prof_dr_hab 20.04.07, 10:18 Bo donosicielstwo nie moze pozostac sprawa tylko donosiciela. W ta sprawe wlaczonych bylo wiecej osob, zas spoleczenstwo musi otrzymac sygnal, co jest dobre, a co zle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
francuskilacznik Re: Ja, inteligent, jestem za lustracja! 20.04.07, 10:20 Spoleczenstwo musi poznac "falszywe autorytety". Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak a konformistyczne pisanie doktoratow chwalacych 20.04.07, 10:21 mysl Lenina, kladzenie uszkow po sobie i rukow po szwam - to jest rozumiem rowniez przejaw przynaleznoci do inteligencji, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak grzeczne chwalenie Lenina to jest przejaw 20.04.07, 11:15 bycia inteligentem, czy nie? Doktorat taki doktoratem jest pelnowartosciowym, czy produktem doktoratopodobnym? :D Odpowiedz Link Zgłoś
gryziec Re: Ja, inteligent, jestem za lustracja! 20.04.07, 10:24 Za lustracją, czy za powszechnym dostępem do teczek? Bo to dwie różne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
prof_dr_hab Dzieki za tą uwagę madrą!! 20.04.07, 10:26 Mogac wybierac wybieram powszechny dostep do teczek, ale jak go nie ma to niech na razie bedzie to, co moze byc! Odpowiedz Link Zgłoś
gryziec Re: Dzieki za tą uwagę madrą!! 20.04.07, 10:40 Z tym, że to co się nam oferuje, jest kalekie i niesprawiedliwe (przykłąd: Gilowska, Niezabitowska) Gdyby szybko zrobili terytorialny/regionalny podział teczek i 24h sądy dla pokrzywdzonych - już dawno temat byłby z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Jaki skromny... inteligent..... 20.04.07, 11:26 Wzruszyłem się. On - inteligent, dał głos. Inżynier Mamoń IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
cr00t Kazdy mial prawo do wyboru 20.04.07, 11:32 Byc donosicielem i miec lekkie zycie czy zdobywac uznanie praca. Dzis ci co robili szybka kariere w PRL robia z siebie ofiary systemu. Wtedy obludni byli dla tych co na nich donosili dzzis usiluja powtorzyc ten sam numer z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A skąd ty możesz o tym wiedzieć? 20.04.07, 11:40 Przecież "młodym chłopcem" jesteś. Ile miałeś lat za PRL-u? Odpowiedz Link Zgłoś
cr00t Re: A skąd ty możesz o tym wiedzieć? 20.04.07, 11:46 dr.krisk napisał: > Przecież "młodym chłopcem" jesteś. > Ile miałeś lat za PRL-u? Przedmiotem tej dyskusji jest lustracja a nie moj wiek to tak dla przypomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: A skąd ty możesz o tym wiedzieć? 20.04.07, 11:53 cr00t napisał: > Przedmiotem tej dyskusji jest lustracja To dlaczego konfabulujesz, młodzieńcze, o tym jak było w PRL? Nie masz o tym zielonego pojęcia, a więc daj sobie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
cr00t Re: A skąd ty możesz o tym wiedzieć? 20.04.07, 12:00 dr.krisk napisał: > cr00t napisał: > > > Przedmiotem tej dyskusji jest lustracja > To dlaczego konfabulujesz, młodzieńcze, o tym jak było w PRL? Nie masz o tym > zielonego pojęcia, a więc daj sobie spokój. Kazdy ma prawo do oceny osoby publicznej gwarantuje to mi konstytucja. Ty usilujesz powolujac sie na moj wiek ograniczyc je. Do prawidlowej oceny nie potrzebny jest wiek. Usilujesz relatywizowac pospolita podlosc jaka jest donoszenie za pieniadze lub inne korzysci materialne. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: A skąd ty możesz o tym wiedzieć? 20.04.07, 12:28 > donoszenie za pieniadze lub inne korzysci materialne. a donoszenie wtedy, gdy SB przyszlo do habilitanta majacego zone doktorke spodziewajaca sie wlasnie drugiego dziecka i powiedzialo "albo pare raporcikow albo pan i zona natychmiast wylatuja z uczelni z wilczym biletem"? A niektorzy grzecznie pisali doktoraty chwalace mysl Lenina - vide Glowny Dyspepktyk. Albo po prostu nalezeli do PZPR (jak bojownik Targalski), przez co nie byli w zakresie zainteresowania SB. Pieprzeni spoznieni rewolucjonisci... Odpowiedz Link Zgłoś
prof_dr_hab Nie wstyd Ci? Kolego zawistniku? 20.04.07, 11:44 O co Ci chodzi? Praca, ktora wykonuje i wyksztalcenie kwalifikuje mnie jako inteligenta, choc jesli uzna sie, ze ta klasa nie istnieje i nie ma sie co szamotac, to tez plakal nie bede i moge o sobie mowic inaczej (np. nauczyciel/naukowiec/pracownik umyslowy etc.). Dla mnie problemu nie ma, bo nie mam na tym punkcie bzika ani kompleksow. Wypowiadam sie jako inteligent i nie widze powodu, dla ktorego mam sie wypowiadac jako robotnik, rolnik, czy bezrobotny, skoro nimi nie jestem. Jak zostane rolnikiem (co przeciez moze sie zdarzyc) to sie bede wypowiadal jako rolnik byly inteligent. Wyluzuj facet. Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: Nie wstyd Ci? Kolego zawistniku? 20.04.07, 11:48 prof_dr_hab napisała: > O co Ci chodzi? Praca, ktora wykonuje i wyksztalcenie kwalifikuje mnie jako > inteligenta, choc jesli uzna sie, ze ta klasa nie istnieje i nie ma sie co > szamotac, to tez plakal nie bede i moge o sobie mowic inaczej (np. > nauczyciel/naukowiec/pracownik umyslowy etc.). ROTLF!!! A wiesz już co oznacza skrót CKK czy jeszcze się nie nauczyłeś?:) Wracaj do zamiatania ulic i okopywania rabatek na skwerkach, bo udawanie że masz skończone coś więcej niż 3 klasy szkoły podstawowej słabo ci wychodzi. Braki w inteligencji :) Odpowiedz Link Zgłoś
prof_dr_hab Kolejny sfrustrowany:( 20.04.07, 11:54 Nie wiem, co znaczy CKK - pewnie Cesarsko Krolewski Kretyn, cholera wie? A wiesz co znaczy taki trojkacik maly w rownaniach? :) Idx sie napij piwa, choc rano, moze frustracja minie. Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: Kolejny sfrustrowany:( 20.04.07, 12:15 He, he, Prof dr hab, "inteligent", "pracownik naukowy" i nie wie co to jest CKK?:))) To gdzie ty "yntelygencie" przewód doktorski finalizowałeś, kto zatwierdzał twoje kolokwium habilitacyjne, ktor rozpatrywał wniosek o profesurę i nadawał ci stopień? :))) Rozumiem że musisz jakoś swoje kompleksy na tle miernego poziomu własnego wykształcenia leczyć, ale nie wychylaj się ze swoją ignorancją, bo wtedy widać żeś jedynie zwykłym szorowaczem kibli z kompleksami:) Odpowiedz Link Zgłoś
prof_dr_hab Daj spokoj. 20.04.07, 12:17 Naprawde sa ciekawsze spraw w zyciu niz przezywanie co znaczy jeden skrot czy drugi. Przezciez sam mi kiedys sie chwaliles (lub Twoj kolego, cholera wie, kto) co to jest CKK i taki byles dumny, ze wiesz. No to sie ciesz i zostaw juz to dla siebie. Milego dnia zycze:) Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: Daj spokoj. 20.04.07, 12:26 Tobie (przy szorofwaniu sraczy i marzeniu o skończeniu choćby gimnazjum dla dorosłych) - równierz :) Odpowiedz Link Zgłoś
prof_dr_hab Polecam: 20.04.07, 12:28 Relanium 5 mg rano i 10 mg na noc. Bez odbioru:) Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: Polecam: 20.04.07, 12:31 "Yntelygent" i nie wie że relanium z wcześniej zalecanym piwem źle się miesza?:) Oprócz czytania etykietki z domestosa warto byś od czasu do czasu wystawił łeb poza szalet i coś innego przeczytał:) Odpowiedz Link Zgłoś
stoltzman2 Re: Polecam: 20.04.07, 13:33 ross128 napisał: > "Yntelygent" i nie wie że relanium z wcześniej zalecanym piwem źle się miesza?: > ) > Oprócz czytania etykietki z domestosa warto byś od czasu do czasu wystawił łeb > poza szalet i coś innego przeczytał:) "również" piszemy przez z z kropka, barani lbie!!! Jezeli masz tytul naukowy otrzymany za zaslugi dla umacniania wladzy ludowej, to trzymaj morde na klodke i nie obnos sie ze swoja 'yntelygencja'! Odpowiedz Link Zgłoś
stoltzman2 Re: Polecam: 20.04.07, 13:36 Moja uwaga jest skierowana do ujadacza wabiacego sie ross128 Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak No to moze chociaz zagadnienia z pracy dr, co? 20.04.07, 12:29 :D Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk O co mi chodzi? 20.04.07, 11:50 prof_dr_hab napisała: > O co Ci chodzi? O śmiesznośc twojego stwierdzenia: "ja, inteligent...". Oczywiście, jest ono odpowiedzią na kretyńskie dywagacje Mamrotka dotyczące inteligencji i lustracji, ale sam chciałeś. Nic nie poradzę, że przypomina mi się niezapomniany inżynier Mamoń. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak taki profdrhab jak z mamrotka doktor od mysli 20.04.07, 12:30 Lenina... Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis SB była moją policją polityczną 20.04.07, 11:34 Wielu was nie rozumie o co tu chodzi. Jesli ja np.,członek PZPR, mowiłem o czyms błahym (bo o czy moglem?) członkom PZPR pracujących w SB (oni tez lublili poplotkować), to o co chodzi? Jechalismy na tym samym wozie, a SB była i m o j ą policją polityczną! Dzisiaj sobie także z niektórómi gadam, choc przewaznie przez telefon na temat obecnej "nierzeczywistosci". Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Ja, inteligent, jestem za lustracja! 20.04.07, 11:58 prof_dr_hab napisała: > Bo donosicielstwo nie moze pozostac sprawa tylko donosiciela. W ta sprawe > wlaczonych bylo wiecej osob, zas spoleczenstwo musi otrzymac sygnal, co jest > dobre, a co zle. 55555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555 Dla mnie to sprawa oczywista i, nie mnie trzeba przekonywac! Od poczatku bylam i jestem za lustracja. A takze za napietnowaniem kanalii. Odpowiedz Link Zgłoś
bubba49 Re: Ja, inteligent, jestem za lustracja!to lustruj 20.04.07, 12:30 lustruj się,lustruj sie,lustruj się,lustruj sie,lustruj się,lustruj sie,aż cię znudzi i zemdli to babranie.nigdy sbecja nie będzie dla mnie wiarygodna tak jak ówczesna władza, Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Ja, inteligent, jestem za lustracja! 20.04.07, 13:51 a kto ci profesorku powiedział,że jesteś inteligent? nie żartuj miernoto. Odpowiedz Link Zgłoś
terraincognita Do Rygi! 20.04.07, 14:39 Chce sie jechac do Rygi,jak pada słowo lustracja! Odpowiedz Link Zgłoś