nowytor5 05.05.07, 11:02 to ma związek z jego narodowością? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba_w_oknie Re: O oczywistościach nie rozmawiamy? 05.05.07, 22:30 to takie jakies psychologiczne jest. Czuje sie wku..onym ze powinien byc wdziecznym tym ktorych nienawidzi. Stres do kwadratu! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Dlaczego Geremek nienawidzi Polaków, czy 05.05.07, 11:05 Kiedyś był jakiś wywiad z Geremkiem, w którym mówił, że nienawidzi Polaków. Ale to ponoć to esbecka fałszywka? Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 a ja słyszałem że t-800 jest czołowym 05.05.07, 11:23 wazeliniarzem administracji portalu www.gazeta.pl to też podobno jest fałszywka Odpowiedz Link Zgłoś
pero-lotniarz-jakich.malo Re: a ja słyszałem że t-800 jest czołowym 05.05.07, 11:27 ja slyszalem ze jest bylym czlonkiem Demokratow.PL i ciagle prbuje nieskutecznie zainteresowac kogos losem swojej formacji. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: a ja słyszałem że t-800 jest czołowym 05.05.07, 11:32 t-800 napisał: > Jak to byłym!? ====================== Nie płaciłeś składak to dostałeś kopa. Teraz masz wolną rękę - możesz robić karierę w samoobronie. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: a ja słyszałem że t-800 jest czołowym 05.05.07, 12:14 W Samoobronie trzeba spełniać jakieś wymagania. To do demokratów.pl biorą byle kogo, aby sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: a ja słyszałem że t-800 jest czołowym 05.05.07, 19:21 t-800 napisał: > W Samoobronie trzeba spełniać jakieś wymagania. ==================================================== Np. takie wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,60935,4062294.html?i=0 Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: a ja słyszałem że t-800 jest czołowym 05.05.07, 20:14 A do PD byle kogo biorą, jak leci. Sztuka się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: Dlaczego Geremek nienawidzi Polaków, czy 05.05.07, 15:55 Hanna Krall: Panie profesorze, wydaje mi sie, ze pan niezbyt lubi Polaków! Bronisław Geremek: Niezbyt lubie? Takie określenie jest niezbyt ścisle! Ja ich po prostu nienawidzę. Tak nienawidzę, że nie wiem jak to wyrazić słowami. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak lzesz, podpierajac sie (jak podejrzewam swiadomie) 07.05.07, 08:16 esbecka falszywka... Ale w sumie to niczego lepszego po tobie sie nie spodziewamy. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Tak jak każdy Żyd który przezył wojnę w Polsce 05.05.07, 11:21 nie nawidzi Polaków! Jego nienawisć ma charakter atawistyczny! Najchętniej to by uruchomił komory gazowe i krematoria i nas wszystkich zagazował i spali! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Tak jak każdy Żyd który przezył wojnę w Polsc 05.05.07, 11:26 Ot, tak szybko? A co z "odszkodowaniami"? Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.terlik Dlaczego nowytor5 nienawidzi pielęgniarzy, czy 05.05.07, 11:27 nie wie, że oni z miłości zakładają Mu kaftanik bezpieczeństwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
antithesis Geremek powinien isc w odstawke 05.05.07, 11:26 ten facet nienawidzi Polski i zdradza ja, oraz kompromituje uczciwych zydow polskich Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: Geremek powinien isc w odstawke 05.05.07, 15:56 a ten uczciwy polski zyd to np. kto??????? mozesz podac chociaz jedno nazwisko bym sie zapoznala ? Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: Geremek powinien isc w odstawke 05.05.07, 16:02 to ja sie pytam? a ty mnie sprawdzasz czy rzniesz glupa? Odpowiedz Link Zgłoś
czapka-niewidka To ma zwiazek z "podokraglostolowa" 05.05.07, 11:26 To ma zwiazek z "podokraglostolowa" gruba kreska w obronie ktorej nie zawacha sie poswiecic Polakow i Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
nsz1 Re: Dlaczego Geremek nienawidzi Polaków, czy 05.05.07, 16:06 No pewnie!!! On ma takie podejscie do Polakow jak jego Gross i rozne dzienniki typu NYT. Ma takze duzo kolegow po fachu w Eurokolchozie. Odpowiedz Link Zgłoś
skin-01 Re: Dlaczego Geremek nienawidzi Polaków, czy 05.05.07, 18:23 Geremek tuż przed stanem wojennym udzielił wywiadu wktórym powiedział ze nienawidzi Polaków...Polaków którzy uratowali go z holocaustu gdy ten był dzieckiem... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek11 To tak jak z homosiami 05.05.07, 19:05 skin-01 napisał: > ..Polaków którzy uratowali go z holocaustu gdy ten był dzieckiem... ---> Homosie nie przepadają za normalnymi, mimo że bez normalnych ich by też nie było. Poza tym jak by się nie starali żyjąc wśród nich, to i tak nie uda im się w pełni zasymilować - mimo pełnej otwartości. Może Geremka gryzie, że nie ma polskiej duszy? Odpowiedz Link Zgłoś
mirage72 Geremek na rente 05.05.07, 19:19 Najbardziej Geremek uwielbia siebie i swoje gleboko filozoficzne tyrady jak trzeba postepowac, aby bylo dobrze, ale sam tego nie potrafi juz zrobic, albo juz niebardzo wie jak to sie robi. Zarozumialy typ czlowieka, malo skromnosci, zadufanie w sobie. Ogolnie rzecz biorac jest juz nudny.Emerytura.A co on za figura,ze jego prawo ma nie dotyczyc??? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Geremek jest chyba Czechem 05.05.07, 22:47 do komuchow zapisał sie w 1950; w miedzyczasie komuchy mordowały Polaków (1956) Niemców (Berlin 1953) Wegrów (1956) p. Geremek wypisał sie z PZPR w 1968. Coz takiego dramatycznego zdarzyło sie w PZPR w 1968? Otóz p. Geremek wypisał się "na znak protestu przeciwko inwazji wojsk Układu Warszawskiego na Czechosłowację pl.wikipedia.org/wiki/Bronis%C5% 82aw_Geremek" nowytor5 napisał: > to ma związek z jego narodowością? Odpowiedz Link Zgłoś
baba_w_oknie Re: Geremek jest chyba Czechem 05.05.07, 22:50 z 50% domieszka krwi slowackiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Polaków to mordowały terrorystyczne bandy 05.05.07, 22:53 nazioli i innych genetycznych patriotów w rodzaju WiN,NSZ czy UPA na szczęście służby PRL (czasem przy współpracy z ZSRR) rozwaliły to całe tałatajstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil tornson, koledzy z jaczejki wyklną Cię za odchy 05.05.07, 22:56 nie prawicowo-nacjonalistyczne. Zapamietaj: komunista nie jest Polakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson W latach 30ych i 40ych Niemiec także nie mógł być 06.05.07, 00:47 komunistą, ci którzy tak twierdzili zapłacili za to baaaardzo wysoką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: W latach 30ych i 40ych Niemiec także nie mógł 06.05.07, 17:35 jeżeli chcesz zobaczyć dzieło twoich braci komunistów to pojedź do Wrocławia na cmentarz Osobowicki i spotkaj się z partyzantami z BCH,NSZ,NZW,AK,WIN oraz z żołnierzami regularnego wojska na zachodzie i na wschodzie i posłuchaj co twoi bracia robili z ludźmi a sprawiedliwośc była taka że esesmani dostawali mniejsze wyroki od AK-owców a wychodzili i tak wcześniej za troche złota i wódki Odpowiedz Link Zgłoś
baba_w_oknie [...] 05.05.07, 22:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Polaków to mordowały terrorystyczne bandy 06.05.07, 17:31 tornson nie dośc że nie wiesz nic o historii Polski to w dodatku wysławiasz w niebogłosy zdrajców ojczyzny i okupantów z 1939, a tak na marginesie w czym niby przejawiał się ten nazizm skoro NSZ,WiN,NZW czy AK pomagało żydom, było za wolnym rynkiem, niepodległa Polską i walczyło z okupantami Odpowiedz Link Zgłoś
remekk oto jak bardzo "kochają" Polskę i Polaków ... . 06.05.07, 17:43 min za przypomianie tego - nie moge zakładac nowych wątków na tym forum . Kiedy podstawi im się lustro - tak właśnie nerwowo reagują ... . forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24536&w=45518103&a=45521151 Odpowiedz Link Zgłoś
roterupel Moim zdaniem, niechęć Geremka do Polaków nie 06.05.07, 18:20 wynika z faktu, ze jest On synem rabina.Ojciec Geremka był szanowanym i bardzo libianym, i przez Polaków, rabinem. Ten mądry i zrównoważony człowiek miał jednak nieco szaloną żonę, która w młodosci chiała wyjść za mąz za syna proboszcza parafii bogatyńskiej. Do małzeństwo jednak nie doszło wskutek dzięki fali protestów Polaków, zamieszkujacych te tereny. Urażona ambicja i skaleczone serce młodej Żydówki mogło być powodem, nieuświadamianym oczywiście, narastajecej niecheci ukochanego syna do p[olaków i Polski. Światowej sławy i tez Żyd,Jung, opisywał wielokrotnie podobne sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Moim zdaniem, niechęć Geremka do Polaków nie 06.05.07, 18:22 :-)))))))))))))))))0 chciała wyjść za syna proboszcza? Odpowiedz Link Zgłoś
roterupel Re: Moim zdaniem, niechęć Geremka do Polaków nie 06.05.07, 18:25 Nie wiem dokładnie do jakiego kościoła należała ta parafia ale z cała pewnością nie była to parafia KK. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Geremek nienawidzi Polaków 06.05.07, 19:37 .....cyt. "....Bronisław Geremek, jako człowiek uratowany z holokaustu przez bohaterską, polską rodzinę, ma wobec Polski dług. Bronisław Geremek, jako człowiek który swą energię i niewątpliwe zdolności zainwestował kiedyś w budowę stalinowskiego piekła na polskiej ziemi, ma wobec Polski dług. Bronisław Geremek, jako człowiek, który korzystając z przynależności do PZPR odbywał zagraniczne staże i swobodnie podróżował po świecie gdy przeciętny Polak mógł najwyżej marzyć o tygodniu w Ustrzykach Dolnych, ma wobec Polski dług. Bronisław Geremek, jako człowiek, który w 1981 roku zachęcał władze do rozprawy z Solidarnością i wprowadzenia stanu wojennego (relacja S.Cioska dla STASI), ma wobec Polski dług. Dług, którego istnienia chyba sobie nie uświadamia lub którego zacząć spłacać nie ma zamiaru. Widziałem pana Geremka siedzącego w ławach Parlamentu Europejskiego gdy deputowani z Niemiec i Francji wrzeszczeli wrogie Polsce hasła. Pan profesor pęczniał z zadowolenia. Nawet słowem nie przerwał tyrady jakiegoś porąbańca o tym, że w Polsce mamy dyktaturę faszystowsko-stalinowską. Zapytany później przez dziennikarza (K.Skowroński) dlaczego nie prostował tych bredni Geremek odparł, że nie widział potrzeby, że to nie jego rola... Czas ucieka, dług rośnie......." www.galba.net.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
remekk o n i juz tak maja - kolejny przykłądzik : 07.05.07, 07:33 Opowiada dziennikarzowi izraelskiego Jerusalem Post: "To miejsce jest na wieki przeklęte. Długo rozmyślałem i rozważałem porzucenie tego interesu. W końcu przeważyła chęć zrobienia im [Polakom] na złość. Chciałem powrócić tu po 60 latach i z pozycji siły powiedzieć im: "znów jesteśmy!" "This place is forever cursed. You cannot just feel the same here. I deliberated a lot and there were moments I considered dropping the deal. Eventually the scales were tipped by my feeling that I want to spite them. I wanted to come, 60 years after, from a position of power and say, 'we are here' Odpowiedz Link Zgłoś