mmikki 25.04.07, 23:08 zbrodnia na zlecenie władzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cr00t Badz odwazny i pisz bez znaku zapytania he he he 25.04.07, 23:10 mmikki napisał: > zbrodnia na zlecenie władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
jackowrzesnianin Re: Blida Pyjasem IV RP? 25.04.07, 23:10 tej samej co u Pyjasa. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Stosujac te "logike" to Sekula Pyjasem III RP ;) 25.04.07, 23:11 mmikki napisał: > zbrodnia na zlecenie władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
cr00t A co z Panko ??? 25.04.07, 23:12 frank_drebin napisał: > mmikki napisał: > > > zbrodnia na zlecenie władzy? > > Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: A co z Panko ??? 25.04.07, 23:14 Pańko był na tropie FOZZ... a więc i TElegrafu.... Odpowiedz Link Zgłoś
cr00t Re: A co z Panko ??? 25.04.07, 23:16 mmikki napisał: > Pańko był na tropie FOZZ... a więc i TElegrafu.... I Lesiak nic nie zrobil w tej sprawie bo trzyma z kaczorami he he he Odpowiedz Link Zgłoś
prof.penduszko Re: A co z Panko ??? 26.04.07, 16:17 cr00t napisał: > frank_drebin napisał: > > > mmikki napisał: > > > > > zbrodnia na zlecenie władzy? > > > > Jego też solidaruchy wykończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Stosujac te "logike" to Sekula Pyjasem III RP 25.04.07, 23:12 frank_drebin napisał: > mmikki napisał: > > > zbrodnia na zlecenie władzy? > > Nie wiem ale dziwnie to wyglada - czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Co ci wyglada dziwnie ? Przeciez Blida od dobrych 25.04.07, 23:16 paru lat byla na aucie politycznym. Gdyby nie wplatala sie w jakies dziwne klimaty nikt by o niej nie pamietal i dozylaby pewnie spokojnie swych dni. Reszte tego co na ten temat sadze masz tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=61386045&a=61388228 kaczyjar napisał: > frank_drebin napisał: > > > mmikki napisał: > > > > > zbrodnia na zlecenie władzy? > > > > > Nie wiem ale dziwnie to wyglada - czy nie? > Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Blida Pyjasem IV RP? 25.04.07, 23:21 logo.vlad napisał: > Jakie czasy, takie symbole. > Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Blida Pyjasem IV RP a nawt Popiełuszką IV rp 25.04.07, 23:27 Popiełuszką IV RP jest Wielgus sPiSdziałe czasy, to i symbole sPiSdziałe Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa której geniuszy 25.04.07, 23:25 może podasz jakieś nazwiska mmikki napisał: > zbrodnia na zlecenie władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa a jacy głupi ci funkcjonariusze 25.04.07, 23:28 zamiast sprawę załatwić po cichu, upozorować wypadek, zawał to strzelają do ludzi w biały dzień podczas oficjalnego przeszukania - prawda? mmikki napisał: > zbrodnia na zlecenie władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: a jacy głupi ci funkcjonariusze 25.04.07, 23:37 Towarzyszka Blida zaciekle ostrzeliwala sie. Zabojcy otoczyli ja i wtedy pomyslala: "zywcem mnie nie wezmiecie pomioty Kaczynskich". Tak chyba bylo. A przy okazji, ktos wie gdzie sie podzialo marne 50 mld ktore stracilo panstwo w ramach afery weglowej, czy sypiemy dalej oltarzyk bohaterce zwiazku radzieckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Czego to sie nie robi żeby zrobić na złość Kaczkom 25.04.07, 23:46 nurni napisał: > Towarzyszka Blida zaciekle ostrzeliwala sie. > Zabojcy otoczyli ja i wtedy pomyslala: "zywcem mnie nie wezmiecie pomioty Kaczy > nskich". Odpowiedz Link Zgłoś
stan.borys Re: Czego to sie nie robi żeby zrobić na złość Ka 27.04.07, 13:17 artsg napisał: > nurni to chooj ! Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa a kto by się takimi drobnymi przejmował 25.04.07, 23:48 przecież jak powiedzieli towarzysze niedopuszczalne jest scigane przestępców jeżeli przestępstwa zostały popełnione kilka lat temu. To się już nie liczy. nurni napisał: > Towarzyszka Blida zaciekle ostrzeliwala sie. > Zabojcy otoczyli ja i wtedy pomyslala: "zywcem mnie nie wezmiecie pomioty Kaczy > nskich". > > Tak chyba bylo. > > A przy okazji, ktos wie gdzie sie podzialo marne 50 mld ktore stracilo panstwo > w ramach afery weglowej, czy sypiemy dalej oltarzyk bohaterce zwiazku radziecki > ego? Odpowiedz Link Zgłoś
cr00t Re: a jacy głupi ci funkcjonariusze 25.04.07, 23:48 nurni napisał: > Towarzyszka Blida zaciekle ostrzeliwala sie. > Zabojcy otoczyli ja i wtedy pomyslala: "zywcem mnie nie wezmiecie pomioty Kaczy > nskich". > > Tak chyba bylo. > > A przy okazji, ktos wie gdzie sie podzialo marne 50 mld ktore stracilo panstwo > w ramach afery weglowej, czy sypiemy dalej oltarzyk bohaterce zwiazku radziecki > ego? Lewactwo nad takim drobiazgiem jak 50 mld nie zwraca uwagi. Spasli sie przez tyle lat ze ho ho albo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Taki los czeka każdego,kto za dużo wie o mafii 25.04.07, 23:59 mmikki napisał: Blida Pyjasem IV RP? > zbrodnia na zlecenie władzy? ---> Służyła mafijnej władzy, a gdy ja namierzono, to bez skrupułów sprzątnęli - jak niepotrzebnego śmiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
babilonupada Re: Blida Pyjasem IV RP? 28.04.07, 09:36 Dużo pytań, mało odpowiedzi Klub poszukiwaczy sprzeczności Każdy kolejny dzień przynosi nowe informacje w sprawie śmierci byłej minister budownictwa Barbary Blidy. Pojawiające się szczegóły stoją w sprzeczności z wersjami tego zdarzenia, jakimi karmią nas członkowie rządu i przedstawiciele służb. Już pierwszego dnia relacje rzeczniczki ABW o okolicznościach śmierci różniły się od siebie. A w kilkadziesiąt godzin od tragedii ministrowie rządu Kaczyńskiego nie potrafią opisać chronologii zdarzeń. Wczoraj pojawiły się kolejne rewelacje. Jak doniósł „Dziennik”, przed wejściem do domu państwa Blidów funkcjonariusze ABW mieli długo (podobno kilka minut) czekać pod drzwiami. Wcześniej nie było o tym mowy. Gazeta, w której pojawiają się doniesienia próbujące usprawiedliwiać działania ABW, sugeruje, że właśnie wtedy była posłanka SLD mogła wynieść do łazienki broń, z której się miała zastrzelić. Ale jest sprzeczność, bo do końca nie wiadomo, czy broń była w szafce w łazience, czy w kieszeni szlafroka Blidy. Dodatkowy czas na ukrycie broni miał zapewnić mąż byłej posłanki, który podobno przez okno legitymował funkcjonariuszy ABW. I tu pojawia się kolejna sprzeczność. Z relacji osób zbliżonych do śledztwa wynika, że wejście było nagrywane kamerą. Film trwa kilkanaście sekund, więc gdzie to długie oczekiwanie i legitymowanie? Rodzi się następne pytanie. Z czego strzeliła do siebie Blida? Według pierwszej relacji rzeczniczki ABW miał to być „odbezpieczony i przeładowany pistolet wyciągnięty z nieustalonego miejsca”. Teraz – jak wynika z przecieków ze śledztwa – Blida miała zastrzelić się z rewolweru Astra należącego do męża. Takiej broni używali swego czasu oficerowie UOP. Astra miała być naładowana specjalną amunicją – tzw. bezpieczną, używaną np. przez antyterrorystów podczas odbijania porwanych samolotów. Taki pocisk wystrzelony z odległości może obezwładnić człowieka, lecz nie ranić. Jednak gdy lufa jest przyłożona do ciała, wystrzał jest bardzo groźny. Tajemnicą objęta jest liczba strzałów oddana w łazience. Nie wiadomo, czy był jeden, czy dwa – jak wynikało z pierwszych relacji. Poinformowano jedynie, że pani Blida zginęła od jednego strzału w klatkę piersiową. Miał być oddany pod kątem prostym w mostek. Według policyjnych ekspertów i lekarzy, tak oddany strzał wyklucza teorię samobójstwa. A to podważa twierdzenia Zbigniewa Wassermanna, że Blida zastrzeliła się sama. Sprzeczne informacje płyną z prokuratury. Według ministra Ziobry, jeszcze w środę były wszelkie podstawy do przeszukania mieszkania byłej minister, a prokuratura dysponowała dowodami, które w wysokim stopniu uprawdopodobniały podejrzenie o popełnienie przestępstwa. Kiedy wyszło na jaw, że te dowody to zeznania dwojga niewiarygodnych świadków, prokuratura spuściła z tonu. Jej rzecznik Tomasz Tadla stwierdził, że w związku ze śmiercią Blidy nie będzie informował o tym, jakie plany prokuratura miała wobec byłej minister budownictwa. I tak każdego dnia. Dlatego wydaje się oczywiste, że prokuratorom trzymanym za twarz przez Ziobrę oraz ABW, kierowaną przez byłych prokuratorów z Katowic, nie można ufać. Powołanie niezależnej komisji śledczej jest niezbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Henryk Blida: moja żona zginęła przez ABW 28.04.07, 09:41 Mąż byłej minister Barbary Blidy wytacza proces funkcjonariuszom Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego - dowiedziała się "Rzeczpospolita". Henryk Blida uważa, że ABW popełniła błędy, przez które zginęła jego żona. Gazeta dowiedziała się, że wynajął adwokata Leszka Piotrowskiego, by wytoczyć Agencji sprawę z powództwa cywilnego i proces karny. ABW zastosowała skandaliczne metody - mówi "Rz" Piotrowski. Potwierdza, że Henryk Blida zlecił mu prowadzenie sprawy. (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: Henryk Blida: moja żona zginęła przez ABW 28.04.07, 09:43 Pyjas nie ma pomnika ale wy możecie postawić pomnik swoim bohaterom III RP, Blidzie, Słowikowi, Masie, Sekule, Jaroszewiczom. Odpowiedz Link Zgłoś
prof.penduszko Re: Henryk Blida: moja żona zginęła przez ABW 28.04.07, 10:51 kika113 napisała: > jestem oszlałym ćwokiem Wiemy, wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Henryk Blida: moja żona zginęła przez ABW 28.04.07, 11:01 Za to wy postawcie pomnik IV RP - czterech śpiących - dwa Kaczory, Macierewicz i Ziobro Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Żona złodzieja, którego złapie policja, też może 28.04.07, 11:01 podać do sądu, za to że dziecko wychowuje sie przez ojca... Gdyby nie kradła, ABW do niej by nie przyszło! Towarzysze myślą jeszcze że Polska to ich własnośc i moga ją sobie dowolnie rozkradać!!! Ciekawe czy zrobili jej sekcje pod kątem narkotyków, bo tak reagują ludzie na dnie psychicznym, albo pod wpływem narkotyków... Szkoda kobiety jak każdego człowieka, ale jak słysze te komentaże, to ręce opadają! To jak będą gonic bandyte na sygnale, a ten w czasie pościgu strzeli sobie w łeb ze stresu to co? Maja przestac gonić? Paranoja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 za słabo! Napisz Blida Popiełuszką IV RP...!!! 28.04.07, 10:55 Brzmi lepiej, nieprawdaż? A jest podobnie głupie... Odpowiedz Link Zgłoś
prof.penduszko Re: Blida Popiełuszką IV RP...!! 28.04.07, 11:04 bard333 napisał: > Brzmi lepiej, nieprawdaż? Trochę przesadziłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Blida Popiełuszką IV RP...!! 28.04.07, 11:11 Szkoda kobiety, ale nie można porównywac tego do Pyjasa! Chłopak zginał azakatowaby przez milicje za to, ze miał swoje poglądy i o nie walczył. Tu samobójstwo kobiety oskarżonej o przekręty, nie widzisz różnicy? Poza tym, czy tak zachowauje sie normalny człowiek? Może była nacpana, albo bała sie w że w śledztwie bedzie podobnie konsyliacyjna jak Oleksy i zacznie podobnie józiolic na temat sitwy małego krętacza... Jak zakuwaja w kajdany źle, jesli nie jeszcze gorzej!!! Mieszkam na mazurach, niedlakeo maja swoje domy byli prominenci PRL, wyobraź sobie że oni juz nawet nie przyjeżdżaja autami, tylko helikopterami!! Dla mnie ok, szanuje ludzi którzy potrafią gromadzić swoj majątek, ale tylko dzieki własnemu talentowi, pracy, a nie komuszym układom! I to ma byc ta robotnicza lewica???? Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Blida Popiełuszką IV RP...!! 28.04.07, 11:17 A gdzie ty w Polsce widziałeś robotniczą lewicę? Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Jeśli wiekszośc członków sld posiada jeszcze 28.04.07, 11:20 legitymacje PZPR, gdzie "R" znaczy robotnicza, to jest to chyba jednoznaczne... Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Jeśli wiekszośc członków sld posiada jeszcze 28.04.07, 11:21 Aaaa mówisz o tych z PZPR rodowodem, co dzisiaj zasiadają w rządzie pissuarów - rozumiem:PP Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Jeśli wiekszośc członków sld posiada jeszcze 28.04.07, 11:25 Nie chce mi sie przerzucac demagogią... Jeśli jest u Kaczorów kilku, czy kilkunastu to co? nie mogli kiedys zmienic zdnania i poglądów? Sam znam kilku byłych członków pzpr, których lubie i szanuje. Ale przecież sld jest sojuszem lewicy, więc równiez tej robotniczej! I rozumie, że wg Ciebie nie jest w tym, nic złego że wybierani przez własnie robotników (którzy zabiaja po kilkaset euro max) komuszy prominenci lataja helikopterami... Mi nie jest obojetnie, sam zatrudniam wielu ludzi i bardziej o nich dbam, niż partia która z nazwy powinna się tym zajmować... Odpowiedz Link Zgłoś
prof.penduszko Re: Blida Popiełuszką IV RP...!! 28.04.07, 11:52 bard333 - trochę przesadził z porównaniem Barbary Blidy do Popiełuszki (jak tam beatyfikacja ?). Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Blida Popiełuszką IV RP...!! 28.04.07, 11:59 Moja, czy księdza...;))) Popiełuszko zginął w starszny sposób, wręcz skatowany ale to nie ten wątek... Oczywiście, że przesadziłem, tak samo jak mmiki, porównując smierc Blidy do Pyjasa! Spadam na żagle, więc miłej nawalanki...;))) beze mnie:)) Odpowiedz Link Zgłoś