absztyfikant 21.04.07, 00:14 www.youtube.com/watch?v=a8C1iU-xAog Juz dzisiaj dumnie oswiadczam, ze na taka partie oddalbym swoj glos. Czarni wszystkich krajow laczcie sie:P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
www.nasznocnik.pl Re: Ktora polska partia sie odwazy na taki spot? 21.04.07, 00:19 Dostosuj spot do polskich warunków (tzn. zamień chałaty na sutanny) - i mój głos też już masz! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Ktora polska partia sie odwazy na taki spot? 21.04.07, 00:22 Przeciez to oczywiste, ze chodzilo mi o naszych katabasikow:P. Na miejscu lewicy kupilbym licencje od Shinui:P Odwaza sie? Pewnie nie. Olek pewnie jeszcze ciagle wspomina przejazdzke papamobilem... Odpowiedz Link Zgłoś
stary_z_lichenia Re: Ktora polska partia sie odwazy na taki spot? 21.04.07, 00:28 absztyfikant napisal : > Czarni wszystkich krajow laczcie sie Juz dawno sie polaczyli ich szefem jest teraz Ratzinger . Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Ktora polska partia sie odwazy na taki spot? 21.04.07, 00:31 A co to jest Ratzinger? Nowa marka piwa? www.bartcop.com/pope-beer2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
stary_z_lichenia Re: Ktora polska partia sie odwazy na taki spot? 21.04.07, 00:35 absztyfikant napisał: > A co to jest Ratzinger? Nowa marka piwa? > www.bartcop.com/pope-beer2.jpg Co zrobi Rydz ? Wypije ? Niewypije ? Albo kupi browar za dotacje z UE ? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Ktora polska partia sie odwazy na taki spot? 21.04.07, 00:40 Gdybym wierzyl w Boga, to kazdego dnia dziekowalbym Jemu za to, ze poslal nam do Polski Rydzyka. Ten pocieszny redemtorysta jest arcyskutecznym katalizatorem nieuchronnej laicyzacji Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_z_lichenia Re: Ktora polska partia sie odwazy na taki spot? 21.04.07, 00:44 absztyfikant napisał: Ten pocieszny redemtorysta jest arcyskutecznym katalizatorem > nieuchronnej laicyzacji Polski. I tu masz racje . Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Ktora polska partia sie odwazy na taki spot? 21.04.07, 00:45 Coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Ktora polska partia sie odwazy na taki spot? 21.04.07, 00:48 To przez komune czarni sie tak rozbisurmanili. Gdyby nie wieziono prymasa Wyszynskiego, a ksiadz Popieluszko pisal ksiazki z Isakowiczem-Zaleskim, to byloby duzo latwiej sie z nimi uporac. Upraszczam, ale co do zasady niestety mam znowu racje. Odpowiedz Link Zgłoś
zweglony_pazur dobre :) ale parafrazując... 21.04.07, 00:58 ...możemy pojechac w druga stronę. ojdyr Rydz to raczej chyba odgryzł by nogę bohaterowi przed wejściem na pasy :) ale... ... z drugiej strony jako "rzutkich" statystów widzę Żakowskiego, Stasińskiego, Paradowską, Najsztuba, Kolendę-Zalewską (ona już się rzucała, nawet jej koledzy po fachu zamiast dżentelmeńsko pomóc wstać, nadstawiali kamery i sami deptali dla lepszego ujęcia), Lisa (ze swoim kryzysem wieku średniego) etc. etc. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: dobre :) ale parafrazując... 21.04.07, 01:05 Przekaz musi byc prosty, a Kolenda-Zaleska ma dosyc nabozny stosunek do czarnej struktury, totez mysle, ze jej obecnosc wprowadzalaby pewien dysonans. Spot powinien byc bezpretensjonalny i spontaniczny, wiec pozostala ferajna tez sie nie nadaje. Moje propozycje: Glodz, Jankowski, Rydzyk, Wielgus, Glemp, Michalik. No i Paetz w roli tego haredi robiacego maslane oczka do wyborcy w zielonym polo. Po prostu dream team:P Odpowiedz Link Zgłoś
zweglony_pazur Re: dobre :) ale parafrazując... 21.04.07, 01:10 absztyfikant napisał: > Spot powinien byc bezpretensjonalny i spontaniczny to w takim razie tylko redaktor Lis. biorąc pod uwage "spontaniczną" meksykanską falę z wczorajszego programu to tylko on może oddać esensję spontanu :) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: dobre :) ale parafrazując... 21.04.07, 01:13 Lis jest klerykalny Pazurku. Pamietam jak uronil lezke, gdy JP2 odlatywal z Balic do Watykanu. Trzeba poczekac na nowe pokolenie dziennikarzy, bo na uduchowionych dziennikarzy pokroju Terlikowskiego czy Pospieszalskiego nie ma przeciez co liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
zweglony_pazur ale dlaczego klerykalnie... 21.04.07, 01:17 ... odbierasz ten spot i ewentualne jego przeróbki na rynek polski? świat nie kręci sie tylko i wyłacznie wokół walki pomiedzuy klerem katolickim a antyklerykałami. poszerz trochę horyzont :) załóżmy, że religię mamy w d.. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ale dlaczego klerykalnie... 21.04.07, 01:20 Ja jestem ateista, ale niestety pieniadze z moich podatkow ida do czarnych. Obecna wladza dala im podwyzke... Zadowole sie odcieciem ich od panstwowego cyca i wtedy bede ich traktowac ambiwaletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zweglony_pazur to fakt, ale frustracja gnębi cię niemiłosiernie 21.04.07, 01:32 taki urok tego kraju niestety. to nie kraj protestancki tylko katolicki :) tu nie ma tak, że decydujesz się placic na wybrana religię (albo w ogóle nie) i masz za to bezpłatne usługi. skoro tak strasznie cię to gnębi, to nie płać w ogóle podatków. rozpaczasz równie gromkimi łzami kiedy twoje podatki idą na utrzymanie dużo większej armii bardziej zachłannej sekty? sekty wsechogarniającej cię władzy nie religijnej tylko ideowej? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: to fakt, ale frustracja gnębi cię niemiłosier 21.04.07, 01:36 Someone has to be the boss of the show. Finansowania czarnych nie ma w konstytucji. Czy to jezt frustracja? Byc moze. Nie lubie pasozytow. Porownalbym ich do jemioly, ktora oplotla piekny, rozlozysty dab. I dzisiaj ta jemiola drze sie w nieboglosy, ze skoro pazozytuje juz tyle wiekow, to nalezy ja uznac za immanentna czesc debu... Odpowiedz Link Zgłoś
zweglony_pazur to zupełnie tak samo jak tzw. demokracja 21.04.07, 01:42 tez pasozytuje od wieków, mało tego listki tej jemioły są coraz podlejszej jakości (to juz nawet roślinności nie przypomina). mało tego. gałęzie rozrastają się w takim tempie, że niedługo zabraknie dębu aby go opleść :) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: to zupełnie tak samo jak tzw. demokracja 21.04.07, 01:46 Bajdurzysz. Chora demokracja pprzymyka oko na jemiole. Zdrowa tepi ja bezlitosnie. No ale stare deby potrzebuja opieki dendrologa, niekoniecznie oxfordzkiego naziola Macieja nomen omen G. Odpowiedz Link Zgłoś
zweglony_pazur wyjaśnij mi proszę 21.04.07, 01:58 na czym polega różnica pomiędzy "chorą demokracją" a "zdrową demokracją"? czyzbyś był jednym z tych egzemplarzy, którzy zachwycaja sie demokracją wtedy, kiedy jej wyniki/wyniki wyborów są zgodne z ich poglądami, a kiedy nie są po ich myśli, to wtedy demokracja jest "zła" albo pierniczą o tym że "społeczeństwo nie dorosło do demokracji" ??? skoro zachciało się oddawać władzę w ręce ludu, to trzeba akceptowac jego wybór. a wyobrażanie sobie oponentów jako "nazioli" świadczy tylko o braku horyzontów i tolerancji drogi panie. Odpowiedz Link Zgłoś
zweglony_pazur cały czas intryguje mnie... 21.04.07, 02:05 ...różnica między "chorą demokracją" a "zdrową demokracją". czekam z utęsknieniem na wyjaśnienie. zajrzę jutro. postaram się odkopać ten wątek i może znajdę odpowiedź. miłej nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: cały czas intryguje mnie... 21.04.07, 02:08 Nie bede sie produkowal poi proznicy, kiedy moge Ci polecic kilka mocnych nazwisk. Polecam Berlina, Graya czy Asha. Odpowiedz Link Zgłoś
zweglony_pazur Re: cały czas intryguje mnie... 21.04.07, 02:12 to może jakis konkretny tytuł najbardziej polecany? chętnie zajrzę. Berlinga znam ale niezbyt zapadł w mojej pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: cały czas intryguje mnie... 21.04.07, 02:14 en.wikipedia.org/wiki/Isaiah_Berlin Podesje Ci na skrzynke gazetowa jeden z jego fajnych tekstow z archiwum GW. Poczekaj chwile, bo musze go wygrzebac. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: cały czas intryguje mnie... 21.04.07, 02:16 Wprawdzie ie o demokracji jako takiej, ale mam nadzieje, ze pozowli Ci wyrobic sobie o Berlinie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zweglony_pazur Re: cały czas intryguje mnie... 21.04.07, 02:25 OK. dzięki, zajrzę. ten cały Ash ze swoim "wolnym swiatem" pachnie mi troche Tofflerem, który był modny pod koniec lat 80-tych ale już jego trzecia fala to... tak troche nie bardzo trafiła do przekonania. druga i owszem. trafiona. musze lecieć. jutro (a raczej dzisiaj) wczesna pobudka :) czekam na propozycje tytułów. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: cały czas intryguje mnie... 22.04.07, 10:34 George Crowder, Isaiah Berlin: Liberty and Pluralism, Cambridge: Polity Press, 2004. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: dobre :) ale parafrazując... 21.04.07, 05:35 zweglony_pazur napisał: > ... z drugiej strony jako "rzutkich" statystów widzę Żakowskiego, Stasińskiego, Paradowską, Najsztuba, Kolendę-Zalewską Nie zrozumiałeś tego spotu zwęglony możdżku. Naszych nóg aktualnie czepiają sie Karnowski, Zaremba, Targalski, Lichocka, Semka, skoro chcesz parafrazować.... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: dobre :) ale parafrazując... 21.04.07, 07:57 Targalski forever! Powienien sie wystarac o role Gargamela w jakims przedstawieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zweglony_pazur Re: dobre :) ale parafrazując... 21.04.07, 10:50 dr.freud napisał: > Nie zrozumiałeś tego spotu zwęglony możdżku. każdy ma prawo do własnej interpretacji, poglądów, wyobrażeń etc. etc. nie odmawiam ich tobie, więc nie odmawiaj ich mnie. jedna moja rada dla ciebie: popracuj nad swoją kulturą, bo chamskie odzywki nie przysporzą ci anturażu ynteligenta. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Wisz rozumisz bo to jest tak, ze jak Luczywo pisze 21.04.07, 01:08 to samo co Michalkiewicz od ilus tam lat - to nie jest to antysemityzm wyssany z mlekiem matki bo Michalkiewicz to oszolom a Luczywo to Salonik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wisz rozumisz bo to jest tak, ze jak Luczywo 21.04.07, 01:10 Luczywo jest zbyt poblazliwa dla Kosciola katolickiego. Powinna sie wstydzic za te dodatki o JP2, a ciagle trzymanie redaktora Turnaua w obowiazku swiadczenia pracy jest nieludzkie:D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Wisz rozumisz bo to jest tak, ze jak Luczywo 21.04.07, 01:13 Coz lewica laicka tez wie gdzie leza konfitury. Wiec sie podepna pod kazda postac ........ absztyfikant napisał: > Luczywo jest zbyt poblazliwa dla Kosciola katolickiego. Powinna sie wstydzic za > te dodatki o JP2, a ciagle trzymanie redaktora Turnaua w obowiazku swiadczenia > pracy jest nieludzkie:D:D:D:D:D > Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wisz rozumisz bo to jest tak, ze jak Luczywo 21.04.07, 01:18 Te, Tobie placa tylko tyle od posta? Mi tez placa: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=57438201&a=57550333 Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Wisz rozumisz bo to jest tak, ze jak Luczywo 21.04.07, 01:23 Hmmm mnie juz rybka kto o mnie i co. Raz ktos pojechal ze kradne itp. zagrozilem procesem (napisalem, ze zrobilem zrzut z netu a zrobilem tak naprawde niech sra w gacie ze strachu) zamilkl idiota. Ja tu tylko pisze i wyrazam swoje opinie. absztyfikant napisał: > Te, Tobie placa tylko tyle od posta? Mi tez placa: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=57438201&a=57550333 Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wisz rozumisz bo to jest tak, ze jak Luczywo 21.04.07, 01:25 Nicki nie maja zdolnosci prawnej, ani tym bardziej zdolnosci do czynnosci prawnych:P Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Nicka zaklada czlowiek a procesy o wpisy w necie 21.04.07, 01:28 juz byly .......... absztyfikant napisał: > Nicki nie maja zdolnosci prawnej, ani tym bardziej zdolnosci do czynnosci prawn > ych:P > Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Nicka zaklada czlowiek a procesy o wpisy w ne 21.04.07, 01:31 Zgoda. Tylko, ze zawsze skarzyla szkalowana osoba publiczna, a nie nick. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Ktora polska partia sie odwazy na taki spot? 21.04.07, 01:58 W Polsce nie da się tego wykorzystać.Ten spot jest mocno antyklerykalny i właściwie pacyfistyczny.Dla PiS i tych Jurkowych spadów nie do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Ktora polska partia sie odwazy na taki spot? 21.04.07, 02:03 Jesli polska wersja takiego spotu zostalaby w Polsce zakazana, to to tylko pomogloby go spopularyzowac. Kiedys bodaj MTV ocenzurowala Madonne za "Like a prayer" i artystka wypucila teledysk na wideo. Zrobila na tym wielki lans i zarobila mnostwo pieniedzy... W czasach internetu i YouTube.com zakaz emisji w TV mozna ignorowac... Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Ktora polska partia sie odwazy na taki spot? 21.04.07, 02:14 Właściwie to tylko materiał filmowy jest powiedzmy "oryginalny" i to tylko u nas.Treść nie jest jakaś bardzo agresywna.U nas zamiast tych ortodoksów powinny znikac moherowe berety i Rydzyk.Przeciw takim własnie jest on skierowany. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Ktora polska partia sie odwazy na taki spot? 21.04.07, 02:19 Pare postow wyzej rzucilem naszkicowalaem zreby scenariusza:-) Moje propozycje: Glodz, Jankowski, Rydzyk, Wielgus, Glemp, Michalik. No i Paetz w roli tego "haredi" robiacego maslane oczka do wyborcy w zielonym polo. Po prostu dream team:P Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Spokojnie, muszą ludzie w d. dostać od klerykałów 21.04.07, 02:30 wtedy wytworzy się wystarczająco silne społeczne zapotrzebowanie na jednoznacznie antyklerykalny ruch polityczny. Na razie - krucza KRRiT wykończyłaby nadawcę, a autora spotu i partię, która spot zamówiła nękano by setkami inspirowanych pozwów "o obrazę uczuć"... Ale to wszystko jest przed nami. Nie tak dawno nikt by nie postawił funta kłaków, ze szlag trafi czerwonych. Spoko, przyjdzie kolej i na czarnych... img74.imageshack.us/img74/2550/zdjecie72xm8.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Spokojnie, muszą ludzie w d. dostać od kleryk 21.04.07, 14:00 Isakowicz-Zaleski razem z Rydzykiem juz pracuja nad tym:P > wtedy wytworzy się wystarczająco silne społeczne zapotrzebowanie na > jednoznacznie antyklerykalny ruch polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
banme2 Re: Spokojnie, muszą ludzie w d. dostać od kleryk 21.04.07, 16:03 ty, tepy polaczek. to spot dla wyborcow w Izraelu. U was bylby zlodzij samochodow w Niemczech, albo czysciciel kibli w Italii. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Spokojnie, muszą ludzie w d. dostać od kleryk 21.04.07, 18:26 To powazny watek, heheh, a ty sie wyglupiasz... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Spokojnie, muszą ludzie w d. dostać od kleryk 25.04.07, 14:46 Krokowna ma odejsc z KRRiT. Moze Jurka tam znowu wrzuca:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś