thehard 25.05.07, 07:07 Niestety "wykształciuchy" z PiS pozbawione są samodzielnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sumienie.lk pisiorki ukradły cudzą własność 25.05.07, 07:24 Oto jeden z wielu przykładów pisiorkowych (nie)rządów w Rzeczpospolitej. Mali ludzie to i czyny mają mizerne, a moralność jeszcze bardziej wątpliwą. Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier_skrzypek PiS najlepszą reprezentacją narodu. 25.05.07, 07:53 Czy w naszym kraju szanuje się własność intelektualną? Na potęgę kopiuje się wszystko, co da się skopiować. Ziobro zostanie prezydentem. Ciemny lud (cytuję za Kurskim) nie wybierze przecież na swojego prezydenta ludzi pokroju Bartoszewskiego czy Safjana. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: PiS najlepszą reprezentacją narodu. 25.05.07, 10:36 Szanować się szanuje, w szczególności jeśli będziesz z PIS lub przynajmniej jego zwolennikiem, ale gdyby coś podobnego uczynił ktoś z PO lub LSD - to by właśnie Jacek Kurski już takich radnych by kazał rozstrzelić chyba;) Odpowiedz Link Zgłoś
po_co_komu_komunisci_z_pis Złodzieje z PIS kradną własność intelektualną 25.05.07, 10:46 poczytajcie o ich majątkach www.premier.gov.pl/88.htm kto za parę lat by się dorobił takich fortun ? Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Ręce opadają 25.05.07, 12:08 Nie wiem co napisac. Plagiat złodziejstwo? PiSdusie oburzone (Ziobry i inne) jak wyniknie jakis plagiat, scigają studentów którzy ZA DARMO przygotowują pracę magisterską (jeśli jest kopiowana - plagiat) a sami kradną cudzą właśność, za która na dodatek dostają kasę (wynagroszenie za strategie, itp, albo przynajmniej dieta radnego - siedzą tam żeby przepisywac cudze prace?) Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Czekam na reakcję prokuratora generalnego Ziobrę! 25.05.07, 12:10 Złożyłbym zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa (czerpanie korzyści z kradzieży cudzej własności intelektualnej) gdyby nie to że nie chce mieć NIGDY do czynienie z jakimkolwiek PiSdusiem. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Konin sciagal z Wroclawia, ten z Warszawy, ..... 25.05.07, 13:48 Wzorce bierze sie od innych. Praw autorskich na madre myslenie nie wymaga sie jeszcze w planach rozwojowych. Taka sytuacja jest w calej Polsce. Uczymy sie na czyichs bledach i sukcesach. To normalne. Wazne, zeby nastepne opracowanie nie bylo gorsze od wczesniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Wrocław ściągał z Warszawy? A skąd te "rewelacje"? 25.05.07, 14:16 Przeczytałeś uważnie artykuł? Wrocławiacy poprosili Warszawę o zgodę i pomoc co do Systemu Identyfikacji Miejskiej, i tylko to zostało "zapożyczone". Wczoraj na wrocławskich stronach było więcej na ten temat. Program wrocławski zawierał sporo elementów związanych z usuwaniem wielkiej powodzi z 1997 r., a Konin to "łyknął żywcem" bez żenady i pytania o zgodę radnych z Wrocławia. Nie widzisz różnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo nie Konin tylko radni PiS 26.05.07, 09:40 nie probuj ratowac beznadziejnej sytuacji. Probowali oszukac, wpali, teraz jest wstyd i tyle. Powinni przeprosic i poprosic radnych Wroclawia o wspolprace. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 PO okradło społeczenstwo! 25.05.07, 14:38 Piskorski odpowiedzialny byl za przekrety wielomilionowe w warszawie a Palikot w Polmosie. ale tytul tak samo adekwatny jak wasz. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper skończyc szkołe a cos umiec to róznica. 25.05.07, 07:54 O moralnosci honorze i umiejetnosci myslenia nie ma co mówić, pewnie uważaja że sa to okreslenia dotyczące układu. Odpowiedz Link Zgłoś
util No a kto zostaje radnym? Społecznicy? 25.05.07, 09:16 Radnym zostają w bardzo dużej części młodzi ludzie partii, którym marzy się kariera polityczna albo starsi, któym niewiele w życiu wyszło i liczą na jakieś sukcesy na jesieni życia. I jedni i drudzy niewiele potrafią, o pracowitości nie ma co wspominać - funkcja radnego słuzy do budowania lokalnego prestiżu i politycznego otrzaskania. Za jakieś śmieszne diety mają pracować nad strategią? Wolne żarty, nie po to wydawali pieniadze na kampanie wyborcze. Taka prawda - prawdziwych samorzadowców, oddanych sprawom lokalnym szczerze, a nie koniunkturalnie - nie ma co szukać w partiach. W partiach mamy głównie partyjny aparat. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper My dopiero budujemy społeczeństwo obywatelskie. 25.05.07, 10:44 Ja nie oddam głosu na człowieka, o którym nic nie wiem, który niczego w zyciu nie zrobił dla społecznosci lokalnej, nie jest pracodawcą tylko etatowym pracownikiem. Byc samorządowcem to znaczy zrozumiec polityke a działac dla dobra swojej społeczności, całej.Ci którzy sa zadni władzy, z chorobliwymi ambicjami często nie maja zmysłu organizacyjnego, sa przeczuleni na swoim punkcie, wchodza w dziwne układy by trwac na raz złapanym stołku, takich ludzi nalezy sekować. Młodzi ludzie często sa popedliwi, brak im doswiadczenia zyciowego, ale od tego maja starszych kolegów i kolezanki, by rozmawiać, prostowac i działać efektywnie, gdy tak sie nie dzieje znaczy że ktos nie dorósł do swej roli, bez wzgledu na wiek. Pracuje z młodymi ludxmi i moim zadaniem jest wyłapywanie ich błędów, wskazywanie ich zanim je popełnia i pomoc gdy do czegos takiego dojdzie. Mam wiele dowodów sympatii ale jakos nie ciagniemnie do świecznika, mimo że takie okazje miewałem. Dobrze sie czuje w tym co robie i mam olbrzymia satysfakcje gdy człowiek z którym pracowałem awansuje społecznie, daje sobie radę i jeszcze pomaga swoja praca innym. Miałem do czynienia z ambitnymi idiotami ale wspólpraca była krótka, unikam ich.I tak niczego sie nie naucza bo nie chcą a dla mnie zadawanie sie ztakimi to żadna nobilitacja, obraziłbym pamięc moich nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
storm12 PIRACI - nalezaloby ich teraz... 25.05.07, 07:42 PIRACI - nalezałoby ich teraz potraktować jak owe póltora tysiaca studentów - w koncu ktoś we Wroclawiu się narobił, a ci przepisali czyli jakby nie patrzec - zawłaszczyli własnosc intelektualna:] ...jak PIS dojdzie do wladzy w Koninie to powinien zmienic logo na czarna flage z czacha i piszczelami:] fajnie sobie poczytac taki news rano - od razu buźka sie smieje:] Odpowiedz Link Zgłoś
bog-marslupca [...] 25.05.07, 07:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 HAHAHA - wykształciuchy i PiS w jednym zdaniu ? 25.05.07, 07:49 Zarty sobie kolega robi :o) Odpowiedz Link Zgłoś
bog-marslupca [...] 25.05.07, 07:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
linon Re: Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 09:19 Mógłbyś przetłumaczyć to co napisałeś? Najpierw naucz się pisać w języku polskim, a później umieszczaj swoje posty na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sonda.kosmiczna O ile sobie przypominam 25.05.07, 07:57 to PiS nigdy sam nic nie wymyślił,tam myślenie jest zabronione. Służalczość i poddaństwo sie tylko liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dosieczka1 Re: O ile sobie przypominam 25.05.07, 08:09 no cóż pania Rakiewicz startowała na Prezydenta m.Konina ale jej nie wyszło i teraz robi wszystko aby zaistnieć u nas w mieście Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: O ile sobie przypominam 25.05.07, 09:58 sonda.kosmiczna napisała: > to PiS nigdy sam nic nie wymyślił,tam myślenie jest zabronione. > Służalczość i poddaństwo sie tylko liczy. Oj, wymyślił, wymyślił, niestety... "IV RP" wymyślił. Ale ten, co ją wymyślił, to akurat ten jeden jedyny, któremu w PiSie "służalczość i poddaństwo" się należy. Zatem - generalnie się z Tobą zgadzam jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ala4910 Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 08:08 Jaka partia, takie metody postępowania. PIS to partia ludzi pokrętnych , mściwych, nieudolnych, ogólnie paskudnych i małych (nie tylko wzrostem). Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 09:07 Brakuje tylko zawracania kijem nurtu rzeki! Oto pissdzielska Polska wlasnie. Idioci u wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen "Podobne problemy" z rzeką? 25.05.07, 08:19 We Wrocławiu jest około 100 mostów nad licznymi odnogami rzeki i związane z nimi problemy remontowe i komunikacyjne. Ile mostow jest w Koninie? Jest chociaż 10% tego co we Wrocławiu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: "Podobne problemy" z rzeką? 25.05.07, 13:49 mikrobyznesmen napisał: > We Wrocławiu jest około 100 mostów nad licznymi odnogami rzeki i związane z nim > i > problemy remontowe i komunikacyjne. Ile mostow jest w Koninie? Jest chociaż 10% > tego co we Wrocławiu? :) A podobno mają być zniesione lekcje geografii w szkołach podstawowych. To ciekawe, co z czym będzie się mylić następnemu pokoleniu? Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos czy za plagiat przypadkiem w Polsce nie odpowiada 25.05.07, 08:21 sie karnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: czy za plagiat przypadkiem w Polsce nie odpow 25.05.07, 08:33 Halo Policja, Halo Ziobro. Łamanie praw autorskich jest karalne, dlaczego radni PISu nie zostali wyprowadzeni w kajdankach w kamerach i głosem w tle oznajmiającym, że nikogo już nie zamordują? Może dlatego, że łamanie praw autorskich jest ścigane na wniosek pokrzywdzonego, tylko dlaczego dotychczas policja zapominała o tym?? Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh W Polsce sa równi i równiejsi plagiatorzy 25.05.07, 08:41 To najstarsza z nowych tradycji PiS: kradziez cudzych opracowan i podpisywanie sie pod nimi. Zaczal Jaroslaw Kaczynski podpisujac swoim nazwiskiem nieudolne tlumaczenie z angielskiego slawetnego Kodeksu Etycznego. Nikt nawet nie zajaknal sie o pociagnieciu Wodza do jakiejkolwiek odpowiedzialnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: W Polsce sa równi i równiejsi plagiatorzy 25.05.07, 13:51 jankbh napisał: > To najstarsza z nowych tradycji PiS: kradziez cudzych opracowan i podpisywanie > sie pod nimi. Zaczal Jaroslaw Kaczynski podpisujac swoim nazwiskiem nieudolne > tlumaczenie z angielskiego slawetnego Kodeksu Etycznego. Nikt nawet nie > zajaknal sie o pociagnieciu Wodza do jakiejkolwiek odpowiedzialnosci. To On zna angielski? Ale żeby dobrze przetłumaczyć coś z języka obcego na polski, trzeba znać przede wszystkim język polski! Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 08:34 Widze, że celem autora było spolaryzowac przedstawianą rzeczywistośc: PIS -bee, PO i SLDi - tak. Dzieje się tak od dawna. Moze warto zastanowic się nad zmianą zawodu? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 10:04 viornisko napisał: > Widze, że celem autora było spolaryzowac przedstawianą rzeczywistośc: PIS -bee, > > PO i SLDi - tak. Dzieje się tak od dawna. Moze warto zastanowic się nad zmianą > zawodu? Dlaczego? Bo napisał prawdę? Póki co, prawa do wykonywania zawodu nie są jeszcze pozbawiani źle piszący o władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kwakwarakwa Podpie***ymy i Skserujemy 25.05.07, 08:49 Posłów i radnych z PiSu zapraszamy do działania: wkrótce ukażą się "Dzieła wszystkie" Jarosława K., dziwnie podobne do dzieł W.I.Uljanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
witek040 ciekawe ile Konin kosztowało 25.05.07, 08:51 to oszustwo radnych PiSu i czy projekt fałszowała firma związana z rodziną jakiegoś PiSowca. Panie Ziobro trzeba to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Tak dla większej wiarygodności Gazeto Wyborcza... 25.05.07, 09:02 należałoby choć raz na rok zamieścić coś pozytywnego o PiS, a nie mantrować na okrągło jaki to ten PiS be. Taka moja dobra rada, dla higieny psychicznej chociażby... Odpowiedz Link Zgłoś
marius30 Re: Tak dla większej wiarygodności Gazeto Wyborcz 25.05.07, 09:14 jama314 napisał: > należałoby choć raz na rok zamieścić coś pozytywnego o PiS, a nie mantrować na > okrągło jaki to ten PiS be. Taka moja dobra rada, dla higieny psychicznej > chociażby... A skidraj sie do jamy i sam sie lecz i swoich pisiorow-niedowykszalciuchow . Odpowiedz Link Zgłoś
gszatek Re: Tak dla większej wiarygodności Gazeto Wyborcz 25.05.07, 09:23 W moich oczach tej wiarygodności nie brakuje (vide - top news nt. Ziobry). A opisany przypadek nazywa się złodziejstwem - pragnę koledze zwrócić uwagę, że ostatnio policja aresztowała osoby, które na interecie zamieszczały tłumaczenia scenariuszy filmowych - w tym przypadku gdyby radnych nie chronił immunitet i byliby z SLD albo nie daj Boże PO - czapa jak w banku Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Tak dla większej wiarygodności Gazeto Wyborcz 25.05.07, 10:11 jama314 napisał: > należałoby choć raz na rok zamieścić coś pozytywnego o PiS, a nie mantrować na > okrągło jaki to ten PiS be. Taka moja dobra rada, dla higieny psychicznej > chociażby... Ale nic takiego NIE MOŻNA ZNALEŹC! Mają zmyślać?! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Tak dla większej wiarygodności Gazeto Wyborcz 25.05.07, 13:52 jama314 napisał: > należałoby choć raz na rok zamieścić coś pozytywnego o PiS, a nie mantrować na > okrągło jaki to ten PiS be. Taka moja dobra rada, dla higieny psychicznej > chociażby... To tak, jakbyś chciał, żeby "Nasz Dziennik" napisał coś pozytywnego o SLD lub PO! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Tak dla większej wiarygodności Gazeto Wyborcz 26.05.07, 13:52 eti.gda napisał: > jama314 napisał: > > > należałoby choć raz na rok zamieścić coś pozytywnego o PiS, a nie mantrow > ać na > > okrągło jaki to ten PiS be. Taka moja dobra rada, dla higieny psychicznej > > chociażby... > > To tak, jakbyś chciał, żeby "Nasz Dziennik" napisał coś pozytywnego o SLD lub > PO! Ale chociaż nie musieliby zmyślać! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo ja ma cos pozytywnego: 26.05.07, 09:41 PiS wybral Leppera na marszalka sejmu a potem na wicepremiera. Fajnie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 09:08 Bez trudu udowodnili że w PiS wyksztalciuchow nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 10:16 sceptyk31 napisał: > Bez trudu udowodnili że w PiS wyksztalciuchow nie ma. CBDO Odpowiedz Link Zgłoś
tigrissimo Ręka w górę, kto w szkole NIGDY... 25.05.07, 09:10 ...nie przepisywał cudzych prac, by oddać na zaliczenie jako swoje :-)))))) "Przecież czym skorupka za młodu nasiąknie - tym na starość trąci" I opcja polityczna nie ma tu nic do rzeczy. Niektórzy wyrastają ze szkolnych "nawyków", inni przenoszą je później do pracy. Cóż... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ręka w górę, kto w szkole NIGDY... 25.05.07, 10:20 tigrissimo napisała: > ...nie przepisywał cudzych prac, by oddać na zaliczenie jako swoje :-)))))) JA! Ode mnie przepisywano i parę razy była nawet z tego afera... > > "Przecież czym skorupka za młodu nasiąknie - tym na starość trąci" > > I opcja polityczna nie ma tu nic do rzeczy. Niektórzy wyrastają ze szkolnych > "nawyków", inni przenoszą je później do pracy. Cóż... A wiesz, że na te, hmm... nawyki, jest paragraf? Odpowiedz Link Zgłoś
tigrissimo Re: Ręka w górę, kto w szkole NIGDY... 25.05.07, 11:59 Ja wcale nie twierdzę, że ściąganie jest dobre, przeciwnie, nie daję mu przyzwolenia. Ode mnie często przepisywali, ale to w sumie nie przedmiot dyskusji :-) Obawiam się, że niestety w Polsce jest społeczne przyzwolenie na ściąganie :-((((( Niestety w szkole to najwyżej będzie wstyd jak się wyda i pała w dzienniku. Ale w "dorosłym życiu" niestety za każdym takim występkiem stoją paragrafy :-(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Ręka w górę, kto w szkole NIGDY... 25.05.07, 13:54 tigrissimo napisała: > ...nie przepisywał cudzych prac, by oddać na zaliczenie jako swoje :-)))))) > > "Przecież czym skorupka za młodu nasiąknie - tym na starość trąci" > > I opcja polityczna nie ma tu nic do rzeczy. Niektórzy wyrastają ze szkolnych "n > awyków", inni przenoszą je później do pracy. Cóż... > > Pozdrawiam Ale żeby mogły istnieć plagiaty, muszą najpierw powstać oryginały. Jeżeli wszyscy popełnili jakiś plagiat, to kto pisze oryginały? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Np ja. 25.05.07, 14:02 tigrissimo napisała: > ...nie przepisywał cudzych prac, by oddać na zaliczenie jako swoje :-)))))) Np ja. Ale dzięki, że się określiłaś swoje zasady moralne - tigrissimo. > "Przecież czym skorupka za młodu nasiąknie - tym na starość trąci" > > I opcja polityczna nie ma tu nic do rzeczy. Niektórzy wyrastają ze szkolnych "n > awyków", inni przenoszą je później do pracy. Cóż... Ma do rzeczy bo w nazwie partii mają wpisane Prawo i Sprawiedliwość. Nie dość, że złodzieje (cudza własność intelektualna) to jeszcze obłudnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
marius30 Re: Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 09:11 To nie wyksztalciuchy ale niedowyksztalciuchy-nieudaczone osiolki! Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 09:18 jakos mnie to nie dziwi ze tepaki same nic madrego nie stworza. Ale niech przepisuja, ostatecznie lepjej zeby cos dostali z unii dla dobra miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 10:26 aurita napisała: > jakos mnie to nie dziwi ze tepaki same nic madrego nie stworza. Ale niech > przepisuja, ostatecznie lepjej zeby cos dostali z unii dla dobra miasta. Podzielam Twoje zdanie. Przeproszą (jak zresztą zamierzają - co napisano w artykule) Radę Wrocławia, ta (jak to - implicite - również wynika z artukułu) przeprosiny przjmie i - mam nadzieję - fundusze z Unii otrzymają. Podpisano: wrocławianka Odpowiedz Link Zgłoś
o_n_a_10 Re: Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 12:48 Piskaczkom zabrakło kwa-kwa-kwalifikacji do myślenia! Odpowiedz Link Zgłoś
gsu76 Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 09:30 ...z ziemi wolskiej do polskiej... www.aramus.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adamx79 SZOK!!! Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 09:49 "Kijem Wisły nie zawrócisz..." ... a jednak! Jak PiS chce, tak zrobi... nie ma rzeczy niemozliwych dla Nich! P.S. Prawda jest taka, że znaleźli teczki na Odrę. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Nie dziwi 25.05.07, 09:55 - W kwadrans ustaliłem, że to "Strategia Rozwoju Wrocławia 2000 plus". Zostały z niej przepisane całe strony, dodano tylko fragmenty z planu inwestycyjnego Konina - opowiada Piotr Florek, przewodniczący klubu radnych PO. *************************************** Od czasu, gdy expose Marcinkiewicza okazało się ściągnięte z expose Belki, nic mnie już nie zadziwi. Próby samodzielnego stworzenia czegokolwiek przez PiSożytów przypominają bełkot, jakim próbuje nas raczyć Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 W PiS nie znają pojęcia plagiat. 25.05.07, 09:56 > - Dlaczego robi się z tego sensację? - pyta Mariola Rakiewicz, radna klubu PiS i > wiceprzewodnicząca rady miasta. - Należy korzystać z tego, co sprawdziło się w > innych miastach. A powinni, choćby z uwagi na przywódców. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: W PiS nie znają pojęcia plagiat. 26.05.07, 16:27 Wypowiedź pani Rakiewicz jest rzeczywiście urocza. Mam nadzieję, że będą posługiwali się nią wszyscy studenci, których promotor czy recenzent oskarży o przepisanie cudzej pracy, oczywiście już obronionej ze skutkiem pozytywnym w innym mieście - raz się sprawdziła, to teraz trzeba wykorzystać coś, co sprawdziło się w innych miastach... Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 10:00 No proszę, a za mojej młodości, pewien czynnik społeczny w komisji maturalnej w Technikum Włókienniczym, poinformował egzaminowanego, że powinien znać piękną, polską pieśń, opisującą jego nowy zawód. Ta pieśń,zdaniem czynnika, zaczynała się od słów: "Przędziem Wisłę, przędziem Wartę". Czyżby ten czynnik, dożył naszych czasów i wstąpił to PIS, a może to jego zdolne dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
o_n_a_10 Re: Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 12:18 A może to jest zakaźne i przenosi się na innych bez pokrewieństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 13:59 michalparadowski napisał: > No proszę, a za mojej młodości, pewien czynnik społeczny w komisji maturalnej w > > Technikum Włókienniczym, poinformował egzaminowanego, że powinien znać piękną, > polską pieśń, opisującą jego nowy zawód. > Ta pieśń,zdaniem czynnika, zaczynała się od słów: > "Przędziem Wisłę, przędziem Wartę". > Czyżby ten czynnik, dożył naszych czasów i wstąpił to PIS, a może to jego > zdolne dziecko? Jest jeszcze uzupełnienie tej anegdoty: W technikum elektrycznym uczeń powiedział, że zna piękną pieśń o elektrotechnice. Są tam słowa "za twoim przewodem". A inny w liceum powiedział, że zna piosenkę o Związku Radzieckim. A jaką? "co nam obca przemoc wzięła..." Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 14:08 Ładna jest również piosenka o Jerzym Gondolu. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 10:27 Cóż... nie ma się czemu dziwić, dla normalnych ludzi to żadna nowina, że przedstawicieli PiS cechuje lenistwo umysłowe. Po co mają się wysilać, skoro wystarczy otrzymać instrukcje i wykonać polecenia, nie bacząc na to czy wytyczne są głupie czy nie. Niestety, trzeba wypić piwo, które sami sobie nawarzyliśmy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 10:33 saniba napisała: > Cóż... nie ma się czemu dziwić, dla normalnych ludzi to żadna nowina, że > przedstawicieli PiS cechuje lenistwo umysłowe. Po co mają się wysilać, skoro > wystarczy otrzymać instrukcje i wykonać polecenia, nie bacząc na to czy > wytyczne są głupie czy nie. Chyba jest jednak gorzej niż napisałeś. To nie lenistwo umysłowe, a kompletny brak możliwości intelektualnych. Po prostu ci, którzy takowe posiadają, nie zgodzą się mieć cokolwiek wspólnego z partią, w której słowo wodza jest prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 10:53 Co prawda nie znam możliwości intelektualnych tych ludzi, ale sądząc po tym, co wyprawiają, śmiem mieć obawy o zdrowie psychiczne politykierów PiS-owskich. Poza tym coraz bardziej się przekonuję, że PiS zaczyna przebijać PZPR i to nie tylko pod względem intelektualnym. Jeszcze niedawno byłam ciekawa do czego to doprowadzi - na chwilę obecną chyba mi ta ciekawość przeszła, zresztą zgodnie z powiedzeniem, że ciekawość to pierwszy stopień do piekła, tylko dlaczego do PiS- owskiego piekła?! Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 26.05.07, 16:30 Dodaj jeszcze kompletną nieumiejętność oceny moralnej własnych czynów. Jestem przekonany, że ci pisowscy plagiatorzy nigdy nie zrozumieją, o co właściwie cały szum - ukradł, przepisał, podpisał własnym nazwiskiem - i gdzie problem? Odpowiedz Link Zgłoś
hatake Re: Jak PiS Odrę w Wartę zmienił 25.05.07, 10:46 Eh, GW jak zwykle nie zauważyła intencji aparatu rządzącego :) Gosiewski chce zamienić Włoszczową na metropolię, zatem analogicznie radni z Konina chcą zamienić tą wielką, prężnie rozwijającą się aglomerację w drugi Wrocław, i uczynić ze swojego miasta drugą największą w Polsce potęgę informatyczną. Odpowiedz Link Zgłoś