gabrielacasey 22.05.03, 02:10 Och, jak ta POST-SOWIECKA moda sie wsrod polskich chamow szerzy. Ja bym takiego skazala z czystym sumieniem na ...ATAK PITBULLA. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ny2 Re: Pierwszy w Polsce zarzut o organizowanie walk IP: *.ny325.east.verizon.net 22.05.03, 02:52 gabrielacasey napisała: > Och, jak ta POST-SOWIECKA moda sie wsrod polskich chamow szerzy. > Ja bym takiego skazala z czystym sumieniem na ...ATAK PITBULLA. > Pozdrawiam. A ty chamko skad jestes, zadufana w sobie dziwko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grinch Re: do "ny2" IP: 129.81.192.* 22.05.03, 03:01 Gość portalu: ny2 napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > > Och, jak ta POST-SOWIECKA moda sie wsrod polskich chamow > szerzy. > > Ja bym takiego skazala z czystym sumieniem na ...ATAK > PITBULLA. > > Pozdrawiam. > A ty chamko skad jestes, zadufana w sobie dziwko. ------------------------------------------------------------- I znowu chamstwo w wykonaniu "ny2" ! Kiedys nalezalo byc uprzejmym wobec kobiet ale dobre zwyczaje upadaja i wyraznie widac... ze chamow (z Greenpoint'u ?) to od dawna nie dotyczy... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Cham potwierzdzil, ze CHAM. Co bylo do dowiedzenia 22.05.03, 03:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox pop Re: Cham potwierzdzil, ze CHAM. Co bylo do dowied IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.03, 08:24 "now Gabriela Casey, it seems to me, is a perfect argument for why one should always try and kill Gabriela Casey" Hugh Laurie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: Cham potwierzdzil, ze CHAM. Co bylo do dowied IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.03, 09:09 Gość portalu: vox pop napisał(a): > "now Gabriela Casey, it seems to me, is a perfect argument for > why one should always try and kill Gabriela Casey" > > Hugh Laurie What to fuck you want to say.Explain yourself motherfucker. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosycgabrieli Ty bys sie swietnie nadala na sniadanie dla pitbula IP: *.aebc.com 22.05.03, 03:31 gabrielacasey napisała: > Och, jak ta POST-SOWIECKA moda sie wsrod polskich chamow szerzy. > Ja bym takiego skazala z czystym sumieniem na ...ATAK PITBULLA. > Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey "aebc.com", znow sie na dowcip wysililes, i znow baka 22.05.03, 03:45 pusciles - ni przypial, ni przylatal: kocham psy i lubie (a takze dobrze ukladam) tzw. niebezpieczne rasy. Jakos nie przepadam za pieskami-zabawkami. Niemniej walki psow to bestialstwo zwolennikow subkultury "dresiarzy". I ty zapewne tez do kregu tych ZBYDLECONYCH CHAMOW nalezysz? Gratujuje gustu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k37 Re: 'aebc.com', znow sie na dowcip wysililes, i z IP: *.icpnet.pl 22.05.03, 06:29 Nie wdawaj sie w dyskusje z tymi "zwierzakami" ,sorki bez obrazy dla zwierzat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Gabrycha jest z "Wybiorczej" IP: 212.14.60.* 22.05.03, 10:05 Ludzie nie przejmujcie sie Gabrysia. To ludzie z GW ktorzy prowokuja - tylko jaki cel ma Michnik w ciaglym opluwaniu polakow. I czemu ma taki sentyment do UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewidzialny Re: Gabrycha jest z IP: *.speed.planet.nl 22.05.03, 10:22 Jokasta Ty sie chyba zle czujesz!!!!!! Gość portalu: jokasty napisał(a): > Ludzie nie przejmujcie sie Gabrysia. To ludzie z GW ktorzy prowokuja - tylko > jaki cel ma Michnik w ciaglym opluwaniu polakow. I czemu ma taki sentyment do > UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Re: NIewidzialny IP: 212.14.60.* 22.05.03, 10:26 Potwierdzasz tylko moja teorie dupku.. Wystarczy napisac gdziekolwiek cos na gabryche i masz odpowiedz w ciagu 10 minut - zazwyczaj ktos cie opluje. Pozdrawiam GW-no. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ty sie NAPRAWDE zle czujesz! Sprawdz w lodowce 22.05.03, 10:39 czy ci Michnik do niej nie wlazl? I koniecznie pod wanna, jesli nie jest oblozona kafelkami. Michnik to "Big Brother" w kolejnym szatanskim wcieleniu? Nie to co o. Rydzyk, uswiecony za zycia, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty gabysiu IP: 212.14.60.* 22.05.03, 10:57 gabrielacasey napisała: > czy ci Michnik do niej nie wlazl? I koniecznie pod wanna, jesli nie jest > oblozona kafelkami. Michnik to "Big Brother" w kolejnym szatanskim wcieleniu? > Nie to co o. Rydzyk, uswiecony za zycia, nieprawdaz? Nie rozumiem tylko po co "normalny" czlowiek wlazi tu i pluje i pieprzy jak to w UK jest zajebiscie a jakie to polaczki skurwysyny - wczoraj zadalem pytanie: nie ma w boskim UK lepszych rzecz do roboty niz siedzenie 24 godziny przed komputerem i wylewanie swych zali na forum GW? np. na ONECIE jest lepsze i ciekawsze forum. Co do Rydzyka i Michnika to uwazam ze sa siebie warci - tak samo klamia. Gabrysiu przeczysz sobie co chwila tylko po to zeby sie pokazac - masz jakis kompleks? chlopak nie chce cie pieprzyc? Umowmy sie, ja lubie takie szmaty... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Bywam i na onecie. Sprawdz. Pas swa obsesje. I na 22.05.03, 11:10 koniec wyladuj w wariatkowie: twoja sprawa. Tepie programowo GLUPCOW lub takie bydlo, jak opisany w artykule mafioso, ktorych ty bronisz - widac zescie z jednej "stajni". O brytyjskich prolos tez tu pisalam: ze wytatuowane od stop po uszy dzikusy, w dodatku z kolcvzykami w nosie. A fakt, ze Wielka Brytania ma wyjatkowo demokratyczny system polityczny i sensowne regulacje prawne, a takze sensownie dzialajace banki, jest powszechnie znany: widac ci zal, ze nie masz dostepu do tej normalnosci. Niemniej sie nie martw: powiedz TAK Unii - to lepiej i zdrowiej, niz tym z Unii zazdroscic. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A GDZIE ja sobie przecze?A na seks ze mna nie licz 22.05.03, 11:11 ani glupcow, ani losers nie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piopiu Re: A GDZIE ja sobie przecze?A na seks ze mna nie IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.21.* 22.05.03, 12:25 gabrielacasey napisała: > ani glupcow, ani losers nie lubie. A ze mną ??? Jestem taki jak lubisz. Sprawdź adres mojego maila znajdziesz w kłótni na temat defraudacji pieniędzy KGHM na wyspach dziewiczych które nie mają chyba z Tobą wiele wspólnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piopiu Re: A na seks ze mna ???????????????????????????? IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.21.* 22.05.03, 12:27 Gość portalu: piopiu napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > > ani glupcow, ani losers nie lubie. > A ze mną ??? Jestem taki jak lubisz. Sprawdź adres mojego maila > znajdziesz w kłótni na temat defraudacji pieniędzy KGHM na > wyspach dziewiczych które nie mają chyba z Tobą wiele > wspólnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty przeczytaj to IP: 212.14.60.* 22.05.03, 12:59 gabrielacasey napisała: > ani glupcow, ani losers nie lubie. Brawo! Ty oczywiscie ani glupia ani loser nie jestes prawda? Siedzisz sobie za granica (tak naprawde nie wiadomo z czego zyjesz - kto wie moze dalas dupy jakiemus bogatemu angolowi?) i latwo citeraz krytykowac "marnych polskich skurwysynow" ktorzy sa glupi i przegrani bo zostali w kraju i nie mysla tak jak wyzsza zachodnia europa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: NIewidzialny IP: *.ifn-magdeburg.de 22.05.03, 10:55 Gość portalu: jokasty napisał(a): > Potwierdzasz tylko moja teorie dupku.. > Wystarczy napisac gdziekolwiek cos na gabryche i masz odpowiedz > w ciagu 10 minut - zazwyczaj ktos cie opluje. Pozdrawiam GW-no. Bo czasem nie nalezy pisac czegos na kogos ale lepiej o czyms.. Nie wszyscy wypowiedzi na k, d i innych chetnie sluchaja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Gabrycha jest z 'Wybiorczej' IP: *.ifn-magdeburg.de 22.05.03, 10:50 Gość portalu: jokasty napisał(a): > Ludzie nie przejmujcie sie Gabrysia. To ludzie z GW ktorzy prowokuja - tylko > jaki cel ma Michnik w ciaglym opluwaniu polakow. I czemu ma taki sentyment do > UK. Panie JOkasty. Ja nie jestem z branzy.. Nie we wszystkim zgadzam sie z P. Gabriela ale tym razem wykazal sie Pan totalna ignorancja. Walki psow odbywaja sie w Polsce od dawna. Prosze popytac w srodowiskach zwiazanych z kynologia.. To ze Anglicy zaczeli a np w USa sie to rozwijalo to inna paczka i nie to tu nalezy dyskutowac... GW pisze o psach ale wlasciwie czemu nie? Moznaby np napisac o takim sporcie psim - Agility i o tym jak to demokratycznie w zwiazku kazdy kto chce sie tym sportem zajmowac moze to robic - tyle ze wylacznie u jednej osoby ktora akurat sie na tym sporcie malo zna... I co Pan na to? Tez jestem z GW? Byloby ciezko to udowodnic - niech mi Pan wierzy. A zamety czasem nie sa takie zle jesli sie spojrzy na ich wyniki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Aniu IP: 212.14.60.* 22.05.03, 11:05 Odpisalem Ci juz na watku o niezatapialnych politykach. Mam gdzies walki psow tak samo jak gabrysia ma je gdzies - chodzi mi o to ze bez sensu pluje ona na wszystko co tu sie pojawia, za kazdym razem wytykajac polakom glupote i inne brzydkie rzeczy na k... i d.. Latwo jest siedziec za granica (w UK) i udawac madra prawda? Pani tez siedzi w niemczech prawda? Viele Grüsse nach Deutschland. Mam podwojne obywatelstwo polsko-niemieckie i mimo to zostalem w Polsce - nie poszedlem na latwizne i zyje tu choc jest ciezko. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: Aniu, diagnoza trafna - zazdrosci tym, co juz 22.05.03, 11:22 weszli do Unii. Niemniej latwo moze sobie pomoc - starczy, ze zaglosuje na TAK. A walki psow mnie obchodza - naleze do tutejszego zwiazku psiarzy; wyzej pisalam tez, ze lubie tzw. grozne rasy psow. Ja bym tego bydlaka z ogromna checia zaprosila na teren mej posesji (wg. brytyjskiego prawa dobrze oznaczonej, ze "grozne psy" i "wejscie na wlasne ryzyko") i poszczula na bydlaka moje psy, choc to obecnie tylko dwa owczarki niemieckie i jeden doberman. Na wyspach brytyjskich tzw. dog fights polegaly na walce psow z bykiem - sa nawet grafiki z tego czasu (skonczylo sie to w polowie ub.wieku jako sport legalny) - pisze o tym nizej w odpowiedzi Tony'emu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Aniu IP: *.ifn-magdeburg.de 22.05.03, 11:25 Gość portalu: jokasty napisał(a): > Odpisalem Ci juz na watku o niezatapialnych politykach. Mam gdzies walki psow > tak samo jak gabrysia ma je gdzies - chodzi mi o to ze bez sensu pluje ona na > wszystko co tu sie pojawia, za kazdym razem wytykajac polakom glupote i inne > brzydkie rzeczy na k... i d.. > Latwo jest siedziec za granica (w UK) i udawac madra prawda? > Pani tez siedzi w niemczech prawda? > Viele Grüsse nach Deutschland. > > Mam podwojne obywatelstwo polsko-niemieckie i mimo to zostalem w Polsce - nie > poszedlem na latwizne i zyje tu choc jest ciezko. Ja zyje tu choc jest mi z tego powodu bardzo ciezko choc samo zycie zapewne jest latwiejsze. I tak naprawde jestem tu jedna noga. Napadanie na Polakow jako narod nie jest eleganckie ale stymuluje troche do wykazania sie wartosciami. Lepiej chyba jak napadamy sami na siebie niz jak napadaja na nas. Z drugiej strony trudno sie nie sfrustrowac jak ci rodacy wybieraja takie wladze... Bo ktos je w koncu wybral.. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey PS: do jokastego - tys MASOCHISTA, bo lubisz gdy 22.05.03, 11:25 ci ciezko. W takim razie pojmuje twa obsesje na moim punkcie i twa seksualna oferte - niemniej dalej nie przyjmuje: nie jestem sadystka, ja tylko GLUPCOWE nie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Re: PS: do jokastego - tys MASOCHISTA, bo lubisz IP: 212.14.60.* 22.05.03, 12:53 gabrielacasey napisała: > ci ciezko. W takim razie pojmuje twa obsesje na moim punkcie i twa seksualna > oferte - niemniej dalej nie przyjmuje: nie jestem sadystka, ja tylko GLUPCOWE > nie lubie. Oczywiscie moja propozycja byla zartem, nie wybieram sie do raju (czytaj UK!!) Nadal nie otrzymalem odpowiedzi na pytanie co robia wyksztalceni, elokwentni i baaaardzo madrzy ludzie jak ty, na swojej posesji w UK? Nie ma naprawde nic lepszego do roboty niz wylewanie zolci w internecie? Skoro nie to na pewno nie chce tam jechac. I jeszcze jedno pytanie: jak dorobilas sie posesji i trzech psow skoro j.w. ciagle cie pelno na forum GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek A. Hampshire Re: Pierwszy w Polsce zarzut o organizowanie walk IP: *.elephant.dialup.pol.co.uk 22.05.03, 05:20 gabrielacasey napisała: > Och, jak ta POST-SOWIECKA moda sie wsrod polskich chamow szerzy. > Ja bym takiego skazala z czystym sumieniem na ...ATAK PITBULLA. > Pozdrawiam. Jeslibys go miala, chyba ze po malej przepierce? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey CO sie czepiasz? Wiesz, ze na Wyspach zakazane 22.05.03, 06:50 A sprac cie moge i bez pitbulla. Tylko mi sie pod reke nawin, zlosliwcze, to sam zobaczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Pierwszy w Polsce zarzut o organizowanie walk IP: *.ifn-magdeburg.de 22.05.03, 10:52 Gość portalu: Jurek A. Hampshire napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > > Och, jak ta POST-SOWIECKA moda sie wsrod polskich chamow szerzy. > > Ja bym takiego skazala z czystym sumieniem na ...ATAK PITBULLA. > > Pozdrawiam. > > Jeslibys go miala, chyba ze po malej przepierce? Dajcie spokoj z tymi rasowymi przepychankami. Wszyscy wiedza ze to nie o rasy w tym ´sporcie´ chodzi.. Moze milosnik bulli sie z tym nie zgodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cedet Re: Pierwszy w Polsce zarzut o organizowanie walk IP: *.lublin.pl 22.05.03, 08:19 Takich s...synów wysłałbym na ring aby sami potłukli się do upadłego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Pierwszy w Polsce zarzut o organizowanie walk IP: *.CNet.Gawex.PL 22.05.03, 09:08 zarzut pierwszy,ale ten proceder jest bardzo popularny w naszym kraju.Szczególnie że biorą w tym udział także policjanci. Bydlęta organizują walki zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chronos Re: Pierwszy w Polsce zarzut o organizowanie walk IP: 217.153.132.* 22.05.03, 09:21 ten bydlak sam powinien sluzyc jako worek treningowy dla psow a resztki z niego po trreningu przerobic na sucha karme Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: Pierwszy w Polsce zarzut o organizowanie walk IP: 153.19.176.* 22.05.03, 09:54 a może warto się zapytać co robią pieski z hodowli braci Lewandowskich (drzewiej ze Słupska, dziś z Opola? To ci od sklepu z akcesoriami dla skinków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tony c. Oj wszechwiedząca Gabysiu!!! IP: 212.160.156.* 22.05.03, 09:57 A wie Pani, że pierwsze walki psów w nowożytnej Europie to anglicy organizowali? A może nie organizują obecnie? No tak ale to przeciez nie polskie chamy. t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Pitbulle, nomen omen, walczyly z BYKAMI, glupku! 22.05.03, 11:04 To byl tradycyjny angielski sport, ze 2 stulecia temu; stad tez i brytyjski i dosc popularny bullterier, srednio agresywny wobec innych psow i lagodny dla ludzi. Tez to bylo krwawe i paskudne, taka gorsza i nizsza wersja corridy, ale pierwsze walki psow wprowadzili Amerykanie, schamiajac - jak to oni -jeszcze bardziej te chamska rozrywke angielskiego plebsu. Walka z bykiem polegala na tym, ze wytresowany pies lapal byka za nozdrza i powalal na ziemie. W starciu biedny byl byk, choc ofiar smiertelnych raczej nie bylo; nb. lagodniejsza wersje tej techniki stosowano przy wypasie tutejszej wolowiny - pierwsze bullterriery i wykrzyzowane z nich pitbulle, a de facto ich praszczury, byly psami pracujacymi. W UK trzymanie pitbullow jest zakazane. Podobnie jak walki psow. Zdarzaja sie, bo i tu dwunozne bydlo sie trafia, ale sie tych bydlakow za to rowno wsadza. Co wiecej, rekwiruje psy, materialy treningowe i zabrania trzymania jakichkolwiek zwierzat domowych (ban sadowy) od 5 lat w gore, czasem dozywotnio - oznacza to, ze w okresie tego "banu" mozna ich wsadzic nawet za posiadanie pudelka. Jestem wszystkowiedzaca, a tobie zal - jest wyjscie:zacznij sie uczyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tony c. Re: Pitbulle, nomen omen, walczyly z BYKAMI, glup IP: 212.160.156.* 22.05.03, 13:03 Szanowna Gabrysiu! Niestety, nic nie rozumiesz. Wspominałem kiedyś o tym carewiczu co to znał 6 języków, ale w żadnym nie miał nic do powiedzenia. I tak jest z tobą. Fakt,że o wyspach masz wiele do powiedzenia i to sensownego nie zmienia faktu, że w sprawach polskich jesteś totalnie płytka jak nieprzymierzając czytelniczka "twojego stylu". Może przeczytaj "Falstaffa" Roberta Nye, rozdział jak to książęta dyskutują o wyspach, i znajdź podobieństwo do swojej osoby. ach ci nuworysze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny tylko 2 lata dla ...syna?? IP: *.chello.pl 22.05.03, 10:27 jak by mi wpadl w lapy to bym go zabil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Pierwszy w Polsce zarzut o organizowanie walk IP: *.wi.tuniv.szczecin.pl 22.05.03, 11:50 Niestety, takie walki są rzeczywiśćie coraz częściej organizowane. To straszne i okrutne. Mam wrażenie, że ich szczególna popularność może się brać z bezrobocia - czy raczej "nierobocia". Moją opinię opieram na ostatnio usłyszanych wieściach, jakoby w miom małym mieście na Pomorzu Zach, niedaleko granicy takie walki też są od dawna organizowane. To obrzydliwa "rozrywka" dresiarzy i innych lumpów, których jest w takich rejonach coraz więcej, bo czym sie zajmie taki gość po zawodówce oprócz złodziejstwa i narkotyków? skąd weżmie kasę? (nie każdy oczwyiśćie). Szkoda tych psów, bo są one często porzucane gdzieś w lesie takie pogryzionie, żeby sobie tam zdychały... (znaleziono już takie zwierzaki). W dodatku wychowanie takiego psa do walk jest przecież nieodwracalne - nikt nie zmieni psychiki takiego psa. A jest on wówczas przecież groźny dla otoczenia, bywa, że nawet dla własnego "Pana" (sic!). Sprawa stanie się oczywiśćie bardzo głośna, kiedy zdarzy się przypadek, że taki właśnie pies kogoś pogryzł i oby nie było to jakies dziecko, bo pewnie by tego nie przeżyło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pierwszy w Polsce zarzut o organizowanie walk IP: *.minrol.gov.pl 22.05.03, 12:53 stanowczo za łagodna kara. Czyzby ustawodawcy nie przewidzieli takiego okrucieństwa? Zresztą mówimy o walkach psów, a czym jest traktowanie koni w trakcie transportu do Włoch. Może jeszcze bardziej okrutne, a przeoźnicy nie są wogóle karani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sto(L)arz napisali IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.05.03, 12:57 12:57:05 pap 1. Wejscie do UE spowoduje utrzymanie rolnictwa jako "preferowanej struktury spolecznej" a nie galezi gospodarki. Doplaty do rolnictwa tak czy inaczej beda sie odbywalay kosztem spoleczenstwa (wieksze podatki, regulowane ceny zywnosci, utrzymanie nieproporcionalnie wysokich wplywow politycznych rolnikow). 2. "Socjalny kapitalizm" i metody zarzadzania panstwem jak w wiekszosci panstw UE powoduje utrzymywanie sie np. cen benzyny na absurdalnie wysokim poziomie (ponad 60% to podatki). W US cena benzyny jest prawie dwukrotnie nizsza. Wiele zas rozwiazan gospodarczych zostalo zawartych w prawie unijnym ktore my zobowiazalismy sie do wprowadzic u siebie; stawka VAT, gospodarka rolna, kontyngenty stali i wegla. To bzdura. 3. Skladka na UE (w gotowce) w zadnym stopniu nie bedzie rekompensowana przez naplyw funduszy strukturalnych czy poprzez tzw. doplaty do rolnictwa. "Sterowane" poprzez biurokracje pieniadze beda wydawane "bez glowy" i dla zapewnienia sobie wplywow politycznych. Pozyczki "Gierkowskie" sa tego dobrym przykladem. Rozdzial pieniedzy poprzez panstwo powoduje marnotrastwo i polityczny oportunizm takich parti jak UP czy SLD. Te partie najbardziej zyskaja politycznie "dzielac" unijne pieniadze i podkresjalac, ze jest to ich zasluga. To jest polityczny oportunizm. 4. Fundusze strukturalne ktore sa przeznaczane dla krajow wstepujacych sa bardzo niemadra polityka gospodarcza jako taka. Nikt nie powinien dostawac pieniedzy tylko dlatego, ze w jego regionie jest niski dochod na glowe. W takim wypadku mozna by wpompowac miliardy w Sahare i nic by z tego i tak nie wyszlo. To nie ma nic wspolnego z ekonomia. Po kilku latach my bedziemy rowniez coraz wiecej wplacac na te fundusze a nie tylko z nich czerpac. 5. Polityczne wymuszenie "standardow" i kwot produkcyjnych w Polsce; srodowiska, zywnosci, wody, szkolnictwa, opieki zdrowotnej. Dlaczego ktokolwiek ma nam mowic ile ma byc bakteri w mleku, wodzie, serach itd. Sami tego nie wiemy ? Dlaczego ktos ma nam mowic ile owiec, swin i krow mamy hodowac ? Wstepujac do UE zobowiazujemy sie do tego. Jedna rzecz to wymagania okreslonych standardow w produktach eksportowanych do UE, inna wymuszanie tych standardow u nas w kraju. 6. W bylej NRD jest 19.6% bezrobocie pomimo wpompowania w ten kraj wielokrotnie wiekszych pieniedzy (do tej pory ponad 800 mld Euro !!!) niz Polska kiedykolwiek dostanie. Norwegia i Szwajcaria nie naleza do UE. Maja jedne z najwyzszych dochodow na swiecie. Porownywalne ludnosciowo kraje ktore nie naleza do UE czy podobnych struktur to: Korea Pld., Australia, Canada, Taiwan, Chile. Dobrze sobie radza dzieki konsekwentnemu przyjeciu reform gospodarczych. Tym czym byla kiedys EWG, a teraz NAFTA to jest zuplenie cos innego niz dzisiejsza UE. 7. Umocnienie sie wplywow socjaldemokracji w Polsce. Socjaledemokracja europejska doprowadzi do stagnacji gospodarczej i anemii politycznej w UE. Polityka gospodarcza partii socjaldemokratycznych sprowadza sie do wydawania nie swoich pieniedzy w celu osiagniecia wplywow politycznych. Nie znam jakiejkolwiek teorii gospodarczej, zadnego uniwesytetu, czy przykladu z praktyki ktory by pokazal, ze wzrost gospodarczy i dobrobyt mozna "wyprodukowac" zwiekszajac podatki i regulacje prawne. Tak mozna przejadac to co wyprodukowaly poprzednie pokolenia a nie tworzyc wartosc dodana dzisiaj. Francja, Niemcy, Wlochy przejadaja dzis to co wyprodukowali ich dziadkowie. 8. Kontynentalna Europa rozwija sie wolniej niz reszta rozwinietego swiata. Panstwo opiekuncze (jakim jest UE) doprowadzi do powstania utrwalonej struktury panstwowej i spolecznej niezdolnej do modyfikacji i konkurencji a miotajacej sie pomiedzy lewactwem i faszyzmem. Na dluzsza mete doprowadzi to do niestabilnosci politycznej wprost przeciwnie do tego co stara sie zrobic socjaldemokracja. 9. Zwiekszenie cel na produkty wyprodukowane poza UE, np. japonskie samochody, przy jednoczesnym zmniejszeniu wplywow z cel pobieranych przez polska strone. 10. Francja i Niemcy beda prowadzily polityke antyamerykanska wciagajac nas szantazem politycznym w to samo. Kraje anglo jezyczne (anglosaskie) rozwijaja sie najszybciej wsrod krajow wysoko rozwinietych. Z ostatniego "The Economist": kolejnosc krajow rozwinietych o naszybciej rozwijajacych sie gospodarkach: Irlandia, Canada, Australia, USA, Wielka Brytania, Nowa Zelandia. Nie pominalem zadnego ani nie dodalem zadnego. Ciekawe co one maja ze soba wspolnego. Przypadek ? Moze. Najwolniej rozwijaja sie zas Niemcy i Francja. Rzadzmy sie madrze, badzmy niezalezni politycznie, podpisujmy dwustronne porozumienia gospodarcze (tak jak Chile, Izrael, Korea Pld, Australia) ze wszystkimi ktorzy chca z nami handlowac. Uczmy sie od lepszych, oszczedzajmy i badzmy dumni. UE to socjalistyczny eksperyment ktory z roku na rok bedzie coraz bardziej odstawal od rozwinietych krajow swiata. Kraje UE maja systematycznie (od ponad 30 lat) nizszy wzrost gospodarczy (od 1970 skumulowalo sie to do ponad 30% w przyroscie GDP !!!), malejace wplywy polityczne i umocniajace sie wplywy socjaldemokratyczne ktore doprowadzaja gospodarke do stagnacji. Irlandia ma niecale 4 mln mieszkancow i rozwijala sie tak dobrze przez ostatnie lata dlatego, ze ma najnizsze w UE podatki od przedsiebiorstw (CIT=10%) i jedyne w UE prawo pracy oparte na zasadzie dobrowolnej umowy cywilno-prawnej nie mowiac o dobrych kontaktach z USA, duzej ilosci reemigrantow i jezyku angielskim. Jednym z najsilniejszych atutow spoleczenstwa sa relacje czy mechanizmy laczace idywidualnosci. Zadne pieniadze (przyklad NRD) czy warunki naturalne nie stworzyly dobrobytu gorzystej Szwajcarii, czy zimnej Szwecji. Samodzielnsc, odpowiedzialnosc, duma wydaja sie czyms wielokrotnie efektywniejszym w tworzeniu dobrobytu niz poczucie zaleznosci czy poczucie niemocy. NRD przylaczylo sie do silniejszego brata i rozpadlo sie jako spoleczenstwo. Republiki nadbaltyckie odlaczyly sie od wielkiego brata i w kilka lat zrobily wiecej niz trzy poprzednie pokolenia. UE to marazm polityczny i kontuacja oportunistycznych rzadow socjaldemokracji. Tam gdzie pieniadze i wplywy plyna z gory, spoleczenstwo sklania sie ku socjalizmowi ktory w jakims stopniu gwarantuje "rowny" ich podzial. Fundusze strukturalne, doplaty do rolnictwa, wymuszanie standardow i kwot, zaleznosc polityczna niszczy mechanizmy samoregulacyjne spoleczenstwa, chamuje doroslenie struktur spolecznych, zwieksza niechec obywateli do siebie i do wszelkich form rzadzenia. Raz uzaleznione spoleczenstwo zostaje niewolnikiem wlasnego strachu, wlasnej niemocy, skazane przez pokolenia na tulaczke emocjonalna lub rzeczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lauravjames gotuje się we mnie IP: *.wozniaka.bytom.pl 22.05.03, 15:29 takich zwyrodnialców powinno się torturować wiele godzin, wiele dni, tak by doświadczyli na własnej skórze co znaczy ból i cierpienie, obym kiedyś miała okazję tego dokonać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smokealot Re: Pierwszy w Polsce zarzut o organizowanie walk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.03, 17:27 Sam mam suczke amstafa, i w zyciu nie dopuscil bym do jakiegokolwiek starcia z innym psem, 2 lata? a co to qrwa jest dwa lata dla tego bydlaka? Nie mam slow, za zwierzeta powinna byc kara wieksza niz za ludzi ;D bo sa bezbronne:) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik A może by tak u nas zalegalizować takie walki? 22.05.03, 17:29 Hiszpanie mają Corridę, a my byśmy mogli wskrzesić rzymskie tradycje i rozgrywać u nas igrzyska. Np. walki lwów z tygrysami. Albo słonia z nosorożcem!! Ile byśmy na tym zarobili!! Turyści z całego świata by walili drzwiami i oknami!! Tak samo kibole mogliby się tam tłuc ku uciesze tłumu. O ile lepiej by było. Wszystko pod kontrolą i jeszcze pieniądze z tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Lepiej nagich czarownikow w blocie IP: *.ifn-magdeburg.de 22.05.03, 18:51 Ach te wymazane meskie posladki. Place w Euro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bdg Reprezentante Re: Pierwszy w Polsce zarzut o organizowanie walk IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 22.05.03, 23:43 Co za bydle ..też mam takiego psa i jak już czytałem ten artykuł to mi się słabo robiło. Nie wyobrażam sobie bić psa tej rasy bo taki pies jest potem nie do opanowania. Szkoda że się na właściciela nie rzucił było by jednego idioty mniej. Takim to powinni odebrać odrazu psy obronne pod karą więzienia.A potem się ludzie dziwią ze taki Amstaff potrafi zagryzc czlowieka. Patologia.Kurcze daje 100 zl na pojedynek Właściciel:Jego Psy ;) Koleś ma szanse buehehe Odpowiedz Link Zgłoś