Dodaj do ulubionych

Ja, inteligent, jestem za lustracja!

20.04.07, 10:18
Bo donosicielstwo nie moze pozostac sprawa tylko donosiciela. W ta sprawe
wlaczonych bylo wiecej osob, zas spoleczenstwo musi otrzymac sygnal, co jest
dobre, a co zle.
Obserwuj wątek
    • francuskilacznik Re: Ja, inteligent, jestem za lustracja! 20.04.07, 10:20
      Spoleczenstwo musi poznac "falszywe autorytety".
    • sierzant_nowak a konformistyczne pisanie doktoratow chwalacych 20.04.07, 10:21
      mysl Lenina, kladzenie uszkow po sobie i rukow po szwam - to jest rozumiem rowniez przejaw przynaleznoci do inteligencji, tak?
      • sierzant_nowak grzeczne chwalenie Lenina to jest przejaw 20.04.07, 11:15
        bycia inteligentem, czy nie? Doktorat taki doktoratem jest pelnowartosciowym, czy produktem doktoratopodobnym? :D
    • gryziec Re: Ja, inteligent, jestem za lustracja! 20.04.07, 10:24
      Za lustracją, czy za powszechnym dostępem do teczek?
      Bo to dwie różne sprawy.

• prof_dr_hab Dzieki za tą uwagę madrą!! 20.04.07, 10:26
        Mogac wybierac wybieram powszechny dostep do teczek, ale jak go nie ma to niech
        na razie bedzie to, co moze byc!
        • gryziec Re: Dzieki za tą uwagę madrą!! 20.04.07, 10:40
          Z tym, że to co się nam oferuje, jest kalekie i niesprawiedliwe
          (przykłąd: Gilowska, Niezabitowska)
          Gdyby szybko zrobili terytorialny/regionalny podział teczek i 24h sądy dla
          pokrzywdzonych - już dawno temat byłby z głowy.
    • dr.krisk Jaki skromny... inteligent..... 20.04.07, 11:26
      Wzruszyłem się.
      On - inteligent, dał głos.
      Inżynier Mamoń IV RP.
      • cr00t Kazdy mial prawo do wyboru 20.04.07, 11:32
        Byc donosicielem i miec lekkie zycie czy zdobywac uznanie praca. Dzis ci co
        robili szybka kariere w PRL robia z siebie ofiary systemu. Wtedy obludni byli
        dla tych co na nich donosili dzzis usiluja powtorzyc ten sam numer z nami.
        • dr.krisk A skąd ty możesz o tym wiedzieć? 20.04.07, 11:40
          Przecież "młodym chłopcem" jesteś.
          Ile miałeś lat za PRL-u?
          • cr00t Re: A skąd ty możesz o tym wiedzieć? 20.04.07, 11:46
            dr.krisk napisał:

> Przecież "młodym chłopcem" jesteś.
            > Ile miałeś lat za PRL-u?

Przedmiotem tej dyskusji jest lustracja a nie moj wiek to tak dla przypomnienia.
            • dr.krisk Re: A skąd ty możesz o tym wiedzieć? 20.04.07, 11:53
              cr00t napisał:

> Przedmiotem tej dyskusji jest lustracja
              To dlaczego konfabulujesz, młodzieńcze, o tym jak było w PRL? Nie masz o tym
              zielonego pojęcia, a więc daj sobie spokój.
              • cr00t Re: A skąd ty możesz o tym wiedzieć? 20.04.07, 12:00
                dr.krisk napisał:

> cr00t napisał:
                >
                > > Przedmiotem tej dyskusji jest lustracja
                > To dlaczego konfabulujesz, młodzieńcze, o tym jak było w PRL? Nie masz o tym
                > zielonego pojęcia, a więc daj sobie spokój.

Kazdy ma prawo do oceny osoby publicznej gwarantuje to mi konstytucja. Ty
                usilujesz powolujac sie na moj wiek ograniczyc je. Do prawidlowej oceny nie
                potrzebny jest wiek. Usilujesz relatywizowac pospolita podlosc jaka jest
                donoszenie za pieniadze lub inne korzysci materialne.
                • sierzant_nowak Re: A skąd ty możesz o tym wiedzieć? 20.04.07, 12:28
                  > donoszenie za pieniadze lub inne korzysci materialne.

a donoszenie wtedy, gdy SB przyszlo do habilitanta majacego zone doktorke spodziewajaca sie wlasnie drugiego dziecka i powiedzialo "albo pare raporcikow albo pan i zona natychmiast wylatuja z uczelni z wilczym biletem"? A niektorzy grzecznie pisali doktoraty chwalace mysl Lenina - vide Glowny Dyspepktyk. Albo po prostu nalezeli do PZPR (jak bojownik Targalski), przez co nie byli w zakresie zainteresowania SB. Pieprzeni spoznieni rewolucjonisci...
      • prof_dr_hab Nie wstyd Ci? Kolego zawistniku? 20.04.07, 11:44
        O co Ci chodzi? Praca, ktora wykonuje i wyksztalcenie kwalifikuje mnie jako
        inteligenta, choc jesli uzna sie, ze ta klasa nie istnieje i nie ma sie co
        szamotac, to tez plakal nie bede i moge o sobie mowic inaczej (np.
        nauczyciel/naukowiec/pracownik umyslowy etc.). Dla mnie problemu nie ma, bo nie
        mam na tym punkcie bzika ani kompleksow. Wypowiadam sie jako inteligent i nie
        widze powodu, dla ktorego mam sie wypowiadac jako robotnik, rolnik, czy
        bezrobotny, skoro nimi nie jestem. Jak zostane rolnikiem (co przeciez moze sie
        zdarzyc) to sie bede wypowiadal jako rolnik byly inteligent. Wyluzuj facet.
        • ross128 Re: Nie wstyd Ci? Kolego zawistniku? 20.04.07, 11:48
          prof_dr_hab napisała:

> O co Ci chodzi? Praca, ktora wykonuje i wyksztalcenie kwalifikuje mnie jako
          > inteligenta, choc jesli uzna sie, ze ta klasa nie istnieje i nie ma sie co
          > szamotac, to tez plakal nie bede i moge o sobie mowic inaczej (np.
          > nauczyciel/naukowiec/pracownik umyslowy etc.).

ROTLF!!! A wiesz już co oznacza skrót CKK czy jeszcze się nie nauczyłeś?:)
          Wracaj do zamiatania ulic i okopywania rabatek na skwerkach, bo udawanie że
          masz skończone coś więcej niż 3 klasy szkoły podstawowej słabo ci wychodzi.
          Braki w inteligencji :)
          • prof_dr_hab Kolejny sfrustrowany:( 20.04.07, 11:54
            Nie wiem, co znaczy CKK - pewnie Cesarsko Krolewski Kretyn, cholera wie? A
            wiesz co znaczy taki trojkacik maly w rownaniach? :) Idx sie napij piwa, choc
            rano, moze frustracja minie.
            • ross128 Re: Kolejny sfrustrowany:( 20.04.07, 12:15
              He, he, Prof dr hab, "inteligent", "pracownik naukowy" i nie wie co to jest
              CKK?:))) To gdzie ty "yntelygencie" przewód doktorski finalizowałeś, kto
              zatwierdzał twoje kolokwium habilitacyjne, ktor rozpatrywał wniosek o profesurę
              i nadawał ci stopień? :)))
              Rozumiem że musisz jakoś swoje kompleksy na tle miernego poziomu własnego
              wykształcenia leczyć, ale nie wychylaj się ze swoją ignorancją, bo wtedy widać
              żeś jedynie zwykłym szorowaczem kibli z kompleksami:)
              • prof_dr_hab Daj spokoj. 20.04.07, 12:17
                Naprawde sa ciekawsze spraw w zyciu niz przezywanie co znaczy jeden skrot czy
                drugi. Przezciez sam mi kiedys sie chwaliles (lub Twoj kolego, cholera wie,
                kto) co to jest CKK i taki byles dumny, ze wiesz. No to sie ciesz i zostaw juz
                to dla siebie. Milego dnia zycze:)
                • ross128 Re: Daj spokoj. 20.04.07, 12:26
                  Tobie (przy szorofwaniu sraczy i marzeniu o skończeniu choćby gimnazjum dla
                  dorosłych) - równierz :)
                  • prof_dr_hab Polecam: 20.04.07, 12:28
                    Relanium 5 mg rano i 10 mg na noc.

Bez odbioru:)
                    • ross128 Re: Polecam: 20.04.07, 12:31
                      "Yntelygent" i nie wie że relanium z wcześniej zalecanym piwem źle się miesza?:)
                      Oprócz czytania etykietki z domestosa warto byś od czasu do czasu wystawił łeb
                      poza szalet i coś innego przeczytał:)

• stoltzman2 Re: Polecam: 20.04.07, 13:33
                        ross128 napisał:

> "Yntelygent" i nie wie że relanium z wcześniej zalecanym piwem źle się miesza?:
                        > )
                        > Oprócz czytania etykietki z domestosa warto byś od czasu do czasu wystawił łeb
                        > poza szalet i coś innego przeczytał:)

"również" piszemy przez z z kropka, barani lbie!!! Jezeli masz tytul naukowy
                        otrzymany za zaslugi dla umacniania wladzy ludowej, to trzymaj morde na klodke i
                        nie obnos sie ze swoja 'yntelygencja'!
                        • stoltzman2 Re: Polecam: 20.04.07, 13:36
                          Moja uwaga jest skierowana do ujadacza wabiacego sie ross128
                • sierzant_nowak No to moze chociaz zagadnienia z pracy dr, co? 20.04.07, 12:29
                  :D
        • dr.krisk O co mi chodzi? 20.04.07, 11:50
          prof_dr_hab napisała:

> O co Ci chodzi?
          O śmiesznośc twojego stwierdzenia: "ja, inteligent...". Oczywiście, jest ono
          odpowiedzią na kretyńskie dywagacje Mamrotka dotyczące inteligencji i
          lustracji, ale sam chciałeś.
          Nic nie poradzę, że przypomina mi się niezapomniany inżynier Mamoń.
          • sierzant_nowak taki profdrhab jak z mamrotka doktor od mysli 20.04.07, 12:30
            Lenina...
    • verbaveritatis SB była moją policją polityczną 20.04.07, 11:34
      Wielu was nie rozumie o co tu chodzi. Jesli ja np.,członek PZPR, mowiłem o
      czyms błahym (bo o czy moglem?) członkom PZPR pracujących w SB (oni tez lublili
      poplotkować), to o co chodzi? Jechalismy na tym samym wozie, a SB była i m o
      j ą policją polityczną! Dzisiaj sobie także z niektórómi gadam, choc
      przewaznie przez telefon na temat obecnej "nierzeczywistosci".
    • mysz_polna5 Re: Ja, inteligent, jestem za lustracja! 20.04.07, 11:58
      prof_dr_hab napisała:

> Bo donosicielstwo nie moze pozostac sprawa tylko donosiciela. W ta sprawe
      > wlaczonych bylo wiecej osob, zas spoleczenstwo musi otrzymac sygnal, co jest
      > dobre, a co zle.

55555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555

Dla mnie to sprawa oczywista i, nie mnie trzeba przekonywac! Od poczatku bylam
      i jestem za lustracja. A takze za napietnowaniem kanalii.
    • bubba49 Re: Ja, inteligent, jestem za lustracja!to lustruj 20.04.07, 12:30
      lustruj się,lustruj sie,lustruj się,lustruj sie,lustruj się,lustruj sie,aż cię znudzi i zemdli to babranie.nigdy sbecja nie będzie dla mnie wiarygodna tak jak ówczesna władza,
    • venus99 Re: Ja, inteligent, jestem za lustracja! 20.04.07, 13:51
      a kto ci profesorku powiedział,że jesteś inteligent? nie żartuj miernoto.
      • terraincognita Do Rygi! 20.04.07, 14:39
        Chce sie jechac do Rygi,jak pada słowo lustracja!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka