muggz 05.06.03, 15:33 już ja ci dam "dla dobra kraju" złodzieju! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sioban Re: Borowski: Miller nie zasługuje na polityczny 05.06.03, 15:36 hehehehehe tak jest, Borowski daj sobie na luz nie pieprz głupot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEFAN Borowski I Miller -REFERENCI U LEPPERA IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 15:43 sioban napisał: > hehehehehe tak jest, Borowski daj sobie na luz nie pieprz głupot.; BOROWSKI WA WIEKSZA OGLADĄ NIZ MILLER I DLATEGO MOZE BYC ST.REFERENTEM U LEPPERA,KTÓREGO PROMOWAL I ZA TO NALEZY MU SIE TO ODPOWIEDZIALNE STANOWISKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re:A jakie osiągnięcia ma pan Lepper? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.03, 15:49 Zadnych. Natomiast idealną osobą na premiera jest pan Wrzodak. Ma doświadczenia gospodarcze i instykt polityczny. Zbawił "Ursus"? Zbawił!!! Zbawi kraj!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amalczewski sztuka 06.06.03, 00:46 Komentarze też do amalczewski@wp.pl Sztuka w jednym akcie (by bulk). Bohaterowie sztuki: Załoga statku pirackiego: Kapitan statku pirackiego – El Mueller, Pierwszy oficjer - Don Czażard, Stjuardessa pokładowa - Ryfka Jakuboff, Pomocnik kucharza - Leo-ncio Ryfkin, Playboy okrętowy - Robal Kwiatek, Kacmaster - Lejcman Nikoś (8MB RAM), Burdelmama w burdelu w Buenos Aires Juanita Urbanitta, Załoga kanonierki węgierskiej, pilnującej spokoju i porządku na oceanie spokojnym: Kapitan – Rolo Tomasso Nałęczka, Bosman Rokita, Majtek Ziobro, Balast kanonierki - ordynat Kalisz, Rozbitkowie na bezludnej wyspie: Robinson Michnik, Piętaszek Mieeeetek Niemczycki. Miejsce akcji: statek piracki u wybrzeży małej, bezludnej wysepki na oceanie w okolicach Brazylii. Akt I Scena I Scena 1. Lipiec 1702 roku. El Mueller: „Panowie, nie wiem jak wy, ale ja nic nie pamiętam! Tak sobie tu pływamy po tych mazurskich jeziorach, albo by się na jakie syreny miejscowe wyskoczyło, albo przekąsił by człowiek co nieco. Co nam zapodasz dzisiaj na kolacje, dobry chłopie Leo- ncio?” Leo-ncio Ryfkin: „W odpowiedzi na pytanie, odmawiam udzielenia odpowiedzi!” EM: „A niech mnie szrapnel świśtnie! Och ty wygadany gnojku, zaraz cię przeciągnę pod kilem, albo każę chłopakom, żeby to zrobili! Gadaj tu jak u spowiedzi!” LR: „Kapitanie raptusem jesteś jak Bohun, no cóż, Trza gadać, będę gadał! Nie będziem dziś nic jeść, bo już mnie irytuje to stanie przy garach. Napijem się dobrej wódeczki, z Polska. A potem coś wam opowie interesting.” Wszyscy piją, szczególnie dużo pije Kacmaster. Zapewne nie będzie nic pamiętał. Don Czażard (ryczy z oburzeniem w głosie): „Z Polska?!” LR: „Spoko, spoko, moja babiczka pohazi s Hrzanowa. No więc historia zaczyna w pewne następujący warunki...” Kacmaster - Lejcman Nikoś (8MB RAM): „No właśnie!, rzygam już tym syfiastym rumem, (beeeeknął wyraziście aż mu wąs zafalował), nic po nim nie pamiętam!” DC: „Kacmastrze niedobrze się dzieje jak się tak często odzywasz! Znasz taką zagadkę? Jak się myje wąsy?” KLN (8MB RAM): „Znałem kiedyś, ale teraz już jej nie pamiętam. Zgodnie z moją najlepszą wiedzą twierdzę jedynie, że to była fajna zagadka:-)” EM: „Starczy! Leo-ncio zaczął mówić, pozwólmy mu skończyć! Ryfko choć tu do mnie, siadaj mi na kolanach i zabaw mnie swoimi pląsami. Doprowadzimy do koncentracji. Leo gadaj w końcu!” LR: „Sprawa wygląda następujący. Był kiedyś mistyczny skarb. Zakopali go na wysepke. Miałem plana na te wysepke ale dałem go Kacmastrowi. Wiem, że skarb jest warty 17,5 milijona dukatasów. Dodam jednak, że w odpowiedzi na pytanie, odmawiam udzielenia odpowiedzi’. KLN (8MB RAM): „Ta. Huju muju dzikie węże. Nie pamiętam nic takiego! Czażard jaka jest odpowiedź na tą zagadkę?” DC: „Tak samo jak cipę, tylko nie trzeba kucać!” Rechot się wyrwał niesamowity z piersi załogi statku pirackiego. Szczególnie mocno rechotała kształtna pierś Stjuardessy pokładowej - Ryfki Jakuboff, przytrzymywał ją jednak mocno kapitan w celu poprawnego przeprowadzenia procesu koncentracji. W ustawie zapiszemy – szeptał Ryfce kapitan do ucha - że każda kobieta może mieć maksymalnie 30% sexapilu. Ty masz Ryfko 300% i tu widzę psa pogrzebanego. Skoczymy na te wysepke i zgarniemy skarb! Wysyłają więc playboya okrętowego Robala do wszystkowiedzącej burdelmamy w burdelu w Buenos Aires Juanity Urbanitty. Robal zostaje tam zerżnięty w burdelu i do końca życia pozostają mu z tego powodu czerwone uszy. Wraca jednak z informacjami. Scena 2. Rozmowa Playboya okrętowego - Robala Kwiatka z Leo-ncio Ryfkinem w kabzie okrętowej zostaje nagrana przez Robinsona Michnika. LR: „Coś się dowiedziałeś Robalu ty mój? RK: „Tak. Wiem już, że nie warto być playboyem okrętowym. Zadają tam takie pytania, że aż uszy czerwienieją. Mam jednak namiary na tę wyspę.” LR: „Dobrze, mój drogi. Teraz pojedziemy całą grupą sprawującą władzę na te wysepka i tam zrobimy porządki.” Scena 3. Styczeń 1703 roku. Taśma z nagraną rozmową zostaje przekazana załodze kanonierki węgierskiej, pilnującej spokoju na oceanie spokojnym. Kapitan – Rolo Tomasso Nałęczka: „Zarządzam przerwę 20 minut”. Bosman Rokita: „ W ten sposób to my się nic nie dowiemy” Majtek Ziobro: „Złapmy ich i przesłuchajmy” Balast kanonierki - ordynat Kalisz: „Nie mam więcej pytań’ Kapitan – Rolo Tomasso Nałęczka: „ Ja też nie mam już więcej pytań. Załogo – wydaję rozkaz – proszę iść spać. Przed snem zadam jednak szanownej, wysokiej załodze kanonierki zagadkę: „co to jest w 1/3 mężczyzna, w 1/3 kobieta i w 1/3 diabeł?”. Nikt nie zna odpowiedzi. Scena 4. Kwiecień 1703 roku. Na bezludnej wyspie lądują rozbitkowie Robinson Michnik, Piętaszek Niemczycki, którzy wybrali się małym prywatnym jachtem na karnawał do Ryjo. Przypływają piraci. Wszyscy bohaterowie spotykają się na plaży. El Mueller: „ Zawsze twierdziłem, że ten nasz kucharek to pomiot szatański, obląkany.” Don Czażard: „Ja to tam gówno pamiętam po tamtej imprezie. Pamiętam jedynie trzy rzeczy: pierwszy pocałunek z moją żoną, z moim najlepszym przyjacielem playboyem Robalem oraz, że Robala strasznie zeszmacili w Buenos Aires. A mówiłem mu: „ nie jedź to tego kurewskiego miasta rozpusty i karnawału, tam rządzi ta qrwa w czerwonej sukience Urbanitta, zostań tu lepiej z nami na rybach, na mazurach, na nartach wodnych pośmigamy, porozmawiamy o interesach.” Stjuardessa pokładowa - Ryfka Jakuboff: :”No to gdzie jest ten skarb?” EM: „Ty jesteś tym skarbem” Kacmaster - Lejcman Nikoś (8MB RAM): „Nic nie pamiętam, qrwa od jutra nie piję. A tak apropo to można by się coś napić na tej plaży, tak mnie suszy!” Burdelmama w burdelu w Buenos Aires Juanita Urbanitta - jednym głosem z Robinsonem Michnikiem: „Napij się z nami krulika biedaka, trochę go tu jeszcze ostatnio zostało po naszej ostatniej imprezie. Krulik jest spoko, wyskokowy, ma około 50% mocy. Napijesz się dobry człowieku o fizjonomii, o psychice ciecia jednakowoż i zapomnisz.” Wtem trzasło, błysło wprost z nieba... Na plaży pojawia się Pan Frodo, na palcu ma pierścień, ma tez przy sobie snur! Pan Frodo mówi: „Zniszczę ten pierścień”. Załoga statku pirackiego wrzeszczy: „Nie niszcz!”. Na to Pan Frodo: „Kanonierka węgierska zatonęła. Po skarbie na wyspie ni huja, śladu nie pozostało. Będziecie piracka bando czyhać na mój pierścień. Zniszczę go!” Kapitan – Rolo Tomasso Nałęczka: „To ja przynajmniej powiem jaka jest odpowiedź na moją zagadkę. Jan Maria Rokita.” Frodo niszczy pierścień! (Huk, grzmot, na niebie pojawia się opalona ładnie twarz przewodniczącego Leppera. Przewodniczący Lepper grzmi: „Miałeś chamie w Klewkach płóg, ostał ci się ino snur!!!” Piętaszek Mieeeetek Niemczycki: „Meeeeeeeeeeeeeee” KONIEC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Borowski I Miller -REFERENCI U LEPPERA IP: 195.205.230.* 25.11.03, 10:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Flores Borowski: Miller nie zasługuje na polityczny ni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.03, 15:47 Miller nie zasluguje bo mial osiagniecia... Pewien polityk mial duze osiagniecia w walce z bezrobociem i budowie autostrad. Ponadto byl wegetarianinem i malowal obrazy. Sympatyczny ten pan popelnil jednak w zyciu pare zlych wyborow. Miller to nie Hitler, i nikt nie proponuje mu Norymbergii tylko zwykla dymisje na ktora nie jednym, ale wieloma bledami zasluzyl. Ewentualne sukcesy nie maja tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Borowski: Miller nie zasługuje na polityczny 05.06.03, 15:49 Towarzysze poczuli, że referendum niezagrożone i powoli odwołują to co wcześniej wciskali, a to, że będą zmiany, a to, że głosowanie w referendum nie jest tożsame z poparciem dla Millera. Wczoraj Dyduch dał sygnał: www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_ListNews1&news_cat_id=9&news_id=15339 A dzisiaj nawet Borowski już uważa, że Miller powinien "dla dobra kraju" rządzić dopóki mu się nie znudzi. I tak jest z tymi obiecankami. Głowę dam, że po referendum prezydent Kwaśniewski nie będzie już wracał do swoich zapowiedzi (z których i tak już się cześciowo wycofał), że coś trzeba zrobić. Zobaczycie jak w poniedziałek towarzysze sobie nasze głosy w referendum na swoje konto przeksięgują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ-WAJ!!! Miller na polityczny WIECZNY NIEBYT !!! IP: *.zabrze-roosvelta.sdi.tpnet.pl 06.06.03, 13:41 kataryna.kataryna napisała: > Towarzysze poczuli, że referendum niezagrożone i powoli odwołują to co > wcześniej wciskali, a to, że będą zmiany, a to, że głosowanie w referendum nie > jest tożsame z poparciem dla Millera. Wczoraj Dyduch dał sygnał: > > www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_ListNews1&news_cat_id=9&news_id=15339 > > > A dzisiaj nawet Borowski już uważa, że Miller powinien "dla dobra kraju" > rządzić dopóki mu się nie znudzi. I tak jest z tymi obiecankami. Głowę dam, że > po referendum prezydent Kwaśniewski nie będzie już wracał do swoich zapowiedzi > (z których i tak już się cześciowo wycofał), że coś trzeba zrobić. > > Zobaczycie jak w poniedziałek towarzysze sobie nasze głosy w referendum na > swoje konto przeksięgują. > > A KTO TEGO PRZEKSIĘGOWANIA NIE PRZEWIDUJE, JEST GŁUPI JAK BUT. /NA NODZE MUELLERA/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Borowski na Sybir!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.03, 15:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Borowski: Miller nie zasługuje na polityczny IP: *.external.net.ias.edu 05.06.03, 16:16 muggz napisał: > już ja ci dam "dla dobra kraju" złodzieju! Nie przesadzajmy z tymi epitetami, bo akurat ani Borowski ani Miller o zadne zlodziejstwo nie sa podejrzani. A w ogole byloby bardziej pozytecznie gdyby w komentarzach opierac sie na faktach a nie emocjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanley Re: Borowski: Miller nie zasługuje na polityczny IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 05.06.03, 16:52 Gość portalu: adam napisał(a): > muggz napisał: > > już ja ci dam "dla dobra kraju" złodzieju! > > Nie przesadzajmy z tymi epitetami, bo akurat ani Borowski > ani Miller o zadne zlodziejstwo nie sa podejrzani. > A w ogole byloby bardziej pozytecznie gdyby w komentarzach > opierac sie na faktach a nie emocjach. To się drogi Adamie nazywa - nie trafić w sedno! Tylko kto ukradł mi nadzieję na normalny, uczciwy kraj - Marsjanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr. Re: Borowski: Miller nie zasługuje na polityczny IP: *.antelope.dialup.pol.co.uk 05.06.03, 17:14 stanlej... Solidarnosc drogi zawiedziony kolego Solidarnosc . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanley Re: Borowski: Miller nie zasługuje na polityczny IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 05.06.03, 17:23 Gość portalu: Dr. napisał(a): > stanlej... Solidarnosc drogi zawiedziony kolego Solidarnosc . To Miller i Borowski byli w Komisji Krajowej? A zawiedziony nie jestem, pamięć mam dobrą - nadzieję stworzyła właśnie Solidarność w 1980 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszaniec Re: Borowski: Miller nie zasługuje na polityczny IP: *.acn.waw.pl 05.06.03, 17:48 Gość portalu: stanley napisał(a): > Gość portalu: adam napisał(a): > > > muggz napisał: > > > już ja ci dam "dla dobra kraju" złodzieju! > > > > Nie przesadzajmy z tymi epitetami, bo akurat ani Borowski > > ani Miller o zadne zlodziejstwo nie sa podejrzani. > > A w ogole byloby bardziej pozytecznie gdyby w komentarzach > > opierac sie na faktach a nie emocjach. > > To się drogi Adamie nazywa - nie trafić w sedno! > Tylko kto ukradł mi nadzieję na normalny, uczciwy kraj - Marsjanie?? Stanley, jak chcesz żyć uczciwie, poczciwie, spokojnie i dostatnio, to wyemigruj na Marsa właśnie. Tam nie ma jeszcze ludzi. Chociaż kto wie, może za rok wskutek zarządu Prezydenta Kaczyńskiego Lecha, Warszawa się wyludni i dzięki temu stanie się twoją wymarzoną oazą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanley Re: Borowski: Miller nie zasługuje na polityczny IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 05.06.03, 18:18 Gość portalu: Mieszaniec napisał(a): > Gość portalu: stanley napisał(a): > > > Gość portalu: adam napisał(a): > > > > > muggz napisał: > > > > już ja ci dam "dla dobra kraju" złodzieju! > > > > > > Nie przesadzajmy z tymi epitetami, bo akurat ani Borowski > > > ani Miller o zadne zlodziejstwo nie sa podejrzani. > > > A w ogole byloby bardziej pozytecznie gdyby w komentarzach > > > opierac sie na faktach a nie emocjach. > > > > To się drogi Adamie nazywa - nie trafić w sedno! > > Tylko kto ukradł mi nadzieję na normalny, uczciwy kraj - Marsjanie?? > > Stanley, jak chcesz żyć uczciwie, poczciwie, spokojnie i dostatnio, to > wyemigruj na Marsa właśnie. Tam nie ma jeszcze ludzi. Chociaż kto wie, może za > rok wskutek zarządu Prezydenta Kaczyńskiego Lecha, Warszawa się wyludni i > dzięki temu stanie się twoją wymarzoną oazą. Warszawy żal mi bardzo,mimo , że jestem poznaniakiem.Nasza Stolica była do 1939 roku pięknym miastem. Zaś życie poczciwe i spokojne możliwe jest także wśród ludzi uczciwych .Na kilku takich trafiłem, czego i Tobie,Mieszańcze, życzę. A może Kaczyński chociaż wyburzy Pekin ,może jednak coś dla Stolicy zrobi dobrego? Co do artykułu to Miller i cała ta formacja wg. mnie zasługuje na to czego najbardziej się boi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Miller zasluguje na: IP: 212.14.60.* 05.06.03, 17:26 - najnizsza emeryture - niech zyje dostatnio i szczesliwie! Bydle i swinia bez honoru. Wstyd ze mamy takiego premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruk Re: Borowski: Miller nie zasługuje na polityczny IP: *.acn.waw.pl 05.06.03, 17:51 Wolałem Borowskiego opozycjonistę. Dzisiaj robi głupią minę do złej gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagry Re: Borowski: Miller nie zasługuje na polityczny IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.06.03, 18:00 Gość portalu: Mruk napisał(a): > Wolałem Borowskiego opozycjonistę. żartujesz, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Towarzysz Szmaciak Wyślijmy tow. Millera w kosmos. IP: 195.205.230.* 05.06.03, 18:19 Będzie miał wszystkich pod sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Wyślijmy tow. Millera w kosmos. IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.06.03, 07:52 Taak !!! Najlepiej na "Czerwona planete " - Marsa !!!!. Won z nim !! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Dlaczego nie? 05.06.03, 18:35 Za destrukcyjną działalność powinien przejść na polityczną emeryturę. Jego premierowanie udowodniło, że jest nieudacznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenin Re: Borowski: Miller nie zasługuje na polityczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.03, 23:11 MILLER zasługuje na fizyczny niebyt. Przecież kazdy organizm " rodzi się po to, by umzeć. Przypadek Myllera po raz n- ty udowadnia, że Matka Natura , byc może ze złosliwości, popełnia błędy. Komu ten Myller jest potrzebny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota [...] IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 05.06.03, 23:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
amalczewski sztuka w 1 akcie 06.06.03, 00:46 Komentarze też do amalczewski@wp.pl Sztuka w jednym akcie (by bulk). Bohaterowie sztuki: Załoga statku pirackiego: Kapitan statku pirackiego – El Mueller, Pierwszy oficjer - Don Czażard, Stjuardessa pokładowa - Ryfka Jakuboff, Pomocnik kucharza - Leo-ncio Ryfkin, Playboy okrętowy - Robal Kwiatek, Kacmaster - Lejcman Nikoś (8MB RAM), Burdelmama w burdelu w Buenos Aires Juanita Urbanitta, Załoga kanonierki węgierskiej, pilnującej spokoju i porządku na oceanie spokojnym: Kapitan – Rolo Tomasso Nałęczka, Bosman Rokita, Majtek Ziobro, Balast kanonierki - ordynat Kalisz, Rozbitkowie na bezludnej wyspie: Robinson Michnik, Piętaszek Mieeeetek Niemczycki. Miejsce akcji: statek piracki u wybrzeży małej, bezludnej wysepki na oceanie w okolicach Brazylii. Akt I Scena I Scena 1. Lipiec 1702 roku. El Mueller: „Panowie, nie wiem jak wy, ale ja nic nie pamiętam! Tak sobie tu pływamy po tych mazurskich jeziorach, albo by się na jakie syreny miejscowe wyskoczyło, albo przekąsił by człowiek co nieco. Co nam zapodasz dzisiaj na kolacje, dobry chłopie Leo- ncio?” Leo-ncio Ryfkin: „W odpowiedzi na pytanie, odmawiam udzielenia odpowiedzi!” EM: „A niech mnie szrapnel świśtnie! Och ty wygadany gnojku, zaraz cię przeciągnę pod kilem, albo każę chłopakom, żeby to zrobili! Gadaj tu jak u spowiedzi!” LR: „Kapitanie raptusem jesteś jak Bohun, no cóż, Trza gadać, będę gadał! Nie będziem dziś nic jeść, bo już mnie irytuje to stanie przy garach. Napijem się dobrej wódeczki, z Polska. A potem coś wam opowie interesting.” Wszyscy piją, szczególnie dużo pije Kacmaster. Zapewne nie będzie nic pamiętał. Don Czażard (ryczy z oburzeniem w głosie): „Z Polska?!” LR: „Spoko, spoko, moja babiczka pohazi s Hrzanowa. No więc historia zaczyna w pewne następujący warunki...” Kacmaster - Lejcman Nikoś (8MB RAM): „No właśnie!, rzygam już tym syfiastym rumem, (beeeeknął wyraziście aż mu wąs zafalował), nic po nim nie pamiętam!” DC: „Kacmastrze niedobrze się dzieje jak się tak często odzywasz! Znasz taką zagadkę? Jak się myje wąsy?” KLN (8MB RAM): „Znałem kiedyś, ale teraz już jej nie pamiętam. Zgodnie z moją najlepszą wiedzą twierdzę jedynie, że to była fajna zagadka:-)” EM: „Starczy! Leo-ncio zaczął mówić, pozwólmy mu skończyć! Ryfko choć tu do mnie, siadaj mi na kolanach i zabaw mnie swoimi pląsami. Doprowadzimy do koncentracji. Leo gadaj w końcu!” LR: „Sprawa wygląda następujący. Był kiedyś mistyczny skarb. Zakopali go na wysepke. Miałem plana na te wysepke ale dałem go Kacmastrowi. Wiem, że skarb jest warty 17,5 milijona dukatasów. Dodam jednak, że w odpowiedzi na pytanie, odmawiam udzielenia odpowiedzi’. KLN (8MB RAM): „Ta. Huju muju dzikie węże. Nie pamiętam nic takiego! Czażard jaka jest odpowiedź na tą zagadkę?” DC: „Tak samo jak cipę, tylko nie trzeba kucać!” Rechot się wyrwał niesamowity z piersi załogi statku pirackiego. Szczególnie mocno rechotała kształtna pierś Stjuardessy pokładowej - Ryfki Jakuboff, przytrzymywał ją jednak mocno kapitan w celu poprawnego przeprowadzenia procesu koncentracji. W ustawie zapiszemy – szeptał Ryfce kapitan do ucha - że każda kobieta może mieć maksymalnie 30% sexapilu. Ty masz Ryfko 300% i tu widzę psa pogrzebanego. Skoczymy na te wysepke i zgarniemy skarb! Wysyłają więc playboya okrętowego Robala do wszystkowiedzącej burdelmamy w burdelu w Buenos Aires Juanity Urbanitty. Robal zostaje tam zerżnięty w burdelu i do końca życia pozostają mu z tego powodu czerwone uszy. Wraca jednak z informacjami. Scena 2. Rozmowa Playboya okrętowego - Robala Kwiatka z Leo-ncio Ryfkinem w kabzie okrętowej zostaje nagrana przez Robinsona Michnika. LR: „Coś się dowiedziałeś Robalu ty mój? RK: „Tak. Wiem już, że nie warto być playboyem okrętowym. Zadają tam takie pytania, że aż uszy czerwienieją. Mam jednak namiary na tę wyspę.” LR: „Dobrze, mój drogi. Teraz pojedziemy całą grupą sprawującą władzę na te wysepka i tam zrobimy porządki.” Scena 3. Styczeń 1703 roku. Taśma z nagraną rozmową zostaje przekazana załodze kanonierki węgierskiej, pilnującej spokoju na oceanie spokojnym. Kapitan – Rolo Tomasso Nałęczka: „Zarządzam przerwę 20 minut”. Bosman Rokita: „ W ten sposób to my się nic nie dowiemy” Majtek Ziobro: „Złapmy ich i przesłuchajmy” Balast kanonierki - ordynat Kalisz: „Nie mam więcej pytań’ Kapitan – Rolo Tomasso Nałęczka: „ Ja też nie mam już więcej pytań. Załogo – wydaję rozkaz – proszę iść spać. Przed snem zadam jednak szanownej, wysokiej załodze kanonierki zagadkę: „co to jest w 1/3 mężczyzna, w 1/3 kobieta i w 1/3 diabeł?”. Nikt nie zna odpowiedzi. Scena 4. Kwiecień 1703 roku. Na bezludnej wyspie lądują rozbitkowie Robinson Michnik, Piętaszek Niemczycki, którzy wybrali się małym prywatnym jachtem na karnawał do Ryjo. Przypływają piraci. Wszyscy bohaterowie spotykają się na plaży. El Mueller: „ Zawsze twierdziłem, że ten nasz kucharek to pomiot szatański, obląkany.” Don Czażard: „Ja to tam gówno pamiętam po tamtej imprezie. Pamiętam jedynie trzy rzeczy: pierwszy pocałunek z moją żoną, z moim najlepszym przyjacielem playboyem Robalem oraz, że Robala strasznie zeszmacili w Buenos Aires. A mówiłem mu: „ nie jedź to tego kurewskiego miasta rozpusty i karnawału, tam rządzi ta qrwa w czerwonej sukience Urbanitta, zostań tu lepiej z nami na rybach, na mazurach, na nartach wodnych pośmigamy, porozmawiamy o interesach.” Stjuardessa pokładowa - Ryfka Jakuboff: :”No to gdzie jest ten skarb?” EM: „Ty jesteś tym skarbem” Kacmaster - Lejcman Nikoś (8MB RAM): „Nic nie pamiętam, qrwa od jutra nie piję. A tak apropo to można by się coś napić na tej plaży, tak mnie suszy!” Burdelmama w burdelu w Buenos Aires Juanita Urbanitta - jednym głosem z Robinsonem Michnikiem: „Napij się z nami krulika biedaka, trochę go tu jeszcze ostatnio zostało po naszej ostatniej imprezie. Krulik jest spoko, wyskokowy, ma około 50% mocy. Napijesz się dobry człowieku o fizjonomii, o psychice ciecia jednakowoż i zapomnisz.” Wtem trzasło, błysło wprost z nieba... Na plaży pojawia się Pan Frodo, na palcu ma pierścień, ma tez przy sobie snur! Pan Frodo mówi: „Zniszczę ten pierścień”. Załoga statku pirackiego wrzeszczy: „Nie niszcz!”. Na to Pan Frodo: „Kanonierka węgierska zatonęła. Po skarbie na wyspie ni huja, śladu nie pozostało. Będziecie piracka bando czyhać na mój pierścień. Zniszczę go!” Kapitan – Rolo Tomasso Nałęczka: „To ja przynajmniej powiem jaka jest odpowiedź na moją zagadkę. Jan Maria Rokita.” Frodo niszczy pierścień! (Huk, grzmot, na niebie pojawia się opalona ładnie twarz przewodniczącego Leppera. Przewodniczący Lepper grzmi: „Miałeś chamie w Klewkach płóg, ostał ci się ino snur!!!” Piętaszek Mieeeetek Niemczycki: „Meeeeeeeeeeeeeee” KONIEC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julek Miller ustap w koncu !!! Nie rob wstydu nam, Polakom IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.06.03, 07:50 To najwiekszy skandalista i aferzysta ostatnich czasów !!!. Wstyd i hanba dla Polski. Miller won !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Miller ustap w koncu !!! Nie rob wstydu nam, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 08:06 to tak jakbyś gadał do obrazu... Gość portalu: Julek napisał(a): > To najwiekszy skandalista i aferzysta ostatnich czasów !!!. Wstyd > i hanba dla Polski. Miller won !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski ale paranoja, czy Borowskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 08:05 ten koleś M. też obiecał stołek w UE ? A co do reform, to kolesie Milerka wystarczająco nakradli, znaczy się"wyreformowali". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Borowski: Miller nie zasługuje na polityczny IP: *.pai.net.pl 06.06.03, 08:55 Miler niestety załuguje na polityczny niebyt.Po pierwsze - pod jego rządami wzrosło bezrobocie, po drugie wprowadzono drastyczne zmiany w Kodeksie Pracy bez większych trudności, miało to przyspożyć miejsc pracy i dać możliwości rozwoju małym firmom po trzecie - leki miały być tańsze, a my wszyscy piękni i młodzi i bogaci. Emeryci mieli żyć zasobnie. WSZYSTKICH OSZKUKAŁ! Nie jestem wielbicielką Pana Milera, ale znam ludzi, którzy na niego głosowali, a teraz mówią, że to głos stracony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Borowski: Miller już dawno powinien odejść! IP: *.pai.net.pl 06.06.03, 09:03 To skandal, że jeszcze trwa. Najwyższa pora żeby Naród się znim rozprawił i z jego kliką. Mam nadzeję, że ludzie poznali Milera męszyznę po jego rządach i już nigdy więcej nie zobaczymy go na czele rządu. Zawsze tak wiele miał do powiedzenia jak był posłem porzedniej kadencji, tyle zjadliwej krytyki pod adresem rządu Buzka , ale On go przebił w swojej nieudolności w rządzeniu i otaczaniu się kumplami złodziejami Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 Borowski: Miller zasługuje na polityczny niebyt.. 06.06.03, 08:59 chcial powiedziec:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Co Miller mówił o Buzku IP: *.devs.futuro.pl 06.06.03, 12:38 .. ze kustykajacy rzad Buzka powinien ustapić. SLD wyznaje zasadę Kaliego. Swoi .... nietykalni. Miller to najwiekszy wstyd tego narodu . Powinien sie pograzyć w niebycie i to jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Co Miller mówił o Buzku 06.06.03, 13:55 Miller jest skompromitowany i umoczony w afery korupcyjne, dlatego należy go jak najszybciej odsunąć od władzy. Dziwię się, że działacze SLD pozwalają aby Miller ze sobą pociągnął w dół całą formację, im dłużej Miller jest szefem rządu tym bardziej szkodzi wizerunkowi partii. Chociaż z mego punktu widzenia, to nawet jest korzystna sytuacja bo lewica ma coraz gorsze nowtowania, coraz mniejsze poparcie dla rządu, więc aby tak dalej....aby tak dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Re: Co Miller mówił o Buzku IP: 212.14.60.* 06.06.03, 14:04 Chyba zwariowalbym ze szczescia gdyby milera i sld odsunac od wladzy - tylko kto po nich..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Zbudujmy towarzyszowi Millerowi pomnik! IP: *.czajen.pl 29.11.03, 21:19 Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Miller zasługuje na polityczny niebyt 30.11.03, 16:54 Od czasów moskiewskiej pożyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Re: Miller zasługuje na polityczny niebyt IP: 195.205.230.* 30.11.03, 20:39 Za Moskwę tow. Jaskiernie go rozgrzeszył. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Miller zasługuje na polityczny niebyt 30.11.03, 20:46 Gość portalu: SLD-UPek napisał(a): > Za Moskwę tow. Jaskiernie go rozgrzeszył. Teraz Jaskiernię rozgrzeszy Wagner i tak w koło Macieju. Odpowiedz Link Zgłoś