Dodaj do ulubionych

Trywialna recepta na wygranie wyborów przez lewicę

04.05.07, 19:53
Należy po prostu pod koniec kampanii oświadczyć, ze jak wygra prawica to na
pewno dojdzie do rozruchów.

Doprawdy piękna i przemyslana analiza, jaka wyszukana argumentacja, jaka
dedukcja i jakie empiryczne odwołanie ( do rozruchów oczywista )

Ciekawe czy u nas też to skopiują ? ;)))
Obserwuj wątek
    • pla_cebo Re: Trywialna recepta na wygranie wyborów przez l 04.05.07, 20:18
      To samo przyszlo mi do glowy. No i skojarzenie z niejakim Wladkiem Frasyniukiem
      ktory chcial bomby podkladac:)
      Jak lewizna runie we Francji to juz bedzie inna Europa.
      • camille_pissarro Re: Trywialna recepta na wygranie wyborów przez l 04.05.07, 20:21
        A potem torysi w U.K ;)
        Merkel juz zmienia strategie i naprawia bałagan w relacjach z USA, zaczyna
        dystansowac się do Putina , to jeszcze nie jest tak widoczne, ale krok po
        kroku ...
        • pla_cebo Re: Trywialna recepta na wygranie wyborów przez l 04.05.07, 20:23
          camille_pissarro napisał:

> A potem torysi w U.K ;)
          > Merkel juz zmienia strategie i naprawia bałagan w relacjach z USA, zaczyna
          > dystansowac się do Putina , to jeszcze nie jest tak widoczne, ale krok po
          > kroku ...
          Dokladnie tak jezeli chodzi o lewizne francuska i niemiecka. W UK tak jak i w
          USA prawdziwej lewizny juz nie ma. Oni zrozumieli to szybciej:)))
    • camille_pissarro No jak tam lewacy, bedziecie powielac ten 04.05.07, 21:39
      socjotechniczny zabieg nad Wisłą ?
      • man_sapiens Żeby być bardziej "wiarygodnym" można 04.05.07, 21:57
        straszyć, że w razie wygranej oponenta (któremu się wmawiało, że jest
        sojusznikiem) będę się opróżniać lodówki. Metoda wypróbowana.
        • camille_pissarro Re: Żeby być bardziej "wiarygodnym" można 04.05.07, 22:05
          To znaczy, tylko tyle, że u nas socjotechnika pomimo tylu lat wdrazania
          socjalizmu jest nieco na wyższym poziomie ;))
          S.Royal "pojechała po bandzie", ale wiadomo musi ryzykować niewiele ma do
          stracenia.
          • man_sapiens Re: Żeby być bardziej "wiarygodnym" można 04.05.07, 22:19
            Royal (swoją drogą, takie nazwisko dla takiej osobowości...) gra na ciemnych
            muzułmanów z przedmieść. U nas aż takich zacofańców (prawie) nie ma, ale występ
            Kurskiego z dziadkiem Tuska też był niezły.
            Naszą (PiSowską) socjotechnikę budowali skutecznie fachowcy od PR z izraelskiej
            firmy (nazwa wypadła mi, niestety, z głowy). Sprawdzili się też w czasie
            ostatnich wyborów w Austrii - nieoczekiwana nawet dla zwycięzców wygrana
            socjalistów (chadecy prowadzili wyraźnie w sondażach). Ciekawe, czy doradzają
            też Royal - coś mi na to wygląda. Są naprawdę skuteczni, a scena wygląda
            podobnie. Druga w sondażach (to mobilizuje jej wyborców a usypia tych od
            Sarkozyego) i krótko przed głosowaniem "bomba" z prymitywnie populistycznym
            hasłem. Zanim się Sarkozy (Tusk, Schuessel) pozbiera i wymyśli kontrę - już
            cisza wyborcza. Poza tym na "lud" działa tylko ta pierwsza "bomba". Ciekawe, czy
            taka metoda działa w danym kraju tylko raz, czy można ją powtórzyć przy
            następnych wyborach. Niestety nie wystarczy już schudnąć i zakładać niebieskie
            koszule, jak swego czasu Olek K., a szkoda (nie cierpię populizmu, już wolę
            niebieskie koszule i kapuścianą dietę).
            • camille_pissarro Re: Żeby być bardziej "wiarygodnym" można 04.05.07, 22:32
              Ja lubię wyrazistych kandydatów.Ale poza samym krzykiem, należy jeszcze cos
              soba zaprezentować.
              Niewątpliwie jest ładną kobieta ale nic ponadto.We Francji , ciagle żywe są
              skłaonnosci do akceptacji idei socjalistycznych.To ciekawe, że w tym kraju Jean
              Paul Sartre jest wciaz przed nonkonformista Albertem Camus i to sie nieprędko
              zmieni, zwłaszcza w aspekcie tego , ze w 2025 blisko ponad 1/5 ludności Francji
              będą stanowić muzułmanie...
    • pla_cebo Re: Trywialna recepta na wygranie wyborów przez l 04.05.07, 22:11
      Ona Royal walczy o trockistowski i maoistowski i poststalinowski elektorat
      czyli sieroty po francuskiej partii komunistycznej ktora swego czasu byla
      niemala:)
      I tym sierotom obiecuje wystrzaly z francuskiej Aurory:)
      Lewizna jednak jest prymitywna.
    • wislok1 No, ale ona prawdę powiedziała 04.05.07, 22:14
      Nie znasz obyczajów muzułmanów we Francji, Sarkozy ich obraził
      a za obrazę musi być zemsta
      • camille_pissarro Re: No, ale ona prawdę powiedziała 04.05.07, 22:16
        Doprawdy, a w którym momencie N.Sarkozy obraził muzułmanów? Bo ja nie oglądałem
        debaty.Nawet gdyby ( hipotetycznie ) miało miejsce to nie powód aby nawoływać
        do rozrób...
        • wislok1 Nadał im do hołoty 05.05.07, 00:42
          No i coś tam jeszcze dorzucił:
          Sarkozy powiedział, że jak się im obywatelom Francji we Francji nie podoba,
          to
          w y n o c h a !
          Ich jest 5,5 miliona, każdy od dzieciństwa uczony posługiwania się nożem,
          do nędzy w Afryce nie wrócą, Czyrak i Mitterand ich karmili zasiłkami.
          Tylko samobójca łazi po zmroku po arabskich dzielnicach we Francji.
          Ci kolesie nie robią sobie jaj. Oni by Sarko jaja wyrwali.

Oczywiście Royal przegina, ale muslemy mają ją w d..., bo to podludź - czyli kobitka
          Chcą nie chcąc ona nazwała problem po imieniu
    • cassidy_i Re: Trywialna recepta na wygranie wyborów przez l 04.05.07, 23:46
      Zarozumiały z ciebie człowiek.
      Polska lewica i ta europejska.
      ha ha ha ha ha...
      Nawet mi sie nie chce porównywać.
      • camille_pissarro Re: Trywialna recepta na wygranie wyborów przez l 04.05.07, 23:49
        Przecież maja wspólny język ( nie mysle o tej konwencji brydżowej ) ,
        porozumiewaja się jakoś w PE ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka