony. Pozwy w sprawie zera i organizacji przetępczej są siebie
              warte (powinny być oceniane tylko przez wyborców), ale twoja reakcja na każdy
              z nich jest zgoła odmienna. Raz prokuratura jest be, a raz cacy - takie
              myślenie jest dosyć groźne.

>
    • Gość: zgred Re: Polowanie na Rokitę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 20:48
      > Koledzy, którym chwała, w akcji. Po sygnale od prokuratora, że polowanie czas
      > zacząć, Halber i Kwiatkowski zapowiedzieli pozwy cywilne przeciwko Rokicie.
      > Wypada powtórzyć za Witkiem, poseł Rokita właśnie dostaje na tacy kilkaset
      > tysięcy głosów.

A po co mu te głosy, jeśli jako karany nie będzie mógł startować? Chyba że
      zastosuje "manwer Kaczyńskiego".
      • kataryna.kataryna Re: Polowanie na Rokitę 03.06.03, 21:09
        Gość portalu: zgred napisał(a):

> > Koledzy, którym chwała, w akcji. Po sygnale od prokuratora, że polowanie c
        > zas
        > > zacząć, Halber i Kwiatkowski zapowiedzieli pozwy cywilne przeciwko Rokicie
        > .
        > > Wypada powtórzyć za Witkiem, poseł Rokita właśnie dostaje na tacy kilkaset
        >
        > > tysięcy głosów.
        >
        > A po co mu te głosy, jeśli jako karany nie będzie mógł startować?

A dlaczegóż to nie mógłby startować?

Chyba że
        > zastosuje "manwer Kaczyńskiego".

"Manewr Kaczyńskiego" uchronił go jedynie przed ponownymi wyborami, w których
        mógłby bez przeszkód startować.
        • Gość: zgred Re: Polowanie na Rokitę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 21:17
          > A dlaczegóż to nie mógłby startować?

Masz rację. Przepraszam. Zapomniałem że prawo jest dla szaraczków a nie dla
          pana posła Rokity.

> "Manewr Kaczyńskiego" uchronił go jedynie przed ponownymi wyborami, w których
          > mógłby bez przeszkód startować.

Piękna rzecz. Kraj w środku Europy, który ma premiera wprawdzie karanego
          sądownie, ale za to z popraciem.
          • kataryna.kataryna Re: Polowanie na Rokitę 03.06.03, 21:26

> > A dlaczegóż to nie mógłby startować?
            >
            > Masz rację. Przepraszam. Zapomniałem że prawo jest dla szaraczków a nie dla
            > pana posła Rokity.

Akurat tutaj prawo jest takie samo dla każdego. Możesz sobie być karany ale
            dopóki nie jesteś pozbawiony praw publicznych możesz sobie na prezydenta
            startować.

> > "Manewr Kaczyńskiego" uchronił go jedynie przed ponownymi wyborami, w któr
            > ych
            > > mógłby bez przeszkód startować.
            >
            > Piękna rzecz. Kraj w środku Europy, który ma premiera wprawdzie karanego
            > sądownie, ale za to z popraciem.

To chyba nie o Millerze? Bo on - o ile wiem - niekarany za to bez poparcia.
            • Gość: zgred Re: Polowanie na Rokitę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 21:36
              > Akurat tutaj prawo jest takie samo dla każdego. Możesz sobie być karany ale
              > dopóki nie jesteś pozbawiony praw publicznych możesz sobie na prezydenta
              > startować.
              Oczywiście że tak, tylko po co?

> To chyba nie o Millerze? Bo on - o ile wiem - niekarany za to bez poparcia.

Jeżli 48 % (na starcie) to jest brak poparcia, to ja wszystkim następnym
              knadydatom takiego braku życzę.
              • kataryna.kataryna Re: Polowanie na Rokitę 03.06.03, 21:37

> > Akurat tutaj prawo jest takie samo dla każdego. Możesz sobie być karany al
                > e
                > > dopóki nie jesteś pozbawiony praw publicznych możesz sobie na prezydenta
                > > startować.
                > Oczywiście że tak, tylko po co?
                >
                > > To chyba nie o Millerze? Bo on - o ile wiem - niekarany za to bez poparcia
                > .
                >
                > Jeżli 48 % (na starcie) to jest brak poparcia, to ja wszystkim następnym
                > knadydatom takiego braku życzę.

Zgred, Ty, zwolennik Millera i nie wiesz po czym się poznaje mężczyznę :)
                • Gość: zgred Re: Polowanie na Rokitę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 21:47
                  > Zgred, Ty, zwolennik Millera i nie wiesz po czym się poznaje mężczyznę :)

Katarynko! Wiedziałem, wiedziałem, ale już zapomniałem :-)
                  • kataryna.kataryna Re: Polowanie na Rokitę 03.06.03, 21:51

> > Zgred, Ty, zwolennik Millera i nie wiesz po czym się poznaje mężczyznę :)
                    >
                    > Katarynko! Wiedziałem, wiedziałem, ale już zapomniałem :-)

:)

To chyba i tak lepiej niż Miller, bo ten obawiam się bardzo dobrze pamięta
                    tylko nie potrafi. I wstydzi się przyznać.
                    • Gość: zgred Re: Polowanie na Rokitę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 21:58

> To chyba i tak lepiej niż Miller, bo ten obawiam się bardzo dobrze pamięta
                      > tylko nie potrafi. I wstydzi się przyznać.

Dziękuję za uznanie. Ale i tak mnie nie namówisz na premierowanie.
                      • basia.basia Re: Polowanie na Rokitę 03.06.03, 22:08
                        Zgredzie,
                        Lubie Cie

Baśka
                        • kataryna.kataryna Re: Polowanie na Rokitę 03.06.03, 22:12
                          basia.basia napisała:

> Zgredzie,
                          > Lubie Cie
                          >
                          > Baśka

No, teraz Cię rozpoznałam :)
                          Ja też Zgreda lubię, chociaż bardzo się dziwię za co on lubi tych, których ja
                          tak nie lubię :)
                      • kataryna.kataryna Re: Polowanie na Rokitę 03.06.03, 22:11

>
                        > > To chyba i tak lepiej niż Miller, bo ten obawiam się bardzo dobrze pamięta
                        >
                        > > tylko nie potrafi. I wstydzi się przyznać.
                        >
                        > Dziękuję za uznanie. Ale i tak mnie nie namówisz na premierowanie.

Dlaczego? W przeciwieństwie do Millera wydajesz się być bardzo przyzwoitym
                        człowiekiem. Jak mówią - polityka jest zbyt poważną sprawą, żeby ją zostawiać
                        politykom. Problem w tym, że musiałbyś najpierw Millera odspawać od stołka a
                        jego dymisja z każdym dniem wydaje się mniej realna. To straszne, że jeden
                        człowiek w imię swoich ambicji jest gotów pociągnąć na dno całą partię. Ma
                        przecież SLD przyzwoitych ludzi ale dopóki się gruntownie nie oczyści nikt -
                        poza PSL i Smoobroną - nie będzie chciał się z nimi zadawać.
                        • Gość: MACIEJ Re: Polowanie na Rokitę IP: *.ny325.east.verizon.net 03.06.03, 22:32
                          kataryna.kataryna napisała:

> Gość portalu: zgred napisał(a):
                          >
                          > >
                          > > > To chyba i tak lepiej niż Miller, bo ten obawiam się bardzo dobrze pa
                          > mięta
                          > >
                          > > > tylko nie potrafi. I wstydzi się przyznać.
                          > >
                          > > Dziękuję za uznanie. Ale i tak mnie nie namówisz na premierowanie.
                          >
                          >
                          > Dlaczego? W przeciwieństwie do Millera wydajesz się być bardzo przyzwoitym
                          > człowiekiem. Jak mówią - polityka jest zbyt poważną sprawą, żeby ją zostawiać
                          > politykom. Problem w tym, że musiałbyś najpierw Millera odspawać od stołka a
                          > jego dymisja z każdym dniem wydaje się mniej realna. To straszne, że jeden
                          > człowiek w imię swoich ambicji jest gotów pociągnąć na dno całą partię.

Niestety dla ciebie aska ma racje.
                          Ryba smierdzi od glowy i jak premier ma na palcu pierscionek,tzn ze cala
                          organizacja jest g.... warta ,bo ani prokurator ani marszalek nie odwaza sie
                          miec swojej niezaleznej opinii o tym oborniku co sie w Polsce dzieje.
                          Jak ci sie podoba zgred,to powiedz mu to wrecz,a nie pisz o oczyszczaniu szamba
                          by pozniej tam wino lezakowac.

> Ma
                          > przecież SLD przyzwoitych ludzi ale dopóki się gruntownie nie oczyści nikt -
                          > poza PSL i Smoobroną - nie będzie chciał się z nimi zadawać.
                          >
                          >
                          • kataryna.kataryna Re: Polowanie na Rokitę 03.06.03, 22:42
                            Gość portalu: MACIEJ napisał(a):

> kataryna.kataryna napisała:
                            >
                            > > Gość portalu: zgred napisał(a):
                            > >
                            > > >
                            > > > > To chyba i tak lepiej niż Miller, bo ten obawiam się bardzo dobr
                            > ze pa
                            > > mięta
                            > > >
                            > > > > tylko nie potrafi. I wstydzi się przyznać.
                            > > >
                            > > > Dziękuję za uznanie. Ale i tak mnie nie namówisz na premierowanie.
                            > >
                            > >
                            > > Dlaczego? W przeciwieństwie do Millera wydajesz się być bardzo przyzwoitym
                            >
                            > > człowiekiem. Jak mówią - polityka jest zbyt poważną sprawą, żeby ją zostaw
                            > iać
                            > > politykom. Problem w tym, że musiałbyś najpierw Millera odspawać od stołka
                            > a
                            > > jego dymisja z każdym dniem wydaje się mniej realna. To straszne, że jeden
                            >
                            > > człowiek w imię swoich ambicji jest gotów pociągnąć na dno całą partię.

> Niestety dla ciebie aska ma racje.

Ale w czym Aśka ma rację? Bo obawiam się, że ona by się z tu Tobą nie zgodziła
                            i chyba nawet byś nie chciał usłyszeć w jakich słowach.

> Ryba smierdzi od glowy i jak premier ma na palcu pierscionek,tzn ze cala
                            > organizacja jest g.... warta ,bo ani prokurator ani marszalek nie odwaza sie
                            > miec swojej niezaleznej opinii o tym oborniku co sie w Polsce dzieje.
                            > Jak ci sie podoba zgred,to powiedz mu to wrecz,a nie pisz o oczyszczaniu
                            szamba
                            > by pozniej tam wino lezakowac.

SLD jest chorą strukturą, to pewne, nie oznacza to jednak, że wszyscy jej
                            członkowie czy wyborcy to szambo. Podobnie jak nie wszyscy członkowie i wyborcy
                            najfajniejszej partii pod słońcem to anioły.
                            • basia.basia Re: Polowanie na Rokitę 03.06.03, 23:04
                              Popieram Twoją diagnozę stopnia zgilizny sld. Gdzieś obok jest mała dyskusja o
                              Millerjugend. Tacy właśnie ludzie się tam garną. Szybka kariera, szybkie lewe
                              pieniądze, żadnej tzw. ideowości. Porządnych ludzi tam tak jak na lekarstwo.
                              SLD osiągnęło już taki stopień degeneracji, że tu nawet operacja chirurgiczna
                              nie pomoże. Gangrena w fazie inwazyjnej.
                            • Gość: MACIEJ Re: Polowanie na Rokitę IP: *.ny325.east.verizon.net 03.06.03, 23:36

> Gość portalu: MACIEJ napisał(a):
                              >
                              > > kataryna.kataryna napisała:
                              > >
                              > > > Gość portalu: zgred napisał(a):
                              > > >
                              > > > >
                              > > > > > To chyba i tak lepiej niż Miller, bo ten obawiam się bardzo
                              > dobr
                              > > ze pa
                              > > > mięta
                              > > > >
                              > > > > > tylko nie potrafi. I wstydzi się przyznać.
                              > > > >
                              > > > > Dziękuję za uznanie. Ale i tak mnie nie namówisz na premierowani
                              > e.
                              > > >
                              > > >
                              > > > Dlaczego? W przeciwieństwie do Millera wydajesz się być bardzo przyzw
                              > oitym
                              > >
                              > > > człowiekiem. Jak mówią - polityka jest zbyt poważną sprawą, żeby ją z
                              > ostaw
                              > > iać
                              > > > politykom. Problem w tym, że musiałbyś najpierw Millera odspawać od s
                              > tołka
                              > > a
                              > > > jego dymisja z każdym dniem wydaje się mniej realna. To straszne, że
                              > jeden
                              > >
                              > > > człowiek w imię swoich ambicji jest gotów pociągnąć na dno całą parti
                              > ę.
                              >
                              >
                              >
                              > > Niestety dla ciebie aska ma racje.
                              >
                              >
                              > Ale w czym Aśka ma rację? Bo obawiam się, że ona by się z tu Tobą nie
                              zgodziła
                              > i chyba nawet byś nie chciał usłyszeć w jakich słowach.

Rzeczywiscie nie znam pogladow aski,ani jej slownictwa i wyglada mnie to na
                              klotnie miedzy wami.

> > Ryba smierdzi od glowy i jak premier ma na palcu pierscionek,tzn ze cala
                              > > organizacja jest g.... warta ,bo ani prokurator ani marszalek nie odwaza s
                              > ie
                              > > miec swojej niezaleznej opinii o tym oborniku co sie w Polsce dzieje.
                              > > Jak ci sie podoba zgred,to powiedz mu to wrecz,a nie pisz o oczyszczaniu
                              > szamba
                              > > by pozniej tam wino lezakowac.
                              >
                              >
                              > SLD jest chorą strukturą, to pewne, nie oznacza to jednak, że wszyscy jej
                              > członkowie czy wyborcy to szambo. Podobnie jak nie wszyscy członkowie i
                              wyborcy najfajniejszej partii pod słońcem to anioły.

Masz racje,przyjdzie mnie dluzej przesledzic ta dyskusje.
    • Gość: aska95 Re: Polowanie na Rokitę IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 03.06.03, 21:49
      wiadomo za to, po czym poznaje się durną katarynowatą babę.Po fałszu i
      obłudzie, mentalności Kalego i braku odrobiny obiektywizmu i normalności w
      osądach plitycznych. Takie jak Ty, nadają się tylko na inkwizytorów, partnerki
      takich obłudników jak Rokita, lub do Talibanu.
      Lub na etalon rzetelności dziennikarskiej.
      • kataryna.kataryna Re: Polowanie na Rokitę 03.06.03, 21:55
        Gość portalu: aska95 napisał(a):

> wiadomo za to, po czym poznaje się durną katarynowatą babę.Po fałszu i
        > obłudzie, mentalności Kalego i braku odrobiny obiektywizmu i normalności w
        > osądach plitycznych. Takie jak Ty, nadają się tylko na inkwizytorów,
        partnerki
        > takich obłudników jak Rokita, lub do Talibanu.
        > Lub na etalon rzetelności dziennikarskiej.

Wiem, wiem, kolejny raz mi to mówisz, z drobnymi zmianami w repertuarze
        wyzwisk. Na przyszłość możesz oszczędzić sobie układania ich w zdania, jak
        napiszesz "durna, fałsz, obłuda, Kali, Taliban" i tak będę wiedziała o co Ci
        chodzi bo zawsze chodzi Ci mniej więcej o to samo - ja źle, Ty dobrze.
        • Gość: ok Re: Polowanie na Rokitę IP: *.firewall.winthrop.edu 03.06.03, 22:29
          BRAWO,KATARYNO!
          • Gość: MACIEJ Re: Polowanie na Rokitę IP: *.ny325.east.verizon.net 03.06.03, 23:17
            Gość portalu: ok napisał(a):

> BRAWO,KATARYNO!

Sama widzisz Baska,kataryna jest tak popularna,ze pomoc supermanow z calego
            swiata nadchodzi.
            NIKT naszej krolowej nie jest w stanie ruszyc,chyba ze jakas zazdrosna baba.
            • basia.basia Re: Polowanie na Rokitę 03.06.03, 23:37
              Zazdrosne to by się znalazły ale nie mają szans - nie ten poziom.

Dopiero od lutego mam tzw. stałe łącze i nie odrazu wpadłam na to forum.
              Czasem wracam do starych wątków i boki zrywam.
              Ceniłam bardzo padalcową - nie wiem czemu przepadła bez wieści. Szkoda.

A zauważyłeś ilu tu domorosłych poetów?
              Jeden Witek to nawet dedykował mi BIGOS ułożony poetycznie. Kataryna była
              zazdrosna. My, baby. Ot co!

Tymczasem

• Gość: babariba czy Rokita, to jest ten facet, co nawet... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 23:16
      ...sołtysem Krakowa nie potrafił zostać???
      Trzeci był w wyborach w zeszłym roku, za 'komuchem' nawet, Hłe...
      A pamiętacie może śp. Inicjatywę 3/4?
      Rokita z właściwą sobie przenikliwością i inteligencją orzekł był kiedyś (w roku 1995 - to informacja dla młodszych czytelników), że 3/4 polskiego społeczeństwa jest przeciwko prezydenturze Kwaśniewskiego. Zorganizował ekipy, które za Kwachem po Polsce jeździły w trakcie kampanii i bruździć usiłowały.
      I co było dalej Kasieńko?
      - Kwach ma 3/4 poparcia w sondażach i drugie wybory wygrał w cuglach...
      - A Rokita Maria Jan???
      - Nawet sołtysem Krakowa zostać nie potrafił. Poznali się na nim.
      Pzdr
      i 'daj boh, sztob nieposlednij' - toast wznoszony jest oczywiście ekologicznym napojem wzrastajacym w ostępach Puszczy knyszyńskiej, rezerwatu przyrody pod bacznym nadzorem miejscowej ludzkości
      • Gość: MACIEJ Re: czy Rokita, to jest ten facet, co nawet... IP: *.ny325.east.verizon.net 03.06.03, 23:31
        Popularnosc prezydenta nie ma NIC wspolnego z jego jakoscia.
        Mielismy tu w Stanach Clintona przez 2 kadencje i ludzie byli w stanie glosowac
        na niego po raz kolejny,mimo ze byl beznadziejnym prezydentem.
        Ale widac to dopiero wtedy,gdy przyszedl po nim Bush.
        Szybko i zdecydowanie zaprowadzil porzadek na swiecie i gospodarka amerykanska
        dobrze sie rozwija w przeciwienstwie do EU i Japonii.
        W troche bardziej cywilizowanych krajach jak Niemcy i Czechy ,komunisci zostali
        ustawowo odsunieci od wladzy by dac szanse opozycji wyjsc z podziemia.

OMF magister Kwasniewski dobrze wypada na tle nieprzecietnego oratora i erudyty
        L.Walesy ale wypadlby bardzo miernie na tle niemal kazdego absolwenta SGH.
        • Gość: Qyntel Re: czy Rokita, to jest ten facet, co nawet... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.03, 23:57
          Ostrożnie z tym wykształceniem...Ja za jakiś czas będę miał dyplom SGH i UW, a
          jakie poglądy sobą reprezentuję??? To,iż ktoś zdobędzie wykształcenie nie
          znaczy zaraz, że nie jest się komunistyczną świnią...To by było za łatwe,
          musisz ustalić jakieś inne kryteria. A swoją drogą byłbyś zdumiony ilu
          studentów SGH, wyśmiałoby twoje (i spółki) posty. No, ale pewnie komunistyczni
          rodzice dokonali za nich przekrętów na egzaminach...
      • kataryna.kataryna Re: czy Rokita, to jest ten facet, co nawet... 04.06.03, 00:01
        Gość portalu: babariba napisał(a):

> ...sołtysem Krakowa nie potrafił zostać???

Nie, Rokita to ten przy którym błaźnią się kolejni
        członkowie "grupy trzymającej władzę", oczywiście jeśli
        się dadzą przywlec przed komisję.

• Gość: babariba dwie Rokity znaczy są teraz, to który... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 13:06
          ... nie potrafił sołtysem Krakowa zostać???
          A może w Krakowie lepiej sie na nim poznali???
          A który Rokita zakładał (wiedziony swoją inteligencją i przenikliwością polityczna) Inicjatywę 3/4 i jaki sukces odniósl w tym miejscu... Hłe...
          Napić się muszę, bo nawet przypominac takie rzecz hadko.
          PS. KAtarynko, a który Rokita zbłaźnił się w Śledziowej Komisji w sprawie bilingów i to co najmniej dwa razy???
          pzdr

> Gość portalu: babariba napisał(a):
          >
          > > ...sołtysem Krakowa nie potrafił zostać???
          >
          >
          > Nie, Rokita to ten przy którym błaźnią się kolejni
          > członkowie "grupy trzymającej władzę", oczywiście jeśli
          > się dadzą przywlec przed komisję.
          >
          >
          • basia.basia Nobody`s perfect 04.06.03, 13:21
            Uprawiasz czepianie się!
            Polityczna kariera Rokity jest dość barwna, przyznaję. Popełniał błędy,
            przyznaję. On sam się przyznaje.
            Wszystkie jego błędy wynikają z młodości - to po pierwsze, braku znajomości
            tzw. psychologii tłumu - po drugie.
            Nieskuteczny polityk to marny polityk - zgoda.
            Natomiast intencje miał i ma czyste!!
            Nikt nie może mu zarzucić żadnych przekrętów, prywaty itp.
            A jego działalność w komisji dowodzi, że ma niesamowity talent dedukcyjny
            i inteligencję na najwyższym poziomie.
            Maniery w tzw. starym stylu, zanikającym - dodam niestety. Mnie się podobają.
            No powiedz, kto jest od niego lepszy w komisji?

Nota bene.
            Sama miałam, jako krakowianka, pretensje do niego o wysadzenie z siodła
            prezydenta Lasoty. W okresie ostatniej kampanii prezydenckiej w Krakowie
            okazało się, że to on miał rację co do oceny Lasoty.

• Gość: PALNIK Re: Polowanie na Rokitę IP: *.acn.pl 03.06.03, 23:34
      ROKITA NA POHYBEL
      • basia.basia Na pohybel Rokicie 03.06.03, 23:41
        To nie ten wątek człowieku.
        Załóż sobie swój pod tytułem j.w. i daj nam spokój.
        • Gość: MACIEJ ROKITA A KOMUNISCI IP: *.ny325.east.verizon.net 03.06.03, 23:53
          Ciekawe ze popularny wsrod gminu profesorek komunista,ktory zostal prezydentem
          Krakowa nie byl w ekopie powitalnej Busha.

Popularnosc komunistow nie ma nic wspolnego z ich jakoscia.
          NORMALNI ludzie nie chca ich na oczy widziec.
          Ciekawe,ze tym matolom,az prezydent USA musial to uswiadamiac.
    • Gość: ja Re: Polowanie na Rokitę IP: *.bib.wns.us.edu.pl 04.06.03, 11:40

> Koledzy, którym chwała, w akcji. Po sygnale od prokuratora, że polowanie czas
      > zacząć, Halber i Kwiatkowski zapowiedzieli pozwy cywilne przeciwko Rokicie.
      > Wypada powtórzyć za Witkiem, poseł Rokita właśnie dostaje na tacy kilkaset
      > tysięcy głosów.
      >
      >
      >
      > www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_ListNews1&news_cat_id=9&news_id=15188
      >
      > Zobaczycie,że skończy się to tym,że Rywin zostanie uniewinniony a do
      więzienia pójdzie Rokita
      • basia.basia Re: Polowanie na Rokitę 04.06.03, 11:54
        To by mi się podobało.
        Na drugi dzień po zapudłowaniu Rokity wybuchłaby rewolucja.
        • Gość: Xionc Re: Polowanie na Rokitę IP: 213.77.7.* 04.06.03, 13:41
          no właśnie na to liczę..
          i wróci stare dobre hasło że "niedługo zamiast liści wisieć będą komuniści".

A tak zupełnie BTW, pierwsza konkluzja po sprawie Rywina jest taka, że to nie
          polskie sądy karne są chore tylko prokuratura. Te matoły na aplikacji powinny
          obowiązkowo czytać Conan Doyle'a i A. Christie. No i mieć zakaz zbliżania się
          do jakichkolwiek polityków na bliższą odległość niż 250 m. (oraz kontaktów tel.
          i e-mail)...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka